KERESÉS search-close

vásárlás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "vásárlás"

Evelin teljesen átformálta Bécy stílusát

Vitya féltékeny lett Lutz-ra. Bori megpróbálta feldobni Orsit. Bécy randira akart hívni egy lányt.

Újabb Munkácsy-képeket venne a magyar állam?

Újabb Munkácsy-képeket venne a magyar állam egy hvg.hu birtokába jutott kormány előterjesztés szerint. Az internetes lap azt írja: ismét a magyar származású amerikai műgyűjtőtől, Pákh Imrétől vásárolnának képeket, ezúttal egy egész gyűjteményt. Azt azonban, hogy hány képet és mennyiért venne meg az állam, nem tudni.

Tiborcz István 370 millióért vehet ingatlant

A várban vesz lakást Tiborcz István - tudta meg a 24.hu. A lap szerint 370 millióért vásárolja meg az ingatlant, aminek elővásárlási jogáról az önkormányzat lemondott. A Demokratikus Koalíció szerint Tiborcz Istvánnak csak azért lehet pénze egy ilyen lakásra, mert Orbán Viktor az apósa. A Fidesznél korábban azt mondták: a Tiborcz család soha nem szorult senki támogatására.

 

Csak elektromos buszokat akarnak venni

Három éven belül 3 ezer elektromos busz megvásárlását támogatja a kormány - ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a legutóbbi kormányinfón. A tervek szerint néhány év múlva már csak elektromos buszokat lehetne forgalomba állítani a tömegközlekedésben. Az LMP szerint 2030-ra az összes magyarországi buszt elektromosra kellene cserélni, és erre kellene fordítani az uniós támogatások egy részét is.

 

Szeptembertől már mobillal is lehet jegyet és bérletet vásárolni

Szeptembertől már mobiltelefonnal is lehet jegyet és bérletet vásárolni Budapesten. Ezt Tarlós István jelentette be.

 

Teljesen lerombolták Szofi és Tivadar fodrász szalonját

Dávid közelebb került Evelinhez. Szofi gyanakodni kezdett Diára. Karesz kiakadt Győzőre.

Milyen házra elég a falusi CSOK?

Jobbára felújításra szoruló ingatlant vásárolhatnak a családok az új falusi CSOK-kal. Leromlott és korszerűtlen a községi házak általános állapota a statisztikai hivatal adatai alapján. A 3 gyereket vállalók sok felé használt otthonhoz juthatnak a 10 milliós támogatással, de több milliót kell majd felújításra költeniük - a Híradónk által megkérdezett szakértők szerint. A Miniszterelnökség államtitkára ma azt mondta, a falusi élet nem járhat az életminőség romlásával.

 

Rengetegen cserélik a karácsonyi ajándékot

Sokan cserélték ki azt az ajándékot, ami kicsomagolás után nem működött, vagy épp nem tetszett a tulajdonosának. Az üzletek csak akkor kötelesek visszavenni a terméket, ha az hibás. Ha csak a méret, vagy a szín a gond, akkor mindig az adott boltra van bízva, kicserélik-e.

Süllőt, harcsát már alig, vagy egyáltalán nem lehet kapni

Megrohamozták a vásárlók a halpultokat. Vannak, akik direkt az utolsó pillanatra hagyták a vásárlást, mert az akciókban bíznak, mások pedig alkudoztak. Aki hétfőre hagyta a nagy halvásárlást, lehet, hogy már csak a szerencsében bízhat, ha a pontyon kívül mást is szeretne venni.

 

Alig lehetett mozdulni a piacokon két nappal karácsony előtt

Alig lehetett mozdulni a piacokon két nappal karácsony előtt. Szinte mindenütt hosszú sorok alakultak ki, mert sokan most vásárolták meg az ünnepi menü hozzávalóit. Az árusok azt mondták, legalább háromszor többen vásárolnak az ünnep előtti napokban, mint egy átlagos napon.

Sok a vásárló, de kevés az eladó az üzletekben

Rengeteg a vásárló - kevés az eladó. Ezüstvasárnap is tömeg volt az üzletekben, a kiszolgálás azonban nem csak emiatt lassabb. A Statisztikai Hivatal adatai szerint majdnem 88 ezer betöltetlen álláshely van Magyarországon, ez 20 százalékkal több, mint egy éve. Emiatt ahogy sok más területen a kereskedelemben is sokan túlóráznak.

Így telt a bronzvasárnap!

Már csak két hét van karácsonyig és egyre nagyobb a tumultus az üzletekben. A bonzvasárnapot is sokan töltötték vásárlással. A híradónak nyilatkozók szerint megéri időben beszerezni mindent, mert  egyrészt ilyenkor még nagyobb a választék, másrészt, nyugodtabb lehet az ünnepi készülődés.

Újabb kormányzati luxusgép?

Újabb luxusrepülőt vásárolt a kormányzat. A Zoom.hu írta meg először, hogy a honvédelmi tárca egyik cége vásárolt egy repülőt, ami november elején nem a katonai, hanem a polgári nyilvántartásban kapott engedélyt. A kormány a cikk megjelenése után egy nappal közleményben erősítette meg, hogy valóban övék a repülő. Kérdéseinkre azonban nem adtak választ. A DK a honvédelmi bizottság összehívását kezdeményezi.

 

KARÁCSONY: Mire figyeljünk oda vásárlás közben?

A fogyasztóvédelem munkatársai már november közepe óta próbavásárlásoka tartanak. Most elárulták, mire kell fokozottan odafigyelni az ünnepi hajrában. Milyen üzletekben vásároljunk és melyik webáruházból rendeljük, hogy karácsonyig biztosan meg is érkezzenek az ajándékok.

Így vegyünk karácsonyi ajándékot idegeskedés nélkül!

Kovács Dorottya, - vagy ahogyan Youtube-on ismertté vált: Chloe From The Woods - egy ideje minden évben elhatározza, hogy hamar letudja az ajándékok beszerzését, és időben felkészül az ünnepekre, ám végül rendszerint utolsó pillanatra marad a vásárlás. Idén azonban eldöntötte: pihenéssel szeretné tölteni a Szentestét megelőző napokat, ezért tényleg mindent megvásárol, amilyen hamar csak tud. Már az azt is kitalálta, ki mit kap tőle idén.

Luxuslakásokat vett Tiborcz cége

13 budapesti luxuslakást vásárolt Tiborcz István egyik cégének leányvállalata áprilisban. A társaság összesen 1118 négyzetméternyi ingatlant vett meg a belváros legdrágább részein. Hogy mindezt miből és mennyiért, azt nem árulták el. Annyit tudni, hogy 670 millió forint hitelt kaptak hozzá a Gránitbanktól.

 

Dombóvári István tamponvásárlási kalandjairól mesélt

A humorista mindig félve lépi át a drogéria küszöbét, ha éppen intimbetétet kell vásárolnia. Szerinte egy férfi számára ez az egyik legkellemetlenebb feladat…

Erőszak a Fekete Pénteken

Lövöldözés, késelés, tűzriadó, pánik, tolongás és őrület. Így zajlott a Black Friday az Egyesült Államokban. New York államban két férfit szúrtak le a nagy vásárlási lázban. New Jersey-ben egy vevő átlőtte egy másik csuklóját. Idén egy halálos áldozata és 6 sebesültje volt a leárazási erőszaknak.

Minden, amit a Black Friday-ről tudnod kell!

A fekete péntek a hálaadást követő péntek elnevezése az Egyesült Államokban, amely ott néhány évtizede a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete. Györke Ádám, marketing igazgató most alaposabban is kivesézte a Magyarországon is kialakuló hagyományt.  

 

Vásárlás: egyre nagyobb a leszakadás

Majdnem kétszer annyit hagynak a boltokban a budapestiek, mint az ország északi és keleti megyéiben élők. Egy fővárosi több mint 120 ezer, egy észak-alföldi viszont alig 70 ezer forintot költ átlagosan havonta. Ezt a Blokkk.com szakportál számolta ki a KSH adatai alapján. A híradónak nyilatkozó elemző szerint ez is hozzájárul ahhoz, hogy az elmaradott régiók még inkább leszakadnak.

Roland saját kocsmát venne magának

Az előző napi görbe estéje alatt Roland ajánlatott tett Szabolcs kocsmájára…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Fogadd meg Kabát Peti stílus tanácsait!

Peti nemcsak a pályán és műsorvezetőként állja meg a helyét, de lehetséges, hogy még stylistként is? A Fókusz kiderítette.

Hősiesen küzdöttek a lányok a több tíz kilós súlyok ellenére

A srácok különböző súlyú szatyrokat akasztottak a lányokra, akiknek a magassarkú cipő és a nehezített körülmények ellenére kellett talpon maradniuk. A videóból kiderül, hogy ki bírta a legtovább!

Ilyen volt az utolsó roham a tanévkezdés előtt

Volt, aki az utolsó pillanatban vett meg mindent az iskolakezdéshez. Hétfőn kezdődik az új tanév, vasárnap pedig több papírbolt még zsúfolásig tele volt vásárlókkal. A Pénzcentrumnál úgy számolnak, minimum 40 ezer forint kell gyerekenként a tanévkezdéshez.

Marci: „Ha apám meghal, az az én hibám…”

Tamara összeomlott a Teóval történtek után. Marci és Bence közelebb kerültek egymáshoz Teó balesete után. Dani és Lili közösen mentek el vásárolni.

Megvette az autót, majd a rendőrség elkobozta tőle

Mit szólnának hozzá, ha vennének egy autót, elvileg teljesen legálisan, aztán egy év múlva becsöngetne a rendőrség és elvinnék a kocsit? Zoltánnal megtörtént az autó tulajdonosok rémálma.

 

Márka helyett hamisítvány: véget ért a Szabadkai Piac fénykora?

A tompai határátkelőtől pár méterre működik az ország két legnagyobb forgalmú áruháza. Magyarok és szerbek egyaránt telepakolt bevásárlókocsikkal hagyják el a boltot minden nap. Úgy tűnik, már jobban megéri nálunk vásárolni, mint a korábban népszerűbbnek számító Szabadkai piacon.

 

Orosz György: „A férfiak olyan banánt vesznek, amilyen a férfiasságuk”

Részlet a 21. évad második részéből:

Miután a humorista beavatta a közönséget a férfiak banánvásárlási szokásaiba, a magyar híradózás gyöngyszemeit is górcső alá vette. „Figyelem! Megrázó felvételek következnek…”

A teljes adást itt tudod megnézni!

Többet vásároltak a magyarok

Csaknem 8 százalékkal többet vásároltak a magyarok januárban, mint egy évvel korábban - a statisztikai hivatal friss jelentése szerint. Főleg műszaki cikkeket és bútorokat vettek rég nem látott mennyiségben.

Vizsgálják Kósáné cégét

Feljelentést tesz az adóhatóság Kósa Lajos feleségének cégvásárlása ügyében. Ez az a cég, amit a miniszter felesége 6 millió forintért vásárolt meg, miközben a Népszava most megírta: 40 milliós külföldi ingatlana volt.

 

Mi mindenre érdemes figyelni?

Figyeljünk a termékek szavatossági idejére, összetételére, származási helyére és a csomagolásokra is. Erre hívja fel a fogyasztóvédelmi felügyelet és az élelmiszerlánc biztonsági hivatal a vásárlók figyelmét a húsvéti bevásárlás előtt.

A nők és a vásárlás


szerző:
2018.03.09. 01:35
A nők és a vásárlás

A nők generálják az összes vásárlás 70-80%-át világszerte. Nem véletlen, hogy a marketingesek elsőszámú célpontjai ők. A nőnap alkalmából rájuk fókuszáltunk.

Majdnem tizedével többet ér a román minimálbér, mint a magyar

A legkisebb fizetés az idei emelés után is alacsonyabb maradt Romániában, de vásárló ereje megelőzte a magyarét. A GKI szerint az utolsó helyre csúszhatunk vissza a régióban. A kormány azt írta, nálunk nőtt legjobban a minimálbér, arra viszont nem válaszoltak, mikor érhet ismét annyit, mint a románoké.

Mészárosé lehet a Telenor?

Egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég is érdeklődik a Telenor magyarországi leányvállalata után, így értesült a Portfolio. A norvég vállalat a múlt héten jelentette be, hogy megválna közép-európai érdekeltségeitől, de információink szerint a négy céget egy csomagban adnák el, nem országonként.

Ismét óriási akciókra számíthatunk karácsonykor!

Két éve, hogy ezen a napon beszámoltunk arról, hogy óriási tömeg várt mindenkit a bevásárlóközpontokban, ugyanis beindult a karácsony utáni nagy leárazási hullám. Volt, ahol 50-70 százalékkal is olcsóbban kínálták az eladók a termékeiket. A kereskedelmi szövetség főtitkára azt mondta, hogy a kereskedők ilyenkor adnak túl a karácsony előtt felhalmozott készleteiken, és kiderült, az akciók januárban is folytatódnak.

Elindult a karácsony utáni vásárlási láz!

Két évvel ezelőtt, ezen a napon óriási roham volt az első nagy leértékelésen, vagyis szombaton a Boxing Day-en. Kiderült, az angol nyelvterületen tartott ünnepen hatalmas leárazásokkal várják az embereket. Bemutattuk, hogy sokan úgy válogatnak a termékek között, mintha a szeretteik elfelejtették volna őket meglepni karácsonykor.

Tömeg ezüstvasárnapon

Akkora volt a tömeg ezüstvasárnap a boltokban, mint amekkora aranyvasárnap szokott lenni. Az idén aranyvasárnap december 24-ére esik, amikor viszont minden üzlet hamarabb bezár. Nem csak a tömeg, hanem a munkaerőhiány miatt is hosszú sorok alakultak ki. Ezt például a Tesco úgy próbálta kezelni, hogy 40 ezer forintot ígért minden dolgozójának, aki egy új munkavállalót hoz az ünnepekre.

Erőművet vásárolt Mészáros Lőrinc

Megint vásárolt Mészáros Lőrinc. Ezúttal az ország legnagyobb széntüzelésű erőműve, a Mátrai Erőmű került az érdekeltségébe. A felcsúti polgármester egy cseh céggel közösen szerzett többségi tulajdont. Üzleti titok, hogy mennyi pénzért. A szocialista párt szerint nem Mészáros Lőrinc, hanem Orbán Viktor gazdagodik. 

Karácsony: rekordbevétel lehet

Rekordbevételre számítanak a kereskedők karácsonykor. Tavaly decemberben a forgalom átlépte az 1000 milliárd forintot, idén pedig a Kiskereskedelmi Szövetség várakozása szerint további 3-4 százalékkal többet költenek majd a vásárlók. Mivel december 24-e idén vasárnapra esik, ezért korán kezdődik az adventi időszak. Két hét múlva máris itt a bronzvasárnap.

Használt kontra új, melyik éri meg jobban?

Az elmúlt években ismét egyre nagyobb a kereslet használtautó-piacokon Magyarországon, de vajon képes lesz megelőzni a gyártósorról frissen leguruló gépjárművek eladását?

Beának csak a ruha teszi az embert

Artúrnak elege van párja, Bea vásárlásmániájából. A férfi szerint barátnője olyan dolgokra pazarolja a pénzt, amire egyáltalán nincs szüksége, ráadásul a lakásuk olyan szinten dugig van töltve a felesleges cuccaival, hogy még „a sütő is az ő ruhájával van tele”. Artúr mindent elkövet, hogy lebeszélje barátnőjét a bosszantó megszállottságáról.

Felejhetetlen tuk-tukozós, piacolós élményben volt része a szigetlakóknak!

Tuk-tuk, levágott bivalyfej, légyzavarászó ventilátor. Ez csak néhány érdekesség Szandi, Barbi és Feri kiruccanásából, ami egy örök élmény marad mindhármuk számára. Mivel a játékosoknak vendégül kell majd látniuk valaki(ke)t, ezért egy óriási zsákot pakoltam meg a frissen vásárolt árukkal!

Most újságokat venne Vajna

A Médiatanács már döntött, de egyelőre nem árulják el, hogy hozzájárulnának-e Andy Vajna terjeszkedéséhez. A filmügyi kormánybiztos a TV2 és a Rádió 1 felvásárlása után most újságokat venne. A Bors, a Kisalföld és a Délmagyarország kiadóját szerezné meg. Ehhez a Médiatanács engedélye kell. Előzetes állásfoglalásukat várhatóan a jövő hét elején hozzák nyilvánosságra. Az ellenzéki pártok szerint már így is alig van olyan független médium, ahonnan nem a kormányzati propaganda dől.

Másfél centis fémet talált a húsban

Másfél centis, éles vasdarabot talált egy miskolci nő a boltban vett húsban. Akkor harapott rá, amikor nekikezdett ebédjének. Szerencséje volt, hogy nem nyelte le, mert akár a beleit is kivághatta volna a fémszilánk. A Nemzeti-élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal szerint a vasdarab az üzletben kerülhetett a húsba, de mivel a vásárló nem tett bejelentést, vizsgálat sem indult.

Újabb milliárdokat költenek ingatlanokra

Újabb épületet vettek a Magyar Nemzeti Bankhoz tartozó alapítványok. Ezúttal Budapest egyik legdrágább környékén, az Andrássy úton vásároltak meg két palotát. A vételár és a felújítás költsége együtt 4 és fél milliárd forint. A Demokratikus Koalíció szerint, ha a jegybanknak van megtakarítása, akkor azt fizesse be a költségvetésbe és ne luxusra költse.

Tumultus a boltokban húsvét miatt

Óriási tumultus volt az üzletekben! Hosszú sorok voltak a pultoknál, a pénztáraknál, sőt a parkolókban is. Például az egyik győri hipermarket parkolójában annyi volt a kocsi, hogy több mint fél óra alatt lehetett csak kijutni. Mindennek oka, hogy pénteken is zárva voltak és húsvét miatt két napig megint zárva lesznek az üzletek. Emiatt a boltokban kétszer akkora volt a forgalom, mint egy normál szombaton.

Évike bevallotta, hogy rengeteget vásárol pénz nélkül

Bence kíváncsi volt, mire költik Gyovaiék a nyereményüket. Évike elmondta, hogy nemcsak hipohonder, de vásárlás mániás is, és rossz szokása, hogy hitelre vásárol, ezért a megnyert összegből az adósságait szeretné rendezni.

 

Újabb roham az üzletekben

Rengetegen vásároltak még kedden is, volt, ahol akkora tömeg volt, mint karácsony előtt. Sokan a karácsonyi ajándékot cserélték, vagy az ünnepre kapott pénzt költötték el. Az egyik hipermarketben viszont sokan vásároltak már jövő karácsonyra.

Jó irányba haladunk – Magyarország egyre egészségtudatosabb

Kutatások bizonyítják, hogy a hazai húsételek beltartalmi paraméterei idén rendkívül sokat fejlődtek, például a sótartalom csökkent, de a hústartalom nőtt. Figyeljünk oda a vásárláskor, sokszor az is elég, ha az adott ételnek elolvassuk a címkéjét, és tudatosabban választunk olyat, amely a szervezetünkre jótékony hatással bír.

Roland és Gréti közös klubot vásárolnak

Roland felfedez egy üresen álló épületet, ami tökéletesen alkalmas lenne egy klub létesítéséhez. Mivel a macsónak nincs elég pénze, beveszi Grétit is az üzletbe. Viszont a lánynak sincs elég pénze, és csak akkor hajlandó beszállni az üzletbe, ha a fiú megszerzi a hiányzó összeget.

Sorok lehetnek a feltöltésnél

Hosszú sorban állás lehet a jövőben minden SIM-kártya feltöltésekor. Egy most elfogadott törvénymódosítás szerint ugyanis minden feltöltés előtt a szolgáltatóknak ellenőrizniük kell a vevő személyazonosságát. Az új szabályok kizárhatják a külföldieket a feltöltős telefonkártya vásárlásból. A kormány eredetileg a párizsi és a brüsszeli merénylőkhöz került magyar sim-kártyák miatt kezdeményezte a szigorítást. Az MSZP szerint viszont a kormány elképzelései teljesen kidolgozatlanok. A mobilszolgáltatók nem nyilatkoztak és a kormányt is hiába kérdeztük a részletekről.

Világszerte tart a roham

Megrohamozták az áruházakat világszerte a Black Friday alkalmából. Sokan még mindig hosszú sorokban várakoznak, hogy megkaparinthassanak egy-egy akciós terméket, de az is látszik, hogy egyre többen az interneten vásárolnak. A kereskedők ünnepén idén máris nagyobb a forgalom, mint a tavalyi.

Fekete péntek: Roham a boltokban

Akár többtízezres árzuhanás, 40-50 százalékos akciók- már péntek délelőtt tömve voltak a boltok a Fekete Péntek miatt. Ilyenkor kiemelkedő akciókkal várják a vásárlókat az üzletek, az áruházakban és az interneten is, hagyományosan ilyenkor kezdődik a karácsonyi szezon a kereskedelemben. A fogyasztóvédelmi hatóság szerint azért van mire odafigyelni az internetes vásárlásnál.

BLACK FRIDAY: Indul a vásárlási roham

Ma van a Black Friday, vagyis a Fekete Péntek, rengeteg üzlet és webáruház hatalmas akciókkal próbálja magához csalogatni a vevőket. A Black Friday eredetileg Amerikából származik, a hálaadás utáni péntek elnevezése, amely hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon első napja. Az Egyesült Államokban akár 80-90 százalékos akciók is vannak ilyenkor, és sok üzlet már éjfélkor kinyit. Volt olyan áruház, ahol szinte tömegverekedés alakult ki néhány műszaki cikkért. Hogy itthon milyen a Fekete Péntek, megmutatjuk 18 órakor az RTL Híradóban.

Roham a boltokban


szerző:
2016.10.30. 18:15
Roham a boltokban

Bár csak egyetlen napon, november elsején lesznek zárva az üzletek, a hétvégén mégis a szokásosnál többet vásároltak az emberek. Zsúfoltak voltak az élelmiszerboltok, és helyenként kiürültek a polcok, mert a kereskedők nem készültek ekkora rohamra. A Híradónknak nyilatkozó szakember szerint a vásárlók ilyenkor hajlamosak túlvásárolni magukat, pedig hétfőn is nyitva lesz minden.

Kinyittatta Ford a ruhaboltot

Harrison Ford újabb váratlan feltűnése Budapesten: kinyittatott egy ruhaszalont, hogy feleségének vásárolhasson a világhírű színész. Szombaton majd fél órát volt hajlandó várni a magyar dizájner, Anda Emília boltja előtt, hogy egy vékony hölgynek vásároljon. A divattervező szerint Fordnak nagyon kifinomult az ízlése, nemcsak ruhákat, hanem kiegészítőket is vett.

Kedvesének vásárolgatott Harrison Ford

Harrison Ford még mindig Budapesten forgat, és vasárnap este alaposan meglepte Anda Emília divattervezőt. Felhívta telefonon, hogy az üzlete előtt áll, és szeretné, ha kinyitná a boltját, mert vásárolni szeretne. A magyar divattervező természetesen nem mondott nemet, bár akkor még nem tudta, hogy a világhírű színésszel találkozik majd. 

Péter Szabó Szilvi belépett az utolsó trimeszterbe

Az énekesnő kislánya hamarosan megérkezik, így az izgalom már a tetőfokára hágott. Szilvi igyekszik beszerezni minden szükséges - és kevésbé szükséges - kelléket a kisbaba születése előtt. Vásárolni kísértük, a boldog kismama pedig azt is elárulta nekünk, hogy születendő gyermekével már most hogyan kommunikálnak. 

Lali anyja rájön: átverték

Lali hiába kéri Gábort, hogy ne szóljon az anyjának a házasság valós okáról, Vilma meghallja a beszélgetést, így Gábor mindent bevall neki. A porig sújtott Vilma pedig megfogadja, hogy minden áron megakadályozza a tervezett esküvőt.

Titok, kinek fizettek a Seuso-kincsekért

Hiába közpénzből fizették, 30 évig senki nem tudhatja meg a Seuso-kincs vásárlás részleteit. A kormány ugyanis 2043-ig titkosította a több mint 4 és fél milliárd forintos ügylet iratait – tudta meg a Magyar Nemzet. A miniszterelnök két és fél éve jelentette be, hogy az állam 7 darabot megvásárolt a felbecsülhetetlen értékű műkincsből. A miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön azt mondta, nemzetbiztonsági okok miatt titkosították az ügylet részleteit. A Demokratikus Koalíció szerint a kormány megint titkolózik.

Így vezet Valkó Eszter!

Nézd meg a videót, ha kíváncsi vagy rá, hogyan vezet Valkó Eszter, és mi mindenre tud a volán mögött ülve figyelni!

Így vezet Szabó Zsófi!

Nézd meg a videót, ha kíváncsi vagy rá, hogyan vezet Szabó Zsófi, és mi mindenre tud a volán mögött ülve figyelni!

Így vezet Kovács Dóri!

Nézd meg a videót, ha kíváncsi vagy rá, hogyan vezet Kovács Dóri, és mi mindenre tud a volán mögött ülve figyelni!

Vezetni és memorizálni - Ez várt a lányokra!

A lányoknak rükvercben kellett végighaladniuk egy akadályokkal tarkított pályán, miközben memorizálniuk kellett a párjuk által összeállított bevásárlólistát. Végül a boltban bizonyíthatták, hogy mindent megjegyeztek abból, amit a szerelmük lediktált nekik.

„Nemnövekedés” konferenciát tartottak

Nemnövekedés konferenciát tartottak Budapesten. Több százan vettek részt az előadásokon, melyek többségükben arról szóltak, hogy vásároljunk kevesebbet és szánjunk több időt a művészetekre, a kultúrára, a családunkra és a szomszédainkra. A GDP helyett pedig inkább boldogságindex-szel mérjük a társadalom jólétét.

Visszaszoktunk a vasárnapi vásárlásra

Csaknem annyian vásárolnak vasárnap most, mint a boltzár előtt. Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint pontos adatok akkor lesznek, ha nyilvánosságra hozzák az online kasszák adatait, de az áruházláncok már újra növekvő vasárnapi forgalomról számoltak be. A szocialisták szerint vissza kellene állítani a dolgozók 100 százalékos vasárnapi bérpótlékát is. A kormány előbb egyeztetne a szakmai szervezetekkel, és ősszel térnek vissza az ügyre.

Az életünk is múlhat egy bevásárláson?

A férfiak többsége nem nagyon figyel az élelmiszerek higiéniai szabályaira, ugyanis nem veszik elég komolyan a mellőzésük veszélyeit – természetesen tisztelet a kivételnek. Fontos, hogy már a kosárba kerüléskor, valamint a szállításkor is figyeljünk az élelmiszerek elkülönítésére!

Ingatlanokat vesznek az MNB alapítványok

Újra bevásárolnak a Magyar Nemzeti Bank alapítványai. A vagyonukat kezelő cég bejelentette: 4 ingatlant vásárolnak összesen 25 milliárd forintért. A 4-ből 3 már működő irodaház, a negyediket fel kell újítani. A cég vezetője a vásárlást azzal indokolta, hogy ezek több pénzt hoznak, mint az állampapírok. A Demokratikus Koalíciónál azt mondják, az adófizetők pénzét költik luxusingatlanokra, ami szerintük megengedhetetlen.

Kék lámpával ment a plázába

Nem sürgős esethez, hanem vásárolni ment kék lámpával szolgálati autóján a fővárosi Bajcsy Zsilinszky Kórház főigazgatója. A kocsit a Népszabadság fotósa fényképezte le az egyik pesti bevásárlóközpont előtt egy szombat délután. Közvetlenül a bejárat előtt állt a tilosban, miközben családja a vásárolt holmikat rakta a kocsiba. Bodnár Attila a lapnak azt írta, feledékeny volt, és előfordul, hogy valahol hirtelen megáll, hogy bedobálja az autóba az élethez szükséges dolgokat.

Olcsóbban is jöhettek volna buszok?

700 millió forinttal drágábban vett buszokat a pécsi önkormányzat tavaly, mint amennyiért hozzájuthatott volna, ha nem egy közvetítőcégen keresztül vásárol – írta meg a Népszabadság. Pedig a vásárlást bonyolító önkormányzati cég vezetője tudott az olcsóbb ajánlatról. A szakszervezet szerint a buszok ráadásul nem is felelnek meg a kiírt feltételeknek. A cégnél azonban úgy látják: sikeres volt a buszbeszerzés. Az LMP elfogadhatatlannak tartja az önkormányzat eljárásait.

Attila Sanyát viszi magával?


szerző:
2016.05.10. 19:55
Attila Sanyát viszi magával?

Minden megvásárolt szolgáltatást vagy kalandot kötelesek megosztani a farmerek egy társukkal. Így Attila is osztozkodni fog az ötvenötezer farm pengőt érő álomfejtésen.

Cintia és Dóri felejthetetlen kényeztetést kapott

A Heti Gazda kifizette, majd megosztotta szolgáltatását farmertársával, így nemcsak saját magának, hanem Dórinak is csodás perceket okozott.

Ez a kuponakciók csapdája!


szerző:
2016.04.29. 00:35
Ez a kuponakciók csapdája!

Egymást érik az akciók. A kuponos napokon sokszor megdőlnek a karácsonyi rekordok is. A nagy verseny miatt egy üzlet sem szeretne kimaradni, pedig egy-egy ilyen nappal nem igazán tudnak profitot termelni.

'Popókímélővel' kedveskedett Norbi a lányoknak

Luxuscikkeket vásárolhatott a Heti Gazda a farmereknek. Habár a véleményüket nem kérte ki, végül mindenki elégedett volt az ajándékokkkal, leszámítva egy dolgot...

Diktatórikus vásárlás és parancsok áldozatai lettek a farmerek

Most olyan lesz, amilyen még nem volt. Ha azt hitték a farmlakók, hogy Attilánál keményebb Heti Gazda nem lesz, tévedtek...

Moni, a zebra is vásárolni ment vasárnap

Szépen sütött a nap, kellemesen fújt a szél, és újra nyitva lehettek a boltok vasárnap. Ez a többszörösen idillikus helyezet ihlethette meg egy Nagykanizsán felállított vándorcirkusz zebráját. Moni úgy döntött, elballag a közeli áruházba. A polcokig végül nem jutott el, mert a biztonságiak megállították.

Holnaptól újra kinyitnak a boltok

Aki akar, holnap is vásárolhat. Több mint egy év szünet után, ismét nyitva lehetnek a boltok vasárnaponként. Ennek ellenére szombaton is sokan voltak a bevásárlóközpontokban. Az egy éve bevezetett korlátozás előtt becslések szerint 70 ezer üzlet volt nyitva a hét utolsó napján. Holnap ennyi még biztosan nem nyit ki.

Mikor nyitnak ki megint a boltok vasárnap?

Újra vásárolhatunk vasárnaponként. A több mint egy évig tartó boltbezárásnak keddtől vége, elvileg már hétvégén megrohamozhatnánk az üzleteket, ha a törvény ilyen gyorsan hatályba léphetne, és a boltok is képesek lennének ilyen gyors váltásra. Gyakorlatilag és jogszerűen tehát a legnagyobb valószínűséggel jövő vasárnaptól vásárolhatunk szabad akaratunk és időnk szerint, de ki mit szól ehhez?

Fény derült a privát igényekre


szerző:
2016.04.08. 19:50
Fény derült a privát igényekre

Mindenki a saját igényeit elégíthette ki a vásárlás alkalmával. Egy meghatározott  kereten belül összeválogathatták azokat a termékeket, amikre egyénileg szükségük van. Így vajon béke lesz a Farmon?

Vásárlási láz és parázs vita a Farmon

Több milliót kaptak a farmerek, és listákat azokról a termékekről, amiket megvásárolhatnak a rendelkezésükre álló keretből. Eleinte ésszerűen állították össze a bevásárló listát, de egy idő után elszabadult a pokol a bőség zavara miatt.

Jennifer Lopez Channing Tatum közelségére vágyik

Hamarosan összespórolja pénzét J-Lo vadonatúj otthonára. Először még végigcsinálja közelgő turnéját, hogy a befolyt összegből Channing Tatum mellé költözhessen. De nem csak ő lesz a szomszédja: Demi Moore és Harry Styles is könnyen beugorhat majd az énekesnőhöz egy kávéra.

A nők imádnak vásárolni, a férfiak nem, hogyan oldható fel a konfliktus?

Mit tegyen a férfi, ha nem bírja kivárni, amíg a párja ruhákat vásárol? Tele a pláza unatkozó, ásítozó, telefont nyomkodó, nyitott szájjal horkoló férjekkel, ki segít rajtuk? Mi lehet a megoldás a világ egyik legglobálisabb problémájára?

Lázár rokonai 750 millióért vettek földet

Hétszázötvenmillió forintért vettek földeket Csongrád megyében Lázár János rokonai. A miniszterelnökséget vezető miniszter édesapja, nagybátyja, unokatestvére és a vele együtt élő férfi összesen több mint 500 hektár állami tulajdonú földre licitált. Lázár János szerint családja minden előírást betartva, hitelt vesz fel, hogy visszavásárolhassa azokat a földeket, amelyeket korábban elvettek tőlük a kommunizmusban. A Demokratikus Koalíció elszámoltatná Lázár rokonait arról, honnan van hétszázötven milliójuk a földvásárlásra.

Vajna szólt Orbánnak, hogy megveszi a TV2-t

Tudta Orbán Viktor, hogy Andy Vajna megveszi a TV2-t. Erről a kormánybiztos beszélt a Népszabadságnak. Vajna szerint nem közeli barátok a miniszterelnökkel, de elmondta neki, hogy megvásárolja a kereskedelmi csatornát. A kormánybiztos ezt egyébként lezárt ügynek tekinti, már a vezérigazgatót is kinevezte. Vajna arról is beszélt a lapinterjúban, hogy Habony Árpádot egy amerikai filmfesztiválról ismeri.

Vásárlási láz karácsony után

Roham az első nagy leértékelésen, szombaton volt a Boxing Day. Az angol nyelvterületen tartott ünnepen hatalmas leárazásokkal várják az embereket. Sokan úgy válogatnak a termékek között, mintha a szeretteik elfelejtették volna őket meglepni karácsonykor.

Volt, ahol már délután bedarálták a fákat

Sokan az utolsó pillanatra hagyták a fenyőfa-vásárlást is, abban bízva, hogy olcsóbban jutnak a fához. Volt, aki tényleg tudott alkudni, de olyan árus is akadt, aki már délután egykor bedaráltatta a maradékot. Idén is az ezüstfenyő és a Nordmann-fenyő volt a legnépszerűbb.

Már délben bezártak a boltok

Korábban kettőig voltak nyitva december 24-én. Ez is a vasárnapi zárva tartásról szóló új törvény következménye. Sokan hagyták az utolsó pillanatra, hogy beszerezzenek még néhány apróságot, így délig a legtöbb boltban tömött parkolókkal és hosszú sorokkal szembesültek a vásárlók.

Népszavazás egy budapesti plázában, ki szereti és ki utálja?

Néhány hete már láthattak riportot arról, hogyan előzte be egy tordasi kisbolt tulajdonosa a vasárnapi zárva tartás ügyében népszavazást kezdeményező MSZP-seket. És ez már a sokadik kezdeményezés volt, ami elbukott. A felmérések mindenesetre azt mutatják, hogy a magyarok többsége továbbra sem ért egyet a vasárnapi boltzárral. Ha már népszavazni nem lehet, mi elmentünk egy plázába, hogy megkérdezzük a vásárlókat: ők hogyan szavaznának, és mivel indokolják a döntésüket. 

Állami bank adott hitelt a TV2-re

Majdnem 7 milliárd forint hitelt kapott Andy Vajna az állami Eximbanktól a TV2 megvásárlására – derítette ki a Heti Válasz. Szijjártó Péter külügyminiszter korábban azt mondta, a bank közpénzből semmilyen médiavásárlást nem finanszírozott. Az Együtt felszólítja a kormányt, hogy mondja fel a hitelszerződést.

Fókusz 2015-12-09


szerző:
2015.12.09. 18:55
A drága albérletek miatt érdemes lakást venni

Jobban járhat az, aki hitelt vesz fel, és úgy vág bele egy lakásvásárlásba, mint aki az egyre dráguló albérleti díjakat fizeti. Az ingatlanszakértő szerint ráadásul pár év múlva a lakások is drágábbak lesznek. Az általunk megkérdezett albérlők viszont inkább maradnak, nem mernek belevágni egy hitelbe.

A kibertámadások nyomában!

Lehet-e nagy cégeket, netán államokat működésképtelenné tenni az interneten? Most is hallunk kibertámadásokról, ezért minden állam igyekszik védeni a saját és polgárai hálózatait és adatait. Az önéit is, ha bankol, vásárol vagy csak levelez a neten. Vendégünk a most alakult Nemzeti Kibervédelmi Intézet vezetője.

Áfa, vám, illetékek: Mikor kell fizetni a külföldi csomag után?

Közeleg a karácsony, sokan nem is itthonról, hanem külföldről rendelik meg az ajándékokat. Vagy egy külföldi rokon lep meg bennünket valami szép ajándékkal, aminek nagyon örülünk. Azzal viszont nagyon kevesen vannak tisztában, hogy ezek után a termékek után mennyi vámot kell fizetni? Már, ha kell? Éppen ezért hívtuk meg Suller György Attila alezredest, a NAV vám- és jövedéki szóvivőjét, hogy segítsen tisztázni a szabályokat. 

Egy hónap múlva karácsony, miért őrülünk meg?

Egy hónap múlva karácsony, és bizony ilyenkor érezhetően megváltoznak az emberek. Megszállják a bevásárlóközpontokat, görcsösen, minden áron vásárolnak, sokszor pedig a kereteken túl is költekeznek, hogy szeretteiket meglepjék valamilyen ajándékkal, pedig a kis Herceg óta tudjuk, hogy ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan.. Mi akarunk ilyenkor kompenzálni és mi okozza bennünk a szorongást? Erről kérdeztük Szy Katalin, klinikai szakpszichológust.

Ami ingyen van, az a legdrágább: a 0 %-os áruhitelek buktatói

Közelednek az ünnepek, a műszaki áruházak kiteszik a polcokra, a hirdetési újságokba a mágikus 0%-os áruhitel-ajánlatokat, ami sokak számára meglehetősen csábító, hiszen azonnal hozzájutnak a kiszemelt árucikkhez, kisebb összeg, vagy 0 Ft befizetésével, és nem kell többet fizetni, mint amennyibe amúgy is kerül a termék. Hát itt a hiba! Sokan a 0%-hoz 0 ft plusz költséggel számolnak, pedig ez a legtöbb esetbe koránt sincs így…Erről Takács Szabolcs, elemzővel beszélgettünk.

Most MÁV üdülőt vettek a Balatonon

Újabb ingatlant vásároltak az MNB alapítványai, ezúttal majdnem egymilliárd forint értékben. A Balaton partján lévő MÁV üdülő 60 ezer négyzetméteres területét vették meg, az épületegyüttest oktatási és konferencia célokra használják majd.

Használati útmutató az online vásárláshoz

Az ünnepek közeledtével egyre többen vesszük igénybe az online vásárlás lehetőségét.  Sajnos azonban előfordulhat, hogy amit rendeltünk, azt nem kaptuk meg, vagy éppenséggel megkaptuk, ám az adott termék hibás, nem működik megfelelően. Ilyenkor minden fogyasztónak vannak bizonyos jogai, amiket érvényesítht az eladóval szemben, csak sokan nincsenek ezekkel tisztában. Viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy az online vásárlás áldás is lehet, hiszen sorbanállás nélkül, pár kattintással az otthonunkba rendelhetjük a kiszemelt műszaki cikket, ruhát, vagy bármi mást. Soós Gergely, ötletgazda segítségével szerettünk volna egy kicsit segíteni abban, hogyan is kell ezt jól csinálni.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való