KERESÉS search-close

veszélyes

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "veszélyes"

Szolgálaton kívüli polgárőr mentette meg a fiú életét

Pünkösdhétfőn egy 7-8 év körüli gyermek játszott a Duna parton, majd megcsúszott és beleesett a magas vízállású folyóba. A fiú életét egy szolgálaton kívüli polgárőr mentette meg, aki gondolkodás nélkül, ruhástul a gyerek után ugrott.

Felvételen: egyetlen méhcsípéssel megúszta a bácsi a védőruha nélküli akciót!

Rövid ujjú ingben, méhészkalap nélkül fogott be egy méhcsaládot egy férfi hétfőn Kozármislenyben – a nem mindennapi akcióról egy nézőnk készített felvételt. Bár a férfi egy méhcsípéssel megúszta a kalandot, az általunk megkérdezett szakértő szerint akár sokkot is kaphatott volna. A méhész azt mondta, idén az időjárás miatt több a rajzás a megszokottnál, és ha ágakon csüngő méhcsaládot látunk, hívjunk inkább szakembert.

Sorban állás a Mount Everesten

Csúcsforgalom és dugó a világ tetején. Sorba álltak a hegymászók, hogy feljussanak a Föld legmagasabb hegyére, annyian indultak el meghódítani a Mount Everestet. A megdöbbentő helyzetről felvétel is készült. A veszélyes várakozásban többen meghaltak. Olyan sokan vesztették életüket a hegyen, mint tavaly egész évben.

Veszélyt jelenthetnek a drónok a légiközlekedésre

Míg néhány éve egyáltalán nem fordult elő ilyen, ma már egyre nagyobb veszélyt jelentenek a drónok a légiközlekedésre. Van, ahol emiatt órákra le kell zárni a repülőteret. Az RTL Híradónak nyilatkozó pilóta szerint katasztrofális következménye lehet, ha egy utasszállító drónnal ütközik. Budapesten tavaly 13-szor zavarták meg drónok a légiközlekedést. Ez a szám négyszer több, mint egy évvel korábban.

Hiba csúszott a számításokba, és így nem volt biztonságos a csúszda

Túl sokan sérültek meg, ezért egy nappal az átadása után lezártak egy csúszdát a turisták által is kedvelt spanyol nyaralóterület, a Costa del Sol egyik városában.

Annyian megsérültek a csúszdán, hogy le kellett zárni

Túl sokan sérültek meg, ezért egy nappal az átadása után lezártak egy csúszdát a turisták által is kedvelt spanyol nyaralóterület, a Costa del Sol egyik városában.

Pokolgépek rejtőznek a föld alatt!

A második világháborúban több tízezer bombát dobtak le Magyarországra, aminek egy része még mindig a föld alatt rejtőzik. Ráadásul sok közülük nagyon veszélyes, hiszen még ma is ugyanúgy működésbe léphet, ha hozzányúlnak.

Hogyan védekezzünk a darazsak ellen?

Itt a tavasz, jönnek a darazsak. Irtani most még nem lehet őket. Azt viszont könnyen megakadályozhatjuk, hogy pont a mi otthonunkat szúrják ki maguknak. Hogyan tarthatjuk távol őket? Megmutatjuk a csípések és a beköltözés elleni praktikák.

Három év börtönt is kaphat a száguldozó fiatal

Három év börtönt is kaphat a száguldva szlalomozó fiatal sofőr. Tavaly augusztusban az egyik forgalmas szombathelyi úton vette fel az egyik utas a történteket, ami az internetre is kikerült, többen meg is osztották. A rendőrség a felvétel alapján kutatta fel a szereplőket. A vezető több szabályt is megszegett, és csak a szerencsén múlt, hogy nem történt baleset. Az ügyészség most emelt vádat.

Vontatás 130-cal az M1-es belső sávjában

Elképesztő olvasói videót tett közzé a kemma.hu. A felvételen az látható, hogy az M1-es autópályán, Budapest és Tatabánya között egy személyautó egy másikat vontat. Mindezt 130-cal, a belső sávban. A manőver nem csak szabályellenes, hanem balesetveszélyes is.

Egészségtelen a levegő Miskolcon

Olyan rossz a levegő Miskolcon, hogy az egyik legsúlyosabb intézkedést kellett bevezetni: a polgármester kedd hajnalban elrendelte a füstköd-riadó riasztási fokozatát. Mindenkit arra kértek, ha lehet, a tömegközlekedést válasszák, és gázzal fűtsenek. Mindenkit óvnak attól, hogy a szabad levegőn legyen. A városban napok óta romlik a levegő minősége, most már veszélyes is.

 

Videón az életveszélyes előzés!

 Kis híján frontális karambol történt Budapesten. Egy autós a zebrán próbált megelőzni egy buszt, de már nem tudta befejezni a manővert, és majdnem nekiütközött egy szemből szabályosan érkező kocsinak. Mindketten az utolsó pillanatban fékeztek – ezért nem történt baleset.

Gondozóira is veszélyes a sas

Ritka, veszélyes pácienst kezelnek a Hortobágyi Madárkórházban. Egy talpán sérült rétisas adja fel a leckét a madármentőknek. Egy rossz mozdulat a vizsgálaton és máris komoly sérüléseket ejthet a gondozókon a ragadozómadár. A rétisas fokozottan védett. Egy példány eszmei értéke egymillió forint.

Megvadult kutya támadt rá Boggie-ra és kiskutyájára

Az énekesnő megsérült, kutyája Palkó pedig túl sem élte a megvadult állat támadását.

Ismét veszélyes kihívás terjed

Akár életüket is kockáztatják diákok a veszélyes mutatványokkal. Táncoltak, sőt le is feküdtek egy forgalmas út közepére a Pest megyei Pilisen. Közben egymást videózták. Mindez egy internetes kihívás része volt…

Van értelme a gluténmentes étkezésnek?

Van, aki szerint drága, de minden jobb lesz tőle. Van, aki szerint drága, de teljesen felesleges. Van, aki szerint pedig drága, és még veszélyes is lehet. A különböző vélemények képviselői pedig adott esetben pont úgy össze tudnak veszni, mint ahogy politizálás közben szokás.

Két busz között, záróvonalon

Kis híján tömegbalesetet okozott egy felelőtlen autós Pécsett. A zebrán és záróvonalon előző autós két busz között hajtott el nagy sebességgel. A hajmeresztő manőveréről az egyik helyi busz fedélzeti kamerája készített felvételt.

Istenes Bence utánajárt, hogy milyen állatokkal találkozhatnak a túlélők a Survivorben

Istenes Bence a 2017-es Survivor játékosát, Benedeket és egy szakértőt kérdezett arról, hogy milyen állatok élnek a Fülöp-szigeteken. Ne feledd, szeptember 24-én új évaddal folytatódik a Survivor az RTL Klubon!

Egykerekezés közben beintett a rendőröknek

Bemutatott az őt üldöző rendőröknek egy motoros egykerekezés közben. Erről videót is készített, ami az internetre is felkerült.

BECSAPÓDOTT KERÉK: az ellenőrzés hiánya okozta a tragédiát

Újabb részletek derültek ki a hétfői autóbalesetről, amelyben meghalt egy 19 éves lány. Egy kerék vágódott be a kisteherautó szélvédőjén, amelyben ült, nem élte túl. Mára kiderült, hogy az előttük haladó trélernek nem a pót-, hanem az egyik rendes kereke szakadt le és csapódott a mögötte haladó kisteharautóba. Az esteről Tóth Dezsőt, vezetéstechnikai oktatót kérdeztük.

Emberek felé repültek a rakéták

Nézők közé csapódtak a tűzijáték rakétái, amikor több vetőcső is eldőlt Zánkán, augusztus 20-án. Egy szemtanú videóra vette a sikoltozó, menekülő embereket. Híradónk megszerezte a felvételt. Néhányan kisebb sérüléseket szenvedtek, de senkit sem kellett kórházba vinni. A rendőrség szerint a nézők veszélyben voltak, ezért nyomozást indítottak. 

Óriási ováció fogadta a medencében landoló vendéget

A férfit egy medencés buliba várták Kuala Lumpur egy felhőkarcolójának a tetején. Ő pedig úgy döntött, hogy a szomszéd épületről ejtőernyővel ugrik át a partira.

 

Korábban kezdődik a szüret, a mustgáz veszélyére figyelmeztetnek

Csendes gyilkosnak hívják a borászok a mustgázt, a must erjedésekor keletkező szén-dioxidot. A színtelen-szagtalan gáz önmagában nem mérgező, de kiszorítja a levegőt, ami fulladáshoz is vezethet. Évente több tucatszor riasztják a tűzoltókat a mustgáz miatt szüretkor – ami idén jóval korábban kezdődött a szokásosnál.

Több ezer darázs költözött be egy kislány szobájába!

Egy boconádi kislány szobájában a kedves kis plüssök mellé kevésbé bájos állatkák költöztek. Épp lefekvéshez készülődtek, amikor egy lyukból tömegesen  bukkantak elő a darazsak. Még szerencse, hogy az anyuka azonnal észlelte őket, mert a kellemetlen látogatás akár életveszélybe is torkollhatott volna, főleg egy gyereknél.

Kánikula minden mennyiségben


szerző:
2018.07.30. 10:32
Kánikula minden mennyiségben

Az RTL Hírműsoraiban rendszeresen foglalkoztunk a nagy meleggel. Igyekszünk jótanácsokat is adni, hogyan vészeljük át. Íme, egy gyűjtemény a veszélyekről és tanácsok, hogy hogyan vigyázzunk magunkra!

Krokodilok között, a víz alatt pózoltak modellek

Krokodilok között, a víz alatt pózoltak modellek egy mexikói korallzátonynál. A veszélyes fotózásnál semmilyen védőrácsot vagy hálót nem használtak, néhány mentőbúvár állt csak készenlétben, ha baj történne. Szerencsére a csalival odavonzott krokodilok nyugodtan figyelték a bikinis lányokat, akikről így lélegzetelállító felvételek készültek.

Strandnak használják a szökőkutakat Pécsen

A városban több mint 20 köztéri szökőkút üzemel, szinte mindegyikben fürödtek már. Ez nemcsak szabálytalan, de veszélyes is: bőrbetegséget vagy más fertőzést is össze lehet szedni, ezért a szakemberek nem javasolják a felfrissülésnek ezt a módját.

Rákkeltő azbeszttől tartanak a lakók Budapesten

Gazdagréten egy önkormányzati épület bontásánál több négyzetméteren is leverték az azbesztpalát. A lakók félnek, hogy ezért azbeszt került a levegőbe, amely belélegezve rákkeltő lehet. A kivitelező és az önkormányzat szerint csak véletlenül verték le a palákat, a biztonságos azbesztmentesítés később várható. A Magyar Azbesztmentesítők Szövetsége szerint azonban épp a veszély anyag elszállításával kellett volna kezdeni a munkákat.

Szakadt gumiabronccsal közlekedett egy csuklós busz

Egy arra járó autós készített felvételt és küldte el a Borsnak. Az RTL Híradónak is nyilatkozott a videó készítője. A férfi azt mondta, hatalmas csattogásra figyeltek fel. Ekkor látták, hogy a busz kerekéből lóg valami. A sofőrnek is szóltak, de az továbbhajtott. A járművet végül a rendőrök állították meg.

Halálutakon jártunk


szerző:
2018.06.01. 19:35
Halálutakon jártunk

Csak tavaly 503 ember halt meg Magyarországon autóbalesetben. Megkerestük azokat az úgynevezett „halálutakat”, amelyekre sokan szó szerint rettegve hajtanak fel.

Nálunk is mindennaposak lesznek a medvetámadások?

Elképesztő medveinváziónak lehettünk a tanúi az elmúlt napokban Magyarországon, ami pánikot keltett a békés állatokhoz szokott emberekben. Az északi megyéinkben mostanra állandó lakókká váltak ezek a csúcsragadozók. Először a múlt héten, a Nógrád megyei Somoskőújfalun a vasúti sínek mellett ücsörgött egy barnamedve. Aztán pedig Füzesabony és Kál utcáin videóztak le egy jól megtermett példányt.

Centiken múlott a tömegbaleset

Alig pár centin múlt a tömegbaleset. Ámokfutó veszélyes manőverét rögzítette egy autós fedélzeti kamerája Budakeszinél. A kocsi vezetője egy beláthatatlan kanyar előtt kezdett előzésbe, és kis híján nekiütközött a szemből jövő busznak.

ÁMOKFUTÓ: Alig pár centin múlt a tömegbaleset

Ámokfutót rögzített egy autós fedélzeti kamerája Budakeszinél. A kettővel mögötte haladó kocsi vezetője hirtelen megelőzte őket egy szűk úton, egy beláthatatlan kanyar előtt. Ezután kis híján nekiütközött a szemből jövő távolsági busznak.

Veszélyes aligátorteknőst fogtak be Budakeszin

Nagy bajt is okozhatott volna az az aligátorteknős, amit Budakeszin fogott be Both Zoltán. Az utóbbi években ez már a tízedik példány volt, ezeknek a veszélyes, nagyon erős álkapcsú állatoknak semmi keresni valójuk óvodák vagy játszóterek közelében.

Vége a kínai űrállomásnak

Veszélyre figyelmeztet több bulvármédia a süllyedő kínai űrállomás miatt. A 7 éve felbocsátott űrszerkezetről azt állítják, hogy mérgező üzemanyaga nagy bajt okozhat, és hogy az űrszerkezet felett elvesztette az ellenőrzést a kínai irányítóközpont, amit Kína tagad.

Kutyatámadás Sopronban

Gazdája kezéből tépte ki a törpe schnauzert egy nagyobb testű kutya Sopronban. A nő épp sétáltatta, amikor megtámadta őket. Mivel a gazdája a karjában próbálta védeni, őt is megharapta. Múlt héten hasonló történt Veszprémben is. A kutyakiképző azt mondja, úgy lehet elkerülni az ilyen eseteket, ha mély hangon tiltó szavakkal parancsolunk a támadó kutyára.

INFLUENZA: Vigyázat a tömegközlekedéskor!

Még mindig tombol az influenza. Íme, néhány jótanács, mire figyeljünk - például, ha utazunk.

BABETT: „Olyan szelfit csinálj, ami hasonlít rád”

Köllő Babett eddig nem volt nagy szelfikirálynő, a Celeb vagyok után viszont úton- útfélen megállítják egy közös fotóért. A színésznő szerint nem árt az óvatosság az önfotózással, a szelfik világa ugyanis mindig egy kicsit szépített és sokan olyan élet után ácsingóznak, ami igazából nem is létezik.

Stábunk mellett előztek a leállósávban

Hiába tudja mindenki, hogy tilos és veszélyes, mégis nagyon sokan használják előzésre a leállósávot. Stábunk az M5-ös autópályán vette föl, ahogy az autósok sorra húznak el a dugó miatt araszoló kocsisor mellett.

 

Fókusz 2018-01-05


szerző:
2018.01.05. 18:50
Sziklákon át vezet az út a suliba

A világ talán legkülönlegesebb helye egy isten háta mögötti kínai falu. A település egyetlen kapcsolata a külvilággal sokáig egy majdnem függőleges, 800 méter magas sziklafalra épült bambusznád létra volt. A gyerekek ezen az életveszélyes úton jutottak el az iskolába, ha szüleik elengedték őket.

Összetört üvegtáblákat rakott ki valaki egy játszótér közelében

Biztosra ment: legalább ötven méter hosszan a fák közé, az avarban helyezte el az üvegtáblákat, amelyeket szilánkokra tört. Szerencsére nem okozott balesetet. Az üvegeket a városi rendészet mára összeszedette. De eljárás nem indult.

Teljes sötétség a magyar oldalon

Vaksötét fogadja az Ausztriából Magyarországra érkezőket a Vas megyei bucsui határátkelőn. Míg az osztrákoknál kivilágítanak mindent, addig a helyiek szerint itt egy éve nem ég egyetlen lámpa sem, a kocsiknak ráadásul betontömbök között kell lavírozniuk a sötétben. A problémáról először a nyugat.hu írt. Szerda este baleset is történt az átkelőnél, ami az önkormányzattól pár éve került a nemzeti vagyonkezelőhöz. Ott azt ígérték, januárra rendbe hozzák a világítást.

A tragédia után is átjárnak

Sokan továbbra is a halálos baleset helyszínénél mennek át a síneken Tatabányán, pedig nincs kijelölt átkelő. Csütörtökön ott gázolt halálra a vonat egy 12 éves gyereket, ő a síneken játszott.

Megdöbbentően sokan autóznak még most is nyári gumikkal

Sok autótulajdonos azon tanakodik, hogy mikor cserélje le a nyári gumit télire. És még mindig sokan vannak olyanok, akik megvárják az első hópelyhek hullását és csak ekkor érzik úgy, hogy eljött a téli gumik ideje. Vagy még akkor sem. Pedig életek múlhatnak rajta, ha például hirtelen fékezni kell.

Felvette a száguldozó sofőrt

Zebrán, záróvonalon és bukkanón előzte az autókat a szakadó hóban egy sofőr, kilométereken keresztül Győr és Gönyű között. A veszélyes száguldást egy másik autós vette fel.

Elkapták a száguldó tolvajokat

Bravúros akcióval csaltak lépre egy bandát Svédországban. A bűnözők mozgó kamionok fosztogatására szakosodtak, méghozzá életük kockáztatásával. A rendőrök végül csapdát állítottak nekik, majd elkapták őket. Mind a rablásokról, mind a banda elfogásáról videó készült.

Veszélyes influenzavírus jöhet a télen!

Ausztráliában már tombol, néhány hét alatt csaknem 140 ezren lettek betegek és százan meghaltak miatta. Magyarországon a jövő héttől lehet kérni az influenza elleni oltásokat a háziorvosoktól. A szakemberek szerint csak akkor kerülhető el a tavalyihoz hasonló súlyos járvány, ha idén többen beoltatják magukat.

Szabálytalan és veszélyes is

A járdán, a zebra előtt, a kereszteződésben. Évente több ezren parkolnak szabálytalanul Győrben és ezek csak azok az esetek, amelyek eljutnak a közterület felügyelethez. Az RTL Híradó stábjának sem kellett sokat autóznia, hogy tilosban parkoló autókat találjon. Az általunk megkérdezett oktató szerint ezek a parkolások nem csak szabálytalanok, de sokszor balesetveszélyesek is.

Lőtér és uszoda is lesz a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Lőtér és a kollégiumból függőfolyosón megközelíthető uszoda is lesz a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hamarosan elkészülő új sportközpontjában. Ez csaknem 5 és fél milliárd forintból épül, másik 7 milliárdból pedig teljesen új oktatási épületet is kap az egyetem. Egy kormányzati terv szerint a jövőben kizárólag ott végzett hallgatók lehetnek állami vezetők. A DK-nál úgy látják: a kormány saját maga által képzett katonákkal tölti fel a közigazgatást. A kabinet szerint az eddiginél jobb lesz a szakemberképzés.

Takarítás helyett forgalomkorlátozás és táblázás

39 napja égett ki egy román kamion az M5-ös autópályán Kecskemét közelében, a rakománya viszont még mindig beteríti a leállósávot. A közútkezelő már kijavította a megégett autópályát, de a szemetet nem szállítja el. Azt állítják, ez a kamionos feladata. Az autópályának ezen a részén azóta is sávszűkítés és sebességkorlátozás van. A Híradónk által megkérdezett oktató szerint minden ilyen forgalomkorlátozás veszélyes.

170-nel, buszsávban, a dupla záróvonalon át cikázott

Videóra vette ámokfutását egy autós. 170-nel, buszsávban, a dupla záróvonalon át cikázott luxuskocsijával a budapesti Soroksári úton, volt, hogy csak egy kézzel fogta a kormányt. Közben trágárul szidta a többi sofőrt és arról beszélt, hogy nem tudnak tenni ellene semmit. A videót az internetre is feltöltötte úgy, hogy azon látszik egy név, egy rendszám, és az időpont is. A rendőrségtől megkérdeztük, indítanak-e eljárást.

Tóba fulladt egy horgász

Párszáz forintos etetőjét akarta visszaszerezni – vízbe fulladt egy horgász a kőszegi Csónakázó tavon. A többi horgász figyelmeztette, hogy ne menjen be a vízbe, mert az veszélyes, ő mégis beúszott. A 31 éves férfi 20 percig volt víz alatt. A mentők nem tudták újraéleszteni.

Szelfizés közben zuhant le

Életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba azt a fiatal lányt, aki szerda hajnalban szelfizés közben lezuhant a Margit híd korlátjáról. Az esetről a zoom.hu írt először. A lány legalább 10 métert esett, rá a futópályára. Keze, lába, bordája és a gerince is eltört, több életmentő műtétet is végrehajtottak rajta. A közösségimédia-szakértő szerint egyre extrémebb helyzetekben fotózzák magukat az emberek. Két napja Szardínián meghalt egy 15 éves magyar lány, őt a hullámok ragadták el szelfizés közben.

Lézerrel vakították el egy utasszállító pilótáját

Lézerrel vakították el egy utasszállító pilótáját Budapest felett, a másodpilótának kellett átvennie a gép irányítását. A Bors szerint a repülő Buda felett szállt, fedélzetén 200 utassal, amikor valaki lézerfénnyel világított a gépre múlt kedden. A repülő szerencsésen leszállt, a rendőrség vizsgálja a történteket. Az RTL Híradónak nyilatkozó pilóta szerint minden kollégájával történt már hasonló. Ez azért veszélyes, mert ilyenkor akár percek is eltelhetnek, mire újra visszatér a pilóta látása.

Újabb toronyházak veszélyben

Öt toronyházból kellett több ezer lakót kiköltöztetni London Camden nevű kerületéből. Kiderült ugyanis, hogy ezeken a házakon is ugyanaz a külső burkolóelem van, mint ami a múlthéten leégett toronyházon. Hat hétig is eltarthat a felújítás, addig szabadidőközpontokban, hotelekben szállásolták el a lakókat. A múlt heti tűzben legalább nyolcvanan haltak meg, és sokakat továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

Rengeteg veszélyes ház lehet még Nagy-Britanniában

Több száz gyúlékony borítású épület lehet Nagy-Britanniában, ugyanolyan, mint a londoni Grenfell toronyház, ami múlt héten égett le, több tucat ember halálát okozva. Ezt a kormányfő közölte a parlamentben. Azt mondta: minden lakó elhelyezéséről gondoskodnak. A túlélőkért és az áldozatokért már dal is született. 50 énekest hozott össze az X-Faktor kitalálója, a híres producer, Simon Cowell.

 

Majdnem összeütközött a mentővel

Életveszélyes helyzetet okozott egy autós Szombathely közelében – alig tudta elkerülni, hogy egy kórházba tartó mentővel ütközzön. A szerdán történt esetről videó is készült, ezen az látszik, hogy a sofőr elkezdte kikerülni a mentő elől félrehúzódó kocsikat. A tűzoltók és mentők szerint sokszor előfordul, hogy az autósok nem adnak utat nekik.

 

SZÖRNYETHALTAK: Visszazuhantak a siklóernyősök

Két siklóernyős halt meg vasárnap délután Szentes határában. A két kezdő pilóta úgy akarta gyakorolni a siklóernyőzést, hogy egyiküket, ernyővel a hátán egy kötéllel a fához rögzítették, a másik pedig segíteni akarta a felemelkedést. A nagy erejű szél hirtelen emelte magasba az ernyőt, és vele együtt a pilótát és segítőjét. Valószínűleg az ernyő nem bírta el kettőjüket, ezért zuhantak kb. 20-30 méter magasból a földre. Mindketten azonnal meghaltak.

Hitek és tévhitek a napozás hasznáról és veszélyeiről

Csak úgy kanyarodnak a tökéletes idomok a naptej alatt hisz a szikrázó napsütésben nem árt egy kis védelem. Voksán Virág és Béres Anett már bikinibe is bújt és megvillantotta bájait a beach-en. Napozni azonban ők is csak mértékkel szoktak. A Fókusznak elárulták, ők mire figyelnek oda!

„A gyerekek egészségét veszélyezteti a praxisösszevonás”

Elfogadhatatlan, és a gyerekek egészségét veszélyezteti, hogy a gyerekorvosi és a felnőtt háziorvosi praxisokat egyre több helyen összeolvasztják, mert nincs elég orvos. Így látja a Házi Gyermekorvosok Egyesülete. A szervezet most levelet írt a minisztériumba,  ahol a baloldali kormányokat okolják és azt állítják, ők több pénzt adnak a háziorvosoknak.

Lovak száguldoztak az autópályán

Videót küldött szerkesztőségünknek Berkecz Balázs az M6-os autópályáról, ahol száguldozó lovakkal találkozott hétfő reggel. A rendőrség először lezárta az autópályaszakaszt, majd leterelték a lovakat. Még vizsgálják, hogy ki a felelős a rendkívül veszélyes, de szerencsésen végződő estért.

 Többször újra kellett éleszteni a sofőrt

Többször is újra kellett éleszteni egy sofőrt, aki súlyos autóbalesetet szenvedett Érden. Az idős férfi kihajtott a főúton haladó elé, a másik autós már nem tudta elrántani a kormányt. Hárman sérültek meg. A környéken lakók szerint abban a kereszteződésben rendszeresek a balesetek. A polgármester azt mondta: körforgalmat építenek a veszélyes helyre.

A körforgalomban vagánykodott

Fényes nappal driftelt a körforgalomban – szabálysértési eljárás indult ellene. Szombathelyen vettek videóra egy autóst, aki egy forgalmas úton hajtotta végre a manővert. Az általunk megkérdezett vezetéstechnikai oktató szerint az ilyesmi nagyon veszélyes. Mégis rendszeresen előfordul.

Ott voltunk a világ legveszélyesebb kajakversenyén

Dél-afrikában rendezik a világ legkülönlegesebb és legveszélyesebb kajakversenyét, a Dusi Marathont. A 3 napos, 120 km-es viadalon nem csak vízesések és örvények között kell evezniük a résztvevőknek, hanem futni is, mégpedig a mérges kígyóktól hemzsegő őserdő meredek hegyoldalain, vállukon a kajakkal.

Veszett rókát találtak Bekecsen


szerző:
2017.03.04. 18:20
Veszett rókát találtak Bekecsen

Veszett rókát fogtak be a borsod megyei Bekecsen. A betegség nagyon veszélyes, csak a tünetek megjelenése előtt gyógyítható. Leginkább a vadon élő állatok és főként a rókák terjesztik. A környéken most három hónapig szigorúbb szabályok vonatkoznak a kutyatartókra.

1100-an indultak és több százan nem értek célba

A világ legextrémebb és egyben legveszélyesebb kajak versenyén vettünk részt. A Dusi marathonon nem csak lapátolnia kell nagyon sokat az indulóknak, hanem a hajóval a hátukon többtíz kilométert futni is az esőerdőben. Az elmúlt években többen is meghaltak a versenyen. Volt, akit a hírhedt fekete mamba kígyó mart meg, más szívrohamot kapott. Most 1100-an indultak és több százan nem értek célba. Jász Zoltán a szervizcsapat tagjaként menet közben etette és itatta a versenyzőket. Ezzel is várjuk önöket a Fókusz Pluszban szombaton.

Kémkedhet a baba, betiltották

Betiltottak egy játékbabát Németországban, miután kiderült, hogy az internetre csatlakoztatható gyerekjátékot hackerek manipulálhatják, így az kémkedhet, adatokat gyűjthet, és akár vadidegenek is kommunikálhatnak a gyerekkel. A német távközlési hatóság arra kérte a szülőket, ha már vettek ilyen játékot, semmisítsék azt meg.

Gyönyörű és életveszélyes

Gyönyörű és életveszélyes! Romániából és Ukrajnából is jeges ár érte el a folyók magyar szakaszát. A Szamoson többtíz kilométer hosszan zajlik a jég, hasonlóra évek óta nem volt példa. A román oldalon robbantással darabolták fel a hatalmas jégtáblákat. A Tisza is hatalmas jégdarabokat hoz, erről az internetre is sokan töltöttek fel videót. Egy-egy tábla akár több mint egy méter vastag is lehet.

 

Már veszélyes a Balaton jege

Bezártak a balatoni korcsolyapályák. A tegnapi eső miatt most áll a víz a jégen, így pedig nem csak kellemetlen korcsolyázni, de veszélyes is, mert nem látszanak a rianások. Ha megint lehűl az idő és jó lesz a jég, akkor újra megnyitják a korcsolyapályákat.
 

Szmogban több az influenzás

Forgalmival ingyenes délután négytől a BKV azoknak, akiknek autóját kitiltották Budapestről a szmog miatt. Közben már tisztul a levegő, de azért még mindig több olyan terület van az egész országban, ahol veszélyes a szmog. Ilyenkor az influenzát is könnyebb elkapni, és a tüdőbetegek is jobban szenvednek. A legfrissebb előrejelzések szerint komoly javulás csak a jövő héten várható.

11 kilométer séta a jégen

Kedvtelésből átsétáltak a befagyott Balatonon. Egy kisebb csoport hétvégén indult Siófokról egy tapasztalt vezetővel. 11 kilométer gyaloglás után, három és fél órával később értek partot Alsóörsnél. A veszélyes túrát vezető férfi maga is azt mondja, senki ne próbálja utánuk csinálni a mutatványt. A vízimentők és a rendőrök szerint is kizárólag a part mentén szabad a jégre merészkedni, ahol sekély a víz.

A mínuszok veszélyei: csak óvatosan a korcsolyázással!

Hatalmas jégtáblák a Duna vízén, jégvitorlás a Velencei tavon. Az extrém hidegben nem csak a szappanbuborék, de még a lillafüredi vízesés is jéggé fagyott. Ám a mínusz fokoknak nem csak előnyei vannak. Ha nem vigyázunk, könnyen tragédiába torkolhat egy ártatlannak tűnő délutáni korcsolyázás.

Lebontják a karácsonyfákat

Vízkereszt napja van. A háromkirályok látogatásának, Jézus megkeresztelésének, és a karácsonyfák leszedésének napja is. Csak Budapestről évente közel félmillió fát gyűjtenek be, hogy újrahasznosítsák azokat. A közterületfenntartó szakemberei azt kérik, senki ne fűtsön be vele a kályhába, mert veszélyes lehet. Az pedig még inkább, ha az ablakból, dobják az utcára.

VIGYÁZAT: gyönyörű, de veszélyes!

Veszélyes a Balaton jege, mert összetörte a nagy szél. Aligha bír el egy kacsánál nagyobb súlyt…

Veszélyes is lehet a műfű

Rákot okozhat a műfüves focipályákon használt gumigranulátum. Erről a 444.hu írt a brit Telegraph cikke alapján. Hollandiában most két futballklub is bejelentette, hogy a gyerekek nem játszhatnak többé a műfüves pályáikon, mert egyes kutatások szerint azok rákkeltőek lehetnek. Ilyen gumiőrleményt a világ minden részén használnak a pályákon. Az RTL Híradónak nyilatkozott a Fradi egykori csatára, a most edzőként dolgozó Dzurják József, aki azt mondta: elképzelhető, hogy azért lett leukémiás, mert évekig műfüves pályán volt edző.

Elfogták a veszélyes bűnözőt

Elfogták a rendőrök Magyarország egyik legkeresettebb bűnözőjét - tudta meg Híradónk. A 43 éves férfit a Bács-Kiskun megyei Csávolyon kapták el. A rendőrök egy marihuánaültetvényre csaptak le és először azt hitték, hogy egy 36 éves román férfit fogtak el. A nyomozás közben derült ki, hogy egy évek óta bujkáló veszélyes bűnözőt fogtak. A bíróság korábban 13 év börtönre ítélte, mert társaival megpróbált kirabolni egy pénzszállító autót.

Végzetes lehet a koszorútűz

Végzetes tüzet okozhat akár egy adventi koszorú vagy egy rossz helyen lévő olajsütő is. Ezt mutatták be a tűzoltók egy budapesti bevásárlóközpont előtt. Erre minden évben felhívják a figyelmet így az ünnepek előtt, nem is eredménytelenül, hiszen karácsonykor minden évben kevesebb lakástűzhöz riasztják őket.

Leállítják a 3-as metrót

Több mint egy éve beszélnek róla, vasárnap pedig tényleg le kell állítani a hármas metrót. Igaz csak néhány órára, a Deák tér és a Kőbánya-Kispesti végállomás között. Váltóhiba miatt van erre szükség, az utasokat pótlóbuszok viszik majd. A híradónk nyilatkozó szakértő szerint ez bármikor megismétlődhet. A hármas metró felújítása folyamatosan csúszik, még most sem tudni mikor kezdődhet.

Életveszélyes gyerekjátékok

Veszélyes csörgőket és sípoló babajátékokat vont ki a forgalomból a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Összesen 22 játékot vizsgáltak, 12 nem felelt meg az előírásoknak. Volt, ami kézzel túl könnyen szétszedhető, és olyan is, ami a törésteszten apró darabokra hullott. De túl hosszú nyelű csörgőt is találtak, amitől egy csecsemő akár meg is fulladhat.

Veszélyes játékok!


szerző:
2016.11.02. 16:18
Veszélyes játékok!

Fulladást vagy sérülést okozó csecsemőknek szánt csörgőket és rágókákat talált a Fogyasztóvédelmi Hatóság. 22 játékból majd a fele megbukott a vizsgálatokon. A veszélyes játékokat megmutatjuk este 18 órakor a Híradóban.

 

Veszélyes rézsűre panaszkodnak

Tragédiától tartanak az egyik nagykanizsai utcában élők, mert szerintük a MÁV elhanyagolja az utca és a szomszédos vasútvonal közötti meredek partfalat. Több helyen semmilyen védőkorlát, kerítés, vagy növényzet nincs, ezért veszélyesnek tartják a rézsűt. A MÁV egyelőre sem a lakóknak, sem az önkormányzatnak, sem nekünk nem reagált.

„Még nem eléggé mérgező a talaj”

Még mindig nem eléggé mérgező a talaj, ezért maradhat az 1000 tonna veszélyes hulladék Kiskunhalason. A környezetvédelmi hatóság egy hónapja vett talajmintát azon a halasi telephelyen, ahol egy felszámolás után rengeteg mérgező anyag maradt. Az eltakarítás továbbra sincs megoldva, ha a terület tulajdonosa hozzálát, megbírságolják – ezt közölte a hatóság. A Greenpeace vegyianyag-szakértője szerint milliárdokba kerülhet, ha hagyják a hordókat kiszakadni.

Saját felelősségre visszaköltöznek

Nincs hova menni annak a debreceni családnak, amelynek az otthona egy mélygarázs építése miatt vált lakhatatlanná. A héttagú család helyzete egyelőre kilátástalan, mert váratlanul az ideiglenes szállásukat is el kellett hagyniuk. Most a romos házban vannak, ahol se gáz, se villany nincs. Hétfőn derül ki, hogy tud-e segíteni rajtuk a debreceni önkormányzat.

Vizsgálhatják a fűtőelemek szállítását

Veszélyes volt a polgárháborús Ukrajnán keresztül szállítani a megsérült paksi fűtőelemeket - ezt állítja a Párbeszéd Magyarországért párt európai parlamenti képviselője. Az esetet az Európai Bizottság is vizsgálja. A Népszabadság szerint nem volt európai engedély arra, hogy a 2003-ban történt paksi balesetben megsérült nukleáris fűtőelemeket Oroszországba szállítsák. A paksi atomerőmű a hírt pánikkeltésnek nevezte. A Nemzeti fejlesztési Minisztérium szerint minden engedély megvolt a szállításhoz, amely teljes biztonságban zajlott.

Életveszélyesnek tartják a szalagkorlátokat

Életveszélyes a hagyományos szalagkorlát – mondja a Szombathelyi Motorosok Egyesülete. Szerintük, ha egy motoros elesik, nem fogja meg semmi, ha pedig a tartó-oszlopnak ütközik, az életveszélyes sérülést okozhat. A motorosok szerint létezik megoldás, például ha egy plusz korlátot is felszerelnek.

Aligátort találtak az út közepén Hatvanban

Hétfő hajnalban egy autós valami furcsára figyelt fel az úton. Először felfújható állatnak hitte, de amikor közelebb ment, látta, hogy mozog és hallotta a szuszogását is. De nem ijedt meg, azonnal hívta a 112-t. A diszpécser alig akarta elhinni, hogy egy élő aligátort talált. Később kiderült, hogy az állatot Elvisnek hívják. A férfi szerint, aki megtalálta, az állat befogása leginkább egy bohózatra hasonlított.

Két méter mély gödör a buszok mellett

Két méter mély gödör mellett kell araszolniuk a buszoknak egy pécsi utcán. A kerék és a szennyvízvezetéknek ásott gödör széle között csak centik vannak. Több utas szerint ez balesetveszélyes.

VESZÉLYES: Centizgetik a kétméteres gödröt

Lendületesen érkezik a kanyarba a kék busz, de utána mégis szinte állóra fékezi a sofőr. Befordulni cseppet sem egyszerű. Centiméterről centiméterre tudja bevenni a járat a kanyart. A pécsistop felvételein szemből látszik igazán, mi okozza a nehézséget. A busz kerekei alig pár centire haladnak el a gödör mellett. Az utasok szerint ez nem túl biztonságos.

Ki az a Hárs Félix?


szerző:
2016.08.11. 21:25
Ki az a Hárs Félix?

Egyre szimpatikusabbá válik Emíliának Félix, akiről - lássuk be - tényleg nagyon keveset tud a pszichológus. Aztán egy telefonbeszélgetés mindent megváltoztat. 

VARÁZSLATOS: Ezt a mesevilágot látták Klein Dávidék

Klein Dávid és hegymászócsapata visszafordult a K2-ről, mert túl veszélyesre fordult az időjárást. Néhány órával később egy lavina elsodorta azt az alaptábort, ahol mindannyian éjszakáztak volna. Mászás közben rengeteg képet és videót készítettek, ebből egy rövid válogatást láthatnak. Suhajda Szilárd felvételei.

A Lánchídról ugrottak a Dunába

Viccből ugrott a Lánchídról a Dunába két külföldi fiatal még szombat este. Valaki a partról videóra vette az egész jelenetet. A valószínűleg ittas turisták átmásztak a híd korlátján és fürdőnadrágban ugrottak a folyóba. A parton lévők közül többen nevettek rajtuk, pedig az akció igencsak veszélyes.

 

Sokan másznak fel a lezárt Szabadság hídra

Nem törődnek a veszéllyel, egymás után másznak fel az emberek a Szabadság hídra, amelyen augusztus végéig szünetel a közlekedés. Sokan a hídpillérek magasabb pontjaira is felmennek. A Budapest Közútnál azt mondják, ez nagyon veszélyes, mert onnan könnyű lezuhanni. Ha szükséges, akkor a hídmester közbeavatkozhat.  

Veszélyes lehet a 40 milliós játszótér

Beszorulhat a gyerekek feje a játékokba, rosszul szigeteltek a vezetékek. Ilyen hibákat találtak egy 40 millió forintból épített, és tavaly ősszel átadott új játszótéren az első kerületben. Erről a 444.hu írt. A szakértői ellenőrzést maguk a szülők fizették ki, mert az önkormányzatot - állításuk szerint - hiába keresték. A játszóteret bezárták, és a polgármesteri hivatal szerint kijavítják a hibákat.

Milliókért újították fel, mégis életveszélyes a játszótér

40 millió forintból építettek új játszóteret, de most zárva van, mert életveszélyes. A 444.hu írt róla, hogy a Budapesten, az I. kerületben még tavaly adtak át egy felújított játszóteret, amiről hamar kiderült, hogy balesetveszélyes.

Fókusz 2016-07-22


szerző:
2016.07.22. 18:55
Kisfiúra zuhant az áruházról a plexilap

Centiken múlt egy 7 éves szegedi kisfiú élete. Még szombaton találta el egy lezuhanó műanyag plexilap: az A-betű borítása esett le a szegedi Nagyáruház neon feliratról. Megijedtek, amikor felfogták, hogy komolyabb baj is történhetett volna. Édesanyja mesélte el Híradónknak a történteket, és azt mondta, mostantól kétszer ünneplik kisfia születésnapját.

Eltűntek a turisták Egyiptomból

Az arab tavasz összecsapásai, aztán a terrortámadások és a repülőszerencsétlenségek miatt harmadával kevesebb turista megy a Vörös-tenger partjára nyaralni? De tényleg veszélyes hely lett Egyiptom, vagy továbbra is egy különleges, békés, olcsó úticél. Helyszíni tudósítás a piramisok földjéről.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való