KERESÉS search-close

vádemelés

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "vádemelés"

Vádat emelnének Gyárfás ellen

Vádemelést javasol Gyárfás Tamás ellen a rendőrség, miután befejezték a nyomozást a Fenyő gyilkosság ügyében. A nyomozók szerint az egykori média vállalkozó megbízására Portik Tamás szervezte meg Fenyő János megölését.

Nem tartotta be a követési távolságot, halálos balesetet okozhatott

Egy ember meghalt, egy másik pedig maradandó fogyatékosságot szenvedett egy balesetben, ami azért történt, mert egy kisteherautó sofőrje nem tartotta be a követési távolságot. A tragédia 2017. novemberében történt a 8-as főúton, a furgon vezetője ellen most emeltek vádat. A vétlen autós vesztette életét.

Öt nőre támadt, az egyik meghalt

Életfogytiglani börtönt kér az ügyészség a népligeti gyilkosság gyanúsítottjára, aki ellen most emeltek vádat. Az ügyészség szerint 2016-ban agyonvert egy háromgyerekes anyát Budapesten, később pedig négy másik nőt is megtámadott. Úgy tudjuk: a gyilkos rossz gyerekkorával magyarázta a támadásokat.

Várpalotai gyilkosság: remélik, hogy életfogytiglant kap

Reméli, hogy tényleges életfogytiglant kap és nem szabadulhat korábban - ezt mondta unokájának gyilkosáról a nagymama az RTL Híradónak. A két éves kisfiút és annak anyját tavaly ősszel ölték meg Várpalota külterületén. A brutális gyilkossággal egy 40 éves férfit gyanúsítanak, aki féltékenységből ölt. A vádirat szerint nem tudta elfogadni, hogy a nő visszaköltözik a gyerek apjához. Az ügyészség tegnap közölte: életfogytig tartó fegyházbüntetést javasol.

Vádemelést javasolnak a nyomozók Ostffyasszonyfa polgármestere ellen

Vádat emelhetnek Ostffyasszonyfa polgármestere ellen, akinek a kutyája életveszélyesen megsebesített egy kétéves kisfiút tavaly októberben. A rendőrség a napokban zárta le a nyomozást az ügyben. A Vas megyei falu polgármestere a támadás után a megyei napilapnak azt mondta, a kutya édesanyja házát őrizte. A gyerek a helyiek szerint azóta már jól van.

Néhány másodpercig nem figyelt, nekicsapódott az elszabadult pótkocsinak

Alig néhány másodpercig nem figyelt csak, halálos baleset gondatlan okozása miatt felelhet. Vádat emeltek az ellen a román sofőr ellen, aki még 2017 januárjában az M1-es autópályán egy elszabadult pótkocsinak csapódott. Egyik utasa a helyszínen meghalt, ő és a vele utazó harmadik férfi súlyosan megsérültek.

Szabálytalanul előzött a jeges, csúszós úton – hárman meghaltak

Szabálytalanul előzött a jeges, csúszós úton – hárman meghaltak. Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki mikrobuszával halálos balesetet okozott Nógrád megyében, 2017 karácsonya előtt. A munkásokat szállító furgon sofőrje előzni kezdett a ködben, és frontálisan ütközött egy másik autóval. Annak utasai és a mikrobuszban utazó egyik munkás meghalt. Az ügyészség most letöltendő börtönt kér a felelőtlenül előző sofőrre, és azt, hogy soha többé ne vezethessen.

Saját édesanyját rúgta hasba, mert nem adott neki vacsorát

A vád szerint a támadó részegen ért haza éjfélkor, majd üvöltve ételt követelt az anyjától. Ő azonban nem adott neki, ezért hasba rúgta. Az asszonynak eltört a bordája és ki kellett venni a lépét. Az eset tavaly augusztusban történt, az ügyészség most emelt vádat a férfi ellen.

Lefotózta, hogyan száguldozik, majd balesetet okozott

Lezárta a rendőrség a nyomozást annak a vésztői fiúnak az ügyében, aki tavaly nyáron friss jogosítvánnyal gyorsan hajtott, mobilozott, majd frontálisan ütközött egy szemből, szabályosan érkező kocsival Békés megyében. A vétlen autós a helyszínen meghalt. A rendőrség a balesetet okozó 17 éves sofőr ellen vádemelést javasol.

Kutyatámadás: vádat emeltek egy szekszárdi féri ellen

Vádat emelt az ügyészség egy szekszárdi férfi ellen, akinek a kutyái megtámadtak egy idős asszonyt még két éve. Perceken keresztül harapták az egész testén, a ruháját is szinte teljesen letépték. A segítségére siető férfit is több helyen megmarták. A kutyák gazdáját gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják.

Vádemelés: nem ment elég lassan a jeges úton

Lassabban ment, mint a megengedett, mégis túl gyorsan - tömegbaleset okozójával szemben emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség.  Négy autó ütközött az M3-as autópályán 2016 decemberében. A vád szerint a balesetet egy asszony okozta, aki a jeges úton az ügyészség szerint túl gyorsan ment, szalagkorlátnak ütközött, majd egy másik autónak csapódott. 

Mélygarázsokban törtek fel kocsikat

Több mint tíz autót tört fel Budapesten az a társaság, amelynek a tagjai ellen a napokban emeltek vádat. Az ügyészség szerint társasházi mélygarázsokban álló kocsikat törtek fel. Az egyik tolvajt, valamint azt a férfit, aki beengedte őket az egyik házba, sikerült elfogni, harmadik társukat még keresik.

Engedély nélkül rakták le a veszélyes olajiszapot, most vádat emelt az ügyészség

Engedély nélkül rakták le a veszélyes olajiszapot, most vádat emelt az ügyészség az önkormányzati cég egykori vezetője ellen is. Kedden számoltunk be arról, hogy a Greenpeace rákkeltő anyagokat talált a lakóházaknál lévő kutak vizében, a XVIII. kerületben, a Cséry-telep mellett. Az egykori hulladéklerakóba 2013 előtt évekig engedély nélkül engedték a földbe a veszélyes olajiszapot. Az ügyben 5 év után, most 8 ember ellen emeltek vádat.

Több száz idős embert vertek át termékbemutatókon

Több száz idős, beteg embert csaptak be a vád szerint hat városban termékbemutatókon azzal, hogy a felkínált matrac, párna, karóra, javít az egészségi állapotukon. Külön telefonközpontból hívták őket állapotfelmérésre, ahol a vád szerint minden esetben azt állapították meg, hogy nagyon betegek. Az ügyészség most emelt vádat ötvenkét ember ellen.

Eszméletlenre verte barátnőjét, majd egy vízgyűjtő aknába dobta

Egy év után vádat emelt az ügyészség a borsodnádasdi gyilkosság ügyében. Egy fiatalembert vádolnak azzal, hogy tavaly szeptemberben eszméletlenre verte barátnőjét, majd a magatehetetlen lányt egy vízgyűjtő aknába dobta. A 17 éves lány holttestét a polgárőrök másnap találták meg. A szakértők szerint még élt, amikor az aknába dobták. Az ügyészség emberölés miatt emelt vádat a 21 éves férfi ellen. Ha kiderül, hogy bűnös, akár 20 évet is kaphat.

Álrendőrök mentek drogért

Álrendőrök tartottak házkutatást egy budapesti drogkereskedőnél, de az igazi rendőrök félbeszakították az akciójukat. Négy férfi ellen emeltek most vádat. Tavaly nyáron öltöztek rendőrnek: így akarták elvinni egyik ismerősük lakásából az ott tárolt drogot. Egy igazinak tűnő rendőrigazolvánnyal hitették el az ott lakó nővel, hogy házkutatást tartanak. Az igazi rendőrök azonban elfogták őket.

Vádemelés a tállyai polgármester ellen

Személyesen állította le egy vállalkozó építkezését a faluban, és elzavarta a munkásokat, mert nem az ő embereivel dolgoztattak – vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség egy borsodi polgármester ellen, vesztegetés, hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt.

Hetekig rejtegette a holttestet

Hamarosan bíróság elé állhat az az 53 éves férfi, aki a gyanú szerint halálra verte ismerősét Komorón márciusban. Egy évig élt a férfi házában ingyen, de híradónk információi szerint, amikor a tulajdonos pénzt akart kérni tőle, ő dühében egy szögvassal halálra verte, majd a holttestet a nyári konyha pincéjébe rejtette.

Autóiba lophatta a gázt


szerző:
2018.09.27. 18:19
Autóiba lophatta a gázt

Éveken keresztül, ipari mennyiségben lophatott gázt és áramot miskolci otthonában egy 52 éves férfi. Az ügyészség most emelt vádat. Az ingatlanban még 2012-ben kapcsolták ki a gázszolgáltatást. 

Teának álcázták a drogot

Zöld teának álcázva hozták Kenyából a drogot Budapestre, amit Londonban akartak árulni. Az ügyészség egy nigériai férfi és egy brit nő ellen emelt vádat, mert egy Afrikában honos, növény kábító hatású levelével kereskedtek.

Ügyvéd ellen emeletek vádat

Vádat emelt az ügyészség egy budapesti ügyvéd ellen, aki korábban MSZP-s önkormányzati képviselő is volt a III. kerületben. A vád szerint a férfi egy örökölt lakás felét próbálta megszerezni egyik ügyfelétől, akinek hatmillió forintot ígért az üzletért. A sértett végül meg sem kapta a pénzt, így jelezte a hatóságoknak, hogy mire kényszerítették, ezután fogták el az ügyvédet, akinél ráadásul még kábítószert is találtak.

Részegen állt fejre a kocsijával

Vádat emelhetnek a részeg sofőr ellen, aki betonfalnak ütközött és fejreállt a kocsijával Győrben még májusban. Ráadásul a baleset egy családi házas övezetben történt, ahol nagyon sok gyerek lakik. Az 52 éves férfit egy nyugdíjas tűzoltó húzta ki a füstölgő autóból.

Vádemelés rendőr szidalmazásért

Beszólt a rendőröknek – becsületsértés miatt vádat emeltek ellene. Pénzbüntetést javasol az ügyészség egy 20 éves fiatal ellen, amiért sértő és megalázó megjegyzéseket tett a Parlamentet védő rendőrökre - köztük egy nőre - egy áprilisi, kormányellenes tüntetésen.

Két év alatt 60 lakásba tört be

Csaknem 60 lakásba tört be két év alatt - most emeltek vádat a sorozatbetörő ellen. A 44 éves férfi az ügyészség szerint a fél országot bejárta 2014 és 2016 között, és több mint 30 millió forintot zsákmányolt.

Tudatmódosító szerekkel mérgezte munkatársait

Több mint egy éven át, olykor hetente többször adott be különböző tudatmódosító szereket a munkatársainak egy pécsi nővér. Később ezt azzal magyarázta, hogy látni akarta, melyiknek milyen hatása van. Könnyű testi sértéssel vádolják, akár két év börtönt is kaphat.

 

Drogot árulhatott a kapitány fia

Bíróság elé állíthatják a körmendi rendőrkapitány fiát. Ügyében most zárult le a nyomozás, a rendőrség vádemelést javasol.

Vádemelés a KFC biztonsági őre ellen

Vádat emeltek az ellen a biztonsági őr ellen, aki megvert egy vendéget a budapesti Király utcai KFC-ben, még tavaly ősszel. A megvert férfi az Index újságírója, akit a vádlott többször is ököllel arcon ütött, majd a járdára lökte.

Rágyújtotta a családra a házat

Egy háromgyermekes családra gyújtotta házuk tetejét egy férfi még tavaly júniusban. A gyújtogató ellen most emeltek vádat, 20 év börtönt is kaphat.

Veronai buszbaleset: vádat emelet az ügyészség

Vádat emelet a veronai ügyészség hat ember ellen a tavalyi tragikus buszbaleset ügyében. Köztük van a magyar buszsofőr is. Az olasz város bíróságán a per október elején kezdődik majd. A magyar sofőrön kívül a vádlottak között van az A4-es autósztráda két üzemeltető mérnöke, valamint az autópálya tesztelői közül három mérnök.

Veronai baleset – a sofőr és mérnökök is a vádlottak padján

Halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt emelt vádat szerdán az olasz ügyészség, a veronai buszbaleset kapcsán. Erről elsőként a Magyar Idők számolt be. A lap olasz sajtóértesülésekre hivatkozva azt írta, hogy a magyar buszsofőr mellett öt olasz mérnök is a vádlottak padjára kerül. Ők az autópálya karbantartásáért és műszaki átvételéért feleltek. 2017 január 20-án éjfélkor egy magyar diákokat szállító busz szenvedett tragikus balesetet Olaszországban, a helyszínen tizenheten haltak meg.

Vádat emeltek a kettősgyilkossággal vádolt fiú anyja ellen is

Vádat emeltek a tatabányai kettősgyilkossággal vádolt fiú anyja ellen is. Az asszony nagyobbik fia 2017-ben két hajléktalant vert halálra Tatabányán. Híradónk információi szerint a gyilkossági ügy nyomozása közben kiderült: a 15 éves fiatalt anyja elhanyagolta, és rendszeresen verte.

10 perc elég volt a tragédiához

10 percre hagyta magára saját és testvére kislányát, mégis tragédia történt. Vádat emeltek az ellen a vietnámi nő ellen, aki tavaly augusztusban felügyelet nélkül hagyta a két gyereket VIII. kerületi lakásukban. Unokahúga azonban felébredt, kiment a teraszra és felmászott a korlátra, amin átesett és a mélybe zuhant.

Vádemelés az Orbán-interjú miatt

Vádat emelt az ügyészség az Orbán-interjú meghamisítása miatt a Veszprémi Napló egyik volt felelős szerkesztője ellen. 2016 karácsonyán a miniszterelnökkel készült beszélgetés több olyan kiegészítéssel jelent meg a Fejér Megyei Hírlapban, amit Orbán Viktor nem mondott.

20 kilométeren át üldözték

150-nel menekült a rendőrök elől, közúti veszélyeztetés miatt felelhet a sofőr. Befejezték a nyomozást a 22 éves férfi ellen, aki még januárban elhajtott a rendőrök elől Győrben. 20 kilométeren át üldözték.

Tanítványainak írt szex sms-eket

Több mint száz, szexuális tartalmú üzenetet küldött tanítványainak egy budapesti pedagógus az ügyészség szerint. Több mint egy évig, hetedikes, nyolcadikos kislányoknak írt sms-eket. A férfit kollégái jelentették fel. Ma emeltek vádat ellene, akár hét évre is börtönbe kerülhet.

Vádemelés: a gondnok hibájából eshetett le a lány

A gondnok hibájából szakadt le a kötél egy középiskolás lánnyal Kecskeméten 2016-ban, ezt állapította meg a nyomozás. A lány testnevelésből érettségizett, amikor a mélybe zuhant.

Két nap alatt kétszer raboltak

Két nap alatt kétszer is rabolt az a társaság Budapesten, amelynek tagjai ellen a napokban emeltek vádat. Az ügyészség szerint a három férfi a Blaha Lujza téren és a Móricz Zsigmond körtéren támadt rá áldozataira.

Véletlenül tört be a szomszédhoz

Azt hitte otthon van - véletlenül tört be szomszédaihoz egy férfi Nyíregyházán még tavaly. A nyulát akarta megetetni, a kulcsa viszont nem nyitotta az ajtót, ezután a vállával betörte. Egy jóhiszemű lakó még segített is neki. De miután bejutott, kiderült, hogy az nem is az ő lakása. Egy emelettel lejjebb lakott. Rongálás miatt emelhetnek vádat ellene.

 

Villamoson mutogatta a nemi szervét

A nadrágját letolta, majd nemi szervét több alkalommal egy mellette utazó nőhöz érintette egy férfi egy budapesti villamoson még tavaly februárban. Az ügyészség most emelt vádat az ügyben.

Börtönt is kaphat a mélykúti állatkínzó

Vádemelést javasolnak a rendőrök a 63 éves állatkínzóval szemben. Éhező lovakat, bárányokat, elhanyagolt kutyákat találtak az állatvédők tavaly nyáron a Bács Kiskun megyei tanyáján. Amikor ott jártunk a Híradó operatőrére is rátámadt a férfi.

Alkoholt vett a rabolt pénzből

Harmincezer forintot zsákmányolt, és alkoholra költötte a késes rabló! Tavaly januárban egy cinkotai boltot fosztott ki a férfi. Kedden emeltek vádat ellene, akár tíz évre is börtönbe kerülhet.

Halálra verhette feleségét

Vádemelést javasol a rendőrség az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint úgy megverte párját, hogy az belehalt sérüléseibe.

Áramot vezetett a zárkaajtóba egy fogvatartott testvérpár

Azt akarták, hogy áramütés érje a körletfelügyelőt. Emberölés kísérlete miatt indult ellenük eljárás. Súlyos büntetésre számíthatnak, akár 15-20 évet is kaphatnak. Az ügyészség most emelt vádat ellenük.

8 évet is kaphat a Szentendrei úti ámokfutó

Nyolc évet is kaphat a Szentendrei úti ámokfutó, aki ellen a napokban emeltek vádat. A 29 éves férfi még márciusban csapódott bele autójával egy piros lámpánál várakozó másik kocsiba. Az abban ülő két fiatalember szörnyethalt, egyikük Janza Richárd, ifjúsági világbajnok kajakos volt.

Két hajléktalant is agyonverhetett

Fiatal kora miatt legkésőbb 31 éves korában újra szabad lehet - ha elítélik - az a 16 éves fiú, aki áprilisban a vád szerint brutálisan halálra vert két hajléktalant Tatabányán.

Egy éves fia megölésével vádolják

Hangosan sírt, ezért verte meg tavaly októberben kisfiát egy anya, a gyerek nem élte túl a bántalmazást.

18 milliárdot mostak tisztára

18 milliárd forintnyi valuta tisztára mosásában segédkezett az a banda, melynek tagjai ellen a napokban emeltek vádat. A szervezet Kolumbiából származó, majd Európában eladott kábítószerek után járó pénzt mosott tisztára,

Uniós pénzzel csalhattak

Vádat emeltek a szegedi vadasparknál uniós pénzből épített játszótér ügyében. A Híradónk által is többször bemutatott ügyben az ügyészség szerint a kivitelező cég 185 millió forint uniós támogatást vett fel egy játszótérre, de alig több, mint 30 millióból építették azt meg.

Gondatlanság miatt emeltek vádat az anya ellen

Vádat emeltek egy anya ellen, aki négy és fél éves kisfiát engedte főzni, de eközben a gyerek magára rántotta a lábost és megégett. Az eset még januárban történt. A családon azóta a falujuk is próbált segíteni, pénzt gyűjtöttek a fiú kezelésére. Most az ügyészség gondatlanság miatt emelt vádat az anya ellen.

Gyerekei előtt kínozta, verte élettársát

Vádat emelt az ügyészség egy kegyetlen kecskeméti férfival szemben. Az ügyészség szerint másfél hónapon keresztül válogatott módon bántalmazta élettársát. A szomszédok ebből semmit sem vettek észre…Megrázó tudósítás!

Pénzügyőrök a vádlottak padján

Összesen 50 ember ellen emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség. 2015-ben több hullámban, több tucat pénzügyőrt vettek őrizetbe, mert az ügyészség szerint pénzért cserébe nem vizsgálták át az Ukrajnából érkező autókat Záhonynál. Akár 24 év börtönt is kaphatnak, ha bűnösnek találják őket.

Kábítószerkoktéllal ölte meg barátját

Az ügyészség szerint a vádlott és ismerőse a Hős utcában vásároltak pszichoaktív drogokat, amelyeket több másikkal összekevertek. A férfi a barátja nyakába szúrta a fecskendőt, áldozata azonnal rosszul lett és pár perc után meghalt. A feltételezett gyilkos szintén rosszul lett, menekülni próbált, de a rendőrök még a környéken elfogták.

Ezer forintért gyilkolhatott

Ezer forintért és egy tőrért gyilkolhatott meg egy idős asszonyt az a férfi, aki ellen a napokban emeltek vádat. A büntetett előéletű támadó áprilisban tört be a 84 éves nyírturai asszonyhoz, majd egy konyhakéssel összeszurkálta és egy széklábbal agyonverte.

Francia diákokra támadtak

Akár 12 évre is rács mögé kerülhet az a két férfi, akik francia diákokra támadtak Budapesten, még januárban. Rendőröknek adták ki magukat – úgy próbálták kifosztani a külföldieket.

Bedrogozva okozta a balesetet

Drogosan vezetett és okozott halálos balesetet tavaly ősszel – vádemelést javasol a rendőrség. Hirtelen áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött egy Szeged felé tartó házaspár autójával egy békéscsabai férfi még tavaly októberben a 47-es úton Hódmezővásárhely közelében. A vétlen autó sofőrje azonnal meghalt. A rendőrök most zárták le a nyomozást. Vádemelést javasolnak. A drogos sofőr akár 12 évet is kaphat.

Újabb vád a Quaestor-vezér ellen

Újabb ügyben emeltek vádat Tarsoly Csaba, az egykori Quaestor cégcsoport tulajdonosa ellen. A Fővárosi Főügyészség szerint a vállalkozó egy strómannak akarta eladni a csődbe ment brókercéget.

Cigiztetés - az anya is vádlott

Börtönbe küldené az ügyészség azt a férfit, aki másfél éves unokahúgát akarta cigizésre kényszeríteni. Az esetről tavasszal videó is készült, ami felkerült az egyik közösségi oldalra. A rendőrök ezután indítottak nyomozást.

Féltékenységből késelte meg volt párját

Szakított vele és nem akarta újrakezdeni kapcsolatukat, ezért késelte meg volt élettársát az a férfi, aki ellen a napokban emelt vádat az ügyészség. A pár tavaly év végén költözött külön, de a férfi ebbe nem tudott beletörődni. Egy XV. kerületi panelházban találkozott volt szerelmével, akivel gyorsan összevesztek, majd a férfi egy késsel torkon és hason szúrta a nőt.

A földön is rugdosták a fiút

Féltékenységből lett verekedés – egy szegedi középiskola előtt támadtak egy középiskolás fiúra és barátnőjére még tavaly. Az ügyészség most emelt vádat. A vádirat szerint a megtámadott lány volt barátja, annak apja, keresztapja és egy ismerősük indult tavaly ősszel igazságot tenni a szegedi iskolához. Viperával, boxerrel támadtak a fiatalokra.

Vádat emeltek Novák Előd ellen

Vádat emelt az ügyészség Novák Előd ellen. Az egykori jobbikos országgyűlési képviselő 2015 őszén megrongálta a Szabadság téri szovjet emlékművet. Vésővel és kalapáccsal esett neki a talapzatnak és összetűzésbe került a rendőrökkel is. A vádirat szerint 60 ezer forintos kárt okozott. Akár három évet is kaphat.

Túlélhette volna, ha segítenek

15 év börtönt is kaphat a gödöllői gázoló. A férfi ellen a napokban emeltek vádat. Az ügyészség szerint tavaly nyáron el akart lopni egy autót, de a kocsi tulajdonosa ezt meg akarta akadályozni, ezért belekapaszkodott az ablakba. A tolvaj ennek ellenére gázt adott és elindult, de néhány méter után belehajtott egy árokba és a kocsi súlya agyonnyomta az autó tulajdonosát, egy fiatal nőt. A baleset után többen is hívták a mentőket, de senki sem segített a nőn. Az orvosszakértő szerint, ha leemelték volna róla az autót, túlélte volna a balesetet.

Megölte és elásta férjét

Több mint 15 év után vallotta be egy szegvári nő, hogy megölte a férjét, és még két év kellett, hogy most vádemelést javasoljanak ellene. A férfit 2000 ősze óta eltűntként keresték, majd halottá nyilvánították. A rendőrök két éve újra elővették az ügy aktáit, az asszony akkor vallotta be, hogy egy pajszerrel megölte a férjét és a holttestet elásta. Hogy miért vallott, nem tudni. Bár a maradványok és a gyilkos fegyver sincs meg, a nő bíróság elé kerülhet.

Kamera rögzítette a támadást

Videón a hajléktalant fejbe rúgó féri. Most emelt vádat ellene az ügyészség. Májusban támadott meg Budapest belvárosában egy kéregető hajléktalant. Több fogát kiütötte, kirúgta. A szerencsétlenül járt ember segítségére sietett egy társa, őt a támadó késsel mellkason szúrta. Az esetet a térfigyelő kamerák rögzítették, a támadót rövid idő alatt elfogták a rendőrök.

Vádemelés Hujber Ferenc ellen

Vádat emeltek Hujber Ferenc ellen. A színésznél még július végén tartottak házkutatást a rendőrök – ekkor találtak nála kis mennyiségű marihuánát. Eredetileg kényszerítés miatt indult ellene eljárás, miután felesége kihívta rá a rendőröket, de most mégis kábítószerbirtoklás miatt kell bíróság elé állnia. Hujber Ferenc korábban azt mondta: csak elalváshoz használja a füvet, mert gyógyszereket sosem szedne. A Facebookon pedig azt írta: a fű nem kábítószer, az alkohol rosszabb.

Vádat emelhetnek Trump ellen

Kezd komolyra fordulni a Donald Trump moszkvai kapcsolatai miatt folyó nyomozás: az amerikai elnökválasztásba történt orosz beavatkozást vizsgáló ügyész, Robert Mueller vádesküdtszéket hozott létre. Ez a testület dönthet arról, hogy a bizonyítékok és a tanúvallomások alapján induljon-e bűnvádi eljárás az ügyben.

Karácsonykor verte agyon élettársát

Karácsonykor verte agyon élettársát egy mezőtárkányi férfi, az ügyészség most emelt vádat ellene. A vádirat szerint egy rúddal ütötte az asszonyt, utána pedig gyerekeket vett üldözőbe, akik petárdát dobtak az udvarába. Ők egy telefonfülkébe menekültek, de a férfi a fülke ablakát is betörte. A gyerekek végül megszöktek, az asszony életét viszont már nem lehetett megmenteni.

Szőnyegbe csavarta, majd elásta áldozatát

Akár húsz évre is ítélhetik azt a 34 éves férfit, aki a vád szerint megölte, majd elásta szeretőjét még 2015 nyarán. A férfi ellen a napokban emeltek vádat. Az ügyészség szerint valamin összeveszett a nővel, ezért leszúrta, holttestét pedig egy szőnyegbe csavarta. Ezután berakta a testet egy kocsiba, Kalocsára vitte, ahol egy tanyán elásta. A nyomozók néhány hét után fogták el és megtalálták a holttestet is.

Kényszerítette, hogy pornográf felvételeket küldjön

Tinédzsert kényszerített, hogy pornográf videót és fotókat küldjön neki, most vádat emelt ellene az ügyészség. A 32 éves férfi előzetes letartóztatásban van. Két éve ismerkedett meg a tatabányai diákkal egy internetes játékon keresztül, a gyereket azonban rossz jegyei miatt szülei eltiltották a számítógéptől. A Londonban élő zsaroló a fiú anyját is megfenyegette és e-mailben azt írta, hogy felrobbantja az iskolát, ha nem beszélhet a fiúval. Most szexuális kényszerítés miatt kell felelnie.

53 határrendész ellen emeltek vádat

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség az ellen az 53 határrendész ellen, akik a záhonyi határon kenőpénzt kértek, vagy fogadtak el szabálytalankodó autósoktól, vagy kamionosoktól. A határőrök 20 és 400 euró közötti összegekért szemet hunytak a túlsúlyos rakományok, a lejárt úti okmányok, vagy a túltartózkodások felett. Az ügyészség szerint több mint 450 ilyen alkalom volt.

 

Egy nap alatt elfogták a rablót

Akár tíz évre is börtönbe kerülhet a rózsadombi trafikrabló. A 25 éves férfi ellen a napokban emeltek vádat. Az ügyészség szerint még márciusban rabolt ki egy dohányboltot, alig egy nappal később el is fogták. Megtalálták nála az ellopott pénz nagy részét, és előkerült a rabláshoz használt gázpisztoly is. A trafikot egyébként pár nappal később ismét kirabolták, a másik támadót még keresik.

Viccből vertek hajléktalanokat

Szórakozásból vert meg hajléktalanokat két, tizenévesekből álló banda, a napokban emelt vádat ellenük az ügyészség. A legidősebb brutális támadó 18 éves volt, a legfiatalabb mindössze 14. Az első támadás éppen egy éve történt, azért támadtak meg két hajléktalant, mert verekedni akartak. A másik banda Zuglóban támadt rá egy férfira, őt is csak kedvtelésből verték meg.

Terroristának akart állni két magyar férfi

Szíriába készült, és terroristának akart állni két magyar férfi Győrasszonyfáról. Egyéves nyomozás után most emeltek vádat ellenük. Az egyik végül nem utazott el, a másikat elfogták Törökországban, onnan hozták haza. Terrorcselekmény előkészületével vádolják őket, tíz évre is börtönbe kerülhetnek.

Váratlanul elmaradt Galambos Lajos tárgyalása

Galambos Lajos ügye már három éve húzódik. A vád szerint a zenész cége által építetett tatai lakóparkban a másodrendű vádlottal éveken keresztül lopták az áramot, a vizet és több más közműszolgáltatást és a mérőórákat kikerülve évekig minimális rezsit fizettek. Mivel a szerdai tárgyaláson nem jelent meg az első- és negyedrendű vádlott, ezért még mindig nem került pont az ügy végére.

16 milliárdot sikkaszthatott el Bróker Marcsi

Vádemelést javasolnak Bróker Marcsi-ként elhíresült karcagi üzletasszony ellen a rendőrök. Az iratok szerint több mint 16 milliárd forintot sikkaszthatott el. 2015-ben derült ki, hogy több száz ember adta oda neki a megtakarítását, cserébe magas kamatot ígért, de végül eltűnt a pénzzel együtt. Jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Figyelmetlen fia miatt halt meg

Akár öt évre is börtönbe kerülhet az a férfi, aki autójával tavaly szeptemberben vonat elé hajtott a Baranya megyei Okorágnál. Az autó jobb oldalát találta el az ütköző, épp azt a részét, ahol édesanyja ült. A 49 éves nő nem élte túl a balesetet, fia sértetlenül szállt ki a roncsból. Az ügyészség most emelt vádat ellene.

Vádat emeltek Mengyi Roland ellen

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő ellen. A kormánypárti politikust bűnszövetkezetben elkövetett költségvetési csalással és befolyással üzérkedéssel vádolják. Tettéért akár 15 év börtönt is kaphat. A képviselő szabadlábon védekezhet.

Vádemelés a teknősbékaház-ügyben

Vádat emeltek Farkas Ernő, Rakamaz volt fideszes polgármestere ellen a város határában álló tanösvény miatt. A beruházásra 800 millió forintot költöttek, de még mindig nem látogatható. Az ügyészség szerint a beruházás nem volt kész, mégis lepapírozták, mert így akarták elkerülni, hogy vissza kelljen fizetni a támogatást. Több vádlottja is van az ügynek. A volt polgármestert hiába kerestük.

USA: a CEU-val kell megállapodni

Az Egyesült Államok nem köt olyan kétfoldalú megállapodást Magyarországgal, amelyet a magyar kormány szorgalmaz a CEU-ügyében. Ezt az amerikai külügy helyettes államtitkára mondta Budapesten, miután Áder János köztársasági elnök a nemzetközi és hazai tiltakozás ellenére aláírta a felsőoktatási törvény módosítását. Pedig Orbán Viktor már miniszterelnöki megbízottat is kinevezett az egyeztetésekre. Az ellenzéki pártok élesen bírálták az államfő döntését, a CEU közölte: minden áron Budapesten marad.
 

Teherautóval jártak fosztogatni

Az ügyészség most emelt vádat egy tolvajbanda hét tagja ellen. Egy év alatt negyvenegy kamion ponyváját vágták ki az M0-ás mentén lévő pihenő helyeken. Nem mindegyikből loptak, mert válogattak. Csak olyat vittek el, amit könnyű volt eladni. Ma már három tolvaj előzetesben van, az ügyészség azonban az egész bandát börtönbe küldené.
 

Börtönbe mehet a macskakínzó

Két évre is börtönbe kerülhet az a pécsi fiatalember, aki tavaly novemberben megkínozta lakótársa pár hónapos kismacskáját. Először dobálta és a falnak rúgta, majd betette a fagyasztóba. A kínzásokat videóra is vette, ráadásul a macska gazdájának, egy fiatal nőnek a mobiltelefonjával. Az ügy úgy derült ki, hogy a nő megosztotta a felvételeket a közösségi oldalán. Az ügyészség most emelt vádat a férfi ellen.

Menekülő: nem loptam, vettem

Nem lopta, hanem vette azt a kocsit, amivel kilométereken keresztül menekült az őt üldöző rendőrök elől - információink szerint ezt mondta az ámokfutó sofőr, aki tavaly nyáron száguldozott Hajdúszovát közelében. A járőröknek egy körözött lopott kocsi tűnt fel a főúton, ezért vették üldözőbe. Végül elakadt egy kukoricásban. A rendőrök vádemelést javasolnak a sofőr ellen, aki elfogása óta egy másik ügy miatt már börtönbüntetését tölti.

A buszsofőr is hibázott


szerző:
2017.03.16. 18:09
A buszsofőr is hibázott

Nem vette észre a tiltó táblát, pedig rá sem hajthatott volna az útra az iskolabusz sofőrje – vádat emeltek ellene. 51 diák és 2 tanár utazott a buszon, ami tavaly szeptemberben Szabolcs megyében szenvedett balesetet. Egy nehezen belátható kanyarban frontálisan ütköztek egy kisbusszal. Utóbbiban ketten azonnal meghaltak. Két diákot pedig a helyszínen újra kellett éleszteni.

3 év alatt 60 milliót zsaroltak ki

60 milliót zsarolt ki egy jómódú debreceni családtól 3 év alatt egy férfi. A 31 éves nyírmihálydi gyanúsítottat tavaly márciusban fogták el. A következő nagyobb összeg átadására érkezett, de a pénz helyett kommandósok várták a nyilvános parkolóban. A gyanúsított közel egy éve van előzetes letartóztatásban. Most fejezte be ellene a nyomozást a rendőrség és zsarolás miatt vádemelést javasolnak az ügyészségnek.

180 milliót csalt ki


szerző:
2017.02.11. 18:00
180 milliót csalt ki

Több mint száznyolcvan milliót tett zsebre egy csaló, aki az életbiztosításokkal trükközött. Százötvenhat embert vert át, a napokban emelt ellene vádat az ügyészség. A módszere az volt, hogy a nyomtatványokat saját maga töltötte ki, majd felvette a szerződések után járó jutalékokat. Miután kiderült az átverés megszökött, egy éven át Franciaországban bujkált, ott fogták el a rendőrök.

Születésnapján fogták el

Vádemelést javasol az oktogoni rabló ellen a rendőrség. A férfi – a gyanú szerint – tavaly télen fosztott ki egy budapesti bankot gázpisztollyal. Egy hónapig keresték, végül a születésnapján fogták el, amikor egy szabadnapos rendőr felismerte a villamoson. Több felvétel is készült róla, a rablás után ugyanis vásárolni ment, a boltok kamerái pedig felvették. A férfit két másik rablási kísérlettel is gyanúsítják.

Ivott és gyorsan is hajtott


szerző:
2017.02.05. 18:10
Ivott és gyorsan is hajtott

Kétszer gyorsabban ment a megengedettnél és a gyanú szerint ivott is mielőtt kocsiba ült az a 35 éves nő, aki tavaly nyáron okozott halálos balesetet Sarkadon. Mellette ülő ismerőse halt meg a balesetben, a hátsó ülésen utazó barátja súlyosan megsérült. Az autó, amiben ültek, több fát is kidöntött a balesetben. A nő ellen vádemelést javasol a rendőrség.

Hálószobájában nevelt Cannabis-t

Hálószobája közepén termesztett marihuánát az a budapesti férfi, aki ellen a napokban emelt vádat az ügyészség. Sátrat állított fel a szobában, ott nevelgette az indiai kendereket. A szomszédok jelentették fel. Hamarosan egy ismerősével állhat bíróság elé. A nő az ügyészség szerint a drog értékesítésében vett részt.

Észre sem vette, hogy megszúrták

Akár nyolc év börtönt is kaphat az a huszonkét éves győri férfi, aki tavaly hasba szúrta ismerősét, majd elmenekült. A támadó ellen most fejezték be a nyomozást és hamarosan vádat emelhetnek ellene. A két fiatal azon szólalkozott össze, hogy egyikük nem vitt arrébb egy padot, mire a másik dühös lett, végül kést rántott. Barátját életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

Késsel raboltak a tinédzserek

Gyermekotthonból indultak rabolni és még a kést is az intézetből vitte magával a 15 és 16 éves budapesti diák. Tavaly nyáron egy külvárosi dohányboltból 70 ezer forintot zsákmányoltak, de a rendőrök kevéssel a rablás után el is kapták őket.  Az ügyészség ma emelt vádat ellenük, akár 5 évre is börtönbe kerülhetnek.

Lajcsi gyanúsítottként utazott el, vádlottként tért haza

Gyanúsítottként indult el Kubába, de vádlottként tért haza. Galambos Lajos bejelentette a hatságoknak az utazást, és a hazaérkezés időpontját is. Azonban éppen a kint tartózkodása alatt értesült - ő maga is a médiából - arról, hogy a nyomozás befejezése után vádat emeltek ellene. Kubai útja ugyan eredményes volt, mégsem felhőtlen boldogsággal tért haza.

Halálra verték az idős embert

Életfogytig tartó büntetést kér az ügyészség a rablógyilkosokra. Egy négyfős banda még 2015 decemberében tört be egy tatai házba. Az ott élő idős házaspárt olyan brutálisan bántalmazták, hogy a férj belehalt sérüléseibe. Az utcabeliek szerint az idős asszony azóta sem tért vissza a házba, fiához költözött. A támadók ellen most emeltek vádat.

Lajcsi-botrány: riporterünktől tudta meg a vádemelést Galambos Lajos

Riporterünktől tudta meg Galambos Lajos, hogy vádat emeltek ellene. A külföldön tartózkodó zenész egyáltalán nem számított ilyen telefonhívásra. Az ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást is kért. Ha igazak, az ellene felhozott vádpontok, akkor két évtől tizenkettő évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják.

 

Fókusz 2017-01-11


szerző:
2017.01.11. 18:55
Vádat emeltek Lagzi Lajcsi ellen

Vádat emelt Galambos Lajos és tíz társa ellen a Budaörsi Járási Ügyészség. A Lagzi Lajcsiként ismert előadó a vád szerint 2000 óta illegális bekötésekkel szabálytalanul szerzett áramot, gázt és vizet, amivel több mint 50 millió forintos kárt okozott a szolgáltatóknak. A vádiratban Galambos Lajosra letöltendő büntetést kértek, amely a bíróság döntésétől függően akár 12 év is lehet.

Agyonverte a másik beteget, vádat emeltek ellene

Vádat emelt az ügyészség az ellen a férfi ellen, aki tavaly ősszel agyonverte betegtársát Budapesten, a Merényi Gusztáv kórházban. A vádirat szerint a 69 éves férfi az egyik ágyról leszerelt egy fémcsövet, majd azzal brutális módon agyonverte a 87 éves beteget. Azt nem lehet tudni, hogy miért követte el a gyilkosságot, azóta is kényszergyógykezelés alatt áll.

Hosszan szenvedhetett a kislány

Megrázó részletek derültek ki annak a másfél éves kislánynak a haláláról, aki májusban halt éhen Gyöngyösön. A kisgyerek hosszan szenvedett, kínok között halhatott meg. Szüleivel szemben most emeltek vádat. Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja őket. Hosszú évekre fegyházba kerülhetnek. A vádiratból az is kiderült, hogy - bár a lakás tele volt bontatlan bébiételes üvegekkel - nem adtak enni a kislánynak.

Nem alkalmas a vezetésre


szerző:
2016.11.30. 18:10
Nem alkalmas a vezetésre

Nem alkalmas a vezetésre – ezt állapította meg a szakértő arról a sofőrről, aki júniusban nem adta meg az elsőbbséget a vele szemben érkező motorosoknak és kanyarodni kezdett Csengernél. Bár a vétlen motorosok a megengedettnél is lassabban, 80 km per órával mentek, nem tudták elkerülni az ütközést és a teherautónak vágódtak. Egyikük azonnal meghalt. Az ügyészség most vádat emelt a sofőr ellen.

Sydney lángokban


szerző:
2016.11.05. 18:15
Sydney lángokban

Vádat emeltek egy tizenhat éves fiú ellen Ausztráliában, mert a rendőrség szerint ő okozta az egyik tűzvészt Sydney-ben. Merthogy a nagyvárosban másutt is felcsaptak lángok, de nem gyújtogatók miatt. A külvárosi részeket erdőtüzek fenyegetik, egy égő roncstelepről áramló mérgező füst miatt pedig a belső területeken kellett több lakónegyedet kiüríteni.

Évekig terrorizálta a családját

Rendszeresen verte gyerekeit és évekig terrorizálta feleségét az a férfi, aki a vád szerint januárban baltával végzett feleségével, majd felgyújtotta a holttestet. Az ügyészség most emelt vádat ellene. Az iratokból az is kiderült, hogy mindent előre eltervezhetett. Miután az asszony beadta a válókeresetet, férje ellen távoltartási végzést adtak ki, de ez sem akadályozta meg abban, hogy végezzen a nővel. A férfi akár élete végéig börtönben maradhat.

15 fegyver és 2000 lőszer miatt emeltek vádat egy nagykátai férfivel szemben

A férfi korábban biztonsági őrként dolgozott és mániákus fegyvergyűjtő volt. A lőfegyvereket, lőszereket börzéken szerezte meg, találta, vagy ajándékba kapta.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való