KERESÉS search-close

vásárlók

11 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "vásárlók"

Budapesten költötték a legtöbbet

Több mint kétszer annyit hagytak a boltokban a budapestiek, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élők tavaly. Egy átlagos fővárosi majdnem 120 ezret, egy észak-alföldi viszont alig több mint 50 ezret költött havonta - ezt a Blokkk.com számolta ki a KSH adataiból. Ott vásároltak kevesebbet, ahol kevesebb jutott rá a GKI Gazdaságkutató szerint. Az átlagbérek közötti különbség is fokozódott.

 

Egyhavi forgalom egy nap alatt

Akár egy havi forgalmat is lebonyolíthatnak a kereskedők egyetlen nap alatt. Pénteken volt a Black Friday, vagyis a fekete péntek, amikor különleges akciókkal várják a vásárlókat - főként a webáruházak. Ilyenkor az online kereskedelemben akár tízszeresére is nőhet a forgalom, és a becslések szerint egy nap alatt 5-10 milliárd forintot költenek a vásárlók.

Könnyű összecserélni a bankókat

Könnyen összecserélhető az új kétezres és a húszezres. Ezt mondták az RTL Híradónak pénztárosok és vásárlók, amikor tapasztalataikról kérdeztük őket. Legtöbben a színek hasonlóságára panaszkodtak. Pedig a március elsejétől forgalomba kerülő új bankókat a Nemzeti Banknál úgy mutatták be, hogy gondosan kiválasztott színskálával dolgoztak, pont az összetéveszthetetlenség miatt. Most azt mondták: nem terveznek változtatást.

Átverték az eladót a tolvajok

Trükkös tolvajokat keresnek a budapesti rendőrök! A két férfi egy ékszerboltba ment be, majd úgy tettek, mintha vásárolni akarnának. Amíg egyikük szóval tartotta az eladót, a másik észrevétlenül ellopta a nyakláncokat a polcról. Az eladó semmit sem vett észre, csak később tűnt fel neki, hogy a boltot kifosztották. A rendőrök az üzlet kamerájának felvételei alapján keresi a tolvajokat.

Házon kívül 2016-10-26


szerző:
2016.10.26. 23:50
Megemelnék az idősebb autók adóját

Korlátozná az öreg autók importját két szakmai szervezet. Szerintük úgy kellene változtatni a szabályokon, hogy az Euro 3-as és az annál korszerűtlenebb motorral szerelt kocsikat ne érje meg behozni Nyugatról. A kereskedők azt mondják, igény van az olcsó kocsikra, mert a vásárlók ezeket tudják kifizetni. Tavaly 122 ezer használt autót helyzetek forgalomba itthon.

Már délben bezártak a boltok


szerző:
2015.12.24. 18:07
Már délben bezártak a boltok

Korábban kettőig voltak nyitva december 24-én. Ez is a vasárnapi zárva tartásról szóló új törvény következménye. Sokan hagyták az utolsó pillanatra, hogy beszerezzenek még néhány apróságot, így délig a legtöbb boltban tömött parkolókkal és hosszú sorokkal szembesültek a vásárlók.

Árzuhanás az üzletekben és a neten: Black Friday

November 27-én pénteken, azaz holnap 0 órától a legtöbb netes áruház, valamint a nap folyamán több üzlet is hatalmas akciókkal várja a vásárlókat az ún. Black Friday kapcsán. Érdemes azonban résen lenni, hiszen könnyen belefuthatunk olyan vételekbe, ami később panaszra adhat okot, és ilyenkor jó, ha tisztában vagyunk a vásárlói jogainkkal. Ebben szerettük volna a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivőjének, Vermes Bella segítségét kérni!

Bolt helyett piacra járnak vasárnap

Megnőtt a piacok forgalma, amióta a legtöbb bolt zárva van vasárnap. Volt olyan vidéki árusító hely, ahol még november elsején is sokan voltak. A legjobban a friss zöldség és gyümölcs fogy. Azok az áruházak, amelyek nem tarthatnak nyitva vasárnap, a korábbi napokra időzítik az akciókat, hogy ne veszítsék el a vásárlóikat.

Fókusz 15-03-17


szerző:
2015.03.17. 19:20
Fókusz 15-03-17

Fókusz: Siker, vagy kudarc? - Hogyan érintette a kisboltok tulajdonosait és miként a vásárlókat a vasárnapi zárvatartás? Tolerancia teszt - Egy leleplező videó szerint külföldön bántó megjegyzések érhetik az arabokat és a zsidókat. Mi a helyzet nálunk? Indul a harc - Kiutasították Svédországból az értelmi fogyatékos magyar lányt. Fruzsina megmentéséért már Magyarországon is demonstráltak.

Forró nyomon 12-10-31


szerző:
2012.10.31. 22:00
Forró nyomon 12-10-31

Forró nyomon: Vajon kiket védenek a biztonsági őrök? Minket vásárlókat, vagy az üzletek árukészleteit? Aztán: Kiderül, hogy mit tartalmaznak a rákellenes csodaszerek. És: A 101 kiskutya meséje a valóságban is megtörténik, honnan származnak a prémek?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való