KERESÉS search-close

természetkárosítás

13 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "természetkárosítás"

Cigarettacsikket ad a fiókájának egy kismadár

Megdöbbentő fényképeket tett közzé a Facebookon Karen Mason amerikai fotós az ember természetkárosításáról.

 

MEGÖLT TEKNŐS: „Tettem valami rosszat, gondolom, hogy most segítséget kapok.”

Ezt a 28 éves nőt gyanúsítják azzal, hogy egy kővel elpusztította a Fővárosi Állatkert görögteknősét szerdán. Természetkárosítás miatt indult ellene eljárás.  A 28 éves nő láthatóan zavart volt. Az egyik kezében a papírjait szorongatta, a másikban egy nejlont, amiben Barbie babák voltak. Azt mondta, három hónapja az utcán él és nem kapott senkitől segítséget.

Nyomoznak az elásott sertéstetemek miatt

Állatkínzás és természetkárosítás miatt jelentette fel a kormányhivatal azt a tiszaföldvári vállalkozót, akinek a telepén több száz disznó pusztult el még nyáron. A tetemeket egyszerűen elásták a telken. A rendőrség csak emiatt indított nyomozást. A kormányhivatal zár alá vette a hizlaldát, de a malacok maradhattak, állatorvos vizsgálja őket naponta.

Lepkeper: Negyedjére is felmentették

Negyedjére is felmentették a kokadi gazdát. Először 2013-ban állt bíróság elé. Akkor azzal vádolták, hogy a földjén 6000 lepke pusztulását okozta, amikor cserjéket vágott ki a természetvédelmi területen. A fakivágásokra azonban engedélye volt.

Védett madarakat is lelőttek

168 tőkésrécét és 9 védett madarat lőtt le az a két olasz vadász, akit még szombaton fogtak el a természetvédelmi őrök Abádszalók közelében, a Tisza-tavon. Bár fejenként nyolc madarat lőhettek volna le, csónakjukban 168 réce tetemét és további 9 védett madarat is találtak az őrök. A rendőrök lopás, orvvadászat és természetkárosítás miatt indítottak nyomozást.

Fákat vágtak ki a vár felújítása miatt

Azt ígérték, hogy természetkárosítás miatt feljelentést tesz a Szigetvári Emberekért Egyesület, mert szerintük nem azokat a fákat vágják ki a várban, mint amit korábban ígértek. Júliusban beszámoltunk róla, hogy a várfelújítás miatt ritkítják a zöldövezetet. A munkálatokat megrendelő bizottság elnöke akkor néhány vörösfenyő eltávolításáról beszélt, csütörtökön viszont egy nyírfa kivágásáról is készült videó.

Börtön járhat a megmérgezett sasért

Vádat emelt az ügyészség Remény, a parlagi sas elpusztítása miatt. Állatkínzás és természetkárosítás miatt akár hét és fél év börtönt is kaphat az a vadász és társa, akik idegméreggel mérgezett tojásokkal elpusztították a ritka madarat és a költő párját. A két férfi a környéken garázdálkodó rókákat akarta eltűntetni. De az állatok teteméből a sasok is ettek, ez lett a vesztük.

Tönkretehette a strandokat a kikötő

Átadták a balatonfenyvesi gigakikötőt, igaz, a csütörtöki szalagátvágásra csak egyetlen TV-stábot hívtak meg, akik az állami csatornának forgattak. A kikötőépítést a kezdetektől viták és rendőrségi feljelentések kísérték.  Jelenleg is nyomoz a rendőrség, természetkárosítás gyanúja miatt. Legutóbb az LMP jelentette fel a beruházót, mert szerintük a Balatonból négy hektárt kihasító, kolosszális kikötő megváltoztatta az áramlási viszonyokat, és ezért iszaposodott el két strand a szomszédos Balatonmáriafürdőn.

Nyomoznak a fenyvesi kikötő miatt

Természetkárosítás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a balatonfenyvesi kikötő építése miatt. Az LMP jelentette fel a beruházó céget, mert szerintük a Balatonba hosszan benyúló mólók megváltoztatták az áramlási viszonyokat, és emiatt eliszaposodtak a környék strandjai. A kikötőépítő cég tulajdonosa szerint nekik ehhez semmi közük.

Hóvirágot loptak, 3 évet kaphatnak

Csaknem 3 millió forint kárt okozott két ukrán hóvirágtolvaj. A záhonyi határon buktak le, 283 szálat találtak náluk. A közelgő nőnapra szerették volna eladni a hóvirágokat, valószínűleg Olaszországba tartottak. Az unióban a hóvirág védett növény, tilos letépni. Magyarországon egy szál eszmei értéke 10 ezer forint. Az ukrán tolvajok ellen természetkárosítás miatt indult eljárás. Akár 3 év börtönt is kaphatnak.

Határzár: veszélyben a ritka magyar állatfaj?

Megsemmisülhet az egyik legritkább magyar állatfaj, a földikutya élőhelye Ásotthalom mellett a menekültek ellen felhúzott kerítés építése miatt. Ettől tartanak a környezetvédők. A földikutya  az óriáspandánál is veszélyeztetettebb állatnak számít, néhány száz darab él belőlük összesen. Közülük most 100-150-et fenyeget az építkezés. A Földművelésügyi Minisztérium azt állítja, az állatok nincsenek veszélyben.

 

Akár börtönbe is kerülhet a vállalkozó

Akár 5 évig terjedő börtönt is kaphat Csipak Péter milliárdos nagyvállalkozó természetkárosítás miatt. Csipak két budai telekre épített egy szállodaméretű házat, de kiderült, hogy 2300 négyzetmétert jogtalanul csapott hozzá a telkéhez a szomszédos természetvédelmi területből.

Fürjtetemeket rejtett a légszűrő

Nyolcvanhat fürjtetemet találtak a pénzügyőrök egy szerb férfi autójában a tompai átkelőnél.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való