Műsorújság
RTL Most

5+1 érdekesség, amit eddig nem tudtál az élőszereplős Aladdin-ról!

Gyermekkorunk felejthetetlen meséje, az Aladdin élőszereplős változatban elevenedik meg az RTL Klub képernyőjén! Bár a világon mindenki ismeri a megnyerő utcai suhanc és a szabadakaratú hercegnő meséjét, talán mégis tudunk pár érdekességet mutatni a rajzfilm 2019-ben debütált, rendhagyó filmváltozatáról.

A Mena Massoud, Naomi Scott és Will Smith főszereplésében készült alkotás tíz különlegessége után egy ráadással is készültünk, így érdemes végigolvasni cikkünket!

 

1, Több mint 2,000 embert hallgattak meg a főszerepekre

Világszerte rendeztek meghallgatásokat a főszereplők kiválasztására, ahol olyan ázsiai és arab színészek után kutattak, akik tökéletesek lehetnek Aladdin és Jázmin szerepére. A producerek saját bevallásuk szerint nehéz helyzetben voltak, hiszen igyekeztek a legideálisabb  karaktereket megtalálni a több ezer ember közül. Végül, több forduló után Mena Massoud lett Aladdin, Naomi Scott pedig Jázmin hercegnő.

 

2. Megváltoztatták a bevezető dal szövegét

A film nyitódala, az „Arabian Nights” egyik eredeti, angolról magyarra fordított sora így szólt: "Hol levágják a fülüket, ha nem tetszik az arcod." / "Barbár, de hé, otthon van!". Miután viszont az Amerikai-Arab Diszkriminációellenes Bizottság jelezte, hogy aggályai vannak a zene szövegével kapcsolatban, a Disney megváltoztatta ezeket a sorokat.

 

3, Ugyan ott forgatták, ahol  a Stars Wars: Skywalker korát

Bár az Aladdin nagy részét Nagy-Britanniában, a Longcross Stúdióban vették fel, a jelenetek  többségénél szükségük volt a sivatagi környezetre is. Így esett a választás a nagysikerű, „Stars Wars: Skywalker kora” jeleneteinek is otthont adó Rum vádi (Wadi Rum) sivatagra. A Jordániában található természetvédelmi övezetben forgatták egyébként A Dűne, és az Arábia Lawrence című filmeket is.

 

4, Aladdin és Jázmin az egyenlőség jeléül fedett ruházatban szerepelnek

Aki a rajzfilm rajongója, bizonyára emlékszik, hogy az animált karakterek keveset takaró ruházatban szerepeltek. Igaz ez Jázmin hercegnő gyönyörű, hasánál és felsőtesténél kivágott ruhájára, és Aladdin egy szál ujjatlan mellényére is. Ezek az öltözetek a 2019-es, élőszereplős filmre már nem voltak jellemzőek. A film jelmeztervezője, Michael Wilkinson elmondta:

 

„Úgy gondoltuk, hogy nem helyénvaló Jázmin hercegnő köldökének és Aladdin felsőtestének mutogatása. Amikor egy animációs filmet adaptálunk élőszereplős filmmé, hoznunk kell pár komoly döntést.”

 

 

5, Aladdin több mint 311 éves

Bár nem kifejezetten az animációs film újraforgatott változatához kötődik, de érdekes információ. Az „Aladdin és a csodalámpa” története az egyik legismertebb arab mesegyűjteményben jelent meg először, „Az Ezeregyéjszaka meséi” című, 1710-es kötetben. A mesék eredete a kora középkori Arábiába és Perzsiába nyúlik vissza, így Aladdin karaktere már közel 311 éves!

 

5+1, Aladdin magyar énekhangja Miller Dávid

És elérkeztünk a +1 érdekességhez, ami szorosan kötődik az RTL Klubhoz is. A főszereplő, Aladdin magyar hangja Jéger Zsombor, magyar énekhangja pedig Miller Dávid, az X-Faktor 2021-es szériájának újdonsült műsorvezetője. Az 1992-es rajzfilmben még Miller Zoltán, Dávid apukája kölcsönözte a karakter énekhangját, így közel 27 év után újra a Miller családra maradt ez a megtisztelő feladat. A kritikusok szerint énekhangjuk hasonlósága csak ráerősített a nosztalgia érzetére.

 

 

Bár Dávid énekhangjával nem, de műsorvezetői adottságaival találkozhatunk majd a tehetségkutató 10. évadában.

Az Álarcos énekes 2. évadának győztese azonban többször is bebizonyította már a színpadon, hogy milyen jó hangja van. Nézzétek vissza velünk, hogyan adta át magát egy másik mese világának. Így énekelte a Herkules egyik híres betétdalát Banánként:

 

 

Ezek után nem maradt más, mint felidézni ezt a meseszép történetet. Kapcsolj vasárnap 19:00-kor az RTL Klubra és éld át újra Aladdin és Jázmin hercegnő izgalmas világát újragondolt, élőszereplős változatban!

 

Forrás: Yahoo!movies, szinkronjunkie

Legnézettebb videók