KERESÉS search-close

temető

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "temető"

Négyezer éves temető Kecskeméten

Csaknem 4 ezer éves temetőre bukkantak a régészek Kecskemét belvárosában. Egy építkezés megkezdése előtt tárták fel a területet, ahol a legnagyobb meglepetésükre a vatya nemzetség temetője tárult fel előttük a föld alól. 30 darab temetkezési urnát és egy koporsós csontmaradványt találtak.

Gergő megalkotta Rácz Jenő sírját

Gergő nagyon elméretezte a burgonyát a tányéron, amit a zsűri érdekes dologhoz hasonlított.

Halálra gázolhatta egy halottaskocsi a 71 éves asszonyt

Halálra gázolhatta egy halottas kocsi a temetőben. Egy 71 éves asszony vesztette életét pénteken az egyik szekszárdi temetőben. Az idős nő a beton úton gyalogolt, mielőtt a baleset történt. A mentők már nem tudták megmenteni az életét. A rendőrség büntetőügyben indított nyomozást, de nem biztos, hogy a furgon sofőrje hibázott.

4500 éves temetőt találtak a gízai piramisoknál

Egy legalább 4500 éves temetőt találtak a gízai Piramisok tövében, Egyiptomban. A kutatók abban bíznak, hogy némelyik sírhelyben még múmia is lehet.A környéken korábban már találtak egy 2500 éves temetkezési helyet, amit épp tegnap nyitottak meg a nyilvánosság előtt. Azt remélik, hogy ettől újra fellendülhet a turizmus a térségben.

A szellem után Cicciolina is elment

Tokár Tomi emléke után újabb kísértethistória került elő a múltból. A művésznő éppen egy temetőben sétált, amikor megtörtént a hátborzongató eset.

A Céllövölde játékot itt tudod megnézni. Ha pedig a teljes adásra vagy kíváncsi, kattints ide!

Nézd meg a többi Céllövölde játékot is!

Nappal sírásó volt, éjjel drogdíler

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki az ügyészség szerint drogot árult Budapesten ismerőseinek. A férfi a pesterzsébeti temetőben dolgozott, a kábítószerekből szerzett pénz egy részét ott, az öltözőszekrényében találták meg. A vádlott mindent tagad, elfogása óta börtönben van.

Bomba miatt nem temethetik el

Világháborús bombát rejt a miskolci temető egyik sírja, ez már 15 éve kiderült, de akkor nem történt semmi. Egy miskolci nő az édesanyját szerette volna eltemetni néhány hete. A sírásók azonban szóltak neki, hogy a sír belsejében egy jelölés van, ami szerint robbanószerkezetet rejt a föld. Az esetről először a Blikk írt. Az asszony egy hónapja várja, hogy elvigyék a bombát a családi sírból és végre eltemethesse édesanyját.

 

Temetőkben fosztogattak, elfogták őket

Temetői tolvajpárost fogtak el a rendőrök. Főként Veszprém megyei temetőkből loptak gránitból és márványból készült vázákat. A munkát megosztották: egyikük leszerelte a zsákmányt, a másik férfi - aki síremlékek készítésével foglalkozott- áron alul eladta. A hozzátartozók szerint gyalázat, ami történt.

Temetői árak: nagy a különbség

Csak Budapesten majdnem egymillióan mentek ki a temetőkbe a héten, de a nagyvárosokban is több tízezres tömeg kereste fel a sírokat az elmúlt napokban. A rendőrség és a mentők azt mondják, komolyabb probléma nélkül ért véget hosszúhétvége. Az egyik biztosító felmérése szerint hatalmas különbségek vannak Magyarországon a sírhely- és a temetési kellékek árai között.

Tömeg a temetőkben országszerte

A jó időben csütörtökön is rengetegen látogattak ki a sírokhoz, és sokan több időt töltöttek a temetőkben, mint ilyenkor szoktak. Volt, aki azt mondta, a napsütésben még a szerettei elvesztése miatt érzett fájdalom is enyhébb. A temetők egész héten hosszabb nyitva tartással várják a látogatókat.

Tolvajveszély a temetőkben!

Autófeltörőkre és zsebtolvajokra is lehet számítani a temetőkben, erre hívták fel a figyelmet hétfőn a rendőrök. Mindenszentek ünnepén és Halottak napján tömegek indulnak útnak, a rendőrök és a polgárőrök ezért már mától sok helyen forgalmat irányítanak és figyelik a rendet.

TOLVAJVESZÉLY: A temetőknél fokozott óvatosságra intenek

Mindenszentek és Halottak napja környékén több az autófeltörés és a zsebtolvajlás, ezért a rendőrség fokozott óvatosságra hívja fel az emberek figyelmét. Már az előző hétvégén több tízezren látogattak ki a temetőkbe, az ünnepekre pedig még nagyobb tömegre számíthatunk.

Fiatalok döntötték le a sírokat

Pénzbüntetéssel megúszhatja az a három fiatal, akik – a gyanú szerint – brutálisan megrongálták a sírokat a budakalászi szerb temetőben, még tavaly nyáron. A vandálok 16 sírhelyet tettek tönkre. Ledöntötték a fejfákat, széttörték a márványlapokat és kripták fedelét emelték le. Több milliós kárt okoztak. A rendőrök most zárták le a nyomozást, az ügyészség hamarosan vádat emelhet ellenük.

Megrongálta a temetőt a vihar

Több tucat sírt rongált meg a vihar az egyik makói temetőben. Egyelőre még felbecsülni sem tudják, hogy mekkora a kár. A héten sokfelé volt vihar. Hajnalban, a Dunakanyarban annyi eső esett, mint máskor két hét alatt.

Elárasztja a szemét egy miskolci temető környékét

Elárasztja a szemét egy miskolci temető környékét, miután ismeretlenek állandóan a sírkerthez hordják a szemetüket, erről panaszkodnak helyiek Miskolc egyik városrészében. Az ott lakók szerint ez már régóta probléma. Az önkormányzat hiába szállíttatja el hetente a szemétkupacot, az folyamatosan újratermelődik.

 

Megható! Piros először mesél elhunyt édesapjáról

Lehelnek szüksége volt Pirosra, ugyanis egy számára rendhagyó megrendelést kellett teljesítenie. Úgy tűnik, a lány barátra talált a virágkötő személyében...

A teljes adásért kattints IDE!

Látogató alig van már, szemét viszont maradt a temetőkben

A temetőgondnokságok pedig hiába takarítják a sírhelyek környékét és az utakat, a sírköveket a hozzátartozóknak kell rendben tartaniuk. Sokan mentek pénteken azért, hogy lepakolják az elhasznált mécseseket a sírkövekről, volt, aki azt mondta, azért, mert innentől már az is szemétnek számít.

Virágot és mécsest is lopnak

Rendőrök, polgárőrök vigyázzák a sírokra rakott virágokat, gyertyákat több temetőben is. Éjjel-nappal járőröznek, mert sokan panaszkodnak, hogy eltűntek a sírokról a csokrok. Van, aki más síron találta meg a sajátját.

4 év után került haza a kutyájuk

Megható találkozás négy év után! Sírva ölelte magához egy budapesti család elveszettnek hitt kutyáját, Lindát. Az állat az évek alatt a pesterzsébeti temetőben egy fenyőfa alatt élt, a látogatók etették. Mindenki azt hitte, hogy az egyik temetőőré. Végül múlt héten szólt valaki az állatvédőknek. Mivel a kutyában volt chip, megtalálták a gazdát is. A család alig akarta elhinni, hogy Linda él.

6. rész - Ki gyalázta meg a gyerekem sírját?

Balogh Mariannt mélységesen megrázza, amikor felfedezi, hogy valaki kitépte a fia sírjáról az összes virágot és észreveszi, hogy több alkalommal eltűnnek a kitett játékok, plüssállatok is. Kisfiát, Tamáskát négy évvel ezelőtt egy részeg sofőr gázolta halálra, amikor a fiú kiszaladt elé az úttestre.

Sírkövekből készült a járda

Járda lett a sírokról leszedett keresztekből a makói temetőben - írta meg a Délmagyarország. A szokatlan megoldás sokakat felháborított. De nem csak a sírok közötti, hanem a mosdóhoz vezető utat is márvány sírkőből készítették, ott még az elhunyt neve is olvasható. A temető üzemeltetője nem akart kameránk elé állni, de megígérte, az ünnepek után változtatnak a helyzeten.

Gyász és misztikum keveredik


szerző:
2016.10.31. 18:15
Gyász és misztikum keveredik

Bár még csak kedden lesz Mindenszentek, és szerdán Halottak napja, már hétfőn megteltek a temetők mécsesekkel, virágokkal és emlékezőkkel. Így lesz ez a következő két napban is, ezért rendőrök irányítják majd a forgalmat a sírkertek környékén. A Híradónk által megkérdezett néprajzkutató szerint ez az ünnep nemcsak a gyászé, hanem egyfajta misztikum is párosul hozzá.

Veszélyes a gyertyagyújtás

Veszélyes lehet a gyertyagyújtás. Milliók emlékeznek elhunyt szeretteikre a temetőben és otthon, de a veszélyekre kevesen gondolnak. Pedig a tűzoltókat halottak napja környékén átlagosan húszszor riasztják lakástűzhöz vagy temetőkbe azért, mert valami meggyulladt egy gyertya miatt. A katasztrófavédelemnél azt mondják, ha néhány apróbb szabályt betartunk, elkerülhető a gond.

Tömegeket várnak a temetőkbe


szerző:
2016.10.25. 18:18
Tömegeket várnak a temetőkbe

Több zsebelés, autófeltörés és baleset lehet a hosszú hétvégén. Mindenszentek ünnepén és halottak napján tömegek indulhatnak útnak, a rendőrök és a polgárőrök ezért már szombattól ott lesznek a temetőkben. Nemcsak a tolvajokat figyelik, a forgalmat is irányítják majd.

Sírokat tarolt le kocsijával, majd elmenekült

Kisodródott a kanyarban és fákat, sírokat tarolt le egy fiatal a tótvázsonyi temetőben. Valószínűleg gyorsan ment, nem tudott lefékezni, ezért hajtott a sírkertbe. A 23 éves férfi információink szerint otthagyta az autót és elmenekült. Két nappal később viszont besétált a rendőrségre és feladta magát.

TEMETŐI ÁMOKFUTÓ: Tört-zúzott az autós

Autóval hajtott a tótvázsonyi temetőbe egy sofőr a hétvégén. Az ámokfutás után több sír is megsérült. Az autós először egy balra ívelő kanyarban hajtott át a szembejövő sávba, onnan le az út melletti füves területre, ahol nekiment a temető kerítésének. Azt átszakította, és így tört be a sírkertbe.

Ledózeroltatta a sírköveket a polgármester

Ledózeroltatta a sírköveket a temetőben, hogy utat építessen a helyükre a polgármester a Veszprém megyei Bében. A helyiek azt állítják, nem tudtak erről és a hozzátartozókat sem kereste meg senki. A polgármester azt mondta, a képviselő testület megszavazta az útépítést, a sírok ledöntéséről viszont maga döntött.

Rázuhant egy sírkő, megsérült a gerince

A fiú a rokonaival volt a temetőben. A baleset előtt a többi gyerekkel játszott a sírok között. A több mint 30 éve készült síron csak egy vékony cementréteggel rögzítették a követ. A rendőrök gondatlanság miatt nyomoznak.

Anya és fia lopta a temetőből a művirágokat

Visszaeső temetői tolvajokat kaptak el a rendőrök a Hajdú-Bihar megyei Újtikoson. Anya és fia összesen több száz csokor virágot zsákmányolt a sírokról. A 40 éves nő és 23 éves fia nem először bukott le emiatt. Pár hónapja még egy másik település temetőjébe mentek lopni, de autójuk akkor elakadt a sárban, így buktak le.

A gyereksírt sem kímélték

Rézszobrokat, mécseseket, feszületeket és vázákat lopott két fiatal a berhidai temetőből hónapokon keresztül. Valószínűleg a kerítésen mászhattak át, letörték a vázákat és több mint 40 kegytárgyat vittek el, hogy később eladják őket.

Keresse meg a képen a lovon ülő kísértetet!

A fotót egy angol város temetőjében készítette egy helyi amatőr fényképész újév napján, és állítólag a régóta a környéken kísértő páncélos lovag és lovának szelleme látható rajta. Mi hiába meresztjük a szemünket, nem nagyon találjuk, de hátha önnek sikerül!

Rengetegen mentek ki a temetőkbe


szerző:
2015.11.01. 18:25
Rengetegen mentek ki a temetőkbe

Megteltek a temetők - mécsesekkel, virágokkal, emlékezőkkel és autókkal is. Ma Mindenszentek van, holnap pedig halottak napja lesz. Ezen a két napon megerősített rendőri szolgálattal és hosszabb nyitvatartással várják a sírkerteknél a hozzátartozóikhoz látogatókat.

Mécsesek világítanak halottak napján

November 1-jén az elhunytakra emlékezünk, ilyenkor még a szomorú temetőket is beragyogja a fény. Gyönyörű őszi képek a szadai és a gödöllői sírhelyekről.

Tömeg a temetőkben


szerző:
2015.10.31. 18:53
Tömeg a temetőkben

Már szombaton tömeg volt a temetőkben országszerte a halottak napja miatt. Budapesten a Farkasréti temető előtt délelőtt is rendőrök irányították a forgalmat. A temetők ilyenkor tovább tartanak nyitva, a legtöbb látogatót mindenhol holnapra várják. Vasárnap, november elsején Mindenszentek napja van, halottak napja pedig november 2-án, hétfőn lesz.

Figyelmeztetés halottak napja előtt

Temetésre is loptak már koszorút egy másikról, máskor a gyászolók táskáiból emelték el a tárcákat, vagy parkoló autót törtek fel. Azért, hogy kevesebb ilyen eset forduljon elő, halottak napja közeledtével országszerte fokozott rendőri ellenőrzést tartanak a temetőkben.

Fia sírját tette rendbe, motorra ült, elgázolták

Fia sírjánál járt a temetőben az a motoros, akit halálra gázolt egy kisteherautó szerdán Debrecenben. A 69 éves férfi az ütközés után lerepült a motorról, a helyszínen meghalt. Feleségével együtt voltak a temetőben, másfél éve halott fiuk sírját tették rendbe, majd az asszony busszal indult haza. Azt mondta stábunknak, amikor otthon bezárt ajtó fogadta, azonnal tudta, hogy baj van.

Mit mondjak a gyereknek a halálról?

Hétvégén Halottak napja, amikor minden család kilátogat a temetőbe, hogy elhunyt szeretteikre emlékezzenek. Ilyenkor akarva-akaratlanul előjön a halál, mint téma a gyerekeknél is, ám ők korukból adódóan nagyon másképp élik és értik meg, mit is jelent ez pontosan. Mit és hogyan kommunikáljunk a gyerek felé ezzel kapcsolatban és mit mondjunk, miért megyünk ki a temetőbe? Vendégünk volt Dr. Süli Ágota, pszichiáter.

Óvatosságot kérnek a temetőkben

A szeretteiket gyászolók mellett alkalmi tolvajok, zsebesek és autófeltörők is elindulnak a sírkertekbe ezen a hétvégén. Az Országos Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy vagy hagyjuk otthon az értékeinket, vagy zárjuk el azokat az autó csomagtartójába.

A temetőben, fényes nappal erőszakoskodott

A temetőben, délután kettő órakor akart egy idős nőt megerőszakolni egy 31 éves karcagi férfi! A 76 éves asszony azonban nem hagyta magát és kiabált. Ezt többen hallották, és a támadót elzavarták. A rendőrök alig három óra alatt elkapták a férfit, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Temetés után kilopták a koporsót a sírból

Az elhunytat visszadobták, és újra betemették. Mindez öt évvel ezelőtt történt az esztergomi temetőben, de a sírásó, aki másnap észrevette, hogy van már egy név a koporsón, csak tavaly jelentkezett.
 

Koporsó-lopás: csak egy napig nyugodhatott békében

Párdányi Rudolfné temetése után mindössze egy napig nyugodhatott békében, koporsójában az esztergomi temetőben. Ez áll annak a temetői munkásnak a jelentésében, aki pár év hallgatás után 2014. februárjában árulta el szörnyű titkát a temetkezési vállalat új ügyvezetőjének. Forgó Viktor riportja.

Felújították a zsidó hősök síremlékét

Felújították a Kozma utcai temető első világháborúban elesett zsidó hőseinek síremlékeit. A több mint 300 sír renoválását a Honvédelmi Minisztérium végezte.

Molinóval a temetői tolvajok ellen

Molinóra írt figyelmeztetés fogadta vasárnap a látogatókat a szolnoki temetőben. Ott így próbálták a tolvajokra felhívni a figyelmet. Vasárnap is százezrek vittek virágot szeretteik sírjára.
 

Halottak napja: tömeg a temetőkben

Mécsesekkel, virágokkal, koszorúkkal teltek meg a temetők, már szombaton is rengetegen látogattak ki szeretteik sírjához. Több temető környékén dugók alakultak ki, bent pedig sok helyen szinte hömpölygött a tömeg.

A fél ország útra kel a hétvégén

Mivel a halottak napja idén az őszi szünet idejére esik, sok család már a hét elején meglátogatta a sírkerteket. A budapesti temetőkben a hét végén egymillió látogatóra számítanak.
 

Mindenszentek: vigyázzunk az utakon!

Hétvégén sokkal több gépjármű lesz az utakon, rengetegen indulnak útnak távoli temetők felé, köztük tipikus vasárnapi sofőrök, hogy leróják kegyeletüket. A ránk leselkedő veszélyekről beszélgetünk egy rendőr alezredessel.
 

„A horror háza”


szerző:
2014.10.28. 18:15
„A horror háza”

Megrázó, felkavaró tudósítás! Oroszországban csak a horror házaként emlegetik annak a férfinak az otthonát, amelyről az orosz rendőrség a napokban hozott nyilvánosságra néhány felvételt. A volt történész gyermekek mumifikálódott holttestét tartotta lakásában, amelyeket egy közeli temetőből hantolt ki. A férfi a hullákat felöltöztette és játszott velük.
 

Tolvajokra figyelmeztet a rendőrség

Már hétfőn is sokan keresték fel a temetőket, hétvégén viszont már milliók indulnak útnak, hogy leróják kegyeletüket szeretteik sírjánál. A rendőrség szerint ilyenkor több a tolvajlás is.
 

Fókusz 13-10-31


szerző:
2013.10.31. 19:45
Fókusz 13-10-31

Fókusz: Hisztériába torkollt az X-Faktorosok szerda közönségtalálkozója. A rajongó tömeg a döntősök otthonánál gyűlt össze! Fél éve szenvedett halálos balesetet Erőss Zsolt. A hegymászó édesanyja még mindig a válaszokra vár. De mi az a halloween?- Van, aki azt sem tudja, mit ünnepel valójában. Csalódások a hírességek sírjainál!

Könnyes szemmel ünnepelték Cipő születésnapját

Két tucatnyi rajongó, barát és családtag ünnepelt szomorúan – ez a születésnap már nem olyan, mint korábban volt. A kerepesi temetőben emlékeztek meg péntek este Cipő 48. születésnapjáról.

Mitől lehet olcsóbb a temetkezés?

A Házon kívül utánajárt, miért kerül vagyonokba a temetés. Megkérdeztük, miért hatalmas az árkülönbség temető és temető között, és megmutatjuk, mitől lehet olcsóbb a temetkezés.

A 10 éves móri mészárlás árnyékában

Szülők, akik elvesztették gyermekeiket, és árván maradt gyerekek, akiknek el kellett engedniük szeretteiket.

Házon kívül 12-03-28


szerző:
2012.03.28. 23:05
Házon kívül 12-03-28

Házon kívül: Az erőszakoló sorozatszínész - Mi vitte Damu Rolandot arra, amiért négy és fél év börtönt kapott? És más megítélés alá esik-e a nemi erőszak, ha az ember barátnőjéről van szó, aki önként megy fel hozzá, sőt kihívóan öltözködik? Vallomások a családon belüli nemi erőszakról. A bajai kocsmáros, a pultoslány és a hitelügyintéző - Egy több tízmilliós csalássorozat, egy gyanús haláleset, egy megbolygatott sír és egy hosszan húzódó bírósági ügy. A kecskeméti börtönben találkoztunk a történet főszereplőjével, aki a csalásokat elismeri, de az ellen tiltakozik, hogy megmérgezte volna a bűntársait, a két fiatal lányt. Újabb lehetőségek, újabb remény - Jön az árfolyamgát és a Nemzeti Eszközkezelő, ami sok devizaadósnak nyújthat segítséget. De nem mindenkinek és nem ugyanazokkal a feltételekkel. Utánajártunk a részleteknek, hogy segítsünk a bonyolult döntések meghozatalában.

Jimmy örökre a szívekben él


szerző:
2012.01.23. 20:44
Jimmy örökre a szívekben él

10 év Jimmy nélkül. Hogy miért éppen 10, az a szervezők titka, hiszen Zámbó Jimmy 11 éve halt meg. A család és a rajongók mellett, 40 Jimmy-díjas sztár emlékezett a legendáról.

A hely, ahova már holtában sem költözik senki

Mit keres a Kőbányai Világos a fekete urnák mögött a Munkásmozgalmi Panteonban, a kommunista rendszer egykori hőseinek kriptájában? Milyen a retrofíling a sírok között a kriptában?

Gigantikus géptemető testközelből

4500 vadászgép és vadászbombázó, 24 négyzetkilométeren, az Egyesült Államok dél-nyugati részén, Tucson városa mellett. A felhalmozott légi járművek értéke több mint 30 milliárd dollár.

Még hátra van a legnagyobb temetői roham

Több tízezren látogattak el a hosszú hétvégén az ország temetőibe. A legtöbb városban rendőrök és polgárőrök segítik a közlekedést.

Tumultus a temetőkben


szerző:
2011.10.30. 17:05
Tumultus a temetőkben

Több tízezren látogattak ki már vasárnap is a temetőkbe országszerte. A fővárosi temetők környékén hatalmas dugók alakultak ki.

Megindult az első temetői roham


szerző:
2011.10.29. 11:26
Megindult az első temetői roham

Már szombat délelőtt is nagy volt a forgalom a temetőkben országszerte, a közelgő halottak napja miatt.

Példátlan pusztítást végeztek a temetőben

Az ismeretlenek legalább 30 síremléket rongáltak meg és kikapcsoltás a ravatalozó hűtőkamrájának hűtését.

Markolóval a temetőbe


szerző:
2011.10.04. 18:56
Markolóval a temetőbe

Több mint 4 éves börtönre ítéltek egy angol férfit, aki 15 ezer fontos kárt okozott, miközben egy földmunkagéppel menekült a rendőrök elől.

Síron táncolt, ráfázott


szerző:
2011.09.02. 10:00
Síron táncolt, ráfázott

Ásószólós temetői show-ját a sírásó feltöltötte a világhálóra, ahol egy nemrégiben elhunyt nő rokonai megnézték, és felismerték szerettük sírját.

Digitális térkép készül a hősök temetőjéről

Több mint 330 ezer halott sírját fotózzák le az arlingtoni temetőben, amelyről új nyilvántartási rendszer és digitális térkép készül.

Rejtélyes urna a kaposvári temetőben

Valaki egy olyan urnát hagyott a sírok között, amelyről lekapart minden azonosítót.

Szeméthegy púposodik a sírkertben

Egy hatalmas szemétkupac éktelenkedik Csorna egyik temetőjében alig egy méterre a síroktól.

Hulladéklerakó a temetőben


szerző:
2011.05.06. 22:29
Hulladéklerakó a temetőben

Sokan a dunaújvárosi temetőbe viszik ki a szemetüket, mert onnan ingyen elszállíttatják.

Miért tűntek el a zsidók Tiszafüredről?

A XXI. század stábja a tiszafüredi izraeliták utolsó képviselőjével találkozott, aki beszélt a vidéki zsidóság történetéről.

Tavaszi nagytakarítás a temetőkben

Elkezdték kivágni balesetveszélyes fákat a budapesti sírkertekben.

Homokvihar tombolt országszerte


szerző:
2011.04.09. 18:04
Homokvihar tombolt országszerte

Porvihart okozott az erős szél Pest megyében Bicske és Herceghalom között.

Erőfitogtatásból rongáltak a temetőben

A fiatalok január 23-án rongálták meg a sírköveket, saját bevallásuk szerint egy hirtelen ötlettől vezérelve.

Temetőből loptak szobrot a fémtolvajok

Mivel a bronzszobor érteke 21 millió forint, a tolvajok akár nyolc éves börtönbüntetést is kaphatnak, ha elfogják őket.

A temetőt sem kímélték a rablók

Betörtek az abonyi nagytemetőbe csütörtök virradóra.

Temetőkből lopkodtak antik vázákat

Somogyzsitfáról, Szőkedencsről és Csákányról összesen több mint száz kővázát és kőszobrot loptak el.

Más sírjába temették


szerző:
2010.12.09. 15:25
Más sírjába temették

Egy balmazújvárosi férfi sírhelyére mást temettek, panaszt tett és vissza akarja kapni saját nyughelyét.

Ebergényi Rékát gyászoló özvegyként örökítették meg

A gyönyörű modell bizarr feladatot kapott fotósától, egy sírkövön kellett feküdnie és eljásztania a gyászt.

Balesetek és bűncselekmények hétvégéje

11-en haltak meg az elmúlt négy napban különböző közlekedési balesetekben az ország útjain.

Fájdalmas megemlékezés a Pécsi Köztemetőben

1000 darab, a gyermekhalál szimbólumaként is ismert papírdarut helyeztek el a résztvevők, és 1000 mécsest gyújtottnak meg az Örök Gyermek emlékműnél.

Gyerekekre dőlt a sírkő


szerző:
2010.11.01. 15:07
Gyerekekre dőlt a sírkő

Könnyebb sérüléseket szenvedett három gyerek az ünnepi hosszú hétvégén a cinkotai temetőben, ahol magukra rántották a családi síremlék egy részét.

A kerítésen át akartak kijutni a temetőből

Százan próbáltak átmászni vasárnap este a nyíregyházi Északi temető kerítésén, miután a kaput, amelyen bementek, kifelé menet zárva találták.

Hőkamerával a temetői lopások ellen

Éjszakánként a leggyakrabban a nagy értékű koszorúk, sírvázák és virágcsokrok tűnnek el. A hőkamerának köszönhetően Szegeden visszaesett a bűncselekmények száma.

Este 8-ig várják az emlékezőket a sírkertek

Hosszabb nyitva tartással várják a látogatókat a fővárosi temetők. A tömegközlekedésben munkaszüneti napokon érvényes menetrend az irányadó.

Forgalomkorlátozás és fokozott ellenőrzés

A temetőknél várhatóan megnövekszik a forgalom, többfelé tilos lesz megállni. A rendőrség kéri, hogy aki teheti, inkább a tömegközlekedést válassza.

Tumultus a temetők környékén


szerző:
2010.10.31. 17:10
Tumultus a temetők környékén

A sírkertek hosszabb nyitvatartással várják a látogatókat. Budapesten a BKV rendkívüli járatokat állított be.

A sírkertekben lejárnak a bérelt helyek

A temetőknek nem kötelességük várni, ha lejár a sírhely, bármikor felszámolhatják azokat.

Rongálás a Farkasréti temetőben

Összetört és felborított sírokat filmezett le egy nézőnk a Farkasréti temetőben. Híradónk kiderítette, hogy a nagyértékű kárt a tavaszi viharok okozták.

A temetőben szembesült fia halálával

Nem értesítették a családot a férfi haláláról és temetésről, a szülők véletlenül leltek rá a sírra.

Széthordják a zsidó temető falát

A tolvajok autóval hordják el a termésköveket a temetőből.

Végső búcsú a repülőgépbaleset áldozatától

Szerdán vesznek végső búcsút Szobi Balázs dakaros kamionversenyzőtől, aki július 5-én veszítette életét egy kisrepülőgép-balesetben.

Menteni próbálják a sírokat Miskolcon

Ideiglenes támfalat építenek, hogy a további csúszást megakadályozzák. Még nem lehet biztosan tudni, hogy sikerül-e megmenteni a sírokat.

Állatpark lesz a temető helyén?


szerző:
2010.04.14. 08:53
Állatpark lesz a temető helyén?

A területre 1940 óta nem temettek, és legalább húsz éve erdőnek, rétnek, legelőnek minősül, így nem látták akadályát az eladásnak.

Elmenekült a tetten ért bronztolvaj

A tolvaj január eleje óta járta a a Farkasréti temetőt, és lopkodta a bronzból készült díszeket.

Belvíz miatt nem lehet temetni


szerző:
2010.03.08. 18:10
Belvíz miatt nem lehet temetni

A megoldás az lenne, ha földdel feltöltenék a temetőket, vagy körbecsatornáznák azokat, ám ez nagyon sokba kerül.

Szimpatizánsok a diktátor sírjánál

Körülbelül tucatnyi megemlékező gyújtott gyertyát Nicolae és Elena Ceausescu emlékére.

Újraélesztették a temetőben


szerző:
2009.11.02. 16:30
Újraélesztették a temetőben

A Megyeri temetőben vasárnap rosszul lett egy férfi, összeesett és leállt a szíve.

Fokozott ellenőrzés a temetőknél

A rendőrség a megnövekedett forgalomra és a tolvajokra is figyelmeztet.

Tovább tartanak nyitva a fővárosi temetők

Péntektől négy napon keresztül reggel 7-től este 8 óráig lehet látogatni a sírkerteket.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való