KERESÉS search-close

zöldségek

17 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "zöldségek"

Tovább drágultak a legkeresettebb zöldségek!

A burgonya és a hagyma 15, a káposzta pedig 20%-kal kerül most többe, mint januárban - a KSH legfrissebb adatai alapján. Hogy meddig tarthat az áremelkedés? Kiderül a riportból!

A legforróbb év volt 2018: másfélszeresére drágultak a zöldségek

A valaha mért legforróbb év volt a tavalyi Magyarországon - az Országos Meteorológiai Szolgálat előzetes értékelése szerint. A rendkívüli meleg miatt másfészeresére drágultak a legkeresettebb zöldségek. Az árak pedig csak akkor csökkennek a Terméktanács szerint, ha a következő szezonban nem lesz szélsőséges az időjárás.

Aszály: drágulnak a zöldségek

Durván drágulni kezdtek a zöldségek a szélsőséges időjárás hatására. A korai burgonya majdnem 40, a káposzta pedig több mint 40%-kal többe kerül, mint egy éve – a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján.

Bálint:

A Buwaya törzsben is rosszul lett az egyik szigetlakó. Bálint gyomra nem bír több kókuszt és gyümölcsöt befogadni, mert ő a mindennapos főtt ételhez van hozzászokva. A srác beismerte, hogy már nem bírja sokáig...

A zöldek Dávidtól várták, hogy berobban az ötleteivel

Az első feladatban Dávid volt a konyhafőnök, azonban hirtelen nem tudta, mit is készítsenek a zöldségekből. Ráadásul az utolsó öt percben még végtelen küzdelmet is folytatott a szifonnal.

A titokzatos zöldségekből végül ügyes főételek készültek?

Miután a csapatok szembesültek vele, hogy milyen zöldségekkel is dolgozhatnak majd az első feladatban, jöhetett a munka, utána pedig a kóstolás!

A zöldek szerezték meg az első pontot!

Miután a zsűri megkóstolta a csapatok ételeit, és kiértékelték őket, jöhetett a döntés: ki érdemli meg a pontot és a vele járó előnyt?

Dave az első feladat előnye után újból villantani akart

Miután az első feladatban előnyhöz jutott, olyan zöldségeket választott, amikkel még nem dolgozott: pont azért, hogy újra lenyűgözhesse a zsűrit a merészségével.

Borjúvelő karfiolpürével

Erika nyersen helyezte a tányérra a paprikákat, ami a séf szerint hiba volt. Azonban a velőt a lehető legjóbb módzserrel készítette el: hagyományos világot hozott vissza azzal, hogy kirántotta.

Pörög a zöldségkerék!

Egy óriási szerencsekerék fogadta a Konyhafőnök Junior versenyzőit, amin zöldségek szerepeltek. A feladat egyszerű volt: amelyiket kipörgetik a juniorok, azzal kell majd dolgozniuk. Lássuk kinek hol állt meg a szerencsekerék!

Mocskos üzemben darabolták a zöldséget

Mocskos, elhanyagolt üzemekben darabolták a konyhakész zöldséget egy budapesti telephelyen. Az élelmiszerbiztonsági hivatal felfüggesztette a cégek működését. A megpucolt árut éttermekbe szállították volna. A koszos üzemekben még a kézmosók sem működtek, az alapanyagok eredetét pedig nem tudták bizonyítani.

Búzafű shot, zöld turmix, frissítő gyümölcsturmix és energetizáló reggeli

Mautner Zsófi képviseli az újszerű és könnyedebb, „csajosabb” fogásokat, míg Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf, Pataky Péter a nehezebb, magyarosabb, „férfiasabb”, ételeket készíti el, méghozzá kicsit újragondolva a hagyományos recepteket.

Nyárson sült csirkemáj és gomba

Mautner Zsófi képviseli az újszerű és könnyedebb, „csajosabb” fogásokat, míg Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf, Pataky Péter a nehezebb, magyarosabb, „férfiasabb”, ételeket készíti el, méghozzá kicsit újragondolva a hagyományos recepteket.

Egészséges ételek Stana Katic módra

A Castle színésznője igyekszik rengeteg zöldséget és gyümölcsöt enni, mert fontosnak tartja az egészséges életmódot. Ráadásul finomabbnál finomabb receptjeit és hasznos tanácsait is megosztja követőivel!

Hogyan kedveltessük meg a zöldséget a gyerekkel?

Sok szülő találja szemben magát azzal a gonddal, hogy a gyerek nem akar zöldségeket és gyümölcsöket enni, aminek számtalan oka lehet. Bloggerünk bemutatta, hogy miként készíthetünk avokádóból, sárgarépából és cukkiniből úgy „gyerekbarát” harapnivalót, hogy közben gyermekünk mit sem sejt az alapanyagokról.

ValóVilág 5 - Összefoglaló 12-02-02

ValóVilág5 - Összefoglaló: Kinga a várakozásoknak megfelelően teljesen idegenül mozgott a konyhában, a főzőversenyre készített menüje elkészítésében pedig Fecó sem volt nagy segítségére a szőke lánynak.

A First Lady kisiskolásoknak főzött

Michelle Obama a Fehér Ház kertjében termesztett bio-zöldségekből főzött a gyerekeknek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való