KERESÉS search-close

veszély

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "veszély"

Vezetés közben telefonozott egy betegszállító sofőrje

Vezetés közben folyamatosan üzeneteket írt és olvasott egy betegszállító sofőrje. Az egyik beteg videóra vette és eljuttatta a felvételt az RTL Híradónak, valamint a szállító cég vezetőjének is. A videón jól látszik, hogy miközben a sofőr nyomkodja a telefonját, sokszor nem figyel az útra. A készüléket csak akkor tette le, amikor a beteg rászólt, hogy fejezze be a telefonálást. 

Attila testének 40 százaléka égett meg egyetlen rossz döntés miatt!

Egész életén át viseli a testén a szörnyű égési nyomokat az a tinédzser fiú, aki meggondolatlanságból mászott fel a vonat tetejére, amikor a barátaival játszottak. A talpán keresztül a lába, a felsőteste, a nyaka, de még az arca is megégett. Áthúzott rajta az áram.

Szakadt volt a gumija a diákokat szállító busznak

Szakadt volt a gumija a busznak, amelyikkel diákokat utaztattak úszásoktatásra - a halásztelki gyerekek le is fotózták, majd ezután az egyik szülő feljelentést tett. Az általunk megkérdezett szakértő szerint rendkívül balesetveszélyes ilyen állapotú gumikkal utasokat szállítani.

 Kőtömb zuhant a járda közepére, tragédia is történhetett volna!

A járda közepére zuhant egy hatalmas kőtömb egy markolóból, Budapesten – ezt egy térfigyelő kamera is felvette. A kő a munkagép elején lévő kanálból esett az útra egy bukkanó után. A markoló át is hajtott a kövön, ami így az útmenti járdára repült. Senki nem sérült meg. Az RTL Híradónak nyilatkozó ügyvéd szerint nem megfelelően szállították a törmelékeket, amivel szabályt sértettek.

 Két autós is átment a piroson, miközben még egy babakocsi is a zebrán volt!

Újabb durva közlekedési szabálysértésről készült videó: Még egy babakocsi is a zebrán volt, amikor két autós is áthajtott a piros lámpán a gyalogosok között Székesfehérváron. Egy nézőnk küldte el az általa készített felvételt. Ezen látszik: a szemből szabályosan kanyarodó autósok is veszélyben voltak.

Veszélyes az alvajárás?

Sokan egyáltalán nem emlékeznek semmire, pedig beszélnek, járkálnak, sőt még a házat is elhagyják éjjelente anélkül, hogy tudnának róla. Sőt, van olyan is, aki még kocsit is vezet…

Miért szerepelnek a biztonságosnak számító hazai autópályák a legveszélyesebb utak dobogós helyén?

Minden egyes kilométerre jut egy baleset az M0-áson a KSH friss statisztikája szerint. Ezzel ez az út a legveszélyesebb az országban. Az M0-ást az M1-es és a 2-es főút követi a feketelistán. A legtöbb halálos baleset azonban nem ezeken az utakon, hanem a 4-es főúton történik. Itt majdnem minden 10. karambol halálos.

Brutális: 350 méterre állt meg egymástól a két személyvonat

Egy vasutas ébersége és lélekjelenléte akadályozta meg, hogy frontálisan összeütközzön két személyvonat Miskolcon tegnap délután. Az egyik szerelvény nem állt meg a tilos jelzésnél, miközben szemből már közeledett felé a másik. A váltókezelő ezt időben észrevette, és kézzel jelzett a mozdonyvezetőknek. A vonatok így 350 méterre egymástól meg tudtak állni. Nem sérült meg senki. A két szerelvényen összesen majd 170 utas volt. A történteket a rendőrség vizsgálja.

Ezek a klímaváltozás veszélyei


szerző:
2019.02.22. 07:45
Ezek a klímaváltozás veszélyei

Dr. Nékám Kristóf után Dr. Páldy Anna is felvilágosította a nézőket a globális felmelegedés veszélyeiről, ráadásul az egyiptomi szúnyogokra is felhívta a figyelmet, amik komoly betegségeket hordoznak.

 

Albérlet szexért


szerző:
2019.02.20. 19:30
Albérlet szexért

A Fókusz rejtett kamerával több férfinál is forgatott, akik ingyen albérletet hirdetnek fiatal lányoknak kedvességért cserébe. Amikor álnévvel találkoztunk az ingatlanok tulajdonosaival elég gyorsan a tárgyra tértek és pontosan elmondták mi mindent értenek kedvesség alatt. A Fókuszban utánajárunk, hogy a szexuális szolgáltatásért nyújtott lakhatás bűncselekmény-e Magyarországon és megmutatjuk, hányféle módon eshet bele egy bizonytalan anyagi helyzetű lány a hátsó szándékkal hirdetők csapdájába.

Fekete hó hullott Szibériában

Fekete hó hullott Szibéria egyik régiójában, amely a szénbányászatról ismert. A csapadék állítólag mérgező is.

Egymás után buktak le az „unokázós” csalók

Egy hét alatt négy unokázós csalással gyanúsított férfit fogtak el a Pest megyei rendőrök. A gyanú szerint összesen több millió forintot csaltak ki idős emberektől azzal a mesével, hogy unokájuk, vagy valamelyik közeli rokonuk bajba került és pénzre van szüksége. Az elmúlt években megszaporodtak a hasonló csalások, ezért a rendőrök azt tanácsolják, hogy az idősek mindig legyenek bizalmatlanok, ha hasonló hívást kapnak.

Veszélyes a hirtelen diéta!

A karácsonyi lakomák után veszélyes lehet a hirtelen diéta - erre figyelmeztet az általunk megkérdezett dietetikus. Sokan ugyanis megijednek a hirtelen felszedett plusz kilóktól, koplalásba kezdenek vagy hirtelen terhelik meg a szervezetüket egy-egy komolyabb edzéssel.

DURVA: ez is megtörténhet, ha szabálytalanul használjuk a pirotechnikai eszközöket!

Idén a pirotechnikai eszközöket újév reggel 6 óráig lehet használni, míg a petárdázás továbbra is tilos! A videóból az is kiderül, hogy hogyan kerülhetjük el a súlyos baleseteket szilveszter éjjel!

Internetes sztárok, akik veszélyt jelenthetnek a gyerekekre

Az otthonról videókat készítő tizen- és huszonévesek pont akkora sztárok, mint akik a tévéből lettek ismertek. És ha már népszerűek, akkor a befolyásuk is nagy! Sajnos van, aki ezt kihasználja, és kislányoktól kér olyan dolgokat, amiket normális ember nem tenne. Egy ilyen ügyet mutatunk be Serdült Szilvia riportjában!

Internetes randizás veszélyei: újabb tragédia történt

A brit Grace Millane gyilkossága ismét az internetes randik veszélyeire hívják fel a figyelmet. A lány tanulmányai befejeztével döntött úgy, hogy körbeutazza a világot. Új-Zélandi tartózkodása alatt egy netes randit szervezett magának, melynek tragédia lett a vége. A lány december elsején eltűnt, majd kiderült, megölték.

Sokan nem fedik le rendesen a szennyvízaknát, tragédia lehet belőle

Van, aki csak egy fóliát dob rá, és van, aki korhadt deszkát, de van olyan is akad, aki semmivel sem takarja le. Pedig az általunk megkérdezett jogász szerint, mindig a háztulajdonos felelőssége, hogy biztonságosan legyen befedve a szennyvízakna. Vasárnap egy 18 hónapos kisfiú fulladt bele egy udvari emésztőbe. A rendőrök gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoznak.

Droggal szórták meg a halloween-i cukorkát

Kórházba került két felnőtt, miután ettek gyerekeik halloween-i cukorkájából az Egyesült Államok északkeleti részén.

„Tujáztak” a kamaszlányok: veszélyes utazás a villamoson

A villamos ütközőjén utazott, azaz tujázott három kamaszlány Budapesten. Az esetről egy autóból készítettek felvételt. A diákok a 4-es 6-os vonalon pattantak fel az egyik szerelvény ütközőjére. A videón látható, hogy a lányok egyáltalán nem gondolták veszélyesnek, amit csinálnak, boldogan integettek.

Előadás közben lett rosszul Kálloy Molnár Péter

Hétfőn előadás közben lett rosszul Kálloy Molnár Péter, mentők szállították kórházba. A színész az Operettben lépett fel, a szünetben viszont szúró fájdalmat érzett a mellkasában, ezért kellett orvost hívni hozzá.

Forgatás a frontvonal mögött Irakban

Irak még csak most lábalt ki a háborúból, sikerült felszabadítani az ISIS által elfoglalt területeket, de a gondok nem szűntek meg. A Fókusz Plusz riportere szembesült az utóbbi idők egyik legborzasztóbb és legkegyetlenebb, néhol a mai napig tartó háborúskodás szörnyűségeivel.  

Halálra gázolták a zebrán a 69 éves nőt

Zebrán gázoltak halálra egy gyalogost Székesfehérváron. A 69 éves nőt egy betonszállító teherautó pénteken ütötte el. Csak az első félévben több mint 400 gyalogost ütöttek el átkelőhelyeknél.

Kizuhant az ablakon a kisgyerek

Kiesett egy két éves kisgyerek egy családi ház emeleti ablakából. A kisfiút az egyik szoba ablaka előtti komódra ültette az édesanyja, hogy nézze az autókat, amíg az elaltatja az egy éves öccsét. A kisfiúnak koponyatörése és belső sérülései lettek.

Sorozatos balszerencse sújtja a 20 éves Barátok közt szereplőit!

A napi több órás forgatás és az egyéb teendők mellett egyre több szereplő egészsége kerül veszélybe. Mi történt pontosan velük?

Survivor: játékosok, akik megjárták a poklot!

Nem hiába mondják, hogy a világ egyik legizgalmasabb túlélő show-ja egy igen kockázatos kihívás, ugyanis a játékosokra rengeteg veszély leselkedik: trauma, betegség, baleset, vagy csípések. Ezért a Fülöp-szigeteken folyamatos orvosi felügyelet alatt vannak a játékosok.

Meglepő tárgyakat nyelhetnek le a gyerekek

A legkisebb dolog is életveszélyes lehet. Apró tárgyak, amelyek több ezer gyermek halálát okozzák. Mit tegyünk, hogy megelőzzük a tragédiát?

Földrengés után szökőár

Százak haltak meg, és rengetegen eltűntek az indonéziai Celebesz szigetét sújtó erős földrengés és az azt követő szökőár miatt. Több amatőr videó is megörökítette, ahogy az emberek sikítozva próbálnak menekülni a több méter magas hullámok elől.

Dobogós helyen: mértéktelenül isznak a magyar tinik

Az Egészségügyi Világszervezet 36 országban készített kutatásából döbbenetes adatok derültek ki: a magyar 15 éves fiúk dobogós helyen állnak, míg a lányoknál csak Dániában, és Wales-ben isznak több alkoholt a kamaszok.

 

Viki szerint Kitty gázul viselkedik

Kitty bokasérülésének másnapra nyoma sem volt, és hirtelen nagyon jó kapcsolatba került Sanyival, Dáviddal és Gáborral.

Fekete hétvége – 12 halott

Meghalt egy sofőr miután lehajtott a padkára, majd a szemből érkező kocsinak csapódott. A másik kocsi sofőrje is megsérült, őt mentőhelikopter szállították kórházba. Fekete hétvége volt az utakon. 11 balesetben 12-en haltak meg.

Torkon- és mellbe lőtték, pedig csak agancsot akart venni

Szarvas agancsokat kínált valaki telefonon egy testvérpárnak, de miután az idősebb fivér elment a megbeszélt találkozóra és kiszállt a kocsijából, tüzet nyitott rá a támadó. Az áldozattal ment a felesége is, ő azért úszhatta meg, mert lebukott a műszerfal alá. A meglőtt férfi öccse azt mondta híradónknak, hogy szerinte oda akarták csalni a bátyját, hogy kivégezzék.

Magyarok, akik az évszázad legdurvább hurrikánjában rekedtek!

Az Irma ereje egy évvel ezelőtt, ezen a napon pont 1-es erősségűre csökkent, de még nem lélegezhettek fel Floridában. A hurrikán óránkénti 175 kilométeres széllökéseivel és a tenger négy-ötméteres hullámaival változatlanul életveszélyes volt. Tampában és Miaimban egy ével ezelőtt este 7 órától kijárási tilalmat vezettek be, és komoly károk keletkeztek a Miami repülőtér berendezéseiben is. Két magyar lány sem tudott hazautazni.

Kígyóinvázió az áradás után

Mérgeskígyók, óriáskígyók és más életveszélyes hüllők lepték el a házakat az indiai Kerala szövetségi állam árvíz sújtotta vidékein. A hatóságok óvatosságra  figyelmeztetnek minden hazatérőt.

VARÁZSDOHÁNYOSOK: „Nincs olyan, aki ne mutogatná magát!”

Egyre elkeserítőbb a helyzet Kőbánya-alsón, ugyanis a közeli Hős utcai gettóból ide menekülnek a kábítószerfogyasztók a rendőrök elől. A rejtett kamerával készített felvételeken jól látszik, hogy a peronon is embertelenek a körülmények, a közelben egy öntudatlan kábítószeres fekszik.

Leszakadt az áramszedő


szerző:
2018.08.23. 18:30
Leszakadt az áramszedő

Leszakadt az áramszedő a Szentendrére tartó HÉV tetejéről. A méretes szerkezet megrongált egy vasúti fényjelzőt és a szerelvény oldalát is hosszan felsértette, néhány centiméterre az egyik ablaktól. Az egyik szemtanú az RTL Híradónak azt mondta, azt hitték az utasok, hogy autóval karamboloztak, amikor hallották a csattanást.

Robbanásokra riadtak álmukból

Mesterlövészek lőtték ki a gázpalackokat, miután kigyulladt egy garázs a Heves megyei Abasáron. A lángok hajnalban csaptak fel az épületben, ahol nyolc palackot tároltak. Félő volt, hogy mind felrobban, ezért volt szükség a tűzoltók mellett a mesterlövészekre is.

EXKLUZÍV FELVÉTEL: Veszélyben voltak a nézők!

Hiába figyelmeztette a hangosbemondó az embereket a zánkai strandon, sokan közülük nagyon közel merészkedtek az ágyúkhoz. Szépen, rendben zajlott a tűzijáték, ám egyszer csak a rakéták az emberek felé repültek... Minderről nézői felvétel készült, MUTATJUK!

Ezekre a veszélyekre figyeljünk strandolás közben!

Egy strandon sokkal durvább dolgok is történhetnek a napszúráson kívül, húsölés közben. Például a fiatal lányok egyik kedvence, a Henna festés is okozhat örök életre szóló bőrbetegséget.

Fontos! Hogyan védjünk gyermekeinket a nagy hőségben?

A gyerekek imádják a strandot, főleg ebben a hőségben. Ám a felhőtlen szórakozás könnyen sírással végződhet, hiszen a pici gyermekekre számtalan veszélyforrás leselkedhet a vízparton. A Fókusz riportere egy évvel ezelőtt sztáranyukákat és szakértőket kérdezett a nap elleni védelemről!

Mi a teendő, ha hirtelen lecsap ránk a vihar?

Az egyik pillanatban még hétágra süt a nap, a másikban már hanyatt-homlok menekülünk a hirtelen lecsapó zivatar elöl. De hogyan viselkedjünk, ha hirtelen lecsap ránk egy heves zivatar? Mivel csökkenthetjük a legkisebbre a kockázatot, hogy villámcsapás áldozatai legyünk, és mi az, amit semmiképp ne csináljunk vihar idején?

Tengerbe zuhant a közönség

Több mint háromszázan megsérültek, amikor a spanyolországi Vigo kikötőjében megrendezett fesztiválon egy koncert közben leszakadt a móló, és a rajta álló nézők a tengerbe zuhantak.

Gyerekek is megsérültek balesetben

Egy halottja, több életveszélyes illetve súlyos sérültje volt a vasárnap kora este Kőszeg közelében történt balesetnek. A sérültek között gyerekek is voltak.

 

Beyoncé életveszélyes állapotba került a terhessége alatt?

Az amerikai énekesnő először vallott élete legnehezebb pillanatáról: az ikergyermekeit sürgősségi császármetszéssel kellett a világra hoznia.

Exkluzív videó: Rió egyik nyomornegyedében jártunk

Amikor Michael Jackson a Santa Marta favellában forgatta egyik szenzációs klipjét, a helyi drogbanda vezetője személyesen szavatolta a biztonságát. A zenész később meghálálta a szíveslátást, és megajándékozta őket. Két évvel ezelőtt pedig riporterünket egy helyi öt gyerekes férfi vezette ott körbe, ott, ahol a rendőrök ma is csak kibiztosított fegyverrel mernek megjelenni.

Szlovákiában Putyin motorosai

Nemzetbiztonsági kockázatot jelent Szlovákia számára a Vlagyimir Putyinhoz köthető Éjszakai Farkasok nevű motorosbanda megjelenése - közölte a szlovák államfő. Andrej Kiska megjegyzése az után hangzott el, hogy kiderült: a Krím-félsziget megszállásában is részt vevő félkatonai szervezet egy Nagyszombathoz közeli telken kiképzőtábort rendezett be.

 

Cápák között szörfözött Bódi Sylvi

A gyönyörű modell szinte már az egész világot bejárta, folyton egzotikus helyekről posztol, miközben imádott hobbijának, a szörfözésnek hódol. Azonban ez a vízisport egyáltalán nem veszélytelen.

Így találkozott a cápákkal Bódi Sylvi

Bódi Sylvi háromszor is találkozott már a vérszomjas vízi ragadozókkal. Mivel ismerte a szabályokat és figyelte a jeleket, mindig baleset nélkül úszta meg a találkozást.

Halálos baleset élőben

A 19 éves sofőr három barátjával utazott, de vezetés közben a telefonnal foglalkozott és egy hídpatkának ütközött majd felborult. Két tinédzser utasa a helyszínen meghalt, ő sérülésekkel megúszta. A közösségi médiával foglalkozó szakember azt mondja: már vannak olyan programok, melyek korlátoznák a mobilhasználatot vezetés közben.

 

Újratanult járni és beszélni

Újra kellett tanulnia járni és beszélni annak a fiatal nőnek, akit éppen egy éve ért villámcsapás a csongrádi strandon. Barátnőjével a vízből jöttek ki, amikor a villám elérte őket. Mindkettőjüknek leállt a szíve, de sikerült újraéleszteni őket.

Óriási jégmozgás tartja rettegésben Grönland lakóit

A szigetország keleti részén egy hat kilométer széles jégdarab szakadt le egy gleccserről, de nyugaton sincs nyugalom: egy hatalmas jéghegy okoz riadalmat, ami olyan közel sodródott egy kis faluhoz, hogy akár még szökőárral is beboríthatja azt.

Alig látszott a piros jelzés

Hátizsákjánál fogva rántott vissza egy gyermeket egy járókelő az autó elől - nézőnk szerint nem ez volt az első eset, hogy majdnem baleset történt a nagykörúton zajló felújítás egyik lámpája miatt. Azt ugyanis a kordonok mögé rakták, így az autósok csak későn észlelik, ha pirosra vált.

 

Hihetetlen tragédián van túl a magyar DJ!

Az egy évvel ezelőtti adásunk pillanatától rendőrségi védelem alatt állt az Olaszországba menekült ismert magyar DJ, Karmatronic, aki életét kockáztatva a Fókusz kamerájának mondta el, hogyan vette el a magyar alvilág az éttermét és semmizte ki a vagyonából.

Méhcsípés: minden perc számít

Nem lehet előre kimutatni, hogy ki lesz allergiás a méh és darázscsípésre-ezt mondta az RTL Híradónak a Semmelweis Egyetem allergológusa. Ahogy kedden arról az RTL Híradó is beszámolt, másfél hete egy fiatal férfi halt meg, miután több méh is megcsípte.

 

Videózott, miközben 180-nal ment

Hiába a hátborzongató felvételek - még mindig vannak olyan sofőrök, akik menet közben videóznak telefonjukkal. Legutóbb egy 180-nal száguldó sofőrről került ki felvétel az internetre. A videót a vezess.hu-nak küldték be.

 

Kánikula: életveszélyes meleg az autóban

Az interneten egyre több olyan videó terjed, amiben felelőtlen szülők zárják be gyermekeiket az autóban, a legnagyobb melegben, akik szörnyű kínokat élnek át ilyenkor. A Fókusz stábja is lemérte, hogy mennyire kínzó tud lenni bent a hőség.

 

Belehalt égési sérüléseibe

Belehalt égési sérüléseibe az a 84 éves férfi, aki vasárnap a saját kertjében akart száraz növényeket elégetni Nyírbogáton. A lángok azonban átterjedtek a melléképületre. Az idős férfi valószínűleg megpróbálta eloltani a tüzet, de maga is megégett.

 

NYÁR: mit tegyünk, ha fuldoklót látunk a vízben?

A dunai vízirendőrség mentőcsapatát kísértük el járőrözni három évvel ezelőtt. Mint már tudtuk, a vízben, de főleg a nyílt vízen egyik pillanatról a másikra megtörténhet a baj, és ha nem érkezik időben a segítség, bekövetkezik a tragédia.

A hevesi medve nyomában


szerző:
2018.05.29. 19:35
A hevesi medve nyomában

Kollégánk egy friss medve lábnyomot talált az M3-as autópálya egyik pihenője mellett. Van egy videó a neten, ahol Füzesabonyban fényes nappal az utcán szaladgál egy medve, pár méterrel előtte pedig egy helyi férfi biciklizik. Kedden pedig egy figyelmeztetés fogadta a helyi busz utasait arról, hogy hogyan viselkedjünk, ha találkozunk a ragadozóval?

 

Dukai Regina és Puskás Peti az internet veszélyeire hívták fel a figyelmet

Rengeteg gyereket zaklatnak az interneten - az UNICEF kampánya nekik nyújt segítséget. Dukai Regina és Puskás Peti is beszállt az akcióba.

 

 Rászoktak a kukázásra a vaddisznók

Kukákat fosztogatnak vaddisznók a budai Remete hegy lakóházai között. Az ott élők szinte minden éjjel találkoznak az állatokkal.

Tízezren menekülnek a láva elől

Tízezer embert kellett kitelepíteni lakhelyéről az Egyesült Államokhoz tartozó Hawaii szigetén, miután kitört a Kila-uea vulkán. A kitörést ötös erősségű földrengés kísérte, a napok óta folyamatosan mozgó talaj több helyen megrepedt és forró láva ömlik a felszínre.

 

Kitört egy vulkán Hawaii szigetén

Több tíz ezer embernek kellett elhagynia otthonát Hawaii szigetén, miután a világ egyik legaktívabb vulkánja kitört. A kitörést egy ötös erősségű földrengés kísérte, a napok óta folyamatosan remegő föld több helyen is megrepedt és ott forró láva ömlik a felszínre. Ha tovább folyik, akkor lakóházak, vagy teljes települések is semmivé válhatnak.

Facebook – profilokból szavazatok?

Botrány van a Facebook körül, de még nem tudható, mekkora. Felelőtlenül bántak vagy 2 milliárd felhasználójuk bizalmas személyes adataival. Egy brit cég legalább 30 országban értékesítette az így megszerzett ismereteket, amelyeket a vásárlók, leginkább kampánycsapatok a választók befolyásolására használtak.

Hürremnek új szövetségese van?

Pontosan öt évvel ezelőtt történt, hogy a szultán ágyasa ráébredt, mekkora veszélyben van ő és fia, Mehmed, ha Szulejmán kiteszi a lábát a palotából. Hürremnek most is szerencséje volt, és egy nem várt szövetségesre talált, aki nem volt más, mint Nigar Kalifa.

Hosszú ideig szétrohadt autóval dolgozhattak

Hosszú ideig szétrohadt, rozsdamarta autóval dolgoztak az ózdi mentők - ezt állítja a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke, aki néhány napja videót is készített az egyik autóról. Másnap lecserélték a kocsit egy fiatalabb járműre, de az sem működik kifogástalanul.

 

A Barátok közt egyik legveszélyesebb jelenetének forgatásán jártunk!

Egy kis lángból percek alatt óriási tűzvész keletkezhet. A híres sorozatban meg is történt a katasztrófa…

Baleset jogsi nélkül, ittasan

Részegen, jogosítvány nélkül, és kölcsönautóval szenvedett balesetet egy tizennyolc éves. Ráadásul gyorsan hajtott, amikor először egy jelzőlámpát döntött ki, majd az út mellett egy kerítés állította meg.

 

Kis híján tragédia történt

Megdöbbentő videót készített egy autó utasa egy közlekedési konfliktusról Amerikában: egy motoros és egy autós heveskedett egymással menet közben, aztán a viszályból kis híján tragédia lett, mikor az autósnak elege lett, és támadásba ment át.

 

Aktivisták hívták fel a figyelmet az atomerőmű veszélyeire

Egy hatalmas, felfújható hordót kísértek végig kenuval a Dunán azok, akik a jövőért, és a környezetért aggódnak. A hatalmas hordó az atomerőművekben keletkezett radiokativ hulladékokat tároló hordókat jelképezte. A környezetvédők között a Budapest-Bamako szervezője, a három gyerekes apa, Szabó Gál András is megjelent, és nem titkolta miért.

 

Kutyákat mérgeznek Pécelen


szerző:
2018.03.23. 08:00
Kutyákat mérgeznek Pécelen

A kutyamérgezések sajnos országszerte szinte állandó problémának számítanak. Ilyen mérgezéseknél a legtöbb esetben nem derül fény sem az elkövető személyre, sem az okra. Pécelen az elmúlt hetekben 5 kutyamérgezés is történt, mindegyik ugyanabban az utcában. A helyi lakosok alig merik kivnni sétálni kedvenceiket. A mérgezett falatokhoz ráadásul a gyerekek is könnyen hozzáférhetnek. A rendőrök vizsgálják, hogy van-e bármilyen összefüggés a tudomásukra jutott esetek között. Az RTL Klub Híradójából kiderült, hogy már félmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel a lakosok. A témával kapcsolatban Dr. Mile Attilával (helyi állatorvos) és dr. Panyik Anitával (ügyvéd) beszélgetett Anna és Miki. Kiderült, hogy mit tehetünk kedvencünk védelméért, valamint jogilag milyen lépésekre van lehetőségünk.

Ki tudnak-e törni a celebek a skatulyákból?

Az internet, soha de soha nem felejt.Amióta fölénk szállt az a bizonyos digitális felhő, nincs menekvése szinte senkinek, még a celebeknek sem. Főleg, ha valakit például egy ezeréves videó alapján még be is skatulyáznak. Nagy kérdés, hogy ki tudnak-e ezekből törni, már ha egyáltalán ki akarnak törni...

VASÚTI ÁTJÁRÓ: áthajtottak a tilos jelzés ellenére

Meghibásodás - a tilos jelzés ellenére hajtottak át a sofőrök egy vasúti átjárón Látóképnél. A sorompó félig leengedve volt, a lámpák pirosan villogtak, de nem jött vonat, Egy busz utasa vette videóra, hogy hiába várakoznak a sínek mellett, a sorompó nem emelkedik fel. A sofőrök feltehetően ezt unták meg és hajtottak tovább. 

Veszély: megismétlődhet a hétvégén a 2013-as hóvihar

Havazás, hófúvás is lehet a hétvégén – erre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Akár a 2013. márciusi rendkívüli hóvihar is megismétlődhet az Időkép szerint. Akkor március 15-én megbénult a közlekedés az országban, ezrek rekedtek az autópályákon a hó fogságában.

 

Szeméttenger fenyegeti Párizst

Évekkel ezelőtt vált Párizs központjától 24 kilométerre lévő terület egy nyitott lerakóvá, amit egyre többen használtak ki. Sok hajléktalan is ott ütött tábort, amit tavaly felszámoltak. Mára kezelhetetlenné vált a helyzet, már csak úgy beszélnek a szeméttengerről, hogy Párizst is fenyegeti.

 

Hobbija a zaklatás?


szerző:
2018.03.12. 18:00
Hobbija a zaklatás?

Zita a zaklatójától, Bencétől szeretne megszabadulni, aki arra is képes, hogy egész álló nap hívogassa a lányt. De vajon mi lehet ennek az oka?

Veszélyesek lehetnek a kémények

Három kéménytűzhöz riasztották egyetlen nap alatt a tűzoltókat Heves megyében. Csak a szerencsén múlt, hogy nem sérült meg senki. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy bár az idő melegebbre fordult, még hetekig szükség lehet a fűtésre. 

Színpadon lenni bizony néha veszélyes üzem!

Van, aki egy színpadi szerep kedvéért, míg mások a koncert élmény fokozásáért feszegetik határaikat, kockáztatva ezzel saját testi épségüket. A technika ördöge és a figyelmetlenség néha vicces, máskor inkább ijesztő színpadi baleseteket produkál.

Lajsz Andrásnak az egészsége a tét

Fél év alatt 20 kilót szedett fel magára Lajsz András, az elhízás miatt még kórházba is került. A mixer négy infarktust élt túl, az utolsó esetben szíve is leállt. Orvosa döbbentette rá arra, hogy ezt az életmódot nem folytathatja tovább, ezért szigorú diétába kezdett.

 

Horrorfilmbe való jelenet: veszély fenyegeti Lucát és Bandit?

A Barátok köztben bármi megtörténhet, és meg is történik! Ha újra meg akarod nézni, hogy mi történt a kedvenceddel, vagy milyen fordulatot vett a történet, akkor ne hagyd ki ezt az emlékezetes jelenetet se a Barátok közt 2018. február 20-ai epizódjaiból!

Veszély fenyegeti Lucát és Bandit?

A fiatalok első randevúja idillinek indult, míg egy rejtélyes, kapucnis alak közbe nem avatkozott…

Leszakadó gumi okozott balesetet

Defekt miatt leszakadó gumidarab okozott balesetet az M5-ös autópályán. Egy román kamion pótkocsiján durrant el az egyik kerék, majd a leszakadt futófelület az autópályára repült. 

Ki tudtak menekülni a tűzből

Teljesen leégett egy körülbelül 150 négyzetméteres ház éjjel Budakeszin. A tüzet valószínűleg a meghibásodott kazán okozhatta. A lángok percek alatt átterjedtek a tetőre, ami az oltás közben be is szakadt. A tűzben senki sem sérült meg.

Meggyógyult az a nő, akibe tavaly villám csapott a strandon

Egy kivételével elhagyhatta gyógyszereit, már csak a vérhígítót szed korábbi tüdőembóliájára. Nem fáj semmije és azt mondja: lelkileg is túljutott a történteken. Gyermekei a közelből nézték végig a történteket. A nő az RTL Híradónak mesélt arról, hogyan jutott túl az egész család azon a szerencsétlen napon.

 

Börtönbe is kerülhet a drónt irányító személy

Félelmetesen közel repült egy drón egy leszállóban lévő repülőgéphez. Az amerikai légügyi hatóság és az FBI is nyomoz a drón miatt.

 Komoly lavinaveszély az Alpokban

Lavinák zártak el a külvilágtól több települést az Alpok olasz, svájci és osztrák részén, de a legmagasabb fokozatú lavinaveszélyre figyelmeztetnek a hatóságok Franciaországban is. A hétvégén két hegymászó halt meg a Tátrában is, amikor elsodorta őket egy hógörgeteg.

Vigyázat! Életveszélyes kihívások az interneten!

Bizonyára már ti is hallottatok a „Tide Pod” kihívásról, amiben a fiatalok mosószer kapszulát nyelnek le. Viszont nem csak ez az egyetlen veszélyes "megmérettetés" kering a világhálón. Forgács Mariann, social média szakértő felhívta a figyelmet a kockázatokra.
 

Egyre több a savas támadás Londonban

Megdöbbentő adatot tett közzé a Scotland Yard. Tavaly több mint 400 savas-lúgos támadás történt egyedül Londonban. Az ilyen brutális merényleteket főként bandatagok követik a riválisok ellen. De számos esetben vétlen járókelőket is megtámadtak.

Felvételen: átszáguldott a lezárt sorompón

Megelőzte a kocsisort, és a piros jelzésen át, lassítás nélkül átszáguldott a vasúti átjárón egy autós. A szakértő szerint gyakorlatilag minden létező szabályt megszegett az autós.

Szarvas rohant az álló autóba

Szarvas rohant egy szinte álló autóba. A sofőr észrevette őket, lelassított, két állatot át is engedett, ám egy harmadik a kocsinak rohant. A szarvas feje betörte a hátsó ablakot, ahol ráadásul két gyerek ült. Nagyobb baj is lehetett volna, a gyerekeket az üvegszilánkok sebesítették meg.

Két halálos tűz hajnalban

Sopronban egy családi ház gyulladt ki. Az épp arra járőröző rendőrök értek oda először. A házban lakó idős férfit kimentették, de feleségét már nem tudták kihozni, ő a helyszínen meghalt. Budapesten pedig egy lakás égett a 6. kerületben. A tűzoltók oltás közben egy férfit holtan találtak.

„Bevándorlás veszély” - nem mindenki tudta, mitől fél

A polgármesterek közül sem mindenki tudta, hogy mitől kell félni. Ez derül ki az Index videójából, amely a településvezetők pénteki összejövetelén készült, ahol - ahogy fogalmaztak - a bevándorlás szervező irodák miatti veszélyről tanácskoztak. A Megyei Jogú Városok Szövetségének felhívásához most a kormánypártok is csatlakoztak, és arra kérik a településeket, hogy határozatban utasítsák el a menekültek betelepítését.

Túl kevés hímteknős születik

Veszélyben a korallzátonyok óriásteknősei. A magyarul közönséges levesteknősnek nevezett állatokat az emberek mellett a globális felmelegedés veszélyezteti. A tojásból kikelő teknősök nemét ugyanis a fészek körüli hőmérséklet határozza meg.

Többször fosztott ki alvó utast

Visszaeső, ezért három év tíz hónap börtönt kapott a férfi, aki kifosztott egy alvó utast néhány napja a Nyugati téren. Egy mobiltelefont vett el, tettét végig kamera rögzítette.

A tavakon mennyire biztonságos még a jégpáncél?

2015-ben ezen a napon befagyott a Velencei tó is, így egyre többen merészkedtek a jégre. Habár akkor sem volt tilos, a szakemberek szerint sok helyen életveszélyes volt jégre menni. Egyenletlen a tó medre, van ahol 5 centiméter, máshol 10 centiméter a jég vastagsága. A rendőrség vízügyi szakemberei folyamatosan gyakorolták a jégről mentést.

Egy nő életét mentette meg a fiatal X-Faktoros!

Két évvel ezelőtt, ezen a napon számoltunk be arról, hogy Tóth Marcellt és a ház többi lakóit álmukból vertek fel, ugyanis az épületben egy lakás gyulladt ki. A lángoló lakásban egy fiatal nő aludt, aki végül nem sérült meg, de otthona lakhatatlanná vált. A fiatal zenész exkluzív interjút adott Híradónknak.

Adventi gyertya okozott tüzet

Egy adventi koszorú gyertyája okozott tüzet. A lakók otthon voltak, és megpróbálták eloltani a tüzet, de ez csak a tűzoltóknak sikerült. A katasztrófavédelem szakemberei minden évben azt kérik, hogy ne hagyjuk őrizetlenül a gyertyákat, ennek ellenére a karácsonyi időszakban nő a lakástüzek száma.

 

Hogyan légy biztonságban télen is a volán mögött?

Október végén már beszéltünk a téli gumi fontosságáról, most pedig Rusznák András, igazságügyi gépjármű szakértő segítségével azt is megtudhattuk, hogy ezen kívül hogyan készítsük fel az autónkat a zord időjárásra.
 

FELVÉTELEN: lángra kapott az utasokkal teli busz

Kigyulladt egy utasokkal teli busz Tatabányán. A menetrendszerinti járat vezetője szerencsére időben észrevette a lángokat, elkezdte az oltást még a tűzoltók előtt és leterelte a járműről a több mint hatvan utast. A balesetben senki sem sérült meg, az üzemeltető KNYKK. Zrt. szerint a motortér teljesen, az utastér részben kiégett, az anyagi kár jelentős.

Cicciolina csak a kígyó farkát szerette volna megfogni

Rami és Chris, a vadőr és kígyószakértő felvilágosították a celebeket, hogy milyen veszélyes állatokkal vannak körülvéve a dzsungelben. Foghattak fekete sast, ölyvet és veszélyes kígyókat is. Ezt a feladatot talán Cicciolina élvezte a legjobban...

Szerinted beválhat Hanna legújabb haditerve?

Úgy tűnik, Giginek nemcsak a vagyona van veszélyben, hanem talán az élete is.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való