KERESÉS search-close

továbbtanulás

24 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "továbbtanulás"

Nem mindennapi jutalomban részesültek a MIRELITE MIRSA dolgozói!

Míg Ricsi egy álomrandin vehet részt a kiszemeltjével, Norbi ingyen tanulhat tovább, és az albertirsai üzemben személyesen a MIRELITE MIRSA Zrt. igazgatója fogja mentorálni őt. A teljes adásért kattints ide!

Tüntetnek a nyelvvizsga miatt


szerző:
2019.03.27. 18:27
Tüntetnek a nyelvvizsga miatt

Ezrek eshetnek el a továbbtanulástól a 2020-tól kötelező nyelvvizsga miatt a Független Diákparlament szerint - ezért szerveznek tüntetést április végére. A diákok kedden Kásler Miklós miniszterrel szerettek volna tárgyalni erről a Népjóléti Bizottság ülése előtt, de a miniszter nem jelent meg. Az Emberi Erőforrások Minisztériumát adásunkig hiába kerestük.

10-ből 6 hely üresen marad a szakközépiskolákban

Az egyik tanári érdekképviseletnél azt mondják, például azért nem vonzó a szakképzési rendszer, mert kevés közismereti tudást ad, és így kevés az esély a továbbtanulásra. Az MSZP szerint a diákok azt üzenik a kormánynak, hogy rossz a rendszer. Az Innovációs Minisztérium szerint lehetetlen feltölteni a férőhelyeket mert eleve kevés a jelentkező a középiskolákba.

Egyre több végzős készül külföldre tanulni

Az egyik, külföldi tanulmányokra is felkészítő iskola kutatása szerint 2017-ben 12 százalékkal nőtt a külföldön tanuló magyar diákok száma, és idén további emelkedést várnak. Az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumból például a végzősök fele megy külföldi egyetemre. Nahalka István Oktatáskutató szerint ez hosszútávon veszteség az országnak. Kerestük az Emberi Erőforrások Minisztériumát, de nem válaszoltak.

Kemény bírálat az akadémiától

Vita a szakképzésről. A Magyar Tudományos Akadémia egyik bizottsági elnöke szerint a mostani rendszer elvághatja a továbbtanulás lehetőségét. Az Akadémia nemrég arról írt, túl sok a szakmai és túl kevés az általános műveltséget adó tárgy ezekben az iskolákban. A diákparlament szerint sokan még az érettségit is nehezen szerzik meg emiatt.

 

Van igazságalapja a

Sok futballista nem gondolkozik a továbbtanuláson, mert nyolc általánossal is annyi pénzt lehet ma Magyarországon focistaként keresni, hogy a végső összeg simán túl szárnyalja „tanult” társaik fizetését. Persze ez még nem jelenti azt, hogy alulműveltek lennének a futballisták. Vagy, mégis?

Tanulj te is külföldön!


szerző:
2017.12.15. 08:19
Tanulj te is külföldön!

Ha te is szívesen tanulnál külföldön, ne hagyd figyelmen kívül a Raiffeisen Bank ösztöndíjlehetőségét. Ralf Cymanek, a bank vezérigazgató helyettese mesélt a részletekről, aki azt is elárulta, hogy a legtöbben Észak-Amerikába utaznának.

Egyre többen tanulnak külföldön

Egyre több magyar diák jelentkezik valamilyen külföldi felsőoktatási intézménybe. Erről a legfrissebb adatokat a 444 gyűjtötte össze. Hollandiában például megduplázódott 4 év alatt a magyar diákok száma. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint ez nem meglepő. Sok diák ugyanis abból indul ki, hogy külföldön jobb körülmények között tud majd munkát vállalni. Korábban Balog Zoltán azt mondta, a fiatalok elégedettek Magyarországgal és itt szeretnének élni. Kerestük az oktatási államtitkárságot, de nem válaszoltak kérdéseinkre.

Holnap központi írásbeli


szerző:
2017.01.20. 18:47
Holnap központi írásbeli

Van, aki annyira készül vagy izgul a központi írásbeli miatt, hogy iskolába sem ment ezen a héten. Ezt mondta Híradónknak a budaörsi Herman Ottó Általános Iskola igazgatója. Ebben a suliban szabadon választható plusz órákkal segítették a diákokat a felkészülésben. A gimnáziumi felvételihez szükséges központi írásbelik holnap 10 órakor kezdődnek. Az Oktatási Hivatal adatai szerint megközelítőleg 60 ezer gyerek ad számot a tudásáról.

Fókusz 2016-07-27


szerző:
2016.07.27. 18:55
Színészek segítenek a mélyszegényeken

Mobil színházi nevelési programot indított a Katona József színház. Hetente tartanak színházi foglalkozásokat a Heves megyei Szúcs község bányatelepén. Azt szeretnék elérni, hogy az ott élőknek sikerüljön kitörni a mélyszegénységből, és a gyerekek közül minél többen tanuljanak tovább.

8 általánossal segítenek továbbtanulni

Nyolc általános iskolai végzettségű roma képviselő is van azok között, akikkel havi 250 ezer forintért szerződött a Nemzetgazdasági Minisztérium. A mentorok feladata, hogy segítsenek a romáknak a továbbtanulásban.

Február 15. fontos dátum a felsőoktatásba jelentkezők számára

A fiatalok jelentős része tanácstalan a továbbtanulással kapcsolatban. Ha a szülők dönthetnének gyermekük továbbtanulásáról, akkor olyan intézményt választanának, amelynek az elvégzése nagy eséllyel egy jól fizetett álláshoz vezet, a diákok háromnegyede viszont még nem tudja, merre indulna tovább.

Fókusz 14-12-05


szerző:
2014.12.05. 19:25
Fókusz 14-12-05

Fókusz: Menni, vagy maradni? - Egyre több fiatal tervezi, hogy külföldre megy tanulni. Sok helyen ingyenes a fesőoktatás! Brutális kegyetlenség - Egy magyar tanárnő az iszlám szélsőségesek első áldozata. Miért kellett meghalnia a háromgyerekes anyukának? Összehoztuk! - Az X-Faktoros versenyzők testvérei adnak erőt a hátralévő csatákhoz. Megleptük őket!

Túljelentkezés a diplomás ápoló szakon

A jelentkezők már ma is az egészségügyben dolgoznak, így új munkaerőt nem jelentenek az ágazat intézményeinek, de kvalifikáltabbakat igen.

Kótai Mihály gólyaként kezdi újra

A korábbi profi ökölvívó világbajnokot a nyár elején vették fel a fogorvosi karra.

Keddig lehet jelentkezni a pótfelvételire

A továbbtanulni akarok most már csak egy intézményt és egyetlen képzést jelölhetnek meg.

Nyelvvizsga nélkül csak álom a továbbtanulás

Csak az jelentkezhetne egyetemre vagy főiskolára, akinek már van nyelvvizsgája - ezt tervezi az oktatási államtitkárság.

Alíznak, Editnek és Virágnak is fontos a tanulás

Rátermettség, talpraesettség, egy kis szerencse: ezek biztosan kellenek a sikerhez. A lányok szerint, ha mindez megvan, akkor kötelező a diploma.

Reggeli 10-10-19


szerző:
2010.10.19. 08:35
Reggeli 10-10-19

Reggeli: A Reggeliben téma volt a továbbtanulás, utánajártunk, hogy melyik diploma mennyit ér, de kiderítettük, hogy mit gondolnak az orvosok a munkájukról szóló sorozatokról.

Pótfelvételi: ma még lehet jelentkezni

A pótfelvételin már csak egy hely jelölhető meg, és a meghirdetett képzések kizárólag költségtérítéses formában indulnak.

Tülekednek a tanárképzésért


szerző:
2010.03.26. 17:42
Tülekednek a tanárképzésért

Ismét vonzó a tanárképzés, ugyanis negyedével többen lennének pedagógusok, mint tavaly.

A könnyebb utat választják a diákok

A diákok úgy gondolják, emelt szintű érettségi nélkül nem juthatnak be az egyetemre.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való