KERESÉS search-close

tartozás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "tartozás"

Teót megfenyegették kétmilliós tartozása miatt

Teó visszatért. Bagoly féltékenykedett Karola sikereire. Laurát egyre jobban lenyűgözte Matyi.

Tartozás miatt ölhették meg az újpesti autókereskedőt

Az újpesti autókereskedő holttestét hajnalban hantolták ki a rendőrök Szentendre határában. A férfit május 7-e óta keresték. Élettársa akkor jelentette be az eltűnését. Hamar kiderült, hogy gyilkosság történhetett. Három embert gyanúsítanak a rendőrök, ketten közülük bevallották, hogy megfojtották a vállalkozót, majd elásták a holttestét. Harmadik társuk nem tett vallomást.

Azt állítja: milliókkal tartozik neki Oszter Sándor!

Oszter Sándor színművész állítólag milliókkal tartozik annak a munkásnak, aki rengeteget dolgozott neki, hogy tavai lehessenek a birtokán. A Fókusz stábja megpróbálta összehozni a vitás feleket!

Elfoglalták a motorkereskedést, még a tulajdonos se tud bemenni saját üzletébe!

Elfoglalták a motorkereskedést, egy hete nem tud bemenni saját üzletébe a tulajdonos. Az egykor sikeres motorversenyző Harmati Árpád szalonjánál múlt pénteken jelentek meg biztonsági őrök. A férfiak kerítést húztak az üzlet elé és senkit nem engednek be. Az épület tulajdonosa szerint a kereskedésnek 40 millió forintos tartozása van, ezért zárták le a boltot. Harmati Árpád azt állítja, semmilyen tartozásuk nincs.

Tartozás miatt lőtt áldozataira

Nem fogadta el az életfogytig tartó ítéletet az előkészítő tárgyaláson, ezért csütörtökön kezdődött el a csengelei lövöldöző pere a Szegedi Törvényszéken. Ő az az osztrák állampolgárságú török férfi, aki két éve decemberben rálőtt egy autó utasaira az M5-ös autópálya mellett.

Áztatja az üzletét, de mégis segít a szomszédján

Hiába okoz neki kárt, akkor is segít rajta - ezt mondta Híradónknak az a szombathelyi vállalkozó, akinek az üzletét a fölötte lakó áztatja. A 28 éves, gondnokság alatt álló férfi már hatalmas tartozást halmozott fel, és a gázt és a villanyt is kikötötték abban az önkormányzati bérlakásban, ahol él. Kerestük az önkormányzatot, hogyan kezelik a problémát, de adásunkig nem kaptunk választ.

Milliárdokkal tartoznak a kamupártok, elindultunk megkeresni őket

Nyolcezer forint kontra több mint kétmilliárd. Az első szám az az összeg, amit a tavalyi választásokon elindult úgynevezett kamupártok visszafizettek a költségvetésnek, a második pedig azt, amennyivel tartoznak. Serdült Szilvia elindult, hogy megtalálja azokat, akik nekünk, adófizetőknek lógnak ezzel a rengeteg pénzzel. Azokat is kereste, akik a személyes vagyonukkal felelnek a felvett támogatásokért, de –furcsa módon – a nemrég még vadul kampányoló kispártok egy részének mintha nyoma veszett volna.

2,6 milliárddal tartoznak, eddig 8 ezret hajtottak be rajtuk

Nyolcezer forintot sikerült eddig az államnak behajtania a kamupártokon – közölte az adóhatóság. Pedig a 17 darab kevesebb, mint 1 százalékot szerzett párt összesen több mint 2,6 milliárd forint állami támogatással tartozik. Az MSZP szerint a kormány tudatosan vegzálja a valódi ellenzéki pártokat és hagyja futni a kamupártokat. A kormány szerint ez nem az ő hatáskörük és nem foglalkoznak a kérdéssel.

11 millió forintnyi tartozást halmozott fel az évekig bliccelő férfi

Letöltendő börtönt kapott, egy évig sehova sem kell majd utaznia annak a hatvanhárom éves férfinak, aki négy éven át jegy nélkül vonatozott Nagykáta és Budapest között. 11 millió forint tartozást halmozott fel. A férfi feleségét telefonon érte el a Fókusz!

Karolát brutálisan megfenyegették Szilárd tartozása miatt

Puska megjelent a tetoválószalonban és megfenyegette Karolát…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Katona lehetett a vadászpuskával lövöldöző férfi

Katonaként szolgálhatott Afganisztánban az a férfi, akit hétfőn vett őrizetbe a rendőrség miután rálőtt két emberre Kemecse közelében. Egy tartozást akarhattak behajtani rajta, de nem fizetett, fegyvert fogott rájuk. Előbb megfenyegette őket, majd kétszer lőtt, mindkettőjüket lábon találta.

Tartozását akarták behajtani, vadászpuskával válaszolt

Vadászpuskával lőtt rá két emberre egy nyíregyházi férfi egy Szabolcs megyei tanyán. Azért jelentek meg hétfőn késő este a házánál, mert egy korábbi tartozást akartak behajtani rajta. A férfi ekkor fogott fegyvert rájuk, úgy tudjuk, azért, hogy elzavarja őket. De nem tágítottak, ezért tüzet nyitott rájuk. Több helyen is eltalálta őket, egyikük súlyosan megsérült a karján. A lövöldöző azóta őrizetben van

Facebook-poszt után támadtak rá

A hajánál fogva a kerítéshez rántották a fejét – így törték el támadói egy budapesti nő nyakcsigolyáit. Az esetről a Bors írt először. A nő és párja többször adott kölcsön egy férfinak és barátnőjének, akik – szerintük – nem fizették vissza a pénzt. Ezért a nő mindezt leírta a Facebook-on. Szerinte ezért bántották azok, akik tartoznak nekik. Az asszonyt azonnal műteni kellett, már jobban van.

Joe rajtakapta Ádámot és Renit

Joe egy furcsa, de félreérthetetlen helyzetben látta meg Renit és az exét, Ádámot…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

KALAUZ: Van, hogy „fogócskázunk” az utassal

A MÁV összesítése szerint jelenleg 5 milliárd forinttal tartoznak a bliccelők a cégnek. Ez az összeg az elmúlt 5 év alatt gyűlt össze. A MÁV szerint, aki nem fizet, pórul járhat. A tartozást idővel a fizetésből is levonhatják, de akár a bliccelő ingatlanára is terhelhetik.

Az ápolóknak is tartozhatnak a kórházban

Nem csak az orvosoknak, hanem a szakdolgozóknak is tartozik túlórapénzzel a Honvéd Kórház - ez áll abban a levélben, amit az Indexhez jutatott el névtelenül egy ott dolgozó. Szerinte van, akinek százezer forinttal tartoznak. A kórházban múlt héten döntött úgy 112 orvos, hogy nem vállal több önkéntes túlmunkát, mert nem fizetik ki nekik. Az egyik szakszervezet elnöke azt mondta az RTL Híradónak, hogy országszerte sok a hasonló panasz.

Teó három órát kapott, hogy törlessze az adósságait

Miután kiderült, hogy Teó igazából életben van, a behajtók is rátaláltak a férfira és a családjára…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Teó hazugsággal csalt ki Karolából félmillió forintot

Joe fellélegezhetett, mikor megtudta, hogy Teó életben van. Bencét és Marcit megfenyegették Teó tartozása miatt. Lili rájött, hogy hibát követett el.

Teót megfenyegették: egy hete maradt kifizetni a tartozásait

Teót megtalálták a pókercápák, akiknek pénzzel tartozik, és világossá tették neki, hogy egy hete maradt egyenlíteni az adósságát…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Újra van víz Nyíradonyban

Visszakapcsolták a vizet azoknál a nyíradonyi családoknál, akiknél két hete, a legnagyobb kánikula idején zárták el a csapokat, tartozások miatt. Ahogy az RTL Híradó is beszámolt róla, több tucat gyerek maradt víz nélkül. A Tiszamenti Regionális Vízművek most azt közölte, humanitárius okok miatt állították vissza a vízszolgáltatást.

Hiába a hőség, tartozás miatt elzárták a vizet

Több mint tizenöt családnál zárták el a vizet Nyíradonyban. Azt mondják, a hőség víz nélkül elviselhetetlen az otthonukban. A Vízmű szerint erre azért volt szükség, mert családonként több százezer forintos tartozást halmoztak föl. Az MSZP-nél azt mondják, felháborító, hogy a rekkenő hőségben nincs víz. A vízszolgáltató és a helyi önkormányzat közkutakat nyitott meg és vizet osztanak, átmenetileg így próbálnak segíteni az eladósodott családoknak.

Marci ujját Teó tartozása miatt törték el

Teó pókerezéssel próbált pénzt szerezni egy új lakásra, de miután veszített, az ellenfele Marcin tette egyértelművé: jobb, ha mielőbb megkapja a pénzét…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Kilakoltatták Fekete Pákót?

Négy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy Pakónak csúnyán meggyűlt a baja a főbérlőjével, aki azzal vádolt a férfit, hogy évek óta nem fizetett semmit sem, és egyszerűen nem tudta őt kitenni a saját lakásából, emiatt bírósághoz fordult a fiatal nő.

Tartozása miatt akarták elárverezni Kozso 140 milliós lakását

Évek óta ki nem fizetett közös költség, tartozás a banknak, áramlopás. Az elmúlt években leginkább ezzel került be a hírekbe az egykori énekes. Kozsonak most a 140 millió forintra becsült ingatlanját akarják elárverezni a rengeteg tartozása miatt.

Hatalmas tartozásai voltak, ezért rabolta ki az ékszerüzletet

Ezt mondta a rendőröknek az a férfi, akit a fővárosi Bocskai úti bolt kirablásával gyanúsítanak. A múlt héten pakolta ki az üzletet, társa, egy nő a gyanú szerint a közelben egy autóban várta, azzal menekültek. Szerdán kapták el őket. Úgy tudni, hogy az ékszereket zálogházba adták, a pénz nagy részét pedig elköltötték.

40 ezren várhatnak a pénzükre

Fejenként akár 8-10 ezer forinttal tartozhat az állam 40 ezer nyugdíjasnak. Olyanoknak, akik tavalyelőtt dolgoztak a nyugdíj mellett, és még most, több mint negyedévvel a törvényes határidő lejárta után sem számolták ki nekik, mekkora nyugdíjemelésre jogosultak a munkájuk után. A kormány arra hivatkozik, hogy most először kellett az adóbevallások alapján dolgozniuk, és ezért csak később tudtak hozzáfogni a feladathoz.

MNB: 20 évig nem lesz gond

20 évre biztosította a nyugdíjkifizetések egyensúlyát a magánnyugdíjpénztári vagyon 7 évvel ezelőtt államosítása - ezt válaszolta az RTL Híradónak a Nemzeti Bank. A szocialisták szerint a kormány 3 millió ember időskori biztonságát tette kiszámíthatatlanná.

 

Ez volt a Barátok közt egyik legnagyobb égése!

Hat évvel ezelőtt, Bokros Ádám épp olyan kellemetlen helyzetbe került, ami nem először fordult elő vele. Kingát szerette volna lencsevégre venni a fotós, mikor Szabi eszement állapotban rontott be a lakásba. Akkor azt hitte, Kingát meztelenül fogja fotózni Ádám, de amit ott látott arra nem tudott felkészülni a fiú.

Már nem körözik az olimpikont

Az olimpiai ezüstérmes birkózót korábban könnyű testi sértés miatt állították bíróság elé, akkor pénzbírságra ítélték. Csütörtökön adtak ki elfogatóparancsot ellene, mert büntetése fennmaradó részét - 75 ezer forintot - nem fizette ki. Már levették a fotóját a rendőrség oldaláról, miután rendezte tartozását.

Viszik Győzike jakuzziját is

Adótartozás miatt elárverezi a NAV december elején Gáspár Győző bútorait - erről írt a Blikk. Gáspár Győző a Fókusznak azt mondta: nem érti, hogy mit akar tőle az adóhatóság, mert szerinte ő nem bűnöző, amíg a bíróság ki nem mondja azt.

 

A kerítés miatt bukhatja a pénzt

A határkerítés építése miatt bukhatja el a házát – ezt állítja Híradónknak egy vállalkozó. A második, úgynevezett okoskerítésre 28,4 milliárd forintot költött a kormány tavasszal, a munkával sok alvállalkozót is megbíztak. A híradónknak nyilatkozó sándorfalvi férfi azt állítja, csaknem 96 milliós munkát végzett el, de 60 milliót nem kapott meg.

Panelban lakik a legnagyobb adós

Egy panelházban lakik a legnagyobb magyar adós magánember. Tartozása meghaladja az 1,2 milliárd forintot. Az szomszédok nem nagyon ismerik a férfit, ritkán látják.

 

Nem fogod elhinni, ki tűnt fel a Mátyás király téren!

A szőke bombázót egyszerűen nem lehet elfelejteni…

Megásatták vele a saját sírját

Autóba tuszkolták, megverték, majd a saját sírját ásatták egy 18 éves fiúval a Nógrád megyei Bárna határában. A támadók egy korábbi tartozás miatt ejthették rabul áldozatukat, egyikük úgy csalta tőrbe, hogy rendőrnek adta ki magát. A település melletti erdőbe vitték, felajánlották neki, hogy törleszthet, majd otthagyták. A támadók előzetesben vannak.

Roland:

Roland, aki véletlenül szemtanúja volt, hogy Bori kifizette a tartozását Letturánénak, hamar összerakja magában a képet, és megzsarolja Borit: ha nem akarja, hogy a dolog Karola tudomására jusson, segítenie kell abban, hogy elválassza egymástól Grétit és Danit.

Nincs áram a községházán

Milliós tartozást halmoztak fel, kikapcsolták az áramot a tiszabői önkormányzatnál. A hírt a szoljon.hu írta meg először. A lapnak a község jegyzője azzal indokolta a hátralékot, hogy az előző vezetés évekkel ezelőtti tartozását is törleszteniük kell.

Tartoznak a lottómilliomosok

Tartozásai miatt bezárja kávéházát a hajléktalanból lett lottómilliomos. Andraschek László és felesége 2013 szeptemberében 600 millió forintot nyert a lottón. A pénz nagy részét befektették, vettek egy házat és gyerekeik is kaptak a vagyonból. Az asszony nagy álma teljesült, amikor két éve megnyitotta kávéházát Győrben, most azonban úgy döntött bezárja. A bolt veszteséges volt és az adóhivatalnak is tartoznak.

Fél éve várják az ösztöndíjat

Több mint fél éve nem kapják meg a tanulmányi ösztöndíjukat a kőszegi Nagy László gyógypedagógiai szakiskola diákjai. A pénz a hiányszakmákban tanulóknak jár, havonta akár több tízezer forint. Az RTL Híradónknak panaszkodó diákok közül van, akinek már több mint kétszázezer forinttal tartozik a fenntartó Klebelsberg Központ. Mint mondták, ott hiába érdeklődnek, a válasz hónapok óta ugyanaz: nemsokára fizetnek.

Ellenálltak a kilakoltatásnak

Rendőrök cipelték ki egyesével a Város Mindenkié csoport aktivistáit egy újpesti ház udvaráról, amikor kedden meg akartak akadályozni egy kilakoltatást. Az aktivisták szerint a nő, akit kilakoltattak, több százezer forintot költött a szociális bérlakás felújítására, átmenetileg nehéz helyzetbe került, és az önkormányzat az utcára teszi. Az újpesti jegyző azonban közleményében azt írta, a nőt azért lakoltatták ki, mert majd egy évig nem fizetett lakbért és rezsit, és többször félrevezette a hatóságot.

Kilakoltatás: az adósok érdeke?

Aki tartósan és nagyobb összeggel tartozik – rezsivel, lakbérrel vagy hitellel, annak tartania kell attól, hogy előbb-utóbb elveszíti az otthonát. De előtte hosszasan küzdenie kell hatóságokkal, közműcégekkel, bankkal, végrehajtóval. Decembertől márciusig tilos a kilakoltatás, de a fennmaradó 9 hónapban…ki tudja, hány embert lakoltatnak ki Magyarországon? Ha jól értjük, pontosan senki.

Nem adhatják el túl olcsón

Mégsem lesz kötelező a bankoknak elengedniük árverés után a lakáshitelesek fennmaradó tartozását, bár délelőtt még erről beszéltek a KDNP és a Fidesz politikusai is. A törvénymódosító javaslat szövegébe azonban ez a könnyítés nem került be. Változtatnak viszont az árverések szabályain. Eszerint a lakások kikiáltási árából egy évig nem lehetne engedni, és utána is csak maximum 20 százalékot.

Pénzükért tüntettek a kis kiadók

Kifizetetlen számláik miatt tiltakoztak az egyik legnagyobb budapesti Alexandra könyvesbolt előtt azok a kis kiadók, akiknek csaknem 4 milliárd forinttal tartozik a könyves hálózat. Az Alexandra évek óta fizetési gondokkal küzd, tartozásaira hivatkozva nem fizet az eladott könyvekért. A hoppon maradt kiadók nyílt levelet írtak az Alexandra alapítójának, és felszólították, hogy fizessen.

Ceglédi Zoltán:

Nemrég Kuba előterjesztette azt az elképzelését, miszerint rumban törlesztené az adósságát. Kuncze Gábor szerint jól járnak azok, akiknek tartozik az ország, de a többieknek is eszébe jutott egy-két, az italnak köszönhetően már homályba merült vicces történet, ahogyan az újságírónak is beugrott, hogy mivel fizethetne hazánk.

Tartoznak, de támogatást kapnak

Elengedi a kormány az Országos Roma Önkormányzat adósságának egy részét. A szervezet speciális plusztámogatásként 1,3 milliárd forintot kap. Pedig korábban az Emberi Erőforrások Minisztériuma több mint másfél milliárd forintot követelt vissza tőlük, mert korábban szabálytalanul költötték el az egyik felzárkóztatási programra szánt pénzt. Ezt még nem fizették vissza. A kormány szerint az önkormányzat bedőlne a segítség nélkül. Az Országos Roma Önkormányzatot, és volt elnökét, Farkas Flóriánt hiába kerestük.

Aliz nagyon csúnyán lebukott Krisztián előtt! – VIDEÓ!

A lánynak aranyból van a szíve, ha a szerettein kell segíteni, akkor azonnal megy és cselekszik. A mostani tervét sem gondolta végig, és mint ahogy az lenni szokott, nem is sült el jól.

Előző rész (2016. november 09.)

Vajon sikerül-e kitalálnia valamit Vilmoséknak a tartozás kifizetésére? Aliz kitalálja, hogyan segíthetne Vilmoséknak. Vajon milyen ötlettel áll elő Zsófi? Mit akar Ludwig Ágnestől?

Következő rész (2016. november 09.)

Vajon sikerül-e kitalálnia valamit Vilmoséknak a tartozás kifizetésére? Aliz kitalálja, hogyan segíthetne Vilmoséknak. Vajon milyen ötlettel áll elő Zsófi? Mit akar Ludwig Ágnestől?

Fizetés nélkül a volt CBA dolgozók

Csődeljárást kért maga ellen a Nógrád megyei CBA üzleteket üzemeltető Palóc Nagykereskedelmi Kft. A cég 1300 embert foglalkoztatott, és 80 bolt tartozott hozzá. A kft. legalább egy havi bérrel tartozik dolgozóinak, és beszállítóit sem fizette ki. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének Nógrád megyei székházában ma megpróbálták biztatni az elkeseredett dolgozókat, de többen már minden tartalékukat felélték, a csődeljárás pedig leghamarabb 5 nap múlva kezdődhet meg.

Egy hétig nem lesz meleg étel a kórházban

Napi háromszor szendvicset és gyümölcsöt kapnak enni az esztergomi kórház betegei, mert az intézmény nem tud nekik meleg ételt adni. Erről elsőként a Hír Tv számolt be. Az étkeztető cég azért nem szállít többé, mert a kórház 100 millió forinttal tartozik nekik. A kórházfenntartó szerint ez csak átmeneti állapot, jövő héten már mikrózható dobozos meleg ételt kaphatnak a betegek.

 

Osztalékra volt pénz, miközben tartoznak

700 millió forintot fizetett ki osztalékként, majd nem sokkal később csődbe ment a budapesti Tüskecsarnok építésén dolgozó egyik cég, miközben legalább 730 millió forint tartozása van. Ezt az RTL Házon kívül című műsora derítette ki. Bár a vállalkozók egy részét kifizették, sok kisvállalkozónak milliós összegekkel tartoznak. A Tüskecsarnokot márciusban ünnepélyes keretek között átadták, majd egyből be is zárták, most csak a sportolók használhatják. Az építő cég tulajdonosait hiába kerestük.

A robbanás után hiába várják a kártérítést

Hiába várnak arra, hogy valaki kifizesse a 2 millió forintos kárukat - erről panaszkodott Híradónknak az az idős házaspár, akinek szomszédja magára robbantotta a házát Bősárkányban. Az eset másfél éve történt, a házaspár otthona is megrongálódott. Biztosításuk nem volt, a robbantó időközben meghalt, így nincs, akin behajtsák az újjáépítés költségét. Aminek egy részével még ők is tartoznak egy vállalkozónak.

Fókusz 2016-04-27


szerző:
2016.04.27. 17:25
Buszmegállóban lövöldözött

Buszmegállóban lövöldözött gázpisztolyával egy férfi a Békés megyei Kétegyházán. Úgy tudni, tartozás miatt kötött bele ismerőseibe az utcán. Azzal fenyegetőzött, hogy lelövi őket. Ezután elment, de nem sokkal később visszatért, akkor a kocsijában már ott ült vele az apja is, aki az egészet végignézte. Fia kiszállt, többször az ismerősei felé lőtt, majd visszaült a kocsiba és elmenekült. A két férfit végül kommandósok fogták el.

Kétmilliárddal tartozik a képviselő cége

Kétmilliárd forintos tartozás miatt számolják fel a fideszes Simonka György résztulajdonában álló céget. Az országgyűlési képviselő azt mondja: megdöbbent a felszámolás hírén, mert már évek óta nincs jó kapcsolatban a mezőgazdasági vállalkozás vezetőivel. A Demokratikus Koalíció felszólította a gazdálkodással foglalkozó Simonka Györgyöt, hogy ne földeket vásároljon, hanem fizesse vissza a tartozást. Erre a Fidesz úgy reagált: a DK a gazdák helyett a bankok oldalán all.

Előző rész (2016. február 22.)

Mit talál ki Vilmos és Bözsi, hogy kifizessék a tartozást? Hogy érez Tóbiás, amiért elszalasztotta a kisfia születését? Lehet-e egy hajléktalan lány egy nyertes fotó témája? Mit tesz Ágnes, amikor megtudja, hogy Lizát vádolják a gyilkossággal?

Kósa: a 17 milliárdos tartozás nem jelentős

Azért hozták létre, hogy ne legyen adóssága az iskoláknak, mégis több milliárdos tartozást halmozott fel a KLIK. Az iskolafenntartó központ működése ellen hónapok óta tiltakoznak tanárok, mert nem biztosítja az oktatáshoz szükséges feltételeket.

Következő rész (2016. február 22.)

Mit talál ki Vilmos és Bözsi, hogy kifizessék a tartozást? Hogy érez Tóbiás, amiért elszalasztotta a kisfia születését? Lehet-e egy hajléktalan lány egy nyertes fotó témája? Mit tesz Ágnes, amikor megtudja, hogy Lizát vádolják a gyilkossággal?

Tartoznak, de azt kérik, legyen gáz és áram

Ne kapcsolják ki a gázt és az áramot az iskolákban akkor se, ha nem fizetik időben a számlát. Erre kérte az intézményeket fenntartó KLIK a szolgáltatókat még tavaly októberben - tudta meg az atv. Idén áprilisig kérték a moratóriumot. Lázár János miniszter csütörtökön mondta el, hogy 17 milliárdos tartozása van a szervezetnek, de szerinte ezért nem a vezetők a hibásak, így nem is kell leváltani őket. Az LMP szerint viszont a KLIK lyukas hordó, amit át kell alakítani.
 

Fókusz 2016-01-15


szerző:
2016.01.15. 18:55

Milliós fizetések a BKV-nál


szerző:
2015.12.28. 18:42
Milliós fizetések a BKV-nál

Milliós fizetéseket kapnak a BKV vezetői - írta meg a Népszabadság. Legnagyobb jövedelme Bolla Tibor vezérigazgatónak van, az ő havi bére majdnem másfél millió forint, ám több, mint 20 alkalmazottnak havi egymillió forint feletti fizetés jár. A közlekedési vállalat évek óta görgetetett milliárdos tartozását idén vállalta át az állam - a kormány szerint a fizetésekhez nincs közük, arról a BKV dönt. A BKV szerint az nem lenne megoldás, ha rosszul fizetett vezetőik lennének.

Nincs áram, esténként hegedül magának

Négy éve él villany nélkül egy rokkantnyugdíjas férfi egy pécsi önkormányzati bérlakásban. Az áramot maga köttette ki, mert nem tudta volna fizetni a számlákat, és nem akart tartozást felhalmozni. Ennek ellenére persze a villany már nagyon hiányzik az 57 éves betegeskedő embernek. Az önkormányzat és a szolgáltató nem segít, így egy civil szervezet próbál most valamit tenni.

Kétszer kellene kifizetni a házuk árát

Harminc szegedi és makói család kerülhet az utcára, ha nem fizetik ki lakásukra a jelzálogot, amit tudtukon kívül a házak építője tett az ingatlanokra. A vállalkozó hitelből építkezett, de a törlesztést nem fizeti, a bank pedig így a lakókon hajtaná be a tartozást. Az ott élők állítják, lakásmaffiával állnak háborúban.

Ez történt a 48. héten


szerző:
2015.11.27. 21:25
Ez történt a 48. héten

László és Gizella kapcsolata válságba kerül, mivel Gizella azt hiszi, Lászlónak van valaki az életében. Ludwig továbbra is gyereket akar Ágnestől. Ágnes felajánlja Nóráéknak, hogy tartsák a villában az esküvőt. Rudi, Ádám és Krisztián felejthetetlent alkot Nóra lánybúcsúján. Rudi megpróbálja átállítani Fasírtot az ő oldalukra, de a reakciója még őt is meglepi. Róbert dupla vagy semmit ajánl Rudinak, amikor az ki akarja egyenlíteni a tartozását. Vajon megoldódnak Rudi pénzügyi gondjai? Zsófi megtudja, hogy Tóbiás milyen gyógyulási módot választott.
 

Szeptember óta nem kap fizetést a tanár

A férfi két helyen is tanít informatikát Pomázon. Nem ő az egyetlen, aki így járt. A Pedagógusok Szakszervezete szerint akár több ezer pedagógusnak is tartozhat az állam.

Az államé lett az MTV 47 milliárdos adóssága

Az állami médiát 47,2 milliárd forintos hiteltől szabadítja meg a kormány. Az MTVA szerint a tartozás a korábbi adósságok kifizetése, és az előnytelen székházbérlés miatt halmozódott fel. A Párbeszéd Magyarországért szerint elfogadhatatlan, hogy az állami médiaszolgáltatóra a 80 milliárdos támogatás mellett további 47 milliárd forintot költenek, ezért számvevőszéki vizsgálatot kezdeményeznek. A kormány szerint a hitelátvállalás miatt nem növekszik az államadósság, mert az MTVA adóssága már eddig is az államadósság része volt.

13,6 milliárddal tartozik a legnagyobb adós

Kínai a legnagyobb magyar adós, 13,6 milliárd forinttal tartozik az adóhatóságnak. A legfrissebb lista elején jobbára cégek szerepelnek. A 247 adós teljes tartozása 123 milliárd forint. A NAV főként vagyontárgyak lefoglalásával tudja behajtani a pénzt. De az RTL Híradónak nyilatkozó adószakértő azt mondja, sokan már eleve trükköznek a vagyonukkal, így nincs mit lefoglalni tőlük.

Még mindig milliárdokkal tartozik a KLIK

Továbbra is több milliárddal tartozik a Klebersberg Intézményfenntartó. Az Államkincstár szeptemberi adatai szerint több mint 6 milliárd forint adósságot halmozott fel a KLIK.

Amikor a négytagú család négyfelé szakadt

A 12 éves Milán láthatóan sokkban volt, amikor találkoztunk vele. A kisfiút elszakították a családjától, egy otthonban aludt, idegen gyerekek között, és nem vehette fel a saját ruháit, amikor iskolába ment. A családot a múlt héten lakoltatták ki önkormányzati bérlakásukból, mert tartozást halmoztak fel. Az anya ugyanis beteg lett, és akaratuk ellenére, de megcsúsztak a fizetéssel. Moskovics Judit azt a pár órát örökítette meg, amikor a négytagú család négyfelé szakadt.

78 milliárd a családok közműtartozása

Többen maradtak el a gázszámlával, mint egy évvel ezelőtt, ez derül ki a Magyar Energiahivatal legfrissebb összesítéséből. Az áramszámlával és a távhőszámlával viszont kevesebben tartoznak, mint tavaly. A hivatal szerint a rezsicsökkentés bevezetése óta eltelt három évben a családok összes közműtartozása a felére csökkent, 140 milliárdról 77 milliárd forintra.

Utcára kerülhet a család elhunyt fiúk tartozása miatt?

Utcára kerülhet egy család elhunyt fiuk tartozása miatt, akit tragikus balesetben veszítettek el. Személygépkocsiján még élő hitele volt, amit a család szerint rendesen fizetett, ám nem sokkal a fiú halála után a bank a tartozás teljes összegét, mintegy három millió forintot követelt a családtól és mivel nem tudták kifizetni így átütemezést kértek, ám a bank már a házra is rátenné a kezét állításuk szerint, csakhogy még az sem fedezné a hitel teljes összegét. Az eset nem egyedi, számos család van hasonló helyzetben, ám fontos tisztázni alapvető kifejezéseket, ami perdöntő lehet abból a szempontból, mikor mit vihet a bank és kitől. Az esetről Dr. Tuza Péter ügyvédet kérdeztük.

Apáca a Konyhafőnökben


szerző:
2015.10.11. 18:25
Apáca a Konyhafőnökben

Rendhagyó módját választotta egy 69 éves mexikói apáca, hogy megmentse kolostorát az adósságoktól. Benevezett az RTL-en is futó tévés vetélkedő, a „Konyhafőnök” mexikói változatába, ahol több forduló után bejutott a legjobb öt közé. Reméli, hogy isteni segítséggel meg is nyeri a főzőversenyt, és az első díjból kifizetheti rendje tartozását.

Nem fizették ki az alvállalkozót

Lassan egy éve nem fizettek a székesfehérvári vállalkozóknak a vasútállomás felújítási munkálataiért - ezt mondta Híradónknak az egyik alvállalkozó. Úgy számol, az őket megbízó cég több mint 50 millió forinttal tartozik a vállalkozásoknak.  A nagyrészt Európai Uniós pénzből fizetett felújításhoz a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. bízott meg egy fővállalkozót, de - ahogy mondják- az rendesen fizetett, és a vita az alvállalkozók között van. A DK szerint a NIF csak széttárja a kezét, és nem oldja meg a problémát.

Pártos Csillát kilakoltathatják Pécsi Ildikó lakásából

Sajtóértesülések szerint Pártos Csillát kilakoltathatják lakásából, ami egyébként jogilag, Pécsi Ildikó nevén van. A színművésznő fia és Csilla válásakor, a rokonoknál szokásos jogi gyakorlat szerint, ún. szívességi lakáshasználat keretében, megengedte, hogy Csilla és fia ott lakjon, amíg a fiú le nem érettségizik. Igen ám, viszont kiderült, hogy a rezsi egy részét fizette csak és több százezre tartozást halmozott fel a lakás terhére. Az eset kapcsán az ilyenkor életbelépő jogi gyakorlatról Dr. Lichy Gábor, ügyvéddel beszélgettünk.

Megdöbbenhetnek a devizahitelesek: milliókkal megnövekedett hiteltartozás és hosszabb futamidő

Ki örülne annak, ha néhány év múlva kiderülne, hogy több százezer vagy millió forinttal többel tartozik a bankjának, mint eddig hitte? És ha egyszer csak két-három évvel kitolódna a hitele futamideje? Sok devizahitelessel előfordult már hasonló, közülük a volt árfolyamgátasok azonban ennek megismétlődését kockázatják, ha nem tájékozódnak most eléggé. Ebben kértük Barabás Gyula, a Széchenyi Hitelszövetség elnökének segítségét.

Milliós pofon fenyeget 150 ezer volt devizahitelest

Az árfolyamgátasok kevesebb, mint tizede kérte a fix törlesztőrészlet felmondását. Így egyelőre nem kell többet fizetniük, de később kamatos kamattal kell törleszteni a mostantól halmozódó tartozásokat.

Csaknem 10 milliárddal tartozik a KLIK

Az adósság csaknem fele közműtartozás, de volt olyan iskola, ahol ki is kapcsolták a gázt. A közneveléséért felelős helyettes államtitkár Híradónknak azt mondta, augusztusban minden adósságát rendezi a KLIK.

Az előző közműcégnél kell rendezni a számlát

Mától a Főgáz szolgáltat a gázpiacról kivonuló Magyar Telekom ügyfeleinek. Mindenkit átvesznek, azt is, akinek tartozása van. Az adósságokat viszont a piacról távozó cég hajthatja be.

Zsófi kimenti Félixet a csávából

Zsófi az utolsó pillanatban rendezi Félix tartozását.

Klapka Györgyön életmentő műtétet hajtottak végre

Klapka Györgyön életmentő beavatkozást hajtottak végre, elmeséli miért. Jön hozzánk Pásztor Erzsi, az ország Janka nénije, és utána járunk annak is, hogy tartozás miatt mennyi inkasszót vethetnek ki számlánkra.

Örökölhetek devizahitel-tartozást?

Mostanában egyre több olyan esetről hallani, hogy valakinek az ismerőse jelentős devizahitel-tartozással rendelkezik. De mi történik, ha meghal a hitelfelvevő? Kire száll a tartozás? Erről kérdeztük Dr. Lichy József ügyvédet.

Tartozás miatt bukhat az uniós támogatás

Nem fizették a dolgozók járulékait és a közüzemi számlákat annál a pécsi egyesületnél, amelynek a korábban hazaárulózó és sikkasztási botrányba keveredett Fodor Ibolya az elnöke. Emiatt akár 100 millió forintos Európai Uniós támogatást bukhat a pécsi önkormányzat. A projektet ugyanis csak úgy lehet lezárni, ha nincs tartozása az egyesületnek. Az önkormányzat ezért másfél millió forintos támogatást ad a pécsi képviselő szervezetének.

Több a tartozásom, mint amennyit a lakásom ér!

Rengeteg devizahiteles panaszkodik, hogy még mindig kétszer-háromszor annyival tartozik a banknak, mint amennyit a lakása, vagy a kocsija ér, amire felvette a hitelt. A helyzetük kilátástalannak tűnik, de most megpróbáltunk mentőövet nyújtani nekik vendégünkkel, Dr. Fülöp Zsuzsannával. 

Devizahitelesek, akik többet vártak az elszámolástól

Dühös, csalódott devizahitelesek írtak nekünk leveleket, a forintosítás miatt bosszankodnak. Úgy érzik, hogy amit az elmúlt években befizettek, milliókat, mintha egy feneketlen kútba dobták volna. Nem értik, miért nagyobb a tartozásuk most, mint a hitel, amit 7-8 évvel ezelőtt felvettek. És úgy számolnak, mire lejár a hitel, az eredeti összeg 3-4-szeresét fizetik vissza. És nem érzik azt, hogy a kormány megmentette volna őket.

Segítenek a kórházaknak, de marad tartozásuk

Két héten belül kifizethetik a kórházi adósságok egy részét. A kormány még április elsejére ígérte, hogy rendezik a kórházak tartozásait, végül hétfőn döntöttek arról, hogy az adósságokra 60 milliárd forintot kapnak a kórházak. Zombor Gábor egészségügyi államtitkár azt mondta, a pénz hétfőn érkezik meg a minisztérium számlájára, utána kapják meg a beszállítók. A Kórházszövetség elnöke szerint ez az összeg csak a 30 napja lejárt tartozásokra lesz elég.

Előre eltervezte a bruális gyilkosságot

Részletesen kitervelte, hogyan öli meg saját rokonait az a 27 éves férfi, aki pénteken meggyilkolta az idős házaspárt Hosszúpályiban. Mindent beismert a rendőröknek. Kiderült, hogy tartozásai voltak, ezért kellett meghalniuk. Vallomásában részletesen beszámolt arról is, hogyan gyilkolta meg közeli hozzátartozóit. Megrázó tudósítás következik.

Átalakul a kórházi rendszer

Az államtitkár szerint átalakítják a kórházi rendszert, de intézményt nem zárnak be. A tartozásokat ugyan átvállalja a kormány, cserébe nem lehet újabb. Lehet a kórház több műtétre képes, de tartani kell a jelenlegi korlátokat. Igaz, a műtétekért  járó pénzt megemelnék. Mi lesz mindebből sokkal több pénz nélkül, kérdezzük Sinkó Eszter közgazdászt és Rácz Jenő kórházigazgatót.

Mégsem kapnak gyorssegélyt a kórházak?

A csőd szélén áll több orvostechnikai eszközöket szállító cég, mert a kórházak nem tudják kifizetni, amit leszállítottak nekik. Segítséget kérnek a kormánytól, azt szeretnék, ha csökkentenék az áfát, és a kormány hitelt nyújtana a kórházaknak, hogy rendezhessék tartozásaikat.

Átvágták, mégis rajta követelnek egymilliárd forintot

Egy milliárd forint tartozása van, miközben tulajdona nincsen. A számláit is alig tudja fizetni az a férfi, akinek a NAV hatalmas összegekről küld csekkeket. Saját bevallása szerint egy átverés áldozatává vált. Dörmer Csaba riportja.

Egymilliárdot követelnek rajta, miközben a számláira sincsen pénze

Egymilliárd forint tartozása van, miközben tulajdona nincsen. A számláit is alig tudja fizetni az a férfi, akinek a NAV hatalmas összegekről küld csekkeket. Saját bevallása szerint egy átverés áldozatává vált. Dörmer Csaba riportja.

Mától újra kilakoltatják a tartozókat

Vége a kilakoltatási moratóriumnak, vagyis mától újra az utcára kerülhetnek azok, akiknek lakbér-, rezsi- vagy lakáshitel-tartozásuk van. A Város Mindenkié Csoport szerint ma Magyarországon 2,5 millió ember él lakhatási szegénységben.

A tartozás egy részét is elengedhetik

Megszabadulhat a tartozásának egy részétől az, aki csődvédelmet kér, ezt mondta Híradónknak a családi csődvédelem tervezetét benyújtó KDNP alelnöke. Rétvári Bence arról is beszélt, hogy a végrehajtás alatt állók és régóta nem fizetők is jelentkezhetnek majd, ha van egy minimális jövedelmük.
 

Egy család tartozik, 60 maradhat víz nélkül

60 lakás maradhat víz nélkül egy szegedi 10 emeletes panelházban. Csaknem fél millió forinttal tartoznak a szolgáltatónak. A közös képviselő azonban azt mondja: ezzel a pénzzel csak egy család tartozik, amit most a többi lakónak kell kifizetni, ha azt akarják, hogy továbbra is legyen vizük.

80 millióval tartozik Zuschlag a NAV-nak

A volt szocialista politikus, akit korábban csalásért ítéltek börtönbüntetésre, azt mondta, nem tud fizetni. Szabadulása óta sok mindennel próbálkozott, hogy pénzt szerezzen. Az országgyűlési választás előtt adott tanácsot egy új kispártnak, most épp adótanácsadással reklámozza magát.

Mit tehetünk, ha tartoznak nekünk?

Mindenki maga dönti el, hogy kinek és mire ad kölcsön. Ám nem árt tisztában lenni azzal, hogy erre olykor családi, évtizedes baráti kapcsolatok is rámehetnek, főleg, ha elmarad a törlesztés, vagy kiderül, hogy a tartozónak nincsen semmi tulajdona.

Valami nincs rendben a csókakői idősek otthonában!

Festői környezetben fekszik az Aranyhegyi Idősek Otthona Csókakőn. A látkép valóban csodás, de ami mögötte van az már korántsem ennyire vonzó. Az itt lakók ugyanis hamarosan fűtés és áram nélkül maradhatnak.

19 éve gyilkolt, most emeltek vádat ellene

Egy háromezer forintos tartozás miatt ölt meg egy idős házaspárt az a férfi, aki ellen a napokban emelt vádat az ügyészség. A gyilkosság még 1995–ben történt, a gyanúsítottat pedig 19 év után, tavaly májusban sikerült elfogni. A DNS mintái buktatták le. A brutális gyilkosság után ugyanis elszívott néhány cigarettát, amelyeket a nyomozók megtaláltak, a szakértők pedig megállapították, hogy ő lehetett a gyilkos.

Életmentő műtéteket veszélyeztet

A műszereket, különböző műtétekhez szükséges eszközöket szállító cégek azt mondják, már nem tudnak tovább hitelezni. Van olyan kórház, amelyik 400 napja nem rendezte a lejárt tartozását. Híradónknak a szövetség főtitkára azt mondta, már márciusra ellátási zavar alakulhat ki a kórházakban.

Előzetes: Családját tartotta el a rabolt pénzből

A budapesti férfi hét év alatt 23 pénzintézetet fosztott ki, maszkban és fegyverrel. Évente sok millió forintot szerzett így, miközben a családjának fogalma sem volt arról, hogy miből származik a pénz. A férfit balul sikerült miskolci rablása után sikerült azonosítani: egy asszony ugyanis letépte róla az arcát takaró maszkot. Hogy a nő milyen ajándékot kapott ezért a rendőröktől, kiderül 6-kor a Híradóból.

Nem fizetik ki büntetésüket a pártok

Csaknem 2 milliárd forinttal tartoznak az államnak azok a pártok, amelyek a tavaszi választás után nem tudtak elszámolni ajánlóíveikkel. A pénzt valószínűleg nem is tudja behajtani az adóhatóság, hiszen a kis pártok többségének nincs vagyona.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való