KERESÉS search-close

védőoltás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "védőoltás"

Nincs kibúvó a védőoltások alól

Nincs több kibúvó a kötelező védőoltások alól New York államban. A szenátus elfogadta azt a törvénymódosítást, amely szerint vallási alapon nem lehet megtagadni ezek beadatását. A tiltakozók viszont úgy látják: ez a vallásszabadság megsértése. Az Egyesült Államokban 10 év alatt 16-szorosára nőtt a kanyarós megbetegedések száma, pedig a kór ellen van hatékony védőoltás.

Tiltakoznak a házi gyermekorvosok

Tiltakoznak a házi gyermekorvosok az ingyenes bárányhimlő elleni oltásról szóló kormányrendelet miatt. Aszerint ugyanis más életkorban kellene beadni, mint eddig. Az eddig fizetős védőoltást 10 éve együtt adják be azzal, ami véd a kanyaró, a mumpsz és rózsahimlő ellen, mert azok erősítik egymás hatását. Az egészségügyi államtitkár szerint azért változtatnak, mert látni akarják, okoz-e mellékhatást a vakcina.

Kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

Szeptember elsejétől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás Magyarországon. Két részletben, 13 és 16 hónapos kortól kapják majd meg a gyerekek. Erre több mint 1 milliárd forintot költ a kormány. A bárányhimlőt évente akár 50 ezer gyerek is megkaphatja, az esetek egy százalékában a betegség szövődményekkel is jár. Legsúlyosabb esetben idegrendszeri károsodást, légzészavart, agyvérzést vagy izomsorvadást is okozhat.

Kanyaró: 67 embert oltottak be

67 embert kellett beoltani kanyaró ellen Vas megyében. Először március végén a szombathelyi kórházban egy Kazahsztánban dolgozó férfit kezeltek a fertőzéssel, tőle egy őt kísérő, Gencsapátiban élő betegszállító is elkapta a vírust. Bár már jól vannak, a kórház infektologiai osztályán továbbra is látogatási tilalom van. A megyei tisztifőorvos szerint mindenki megkapta a védőoltást, aki a két fertőzöttel érintkezhetett és korábban nem kapott.

Tévhitek miatt nem kértek HPV-oltást!

A hetedikes lányok ötödének nem engedték a szülei, hogy megkapja az ingyenes, HPV elleni védőoltást. Erről elsőként a Világgazdaság írt. A híradónknak nyilatkozó védőnő azt mondta, sok szülő az interneten található álinformációkra hivatkozik, és mellékhatásoktól tart. Az általunk megkérdezett szülész nőgyógyász szerint nem fordulnak elő halálesetek, sem súlyos mellékhatások az oltás miatt.

HPV-OLTÁS: tévhitek és a valóság

Hogy miért fontos a védőoltást beadatni, pontosan mi ellen és hogyan véd, és hogyan érinti ez a fiúkat – erről kérdeztük a szülész-nőgyógyászt.

Rohamosan terjed az influenza

Egy hét alatt megduplázódott a betegek száma. Több, mint 38 ezren betegedtek meg, kezdetben fiatal felnőtteket, aztán többségében gyerekeket támadott meg a vírus. A háziorvos szerint, ha valaki még nem kapta el, annak érdemes beadatnia a védőoltást. Amiből jelenleg csak a három komponensű érhető el a gyógyszertárakban, de az is védelmet nyújt a mostani járványban.
A lehetséges szövődmények veszélyeiről ide kattintva még többet megtudhat.

INFLUENZA: Milyen szövődményei lehetnek?

Varga Dániel háziorvos diósdi rendelőjében idén is legalább ezren adatták be maguknak az influenza elleni védőoltást. Az orvos szerint az a legjobb, ha valaki novemberben vagy decemberben oltatja be magát, mert a teljes védelem két hét alatt alakul ki. De, ha még nincsenek tünetek, most, az utolsó pillanatban is érdemes.
Leadkép: Kelly Sikkema

A legmodernebb HPV elleni védőoltást kapják

Nem mondja el több iskolai védőnő a szülőnek, hogy már a legmodernebb, kilenc HPV típus ellen védő oltást kapják ingyen a hetedikes lányok. Erről a járványügyi főosztályvezető beszélt a Híradónknak. A pontos tájékoztatás azért lenne fontos, mert a korábbi években sok szülő inkább maga vette meg a legújabb oltóanyagot a patikában. Most viszont már ez az ingyenes. A szülőknek szerdáig kell jelezniük, kérik-e vakcinát a lányuknak.

10 ezren nem kértek az oltásból

10 ezer szülő nem kérte az ingyenes HPV elleni védőoltást hetedik osztályos lányának. Ez az érintettek csaknem negyede. Erről elsőként a Világgazdaság írt. A humán papillóma vírus okozta méhnyakrák jelenleg vezető halálok a nők körében, évente 500-an halnak bele a betegségbe Magyarországon.

Januártól kötelező és ingyenes

Januártól lesz kötelező és egyben ingyenes a bárányhimlő elleni védőoltás.  Azt még nem lehet tudni, hogy kik azok, akiknek kötelező lesz. Az oltást egyébként két részletben, 15 és 18 hónapos korban kapják a kicsik.

Miért fontosak a védőoltások?


szerző:
2018.02.28. 09:14
Miért fontosak a védőoltások?

Egyre több szülő nem akarja, vagy nem is adatja be a kanyaró elleni védőoltást gyermekének. A szülők felelőssége nagy, tanácstalanságukat csak fokozzák az oltásellenes mozgalmak. Hogyan terjed a kanyaró, és miért fontosak a védőoltások beadatása? Most kiderül!

Kanyarós egy 14 hónapos kislány

Kanyaróval kezelnek egy 14 hónapos kislányt Budapesten. Erről Novák Hunor orvos beszélt az RTL Híradónak. Úgy tudjuk, a kislány a Szent László Kórházban van. A vírust valószínűleg egy rokonától kapta el, aki olyan országban él, ahol gyakori ez a betegség.

Más típusú influenza is fertőz

Fertőz olyan influenzavírus is, ami nincs benne az ingyenes influenza elleni oltóanyagban. Erről egy tüdőgyógyász írt elsőként néhány napja a közösségi oldalon. Az Országos Közegészségügyi Intézet szakértője szerint ettől függetlenül az oltás hat, mert ha elkapja valaki a betegséget az oltás után, a tünetek enyhébbek lesznek.

17 féle influenzavírus fertőz

Egyre kevesebben kérik az influenza elleni védőoltást, annak ellenére, hogy sokan ingyen kaphatják meg, és a szakemberek szerint ezzel lehet a leghatékonyabban megelőzni a betegséget. Hamarosan kitörhet az influenzajárvány, az elmúlt két hétben már majd 13 ezren mentek orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

JÓTANÁCSOK: Vigyázat, közeleg az influenza!

Milyen tünetek különböztetik meg az influenzát a megfázástól, hogyan lehet ellene védekezni, és mire figyeljünk nagyon oda ebben az időszakban? A háziorvost kérdeztük.

Újabb védőoltás lesz ingyenes

Ingyenes és kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás - erről először a Magyar Nemzet írt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a lappal azt közölte: a két vakcinát 15 és 18 hónapos korban, más kötelező védőoltással együtt kell majd beadatni.

Nem tudni, melyik oltás lesz ingyenes

Még idén dönthetnek, de előbb a Nemzetgazdasági Minisztériummal kell egyeztetni, hogy mikor és mely oltások lehetnek ingyenesek vagy támogatottak. Erről Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár beszélt az RTL Híradónak. Lázár János miniszter egy hónapja jelentette be, hogy ingyenes lehet az agyhártyagyulladás B törzse elleni vakcina és a bárányhimlő elleni oltás is.

Házon kívül 2017-09-20


szerző:
2017.09.20. 23:50
Nem hajlandó beoltatni a gyerekét

Retteg a védőoltásoktól- ezért menekült el másfél éves kisfiával egy nő - erről az édesapa mesélt a Házon kívül stábjának. A férfit a Tisztifőorvosi Hivatal értesítette arról, hogy baj van 17 hónapos kisfia oltási könyvével. Kiderült, hogy homeopátiás gyermekorvosuk egyszerűen kidobta a kötelező védőoltást a kukába.

Védőoltás: „Volt némi fennakadás”

Volt ugyan némi fennakadás, de mától mindenhol lesz elég oltóanyag a csecsemőknek. Ezt mondta ma az Emberi Erőforrások minisztériumának helyettes államtitkára. De azt nem tudni, hogy miért volt a probléma. A minisztérium szerint a beszállítás akadozott, a gyártó állítja, ők folyamatosan szállítottak. A Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének Elnöke azt mondja, nekik senki, semmiről nem szólt. Közben több kisbaba hetek óta nem kapta meg az 5 legsúlyosabb betegség elleni kötelező védőoltást.

Nincs védőoltás a csecsemőknek

Országszerte hiány a csecsemők kötelező védőoltása, ami a többi közt gyerekbénulás, és a szamárköhögés ellen véd. Ezt a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke mondta az RTL Híradónak.

KULLANCSVESZÉLY: Mit kell tenni, ha belénk ment?

Hogyan kell kiszedni, mikor kell orvoshoz fordulni, és milyen betegségeket terjeszthet a kullancs. Hasznos információk védőoltásokról, ellenőrzésről és kiszedési módszerekről! Nézze meg a Híradó riportját is!

Agyhártyagyulladás miatt kellett amputálni a kisfiú lábait

Agyhártyagyulladás miatt kellett amputálni egy kisfiú lábait és kezének ujjait - a három éves gyermeket hiába vitték belázasodása után azonnal mentővel kórházba, keringési rendellenessége miatt muszáj volt műteni. Szülei most azt szeretnék, ha a védőoltás ingyenes lenne, hiszen csak ezzel lehet megelőzni a fertőzést. A teljes védettséget biztosító oltás azonban akár százezer forintba is kerülhet jelenleg.

Miért nem lesz ingyenes a vakcina?

Hamis biztonságérzetet alakítana ki a szülőkben, ha ingyenessé tennék az agyhártyagyulladás B típusú kórokozója elleni vakcinát. Így indokolta a Magyar Nemzet kérdésére a minisztérium, hogy miért nem adnak állami támogatást a védőoltásra. Ebből egy adag jelenleg 27 ezer forintba kerül és a védettséghez négyre van szükség. Az RTL Híradónak nyilatkozó egyik szülő azt mondja: nincs elég pénzük, ezért választania kell, hogy négy gyermeke közül melyiknek adassa be az oltást.

A Rota vírus veszélyei!


szerző:
2017.05.23. 08:24
A Rota vírus veszélyei!

Hogyan lehet elkapni? Mik a tünetek és hogyan tudunk védekezni? Dr. Torzsa Péter család orvos válaszol!

Megelőzhető lett volna a kanyarójárvány

Megelőzhető lett volna a romániai kanyarójárvány a WHO szerint, ha mindenki beoltatja a gyermekét. A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke azt mondta az RTL híradónak, egyértelműen az okozta a bajt, hogy egyre több szülő tagadta meg az oltást az elmúlt években. A híradónknak nyilatkozó infektológus szerint fontosak a védőoltások, mert azoknak köszönhetően olyan halálos járványok tűntek el Európából, mint a szamárköhögés vagy a torokgyík.

Alig lehet vakcinát kapni

Szinte egy patikában sem lehet kapni azt az agyhártyagyulladás elleni védőoltást Debrecenben, ami januártól ingyen jár a két év alatti gyerekeknek. Több szülő is panaszkodott Híradónknak, hogy hiába keresi, nem tudja beadatnia vakcinát gyermekének. A híradónk által megkérdezett patikus azt mondta, fogalma sincs, mikor lesz készleten, egy másik gyógyszertárban pedig azt mondták, országos hiány van. A Gyógyszerészeti Intézettől azt írták, az egyik gyártó vakcinája valóban elfogyott, de egy másik országszerte elérhető.

Újra támad a „kéknyelv betegség”

Hamarosan ismét terjedni kezdhet a kéknyelv betegség. Az elsősorban szarvasmarhákat, juhokat és  kecskéket veszélyeztető vírust a törpeszúnyogok terjesztik, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ezért megelőző vakcinázásra hívja fel az állattartók figyelmét. Ehhez, és a már fertőzött állatok oltásához is igényelhetnek a tenyésztők állami támogatást. A szakember azt mondja, állatról emberre nem terjed a betegség, ezért nem kell aggódni.

Hiánycikk a kanyaró elleni oltás

Sok gyógyszertárban nincsen kanyaró elleni oltóanyag. Ezt tapasztalta az RTL Híradó stábja. Több patikát is felhívtunk, volt, ahol azt mondták, még a nagykereskedők sem tudják megmondani, hogy mikor lesz. Az egyik szegedi gyógyszertár vezetője azt nyilatkozta Híradónknak, folyamatosan keresik a vakcinát az emberek a makói kórházi járvány óta.

A dolgozók nem kaptak oltást

Nem kaptak védőoltásoltást a hódmezővásárhelyi kórház dolgozói, pedig Makóról hozzájuk irányítják most a betegeket, az ottani kanyarójárvány miatt. Erről a kórház egyik sebésze írt levelet. A járványügyi központ szerint a vásárhelyi kórházban nincs közvetlen járványveszély.

Újabb kanyarós beteg Makón

Újabb kórházi dolgozón fedezték fel a kanyaró tüneteit Makón. És van egy olyan beteg is, aki nem a kórházban dolgozik. Úgy tudjuk, ő lehet az, aki behozta az országba a betegséget. Mára 12-re nőtt a kanyaró gyanús betegek száma, közülük eddig 9-nél mutatták ki a vírust. Közben megérkezett Makóra a védőoltás is. A dolgozókat már ma el kezdték beoltani.

Máris vannak kullancsok


szerző:
2017.02.15. 18:45
Máris vannak kullancsok

Megjelentek az első kullancsok az erdőkben, ahogy enyhül a tél. Már most oda kell figyelni erre, ha valaki kirándulni megy. Kullancsinvázió még nincs, de védekezni érdemes. A kullancsok által terjesztett fertőző agyhártyagyulladás ellen a védőoltás a legjobb, de a szakemberek szerint a kullancsriasztó és a megfelelő ruházat is jó a megelőzéshez.

Tombol az influenza-járvány


szerző:
2017.02.08. 18:35
Tombol az influenza-járvány

Tombol az influenza-járvány Magyarországon, az elmúlt tíz évben egyetlen influenza szezonban sem betegedtek meg annyian egy hét alatt, mint január végén. Védőoltást még mindig lehet kérni, bár a szakemberek szerint sok értelme már nincs, mert legalább tíz nap, mire kialakul a védettség. A fejlesztési miniszter fokozott fertőtlenítést rendelt el a minisztérium alá tartozó, közszolgáltatást végző vállalatoknál.

KEZDŐDIK: Magyarországon kitört az influenzajárvány

Korábban jött, mint szokott, és új vírusok is jelentek meg – ezt mondta az RTL Híradónak Dr. Molnár Zsuzsanna, az Országos Epidemiológia Központ Járványügyi Osztály főorvosa. Múlt héten 16 ezren mentek orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, főleg fiatalok. A szakemberek erősebb járványra, több betegre számítanak idén, mint tavaly.

Elfogyott a védőoltás


szerző:
2017.01.05. 18:30
Elfogyott a védőoltás

Elfogyott a patikákból az agyhártyagyulladás B törzse elleni védőoltás. Van olyan gyógyszertár, ahol csak március végére tudtak ígérni a vakcinából. A C típus elleni védőoltás év eleje óta ingyenes a két éven aluli gyerekeknek. A B típus okozza a megbetegedések kétharmadát, ám az ez elleni védőoltást nem támogatja a TB, így több mint 100 ezer forintba kerül.

Sokan keresik a szérumot


szerző:
2016.12.29. 18:27
Sokan keresik a szérumot

Több havi oltóanyagot kértek két hét alatt - a fertőző agyhártyagyulladás elleni védőoltásra az után ugrott meg a kereslet, hogy többen is elhunytak a betegségben. A karácsony előtt elhunyt kisfiút ma temették a Borsod megyei Körömben. Az Index információ szerint egy budapesti bölcsődés is fertőző agyhártyagyulladásban halt meg az ünnepen, ám a vizsgálatot végző kormányhivatalnál azt közölték: nem fertőző betegségbe halt bele a gyermek.

Miért csak a halálos esetek után figyelnek fel újra az agyhártyagyulladásra?

A fertőző agyhártyagyulladásnak több típusa van, a B-re és a C-re is létezik védőoltás. De míg a C-t támogatja a TB, és jövőre már ingyenes is lesz, a B típusú meglehetősen drága. Az elmúlt napokban két súlyos agyhártyagyulladásos eset miatt került ismét a sokszor halállal végződő betegség a figyelem központjába.

 

Náthás beteget nem lehet oltani

Aki náthás, köhög vagy lázas, az nem kaphatja meg az influenza elleni védőoltást, egészen addig, amíg tünetmentes nem lesz. Ezt mondta a Híradónknak nyilatkozó háziorvos. Aki szerint bár a hangulatra jótékony hatással van a 17 fokos november végi időjárás, jobb vigyázni, a baktériumok ugyanis gyorsabban terjednek. Hétfőn az ország több pontján 15 fok fölött volt a hőmérséklet. A sok éves átlag ennek a fele.

Fajuk világnapján születtek a kisoroszlánok

Az oroszlánok világnapján született 4 kisoroszlán a Gyöngyösi Állatkertben. Most már több mint egy hónaposak, az első védőoltásukat kedden kapták meg. A látogatóknak még néhány napot várniuk kell arra, hogy megnézhessék a kicsiket a kifutóban.

CUKI: Bátrak voltak a kisoroszlánok a dokinál

A 3 lány és 1 fiú oroszlán fogai egy hete bújtak ki, még csak anyatejen élnek. Az állatorvos megvizsgálta őket. Megkapták első védőoltásaikat, és a  féreghajtót, valamint ellátták őket az azonosításukra szolgáló chippel. Az állatorvos meg volt elégedve velük. A 3 lány és 1 fiú oroszlán fogai egy hete bújtak ki, még csak anyatejen élnek. Az állatorvos megvizsgálta őket. Megkapták első védőoltásaikat és a  féreghajtót, valamint ellátták őket az azonosításukra szolgáló chippel. Az állatorvos meg volt elégedve velük.

Még két hétig lehet kérni az ingyenes oltást

Szeptember 13-ig kérhetik a szülők hetedikes lányaik részére az ingyenes méhnyakrák elleni védőoltást. Erről írásban kell nyilatkozniuk. Ez már a harmadik éve a szervezett, iskolai HPV oltásnak. Eddig 70 ezer lányt oltottak be. A Híradónknak nyilatkozó nőgyógyász azt mondta: máig sok a tévhit az oltással és a betegséggel kapcsolatban is.

Ingyen védőoltások az érdi gyerekeknek

Ingyen kaphatnak két, egyébként több ezer forintba kerülő védőoltást az érdi gyerekek. Az önkormányzat 12 millió forintot ad erre. A fertőző agyhártyagyulladás és a bárányhimlő elleni vakcinákat kaphatják meg így a helyi gyerekek. A két oltás összesen nagyjából 27 ezer forint lenne, ezt pedig sok család nem engedheti meg magának. A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke nagyon jó ötletnek tartja a kezdeményezést.

Peller Mariann a HPV veszélyeire hívta fel a figyelmet!

A méhnyakrák a második legelterjedtebb betegség a nőknél, és sajnos ha későn kezdik el a kezelését, nagy százalékban halálos kimenetelű. Ezért is fontos a védőoltás!

A TBC-s óvodai dolgozó miatt kapnak oltást

Hétfőn és kedden 123 debreceni óvodás kap TBC elleni védőoltást. Az egyik óvodai dolgozóról ugyanis kiderült, hogy TBC-s. Az óvodában azonnal mindent fertőtlenítettek és rendkívüli szülői értekezletet hívtak össze.

Az oltásellenesség ismerethiányból fakad

Gyermekbénulás, szamárköhögés, vagy kanyaró. Csak néhány betegség, amelyek ellen védenek a kötelező oltások. Sok családban mégis időről- időre kétségek merülnek fel, hogy valóban szükség van-e arra, hogy beadassák őket gyermeküknek. Az igazság az, hogy a félelmük teljesen alaptalan, sokszor városi legendákon, interneten terjedő rémhíreken alapul.

Megjelent Európában az influenza vírus

Még nem késő beadatni az influenza elleni oltást. Ezt mondta a híradónknak nyilatkozó járványügyi szakértő. Európában egyre több a megbetegedés. Magyarországon még nincs járvány, de nem lehet megjósolni, hogy pontosan mikor indul az influenza-szezon. Az orvos azt mondta: ha valaki még most beadatja az oltást, nagy valószínűséggel kialakulhat a védettsége a betegség ellen.

Még most érdemes oltatni influenza ellen

Egyelőre nincs influenzajárvány az országban, azonban a betegség elleni védőoltást érdemes még decemberben beadatni, mivel így biztosan van elegendő idő a védettség kialakulására a járvány kezdetéig. Erre hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Mit kell tudni magáról a betegségről és az oltásról? Vendégünk volt, dr. Dánielisz Ágnes, az ÁNTSz, Járványügyi főosztályvezetője.

A világ megmentése tervezhető

Sokak szerint a melegedés fenyegeti leginkább a világot. Nem egészen így látja sokoldalú mai vendégünk, Björn Lomborg dán politikatudós, statisztikus, klímakutató, aki a világot járva egy nemzetközi agytrösztöt működtet. Azt mondja, a globális felmelegedés elleni hadjárat helyett sok minden másra értelmesebben lehetne költeni a dollár-ezermilliárdokat – gyerekek védőoltására, jobb minőségű élelmiszerre, oktatásra, a belső légszennyezés csökkentésére. A Budapesti Tudományos Világfórumon beszélgettünk vele.

Novemberben már lehet kérni a védőoltást

Novemberben már kárhető az influenza elleni védőoltás a háziorvosoktól. Tavaly nagy járvány volt: több mint háromszor annyian betegedtek meg mint az azt megelőző évben. Az oltás ingyen jár például a kismamáknak és a 60 év felettieknek, de idén azoknak sem kell fizetni a vakcináért, akik hivatásszerűen menekültekkel foglalkoznak: például rendőröknek, határőröknek civil és karitatív szervezetek önkénteseinek.

10-ből 8 gyerek szülei kérték a HPV-oltást

A szülők nyolcvan százaléka idén is kérte hetedik osztályos gyermeke számára az ingyenes, méhnyakrák elleni védőoltást. A híradónknak nyilatkozó nőgyógyász szerint, ha továbbra is ilyen arányban sikerül beoltani a lányokat, 25 év múlva sokkal kevesebben halnak majd meg méhnyakrákban, mint most.

Elfogyott a TBC elleni csecsemőoltás

Hiánycikk az egyik fontos csecsemő védőoltás, a BCG. Ez véd a TBC ellen. Nem csak Magyarországon, világszerte elfogyott, és gyártási problémák miatt egy ideig még nem is lesz.

Párkapcsolat, szexualitás és félelmek

A magyarok egyharmadában gátlásokat ébreszt a szexualitás. A nők még mindig nyitottabbak a témában, mint a férfiak. A fertőzések, vírusok, betegségek viszont nem kerülnek és kímélnek sem férfit, sem nőt.

Napi Doktor: Védőoltással a bárányhimlő ellen

Hazánkban évente 30-40 ezer bárányhimlős megbetegedés fordul elő, és bár többnyire enyhe lefolyású, a betegek mintegy 2-6 százalékánál szövődményeket okozhat, ritkán akár halálos kimenetelű is lehet. Az esetek nagy többségében a betegség gyermekkorban fertőz, vannak azonban olyanok, akik felnőttkorban esnek áldozatul. Így volt ezzel Győrfi Pál is.

Késik a csecsemők kötelező védőoltása

Dr. Dánielisz Ágnes, az ÁNTSZ Járványügyi Főosztályvezetője elárulta, hogy milyen vakcináról van szó, és mire számíthat az érintett 45-50 ezer gyermek és szüleik.

Hiányzik a veszélyes betegség oltóanyaga

Veszélyes gyerekbetegségek oltóanyaga hiányzik a rendelőkből. A gyártó ugyanis nem tudja a szerződés szerinti határidőre szállítani a torokgyík, a szamárköhögés, a merevgörcs, a járványos gyermekbénulás, valamint a hemofilusz influenza elleni ötkomponensű védőoltást. Ezt az oltóanyagot a gyerekek 6 hónapos korig kapják meg, kétszer ismételve. Az ANTSZ most megváltoztatta az oltási rendet, hogy spórolni tudjanak az oltóanyaggal.

Elkészült az ebola elleni védőoltás!

A hírt már egy hónapja kiszivárogtatta egy amerikai cég, ugyanis az elmúlt hetekben egyre jobban nőtt az elkülönített esetek és halottak száma, így félő volt a járvány kitörése egyes területeken. A friss hírekről és a vakcinákról egy infektológust kérdeztünk.

Így védekezz influenza ellen!


szerző:
2014.11.24. 18:33
Így védekezz influenza ellen!

A Híradónk által megkérdezett háziorvos azt mondta, a védőoltáson kívül megfelelő táplálkozással, öltözködéssel és mozgással megelőzhetők a komoly szövődményekkel járó betegségek.

Most kell beadatni az influenza elleni oltást

Most érdemes beadatni az influenza elleni védőoltást, hogy még időben kialakuljon a védettség. Ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó családorvos. Idén már nem csak a 65, hanem a 60 év felettiek is ingyen kaphatják meg a vakcinát.
 

Nem véd a szamárköhögéstől az erre kapott védőoltás?

Szamárköhögés járvány van Pest megyében. Ugyan sokan be vannak oltva, így nem kellene félnünk attól, hogy elterjed ez a betegség, de mégsem lehetünk maximálisan nyugodtak. Szakértőnk ugyanis elmondta, hogy nincs 100%-os védőoltás...

Kötelező védőoltás miatt került tolószékbe?

A fiú gerincvelője 80 százalékban elsorvadt, egyik lábát amputálni is kellett, most perelik az államot.

Katasztrofális az oltóanyaghiány Kárpátalján

Kárpátalján katasztrofális hiány van kanyaró, rubeola és tébécé elleni oltóanyagokból.

Fél kettő 11-06-23


szerző:
2011.06.23. 14:20
Fél kettő 11-06-23

Fél kettő: Gólyahír - Megszületett Rippel Ferenc kisfia, Krisztofer Herkules Ferenc. Egy román egyetemi tanár szexért cserébe engedte volna át diákját a vizsgán. Örömapa - Koncz Gábor kisebbik lánya is férjhez ment, vendégünk a színész.

A legtöbb influenzás beteg fiatal felnőtt volt

Körülbelül 300 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz a 2010/11-es járvány idején, leginkább 15-34 éves korosztályból.

Hiánycikk a kullancs elleni vakcina

A támogatott szérumból sok patikában nincs készleten a külföldi szállítmányok késése miatt.

Agyhártyagyulladás ellen oltanak Körmenden

A védőoltásokat csütörtökön kezdték beadni két középiskolában, mivel nemrég két diák is agyhártyagyulladás miatt került kórházba.

Agyhártyagyulladás járvány fenyeget

Hétről hétre emelkedik a betegszám. Van védőoltás ellene, de azt csak nagyon kevesen adatják be.

Még nem köszönhetünk el az influenzától

Március végéig, április elejéig cseng le teljesen a járvány, az influenza B vírusa ugyanis még okozhat meglepetést.

Ismét ölt a H1N1


szerző:
2011.02.08. 19:36
Ismét ölt a H1N1

Kimutatták a H1N1 vírust annak a 44 éves férfinak a szervezetében, aki még múlt szerdán hunyt el a Zala Megyei Kórházban.

Influenzajárványtól tartanak az orvosok

Az enyhe idő miatt sokkal több megbetegedésre számítanak, akár már januárban kitörhet a járvány.

Évek óta nem oltattak ilyen kevesen

Az elmúlt évekhez képest idén kértek eddig a legkevesebben védőoltást az influenza ellen.

Teljes élet kerekesszékben


szerző:
2010.10.07. 20:20
Teljes élet kerekesszékben

Egészségesen született, egy gyerekkorban kötelező védőoltástól bénult le, most ügyvédnek készül. A lány azért jár a jogi egyetemre, hogy sorstársainak segíthessen. Az elképesztő kálvária részletei a Fókuszban.

Akcióban a kullancsok


szerző:
2010.08.01. 15:22
Akcióban a kullancsok

Idén a 29. héten 40 százalékkal több Lyme-kóros esetet regisztráltak, mint egy éve ugyanezen a héten.

Kanyarójárvány a görögöknél és a franciáknál!

Az ÁNTSZ azt tanácsolja, hogy a még oltatlan, 15 hónaposnál kisebb gyerekekkel ne tervezzenek a szülők utazást ezekbe az országokba.

Oltassuk be magunkat mellrák ellen!

Magyar kutatók felfedezték, hogy a HPV-vírus lehet az emlőrák egyik fajtájának okozója.

Mi lesz a H1N1 elleni oltásokkal?


szerző:
2010.06.11. 17:57
Mi lesz a H1N1 elleni oltásokkal?

A fel nem használt ampulláknak lejárt a szavatossága.

Nem bízunk a védőoltásokban


szerző:
2010.04.07. 18:50
Nem bízunk a védőoltásokban

A Semmelweis Egyetem kampányfilmekkel változtatna a kedvezőtlen megítélésen.

MSZP: a Fidesz ne kampányoljon az oltás ellen!

Az MSZP szerint abszurd, hogy az emberek pártpreferencia alapján döntenek az oltásról.

A vitaminok nem védenek H1N1 ellen

Becslések szerint 50-70 ezer ember esett át eddig a fertőzésen.

Újinfluenza: újabb két halálos áldozat

Egyikük még múlt szerdán, másikuk hétfőn vesztette életét a baranyai kórházban.

Ingyen oltás a középiskolásoknak is

A 14 és 18 év közöttiek oltását az Egészségügyi Világszervezet ajánlása alapján rendelték el.

A WHO szerint a védőoltás nagyon biztonságos

Továbbra is melegen ajánlják a védőoltást a világjárványos influenza ellen.

Jövő héten már oltanának


szerző:
2009.11.04. 19:01
Jövő héten már oltanának

Az iskolák levélben kérik a szülők hozzájárulását a védőoltáshoz.

Kisgyerekeket is olthatnak H1N1 ellen

Megkaphatják az 1 és 3 év közötti gyerekek is a védőoltást.

A magyarok többsége nem akar védőoltást

Egy felmérés szerint a magyarok 73 százaléka nem oltatja be magát a H1N1 ellen.

Hiánycikk a vakcina az Egyesült Államokban

Az egészségügyi miniszter elismerte, nincs elég oltóanyag az influenza ellen.

Budapest felkészül a H1N1 ellen


szerző:
2009.09.25. 14:41
Budapest felkészül a H1N1 ellen

Az oltást jövő hét végén kezdik meg a háziorvosok és az üzemorvosok.

Egyszerre adható a 2 influenza elleni oltás

Más-más testtájakra kell adni az oltásokat, például a két karba.

Az EU már nem számlálja az influenzásokat

Azokban az országokban, ahol a legnagyobb a járvány, már leálltak az összesítéssel.

Nyilatkozat ellenében oltanának az orvosok

Nem vállalnák a felelősséget az új influenza elleni védőoltás mellékhatásaiért.

Gyerekeken tesztelik a H1N1 védőoltást

A veszprémi kórház hamarosan 100 önkéntest toboroz, hogy kipróbálják az új vakcinát.

Októbertől tömeges oltás H1N1 ellen

A szakemberek szerint, ha a lakosság felét beoltják, meggátolható a járvány terjedése.

Kész a próbaoltás a H1N1 ellen


szerző:
2009.06.12. 18:34
Kész a próbaoltás a H1N1 ellen

A fejlesztő svájci gyógyszergyár őszre tervezi forgalomba hozni a vakcinát.

Mikola: Nincs elég ellenanyag


szerző:
2009.04.30. 16:16
Mikola: Nincs elég ellenanyag

Az Kökény Mihály szerint Magyarország nem késett el a felkészülésben.

Veszik a gyógyszereket, mint a cukrot

A szakemberek szerint ez többet árt, mint használ.

Magyarország felkészül egy világjárványra

Összeül a Pandémia Prevenciós Bizottság, hogy a mexikói megbetegedéskeről tájékozódjon.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való