Műsorújság
RTL Most

Íme 10 érdekesség az Ocean's Thirteenről!

Szombaton 21:55-től az RTL Klub-on Ocean's Thirteen - A játszma folytatódik!

Múlt hét óta mozikban az Ocean's 8, melyben a nőké a főszerep - kritikánkat itt olvashatjátok róla. Szombaton viszont az Ocean's Thirteen lesz látható az RTL Klub-on, ennek örömére összegyűjtöttünk 10 érdekességet róla!

1. A film orosz címe „Ocean 13 barátja”, nálunk „Ocean's Thirteen - A játszma folytatódik”.

2. A rendező Steven Soderbergh mindenképp Al Pacino-t akarta megnyerni Willy Bank szerepére. Pacino elfogadta a felkérést, a jeleneteit pedig mindössze 3 hét alatt leforgatták.

3. Al Pacino és Andy Garcia ebben a filmben játszott újra együtt A Keresztapa III. (1990) óta.

4. A "kezet ráztál Sinatra-val" mondat többször is elhangzik: ez egyértelmű utalás Frank Sinatra-ra, aki az eredeti Ocean's 11-ben (1960) alakította Danny Oceant.

5. Ez volt Bernie Mac egyik utolsó filmszerepe 2008. augusztus 9-i halálát megelőzően.

6. Ellen Barkin, aki Abigail Spondert alakítja, egy rövid cameo erejéig benne lett volna az előző Ocean's filmben is, amit le is forgattak. A jelenetet végül kivágták, de a blu-ray kiadásra felkerült.

7. Peter Fonda, aki szintén egy törölt jelenetben látható az Ocean's Twelve-ben, eredetileg itt is visszatért volna, de A szellemlovas (2007) miatt nem tudta elvállalni a szerepet.

8. Az egyik mellékszereplő, aki itt egy nézelődőt alakít, felbukkant az Ocean's Elevenben és az Ocean's Twelve-ben is!

9. Ez a második film a háromból, ahol Matt Damon és Vincent Cassel ellenfeleket alakítanak.

10. Az Ocean's Elevenben Don Cheadle egy szörnyű brit akcentust használt, amit utólag maga is belátott. A folytatásokra el akarta hagyni, de ügynökei nem engedték neki, így aztán belsős poénok kerültek a második és harmadik részbe. Az Ocean's Twelve-ben a Cheadle által alakított Basher az egyik jelenetben ragaszkodik a megfelelő akcentus kidolgozásához; az Ocean's Thirteenben pedig egy könyvet olvasgat a beszédről és kiejtésről. 

Ti mennyit ismertetek ezek közül? Ha további Ocean's érdekességekre vagytok kíváncsiak, erre tessék. És ne felejtsétek:

Szombaton 21:55-től, a Toy Story 2. után Ocean's Thirteen - A játszma folytatódik az RTL Klub-on!

Forrás: IMDB

Legnézettebb videók