Műsorújság
RTL Most

A legédesebb búcsú R2-D2-tól!

A hétvége során a Star Wars univerzumot egy szomorú hír rendítette meg: meghalt Kenny Baker, akit a legtöbb rajongó a nagy kedvenc R2-ként ismerhetett. Vajon hogyan emlékeztek meg a színészről?

Amikor kiderült, hogy Baker 81 éves korában eltávozott, mindenki neki üzent, rágondolt vagy róla osztott meg egy-egy kedves történetet. Így volt ezzel többek között Mark Hamill, mindenki Chewbaccája, Peter Mayhew vagy például maga George Lucas is.

„Viszlát Kenny Baker! Egy egész életében lojális barát volt. Imádtam az optimizmusát és a határozottságát. Ő volt az a droid, akit kerestem!” – írta Hamill.


R2-D2 lelke – ahogy azt búcsújában Lucas említette – persze örökké velünk, a rajongókkal marad, azonban még napokkal a hír után is találni olyan rajzokat vagy képeket, melyekkel szebben nem is lehetett volna megemlékezni a színészről.

Ilyen az amerikai New Yorker egyik karikaturistájának – Benjamin Schwartz-nak – rajza is, amelyen Luke, C-3PO és R2-D2 álldogálnak egymás mellett a Tatooine homokbuckáin. Ez önmagában még nem lenne szívet tépő, azonban a kép mellé biggyesztett szöveggel mindenkinek garantáltan könny szökik majd a szemébe:


„Azt mondja, üresnek érzi magát”


A színész távozása persze nem jelenti azt, hogy többet nem találkozhatunk a droiddal, azonban távozásával biztosan lezárult egy korszak.

Forrás: Hellogiggles
Képek: Instagram

 

Legnézettebb videók