KERESÉS search-close

teszár nóra

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "teszár nóra"

Hogyan nézzen ki az ünnepi asztal?

Sokszor rohanunk, ritkán adjuk meg igazán a módját annak, hogy egy rendesen megterített asztalhoz üljünk le ebédelni vagy vacsorázni. Karácsonykor azonban szinte mindenhol előkerül a legszebb étkészlet, abrosz és a nászajándékba kapott evőeszközök. De vajon tudjuk-e pontosan, hogy minek, hol kell lennie egy tökéletesen megterített asztalon? Stroh Péter, éttermi mester mutatta meg nekünk a szakszerű terítést.

Karácsonyfatrend 2015


szerző:
2015.12.23. 09:31
Karácsonyfatrend 2015

A karácsony egyik legszebb pillanata, amikor a család, a barátok körbeállják a feldíszített fát, és a szokásoktól függően elénekelnek egy karácsonyi dalt, vagy koccintanak a szeretet ünnepére. Nem mindegy hát, hogyan van feldíszítve a fánk. Ahogy az sem mindegy milyen maga a fa, amit kiválasztunk! Erről beszélgettünk Móri Imre, virágkötő mesterrel.

Mi a férfi dolga a karácsonyi készülődés során?

Fafaragás, halászléfőzés, takarítás, rendrakás, díszítés. Sok-sok feladat, amit a karácsonyi készülődés során el kell végezni a családban. Na de kinek? Vajon vannak-e tipikusan férfias és nőies feladatok? Hogyan osztják meg a munkálatokat sztárjaink otthon? Dombovári Vanda, Kautzky Armand és Puskás Peti foglalt állást a kérdésben!

Saját készítésű Karácsonyi sütikkel érkeznek hozzánk a Konyhafőnök Junior kis séfjei

Sokak számára meglepő lehetett, hogy a Konyhafőnök Junior kis séfjelöltjei milyen ügyesen tüsténkedtek a konyhában hétről hétre. Adódik tehát a kérdés: Vajon otthon, most Karácsonykor ők készítik-e a menüt a családnak? Meghívtunk a Konyhafőönk Juniorból már ismert négy kis szakácsjelöltet: Vörös Lilit, Erdélyi Kristófot, Ács Csabit és Bereczky Balázst, akik nem érkeztek üres kézzel, a mi legnagyobb örömünkre, mindenki elkészített egy igazi karácsonyi sütit, amit végig is kóstoltunk!

Napi Dokor: útmutató a karácsonyi balesetekhez

A Karácsonyi időszak sajnos nem csak a felhőtlen ünneplésről, ajándéknyitogatásról és finom vacsorákról szól, hanem ilyenkor bizony az ügyeleti várók is megtelnek. Talán az ünnepi mámor lehet az oka, hogy ilyenkor figyelmetlenebbek, óvatlanabbak vagyunk és ebben az állapotban egy pillanat alatt megtörténik a baj: megcsúszik a kés a kezünkben, összeakad a lábunk a széken állva díszítés közben, vagy megakad egy halszálka a torkunkon. Mit tehetünk ilyenkor, erről kérdeztük Győrfi Pált az Országos Mentőszolgálattól.

Czutor Zoliéknál hangos a Karácsony

Czutor Zoli már számtalanszor mesélt nálunk a családjáról, most viszont el is hozta magával őket, azonban legnagyobb fia, Levente igazoltan van távol, megtudtuk, hogy pontosan miért, ahogy azt is, hogy idén miért is lesz igazán különleges karácsonya a Czutor famíliának!

Először hajtottak végre tüdőtranszplantációt Magyarországon

Először hajtottak végre tüdőtranszplantációt Magyarországon, a műtét sikeres volt - jelentették be az operációt végző szakemberek és az Országos Onkológiai Intézet vezetője szombaton, Budapesten. Eddig ezeket a műtéteket Bécsben végezték magyar orvosok közreműködésével. A műtét pontos részleteiről és a beteg állapotáról most Dr. Czebe Krisztina, tüdőgyógyász főorvost, valamint Dr. Elek Jenő, osztályvezető főorvot kérdeztük.

Biztonsági tanácsok a téli sportokhoz

Már javában tart a síszezon, egyre többen hódolnak valamilyen téli sportnak. Éppen ezért szeretnénk most felhívni a figyelmet a veszélyekre, vészhelyzetekre, amelyek bizony előfordulhatnak. A jó hír, hogy vannak óvintézkedések, amelyeket, ha megteszünk, akkor elkerülhetjük, hogy nagyobb baj történjen. Biztonsági tanácsokkal látott el bennünket Kovács István, síoktató! 

Ünnepi körömdivat


szerző:
2015.12.22. 09:54
Ünnepi körömdivat

Az ünnepek közeledtével nem  csak a lakásunkat kell feldíszíteni, hanem bizony időt kell fordítani magunkra is. Ki kell találni, hogy mit viseljünk, hogy milyen legyen a hajunka, a sminkünk és természetesen a körmeinkről sem szabad megfeledkezni. Maninűrösünk, Kudomrák Gréta mutatta meg, milyen körmökkel lehetünk az ünnepek alatt igazán divatosak.

Élő állat karácsonyra?!

A Karácsony közeledtével sokakban felmerül a gondolat, hogy kutyát, cicát vagy más kisállatot ajándékozzanak szeretteiknek. A legtöbb esetben azonban, az örömből üröm lesz, hiszen egy nem várt jövevény hatalmas terhet róhat arra, aki kapja. A felelős állattartásra szerettük volna felhívni a figyelmet Schneider Kingával.

Sztárok legemlékezetesebb karácsonyi pillanatai

Mint mindenkinek természetesen a sztároknak is vannak olyan vidám, meglepő, vagy éppen szomorú karácsonyi történetei, ami valami miatt még évek múltán is emlékezetesek maradtak. Hogy milyen emlékei vannak Zoltán Erikának, Roby D-nek, Nyertes Zsuzsának és lányának, illetve ők hogyan töltik az ünnepeket, erről faggattuk.

Varnus Xavér 39 fokos lázzal jár fellépni?

Varnus Xavér jobban szeret adni, mint kapni. És ez nem csak karácsonykor jellemző rá. Az elmúlt 2 hónapban például az sem zavarta, hogy közel 40 fokos lázzal koncertezett azért, hogy ne okozzon szomorúságot rajongóinak. Erről és a jövő évi terveiről mesélt nekünk.

Napi Doktor: intsünk búcsút a menstruációs fájdalomnak

Minden hónapban visszatérő alhasi fájdalom, éles vagy tompa görcs. Sokan nem tudnak tőle aludni, koncentrálni, programot szervezni. Bár a menstruáció természetes dolog, a vele járó fájdalom nem. Annak jártunk utána Dr. Kisfalvi István, szülész- nőgyógyásszal, hogyan intsünk búcsút a kínzó fájdalmaknak. 

Kinél legyünk Karácsonykor? Párkapcsolati stressz az ünnepek alatt

A Karácsonyt a szeretet ünnepeként emlegetjük, ám a legtöbb konfliktus és stressz ilyenkor éri az embert, legyen szó a családi viszonyokról, vagy a párkapcsolatról. Sok párnál okoz problémát, hogy ilyenkor hol töltsék a karácsonyt, melyik nap kinek a családjához menjenek, vegyenek-e ajándékot, vagy ne. Hogyan kell ezt a helyzetet helyesen kezelni? Párkapcsolati tanácsadónk, Orbán Nóra segített a megoldásban, Lola pedig arról mesélt, idén ők hogyan ünneplik a karácsonyt.

 Biciklizés közben szúrta át egy belógó faág a 10 éves kislány arcát

Egy szülő legnagyobb rémálma, ha gyermekét baleset éri játszás vagy biciklizés közben.  Egy miskolci anyuka azonban legrosszabb álmaiban sem gondolta volna, hogy egy ártatlannak indult biciklizés majdnem kislánya életébe került. Egy, az útra belógó faág ugyanis szó szerint felnyársalta kislányát. A kétségbeesett anyuka 2010 óta keresi a felelősöket. A család ügyvédje, Dr. Lichy József a vendégünk.  

Filmes feladatok a KRESZ-vizsgán?

Filmes feladatok a KRESZ vizsgán 2016-tól.  A közlekedési szituációk élethűbb megjelenítése érdekében mozgóképes kérdésekkel bővül januárjától minden kategóriában a KRESZ-vizsga. Az eddig alkalmazott korszerű ábrák, grafikák, fényképek mellett megjelenő kisfilmek egy konkrét forgalmi szituációt és nem egy kiragadott pillanatot ábrázolnak majd. A változásokról egy vezetéstechnikai instruktorral, Székely Gyulával beszélgettünk.   

Nem tetszik a karácsonyi ajándék?  Így cserélhetjük vissza!

Karácsony előtti jellemző képek ezek, hanem két ünnep között is ugyan ezt tapasztalhatjuk. Ilyenkor ugyanis megindul a roham, hogy a vásárlók visszacseréljék a nekik nem tetsző, nem megfelelő méretű vagy hibás ajándékokat. A Nemzeti Fogyasztó Hatóság szóvivője, Vermes Bella árulta el a részleteket.

Szilveszteri szettek


szerző:
2015.12.21. 09:51
Szilveszteri szettek

Az évvége közeledtével lassan mindenki kitalálja, hol és kikkel tölti majd az év utolsó napját. Rigó Ági, stylist segítségével abban voltunk az Önök segítségére, hogy milyen viseletben lehetünk igazán trendik a bulizás születésnapján, Szilveszterkor.

Ezt ígérik a csillagok 2016-ra

Lassan véget ér az év és kit ne foglalkoztatna, hogy mit tartogat számunkra 2016?! Imolai Judit, asztrológus segítségével most kiderítjük, hogy melyik jegy szülöttei milyen évre számíthatnak 2016-ban.

Judy őrzi a karácsonyi hagyományokat

A Groovehouse két tagja közül Judy az, aki egy picivel jobban készül a karácsonyra, hiszen minden régi hagyományt szeretne úgy átadni neki, ahogy arra kislánykorából emlékszik. Persze ez nem jelenti azt, hogy Zsolt kevésbé várná az ünnepeket. Erről beszélgettünk velük.
 

Napi Doktor: mindent a szőrtüsző gyulladásról

Elsőre komolytalan problémának tűnik a szőrtüsző gyulladás, pedig nem csak kellemetlen tüneteket okoz és esztétikailag is zavaró lehet, de még komolyabb szövődményeket is okozhat. Hogy mitől alakul ki, mennyire hajlam kérdése és hogyan előzhetjük meg, annak jártunk utána Dr. Boros-Gyevi Márta bőrgyógyásszal.

Genetikai vizsgálatok magzati korban

A szakértők nem győzik hangsúlyozni, hogy a magzati kórban elvégzett genetikai vizsgálatok manapság már rengeteg súlyos betegséget ki tudnak szűrni, de hogy pontosan mely vizsgálatokat kell, vagy ajánlott elvégezni, arról Merhala Zoltánt, magzati diagnosztika szakértőt kérdezzük illetve vendégünk Sevcsik M. Anna, aki saját tapasztalatin felbuzdulva segíti a várandós nőket.

Előzzük meg a karácsonyi lakástüzeket!

Az adventi és karácsonyi időszakban majdnem minden háztartásban különleges szerephez jutnak a gyertyák, csillagszorók és egyéb égő hangulatelemek, amelyek sokszor vezetnek tragédiához, hiszen egy égve felejtett gyertya, akár az egész házat lángba boríthatja. Hogy mire figyeljünk, hogy megelőzzük a karácsonyi lakástüzeket, arról Hajdu Mártont, a katasztrófavédelem szóvivőjét kérdeztük.

Alultápláltság: kiket fenyeget és mit jelent pontosan?

Azt gondoljuk, pontosan tudjuk mit jelent az alultáplált kifejezés, és kik tartozhatnak ebbe bele, de az alultápláltságnak két fajtája van: az egyik, amikor valaki szegénység, vagy éhínség miatt nem jut hozzá a megfelelő táplálékhoz, de olyan eset is van, amikor megfelelő táplálkozás mellett a szervezet nem képes megemészteni vagy felvenni az elfogyasztott táplálékot. Vendégünk volt Molnár Andrea dietetikus, aki pontosan tisztázza a fogalmakat.

Nálunk kezdi a reggelt a Hungary’s Got Talent győztese

Szombaton hatalmas izgalmak közepette kiderült, hogy ki lett az első Hungary’s Got talent győztese, aki elsőként itt nálunk mesélt arról, milyen érzés volt, amikor meghallotta, hogy ő a győztes, mire fordítja majd a nyereményt és milyen terveket szövöget a tehetségkutató győzteseként a jövőre nézve. Vendégünk volt Horváth Zoltán ésVacskó Andrea.

„Egy klasszikus zenész már több műfjat is befogad”

Világhírű jazz-zongorista, a magyar jazzélet meghatározó alakja. 9 éves korában kezdett zongorázni, olyan álmokat kergetve, hogy egyszer híres zeneszerzővé váljon.  Hazánk első Kossuth-díjas dzsesszzenészét 2010 egyik magyar kulturális követének választották. Vendégünk volt a népszerű zongoraművész Szakcsi Lakatos Béla.

A cukorbetegek a cukormentes süteményekből sem ehetnek egy-két szeletnél többet

Sajnos ma már civilizációs betegségnek számít a cukorbetegség, ami hazánkban több mint másfél millió embert érint. Emellett egyre többen szenvednek laktóz- és/vagy a gluténérzékenységtől is, ami sokszor speciális étrendet követel. Hogy az ünnepek alatt mennyire csábulhatnak el az étel intoleranciában szenvedők, illetve milyen alternatívák kínálkoznak az ő számukra, hogy ne érezzék kirekesztve magukat az ünnepi asztalnál. Ezekről bezélgettünk Antal Emese dietetikussal.

Napi Doktor: fura, de normális elváltozások a babákon

Amikor az újdonsült szülő gyakorlatilag kap egy gyereket, rengeteg furcsasággal találkozhat, ami elsőre talán ijesztő lehet és a friss anyuka-apuka első gondolata az: Biztos valami baj van! Miért horkol? Mik azok a piros foltok a bőrén? Miért bandzsít? Többek között ezekről szerettünk volna többet megtudni Dr. Tausz István házi gyermekorvostól.

Kreatív ajándékcsomagolási technikákat mutatunk az Éjjel-Nappal Budapest sztárjaival!

Mostmár tényleg megindult a nagy visszaszámlálás, már csak párat kell aludni és végre átadhatjuk az ajándékainkat a szeretteinknek. Van, aki már hónapokkal előre kitalálta, megvette, becsomagolta, azonban akadnak olyanok is, akik az utolsó pillanatra hagyták, de pánikra semmi ok: még ebben a pár napban is igazán kitehet magáért mindenki, és nem csak az ajándékot illetően, de egy különleges, egyedi, saját készítésű csomagolás tekintetében is. Oszlánszki Marcsi Ünnepi dekor kreatív bloggere segít most ebben, valamint hívtunk segítséget is, ÉNB Maja és Alexa személyében, valamint arra is kíváncsiak voltunk, ők hol tartanak az ajándékok beszerzésével?
 

Hogyan készül Geszti Péter a Karácsonyra?

Visszatért a tehetségkutatóba Geszti Péter, ám ezúttal nem X-Faktor, hanem Hugary’s Got Talent és nem, mint mentor, vagy zsűri, hanem mint előadó, ugyanis a szombat esti utolsó elődöntőben debütált vadiúj zenekarával. Keddre vártuk, ám egy kisebb baleset sajnos áthúzta a terveinket, ám szerencsére úgy tűnik, nincs komolyabb baj, a stúdióban Geszti Pétert köszöntöttük!

Egyedül pokol a karácsony?

A karácsony a Valentin nap mellett a másik olyan időszak, amikor azokra, akik éppen egyedülállóak, sokszor rátör a kétségbeesés: ők márpedig egyedül fognak meghalni, biztos bennük van a hiba, hogy körülöttük mindenki megtalálta már az igazit, kivéve ő, és persze ehhez hozzájön még a családtagok kínos kérdése is: „Mi a helyzet? Mikor lesz már valakid? Mikor állapodsz végre meg?” Nem könnyű elfogadni a helyzetet, de miért? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk Somával.

Zsaklin 18%-os tüdőkapacitással él

Nyolc hónapja van várólistán Cserepes Zsaklin: a tüdőátültetés az egyetlen esélye, mivel jelenleg mindössze 18% a tüdőkapacitása, betegsége következtében... Orvosi csoda, hogy még életben van, az pedig különösen, hogy otthonában töltheti a mindennapokat, de ennek ellenére kifejezetten pozitívan áll a helyzetéhez, és próbálja figyelmen kívül hagyni a korlátait, amennyire csak lehetséges. Őt köszöntöttük a stúdióban, valamint elkísérte édesanyja, Cserepes Erika, és kezelőorvosa, Dr. Kelemen Krisztina tüdőgyógyász is!

Meddig érvényesek az autópálya-matricák?

Az autósok számára lassan fontos határidő közeleg, ugyanis azoknak, akiknek éves autópálya, vagy megyei matricájuk van, nem szabad megfeledkezniük róla, hogy hamarosan lejár! Aggodalomra azonban semmi ok, még senki nem késett le semmiről. A legfontosabb tudnivalókat viszont most Kibédi-Varga Lajos, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Szóvivője mondta el.

Sok egyetemista nem tudja: diploma után saját magának kell fiztenie a TB-t

Sok egyetemista és főiskolás nem gondol rá, pedig nagyon fontos: a diploma megszerzésével, és ezáltal a hallgatói jogviszony megszűnésével, addig, amíg nem talál valaki bejelentett munkahelyet, saját maga után kell fizetnie a társadalombiztosítási hozzájárulást, hogy jogosult legyen alapellátásra. A hivatali útvesztőben szerettünk volna kiigazodni ez ügyben, ebben pedig Ráski Péter segít nekünk.

Forró csokit főzünk!

A hideg téli estéken nincs, ami jobban esne az édesszájúaknak, mint egy bögre forró csoki tejszínhabbal vagy anélkül. Nem is gondolnánk, de éppolyan egyszerűen készíthetünk házi forró csokit, akár egy bögre teát, és gyakorlatilag csak a képzeletünk szabhat határt annak, hogy hányféle fűszerrel, ízzel dobhatjuk fel. Erre mutattunk alternatívákat Paksi Ágnes baristával.

Mozgástippek az ünnepi kajakóma utánra

Az ünnepek alatt mindenkinek az ínycsiklandó falatokra gondol, ilyenkor persze nincs diéta, mindent szabad, de legalábbis megengedőbb magával az ember, aztán persze nem könnyű nekiállni mozogni, elindulni futni, vagy az elvetemültebbek akár a konditerembe is lemennek. Na mi azoknak szerettünk volna tippeket adni, akik nem szeretnének kimozdulni a lakásból: otthon is elvégezhető lustaságűző gyakorlatok, Czanik Balázs és Ada tolmácsolásában!

Balsai Móni megküzdött a Válótársakban alakított karakterével

Balsai Móninak saját bevallása szerint bizony meggyűlt a baja Jakab Tamara Karakterével, akit a csütörtökönként, az RTL-en futó, Válótársak c. sorozatban láthatnak. Szerettünk volna egy pár kulisszatitkot megtudni a forgatásokról és persze a Móni által alakított karakterről!

Boldog születésnapot, Szinetár Dóra!

Születésnapost köszönthetünk ezen a napon a stúdióban, Szinetár Dóra személyében. A tv-nézők szeme láttára cseperedett kislányból érett nővé, és lopta be magát pillanatok alatt kislányos, mosolygós bájával mindenki szívébe. Mivel Hölgyről van szó, így nem firtatjuk, hogy hányadik, de mindenesetre szerettük volna egy picit közösen szemezgetni a szülinapi emlékeiből

Lezárult a vizsgálat: nem a kórház hibázott

Lezárult a kórház belső vizsgálata azzal a pár héttel ezelőtti esettel kapcsolatban, amikor egy, a pszichiátriai osztályon fekvő beteg egy ágyráccsal bántalmazta betegtársát, aki aztán belehalt a sérüléseibe. A vizsgálat eredménye szerint a kórház nem hibázott, minden biztonsági előírásnak megfelel a kórház. Az áldozat családja azonban nem így látja így bírósághoz fordulnak. A részletekről most maga az áldozat unokáját és jogi képviselőjét, Dr. Krizsa Lajost kérdeztük.

Napi Doktor: csak a baj van a bölcsességfoggal!

Sokunk álmatlan éjszakáiért és keserves nappalaiért felelős, mert ha ez fáj, akkor az nem csak ímmel-ámmal teszi, hanem pokollá teszi az életünket. Néha nő, néha nem, de be is gyullad: a bölcsességfog minden baj okozója? Erről kérdeztük Dr. Szilágyi Emese parodontológus fogszakorvost.

Nádai Anikóék első karácsonya a babával

Nádai Anikóék számára igazán különleges lesz az idei karácsony, ugyanis ez lesz az első, amit már igazi családként, hármasban, a kis Patrikkal kiegészülve. Mennyivel lesz ez másabb, mint a többi és hogyan készülnek a karácsonyra? Ezekről beszélgettünk.

Fehérneműre vetkőztették az orvosnőt egy sportáruházban

Nagy port kavart a neten annak a szegedi orvosnőnek a története, akit még a nyáron, egy sportszeráruházban állított meg a biztonsági őr és rutinellenőrzés címén, bekísérte a biztonsági szobába, hogy átvizsgálhassa a csomagjait, valamint a ruháját is. A nő nagyanyjának beszámolója szerint bugyira és melltartóra kellett vetkőznie és pluszban sértő megjegyzéseket is kapott a külsejére vonatkozóan. Mikor a panaszkönyvet kérte, nem adták oda, állítása szerint, majd később, mikor visszatért az üzletbe, egy üres kockás füzetet kapott, hogy abba írja bele a kifogásait. Az esetről mi a véleménye egy jogi szakértőnek, Dr. Borai Ákosnak? Valamint milyen jogosítványai vannak a biztonsági őröknek?
 

Édesanyjától kapott vesét a kis Levente

A kis Csuák Levente, fiatal kora ellenére már túl van egy nagy harcon, amit ráadásul az életéért vívott. Pár hetesen derült ki, hogy veseelégtelenségben szenved és szüksége lenne új vesére az életben maradáshoz. Szülei számára nem volt kérdés, hogy odaadják gyermeküknek az egyik szervüket, de ez sem zajlott teljesen zökkenőmentesen. Az ő történetüket ismertük meg.
 
 

Ünnepi sminkötletek


szerző:
2015.12.16. 09:54
Ünnepi sminkötletek

Az ünnepek közeledtével természetes, ha nem csak a lakást és a karácsonyfát szeretnénk kicsit ünnepi díszbe öltöztetni, de saját magunkat is. Egy karácsonyi buli, vagy éppen szilveszteri mulatság máris okot ad a kiöltözésre, amihez persze egy jó smink is dukál. Az ünnepi smink elkészítéséhez szerettünk volna tippeket adni Hovorka-Miskolczi Kinga, sminkmesterrel.

Mikortól számít kórosnak a gyűjtögetés?

Egy egészséges ember számára elképzelhetetlen, hogy otthonában a padlótól a mennyezetig érjenek a kacatok, és hogy a felhalmozott limlomtól lépni, élni se lehessen. A kényszeres gyűjtögetők számára viszont ez a természetes, és éppen ezért olyan nehéz a gyógykezelés elkezdése, mert nem látják be, hogy betegek. De melyek lehetnek az intő jelek? Mi magunkról képesek vagyunk megállapítani, ha ebben a betegségben szenvedünk? Erről beszélgettünk Dr. Lakatos László pszichiáterrel.

Karácsonyi időbeosztás okosan

A karácsonyt megelőző pár nap, vagy adott eetben hét, sokaknak valódi rémálommá változtatja az ünnepi készülődést, a ráhangolódást, ugyanis azok a bizonyos előkészületek, mint a bevásárlás, főzés, a fa beszerzése, befaragása, feldíszítése komoly terheket ró a családtagokra, és akkor még nem beszéltünk a háromnapos instant rokonlátogatásokról, ami sokszor komoly logisztikázással és nem kevés feszültséggel jár… Arra voltunk kíváncsiak, hogy sztárvendégeink, Györgyi Anna és Hajdu Steve mennyire tudatosak ebben, valamint, szakértőt is hívtunk, Hamar Domonkost, akitől azt szeretnénk megtudni, hogyan is kell ezt jól csinálni, vagyis karácsonyi időbeosztás okosan!

Szabó Patrícia kislánya nem fér a bőrébe

Mikor utoljára nálunk járt Szabó Patrícia és kislánya, Rozi, még picike volt, azóta viszont már egy kétéves nagylányt köszönthetünk a stúdióban, akinek már kibontakozóban van a személyisége, nagyon aktív, rengeteg energiája van és azt csicseregték a madarak, hogy igazi rosszcsont, sőt még anyukája kiskori énjén is túltesz…Hogy ez valóban így van-e arról Szabó Patríciát kérdeztük, akit elkísért Rozi is!

Napi Doktor:  gyógyszerszedés a várandósság alatt

Gyakran feltett kérdés, hogy vajon milyen gyógyszereket lehet szedni a várandósság alatt, hiszen a legtöbb gyógyszer tájékoztatójában azt olvashatjuk, hogy terhesség alatt nem ajánlott szedni, vagy csak orvosi felügyelettel. Mire kell odafigyelni? Kiválthatóak-e a gyógyszerek homeopátiás szerekkel?  A következő percekben erről beszélgettünk Pucsok Bernadette, homeopátiás szakértővel valamint Kőhalmi Ákossal a Kulcs Patikák országos hálózatának vezetőjével.

Változnak a bankolás szabályai

Január 1-jétől indul a globális, automatikus adóügyi információcsere második szakasza, melynek keretében a bankok elkezdik gyűjteni az ügyfeleik adatait, hogy azokat majd 2017-től továbbíthassák a nemzeti adóhivatalok felé. Mit kell tudni erről a mechanizmusról és mi lehet a teendője, ha van külföldi bankszámlája? Dr. Kalocsai Zsolt adószakértő volt a vendégünk.

Vigyázat! karácsony előtt sok a betörés!

A legtöbb betörés a nyári és a karácsonyi időszakban történik, amikor a családok hosszabb időre elutaznak és őrizetlenül hagyják az otthonaikat és ezt persze kihasználják a besurranó tolvajok. Fontos tisztában lenni azzal, hogy mire kell ilyen esetben figyelni. Ebben segített nekünk egy biztonsági szakember, Német Ferenc.

Jövőre szigorodnak a jogosítványszerzés szabályai

Az alvás közbeni légzészavar is akadálya lehet a jogosítvány megszerzésének vagy meghosszabbításának egy új jogszabály szerint. Az intézkedés több százezer embert érinthet. Ez azt jelenti, hogy szigorúbb orvosi alkalmassági vizsgán kell megfelelnie annak, aki jogosítványt szeretne kapni, vagy meg akarja hosszabbítani a már meglévő engedélyét. Hogy pontosan mire terjed ki a változtatás és mire számítsanak az autósok arról Dr. Hantos Ádám, orvos-ügyvédet kérdeztük.

 Egyedi ajándékötlet: selyemfestés házilag

Talán a legjobb ajándék, amit mi magunk, saját kezűleg, egyedileg készítünk el. Erre lehet nagyszerű alternatíva a saját festésű selyemsál… Ebben segítettünk Sul Regina, selyemfestővel, hogyan fogjunk hozzá!

Sütő Enikő bőrfiatalító szépségtippjei

Az idő vas fogait megállítani sajnos nem lehet és bizony ennek jeleit a bőrünk viseli, vannak viszont olyan természetese házi praktikák, amelyekkel, ha visszafordítani nem is, de lassítani tudjuk a bőröregedést. Sütő Enikővel beszélgettünk.

Imposztor-szindróma: miért nem hiszünk a sikereinkben?

Vannak olyan emberek, akikben valamilyen okból nincs meg a kellő mértékű önbizalom és saját magukba vetett hit ahhoz, hogy elismerjék saját magukat, a testüket, a munkájukat és az azzal járó sikereiket. Született egy tudományos megfogalmazás is a jelenségre, ez pedig az imposztor-szindróma. Erről beszélgettünk most Dienes Angéla coach-al, valamint sztárvendégeinkkel, Erdőhegyi Brigitta énekesnővel és Józan László színésszel.

Eljegyezte szerelme Tóth Andit?

Most akkor eljegyezték Tóth Andit vagy nem? Ugyanis ezt pletykálják, mivel gyűrűváltás is történt a szerelmesek között, ám könnyen lehet, hogy a látszat csal. Mi az igazság? Tóth Andi maga tesz pontot a találgatások végére!

Napi Doktor: mik a vashiány tünetei?

A vashiány világszerte az egyik leggyakoribb, a táplálkozásra visszavezethető hiányállapot. Magyarországon is igen gyakori, különösen a csecsemők, kisgyermekek, a serdülők és a terhes nők veszélyeztetettek, a gyors növekedés korszakában ugyanis fokozott a vasszükséglet. Tünetei szerteágazóak, nem is gondolnánk, mi minden írható a vashiány számlájára. Erről beszélgettünk Dr. Szántó Renáta, belgyógyásszal.
 

Kislányból nagylány: hogyan kezelje a szülő?

Egy gyerek felnőtté válásához hosszú és rögös út vezet. Nem könnyű időszak ez sem gyereknek, sem szülőnek. A helyzet talán egy fokkal bonyolultabb az anya-lánya kapcsolatokban, ahol rengeteg olyan sebet szerezhet mindkét fél, ami meghatározó lehet a későbbi, már valódi felnőtt gyerek-felnőtt szülő kapcsolatban. Hogyan is kell ezt jól átvészelni? Orvos Tóth Noémi, klinikai szakpszichológussal próbáltuk megfejteni.

Kiszivárgott az iszlám állam egyik titkos kézikönyve!

Kiszivárgott az Iszlám Állam belső kézikönyve. Egy az Iszlám Állam egyik üzletembere juttatta el Aymenn al-Tamimi kutatónak, aki az elmúlt évben azon dolgozott, hogy az eddig nyilvánosságra hozott dokumentumok segítségével a lehető legátfogóbb jelentést írja meg a terrorszervezetről. A dokumentumból kiderül, hogyan fektette le az állam alapjait a terrorcsoport Irakban és Szíriában, megismerhető belőle a komplett kormányzati szervek kialakítását, és egy önellátásra alapuló gazdasági program kidolgozását. A 24 oldalas dokumentumban kitérnek a külföldi kapcsolatokra, a propaganda működésére, a szabadidő szabályozására, és az olaj, a gáz, valamint a többi létfontosságú gazdasági ágazat központi felügyeletére. Erről kérjük most ki Dr. Dezső Tamás, régész-asszíriológus, ELTE BTK.
 

Ingyen biztosítás jár most a véradóknak

Az ünnepek közeledtével többeket hatalmába kerít az érzés, hogy ilyenkor valami jót cselekednének. Ennek persze számos módja van, az egyik ilyen a véradás, ami ráadásul nem jár együtt pénzbeni adományozással, és a szó szoros értelmében életeket mentünk meg vele. Azt viszont kevesen tudják, hogy, aki még idén él a véradás lehetőségével, annak plusz ajándék jár, egy biztosítás formájában. A részletekről az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatóját, Dr. Jákó Kingát kérdeztük.

Migránsosat játszottak a gyerekek az iskolában

Egy fővárosi általános iskolában már migránsosat játszanak a gyerekek. Az alig 9 éves gyerekek gyakorlatilag eljátsszák, ami a szemünk előtt történt az utóbbi néhány hétben, valaki rendőr lesz, aki a bevándorlók országba özönlésének megfékezéséért felelős, valaki pedig migráns, aki be szeretne jutni az országba, közben persze röpködnek a szitokszavak, legalábbis erről tájékoztatták a szülőket az iskola tanárai. Mit tegyenek a szülők? Be kell-e avatkozniuk a pedagógusoknak? Hogyan hat hosszú távon a gyerekek személyiségére, ha az ilyen és ehhez hasonló események beszivárognak a gyerek gyerekkorába? Erről beszélgettünk Salamon Eszterrel és Bodor Péterrel.

Szabó Zsófi ragyog a boldogságtól!

Szabó Zsófi az utóbbi időben talán kissé visszavonult a nyilvánosságtól, ugyanis azt csicseregték a madarak, hogy ideje egy jelentős hányadát nem a fővárosban, nem a partykon és a különböző bevásárlóközpontokban, hanem vidéken tölti. Hogy a sugárzó boldogság oka-e a vidéki levegő,a szerelem, a lovaglás, vagy esetleg valami más, arról most a színésznőt faggattuk!

Napi Doktor: létezik a csoki allergia!

Zoli, most neked lehet megrázó lesz a következő pár perc, de bármilyen hihetetlen, létezik a csoki allergia! Ebben az időszakban, amikor azért valljuk be többször elcsábulunk az édességek terén, nagyon fontos, hogy felhívjuk rá a figyelmet! Erről kérdeztük Dr. Nékám Kristóf, allergológus professzort.
 

Tea kisokos


szerző:
2015.12.09. 08:44
Tea kisokos

Egy hűvös téli estén, vagy reggelen, nincs is jobb annál, mint egy forró teát kortyolgatva nyitni, vagy épp zárni egy nehéz napot. Az ázsiai országokban külön szertartások léteznek a teázással kapcsolatban, ugyanis plusz élvezeti értéke lehet, ha megadjuk a módját  tea elkészítésének és nem csak egy csésze forró vízbe beletesszük a filtert, lehet ezt másképp is, sőt vannak szabályok, amiket jó, ha betartunk! Erről beszélgettünk Nagyné Szili Zsuzsanna, természetgyógyásszal.

A férfiak agya gyorsabban öregszik?

Szegedi neurológusok kutatása nyomán kiderült, hogy a férfiak agya gyorsabban öregszik. Nem ez azonban az egyetlen különbség a két nem között, illetve maga az agy is rendkívül kedvelt kutatási terület, ugyanis a szerveink közül talán erről tudunk a legkevesebbet, rengeteg feltáratlan területe van még, ugyanakkor számos érdekes adat és tévhit már a birtokunkban van az agyunkkal kapcsolatban. Ezek közül szemezgettünk, Dr. Donauer Nándor neuropszichológus segítségével!

Megkötözte az óvónő a hároméves ovist

Megkötöztek egy három és fél éves kisfiút a Bács-Kiskun megyei köz­ség óvodájában, mert rossz­ volt. A szülők állítják, Józsikának másfél órán keresztül kellett így ülnie és ennie. A család feljelentést tett kiskorú veszélyeztetése miatt. A vezető óvónő elismerte, hogy összekötötte a gyerek kezét, de szerinte csak két percre egy vékony fonállal. A történteket pedig rögtön megbánta. A kisfiú szülei azt mondják, a gyereket és őket is megviselték a történtek. Az ügy kapcsán meghívtuk Dr. Gőbel Orsolya, óvodapszichológust.

Három és fél tonna húst foglalt le a NÉBIH

Egy budapesti húsnagykereskedést ellenőrzött november végén a NÉBIH. Az egység takarítatlan, a termékek jelentős része jelöletlen volt, az eljárás során több mint 3,5 tonna húst kellett a szakembereknek lefoglalni és megsemmisíttetni. A tulajdonos nagy összegű bírságra számíthat. Az eset kapcsán vendégünk volt, Dr. Helik Ferenc NÉBIH (Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal) Kiemelt Ügyek igazgatóságának vezetője!

Tizennyolcmilliós bírságot szabott ki az MNB az NN biztosítóra

18 millió forintos felügyeleti és fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az Magyar Nemzeti Bank az NN Biztosító Zrt.-re. A jegybank az életbiztosítási szerződések kezelése során tapasztalt hiányos tartalmi elemeket, illetve az ügyfél-tájékoztatásra és panaszkezelésre vonatkozó jogsértések miatt szabott ki bírságot a biztosítótársaságra. Az ügy részleteiről most Binder Istvánt, az MNB felügyeleti szóvivőjét kérdeztük!

Segtítsünk együtt a rászorulóknak

Teljesüljön idén is minél több nélkülöző gyermek karácsonyi kívánsága! Az idén 11 éves Mikulásgyár ismét gyűjtést szervez, hiszen az ünnepek közeledtével még inkább oda kell figyelnünk azokra, akiknek segítségre van szükségük, hiszen ez az időszak minden évben, amikor megnövekszik az adományt kérők száma. Vendégeink voltak Hercsik István és Zsolnai Endre a Mikulásgyár főszervezője, akikkel a kezdeményezésről és a társadalmi felelősségvállalás fontosságáról beszélgettünk.

Karácsonyi láz: mi kerüljön az ünnepi asztalra?

2 hét múlva karácsony. Nem csoda, hogy mindenki lázasan készülődik már. Nem lehet elég korán elkezdeni megtervezni, hogy mi legyen a karácsonyi menü, hogy milyen édességek és finomságok kerüljenek az ünnepi asztalra. Ebben segítségünkre volt az Ízesélet.hu 2 szerkesztője Müllner Dóra és Kálmán Emese.

Napi Doktor: így hat a gyors fogyás a szervezetünkre

Fogyni, de azonnal. Az ünnepek közeledtével egyre többen kezdenek drasztikus fogyókúrába, hogy elkerüljék a karácsonyi elhízást. Vajon hogyan, és mennyit lehet lefogyni néhány hét alatt úgy, hogy ne legyenek negatív következményei az akciónak? Erről beszélgettünk Dr. Tóth Tamással.

Rúzsa Magdi karrierje tíz éve töretlen

Nemrég töltötte be harmincadik életévét az ország egyik legkedveltebb énekesnője. Rúzsa Magdit 2006-ban ismerte meg az ország, amikor megnyerte az egyik tehetségkutató versenyt. Nagyon határozottan tudja, hogy merre tart, és ezért még mit kell tennie. Erről mesélt ő.

Rékasi Károly visszatért a színpadra

5 hónap kényszerpihenő után újra munkába állt Rékasi Károly. Forgat a Barátok közt-ben és már a színpadon is láthatja a közönség. Küzdelmes időszak áll  mögötte, de párja és gyermeki támogatták a felépülésben, aminek köszönhetően boldogabb és kiegyensúlyozottabb, mint valaha.

„Már nem akarok veled lenni, de maradjunk barátok”

Sokan úgy vannak vele a szakítás után, hogy nem is válnak el igazán, hanem megpróbálják átalakítani a kapcsolatukat, és a szerelemből barátságot formálni. Sőt, van, aki konkrétan, hogy maradjunk barátok. De vajon működhet ez a gyakorlatban, Kánya Katát kérdeztük.

Bombafenyegetés miatt szállt le egy utasszállító a Liszt Ferenc reptéren

Ferihegyen szakította meg útját tegnap délelőtt egy német légitársaság Berlinből az egyiptomi Hurghadába tartó járata. A repülőgép Belgrád térségében fordult vissza Budapest irányába miután a légitársaság jelezte a pilótáknak a veszélyt. A leszállást követően a készenléti rendőrök átvizsgálták a gépet, bombát nem találtak. Vendégünkkel Márványi Péterrel, szakújságíróval az ilyen esetekben érvénybe lépő protokollról beszélgettünk.

A karácsonyi hitelek veszélyei

Nem csak a karácsonyi fények és az ünnepi zenék jelzik, hogy kezdődik a karácsonyi szezon: a boltok akciókkal, a vásárlók pedig a várható költségek számolgatásával készülnek az ünnepekre. Ebben időszakban megnő a kecsegtető személyi kölcsönt és az áruhiteleket felvevő száma, a buktatókkal azonban kevesen vannak tisztában. Hitelszakértőnkkel, Gergely Péterrel jártunk utána a buktatóknak.

Utasbiztosítás terrortámadás esetére

A párizsi terrortámadás óta egyre több külföldre utazó fejében fordul meg, hogy útnak induljanak-e vagy sem. Sokan már a közkedvelt bécsi karácsonyi vásárba sem mennek el, mert mi van, ha belecsöppennek egy terrortámadásba. Nyújt-e fedezetet az utasbiztosítás ebben az esetben? Ha nincs biztosítás és terrortámadás ér minket ingyen és bérmentve ellátnak minket? És még számtalan kérdés merül fel ilyenkor. Ezekre kaptunk választ Dr. Horváth Péter, szakértőnktől

Alkalmi viselet az ünnepekre

Karácsonykor nem csak a dekoráció fontos, hanem a megjelenés is. Legyen szó akár családi ünneplésről, akár egy céges rendezvényről, vagy arról, hogy az ünnepek alatt mutat be a párunk a családjának, a jó megjelenés minden esetben elengedhetetlen. Pusztai Olivér, slylist elmondta nekünk, hogy milyen aranyszabályokat kell betartanunk ahhoz, hogy biztosan ne úgy vonjuk magunkra a figyelmet, ahogy nem szeretnénk.

Készítsünk karácsonyfadíszeket házilag!

Közelednek az ünnepek, nem árt időben gondoskodni arról, hogy a nagy napon meglegyenek a legszebb díszek, amik a karácsonyfa ékei lesznek. Gyergyai Krisztina, kreatív blogger segítségével ma megtudhatjuk, hogy hogyan készíthetjük el konnyen, gyorsan, költséghatékonyan a saját karácsonyfadíszeinket.

Új módszer, amitől a babák azonnal abbahagyják a sírást?

A napokban indult hódító útjára a világhálón az a videó, amelyben egy gyermekorvos bemutat egy új módszert, amitől a kisbabák azonnal abbahagyják a sírást. Vida Ágnes babapszichológus arról mesélt nekünk, valóban hatásos lehet-e ez a módszer, és ha igen, akkor mitől, illetve mennyire teszünk jót ezzel a babának, Dobó Ági pedig a saját tapasztalatairól mesélt.

Napi Doktor: középfülgyulladás kisokos

Középfülgyulladáson általában a fül dobüregének akut, baktérium- vagy vírusfertőzés nyomán kialakuló gyulladását értjük. Leggyakrabban csecsemő- és kisgyermekkorban jelentkezik, de nem ritka a felnőttek esetében sokszor visszatérő formája sem, mely krónikus is lehet. Általában felső légúti fertőzések, megfázások után alakul ki. Hogy melyek a leggyakoribb tünetek, illetve hogyan célszerű kezelni, erről kérdeztük Dr. Krasznai Magdolna, füll-orr-gégészt.

Megvan az első Junior Konyhafőnök

Véget ért az első Konhyafőnök Junior, amelynek a győztese végül Hegedűs Hanga lett, akit sok szeretettel köszöntöttünk a stúdióban, illetve itt van velünk Fördős Zé és Bernáth József is, akiket arról faggattunk ki, mennyire volt nehéz gyerekekkel együtt dolgozni, illetve az elvárásokhoz képest hogyan teljesítettek a kicsik a konyhában.

Két évre felfüggesztik Schengent?

Egyre csak fokozódik a helyzet a menekültválsággal kapcsolatban, akár az is megtörténhet, hogy két évre felfüggesztik a Schengeni övezetet, ezzel arra kényszerítve a görög miniszterelnököt, hogy kérje az EU segítségét. Mindeközben az emberekben folyamatos a terrortámadásoktól való félelem, hétvégén Londonban, a metrón késeléses támadás történet, az Iszlám Állam állítólag Thaiföldön is támadni akart, orosz érdekeltségek ellen. A fejleményekről és a miértekről kérdeztük a vendégünket, Tarjányi Péter, biztonságpolitikai szakértőt.

Érkeznek az autóhitel elszámolások

Lezárult a deviza alapú autó- és személyi hitelek forintosítása. A bankoknak december 15-ig kell az ügyfeleket értesíteni arról, hogy a jövőben mennyi lesz az új kamat és az új törlesztőrészlet. Ezáltal könnyen lehet, hogy sokan nemhogy jobban, hanem rosszabbul járnak majd. Hogy ez pontosan mit is jelent, arról Bihari Krisztina, ügyvédet kérdeztük.

A Hungary’s Got Talent továbbjutói

Szombaton este a nézők az új tehetségkutató, a Hungary’s Got Talent második élő showját. A Tíz produkcióból csak hárman juthattak be a döntőbe, a két legtöbb szavazatot kapott produkció, a Szupergirls és a Talamba, automatikusan, a második kettő közül pedig a zsűri döntése alapján az All In. Ők tehát már biztosan ott lesznek a december 19-ei döntőben.

Természetes módszerekkel a rekedtség ellen

A késő őszi, téli időszak a felsőlégúti megbetegedések szezonja is, és bár sok ember csak torokfájásra vagy orrfolyásra panaszkodik, gyakori a rekedtség is, sőt az is előfordulhat, hogy teljesen elmegy a hangunk. Mit tehetünk a kellemetlen tünetek ellen otthon? Erről kérdeztük Tóth Zsigmond gyógynövényszakértőt.

Szombaton lesz az önkéntesség világnapja

December 5-én, szombaton lesz az Önkéntesség Világnapja, az ünnepek közeledtével talán még jólesőbb érzés adni, nem csak a szeretteink számára, hanem olyan családoknak is, akik rászorulnak a segítségnyújtás bármilyen formájára. Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is nagyszabású összefogásra készül és buzdít mindenkit, a segítők között pedig ott van Katus Attila is.

Mennyire szólhat bele a nagyszülő a gyereknevelésbe?

Kényes kérdés, hogy a szülő mennyire engedje, hogy a nagyszülők beleszóljanak a gyereknevelésre. Vékony mezsgye, amit nem könnyű megúszni sértődés nélkül, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a nagyszülők jelenléte egyértelműen fontos a gyerek életében, csak meg kell találni az egészséges határokat, de hogyan? Erről kérdeztük Bíró Eszter énekesnőt és Regős Judit családi tanácsadót.

Hanga és Leni csap össze a Konyhafőnök Junior döntőjében!

Tegnap este kiderült, hogy Hanga és Leni a két versenyző, aki megmérkőzhet ma este egymással az első Junior Konyhafőnök címért és a rengeteg nyereményért. Hosszú út és rengeteg elkészült ötletes tányér áll már mögöttük, viszont a legfontosabb fogásokat, majd ma este kell elkészíteniük és a zsűri elé vinniük. szerencsére ebben lesz majd egy kis segítségük…

Napi Doktor: mindent a sérvről

Fáj, kidudorodik: ijesztő tünetek, amelyek nagy valószínüséggel sérvre utalhatnak. Gyakorlatilag bárhol felbukkanhat, de nem kell tőle feltétlenül bepánikolni: a sérvről van szó. Erről kérdeztük Dr. Nehéz Lászlót, sebészt.

Hat bordáját vetette ki, hogy hasonlítson kedvenc rajzfilmfigurájára

Nem mindennapi fotó bukkant fel a közösségi oldalakon: egy amerikai nő több tíz millió forintnyi összeget költött arra, hogy kedvenc rajzfilmfigurájára, a Roger nyúl a pácban híres karakterére, Jessica Rabbitre. Nem csupán orrát és kebleit csináltatta meg, hanem összesen 6  bordáját is kivetette a teljes hatás kedvéért. Mit gondol erről Varga Márta pszichológus és Dr. Grigalek Gábor plasztikai sebész.

Nem tudták, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság főigazgatóját hívták meg a termékbemutatóra

Akaratlanul termékbemutatóra invitálta egy vállalkozás a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatóját. A rendezvényen a hatóság vezetője és kísérője, a Fővárosi Kormányhivatal kollégája, mint vásárlók hallgatták végig a programot, átvették az ajándékot a nyereménysorsoláson, és szerződést kötöttek. Csak ezek után igazolták magukat, megkezdve a fogyasztóvédelmi eljárás további szakaszát. 2016 januárjától szigorodnak az árubemutatókra vonatkozó szabályok. Erről kérdeztük most a Nemzeti Fogyasztóvédelmi hatóság főigazgatóját, Dr. Szente Istvánt.

Hogyan előzzük meg a karácsonyi túlevést?

Minden negyedik magyar kisiskolás túlsúlyos. Derült ki a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és a NESTLÉ közös kutatásából. Ez a szám eléggé aggasztó és a közeledő ünnepek sajnos még inkább ronthatnak a helyzeten, hiszen a gyerekek ilyenkor még több édességet fogyasztanak és fenyeget a karácsonyi túlevés is. Mit tehetünk ez ellen? Vendégünk volt Kiss-Tóth Bernadett, dietetikus.
 

Óvatosan a használt BKV-bérletvásárlással!

A közösségi oldalakon népszerűek az ún. adok-veszek csoportok, ezekben pedig egyre gyakrabban találkozhatunk eladó, használt BKK-bérlettel. Kérdéses azonban, hogy egyrészt valódi-e a bérlet, másrészt az új tulajdonos tudja-e használni a rajta lévő személyi igazolvány szám miatt…A problémáról Király Dáviddal, a BKV-figyelő blog szerkesztőjével beszélgettünk!

Edzés túlsúllyal


szerző:
2015.12.03. 09:53
Edzés túlsúllyal

Túlsúllyal nekifogni az edzésnek nem is olyan egyszerű, mint hinnénk, ugyanis számos szabályt be kell tartanunk a testi épségünk és egészségünk érdekében. nem lehet, csak úgy „HűbeleBalázs” módjára elkezdeni…Szentgyörgyi Rómeó segítségét kértük most, hogy adjunk tanácsokat azoknak, akik le akarnak számolni a plusz kilókkal, hogyan kezdjenek neki!

Földes Esztert már gyerekkorában „megfertőzte” a színpad

Szőke, pimasz, nagyszájú és eszméletlen tehetséges. Egyre többször látni őt a tv-ben, rengeteg színházi szerepe van és ezek mellett még szinkronizál is. Szereti zavarba hozni az embereket, de ki gondolta volna, hogy a rögtönzéstől fél: sokáig hitte, hogy az improvizáció nem megy neki. Vendégünk volt Földes Eszter.
 

A Kelemen Kabátban tagjai testvériesen megosztják a feladatokat

A Kelemen Kabátban zenekar elsősorban a fiatalabb korosztály számára lehet ismerős, több slágerükkel meghódították már a videó megosztókat, ám keveset tudunk arról kiket is takar a Szerecsenkirály, és a Jumo Daddy név, pedig Boldizsár és Gáspár, a tagok, amellett, hogy együtt alkotják a zenekart, egyúttal testvérek is. Ez pedig számos kérdést felvet: vajon könnyebb, vagy nehezebb együttdolgoznia az embernek a testvérével? A fiúkkal többek között erre keretsük most a választ!

Napi Doktor: nátha csecsemőkorban

A náthára, mi felnőttek legtöbbször ügyet sem vetünk, ugyanúgy elmegyünk dolgozni, ám a kisgyerekeknél és főleg a csecsemőknél ez komoly problémákat is okozhat, náluk sokkal jobban oda kell figyelni a náthás és felső légúti megbetegedésekre. Hogyan? Erről beszéltünk Dr. Gyarmati Andrea gyermekorvossal.

Felmondtak az altatóorvosok, halasztani kell a műtétek nagy részét

A műtétek jelentős részét el kell halasztani a budapesti Szent Imre Kórházban, miután az ott dolgozó altatóorvosok nagy része felmondott. A szakemberek úgy érezték, nem tudják biztonságosan elvégezni a munkájukat. Távozásuk lehetetlen helyzetbe hozza az intézményt, hiszen ezek a sürgősségi ellátásban is fontos szerepet játszó szakemberek, akiket pótolni kell, hogy a műtéti rendet tartani tudja az intézmény. Felmerül a kérdés, hogy ilyenkor a betegeknek milyen jogai vannak és egyáltalán milyen esetekben lehet jogosan elhalasztani műtétet. Dr. Élő Eleonóra, egészségügyi szakjogásszal beszélgettünk!

Személyazonosság és internet előfizetés is kapható a „fekete weben”

Egy friss tanulmányban érdekes információkat, adatokat közöltek az ún. sötét webről, ahol gyakorlatilag bármi fellelhető és megvásárolható, éppúgy, mint bármelyik, legális webáruházban, csak a termékek és szolgáltatások mások egy kicsit: a fegyvereken és kábítószereken kívül itt akár bankkártyaadatokat, különböző tv-s, internetes előfizetést, de még személyazonosságot is vásárolhatunk. Hogyan működik ez az eddig számunkra rejtve maradt világ és hogyan jutnak hozzá percek alatt bármelyikünk személyes adataihoz, amit aztán később bárki megvásárolhat, arról most Dr. Krasznay Csaba, kiberbiztonsági szakértőt kérdeztük!
 

Segtítsünk együtt a rászorulóknak

Teljesüljön idén minél több nélkülöző gyermek karácsonyi kívánsága! Az idén 11 éves Mikulásgyár ismét gyűjtést szervez, hiszen az ünnepek közeledtével még inkább oda kell figyelnünk azokra, akiknek segítségre van szükségük, hiszen ez az időszak minden évben, amikor megnövekszik az adományt kérők száma. Vendégeink Jakabovics Tibor a Lavylites  alapítója és Zsolnai Endre a  Mikulásgyár főszervezője voltak, akikkel a kezdeményezésről és a társadalmi felelősségvállalás fontosságáról beszélgetünk.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való