KERESÉS search-close

tűzijáték

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "tűzijáték"

Végre nem csak éjszaka lehet tűzijátékot nézni!

Két fiatal amerikai srác feltalálta a nappali tűzijátékot. Színes festékkel töltik meg a bombákat, amelyek jól láthatóak fényes nappal is. A végeredmény lélegzetelállító!

Riadt kutyák szöktek el idén is a tűzijátékozás miatt

Idén is rengeteg megriadt kutya szökött el szilveszterkor a hangos petárdák és tűzijátékok miatt. A Miskolci Állatsegítő Alapítványhoz kétszer annyi állat érkezett, mint az előző évben. Volt olyan kutya, amelyik annyira megriadt, hogy egészen a menhelyig menekült. Többet pedig az utcán kóborolva fogtak be. Eddig egyet sikerült visszaadni a gazdájának.

Szombatig veszik vissza a fel nem használt tűzijátékokat

Szombatig veszik vissza a fel nem használt tűzijátékokat az árusok. Mivel nem kötelező teljes nyitva tartással működniük ebben az időszakban, sok helyen csak pár órára nyitnak ki. A Híradónk által megkérdezett pirotechnikus szerint azért, mert alig akad, aki visszavinné a korábban megvett tűzijátékot. Pedig, aki január ötödike után használja fel azt, pénzbírságra számíthat.
Leadkép: NordWood Themes on Unsplash

Utcabálok Győrtől Debrecenig

Tűzijáték, pezsgő és önfeledt bulizás. Vidéken is több ezren köszöntötték az új évet utcabálokon. Koncertekkel és hajnalig tartó tánccal ünnepeltek Győrben, Szegeden, Nagykanizsán, Pécsen és Debrecenben is.

Súlyos balesetek szilveszterkor

11 éves lány sérült meg súlyosan szilveszter éjszaka, mert mellette robbant fel egy tűzijáték rakéta Győrben. A rendőrség szerint valaki egyszerűen rosszul használta a pirotechnikai eszközt. Szintén Győrben egy férfi keze sérült meg a rosszul használt petárdától. Kiskunhalason egy lakásba repült be egy tűzijáték, úgy, hogy a redőnyt átlyukasztotta, az ablakot pedig betörte. A mentőknek sok munkát adtak a részegek is: 139-en kerültek alkoholmérgezés miatt kórházba, közülük 37 kiskorú.

SZILVESZTER: Így ünnepelt a világ

Dubajban a világ legmagasabb épületének, a Burdzs Kalifának minden szintjéről lőttek rakétákat. A színpompás tűzijátékot a 828 méter magas épület oldalán kivetített fényjáték egészítette ki. Párizsban, a Champ's Elyséet szegélyező fák vörös fénybe borultak, miközben a diadalívre látványos lézershow-t vetítettek. Londonban pedig az első robbanások idején nem zene, hanem a híres londoni toronyóra, a Big Ben harangjainak hangja hallatszott.

150 ezer forintra is büntethetik, aki petárdázik

Akár 150 ezer forintra is büntethetik a petárdázókat. A napokban már két súlyos baleset is történt miatta. Tűzijátékokat szabad használni, de csak reggel hat óráig. Az állatvédők azt kérik, hogy a kutyákat zárják be a gazdáik éjjelre, mert a robbanások hangjától megrémült állatok akár kilométerekre is elkóborolhatnak.

Van, ahol már 2019-et írnak!


szerző:
2018.12.31. 16:58
Van, ahol már 2019-et írnak!

Több országban már 2019 van!  Szamoán és Kiribatin köszöntötték elsőként az új évet: itt magyar idő szerint 11 órakor kezdődött, egy órával később már Új-Zélandon is 2019-et írtak. Délután egykor Ausztrália nagy részén, így Sydneyben is átléptek az új esztendőbe. Az ausztrál nagyvárosban másfél millió ember nézte a látványos tűzijátékot az öbölben.

Holnaptól kaphatók a tűzijátékok!

Súlyos baleseteket okozhat a tűzijátékozás - bemutatóval hívták fel erre a figyelmet a rendőrök. Holnaptól lehet legálisan szilveszteri pirotechnikai eszközöket vásárolni, felhasználni azonban csak újév reggel 6 óráig lehet. Petárdázni, idén is tilos, ahogy eddig is.

DURVA: ez is megtörténhet, ha szabálytalanul használjuk a pirotechnikai eszközöket!

Idén a pirotechnikai eszközöket újév reggel 6 óráig lehet használni, míg a petárdázás továbbra is tilos! A videóból az is kiderül, hogy hogyan kerülhetjük el a súlyos baleseteket szilveszter éjjel!

Tatán tilos lesz a tűzijáték szilveszterkor is

December 28-án kezdik árusítani a szilveszteri tűzijátékokat. A legtöbb városban december 31-én este 6 órától másnap reggel 6-ig bárki kedvére tűzijátékozhat, kivéve Tatán ahol csendes lesz az óévbúcsúztató. A város vezetése úgy döntött, hogy az ott telelő vadludak nyugalma érdekében idén egészen november végétől február elejéig semmilyen pirotechnikai eszközt nem lehet használni, ez alól pedig a szilveszter sem lesz kivétel.

 Nyolc halálos áldozata van a mexikói tűzijáték-robbanásnak

Tragédia egy mexikói ünnepen. Felrobbant egy tűzijáték lerakat. A detonációkban legalább nyolcan meghaltak, ötvenen pedig megsérültek. A halálos áldozatok között négy gyermek is van.

Emberek felé repültek a rakéták

Nézők közé csapódtak a tűzijáték rakétái, amikor több vetőcső is eldőlt Zánkán, augusztus 20-án. Egy szemtanú videóra vette a sikoltozó, menekülő embereket. Híradónk megszerezte a felvételt. Néhányan kisebb sérüléseket szenvedtek, de senkit sem kellett kórházba vinni. A rendőrség szerint a nézők veszélyben voltak, ezért nyomozást indítottak. 

EXKLUZÍV FELVÉTEL: Veszélyben voltak a nézők!

Hiába figyelmeztette a hangosbemondó az embereket a zánkai strandon, sokan közülük nagyon közel merészkedtek az ágyúkhoz. Szépen, rendben zajlott a tűzijáték, ám egyszer csak a rakéták az emberek felé repültek... Minderről nézői felvétel készült, MUTATJUK!

Százezrek nézték a tűzijátékot

Több százezeren voltak kíváncsiak az augusztus 20-i tűzijátékra, amelynek rakétáit idén a Lánchídról és a Dunáról lőtték fel. A rakpartokat már órákkal korábban ellepte a tömeg, és volt, ahol még hajnalban is tartott a buli. A mentőknek 53 kisebb sérülést kellett ellátniuk. A bámészkodók rengeteg szemetet hagytak maguk után, a takarítást kedd délre fejezték be a közterület-fenntartók.

 

Áder közelében ülhetett Naffa

Zaid Naffa tiszteletbeli konzuli tevékenységével kapcsolatban semmilyen kockázat nem vetődött fel. Ezt válaszolta a Híradó kérdésére a külügyminisztérium, miután a nemzetbiztonsági átvilágítson korábban megbukott jordán diplomata a díszpáholyból nézte végig az Augusztus 20-i állami ünnepséget, Áder Jánostól néhány méterre.

Civil ruhás rendőrök is figyelnek majd a tömegben az esti tűzijátékon

Országszerte nagy erőkkel készülnek a mentők, a rendőrség és a tűzoltóság is. A rendezvényeken zöld táblákkal jelzik, merre vannak menekülőútvonalak, és bár az előrejelzések szerint nem várható este nagyobb zivatar, az Operatív Törzs szakemberei, - ha szükséges - , bármikor leállíthatják a tűzijátékot.

Több száz tűzijáték országszerte

Még tart a tűzijátékbombák telepítése, de minden készen áll a biztonságos augusztus 20-i ünnepségre. Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint a biztonság az első, ezért a mentők, a meteorológiai szolgálat, a tűzoltók és a rendőrök folyamatos kapcsolatban lesznek az ünnepi éjjelen.

Caramel ünnepi koncertet tervez rajongóinak

Az énekes életében először ad koncertet a Margitszigeten, és egy igazán különleges fellépést tervez, két felé osztva a műsort. A közös tűzijátéknézés mellett új dalokkal is készül rajongóinak.

Mindene az akció!


szerző:
2018.01.05. 16:45
Mindene az akció!

Nem csak a Cobra11 részekben van része robbanásokban és látványos akciókban Erdogan Atalaynak - a színész még szilveszterkor is alaposan felbolygatta a környéket. Tinédzser fiának és lányának profi tűzijátékot vásárolt, melynek robbanásai percekig borították fénybe a kertet. A színésszel legközelebb ma 21:05-kor találkozhatnak a legújabb részben, az RTL Klubon! 

RTLII Híradó 2018-01-01


szerző:
2018.01.01. 21:30
Sok kutyát gázoltak el az éjjel

Csaknem tucatnyi kóbor kutyát gázoltak el szilveszter éjjel, és több száz eltűnt állatot még mindig keresnek. Az állatvédők szerint a tavalyinál sokkal rosszabbul alakult a mostani szilveszter. A közösségi oldalakon egymást érik az eltűnt állatokat kereső gazdák üzenetei. Sok kutyáról pedig azért töltenek fel fotót, mert bár megtalálták őket, nem tudni ki a gazdájuk.

Tömegek buliztak Budapesten


szerző:
2018.01.01. 18:06
Tömegek buliztak Budapesten

Tűzijáték és buli éjfélkor, szeméthalom hajnalra. Sokan töltötték az éjfélt Budapest utcáin, volt, aki pezsgővel a kezében várta, hogy induljon az újév.  Nagy volt a forgalom a toxikológián is szilveszter éjjel, főként alkoholmérgezés miatt kellett ellátni a bulizókat, minden második még nem múlt el 18 éves.

Világszerte ünnepeltek


szerző:
2018.01.01. 18:04
Világszerte ünnepeltek

Tűzijátékok világították be az éjszakai eget és a nevezetes épületeket világszerte. Sydneytől Moszkváig, New Yorktól Indonéziáig bulikkal köszöntötték az újévet. Az amerikai énekesnő, Mariah Carey ismét fellépett a New York-i Times Square-en. Sydneyben pedig több ezer ember menekült, miután több száz tűzijáték robbant fel.

BULI, BULI, BULI: Szilveszter 2017


szerző:
2018.01.01. 17:29
BULI, BULI, BULI: Szilveszter 2017

Rengeteg felvételt készítettünk az idei szilveszteri bulikban. Mutatjuk a riportokból kimaradt pezsgőpukkanásokat, éjféli csókokat és sok-sok-sok tűzijátékot!

 

Petárdázni idén is tilos


szerző:
2017.12.27. 18:20
Petárdázni idén is tilos

Irányt változtató rakéta és kézben felrobbanó petárda. Ezek a leggyakoribb baleseti okok szilveszterkor. A pirotechnikai eszközöket csütörtöktől lehet legálisan megvásárolni a kijelölt árusítóhelyeken, felhasználni viszont csak szilveszter este hat órától szabad. Petárdázni idén is tilos, ha valakit rajtakapnak 150 ezer forintra is büntethetik.

 

Vigyázzunk kutyusunkra szilveszterkor!

Korom Gábor nem először vendégeskedett a Reggeliben, aki most a szilveszteri bulik veszélyeiről mesélt. A petárda és a tűzijáték ugyanis nem kicsi félelmet okoz házi kedvenceinknek...
 

Jobban figyeltek a kutyákra a tűzijáték alatt

Jobban vigyáznak az állattartók a kutyáikra. Ezt mondják az állatmenhelyek az idei tapasztalatok alapján. Bár szilveszterkor eleve több kutya szokott elszökni, mint az augusztus 20-i tűzijáték után, idén alig akadt egy-egy ijedt kutya a menhelyeken. A Rex Állatotthon tulajdonosa ettől függetlenül arra figyelmeztet, mindenki chipeztesse a kutyáját. Vagy ha ezt nem teszi meg, annak ellenére, hogy a törvény előírja, legalább egy bilétát rakjon a nyakörvre.

Tízezrek nézték a tűzijátékot Budapesten

Tízezrek nézték vasárnap este a tűzijátékot Budapesten. Nap közben szeles volt az idő, a délelőtti vízi- és légiparádé egyes részeit le is fújták emiatt. Estére kitisztult az ég, így nem kellett lemondani az ünnepi látványosságot. A mentősök megerősített készültséggel vonultak a Duna-partra. 59-en szorultak kisebb-nagyobb segítségre, 11 embert rosszullét miatt vittek kórházba. A rendőröknek sem volt sok dolguk, elkószált gyerekeket kísértek vissza a szüleikhez és segítettek a tűzijáték utáni dugók megszüntetésében.

AUGUSZTUS 20:  Élje át újra a tűzijátékot!

Ha lemaradt róla, ha újranézné, most megteheti!

Az utolsó percben is lefújhatják

Egyelőre úgy tűnik, megtartják Budapesten az ünnepi tűzijátékot, bár erős szél vagy vihar esetén az utolsó pillanatban is lefújhatja azt a rendezvény biztonságáért felelős operatív törzs. A fővárosban egész nap erős volt a szél, a délelőtti vízi- és légiparádé egy része el is maradt emiatt. A Mentőszolgálat 36 autóból álló konvoja nem sokkal adásunk előtt vonult a Duna-partra, ott állnak majd készenlétben.

Látványosabb lesz az idei tűzijáték

Már az utolsó simítások zajlanak az ünnepi műsorral kapcsolatban. A szakemberek azt ígérik, idén sokkal látványosabb lesz a tűzijáték, mint az elmúlt években. A programok legjava csak holnap kezdődik, már ma is rengetegen kimentek a Magyar Ízek Utcájába, hogy megkóstolják az ország tortáit, vagy vegyenek egy veknivel az ünnepi kenyérből.

Szöges útzár és rendőrautók

Több elemből álló útzárral készülnek a rendőrök augusztus 20-ra Budapesten. A szabadtéri rendezvényekhez vezető utakat kordonokkal és rendőrautókkal állják el, nehogy valaki a tömegbe hajtson. Most úgy tűnik, hogy az ünnepi tűzijáték idején eső nem várható, de erős lehet a szél, ezért akár változhatnak a programok.

ÜNNEPI: Ilyen lesz a holnapi tűzijáték!

Minden eddiginél látványosabb műsort ígérnek a szervezők, új helyszínekkel és több kilövési ponttal. A fő cél idén az, hogy a Margithíd és a Lánchíd közötti rakparti szakaszról mindenki a lehető legtöbbet láthasson, ezért 46 helyről fognak lőni. 29 a Lánchídon, 17 pedig a Dunán lesz.

Rémálom a kutyáknak a tűzijáték

Rémálom a kutyáknak, akár epilepsziás rohamot is kaphatnak a tűzijáték miatti ijedtségtől a házi kedvencek. Ezt mondta a Híradónknak nyilatkozó állatorvos. Akárcsak szilveszterkor, augusztus 20-án is sok kutya megszökik otthonról. Éppen ezért a szakértők azt tanácsolják, senki ne vigye ki kutyáját a tűzijátékra. Ez ugyanis akkor is bajt okozhat, ha korábban nem reagált az állat az erős hang és fényhatásokra.

Kíra:

Kíra egy csodálatos napot tölt el Milánnal, és megnyílik a fiú előtt. Bár nagyon meghitt, érzelmes pillanatra kerül sor kettőjük között, Milánnak sikerül el is rontania ezt a pillanatot azzal, hogy megpróbálja megcsókolni Kírát.

Csütörtökig lehet visszaváltani

Csütörtökig kell visszavinni a szilveszterkor fel nem használt tűzijátékokat. Legalábbis a nagyobb hatóanyagúakat, amelyek a 3. kategóriába tartoznak. Azt azonban ne várja senki, hogy az árusító konténereket ugyanúgy egész nap nyitva találja, mint néhány napja. A forgalmazók csak egy-egy órát állnak ott. A tűzijátékokon azonban fent van a telefonszámuk.

Tűzijáték miatt égett a nádtető

Valószínűleg egy eltévedt tűzijáték miatt gyulladt ki és égett le a tiszavárkonyi alkotóház. Az épületet egy húszfős társaság bérelte ki Szilveszter éjjelre. Az eddigi feltételezések szerint tűzijáték szikrája gyújthatta meg a nádtetőt és a lángok másodpercek alatt szétterjedtek. Senki sem sérült meg, de az épület teljesen kiégett, a kár több millió forint.

Rémült kutyák keresik gazdájukat

Egész éjjel égtek a vonalak a Noé Állatotthonban. Rengeteg kutya szökött meg ugyanis a petárdák és a tűzijáték miatt. A legtöbb állat azóta szerencsére visszakerült a gazdájához, köszönhetően a sok önkéntesnek, akik a szilveszter éjjelüket úgy töltötték, hogy az állatvédők munkáját segítették. A gazdák viszont még ma is arra panaszkodtak, hogy az állatok ilyenkor még napokig félnek.

Tűzijáték miatt égett ki a lakás

Tűzijáték rakéta gyújtott fel egy váci lakást. Egy harmadik emeleti erkélyre csapódott be a még fel nem robbant lövedék, ezután csaptak fel a lángok. A tűzben senki sem sérült meg, de a lakás teljesen kiégett, az alatta és a felette lévők pedig megrongálódtak. A lakók dühösek, mert nemrég újították fel a lakást, így a rakétázó egy éves munkájukat tette tönkre.

Szilveszteri bulik országszerte

Rengeteg tűzijátékkal, vicces kiegészítőkkel és végtelen mennyiségű alkohollal ünnepelték országszerte a szilvesztert. Stábunk ott volt Pécsen, Debrecenben, Győrben, Szegeden és a fővárosban is. Budapesten kevesebben voltak az utcákon, mint az elmúlt években, az utcai ünneplés központi helye a Vörösmarty tér volt, ahol a magyarokon kívül nagyon sok külföldi szórakozott. 

Legyen chip és nyakörv adatokkal

Regisztrált chip a kutyában, bilétás nyakörv a tulajdonos nevével és telefonszámával az állat nyakában. Állatvédők szerint ezekkel elkerülhető, hogy a szilveszteri tűzijátékok zajos forgataga miatt örökre eltűnjön egy megriadt házi kedvenc. A szokatlan hang és fényhatásoktól sok kutya, de macskák is sokkos állapotba kerülhetnek, ilyenkor pedig kiszámíthatatlanná válnak.

Már árulják a tűzijátékokat

Kinyitottak a tűzijáték árusok. A tapasztalatok szerint sokan több 10 ezer forintot is elköltenek a szilveszteri látványosságra. Azonban a felhasználáskor nem árt óvatosnak lenni. A durranások miatt már előre készülnek az állatmenhelyeken is. Azt tanácsolják, érdemes elzárni a kutyákat, és stresszoldót adni nekik.

Veszélyes is lehet a tűzijáték

Irányt változtató rakéta, kézben felrobbanó petárda - ezek a leggyakoribb balesetek, amiket a szilveszterkor használt tűzijátékok okoznak. Petárdázni már 2005-óta tilos, mégis minden évben rengetegen megsértik ezt a szabályt. Ha valakit elkapnak, akár 150 ezer forintra is büntethetik. A tűzijátékokat szerdától lehet legálisan megvásárolni, felhasználni viszont csak szilveszter este hat órától másnap reggel hat óráig szabad.

Tömegeket vonzottak az ünnepi programok

A jó idő miatt már napközben is nagyon sokan vettek részt az augusztus 20-ai programokon. Órákig kellett várakoznia annak, aki a Szent Koronát akarta megnézni a Parlamentben. Ugyancsak türelemre volt szüksége annak, aki az ország tortáit szerette volna megkóstolni. Országszerte rengeteg program várta az ünneplőket.

Egymillió embert várnak a tűzijátékra

A leglátványosabb augusztus 20-ai ünnepi programra készülnek országszerte. Összesen 141 helyen lesz tűzijáték, a legnagyobb persze a budapesti lesz. A szervezők arra számítanak, hogy a fővárosban mintegy 1 millió ember figyeli majd minden idők leglátványosabb égi parádéját. A rakétákat egy teljes héten át telepítették két hídra, a Citadellán és azokon a katonai uszályokon, amelyek a Dunáról lövik majd fel a petárdákat.

Káosz augusztus 20-án!


szerző:
2016.08.20. 06:58
Káosz augusztus 20-án!

Mint minden évben, most is nagyon várjuk Szent István király napját, a keresztény magyar államalapítás ünnepét. Sajnos néha elkerülhetetlen, hogy valami ne okozzon fennakadás ilyenkor. Három évvel ezelőtt az Astoriát foglalták el. Egy nem bejelentett tüntetés óriás káoszt okozott.

Útlezárások az ünnepi program miatt

Egyre több a lezárás az augusztus 20-i ünnepségek miatt, már pénteken is csak araszolva haladt a kocsisor a Lánchíd környékén. Szombat reggeltől pedig szinte az egész belvárost lezárják, viszont sűrűbben járnak majd a metrók és a villamosok is. Sok embert várnak az esti tűzijátékra, az előrejelzések szerint ugyanis az időjárás kedvez majd a szabadtéri programoknak.

Lezárások augusztus 20-a miatt


szerző:
2016.08.19. 14:41
Lezárások augusztus 20-a miatt

Már péntek este lezárják a Lánchídat! Segítünk, hogyan lehet közlekedni augusztus 20-án Budapesten!

Látványos tűzijátékot ígérnek

Minden idők leglátványosabb tűzijátékát ígérik a szervezők szombatra Budapesten. A pirotechnikusok hat napja telepítik a bombákat a különböző helyszíneken, csütörtökön az Erzsébet hídra és a Lánchídra kerültek ki az utolsó robbanószerkezetek. A rakétákat a két hídról, a Dunáról és a Citadelláról lövik fel. Idén az István a király rockoperára komponálták a látványosságot, ami 140 millió forintba kerül.

Látványos tűzijátékot ígérnek 20-ára

Már telepítik a rakétákat a Citadellán a szombati ünnepi tűzijátékhoz. A szervezők szerint az eddigi évekhez képest máshol lesz a legjobb a látvány, a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti rakpartokhoz érdemes menni. Bár kicsi az esély a viharra, veszély esetén bármikor leállíthatják a tűzijátékot.

Alig visznek vissza tűzijátékot az emberek

Nem váltanak vissza tűzijátékot az emberek, mivel nem kapják vissza a pénzüket - ezt mondta híradónknak egy árus. A megmaradt, hármas kategóriájú, vagyis veszélyes tűzijátékokat január 5-ig lehet leadni az árusító pontokon.
 

Óévbúcsúztató utcabálok és házibulik

Utcabál, koncert, házibuli. A szokásos módon telt országszerte a szilveszter éjjel. A kemény mínuszok ellenére sokan buliztak az utcákon. Ők többnyire azt mondták, a forralt borra esküsznek. De voltak, akik a kelleténél jóval többet ittak.

SZILVESZTER: A legnagyobb buli


szerző:
2016.01.01. 17:48
SZILVESZTER: A legnagyobb buli

A legnagyobb bulit a szokásoknak megfelelően a New York-i Time Square-en tartották. Egymillió embert előtt megkezdődött a visszaszámlálás a szokásos leereszkedő kristálygömbbel, és akinek jutott, megkaphatta az újév első csókját is, miközben a háttérben Frank Sinatra dala szólt New Yorkról.        

Sok kutya fél a petárdáktól


szerző:
2015.12.31. 21:30
Sok kutya fél a petárdáktól

A szilveszteri tűzijátékoktól sok kutya megrémül. Akkor pedig támadhatnak is, ezért óvatosan kell megközelíteni őket. Erre figyelmeztetnek a hódmezővásárhelyi állatvédők. Szilveszter éjszaka autóval járőröznek a városban, hogy befoghassák a kóborló kutyákat. Ügyeleti számot is működtetnek, ahol bejelenthetik, ha valakinek eltűnt a kedvence.

Elképesztően látványos tűzijáték Sydney-ben

Ausztráliában nagy ünneplések közepette jött az új esztendő.
 

A hidegre figyelmeztetnek a mentők

Nem szeretnének bekapcsolódni a szilveszteri bulikba a mentők, ezért azt kérik, mindenki mértékkel fogyasszon alkoholt szilveszterkor. Hideg lesz az éjszaka, így azt sem javasolják, hogy a megfáradt partizók az utcán pihenjenek le.

Augusztus 20 váratlan esemény?


szerző:
2015.09.02. 18:20
Augusztus 20 váratlan esemény?

Váratlanul érte a Honvédelmi Minisztériumot, hogy tűzijátékot kell rendeznie augusztus 20-án - legalábbis ezzel magyarázta a honvédelmi miniszter, hogy miért nem nyílt közbeszerzéssel választották ki az idei tűzijáték lebonyolítóját. Az MSZP képviselője szerint senkit nem lephet meg, hogy minden évben ünnep van ezen a napon, inkább az volt a cél, hogy egy bizonyos cég kapja a megbízást.

Tízezrek nézték a tűzijátékot

Több tízezren voltak kíváncsiak az idei augusztus huszadikai tűzijátékra a fővárosban. Idén ismét a Gellért-hegyől is lőttek fel rakétákat, ez többeket megzavart, és azt sem tudták hova nézzenek, hogy le ne maradjanak valamiről.

 

 LÁTVÁNYOS: Ilyen volt az augusztus 20-i tűzijáték

Mintha izzó lángcsóvák csapnának ki a vízből. Ilyen volt a látvány egy hajóról. Idén 10 év után először újra katonai pontonhidakról és nem bérelt uszályokról lőtték fel a rakétákat. Az ünnepi tűzijátékra több tízezren voltak kíváncsiak a fővárosban.

Megtarthatták a tűzijátékot


szerző:
2015.08.20. 21:30
Megtarthatták a tűzijátékot

Az időjárás végül nem zavarta meg, így rendben megtartották az ünnepi tűzijátékot Budapesten. Csaknem fél óra alatt majdnem 12 ezer rakétát lőttek fel. A leglátványosabb augusztus 20-i program egy ideig kétséges volt, de késő délutánra már teljesen kitisztult az idő Budapesten. A 9 évvel ezelőtti tragédia óta a szervezők sokkal jobban ügyelnek a biztonságra. Ezúttal 100 tűzoltó volt készenlétben, de rendőr és mentő is több volt a belvárosban. Persze nem csak Budapesten, hanem az országban másutt is volt tűzijáték, mégpedig mintegy 150 településen.

150 helyen lesz ma tűzijáték


szerző:
2015.08.20. 18:05
150 helyen lesz ma tűzijáték

Minden készen áll az esti tűzijátékhoz, a szokásosnál több rendőr, mentő és tűzoltó áll készenlétben. A nézők biztonsága érdekében menekülő utakat jelöltek ki a szervezők, és ha kell, hangosbemondók tájékoztatják, merre tudják legkönnyebben elhagyni a rendezvényt. Országszerte 150 helyen randeznek este tűzijátékot.

Tömegeket várnak a budapesti tűzijátékra

A legfrissebb adatok alapján megtartják az augusztus 20-i budapesti tűzijátékot. Délelőtt még bizonytalan volt a helyzet, az ország több pontján programokat mosott el az eső. A tűzijáték este 9 órakor kezdődik, a belvárosban több hidat és utat már lezártak emiatt. A rakpartok környékén már gyülekeznek az emberek.

A Kínai Népköztársaság robbantással köszönti augusztus 20-át!

Najó, igazából nem, viszont nem lehet elég korán ráhangolódni a jeles napra, hiszen este szinte mindenhol tűzijáték lesz a program. Mi már nagyon várjuk, ezért összeszedtünk két emlékezetes robbantást.

 

Fókusz 15-08-19


szerző:
2015.08.19. 19:25
Fókusz 15-08-19

Fókusz: Mit tegyünk? - Ha jön a vihar. Kilenc éve gyászba borította az országot. Néhány napja ismét pusztított. Gyúrós tinik - Veszélyes kamaszkorban elkezdeni a testépítést? Mit egyen az, aki a lányok kedvence akar lenni? A rejtélyes férfi - Először a Fókuszban szólal meg az a titokzatos kaszkadőr, aki esernyővel a kezében mászott fel Budapest tetejére!

Mit kell tenni, ha villámlik vihar közben?

Évente 200 és 500 ezer közötti a villámlások száma van Magyarországon, azonban ezek 15-20 százaléka csap be csak valahova.

11 ezer rakéta az augusztus 20-i tűzijátékon

11 ezer rakéta repül majd az ég felé a csütörtök esti tűzijátékon, Budapesten. Bár az elmúlt napok esős időjárása nehezítette a telepítést, időben végeztek a munkákkal. Az ünnepi rendezvények miatt szinte az egész belvárost lezárják.

Pontonhidakról lövik a tűzijátékot

Úgy készülnek a katonák augusztus 20-ára, mintha éles bevetés lenne - ezt mondják a katonai vezetők. Tíz év után újra katonai pontonhidakról és nem bérelt uszályokról lövik fel a tűzijáték dunai rakétáit.

Így készülődnek az augusztus 20-i tűzijátékra

Négy év után újra a Gellért hegyről lövik fel az augusztus 20-i tűzijátékot, jelentette be az ünnepség főszervezője. A látványosság miatt a tűzoltóság, a mentők és a rendőrök is a szokásosnál nagyobb lesz a készültség, a tűzijáték idén 128 millió forintba kerül.

Brutál látványos lesz a tűzijáték

Hétfelvonásos tűzijátékkal, pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell tortával és a hozzáadott cukrot nem tartalmazó, barackos buboréktortával ünnepelhet az ország augusztus 20-án. A tervek szerint idén hat helyszínről, a megszokottak mellett a Szabadság-hídról is lőni fognak. De csak akkor, ha az időjárás is kedvez az ünneplésnek.

Nem volt nyílt közbeszerzés a tűzijátékra

A tavalyinál húszmillióval olcsóbban, nettó százmillió forintért bonyolítja le az augusztus 20-i tűzijátékot a 2014-ben is nyertes cég. A Leskovics Kft. az idén nyílt közbeszerzés nélkül kapta a feladatot a Honvédelmi Minisztériumtól. Az Együtt szerint megint haverok kapják az állami megrendeléseket, míg a Honvédelmi Minisztérium szerint ez a cég adta a legjobb ajánlatot.

Sok szökött kutya nem kerül haza

A szilveszterkor eltűnt kutyák fele nem kerül haza az állatvédő szervezetek szerint. A petárdázások és a tűzijátékok miatt megrémült és állatotthonba került kutyák nagy részét ugyanis soha, senki nem keresi. Az állatvédők azt mondják: az a tapasztalat, hogy ha valaki két hétig nem kereste a kedvencét, azután már nem is fogja.


 

Nehéz visszaváltani a megmaradt tűzijátékokat

Hétfőig kellene visszavinni a szilveszterkor fel nem használt tűzijátékokat az eladókhoz, de a tapasztalatok szerint ezt csak nagyon kevesen teszik meg. Ugyanakkor nincs könnyű helyzetben, aki betartaná a szabályt: több helyen is csak bezárt bódékat találni, amire még az eladó telefonszámát sem írták fel.

Több száz riadt kutya kóborolhat most is

Ostromállapot – így jellemezte egy állatvédő a szilveszter éjszakát az RTL Híradónak. Az állatvédő alapítványokon kívül önkéntesek járták a főváros utcáit, hogy segítsenek a petárda és tűzijáték miatt megrémült állatokon.
 

Fiatalok kezét roncsolta a tűzijáték

Két fiatalnak csonkolni kellett az ujjait, mert a kezükben robbant fel egy-egy tűzijáték szilveszter éjjel. Amúgy is sok dolga volt a mentőknek, akik csaknem 2000 riasztást kaptak. A toxikológiákon is nagyüzem volt, Budapesten 77 embert szállítottak be, fele 18 év alatti fiatal, akik közül többen drogoztak.


 

Hogyan óvjuk meg kedvenceinket a petárdázástól?

Élnek velünk állatok, akik zsigerből rettegnek petárda vagy tűzijáték zajától. Rájuk szeretnénk vigyázni az év utolsó napján is, mert ők azok, akik ijedtükben annyira pánikba eshetnek, hogy a védelmet nyújtó gazdi vagy kutyaól helyett világgá futnak.

Vigyázzunk kutyáinkra szilveszterkor!

Ha durrognak a petárdák, kedvenceink ijedtükben annyira pánikba eshetnek, hogy a védelmet nyújtó gazdi vagy kutyaól helyett világgá futnak.

Fókusz 14-12-30


szerző:
2014.12.30. 19:10
Fókusz 14-12-30

Fókusz: Feladták - Már az első napon balesetet szenvedett Szalay Balázsék autója az Africa Race-en, nem tudják folytatni. Szerelmi hullámvasút - Boldogságból és szakításból akadt bőven idén is, van, akinél a távkapcsolat nem működött, másnál a közellét. Lezárták a múltat - Az Illés együttes tagjai átadták a stafétát az új nemzedéknek, Tóth Gabinak és Vastag Csabiéknak.

Súlyos sérüléseket okozhatnak


szerző:
2014.12.30. 18:30
Súlyos sérüléseket okozhatnak

Rossz irányba lőtt tűzijáték rakéta és kézben felrobbanó petárda – ezek a leggyakoribb pirotechnikai balesetek szilveszterkor, holott például petárdázni 2005 óta tilos. A rendőrök szerint érdemes hivatalos eladótól beszerezni a tűzijátékokat, és még a rutinosoknak is be kell tartaniuk az utasításokat.

Vasárnaptól bárki vásárolhat tűzijátékot

De csak szilveszter éjszaka szabad felhasználni.  Minden évben sok baleset történik, ezért használat előtt érdemes elolvasni a biztonsági útmutatót. Nem szabad például szeles időben vagy épületekhez közel tűzijátékozni, és soha nem szabad emberek vagy állatok felé célozni.

Fókusz Plusz 14-08-23


szerző:
2014.08.23. 19:30
Fókusz Plusz 14-08-23

Fókusz Plusz: Túlélők - Vörösiszap katasztrófa, tűzijáték, gázrobbanás. Megtaláltuk a legnagyobb magyarországi katasztrófák sérültjeit. Ki ez a férfi? - Előadásaira szinte lehetetlen bejutni. Szórakoztat, megdöbbent vagy elgondolkodtat. Egy szédületes nap Pál Feri atyával.

Fókusz 12-08-17


szerző:
2012.08.17. 20:05
Fókusz 12-08-17

Fókusz: Összetört álmok - Sportolók, akik egy sérülés miatt elvesztették azt, amire vágytak. Álmok és csalódások Londonban. Nagy durranás lesz - A legszigorúbb biztonsági intézkedések mellett forgathattunk a tűzijáték kellékei között. Tyúk vagy tojás? - Metzker Viki azt állítja, ő előbb pózolt a lemezjátszó mögött, mint a fotósok előtt. Most világsztárokkal dolgozik.

Az ünnepi tűzijáték, és ami mögötte van

5 ezer bomba és közel 20 ezer robbanás rázza majd fel Budapestet! Az augusztus 20-i tűzijáték évről évre az egyik legnagyobb látványosság az országban. A Fókusz bejutott a tűzijáték kilövésének helyszíneire.

300 ezren ünnepeltek a rakpartokon

Csak a budapesti rakpartokon 300 ezren látták a tűzijátékot, és a Parlament új díszkivilágításának bekapcsolását.

Gyerekeknek köszönhetjük a díszkivilágítást

Az Országházból nézhették a tűzijátékot, majd kapcsolhatták fel az épület díszkivilágítását a Miénk a ház akció résztvevői szombat este.

A varázslatos tűzijáték nyomában

Nálunk először Mátyás király esküvőjén tartottak tűzijátékot. Elektromos indítógépet azonban Európában először Magyarországon alkalmaztak. Most pedig elmondjuk, hogy szombaton milyen csodákra számíthatnak, akik a budapesti tűzijátékra kíváncsiak.

A csillagok is a tűz játékát nézik augusztus 20-án

Augusztus 20-a közeleg, már hegyezik a rakétákat a szervezők, miközben a sztárok a Reflektorral együtt mesélték el a tűzijátékkal kapcsolatos élményeiket, emlékeiket.

Ünnepi tűzijáték az RTL Klubon!

Ha az augusztus 20-ai tűzijátékra kíváncsi, nézze idén is az RTL Klubot! Otthonába varázsoljuk a leglátványosabb képeket. A stúdióban Erős Antónia és Gönczi Gábor kommentálja az égi parádét.

300 millióba kerül az ünnep


szerző:
2011.08.18. 19:24
300 millióba kerül az ünnep

Összesen 16 ezer bombát lőnek az égbe az idei augusztus 20-i tűzijátékon.

Kotyvasszon az antik laborban!


szerző:
2011.01.20. 15:34
Kotyvasszon az antik laborban!

Színes tűzijáték, fém origami és egy csipetnyi „E” várja az érdeklődőket a Közlekedési Múzeumban.

Halálos baleset a tűzijáték üzemben

Nagy erejű robbanás történt hétfőn, egy tűzijáték üzemben a szicíliai Catania közelében.

Megoldották a madár-rejtélyt


szerző:
2011.01.04. 11:02
Megoldották a madár-rejtélyt

Amerikai tudósok szerint tűzijáték miatt pusztult el több ezer pirosvállú csiröge egy arkansasi településen.

Kevesen viszik vissza a tűzijátékokat

Akár 100 ezer forintra is megbüntethetnek minket, ha nem adjuk le a megmaradt tűzijátékokat.

Tízezrek szilvesztereztek az utcákon

Több ezren köszöntötték az utcán az újévet Budapesten.

Hatalmas bulik világszerte - videók

Pezsgő, utcabál és tűzijáték- a világ nagyvárosaiban leginkább így búcsúztatták 2010-et.

Óvatosan a rakétákkal!


szerző:
2010.12.31. 19:04
Óvatosan a rakétákkal!

Péntek este hattól szombat reggel hatig lehet fellőni a rakétákat. A petárdázókat bünteti a rendőrség.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való