KERESÉS search-close

terroristák

33 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "terroristák"

Jómódúak lehettek a srí lankai terroristák

Lemondásra szólította fel Sri Lanka elnöke a rendőrfőnököt és a védelmi minisztert - állítják névtelen kormányzati források. Az elnök szerint megelőzhető lett volna a húsvét vasárnap történt terrortámadás, ha a hatóságok kommunikálnak egymással. A merényletben eddig több mint 350-en haltak meg, 58 embert letartóztattak. A védelmi miniszter szerint jómódú, iskolázott emberek voltak a támadók.

Kényszerítették őket, ezért dolgoztak a terroristáknak

A kurd házaspárt terrorizmus finanszírozása miatt állítottak bíróság elé Szegeden. Azután vették őrizetbe őket a röszkei tranzitzónában két éve, hogy a menekültkérelmük beadása közben elmondták, évekig fogva tartották és dolgoztatták őket a terroristák, majd 2016-ban Irakba szöktek.

Autó – a terroristák új fegyvere

Pár óra alatt meg lehet szervezni egy autós terrortámadást, a hatása azonban óriási. Épp ezért használják előszeretettel ezt a módszert a szélsőségesek. Az első ilyen támadásokat Izraelben követték el. A kétezres évek elejétől ott hatvan ilyen akció volt. Európában ilyen típusú támadás miatt Nizzában haltak meg a legtöbben. Akkor 86 embert gázolt el egy teherautóval egy terrorista. Sem ott, sem Barcelonában nem akadályozta semmi az emberek között száguldó autó mozgását.

Már 15 évesen gyilkolni akart

Egyre több részlet derül ki a barcelonai merénylet fő gyanúsítottjáról, a marokkói származású fiatalemberről. Már 15 évesen arról írt az interneten, hogy kiirtaná a hitetleneket. A hatóságok szerint egy jól szervezett, legalább tíztagú terroristasejt állhat mögötte, amelynek tagjai a barcelonai akció után éjszaka egy újabb gázolásos támadást végrehajtottak, és robbantásos merényletet is tervezhettek.

Videón a terroristák lelövése

Az őket végül lelövő rendőröket is meg akarták ölni a merénylők szombat éjjel Londonban. Ez derült ki egy most nyilvánosságra került drámai térfigyelő kamera-felvételéből. Közben a Times című lap is bemutatott egy videót, amelyen az látszik, hogy a három terrorista öt nappal a támadás előtt egy kelet-londoni edzőteremnél találkozott.

 

Londoni fejlemény: azonosították a terroristákat

A londoni terrortámadás mindhárom végrehajtóját azonosította a Scotland Yard, de egyelőre nem árulják elé a nevüket, nemzetiségüket. A három férfit egy kocsmánál lőtték le a rendőrök még szombat éjjel, miután a támadók egy furgonnal átgázoltak a London-híd járókelőin, majd közeli szórakozóhelyeken többeket megkéseltek. Hivatalos közlés szerint eddig hét halottja van a támadásoknak, és 18-an vannak válságos állapotban. A válságos állapotban lévők között van egy rendőr is, akinél nem volt fegyver, amikor összeszurkálták. Szerte Londonban, és az ország más részein is nagy erőkkel zajlanak a razziák. Több mint 12 ember van már őrizetben, köztük néhány nő. Közben újabb, az eddigieknél is drámaibb videók kerültek elő.

 

Londoni szemtanú: „Véres bárdokkal jöttek”

Nyilatkozott az RTL Híradónak annak az étteremnek a magyar dolgozója, ahol szintén megtámadták a vendégeket. Kovács Judit az exkluzív interjúban azt mondta: amikor meglátták a késes terroristákat, egy hátsó helyiségbe zárkóztak be. Később a rendőrök engedték ki őket és azt mondták nekik, fussanak és 10 percig meg se álljanak.

 

Terror Londonban: hét halott

Hét halottja van az újabb londoni terrortámadásnak. Három hónap alatt ez már a harmadik tömeggyilkos merénylet Nagy-Britanniában. A három terroristát néhány perccel a támadás után lelőtték a rendőrök. A terroristák egy kisbusszal hajtottak a tömegbe a London-hídon, majd kiszálltak, és többeket megkéseltek a környéken. A merényletben csaknem 50-en megsebesültek, 21-en válságos állapotban vannak. Kiderült, hogy a három férfi ál-robbanómellényt viselt. Londonban élő magyarok arról számoltak be Híradónknak, hogy a környékbeli éttermeket lezárták, és csak azután engedtek el mindenkit, hogy kiderült, nincs több támadó.

 

Fókusz 2016-12-23


szerző:
2016.12.23. 19:00

Terror: magyar szálak


szerző:
2016.11.13. 18:15
Terror: magyar szálak

Budapesti szállodában is laktak és magyar mobillal is kommunikáltak az egy évvel ezelőtti párizsi terrortámadások szervezői és lebonyolítói. A nyomozás során kiderült, 14 terrorista utazott át Magyarországon. A merényletek irányítója, Saleh Abdeslam háromszor is járt itt, bérautóval vitte tovább a többieket Budapestről. A legtöbb merénylő a támadás vagy a hajsza során meghalt, egyedül Abdeslam él még, őt négy hónap után fogták el, most Európa egyik legszigorúbban őrzött börtönében ül.

Egy hetet voltak Budapesten a párizsi merénylők

Egy hetet töltött Budapesten az a három terrorista, akik tavaly novemberben 89 embert gyilkoltak meg a párizsi Bataclan szórakozóhelyen, ezt Németh Szilárd fideszes képviselő jelentette be francia, belga és magyar titkosszolgálati adatokra hivatkozva. A tömeggyilkosok a menekültekkel érkeztek a balkáni útvonalon, hamis szír útlevelekkel. Németh Szilárd szerint a merénylők Budapesten tervezték meg a párizsi terrortámadást. Az LMP szerint sokkal szorosabb együttműködésre lenne szükség az európai titkosszolgálatok között, hogy az ilyen információk minél hamarabb kiderülhessenek.

Halomra gyilkolják Aleppó lakóit

Civilek százai haltak meg az utóbbi pár napban a szíriai Aleppó elleni légicsapásokban. A szír kormány és a vele szövetséges Oroszország légiereje szünet nélkül, példátlan hevességgel bombázza a várost. Az ENSZ főtitkára háborús bűncselekménynek nevezte, hogy az ostromlók tiltott fegyvereket, például gyújtóbombákat is bevetnek. Moszkva szerint azonban épp hogy a várost védő terroristák kerítették be a kormánycsapatokat, akik csak védekeznek.

Kegyetlenül végeztek a túszokkal

Bozótvágókkal gyilkoltak meg terroristák húsz külföldit, többségében olaszokat és japánokat, Banglades fővárosának egyik éttermében. 12 órával a támadás kezdete után a biztonsági erők lerohanták őket, és 13 túszt tudtak kiszabadítani. Hat támadót agyonlőttek, egyet elfogtak. Meghalt két rendőr is. A merényletet az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.

Külföldi harcosok az Iszlám Állam ellen

Egyre több nyugati önkéntes utazik Szíriába, hogy harcoljanak a magát Iszlám Államnak nevező bűnszervezet ellen. Eddig a terroristákhoz csatlakozott rengeteg külföldi, mostanság viszont a másik oldalon is egyre többen vannak olyanok, akik a világból jöttek. Pénzt nem, csak szállást, ellátást és fegyvert kapnak.

Fókusz 2016-04-15


szerző:
2016.04.15. 17:25

Fókusz 2016-04-08


szerző:
2016.04.08. 17:25

Fókusz 2016-03-23


szerző:
2016.03.23. 17:25

Szorongatják az Iszlám Államot


szerző:
2015.12.25. 18:45
Szorongatják az Iszlám Államot

Utcáról utcára, házról házra folyik a harc Ramadiban az iraki kormányerők és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet fegyveresei között. A terroristák szívósan védekeznek az ostromlókkal szemben, de egyre kijjebb szorulnak a Bagdadtól mindössze 100 kilométerre lévő városból. Az iraki csapatok napokon belül felszabadíthatják a stratégiai fontosságú települést.

Magyarul Balóval 2015-12-01

Minden terrorista bevándorló, mondja a miniszterelnök. A menekülteket nem lehet összemosni a terroristákkal, mondja az ellenzék egy része, de nincs javaslatuk a menekültválságra. Van-e itthon terrorveszély? Félnünk kell a párizsi terrortámadások után? Egyáltalán: állandósulhat életünkben a félelem? Hárompárti vita a Fidesz, az MSZP és a DK képviselőivel.

170 túszt ejtettek a luxushotelben

Ostromállapot Maliban! A rohamrendőrök és a katonák egy páncélozott jármű fedezékében közelítették meg az épületet, ahonnan néhányan épségben ki tudtak menekülni. Egyikük azt állította, hogy a terroristák angolul beszélnek. A hatóságok azt közölték, hogy 170 embert, köztük sok külföldi vendéget és alkalmazottat ejtettek túszul a támadók.

Jönnek-e terroristák is a menekültekkel?

Ezt kérdezi egész Európa. Sokak szerint igen. De mit mondanak a menekülőket országról országra kísérő újságírók, akiknek saját élményei vannak a menekülthullám forrásvidékéről és állomásairól. Kik jönnek? Miért jönnek? Vannak közöttük gazdasági migránsok is? Küldi őket valaki? Kinek üzlet a menekültválság?

Menekült-kvóta: bírósághoz fordul a kormány

A terroristák szétosztását jelenti az uniós kvótarendszer Orbán Viktor szerint. A miniszterelnök erről az állami tévének adott interjújában beszélt. Az Országgyűlés pedig kedden törvényben kötelezte a kormányt, hogy az Európai Bíróságon támadja meg a kvótarendszerről hozott uniós döntést. Az MSZP szerint a terrorizmusért nem a menekültek, hanem a terroristák a felelősek.

Már második napja bombázzák a terroristákat

Francois Hollande szerint az eddiginél szélesebb nemzetközi együttműködésre van szükség az Iszlám Állam ellen. Moszkvában közben bejelentették: biztosan bombamerénylet miatt zuhant le az orosz repülőgép a Sinai félsziget felett.

Megölték a feleségét, de nem akar gyűlölni

„Ketten vagyunk, a fiam és én, de a világ összes hadseregénél erősebbek vagyunk” – ezt írta levelében egy férfi, akinek feleségét a terroristák ölték meg. Azt írta, hogy sem ő, sem a fia nem kezd gyűlölködni, hiába akarták ezt elérni a terroristák.

Gyereket vár a magyar nő, akinek meggyilkolták férjét

Várandós az a magyar nő, akinek francia férjét a párizsi Bataclan koncertteremben gyilkolták meg péntek este - tudta meg a Blikk. A férfi a biztonsági szolgálat vezetőjeként dolgozott, az elsők között volt, akit a merénylők lelőttek.

TEK-tanulmány: nincs komoly terrorkockázat

A menekültek nem jelentenek reális terrorveszélyt, ezt állítja a Terrorelhárítási Központ Tudományos Tanácsának elnöke egy tavaly év végén megjelent tanulmányban, amit az Index fedezett fel. Szerinte ugyanis a menekültek között túlságosan költséges és veszélyes terroristákat bejuttatni Nyugat-Európába. Ezzel szemben a TEK főigazgatója és a kormányzati kommunikáció is valós veszélyt emleget.

Asszad: Ne támogassátok a terroristákat!

Ha aggódtok a menekültek miatt, ne támogassátok a terroristákat - ezt üzente Szíria elnöke Európának egy orosz újságíróknak adott interjúban. Bashar el Asszad szerint azért, hogy milliók hagyták és hagyják el országát a terroristák a felelősek. A szíriai elnök a polgárháború kezdete óta terroristának nevez mindenkit, aki a rezsimje ellen harcol.

Kegyetlenkedtek a foglyokkal


szerző:
2015.05.04. 18:25
Kegyetlenkedtek a foglyokkal

Megdöbbentő részletekről számolt be az a 300 nő és gyerek, akiket a nigériai hadsereg a múlt héten szabadított ki a Boko Haram nevű terrorszervezet fogságából. Sok nőt erőszakkal férjhez adtak, sokukat verték, kínozták, éheztették, majd megölték azokat a férfiakat, akik a nigériai hadsereg támadásakor nem akartak a terroristákkal együtt harcolni. Megrázó tudósítás!

Gyerekeivel szökött az Iszlám Államhoz

Nagy-Britanniában már szórólapokon hívja fel a rendőrség a muszlim családok figyelmét az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentette veszélyekre. A hatóságok azt kérik a szülőktől, hogy minél többet beszélgessenek gyerekeikkel arról: milyen tartalmakat néznek a világhálón. Közben a holland hatóságok egy fiatalasszonyt keresnek, aki két gyerekével együtt - feltehetőleg Szíriába - az Iszlám Államhoz szökött.

RTL II: Lelőtték a párizsi terroristákat, de túszok is meghaltak

A rendőrök kora este ölték meg a szerdai vérengzésért felelős testvérpárt. A párizsi üzletben túszokat ejtő férfit szintén kivégezték, ott azonban négy túsz is életét vesztette.

Gránát és lövések a kormányfő kíséretére

Fegyveresek támadtak rá a török kormányfő autókonvojára.

Szeptember 11: a nagy összeesküvés?

8 évvel a terrortámadások után is tartják magukat az összeesküvés elméletek.

Bosnyák terroristák robbantanak Zárában?

Bosnyák terroristák akarnak robbantásos merényletet elkövetni Zárában.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való