KERESÉS search-close

vasárnapi

4 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "vasárnapi"

Alkotmánybírósághoz fordulnak a zárva tartás miatt

Az Alkotmánybírósághoz fordul a vasárnapi zárva tartás miatt a Liga Szakszervezetek és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. Szerintük nem készült előzetes hatásvizsgálat és nem volt elegendő idő a felkészülésre; ez pedig, ahogy mondják: ellentétes az alaptörvénnyel.

Alkotmánybíróság elé vinnék


szerző:
2015.03.27. 18:50
Alkotmánybíróság elé vinnék

Az Alkotmánybírósághoz fordul a vasárnapi zárva tartás miatt a Liga Szakszervezetek és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. Szerintük nem készült előzetes hatásvizsgálat és nem volt elegendő idő a felkészülésre; ez pedig, ahogy mondják: ellentétes az alaptörvénnyel. Szathmáry Kristóf miniszteri biztos az RTL Híradónak azt mondta: nagy, átfogó módosítások már nem lesznek a törvényben.

„Nem hatástanulmány, közvélemény-kutatás”

Közvélemény-kutatást rendelt a Nemzetgazdasági Minisztérium a vasárnapi zárva tartásról, még 2011-ben. Ezt állítja Glattfelder Béla, a tárca államtitkára, aki továbbra is kitart amellett: a tárcánál hatástanulmány nem készült a boltbezárás várható következményeiről.

„Nincs hatástanulmány, fejben számoltunk”

A Népszabadság szerint 50 milliárdos állami bevételkieséssel és 15 ezer fős elbocsátással számol az az elemzés, amely a vasárnapi zárva tartás hatásairól készült a Nemzetgazdasági Minisztériumban még 2011-ben. A tanulmányt a napilap szerezte meg, annak főbb megállapításait pénteken ismertette. A tárca államtitkára tagadja, hogy rendeltek volna hatástanulmányt. Glattfelder Béla államtitkár ugyanakkor az RTL Híradónak elismerte, hogy a tárcánál számításokat végeztek az elképzelés hatásairól, de azt mondja, csak fejben.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való