KERESÉS search-close

vasút

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "vasút"

Másodpercekkel a vonat érkezése előtt hajtott át a síneken

A 17. kerületi vasúti átjáróban már pirosan villogott a lámpa, és a sorompó is leereszkedett, az autós ezt megkerülve hajtott át a síneken. Pedig nem kellett volna sokáig várnia, az átjáró mindössze 1 percig volt zárva.

Brutális: 350 méterre állt meg egymástól a két személyvonat

Egy vasutas ébersége és lélekjelenléte akadályozta meg, hogy frontálisan összeütközzön két személyvonat Miskolcon tegnap délután. Az egyik szerelvény nem állt meg a tilos jelzésnél, miközben szemből már közeledett felé a másik. A váltókezelő ezt időben észrevette, és kézzel jelzett a mozdonyvezetőknek. A vonatok így 350 méterre egymástól meg tudtak állni. Nem sérült meg senki. A két szerelvényen összesen majd 170 utas volt. A történteket a rendőrség vizsgálja.

HALÁLOS: Tilos jelzés ellenére hajtott a vasúti átjáróba

Halálos baleset történt csütörtökön, Kistelek környékén. Egy autó vonattal ütközött, amikor a gépkocsi vezetője a tilos jelzés ellenére hajtott be a vasúti átjáróba. A sofőr még a helyszínen életét vesztette, utasát súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Elkezdődött a felújítás a Budapest-Hatvan vasútvonalon

10 hónapos felújítás indult a Budapest-Hatvan vasútvonalon. Volt olyan vonatpótló busz, ami reggel fél órát késett, de a járatok többsége csak 5-10 perccel tért el a menetrendtől. A megkérdezett utasok szerint kellemetlen, hogy többször is át kell szállni, de az utastájékoztatást megfelelőnek találták.

MÁV-START: Vakvágányon?

Ha megnézzük, honnan hova jutottak a nagy állami vállalatok az elmúlt 30 évben, az derül ki, hogy például a korábbi BKV, a Magyar Posta vagy az ELMŰ látványosan fejlődött, a MÁV és a MÁV-Start viszont majdhogynem tolat. Tény, hogy a vasúttal sokfelé gondok vannak: Németországban a villámgyors IC-vonatok késéseire panaszkodnak, a britek a jegyárakra. Mi még ennél jóval lejjebb küzdünk, pedig Magyarországon az uniós átlagnál ma is többen választják a rendszerint lassú, koszos és pontatlan vonatot.

Megvadult utas verte a kalauzt

Percekig ütötte, rúgta, karmolta a kalauzt egy megvadult utas a vecsési állomáson. Az őrjöngő nőt a rendőrök fékezték meg. Az utas azért támadt a kalauzra, mert az le akarta szállítani a vonatról, miután nem volt jegye.

Tiloson vezették át a síneken a gyerekeket

Elképesztő felelőtlenség Bulgáriában! A vasúti átkelő tilos jelzése ellenére vezettek át a síneken egy csapat kisdiákot a tanárok. A jelenetről amatőr videó is készült…

Kilátást vett el a zajvédő fal

Elvették a kilátást, burjánzó parlagfüvet és kátyús utakat hagytak maguk után – erre panaszkodnak balatonfenyvesi nézőink, akiknek a felújított Dél-balatoni vasútvonal közelében van nyaralójuk. Nem örülnek a zajvédő falnak, úgy érzik, mintha bekerítették volna őket. A munkaterületet pedig szerintük rendetlenül hagyták ott a munkások. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő ígéri, őszig mindent rendbe tesznek.

 

 Futva is megelőzte a vonatot

Egy aktivista csigajelmezbe bújt és egy szakaszon megmutatta, néhol még ő is képes lehagyni a mátészalkai vonatot. A vasút egyelőre csak kisebb javításokat ígér.

Csigának öltözött, és megelőzte a Debrecen és Mátészalka között közlekedő vonatot

Csigajelmezbe öltözve, álarcban futott le egy menetrend szerint közlekedő vonatot egy aktivista a Mátészalka-Debrecen vasútvonal mentén. Az egészen elképesztő akciót a MátészalkaLeaks nevű csoport szervezte, akik ezzel a rendkívül humorosra sikerült videóval egy kevésbé vicces jelenségre akarták felhívni a figyelmet. Arra, hogy milyen lassan járnak errefelé a vonatok.

#NÉZŐI: Kaland a vasúti átkelőnél

Balassagyarmaton, miután elment a vonat, a lámpa piros maradt és leengedve hagyták a sorompót…

Újabb vonat ment nyitott ajtóval

Amikor a szerelvény elindult az állomásról, még minden rendben volt – az automata ajtó menet közben nyílt ki. A MÁV szerint műszaki hiba történt…

Késnek a pályaudvar-felújítások

Késnek a felújítások három fővárosi vasútállomáson is. Korábban a MÁV azt közölte az HVG-vel, hogy 2019-re felújítják a Kőbánya-Kispest, Kőbánya-alsó és Zugló állomásokat. Utóbbi két vasútállomás esetében egyelőre azt sem tudni, mikor indulhatnak a munkák, mert egyelőre pénz sincs a felújításra.

 

20 éve gyorsabb volt a vonat

Lassabb a vonat, mint 20 éve. Erre panaszkodik sok Mátészalka és Debrecen között utazó. A 78 kilométeres távolságot 105 perc alatt teszi meg a vonat. Többen aláírásgyűjtésbe kezdtek, azt szeretnék elérni, hogy a mostani körülbelül 45 km per óra helyett, legalább 80-nal közlekedjenek a vonatok. A MÁV szerint fokozatosan fejlesztik a vonalat.

Nyitott sorompónál jött a vonat

Életveszélyes volt a helyzet az isaszegi vasúti átjáróban: sem a sorompó, sem a fényjelzés nem működött. Ezt egy nézőnk vette fel a telefonjával. A Pécel felől érkező vonat így robogott át a kereszteződésen...

Soha nem használták a liftet

Csaknem négy éve nem működik és soha nem is használhatták az utasok a liftet az egyik felújított fővárosi megállóban. Az átlátszó.hu olvasója ezért levelet írt a MÁV-nak. A vasúttársasággal fél éven át levelezett. Ott kezdetben vandálokra fogták, hogy tönkrement az albertfalvai lift. Később már arra hivatkoztak, hogy nincs áram a működéséhez. Most azt ígérik, áprilistól lehet majd használni.

Megoldás nélkül: halálos áldozatot követelt a veszélyes szakasz

Karácsony előtt két nappal egy 12 éves kisfiút elütött a vonat Tatabányán. A nyílt pálya mellett játszott, amikor a tragédia történt. A várost megrázta a hír, legfőképpen azért, mert ez már nem az első ilyen baleset volt ugyanezen a helyen.

Tiltakoznak a zajvédő fal ellen a fonyódiak

Eltakarja a kilátást és csökkenti az ingatlanok értékét – tiltakoznak a fonyódiak, hogy zajvédő falat építsenek a vasút mellé. Úgy gondolják, hogy a fal miatt még a strandra vezető gyalogos átjáró is veszélyesebb lesz. A déli parti vasútvonal felújítását végző állami cég azt közölte, hogy az előírások szerint az érintett szakaszon kötelező a zajvédő fal, de igyekeznek a lehető legalacsonyabbra építeni.

A megújult vasúti sín miatt kell kerülőt tenni

Több mint 70 balatonszemesi  családot választ el a megújult vasúti sín a Balatontól. A felújított szakaszon ugyanis csaknem 2 kilométeren át egyetlen gyalogos átjáró sincs, ezért ha valaki szabályosan szeretne átjutni a légvonalban mindössze 200 méterre lévő parthoz, jókora kerülőt kell tennie. Az építtető Nemzeti Infrastruktúra Zrt-nél kérdésünkre azt válaszolták, hogy minden településen egyeztettek az önkormányzattal az átjárók helyéről. A helyi polgármester Híradónknak nem akarta kommentálni az ügyet, csak megköszönte a kivitelezőnek a szerinte színvonalas munkát.

Nem hisznek neki, ő is perel

Beperelte a biztosítókat az a nyírkátai férfi, akinek lábát két évvel ezelőtt vágta le egy vonat a nyírcsászári vasútállomáson. Hiába volt biztosítva 14 társaságnál, 29 szerződéssel, nem fizetnek neki. A biztosítók szerint ugyanis csalást követett el és ő maga feküdt a sínekre. Ezért ők is perelnek. Bár a rendőrségi nyomozás szerint baleset történt, a bíróság dönt majd. Évekbe is telhet mire jogerős ítélet születik.

Életveszélyben a vagonokon

Életüket kockáztatva, tehervagonok alvázára kapaszkodva próbálnak magyar területre jutni a menekültek. Az is előfordul, hogy a tetőponyvát kivágva a vagon tetején lapulnak meg, miközben a fejük felett centikkel fut a 25 ezer voltos vasúti felsővezeték. A legtöbben pedig a rakományok között bújnak el. Csak az elmúlt egy hétben 73 embert fogtak el a kelebiai vasútállomáson a magyar rendőrök.

Már több mint egy éve nem üzemel a mozgólépcső a vasútállomáson

Már több mint egy éve nem tudják használni a mozgólépcsőt a Kőbánya-Kispest vasútállomáson az utazók. A mozgólépcső egyébként működőképes, de azért nem üzemel, mert beázik a tető – és ha vizes lesz, csúszóssá válik.

Uniós vizsgálat Magyarország ellen

Tiltott állami támogatás és versenyjogi szabályok megsértése miatt folyik uniós vizsgálat Magyarország ellen - ezt Lázár János ismerte el az RTL Híradó kérdésére. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításával kapcsolatban konstruktív tárgyalások folynak Brüsszellel. A Magyar Nemzet írta meg, hogy az unió kötelezettségszegési eljárást készít elő Magyarország ellen az összesen 550 milliárd forintos, majdnem teljesen kínai hitelből megvalósuló vasútfejlesztés miatt. Az Együtt szerint érthetetlen, hogy egy Kínának fontos európai teherszállító folyosót miért a magyar adófizetők fizetnek.

Elütötte a váltókezelőt a vonat

Tolató vonat gázolt el egy váltókezelőt a pécsi vasútállomáson. Úgy tudjuk, a nő a baleset óta táppénzen van, és bár javult az állapota, egyik fülére azóta sem hall. Az eset még júniusban történt, de most hozta nyilvánosságra a vasúti dolgozók szakszervezete. Szerintük az okozta a balesetet, hogy a szerelvények egymáshoz túl közel tolattak. A MÁV-nál egyelőre nem nyilatkoznak. Az elgázolt váltókezelő kollégái azt mondják, a nő szinte repült a levegőben a gázolás után.

Hiába újították fel, hosszabb lesz a menetidő

Hiába a felújítás, tovább tart a vonatozás Békéscsabára a fővárosból – írja a Világgazdaság. A vasúti pályára csaknem 39 milliárd forintot költöttek, a korábbi menetidő azonban 1 perccel nőtt. A MÁV-nál azt mondják azért, mert 3 új megállóhely is lett. Pedig a beruházás átadóján a társaság műszaki igazgatója azt ígérte, 40 perccel csökken a menetidő. Most kiderült, ez valójában 2017 végétől várható.

Sínpár a ház sarkánál, állomás a telken

Van, akinek a háza sarkánál menne a sínpár, másvalakinél vasútállomás épülne a telken. Tiltakoznak az etyekiek a települést Bicskével és Felcsúttal összekötő vasút építése ellen. Mivel kiemelt állami beruházás, ezért akár ki is sajátíthatják azokat az ingatlanokat, ahol a sínpár épül. Egy helyi egyesület feljelentést tett az ügyészségen. Az Origo szerint a terveket már elfogadták, de a helyieket hivatalosan még senki nem értesítette.

Ácsorgó, fázó utasok, nincs kész az állomás

Szabad ég alatt várakozó utasok, utcára kihelyezett jegypénztár és konténer wc, amiben se fűtés, se világítás, se víz nincs. Semmi sem változott a ferencvárosi pályaudvaron, pedig a MÁV azt ígérte, tavaly év végére végeznek a felújítással. Az utasok panaszkodnak. A vasúttársaságnál nem válaszoltak a kérdésünkre, hogy miért nem sikerült tartani a határidőt.

Járatritkítás a MÁV vonalakon


szerző:
2015.11.20. 18:45
Járatritkítás a MÁV vonalakon

Egyeseknek okozhat kellemetlenséget a járatritkítás, de az utasok többsége összességében jobban jár majd - ezt mondta a MÁV vezérigazgatója. A cég ismertette, hogy a költségvetés csökkentésére december 13-ától a kihasználatlan vonalakon bizonyos vonatokat törölnek. Így a vidéki városokban jelentősen megnőhet a várakozási idő, lesznek olyan vonatok is, amelyek csak hétvégén közlekednek majd. A vezérigazgató azt ígéri, a forgalmas szakaszokon viszont több kocsit indítanak. Az LMP szakpolitikusa szerint, ha ezt a kormány elfogadja, ugyanazt teszik, amiért korábban ellenzékként tiltakoztak.

Nem számítottak ekkora tömegre


szerző:
2015.09.19. 18:20
Nem számítottak ekkora tömegre

Az ablakokon másztak be, hogy felférjenek az első induló vonatra szombat hajnalban a Horvátország felől érkező menekültek. Több mint 1500-an várakoztak órákig a győri vasútállomáson. Még a civil segítők is elképedtek a hatalmas tömegen.

A felújítás után sem lesz sokkal gyorsabb

Másfél éves csúszás után átadták a Budapest–Esztergom közötti vasúti vonal Pilisvörösvárig közlekedő, 14 kilométeres szakaszát. A teljes, 46 kilométeres pálya felújítására 44,7 tized milliárd forintot költöttek. Cserébe az eddigi 90 perces menetidő 5 perccel rövidül.

Megtaláltuk az ország leglepusztultabb vasútállomásait

Rákosrendező, reggel 8 óra. Az utasok jönnek-mennek, a vakolat közben meg csak pereg. A rozsda és a tetőt uraló galambok csak egy pillanatra vonják el az autósok szemét, amíg a piros fény villog. Robosztusan, de saját külsejét szégyellve áll az egykor szép, most kis jóindulattal csak csúnya vasútállomás.

Dugó helyett vonattal a Balatonra

Nyáron sokszor kész rémálom elindulni a Balatonra, pláne a fővárosból. Éppen ezért lehet jó alternatíva, ha a tömegközlekedési eszközöket választjuk. De, hogy mit kell tudni a nyári vasúti közlekedésről, azt Feldmann Mártontól tudtuk meg.

Előzetes: Szerencsés megmenekülés

Az utolsó pillanatban ugrott ki a sínek közé szorult autójából egy férfi vasárnap éjjel. A kocsit ezután úgy gyűrte maga alá az érkező vonat, mintha konzervdoboz lenne. Részletek 6-kor az RTL Híradóban.

Kevesebb vonat közlekedik januártól?

Járatritkításokra készül a kormány a vasútvonalakon - a Magyar Nemzet információi szerint. A lap úgy tudja, januártól 4 százalékkal csökken a közlekedő vonatok száma. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint vonalbezárás nem lesz, de az esetleges járatritkításokról nem nyilatkoztak.

Előzetes: Szinte egymás után történtek a balesetek

Az M0-ás autóúton kettő is, két vasúti átjáróban is karambol történt. Karcagnál például pótkocsis traktor hajtott az átjáróba, és belerohant egy vonat.

Szezonpremier és családi sztorik a Showder Klubban

Csenki Attilát bár félti édesanyja a party-drogoktól, a humorista kevésbé tart tőlük, sőt! Lórán Barnabás kínai és pizzás haverjairól ismét újabb történetet tudhatunk meg. Benk Dénes a pornószínészek hétköznapjain mereng, Gajdos Zoltán pedig civil foglalkozásáról mesél.

5 millárdos karácsonyi ajándék MÁV-osoknak

Bőkezű támogatást ad a kormány a vasúttársaság dolgozóinak. De miért éppen nekik, akik eddig szinte évente sztrájkoltak? Vajon fognak-e jövőre is?

Bosszúból akarta felrobbantani a vonatot

Ha az illető tudta, hogy éles lőszerről van szó, akkor vagy a MÁV-ra, vagy valamelyik utasra haragudhatott, ezért akart baleset okozni.

Pillanatokon múlt a vasúti tömegszerencsétlenség

Éles aknagránátot tettek a vonatsínre Fejér-megyében szerda délután.

További merényletektől tartanak Berlinben

Három nap alatt 15 gyújtóbombát találtak a pályaudvarok közelében, fokozott készültséget rendeltek el.

Felüljárónál gázolt a vonat


szerző:
2011.10.08. 10:59
Felüljárónál gázolt a vonat

Halálos vasúti gázolás történt Debrecen belterületén.

Késelés miatt sztrájkolnak a francia kalauzok

A szolidaritásból tüntető vasúti ellenőrök miatt országszerte fennakadások voltak.

Nézői felvétel a vasúti átjáróban ragadt autóról

Egy autós a lecsukott sorompó és a vasúti vágány között ragadt, egy másik méterekkel a vonat előtt kelt át az átjárón Kecskeméten.

Halálos vonatgázolás a Velencei-tónál

A 36 éves nő biciklijét hátrahagyva lépett a sínekre Agárd és Dinnyés között.

Modern mérőkocsi zakatol a MÁV sínein

Két kilométer per órás sebességgel megy, lézerfénnyel mér, és 110 millió forintba került. Bemutatta a MÁV az új diagnosztikai kocsiját.

Vége a nyárnak a vasútnál is


szerző:
2011.08.27. 15:25
Vége a nyárnak a vasútnál is

Hétfőtől változik a vonatok menetrendje, véget ér a nyári menetrendi időszak.

Sztrájk bénítja Lengyelországot

Kedd éjféltől 24 órás általános sztrájkot tartanak a legnagyobb lengyel vasúttársaság munkavállalói.

Kérdőjelek a tragikus vonatbaleset körül

A hatóságok vizsgálják, hogy nyilhatott ki a szerelvény ajtaja, amin kizuhant egy tanárnő Tatánál.

Tippek a vonatút túléléséhez kánikulában

Legyező, vízipisztoly és ivóvíz minden mennyiségben a hőség elviseléséhez.

Függővasút épül a Temze fölött Londonban

Megkezdődtek a Temze folyón átívelő függővasút építési munkálatai Londonban.

Zárva marad az ovi, mert panaszkodtak?

A sajtóban panaszkodtak - ezért nem nyithat ki újra az óvoda Érden.

Bunyó a vonat miatt


szerző:
2011.07.04. 10:54
Bunyó a vonat miatt

Újabb összecsapások voltak tüntetők és rendfenntartók között a Torino és Lyon között épülő vasút miatt.

Hídmonstrumot avattak Kínában


szerző:
2011.06.30. 11:56
Hídmonstrumot avattak Kínában

Átadták a forgalomnak világ leghosszabb tengeri hídját Kínában. A 42,4 kiloméreres átjárón naponta 30 ezer autó fog közlekedni.

Vasút épül az óvodában


szerző:
2011.06.28. 20:14
Vasút épül az óvodában

Vasútfejlesztésbe fognak Érden jövőre, uniós pénzből. A vonatok most is szinte az óvodai kert végében járnak.

Vasúti síneket loptak Szegeden


szerző:
2011.06.21. 13:14
Vasúti síneket loptak Szegeden

A megbízó élettársa is aktívan közreműködött a bűncselekményben.

Kábeltolvajok miatt nem üzemelt a fénysorompó

Kábeltolvajok tették működésképtelenné egy vasúti átjáró biztosítóberendezését a Püspökladány és Szeghalom közötti vasútvonalon.

Jött a vihar, nem ment a MÁV


szerző:
2011.05.31. 15:18
Jött a vihar, nem ment a MÁV

Egy ideig az állomásról csak a Lajosmizse és Dorog felé közlekedő dízelvonatok közlekedtek.

Jelentős vonatkésések országszerte

A Tapolca-Budapest vonalon kocsi ütközött az egyik szerelvénnyel. Budapest-Hegyeshalom és Budapest-Szeged között a felsővezetékkel van probléma.

Elektromos hiba okozott majdnem katasztrófát

csak másodperceken múlt, hogy a hét elején két vonat nem rohant egymásba.

Hajszálon múlt a tömegszerencsétlenség

Súlyos vonatbaleseteket előztek meg szinte az utolsó pillanatban a hét első felében.

Szellemvasút lett a gönyűi szakasz

A Győr-Gönyű pályaszakaszt senki nem használja, csak vagonokat tárolnak a rozsdás síneken.

Vonatozásra csábító árak


szerző:
2011.01.21. 14:10
Vonatozásra csábító árak

A MÁV Zrt. vezetése a személyszállítás árpolitikáját felülvizsgálva olcsóbbá tenné a vasutat.

Bénított a fagypont alatti hideg


szerző:
2010.12.19. 17:10
Bénított a fagypont alatti hideg

Több helyen is mínusz 20 fok alá süllyedt a hőmérséklet az országban.

Újraébredő szárnyvonalak


szerző:
2010.12.12. 12:01
Újraébredő szárnyvonalak

Életbe lépett vasárnap a MÁV 2010/2011-es vasúti menetrendje. Az újra megnyíló szakaszok mellett bővül a nemzetközi menetrendi kínálat is.

Máshogy járnak a vonatok vasárnaptól

Vasárnaptól életbe lép a MÁV új vasúti menetrendje.

Vonatozzon a Mikulással!


szerző:
2010.12.04. 09:14
Vonatozzon a Mikulással!

Most szombaton és vasárnap jár a mikulásvonat a fővárosi Gyermekvasúton.

Darabos a vonatközlekedés


szerző:
2010.12.02. 09:11
Darabos a vonatközlekedés

Fakidőlés, felsővezeték-szakadás és elektromos zárlat nehezítette a közlekedést az ország több vasútvonalán csütörtök reggel.

Vasútmodellek zakatolnak Pécsett


szerző:
2010.11.28. 17:40
Vasútmodellek zakatolnak Pécsett

Bár napjainkban sok a számítógépes játék, még így is sokakat érdekel a modellezés.

Modellmánia a Közlekedési Múzeumban

Huszonegy kiállító több száz autó-, vasút- és repülőmodelljét nézhetik meg az érdeklődők.

Vonattal ütközött egy autó Tapolcán

Az autó a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre és összeütközött a Sümeg felé tartó motorvonattal, két ember súlyosan megsérült.

Faültetéssel tüntettek a megszűnt vasútvonalért

Három és fél éve szűntették meg a zalaszentgróti vasútvonalat, a helyiek most az újranyitásért demonstráltak.

Nem bírták a hideget a sínek


szerző:
2010.10.28. 09:32
Nem bírták a hideget a sínek

Három vasútvonalon kisebb késésekre kell számítani a vasúti közlekedésben.

Nincs zakatolás Belgiumban


szerző:
2010.10.18. 12:03
Nincs zakatolás Belgiumban

Szinte teljesen leállt a vasúti közlekedés Belgiumban, miután az egyik nagy szakszervezet 24 órás sztrájkot kezdett.

A vészterv kész, a gátak készülnek

Kolontáron gátakat építenek, amelyekkel lassíthatják a kiömlő iszapot, ha ledől a tározó fala.

A síneket sem kímélte a vörösiszapos víz

Ajka és Devecser állomások között az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják.

Új vágányon a MÁV?


szerző:
2010.10.06. 08:22
Új vágányon a MÁV?

Gyors kormányzati segítségben bízik a MÁV Zrt. új elnök-vezérigazgatója.

Vasútállomást adoptált a 15 éves fiú

Az örökbefogadó Lentiszombathely állomását újította fel és tartja rendben.

Vonatok karamboloztak Belgiumban


szerző:
2010.09.16. 07:19
Vonatok karamboloztak Belgiumban

Az egyik utas elmondása szerint minden és mindenki felborult a karambol következtében. Több mint 30-an sérültek meg.

Ünnepi menetrendre tér át a vasút

Módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok az augusztus 20-i ünnep miatt.

Viharos vonatközlekedés


szerző:
2010.08.17. 08:54
Viharos vonatközlekedés

Az ítéletidő orszászerte problémákat okozott a vasúti közlekedésben is.

Átstartolás és visszafordult gép Ferihegyen

Egy brit gép csak második nekifutásra tudott leszállni, egy román gép pedig visszafordult.

Kényszerpihenőn a román vasutasok

Munkanélküli állományba helyezik az állami vasutak személyszállítási részlegének 15 ezer alkalmazottját.

Vasút: Akadályozza a közlekedést a vihar

Megsüllyedt vasúti pálya, hordalék a síneken, kidőlt fák.

Öt szárnyvonalra tér vissza az élet

Vasárnap 5 korábban megszüntetett vasútvonalon indult újra a közlekedés.

Siralmas állapotok az újra nyíló vasútvonalakon

A 3 éve bezárt mellékvonalakon romos, gazos épületek várják az utasokat, felújításra nincs pénz.

Hamarosan újra járnak a kis piros vonatok

Július 4-től öt korábban bezárt vasúti mellékvonalon indul újra a személyszállítás.

Viharos vasúti közlekedés


szerző:
2010.06.21. 08:54
Viharos vasúti közlekedés

Volt, ahol elmosta a síneket a víz, ezért autóbuszok viszik az utasokat több vonalon.

Több mint 2 és fél milliárd lehet a MÁV kára

Az elmúlt hetek viharai és az árvíz eddig már 1,2 milliárd forintos kárt okozott a MÁV-nak. Mire az árvíz levonul, a kár elérheti a 2,7 milliárdot.

Nem javul a tömegközlekedési helyzet

Az észak-magyarországi és a dunántúli területeken továbbra is korlátozásokra kell számítaniuk az utasoknak.

Kevesebbet, de késnek a vonatok


szerző:
2010.06.03. 13:15
Kevesebbet, de késnek a vonatok

Valamelyest javult a helyzet, de még mindig több szakaszon gondot okoz az ár- és belvíz a vonatközlekedésben.

Fennakadások a vasúti közlekedésben

Több vasútvonalon kell késésekre számítani a rendkívüli időjárás miatt. Van, ahol még napokig buszokkal kell helyettesíteni a vonatokat.

Szárnyvonalak újratöltve


szerző:
2010.05.30. 09:09
Szárnyvonalak újratöltve

Július 4-én, vasárnap indulhat újra az első a 29 bezárt vasúti szárnyvonalból - értesült a Vasárnapi Hírek.

Még mindig bizonytalan a vonatközlekedés

Több vonalon is vonatpótló buszok szállítják az utasokat az áradások miatt, más vonalakon sebességkorlátozás van érvényben.

Fennakadások a vasúti közlekedésben

Több járatot töröltek, több nemzetközi és gyorsvonat is kerülőre kényszerül, sok helyen jelentős késésekre kell számítani.

Káosz a vasútvonalakon


szerző:
2010.05.09. 20:16
Káosz a vasútvonalakon

Gázolás miatt 30-60 percet késnek a vonatok a Budapest és Szob között, de több vasútvonalon is adódtak gondok.

45 millió forintra büntették a MÁV-ot

A Közbeszerzési Döntőbíróság a közbesezrzési törvény megsértése miatt büntette meg a társaságot.

Elvágták az atomerőmű kimenekítő útvonalát?

A közlekedési minisztérium leállította a közlekedést a paksi atomerőmű kimenekítő vasútvonalán.

Hétfőtől kell a regisztrációs jegy!

Vasútra és a helyközi Volán-járatokra is meg kell váltaniuk a 6 évnél fiatalabbaknak és a 65 évnél idősebbeknek az ingyenes tikettet.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való