KERESÉS search-close

terrortámadás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "terrortámadás"

Jómódúak lehettek a srí lankai terroristák

Lemondásra szólította fel Sri Lanka elnöke a rendőrfőnököt és a védelmi minisztert - állítják névtelen kormányzati források. Az elnök szerint megelőzhető lett volna a húsvét vasárnap történt terrortámadás, ha a hatóságok kommunikálnak egymással. A merényletben eddig több mint 350-en haltak meg, 58 embert letartóztattak. A védelmi miniszter szerint jómódú, iskolázott emberek voltak a támadók.

Rákóczi Feriéket nyaralásuk kellős közepén érte a terrortámadás

Srí Lankát robbanások rázták meg néhány nappal ezelőtt, a rádiós műsorvezető körülbelül 150 km-re volt a családjával a terrorcselekmény helyszínétől. Nem rohantak a reptérre, az lett volna a legkockázatosabb lépés. Telefonon értük utol Rákóczit.

320 fölé emelkedett a halálos áldozatok száma Srí Lankán!

Vizsgálat indult, hogy kiderítsék, miért nem akadályozta meg a hírszerzés a húsvét vasárnapi merényletsorozatot Srí Lankán. Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezető családjával jelenleg is a szigeten tartózkodik, telefonon értük őt utol.

VIDEÓ: Az utrechti lövöldöző a nyílt utcán sértegeti az őt megszólító riporternőt

A holland rendőrség szerint terrortámadás lehetett a keddi utrechti lövöldözés. Az interneten felbukkant egy nyolc évvel ezelőtti felvétel, amelyen a gyanúsított egy ismert riporternőt sérteget a nyílt utcán az öltözködése miatt. Az ekkor még hosszabb hajat viselő Tanis alpári módon kifogásolta a nő öltözködését. Káromkodások közepette kérdőre vonta, azt hajtogatta, hogy vajon ez lenne a nő szerint demokrácia, majd az iszlám vallásjoggal, a saríával fenyegette meg.

Bíróság előtt az új-zélandi mészárlás fő gyanúsítottja

Brenton Tarrant a tárgyalásig mindenképpen rács mögött marad, óvadékért sem kerülhet szabadlábra. Két másik ember is őrizetben van, de azt még vizsgálják, hogy milyen részük volt a vérfürdőben. A lövöldözésben 49-en meghaltak, 48-an pedig megsebesültek. Sokan továbbra is életveszélyes állapotban vannak.

Terrortámadás Kenya fővárosában

Terrortámadás Kenya fővárosában. Helyi idő szerint kedden dél körül lövéseket és legalább két robbanás zaját lehetett hallani Nairobi egyik jómódú negyedében, ahol irodaépületek és egy luxushotel is van. Több halott és sebesült lehet.

Bátor szembenézés: Ariana Grande visszatér a terror helyszínére

Ariana Grande két évvel a 22 áldozatot követelő terrortámadás után visszatér Manchesterbe, hogy koncertet adjon rajongóinak.

29 éves férfi lövöldözött egy strasbourgi karácsonyi vásárban

Terrortámadásként kezelik a franciák a keddi strasbourgi lövöldözést. Erről a francia főügyész beszélt újságírók előtt, aki azt mondta, szemtanúk szerint a támadó „Allah akbar” kiáltással kezdett lövöldözni. Az ámokfutó három embert megölt, tizenkettőt megsebesített egy karácsonyi vásár közelében. 

Madonna koncertet adott, de ezt előtte nem tudta senki

Három évvel ezelőtt a november 13-i terrortámadások áldozatainak tiszteletére énekelt Párizsban, a Köztársaság téren, amely a tragédia megemlékezéseinek központi helyszíne. A világsztár a francia fővárosban tartott hivatalos fellépése után közösségi oldalán posztolt rajongóinak a spontán koncert előtt.

Támadás a kínai konzulátus ellen

Fegyveresek rohamozták meg a kínai konzulátust a pakisztáni Karacsiban. Négy embert lelőttek, köztük két rendőrt. Mindhárom támadóval végeztek az egy órás tűzharcban. Egy szeparatista szervezet vállalta magára a terrorakciót.

A hatóságok terrortámadásnak minősítették az esetet

Autó csapódott a brit Parlament épületét védő betonkordonnak, Londonban. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, ahol őrizetbe vették a sofőrt, aki szemtanúk beszámolója és a nyomozás eddigi adatai szerint szándékosan hatolt be a védett területre. A hatóságok terrortámadásnak minősítették az esetet. Egyelőre nem tudni, mit vallott a sofőr, és hogy ki ő.

 

Ariana Grande jótékonysági koncertet szervezett

Egy évvel ezelőtt jótékonysági koncertet szervezett a gyönyörű énekesnő Manchesterben, ahol 2017-ben a koncert előtt másfél héttel az Iszlám állam egyik terroristája öngyilkos merényletet hajtott végre a fellépése után. A „One Love Manchester” elnevezésű eseményre az amerikai énekesnő mellett fellépett Justin Bieber, a Coldplay, Katy Perry, a Take That, Pharrell Williams és Miley Cyrus is.

Családtagok voltak a merénylők

Hattagú család hajtott végre terrortámadást három keresztény templom ellen Indonéziában. Gyerekek is részt vettek a merényletben. Legalább 13-an meghaltak és sokan megsebesültek.

 

Öt halott a francia terrortámadásban

Belehalt sérüléseibe az a csendőr, aki a franciaországi túszdráma alatt önként jelentkezett túsznak egy civil nő helyett. A főtiszt a kommandósok akciója után kritikus állapotban került kórházba…

Putyin: terrortámadás volt

Terrortámadásnak nevezte a tegnapi szentpétervári robbantást Vlagyimir Putyin orosz elnök. A második legnagyobb orosz város egyik bevásárlóközpontjában robbant bomba. Csak a véletlen miatt történt, hogy nincsenek halottak

Madonna meglepte rajongóit!

Két évvel ezelőtt a november 13-i terrortámadások áldozatainak tiszteletére énekelt a popdíva Párizsban, a Köztársaság téren, amely a tragédia megemlékezéseinek központi helyszíne. A világsztár a francia fővárosban tartott hivatalos fellépése után közösségi oldalán posztolt rajongóinak a spontán koncert előtt.

Kivégezhetik a New York-i merénylőt

A férfi egy bérelt teherautóval nyolc embert gázolt halálra, tizenegyet pedig megsebesített egy kerékpárúton. Az üzbég férfit végül a rendőrök hasba lőtték, de nem sebesült meg életveszélyesen, ezért már bíróság elé is vihették. Ott semmilyen megbánást nem tanúsított első kihallgatásán, sőt azt kérte, hogy kórházi szobájában kirakhassa az Iszlám Állam zászlaját.

TERROR: ez történt New Yorkban


szerző:
2017.11.01. 20:21
TERROR: ez történt New Yorkban

Kedd délután biciklizők és gyalogosok közé hajtott egy 29 éves üzbég férfi Manhattenben. Nyolcan vesztették életüket, több mint 10-en megsérültek. A merénylő el akart menekülni a helyszínről, de egy iskolabusszal karambolozott. Végül elkapták a rendőrök.

Terrortámadás New Yorkban


szerző:
2017.11.01. 18:35
Terrortámadás New Yorkban

Biciklizők és gyalogosok közé hajtott egy 29 éves üzbég férfi Manhattenben. Nyolcan vesztették életüket, több mint 10-en megsérültek. Az RTL Klub New York-ban tartózkodó munkatársa azt mesélte híradónknak, hogy először nagy volt a riadalom, de a hatóságok folyamatosan tájékoztattak mindenkit, így nem volt pánik.

 

Terrortámadás egy szálloda ellen

Túszdráma és öngyilkos robbantások Szomália fővárosában. Az Iszlám Államhoz tartozó helyi terrorszervezet fegyveresei megtámadtak egy szállodát, majd fél napon át fogva tartottak vendégeket, miközben tűzpárbajt vívtak a biztonsági erőkkel. Eddigi adatok szerint legalább 30-an meghaltak, nagyon sokan megsebesültek. Egy csecsemő is az áldozatok között van, akit állítólag anyjával együtt lőtt le egy terrorista.

ROBBANTÁS: Több mint 230 halott


szerző:
2017.10.16. 12:28
ROBBANTÁS: Több mint 230 halott

Több mint 230 halálos áldozata van a szombati robbantásos merényletnek a szomáliai fővárosban. Az egyelőre ismeretlen terroristák a belvárosban lévő Safari Hotel elé parkoltak le a robbanóanyaggal megrakott teherautójukkal. A detonáció miatt az épület összeomlott, több jármű kigyulladt.

Fókusz 2017-09-11


szerző:
2017.09.11. 17:20

Fókusz 2017-08-18


szerző:
2017.08.18. 19:00

Fókusz 2017-08-17


szerző:
2017.08.17. 19:00

Fókusz 2017-07-10


szerző:
2017.07.10. 19:00
Mit kell tenni, ha nyaralás közben terrortámadás történik?

Mit kell tenni, ha nyaralás közben terrortámadás történik - erről készített oktatófilmet nyaralni készülő briteknek a szigetország rendőrsége. Hangsúlyozták, nincs tudomásuk fenyegetésről, csak elővigyázatosságból hozták nyilvánosságra a videót. A hátborzongató filmben, az elképzelt történet szerint a fegyveresek egy hotelre támadnak, hasonlóan a két évvel ezelőtti a tunéziai esetre, amikor 38-an haltak meg, köztük 30 brit turista.

 

Katonák lőtték le a támadót


szerző:
2017.06.21. 10:51
Katonák lőtték le a támadót

Este 9 óra körül  kisebb robbanás történt a belga főváros legnagyobb pályaudvarán. A vasútállomást azonnal kiürítették, és a helyszínre vezértelt katonák lelőtték a támadót. A robbantásban senki sem sérült meg.

Terrortámadást akadályoztak meg Brüsszelben

Este 9 óra körül  kisebb robbanás történt a belga főváros legnagyobb pályaudvarán. A vasútállomást azonnal kiürítették, és a helyszínre vezértelt katonák lelőtték a támadót. A robbantásban senki sem sérült meg.

Muszlimokat akart ölni


szerző:
2017.06.19. 18:40
Muszlimokat akart ölni

Újabb terrortámadás Londonban: ezúttal egy mecset előtt, esti imáról hazainduló muszlimok közé hajtott szándékosan egy furgon. Egy ember meghalt és legalább tízen megsebesültek. A furgon vezetője, egy 48 éves fehér férfi szemtanúk szerint azt kiabálta, hogy "meg akar ölni minden muszlimot." A támadás után megpróbált elmenekülni, de elfogták, jelenleg azt vizsgálják, beszámítható-e.

TERRORTÁMADÁS LONDONBAN: Mecsetből távozókba hajtott

Furgon hajtott egy észak-londoni mecsetből távozó emberek közé vasárnap éjfélkor. Egy férfi életét vesztette, és legalább tízen megsérültek. A jármű vezetőjét a helyszínen elfogták.

TÁMADÁS: Gyalogosok közé hajtott egy furgon Londonban

A jármű egy külvárosi mecsetből távozó embereket gázolt el. Egy férfi életét vesztette és legalább tízen megsérültek. A furgon vezetőjét a helyszínen elfogták. A rendőrség lehetséges terrortámadásként kezeli az esetet, ezért Theresa May kormányfő válságtanácskozást hívott össze. Videó a helyszínről!

Terror Iránban, tucatnyi halott

Legalább 12-en meghaltak és sokan megsebesültek egy kettős terrortámadásban Irán fővárosában. A fegyveresek egyszerre támadták meg a teheráni parlamentet és Khomeini egykori ayatollah mauzóleumát.

Ariana Grande visszatért Manchesterbe, és nem egyedül!

Az énekesnő koncertjén történt terrortámadás a zenei világot is megrázta. Pont ezért, két héttel a tragédia után világsztárokkal egyetemben tért vissza Ariana az angliai városba.

Folytatódik a razzia Nagy-Britanniában

Jelenleg nyolcan vannak őrizetben a manchesteri terrortámadás kapcsán, amelyben 22-en haltak meg, főleg fiatalok, és tízen még mindig válságos állapotban vannak. A razziák változatlan erővel folytatódnak Nagy-Britanniában, ahol továbbra is a legmagasabb szinten van a terror-fenyegetettségi riasztás. Ennek része, hogy gépfegyveres rendőrök is járőröznek a vonatokon. Közben előkerült egy videó, amelyen az öngyilkos robbantót, a líbiai származású brit Salman Abedit látni régebbről, egy hétköznapi helyzetben. Otthonánál kitolja a kukákat kapucnis berber ruhában és szandálban. Azt nem tudni, hogy ki és miért készítette a videót.

Túlélte a terrortámadást

Megszólalt a manchesteri terrortámadás egyik túlélője a Fókuszban, akit a lábán talált el egy repesz. Azt hitte, meg fog halni, szörnyű sérülése volt. Angliában eközben egyre nagyobb a feszültség. Biztonságos úticél a szigetország?

Egyre több minden derül ki a manchesteri merénylőről

Az első döbbenet és pánik után egyre több minden derül ki hétfő éjjeli manchesteri terrortámadásról. Most már tudjuk, hogy egy 23 éves, Angliában született, líbiai származású férfi gyilkolt. A városban ugyan érezhető a feszültség, de az emberek nem szeretnék kimutatni a félelmüket. Ráadásul ma játssza a Manchester United az Európa Liga döntőjét, ezért a pubok biztosan tele lesznek. Az észak-angliai városból tudósít Rédli Balázs.

Fókusz 2017-05-24


szerző:
2017.05.24. 17:25
Magyarok is voltak a manchesteri terrortámadás közelében

Tömegközlekedési káosz, mindehol mentő-és rendőrautók, helikopterek. Így írták le az ott élő magyarok a manchesteri helyzetet az RTL Híradónak. Van, aki egyelőre ki sem mer lépni az utcára, a munkába jutás pedig a szokásosnál sokkal nehezebb volt. Azt mondják: az egész város egy emberként fogott össze, sokan ajánlottak fel ingyenszállást azoknak, akik nem jutottak haza a koncert után.

Még azonosítják a manchesteri terrortámadás áldozatait

Nagyon sok magyar él az észak-angliai Manchesterben. Egyelőre úgy tudni, hogy az áldozatok között nincsenek magyarok, de még tart az azonosítás. Több ott élővel sikerült telefonon beszélnünk. Egyikük barátja ott volt a koncerten három gyerekkel. A nő életében nem félt annyira, mint amikor a pánikban elszakadtak egymástól a gyerekekkel. Szerettek volna segíteni, de mikor végre kijutottak, annyira kétségbveestek, hogy menekültek, ahogy tudtak.

22 halottja és 59 sérültje van a brit terrortámadásnak

Az amerikai popsztár Ariana Grande hétfő este 20 ezer ember előtt tartott teltházas koncertet a Manchester Arénában. A show végén hangos, robbanásszerű dörrenés hallatszott és azonnal kitört a káosz. Sikoltozó emberek menekültek fejvesztve miután egy öngyilkos merénylő robbantott a brit város arénájában. A terrortámadásnak 22 halottja és 59 sérültje van.

Bomba robbant Ariana Grande koncertjén

Bomba robbant Ariana Grande manchesteri koncertjén, a támadásban  22 ember vesztette életét és 59 sérült meg. Tegnap éjjel Grande fellépése már véget ért, a több mint húszezer fős tömeg pedig már kifelé szállingózott az arénából, mikor robbanást lehetett hallani.

 

Rendőrökre nyitott tüzet Párizsban

Terrortámadás Párizsban: csütörtök este egy férfi nyitott tüzet rendőrökre a Diadalív közelében. Egy embert megölt, hármat megsebesített. A támadót a helyszínen agyonlőtték. A merénylet alig három nappal a vasárnapi francia elnökválasztás előtt történt. Elemzők szerint a gyilkosság hatással lehet a voksolásra is.

Terrortámadás Stockholmban

Legkevesebben hárman meghaltak a Stockholmi terrortámadásban. Délután egy teherautó hajtott a tömegbe a svéd főváros központjában, egy bevásárló utcában. Többen megsérültek. A teherautót rakodás közben rabolta el egy férfi. A sofőr nem sérült meg, de sokkot kapott. A belvárosban pánik tört ki. Leállították a metrót és a vonatokat. Magyar áldozatról nem tud a Külügyminisztérium.

Terror Stockholmban


szerző:
2017.04.07. 17:45
Terror Stockholmban

Péntek délután terrortámadás történt Stockholmban. Legalább hárman meghaltak, és nyolcan megsérültek, amikor a városközpontban az egyik népszerű és forgalmas sétálóutcában emberek közé hajtott egy teherautó, majd becsapódott egy bevásárlóközpontba és kigyulladt.

Fókusz 2017-04-07


szerző:
2017.04.07. 17:25

Fókusz 2017-04-04


szerző:
2017.04.04. 17:25
Terrortámadás Szentpétervárott

Terrortámadás Szentpétervárott. A legfrissebb információk szerint legkevesebb tízen meghaltak és 37-en megsebesültek, amikor robbanás történt az orosz nagyváros metrójában. A pokolgép, két megálló között lépett működésbe. Az épp Szentpétervárott tartózkodó Vlagyimir Putyin már első reakciójában sem zárta ki, hogy terrortámadás történt. Találtak robbanószerkezetet egy másik megállónál is, ez nem lépett működésbe. Az RTL-nek nyilatkozott egy a városban élő magyar nő. Azt mondta, teljes a káosz, az emberek kiözönlöttek az utcára, a metróvonalakat lezárták.

Így vitték el a brit kormányfőt

Több hibát is elkövethettek a biztonságiak, amikor kimenekítették a brit kormányfőt a szerdai londoni merénylet idején a Parlamentből - állítják a szakértők. Theresa May komoly veszélyben volt, mert tőle alig 100 méterre követte el a merényletet a támadó. A felvetéseket azonban nem kommentálja a miniszterelnök hivatala. Mindenesetre a tervezettnél gyorsabban felülvizsgálják a biztonsági intézkedéseket a brit Parlamentben.

Belgiumban is tömegbe hajtottak

A szerdai, londonihoz hasonló merényletet akadályoztak meg csütörtökön a belgiumi Antwerpenben. Egy autós a város sétálóutcáján hajtott a járókelők közé. Itt azonban mindenki el tudott menekülni a támadó elől, akit aztán rövid üldözés után elfogták a rendőrök. Az észak-afrikai származású sofőr maszkot viselt, autójában fegyvereket is találtak. A férfit letartóztatták, a városban pedig megnövelték a biztonsági erők számát.

RTLII: London - Legalább 4-en meghaltak és 20-an megsérültek

A nap legfontosabb híre, hogy legalább négy halottja van a londoni terrortámadásnak. Délután gyalogosok közé hajtott egy autós a brit parlament melletti hídon. Nem sokkal később kiszállt a kocsiból, majd késsel rátámadt a parlamentnél lévő rendőrökre, akik lelőtték. Az áldozatok között van egy rendőr és két civil is. Legalább huszan megsérültek. A hatóságok terrorcselekménynek minősítették a támadást, ezért egész Nagy-Britanniában szigorították a biztonsági intézkedéseket.

Újabb terrortámadás: megtámadták Londont

Újabb terrortámadás? Köze van hozzá az Iszlám Államnak? Miért pont London? Ezekre a kérdésekre még nem tudjuk a választ. Az már biztos, hogy szerda délután lövöldözés volt a Big Ben, az angol parlament és Westminster híd környékén. Az első hírek szerint két támadó volt, az egyik megkéselt egy rendőrt, a másik pedig embereket gázolt el a hídon majd lövöldözés kezdődött.

Fókusz 2017-03-22


szerző:
2017.03.22. 19:00

Nincs magyar sebesült


2017.01.01. 18:44
Nincs magyar sebesült

Nem lehet félelemben élni. Ezt egy Isztambulban élő magyar lány mondta Híradónknak a merénylet hírére reagálva. Az isztambuli terrortámadás áldozatai közül 15-en külföldiek. Szaúdiak, marokkóiak, libanoniak és líbiaiak. Magyar állampolgár nincs köztük.

Golyózápor a bulizókra

Terrortámadás Isztambulban. Legalább 39-en meghaltak, 70-en pedig megsebesültek, amikor egy fegyveres tüzet nyitott a szilveszteri mulatozókra egy népszerű bárban. Az áldozatok között 15 külföldi is van. A merénylő a támadás után el tudott menekülni, és egyelőre nem találja a török rendőrség.

Ez történt márciusban


szerző:
2016.12.22. 18:44
Ez történt márciusban

Nem telt nyugodtan a március: terrortámadás volt Brüsszelben, Magyarországon pedig egymásnak estek az ellentüntetők és a kormányt támogatók március 15-én. De tüntettek a taxisok, a környezetvédők pedig saját testükkel akadályozták meg, hogy kivágják Budapesten a Városliget fáit.

Kinyitottak a karácsonyi vásárok

Ismét megnyíltak a karácsonyi vásárok Berlinben, ott is ahol a hétfői terrortámadás történt. Az árusok többsége szerint az emberek nem félnek, egyre többen vásárolnak náluk ismét. A közeli Vilmos Császár Emléktemplomban imádságot tartottak az elhunytak emlékére, több százan pedig dallal tiltakoztak a terror ellen.

Fókusz 2016-12-21


szerző:
2016.12.21. 19:00

Merénylet Kairóban


2016.12.11. 18:20
Merénylet Kairóban

Terrortámadás Kairóban. Az egyiptomi főváros Szent Márk nevű kopt keresztény katedrálisa előtt robbant bomba. A merényletben 25-en haltak meg, a sebesültek száma meghaladja az 50-et. Egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget.

Egy éve volt a brutális támadás

Éppen egy éve ezen a napon történtek a párizsi terrortámadások. Összehangolt támadássorozatot indítottak Párizs több pontján akkor az Iszlám Állam emberei. Összesen 130-an haltak meg és több százan megsebesültek. A legnagyobb vérengzés a Bataclan koncertteremben volt: három férfi fegyverekkel és testükre erősített bombákkal felszerelkezve nyitott tüzet a bulizó emberekre. Csak ott 89-en haltak meg. A Bataclan egy év után újranyitott egy Sting koncerttel, amelyre mindössze félóra alatt elfogytak a jegyek.

BATACLAN: Egy éve történt a párizsi terrortámadás

Tavaly november 13-án este összehangolt támadássorozatot indítottak az Iszlám Állam terroristái Párizs több pontján, 130-an haltak meg és több százam megsebesültek, szombat este Franciaország szerte emlékeztek az áldozatokra.

9/11: Kommandósok teperték le kollégáinkat, egy másikuk lábát törte

2001. szeptember 11-én csaknem 3 ezren haltak meg néhány óra leforgása alatt az Egyesült Államokban. A reggeli órákban a World Trade Center ikertornyaiba két repülő csapódott 20 perc eltéréssel. A New York-i események után Washingtonban és a Pennsylvania állambeli Shanksville közelében is lezuhant két repülő. A terrortámadás fő felelősét, Osama Bin Ladent majdnem tíz évvel később találták meg. A támadások 15 éves évfordulója alkalmából kollégáinkat kérdeztük, ők hogyan emlékeznek arra a napra. Volt, akinek akkor kezdődött szakmai karrierje az RTL Híradónál, más lábát törte a munkában, operatőreinket pedig kommandósok teperték a földre pár nappal később.

15 éve volt a szeptember 11-ei tragédia

Tizenöt éve ilyenkor még más volt a világ, aztán becsapódtak azok az utasszállító repülégepek a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba, és mi azt hittük, itt a világ vége, vagy, hogy elkezdődött egy új háború.  Előkerült a terrotámadás másnapján készült felvétel is. Kozsó ott volt a helyszínen, aki azt mondja, akkor született először újjá.
 

Fókusz 2016-09-09


szerző:
2016.09.09. 17:25
Terrorpánik szelfibotok, fotós állványok miatt

Terrorpánik az egyik Földközi-tengeri katalán városban. Német fiatalok gyűltek összes az esti sétányon, de szelfibotjaikat és fotós állványaikat fegyvernek nézték néhányan, mire kitört a riadalom. A helyi segélyvonalra rengetegen azzal telefonáltak, hogy lövéseket is hallottak. Menekülés közben sokan elestek, és összezúzták magukat. Végül kiderült, hogy félreértésről van szó. Ennyivel azonban nem úszták meg a német fiatalok.

Prostituált lehetett a merénylő

Prostituált lehetett a nizzai merénylő. Egy francia lap szerint Mohamed Bouhlel nőkkel és férfiakkal is randizott az elmúlt években, és volt egy 73 éves férfi szeretője is. Egyértelmű bizonyíték még nincs, de a számítógépének és mobiljának átvizsgálása után egy szexfüggő ember képe rajzolódik ki. Nizzában időközben felszínre törtek az indulatok a merénylet miatt.

A terror után: Nizza még mindig sokkos állapotban

Az olyan terrortámadást, mint amilyen Nizzában történt múlt péntek éjjel, soha nem lehet elfelejteni. Persze az idővel tompul majd az emléke, de mostantól ez a város is egy olyan hely lesz, ahol egyszer egy őrült merénylő megölt 84 ártatlan embert a tengerparton. Az ott élők szemmel láthatóan még nagyon félnek és tele vannak haraggal is.

Mi történt tegnap Nizzában?

Július 14-én tűzijátékkal ünnepelték a franciák nemzeti ünnepüket, amikor egyszer csak több ezer ember kezdett sikítozva menekülni, mert egy hatalmas teherautó száguldott végig az embereken.

Fókusz 2016-07-15


szerző:
2016.07.15. 18:55

A gázolás pillanata


szerző:
2016.07.15. 14:34
A gázolás pillanata

Egy erkélyről vette fel a tömegbe hajtó teherautót ez a szemtanú – látszik, hogy miközben százak menekülnek a gázoló elől, rendőrök is futnak a teherautó mögött és megpróbálják megállítani. 

Őrizetbe vettek egy nőt Nizzában

Őrizetbe vett a rendőrség pénteken egy nőt Nizzában, aki az első feltételezések szerint kapcsolatba hozható a csütörtök esti terrortámadással. A nő kendővel takarta az arcát, a körülötte levők pedig igyekeztek megakadályozni, hogy felvétel készülhessen róluk. Az őrizetbe vett nőt maszkot viselő rendőrök vitték el a helyszínről.

KIVÉGZÉS: A támadás vége


szerző:
2016.07.15. 13:57
KIVÉGZÉS: A támadás vége

A támadás vége – francia rendőrök vették körbe a gázoló teherautót és folyamatosan tüzeltek a vezetőfülkére. Az egyik rendőr a lövöldözés közben kissé hátrébb húzódik, mintha a sofőr viszonozta volna a tüzet, majd visszamegy és újra tüzelni kezd. A 31 éves, tunéziai származású férfi egyedül volt a fülkében, a rendőrség az átvizsgálás után  fegyvereket, robbanószereket és gránátokat talált a teherautóban.

Helyszínelők vizsgálják az éjszakai támadás helyszínét

A nizzai tengerparti sétányon még mindig ott áll a gázoló teherautó, körülötte eldobált, leszakadt ruhák és vérnyomok láthatóak még mindig. A sétány, ahol éjjel százezrek nézték az ünnepi tűzijátékot, teljesen kihalt, ahogy a tengerpart és a víz is. 

AMATŐR FELVÉTEL: A támadás pillanata

Menet közben a sofőr pisztollyal is lövöldözött a fülkéből, míg végül a rendőrök le nem lőtték a merénylőt. 

MEGRÁZÓ: Vérző testek mindenhol

Civilek is próbáltak segítséget nyújtani a nizzai tömeges gázolás sérültjeinek – az amatőr felvételen látszik, hogy szinte egymást érik a halottak és sebesültek a tengerparti sétányon. Rengeteg a sérült, az egyik hotel előterét rögtönzött kórházzá alakították át éjszaka. A könnyebben sérülteket és menekülőket a helyi taxisok is segítettek menekíteni a gázolás közeléből.

PÁNIK: Sikoltozva menekültek az emberek

Éttermekbe, bárok mellékhelyiségeibe próbáltak menekülni az emberek a nizzai sétányról a teherautó elől, mások pedig a tengerbe futottak, hogy elkerüljék a gázolást. Amikor a becslések szerint a több tízezres tömegbe hajtott a tunéziai származású merénylő, pánik tört ki, sírva, sikoltozva, a holttestek között menekültek az ünnepi tűzijátékra érkezők.

Videón a gázolás pillanata


szerző:
2016.07.15. 11:10
Videón a gázolás pillanata

Egy erkélyről vette fel a tömegbe hajtó teherautót ez a szemtanú – látszik, hogy miközben százak menekülnek a gázoló elől, rendőrök is futnak a teherautó mögött és megpróbálják megállítani. 

„Barbár és gyáva terrortámadás”

Terrortámadásnak minősítette a nizzai, több, mint 80 halálos áldozatot követelő támadást François Hollande francia elnök után az Egyesült Államok elnöke is. 

Terror Nizzában


szerző:
2016.07.15. 09:12
Terror Nizzában

84 ember meghalt és 100 megsebesült, amikor az éjjel tömegbe hajtott egy teherautó a dél-franciaországi Nizzában.

Fókusz 2016-06-29


szerző:
2016.06.29. 18:55
Nincs magyar áldozata a merényletnek

A merénylet miatt nem tudott leszállni Isztambulban a török légitársaság Budapesti járata. A gép, sok magyar utassal, végül Ankarában landolt. Egy mai járatot pedig töröltek. Az RTL Híradónak több Isztambulban élő magyar útlezárásokról, dugókról és a szokásosnál szigorúbb biztonsági intézkedésekről számolt be. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint nem változtatnak Törökország utazási besorolásán, de az oda utazó magyarokat fokozott óvatosságra intik.

Terrortámadás az isztambuli repülőtéren

Legalább 41-en meghaltak, 240-en pedig megsebesültek, amikor három fegyveres lövöldözött, majd felrobbantotta magát Törökország legnagyobb repülőtérén. 13 külföldi is meghalt. Úgy tudni, magyar állampolgár nincs az áldozatok között. A török hatóságok az Iszlám Államot vádolják, bár eddig egy terrorszervezet sem vállalta magára a támadást. Megrázó felvételek!

A magyar-belga meccs idején robbantott volna

A Magyarország-Belgium mérkőzés alatt akart öngyilkos merényletet végrehajtani egy férfi, akit éjszaka vettek őrizetbe a belga hatóságok. Erről a Belga RTL értesült.

Fókusz 2016-06-14


szerző:
2016.06.14. 18:55
Órákig tartott a mészárlás – 49 áldozat

Volt, aki halottnak tettette magát és úgy élte túl az Egyesült Államok történetének eddigi legbrutálisabb vérengzését. Mások a lövöldözés alatt a családjukkal sms-eztek; az egyik áldozat ezt írta az anyjának: meg fogok halni. Azóta nincs hír felőle. 49 embert mészárolt le az amerikai Orlando egyik melegbárjában egy afgán származású férfi. A 29 éves merénylő órákig tartotta rettegésben a 300 vendéget. Még nem hozták nyilvánosságra az összes áldozat nevét, sok családtag ezért még reménykedik, hogy szeretteik túlélték a vérengzést. Megrázó tudósítás!

Az utolsó 9/11-es mentőkutya volt

Elaltatták az utolsó kutyát, amelyik segített a mentésben a szeptemberi 11-i terrortámadások után. Tisztelgő tűzoltók sorfala között búcsúztatták egy texasi városban a beteg, öreg állatot, majd koporsóját végigvitték a városon, hősnek kijáró tisztelgésként.

Fókusz 2016-06-06


szerző:
2016.06.06. 18:55
15 terrortámadást tervezett a foci EB-re

15 terrortámadást tervezett a futball Európa-bajnokság idejére egy nacionalista, francia férfi. Hidakat, mecseteket, zsinagógát akart felrobbantani- ez derült ki miután elfogták az ukrán-lengyel határon. 125 kiló TNT-t, gépfegyvereket, gránátvetőt is találtak nála. A francia elnök szerint valós esélye van annak, hogy terrortámadás történjen a tornán. A magyar Terrorelhárítási Központ vezetője nem optimista, de azt mondta: konkrét fenyegetésről szóló információt ők egyelőre nem kaptak.

Eltűntek a turisták Egyiptomból

Az arab tavasz összecsapásai, aztán a terrortámadások és a repülőszerencsétlenségek miatt harmadával kevesebb turista megy a Vörös-tenger partjára nyaralni? De tényleg veszélyes hely lett Egyiptom, vagy továbbra is egy különleges, békés, olcsó úticél. Helyszíni tudósítás a piramisok földjéről.

Tűz okozhatta az egyiptomi gép katasztrófáját

Füstöt jeleztek az érzékelők az egyiptomi repülőről, amely csütörtökön a Földközi-tengerbe zuhant. A repülő adattovábbító rendszere szerint a füstjelzők pár perccel azelőtt kapcsoltak be, hogy a gép eltűnt a radarról. Szakértők szerint ez arra utal, hogy műszaki hiba okozhatta a tragédiát. Kairóban lévő riporterünk viszont arról tudósított: Egyiptom továbbra is kitart amellett, hogy terrortámadás történhetett.

Lezuhant gép: már holttesteket is találtak

A csütörtökön lezuhant utasszállító roncsdarabjai mellett pénteken megtalálták az utasok csomagjait és emberi maradványokra is bukkantak. A Párizsból Kairóba tartó gép hatvanhat utassal zuhant a Földközi-tengerbe. Nagyon valószínű, hogy terrortámadás történt és bomba robbanhatott a fedélzeten.

Fókusz 2016-05-19


szerző:
2016.05.19. 17:25
Mégsem tud budapesti merényletről a CIA

Kacsa a lengyel lapban megjelent hír, a CIA nem figyelmeztetett budapesti, berlini és varsói terrortámadásokra. Erről a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója beszélt az állami televízióban. Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságában is cáfolták a sajtóhírt, de a bizottság szocialista alelnöke mégis aggódik. Szerinte a kormány politikája elszigetelte Magyarországot. A Fidesznél azt mondják, nincs ilyen probléma.

Fókusz 2016-04-06


szerző:
2016.04.06. 17:25
Magyar kutyát ajándékoztak a párizsi rendőrségnek

Egy Magyarországon született kutyát ajándékozott egy amerikai segélyszervezet a párizsi rendőrségnek, hogy pótolják a tavaly novemberi terrortámadásokban meghalt Dízel nevű kutyájukat. Dízelnek ezzel két utóda lesz, hiszen decemberben az orosz belügy is adott egy kutyát a párizsiaknak.
 

Összefogást teremt a terror elleni küzdelem

A brüsszeli tragédia összehozta a máskor szembenálló vallonokat és flamandokat, Belgium államalkotó népeit. Az egész társadalmat foglalkoztatja, hogy mennyiben felelős a kormány, illetve a titkosszolgálat a hibákért. De ahogy munkatársunk Brüsszelben végzett rögtönzött közvélemény-kutatása mutatja: politikai és etnikai hovatartozástól függetlenül a belgák számára a legfontosabb, hogy közös erővel gyűrjék le a terrorizmust.

A biztonságosabb helyek a népszerűbbek

Nem csökken az utazási kedv, de kivárnak és nehezebben döntenek az emberek. Az utazási irodák tapasztalatai szerint a párizsi és brüsszeli terrortámadások óta az utazni vágyók óvatosabban és megfontoltabban döntenek arról, hova utazzanak. A biztonságosnak vélt helyek a legnépszerűbbek, sokan foglalnak szállást horvát, olasz és spanyol nyaralóhelyeken.

Többször hibázhatott a belga rendőrség

Politikai következményei is lehetnek Belgiumban a brüsszeli terrortámadásnak. A merényletek óta ugyanis kiderült: a belga rendőrség súlyos hibákat követett el, és nem vette komolyan a török figyelmeztetést, amely már tavaly nyáron lehetséges terroristaként azonosította az egyik reptéri robbantót.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való