KERESÉS search-close

varjú

8 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "varjú"

Varjak miatt zártak le egy budapesti játszóteret

Sorozatos varjútámadások miatt zártak le egy játszóteret Budapest 8. kerületében. Az  itt élőket két hete tartják rettegésben a fiókáikat védő madarak. A madártani egyesület szakembere szerint csak a türelem segít, ki kell várni azt a két hetet, amíg a fiókák felcseperednek, akkor ugyanis a varjak felhagynak a támadással.

Emberekre támadnak a varjak

Szárnyaikkal csapkodnak, sőt még neki is repülnek az emberek fejének a vérmes madarak. Varjak terrorizálják a járókelőket Ferencváros egyik utcájában. Az akár horrorfilmbe illő jelenetről videó is készült. A madarak a járda fölött néhány méterrel várakoznak, és aki arra jár, azonnal lecsapnak rá. A Magyar Madártani Egyesület szerint a varjak csak a fiókáikat védik, ugyanis most van a költési időszak.

VARJAK: Ezt kell tenni, ha ránk támad

Május végén, június elején egyre gyakrabban fordul elő, hogy a fiókáikat védő varjak emberekre támadnak. A szakértő szerint ilyenkor a legrosszabb, amit tehetünk, hogy megijedünk, ez ugyanis csak még jobban feltüzeli madarat. Tárjuk szét a karunkat, hogy nagyobbnak tűnjünk, majd táskánkkal, vagy a kezünkkel hessegessük el őket.

Varjak nélkül el sem tudná képzelni az életét

Zsuzsa szenvedélye akkor indult „szárnyalásnak”, mikor egyszer egy sérült varjat hazavitt magával. Azóta már bővült a madarak száma, ráadásul egy külön szobájuk is van a csicsergőknek!

Gordon életében először vitte vadászni a kisfiát

Varjúból ebéd? Pedig igenis finom fogás, mielőtt azonban nekiláttak volna a madarak levadászásának, Gordon elvitte a fiát, Jack-et egy kis lövöldözésre, ahol kiderült, hogy a kissrác nagyon jó célbalövő.

Emberek szemét is kivájhatná, de inkább kirakósozik ez az okos varjú

Eddigi is tudtuk a varjakról, hogy nem csak sokáig élnek, de kivételesen intelligens állatok is. Szerencse, hogy nincsen befelé fordítható hüvelykujjuk és nem készítenek fegyvereket, különben komoly bajban lenne az emberiség. Nézze meg, milyen okos például ez az afrikai varjú!

Újabb titokzatos madárhullás


szerző:
2011.01.14. 11:27
Újabb titokzatos madárhullás

Ezúttal a romániai Roman településen több tucat varjú pusztult el eddig ismeretlen okból.

Szerszámkészítésre is képes egy varjú

A fogságban tartott varjak meglepően ügyesen használnak eszközöket.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való