KERESÉS search-close

tűz

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "tűz"

Tettrorizmussal vádolhatják az olasz iskolabusz sofőrt

Amatőr videók kerültek nyilvánosságra a szerdai, olasz iskolabusz-drámáról. Kevésen múlott, hogy időben ki tudtak menekülni a gyerekek a járműből, mielőtt a késsel fenyegetőző sofőr felgyújtotta azt Milánó közelében. A diákok beszámolói szerint a szenegáli számrazású, 47 éves olasz férfi a római kormány bevándorlási politikája ellen akart tiltakozni.

Százmillió közeli kár tűz miatt

Három traktor és több szerszámgép is megsemmisült a Baranya megyei Szederkényben, ahol egy mezőgazdasági telephely egyik épülete gyulladt ki még kedden. A háromszáz négyzetméteres pajtában ipari gázpalackokat is tároltak, ezeket mesterlövész ártalmatlanította. A tűzben nem sérült meg senki.

Sokan összefogtak, azért a háromgyerekes családért, akiknek mindenük megsemmisült a tűzben

Szerte az országból érkezett segítség annak a háromgyermekes családnak, amelyiknek február elején semmisült meg mindene egy tűzben a Vas megyei Ostffyasszonyfán. A tűz után a helyi boltban például nem kellett fizetniük, adományokból rendezték be az ideiglenes lakásukat, kaptak ruhákat, háztartási eszközöket, bútorokat. És az adományokból már építik új otthonukat. Aki szeretne segíteni a családon ezen a számlaszámon teheti meg: Tóth Márk 10403947-86766648-48511006

Házaspár halt meg a tűzben

Saját házában égett bent egy házaspár a Baranya megyei Alsószentmártonban hétfőn este. A sportpálya melletti konténerekben kialakított lakásuk gyulladt ki. Fiuk csak azért nem égett bent, mert éppen a kocsmában volt, amikor az épület lángba borult. Híradónknak azt mondta, szerinte egy cigarettacsikk eshetett az ágyba, az okozhatta a tüzet.  

Úgy halt meg, ahogy 6 éve élettársával végzett

Úgy halt meg, ahogy 6 éve élettársával végzett. Szerda este háztűzben vesztette életét egy felgyői asszony, aki nem sokkal korábban szabadult a börtönből. Azért ült, mert rágyújtotta a tanyájukat élettársára, aki bennégett a házban. A nő többször is volt börtönben párja bántalmazása miatt. Volt, hogy késsel szurkálta össze.

Az egyik testvér bennégett a tűzben

Felrobbant egy lakóház a Pest megyei Maglódon. Az épületben élő idős férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A teste több, mint fele súlyosan megégett. Halálos tűz volt a Csongrád megyei Felgyőn. Egy testvérpár otthona gyulladt ki. Egyikük nem tudott kimenekülni az épületből.

Tűz volt az idősotthonban, 65 lakót kellett kimenekíteni

Hatvanöt lakót kellett kimenekíteni egy noszvaji idősotthonból, miután hajnalban kigyulladt az épület tetőszerkezete. Több mint húsz tűzoltó fojtotta el a lángokat két óra alatt. Öt lakót az egri kórházba vittek megfigyelésre, mindannyian könnyen sérültek meg. A tűz okát egyelőre vizsgálják.

 

Faág esett a felsővezetékre, több százezer forint a kár

Méteres lángokkal és dermesztő hanggal járt, amikor a faág a vasúti felsővezetékre esett ma hajnalban Kaposváron. A tüzet többen is videóra vették, mielőtt a tűzoltók eloltották volna. A szélvihar miatt keletkezett tűz több százezer forintos kárt okozott és öt vonat késett miatta.

Véletlenül felgyújtotta saját házát

A 77 éves ember a melléképületben akart tüzet rakni, de a gyújtós nem kapott lángra, ezért kitette az udvarra. Ott végül kigyulladt, és lángra kapott tőle az avar, a tűz átterjedt a házra és a szomszéd telkére is. A férfi lányával lakott az épületben, ami most lakhatatlan. Azt mondta, sajnálja a szerencsétlen balesetet. 

Lángolt a nádas Szegeden

Több hektáron égett a nádas Szeged egyik kertvárosában. Olyan gyorsan terjedt a tűz, hogy a rendőrök többeket felszólítottak, hogy hagyják el otthonukat. Végül senki nem sérült meg. A tűzoltók szerint gondatlanság okozta a tüzet.

A szomszédok próbálták kimenteni az idős nőt

Átmásztak a kerítésen, majd betörték az ajtót – így próbálták szomszédjukat kimenteni az égő házból Szegeden. Még szombat este gyulladt egy családi ház szobája Szegeden, a lángokat a szomszédok vették észre. A bent lakó 74 éves nőnek hiába kiabáltak, nem válaszolt. Egy létrával másztak be az udvarra, majd poroltóval jutottak el a szobáig. De akkor volt a tűz, hogy nem tudtak bemenni. Az időközben kiérkező tűzoltók hozták ki az asszonyt, aki füstmérgezést kapott.

Lánya még kimenekült, de a nyugdíjas nő már nem tudott

Tragikus tűz Gyürén – lánya még kimenekült égő otthonukból, a nyugdíjas nő azonban az épületben rekedt. A szomszédok próbálták kiszabadítani, de a hatalmas lángoktól nem tudtak bemenni érte. Végül a tűzoltók hozták ki, de olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A család háza hajnalban gyulladt ki. Híradónk információi szerint a kályhából pattanhatott ki egy szikra.

Kigyulladt a háza, füstmérgezésben vesztette életét

Halálos lakástűz a Somogy megyei Nagyszakácsiban. Egy 45 éves férfi háza égett, egy gázpalack is felrobbant. A tulajdonosra oltás közben, a füsttel teli konyhában találtak rá, akkor még élt, nem sokkal később viszont leállt a légzése, és már nem lehetett megmenteni az életét.

Tűz ütött ki a szegedi vakok intézetében

120 embert menekítettek ki szombat este a lángoló épületből. Hárman sérültek meg, egyikük életveszélyesen. Az otthonban vakok, és más fogyatékossággal élők is laknak, őket az elsőként odaérő mentők hozták ki. Úgy tudjuk, hogy gyertya okozta a tüzet az egyik szobában.

Kutyájuk mentette meg a családot a tűztől

Kutyájuk nyüszítése mentette meg egy kisgyerekes család életét a Komárom-Esztergom megyei Ácson. Az állat azért volt nyugtalan, mert kigyulladt a padlás. A lakók ezután jöttek ki a házból – a tető ekkor már lángokban állt. Az anyuka papucsban és köntösben menekült a két kisgyerekkel. Mindez néhány hete történt, a ház lakhatatlanná vált. A környékbeliek most adományokkal segítik a családot.

Volt, aki az ötödikről ugrott ki a lángok elől

Tragédia a lakodalomban, Indiában. Volt, aki kiugrott az ötödikről a lángok elől Delhiben, ahol tűz ütött ki egy hotel legfelső emeletén. A szállodában éppen lakodalmat tartottak. 17 ember halt meg, sokan a mindent beborító füst miatt.

Lakástüzek országszerte, három ember életét vesztette

Hárman is meghaltak lakástüzekben az országban. A Fejér megyei Sárosdon egy asszonyt a szomszédai még a tűzoltók érkezése előtt kihoztak az épületből. De hiába vitték orvoshoz és érkezett mentőhelikopter, már nem lehetett megmenteni az életét. A Pest megyei Gyömrőn is egy családi ház lángolt. Az ott élő asszonyt a tűzoltók hozták ki, de ő sem élte túl. 

Gyerekkel menekült az égő házból, mindene odalett a családnak

Mindenét elvesztette egy háromgyermekes család, miután leégett a házuk pénteken a Vas megyei Ostffyasszonyfán. A lángokat az anya vette észre, aki a három hónapos kisfiával volt otthon, még időben ki tudtak menekülni. Az épület teljesen lakhatatlanná vált, most egy ideig a falu üres orvosi szolgálati lakásában rendezkedhet be a család. A tüzet feltehetően elektromos hiba okozta. A házon nem volt biztosítás. Aki segíteni szeretne a családon, erre a számlaszámra utalhat: Tóth Márk 10403947-86766648-48511006.

Bosszúból gyújthatta fel a párizsi lakóházat

Tízen haltak meg, köztük egy kisbaba Párizs egyik elegáns negyedében, ahol kigyulladt egy nyolcemeletes lakóház. A rendőrség gyújtogatás miatt nyomoz, és a tűzzel kapcsolatban őrizetbe vettek egy 40 éves nőt, aki korábban már állt pszichiátriai kezelés alatt. Az oltásról készült felvételeket megnézhetik ITT

PÁRIZSI TŰZ: Kigyulladt egy nyolcemeletes lakóház

Tízen, köztük egy kisbaba halt meg Párizs egyik elegáns negyedében, ahol kigyulladt egy nyolcemeletes lakóház. A rendőrség gyújtogatás miatt nyomoz, és a tűzzel kapcsolatban őrizetbe vettek egy 40 éves nőt, aki korábban már állt pszichiátriai kezelés alatt. Sajtóértesülések szerint a nő összeveszett egyik szomszédjával, és annak autóját akarta felgyújtani bosszúból.

Ha kell, Nagy Ervin félmeztelenül oltja el a tüzet

Amikor Szilárd (Nagy Ervin) észreveszi, hogy kigyulladt egy szeméttároló az iskola udvarán, azonnal akcióba lendül, oldalán egyik diákjával.

Azt vallotta: az albérleti díj miatt gyilkolt

Nem tudta kifizetni a bérleti díjat, ezért gyilkolt. Információink szerint ezt vallotta az a férfi, aki a gyanú szerint leszúrta főbérlőjét, majd felgyújtotta annak lakását Budapesten. A bíróság letartóztatta. Az ügynek egyelőre egy gyanúsítottja van. Még vizsgálják, hogy a három társának van-e köze a gyilkossághoz.

Elképesztő tüzes videó az esküvőről

Igazán emlékezetessé tett egy esküvőt egy amatőr tűznyelő Indiában. Bebizonyította, hogy a kerozin és az öngyújtó nem jó kombináció megfelelő gyakorlat nélkül. Minderről persze elképesztő mobiltelefonos videó is készült. A téma egyeseket érzékenyen érinthet!

Lakástűz: az idős asszony a szobában rekedt, fia túlélte

Halálos lakástűz Székesfehérváron! Egy idős asszony az égő szobában rekedt és meghalt, miután kigyulladt a családi háza. Fia, aki a szomszéd szobában aludt, súlyosan megsérült, őt a tűzoltók mentették ki a lángok közül. Még most is kritikus állapotban fekszik kórházban.

Felébredt a tűz hangjára, így tudta kimenteni a kutyákat a menhely vezetője

A budaörsi telepen hajnalban csaptak fel a lángok, valószínűleg egy már elavult elektromos vezeték miatt. A menhely vezetője azt mondta, bár úgy tűnik mindenük használhatatlanná vált, szeretnék rendbe hozni a telepet, ezért most segítséget várnak.

FELAJÁNLÁSOK: Érkeznek az adományok a diákoknak

Fél nap alatt 5 millió forintot adakoztak az emberek a leégett kollégium lakóinak.

Egy ember meghalt, két szint teljesen megsemmisült a kollégiumtűzben

Egy ember meghalt, amikor este kigyulladt a Károly Református egyetem kollégiuma a fővárosban. Az épület lakhatatlanná vált, két szint teljesen megsemmisült. Sok kollégistának minden holmija odaveszett. A diákokat más kollégiumokban helyezik el, egyéni tantrendet biztosít nekik az egyetem és minden segítséget megkapnak. Valószínűleg egy trafó gyulladhatott ki. A szemtanúk hosszabban is nyilatkoznak arról, hogy mit éltek át ITT.

 

MEGDÖBBENTŐ: Felvételek a kiégett kollégium belsejéről

Szerdán este gyulladt ki a Károli Gáspár Református Egyetem egyik kollégiuma a fővárosban. A tűzben egy középkorú férfi életét vesztette. A teljesen kiégett épületbe a videó készítői csak pár percre, kizárólag rendőri kísérettel mehettek be.

8 év börtönt is kaphat a saját lakását felgyújtó férfi

Többször is felgyújtotta a társasházi lakását egy szombathelyi férfi. Először másfél éve, novemberben, de akkor maga oltotta el a tüzet. Tavaly januárban viszont otthagyta a szobában lángoló szemétkupacot, a füst és a lángok tovább terjedtek a tizenöt lakásos társasházban. Az ügyészség most emelt vádat ellene, közveszély-okozásért akár nyolc év börtönt is kaphat.

Egy középkorú férfi vesztette életét a kollégiumi tűzvészben

Egy ember meghalt, amikor szerda este kigyulladt a Károli Gáspár Református Egyetem egyik kollégiuma a fővárosban. Több, mint 90-en menekültek a tűz és a hatalmas füst elől, sok kollégistának minden holmija odaveszett. A halálos áldozat nem diák volt, hanem az egyik vendégszoba lakója, egy középkorú férfi. A tűzvészről készült további felvételeket és a szemtanúk beszámolóit megnézhetik ITT

KOLLÉGIUMI TŰZ: „Egymást segítve  próbáltunk kimenekülni”

Tegnap este 9 körül hatalmas lángokkal égett a Károly Gáspár Református Egyetem hittudományi karának kilencedik kerületi kollégiuma. Ferenc épp a vizsgáira készült, amikor úgy döntött leugrik a kisboltba. Mikor visszaért a kollégiumba észrevette, hogy füst van. Szólt az egyik társának, de először nem is vették komolyan, néhány perc múlva azonban rájöttek, hogy baj van. A teljes riport elérhető: ITT.

KOLLÉGIUMTŰZ: „kijöttünk és semmit nem lehetett látni”

Csaknem 80 diáknak kellett elhagynia a Markusovszky téren lévő református kollégiumot, amikor szerdán este tűz ütött ki az épületben. A szemközti házban lakó Mester Márton Tamás azt mesélte, hogy hirtelen azt hitték, saját lakásukban van tűz, ezért a füst ellen vizes ronggyal takarták be kislányuk arcát.

ÉGETT A KOLLÉGIUM: videók és szemtanúk

Tűz ütött ki este Budapesten, a Markusovszky téren lévő református kollégiumban. Mintegy 80 diáknak kellett elhagyni az épületet. A lángok a második és a harmadik emeleten csaptak fel – egyelőre ismeretlen okból. 100 tűzoltó érkezett a helyszínre, az épületben egy megégett holttestet találtak a lépcsőfordulóban.

KOLLÉGIUMI TŰZ: Videók a helyszínről!

Szerda este tűz ütött ki Budapesten a Markusovszky téren lévő református kollégiumba. Mintegy 80 diáknak kellett elhagyni az épületet. A lángok a második és a 3. emeleten csaptak fel – egyelőre ismeretlen okból. 80 tűzoltó érkezett a helyszínre, az épületben egy megégett holttestet találtak a lépcsőfordulóban.

Felgyújtotta nagymamája házát

Felgyújtotta a házat, mert félt, hogy nem ő örökli meg. Ezt állítja testvéréről egy felsőtárkányi férfi. A nagymamájuk két nappal korábban halt meg. A gyújtogatással gyanúsított unoka a válása óta nála lakott, és testvére szerint attól tartott, hogy a nagymama halála után kiteszik majd a házból. A rendőrség a tűz után részegen talált rá. Beismerő vallomást tett.

DRÁMAI FELVÉTELEK: Ég az egyetem teteje

Kiégett az egyik egyetemi épület teteje a franciaországi Lyonban. Jól látszik a felvételeken, hogy hatalmas a füst, és robbanások hangja is hallatszik. Az épületet éppen felújítják, de egyelőre nem közölték, hogy keletkezett a tűz. Az egyetemen azt mondták, egyelőre nem tudnak sérültekről és a tüzet ellenőrzésük alatt tartják.

Volt szépségkirálynő is segített az életmentésben

Hallássérült szépségkirálynő is részt vett az életmentésben. Szabadi Diána polgárőrként járőrözött a rendőrökkel Szegeden, amikor egy háztűzhöz riasztották őket még az év elején. Egy idős asszony háza gyulladt ki, őt kimentették, majd kihozták a gázpalackokat, és kitolták a nő autóját, hogy ezek nehogy felrobbanjanak.

Összefogás a szerencsétlenül járt családért

Volt, aki a saját ruháit ajánlotta fel, mások bútorokat, gyerekjátékokat és ételt vittek annak a családnak, amelynek háza múlt héten égett le Berhidán. Az édesanya a 7 hónapos kisfiával menekült a tűzből. A lángok mindent elpusztítottak a házban. A családnak semmije sem maradt.

Amputálni kellett a tűzből kimenekült férfi lábait

Mindkét lábát amputálni kellett annak a férfinak, akinek az ágya mellett kigyulladt a hősugárzó. Hiába kiabált segítségért, így lábbal taposta el a tüzet. Kimászott a házból, szomszédja a kerítésnél talált rá.

Öngyújtó miatt halhatott meg a gyerek

Az asztalon felejtett öngyújtó miatt halhatott meg egy 5 éves kisfiú a Pest megyei Kosdon még tavaly nyáron – édesapját most gyanúsították meg a rendőrök. A kisgyerek a testvérével játszott a fészerben, ahová magukkal vitték a lakásban talált öngyújtót. Egy szikrától azonban lángra kaptak az ott tárolt ruhák. Bátyja még ki tudott menekülni a tűzből, de a kisfiú bent rekedt és meghalt.

Utolsó erejével még tüzet oltott az idős férfi

Utolsó erejével még próbálta oltani a házukban keletkezett tüzet, nem sokkal később összeesett, és meghalt egy 77 éves férfi a Borsod megyei Mérán. A kéménybe épített gerenda kapott lángra a családi házban, a tűz átterjedt a tetőre. A házban lakó idős házaspár megpróbálta eloltani a lángokat, és menteni a bútorokat. Az asszony és velük élő 91 éves édesanyja épségben kijutottak.

Négy gyerekkel menekült a tűz elől

Plédbe burkolva mentette a tűzből három hónapos kislányát az a négygyermekes asszony, akinek csütörtökön gyulladt ki a háza a Borsod megyei Monokon. Épp fürdéshez készülődtek, amikor kigyulladt a konyha. A családnak azonnal menekülnie kellett. Ideiglenesen a nagymamánál húzzák meg magukat. A tűz előtt is nehéz körülmények között éltek. Az asszony szerint most kilátástalan a helyzetük. Ha segítene szeretne a családnak, ide utalhat: 10400322-86767549-70841000 K&H Bűdi Erika.

Karácsony előtt égett le a házuk, sokan segítenek a családnak

Összefogott a falu: adományokat gyűjtenek annak a családnak, amelynek leégett a háza karácsony előtt a Pest megyei Sülysápon. A 9 hónapos terhes anya a kislányával menekült a tűzből. Még időben kijutottak, de mindenük odaveszett, a ház lakhatatlanná vált. Rokonok fogadták be őket. Ha szeretne segíteni a családnak, kattintson IDE.

Leégett az épület, a tulajdonosnak nem volt rá biztosítása

Kigyulladt és teljesen leégett egy használaton kívüli épület a Vas megyei Rábapatyon. Korábban étteremként működött, most egy részét bútorraktárnak használták. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet. A tulajdonos azt mondta, nem volt rá biztosítása.

Távhő lesz a karácsonyfákból

Áram és távhő lesz a karácsonyfákból Pécsen. Hétfőtől indulnak a kidobott fenyőket összegyűjtő járatok, hogy a helyi biomassza-erőműbe szállítsák a fákat. Budapesten is hasonló módon hasznosítják újra a kidobott fenyőket, amelyeket a kommunális hulladékhoz kevernek és a rákospalotai égetőben tüzelnek el. A falvakban jellemzően a vegyes tüzelésű kazánokban égetik el a fenyőket, ami veszélyes is lehet.

Tűz ütött ki egy oroszországi káliumbányában

Kilenc munkás halt meg, miután tűz ütött ki egy oroszországi káliumbányában. A lángok csaknem 400 méter mélyben csaptak fel. Nyolc építőmunkást még időben a felszínre hoztak, de a lent rekedtekhez csak a tűz eloltása után jutottak. Azt még vizsgálják, mi gyulladt ki a bányában.

 

Páraelszívó okozott tüzet egy budapesti család otthonában

Menekülnie kellett egy négytagú családnak a házukból, valószínűleg a páraelszívó okozott tüzet Budapesten. A konyhában csaptak fel a lángok: a két kisgyerek és szüleik még időben kijutottak, az ijedtségen kívül nem esett bajuk.

Utolsó pillanatban menekült ki az égő házból a mozgássérült nő

Háztűz Orgoványon! Az utolsó pillanatban menekült ki a lángoló épületből egy idős mozgássérült nő még vasárnap este a Bács-Kiskun megyei Orgoványon. A lángok a melléképületből indultak, és átterjedtek az asszony otthonára. Testvére azt mondta a Híradónak, nővére megérezte a bajt, ezért menekülhetett meg. A ház lakhatatlan, az idős nő a fiához költözött

Otthon nélkül maradt a 3 gyerekes család

Leégett a házuk, 3 gyerekes család maradt otthon nélkül a Győr-Moson-Sopron megyei Láziban. Még ki tudtak menekülni, de a ház lakhatatlanná vált. A fiait egyedül nevelő anya egyelőre nem tudja, miből építik újjá, mert nem volt biztosításuk. A tervek szerint az önkormányzat számlát nyit nekik, hogy segíthessenek.

Két férfi égett bent saját otthonában

Szombat hajnalban a Vas megyei Oszkón egy családi ház gyulladt ki. A tűzoltók egy idős férfi holttestét találták meg. Úgy tudjuk az elhunyt egyik fia is a házban volt, füstmérgezése lett. A Bács-Kiskun megyei Dunapatajon pedig egy tető kapott lángra péntek délután - írta meg a baon.hu. A tulajdonos a hatalmas füstre ért haza. Megpróbálta eloltani a lángokat, de már nem tudott kijönni.

NÉZŐI: lángokban egy VIII. kerületi garázs

Tűz ütött ki egy garázsban Budapesten, a VIII. kerületben. Erről egyik nézőnk készített felvételt - másodpercekkel azután, hogy a kocsi lángba borult. Jól látszik, hogy sűrű füst gomolyog a melléképületből, miközben hatalmas lángokkal ég az autó. A videó készítője szerint már majdnem a második emeletig csaptak a lángok, amikor a tűzoltók megérkeztek.

Felvétel: Hochstein Norbert

Bennégett a házában egy férfi szerda este Váchartyánban

Bennégett a házában egy férfi szerda este Váchartyánban. A lángok kora este csaptak fel a romos parasztházban, a tűzoltókat a szomszédok értesítették. A tüzet sikerült gyorsan eloltani, de a ház tulajdonosa, egy 60 év körüli férfi nem tudott időben kijutni. Az eddigi feltételezések szerint a tüzet vagy dohányzás, vagy egy fatüzelésű kályha okozhatta.

 

Lángra kapott VV Reni haja!

VV Reni kémiai kísérlet útján próbálta bebizonyítani, hogy milyen a jó póthaj, végül Vivi, Era és Reni haja is meggyulladt!

Leégett az anyaotthon Nágocson

Tűz miatt részben lakhatatlanná vált egy anyaotthon a Somogy megyei Nágocson. Az intézetben családi erőszak elől kimenekített nők és gyerekek éltek, többüknek minden holmija odaveszett. Az intézményt a református egyház működteti, a helyi esperes szerint valószínűleg újjáépítik. A károsultak ideiglenesen a faluban, egy ebédlőben kaptak helyet.

Tűzhalál az idősek otthonában

Meghalt egy 96 éves asszony csütörtökön a gödöllői idősek otthonában, miután tűz ütött ki a szobában, ahol lakott. Szobatársa még ki tudott menekülni, de ő bent rekedt a helyiségben.

HŐS UTCA: 30 négyzetméteren pusztítottak a lángok

Kigyulladt egy társasházi lakás hajnalban a Hős utcában a fővárosban. Körülbelül 30 négyzetméteren pusztítottak a lángok, a tűz átterjedt az épület tetejére is. A házból 70-80 embert kellett kikísérni. A tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzben senki sem sérült meg.

Hiába mentette ki égő házából, meghalt az idős férfi

Hiába mentette ki égő házából egy szabadnapos tűzoltó, meghalt egy 93 éves férfi a Fejér megyei Tabajdon szerda hajnalban. A tűzoltó hazafelé sétált munka után, amikor észrevette, hogy az egyik ablakból füst gomolyog. Betörte a bejárati ajtót, akkor látta meg a földön fekvő férfit, akit az udvarra húzott. A mentők már nem tudtak rajta segíteni.

GÁZTÁROZÓ-TŰZ: még tart a helyreállítás

Hetekig is eltarthat a tűzben megsérült gáztározó helyreállítása. A Hajdú-Bihar megyei Nagyhegyesen kedden lobbant be a kiáramló gáz.

Vihar okozta az óriási raktártüzet

Elektromos zárlat miatt égett le júniusban az ország egyik legnagyobb számítástechnikai raktára. A 3000 négyzetméteres budapesti épületben körülbelül három milliárd forintnyi számítástechnikai eszköz semmisült meg. A nyomozást nemrég zárta le a rendőrség, miután kiderült, hogy nem emberi mulasztás okozta a lángokat. (Látványos, drónos felvételek a tűzről!)

 

Óriási lángokkal égett egy gáztároló Hajdúszoboszló közelében

Órákig égett egy földgáztároló üzem Hajdúszoboszló közelében. A telepen kedd hajnalban csaptak fel a lángok. Információink szerint egy meghibásodott vezetékből kezdett szivárogni a gáz, ami belobbant. A robbanásveszély miatt, 11 kilométeres körzetben lezárták az üzemet. A tüzet végül délutánra sikerült eloltani.

TŰZ: óriási lángokkal égett a hajdúszoboszlói gáztároló

Órákig égett egy földgáztároló üzem Hajdúszoboszló közelében. A telepen kedd hajnalban csaptak fel a lángok. A robbanásveszély miatt 11 kilométeres körzetben lezárták a környéket. A tüzet végül 35 tűzoltó segítségével, délutánra sikerült megfékezni.

Látványos felvételek a lángoló gáztartályokról

Hajnalban kigyulladt a hajdúszoboszlói gáztározó. A lángokat folyamatosan oltják. A környéket 11 km-es körzetben lezárták, közeli felvételeket is csak a katasztrófavédők készíthettek.

FELVÉTELEN: így lángolt az egyik szerelvény a Nyugati pályaudvaron

A szerelvény nem volt áram alatt, a tároló vágányon állt, amikor szombat éjszaka felcsaptak a méteres lángok. A MÁV szerint a kocsit most vizsgáztatták, a műszaki meghibásodás ezért ki van zárva. A kár több millió forint is lehet, ezért a vasúttársaság feljelentést tett.

Rejtélyes: hatalmas lángokkal égett a vasúti kocsi a Nyugatinál

A Nyugati pályaudvaron a szerelvény nemrég esett át egy nagyobb vizsgán, így egyelőre érthetetlen, hogyan kapott lángra. A MÁV a furcsa körülmények miatt feljelentést tesz. A kár több milliós nagyságrendű.

Egész Budapesten látni lehetett a fekete füstöt

Az egész fővárosban látni lehetett a Teréz körút fellett gomolygó sűrű, fekete füstöt. A lángok 400 négyzetméteren pusztítottak, a tetőszerkezet teljesen megsemmisült. A tűzben senki sem sérült meg, az irodaházban csak a recepciós volt bent, ő riasztotta a tűzoltókat. A legfelső szinten voltak a Demokratikus Koalíció irodái is, a károkról egyelőre még nem lehet tudni biztosat.

BRUTÁLIS: így küzdöttek a tűzoltók Budapest belvárosában a lángokkal

Leégett egy irodaház teteje délután Budapesten a belvárosban. Negyven tűzoltó három vízágyúval és kilenc vízsugárral megfeszített munkával körülhatárolták a tüzet, amit öt óra előtt sikerült megfékezni.

Felvételek: Poor Csaba, Jakab Ádám

Az arca és a keze is megégett a kigyulladt autóbontó-műhelyben

Az arcán és a kezén is megégett egy férfi, amikor kigyulladt egy autóbontó-műhely péntek este Hajdúszoboszlón. Öt autó teljesen kiégett, a tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületből. Úgy tudjuk, a tüzet az okozhatta, hogy a szerelő lámpával világított, miközben benzint engedett le az egyik kocsiból, az izzó hője pedig lángra lobbanthatta az üzemanyagot.

Brutális: lángoló irodaépület Budapest belvárosában

Sikerült eloltaniuk az irodaépület-tűz lángjait a VI. kerületben. A Teréz körúti négyemeletes irodaház kora délután gyulladt ki, a tetőszerkezet négyszáz négyzetméteren lobbant lángra.

Zárlatos klíma okozhatta a tüzet a debreceni társasházban

Több tucat lakót kellett kimenekíteni egy debreceni társasházból, miután tűz ütött ki egy második emeleti lakásban. A klíma kapott lángra, onnan terjedt át a tűz a lakásra. Az épületben mindent beborított a füst. Szerencsére az egyik lakó idejében észrevette, hogy baj van, így mindenki biztonságban elhagyhatta az épületet. Nem sérült meg senki, de a kár több millió forint. A tüzet elektromos zárlat okozhatta.

KALIFORNIAI TŰZ MAGYAR SZEMMEL: Elég nagy a pánik!

Hatodik napja küzdenek a tűzzel Kaliforniában. Több ott élő magyarral sikerült beszélnünk.

Sorra mutatják meg porig égett házukat a hollywoodi sztárok

Gerald Butler után most Liam Hemsworth is felfedte, mi maradt Miley Cyrussal közös otthonából. Hemsworth Instagram posztjában a többi sztárhoz hasonlóan szintén a tűzoltók munkáját és a közösség összefogását, és biztos benne, hogy mindent újjá tudnak építeni majd együtt. 

A sztárokat sem kímélte a kaliforniai pusztítás

A Kaliforniában hetek óta pusztító erdőtűz miatt mostanra közel 7000 ember telepítettek ki otthonából - így több hollywoodi világsztárt is. Lady Gaga és a spanyol rendező, Guillermo del Toro is megpróbálta kimenteni értékeit, de volt, aki rosszabbul járt. Miley Cyrus és Gerald Butler otthona például porig égett.

Dráma: hollywoodi sztárok, akiknek porig égett az otthonuk

A napok óta tartó kaliforniai tűzvész már Malibut és környékét is elérte. A sztárok házait sem kíméli a katasztrófa, akik a porig égett házukról a közösségi oldalaikon osztják meg a szomorúbbnál szomorúbb képeket.

Százezrek menekülnek a kaliforniai tűzvész elől

Kilencen meghaltak és több mint harminc embert eltűntként keresnek. Az egyik város porig égett. Volt, aki autójában égett bent, amikor az utak bedugultak a menekülőktől. A megállíthatatlannak tűnő erdőtűz százezrek otthonát fenyegeti, köztük sok hollywoodi sztárét is.

Így búcsúzott Fanni és Dávid a szigettől!

Elérkezett az utolsó nap, Fanni és Dávid pedig méltóképpen elbúcsúzott a szigettől, ahol az elmúlt 42 napot töltötték.

Gyertyát gyújtott szerettei emlékére, leégett a lakása előtere

Egy 86 éves asszony otthonában csaptak fel a lángok Baján. A nő próbálta megfékezni a tüzet, de nem bírt vele. A közben megérkező rendőrök hozták ki a lángoló lakásba vissza-visszatérő asszonyt.

A szomszédok próbálták kimenteni a tűz fogságából a budapesti asszonyt

Rátörték az ajtót, így mentettek ki a tűzből egy 71 éves asszonyt Budapesten kedd éjjel. Már eszméletlen volt, amikor a tűzoltók bejutottak hozzá. Súlyosan megsérült, a mentők kórházba vitték. A lakásban volt az idős asszony kutyája is, aki szintén megmenekült.

Menekülnek a magyarok Sartiról

Elmenekültek az ott élő magyarok a görögországi Sartiról a turisták által kedvelt halászfalu környékén pusztító tűz miatt - nyilatkozta Híradónknak egyikük. A lángok csütörtök hajnalban érték el a Halkidiki félszigeten található település határát…

Nem jutott ki élve a házából

Az ajtó előtt, holtan találtak rá arra a férfira, akinek az otthona kigyulladt és leégett Hajdúnánáson. A tűzoltók vizsgálják, mitől csaphattak fel a lángok. Híradónk információi szerint azt sem zárják ki, hogy az áldozat maga gyújtotta a végzetes tüzet.

SZEMTANÚ: Helyszíni beszámoló Sartiról

Telefonon értük el a görögországi Sartiban élő hölgyet, aki kislányával menekült el a tűz elől. Elmesélte nekünk, mi történt a népszerű nyaralóhelyen.

Tűzből mentette ki a gyerekeit

Mindene odalett egy hatgyerekes családnak, amikor délben leégett a házuk a Zala megyei Dióskálon. Az egyik gyerek vette észre, hogy kigyulladt a bejárati ajtó, szólt az anyjának, de a lángok túl gyorsan terjedtek. Az asszony egyedül volt otthon a gyerekekkel, csak annyi ideje maradt, hogy kimentse őket. Mindenük elégett, még a beteg férj gyógyszerei is.

Lángol az erdő a Vajdaságban


szerző:
2018.10.16. 18:27
Lángol az erdő a Vajdaságban

Lángol az erdő és a bozótos a Vajdaságban, Nagybecskereknél. Több helyen pusztít a tűz, amely összesen 800 hektárt égetett fel. Ég a Császár-tó természetvédelmi rezervátum is. Az eddigi információk szerint feltehetően felelőtlenség okozta a tüzet: a gazdák el akarták égetni az idei termésből megmaradt fölösleget, és eközben lángra kapott a környék a szárazság és az erős szél miatt. Egyes hírek szerint a tűz elérte a Tisza mentén lévő hétvégi házakat. A hatóságok közlése szerint Nagyerzsébetlakot egyelőre nem fenyegetik a lángok.

Paneltűz: mentették a lakókat

Négy embert szállítottak füstmérgezés gyanújával kórházba, miután kigyulladt egy panellakás Pécsen. Egy tízemeletes társasház hatodik szintjén csaptak fel a lángok kora reggel, a tüzet elektromos zárlat okozta. Összesen 40 embernek kellett elhagynia otthonát, 14 lakót a tűzoltók mentettek ki az épületből.

Robbanás: két gyerek sérült meg

Felrobbant egy családi ház kandallója. A detonáció akkora volt, hogy az épület összes ablaka kitört. Az öttagú család minden tagja otthon volt, amikor a robbanás történt. Két gyerek sérült meg.

Hihetetlen! Robi most nem égett le!

Robi a nagyító segítségével pillanatok alatt tüzet varázsolt az Agila törzs táborába, törzstársai nagy meglepetésére.

Pusztító erdőtüzek Észak-Olaszországban

Erdőtüzek tombolnak Olaszország egyik legszebb régiójában, Toszkánában. Pisa környékén a legsúlyosabb a helyzet, a történelmi városhoz közeli településekről már csaknem 800 embert kellett kitelepíteni.

TŰZ: Pusztító erdőtüzek Toszkánában

Erdőtüzek tombolnak Olaszország egyik legszebb régiójában, Toszkánában. Pisa környékén a legsúlyosabb a helyzet, a városhoz közeli településekről már 800 embert ki kellett telepíteni.

2500 szalmabála égett


szerző:
2018.09.24. 18:10
2500 szalmabála égett

A rendőrség szerint egy 23 éves férfi gyújtogatott Földeákon, majd nézte a bámészkodókkal együtt a tüzet. A gyanúsítottnál két öngyújtót is találtak, mindent beismert. A kár több mint 10 millió forint, hogy miért tette, egyelőre nem tudni.

GYÚJTOGATÁS: 2500 szalmabála égett

A rendőrség szerint egy 23 éves férfi gyújtogatott Földeákon, majd nézte a bámészkodókkal együtt a tüzet. A gyanúsítottnál két öngyújtót is találtak, mindent beismert. A kár több mint 10 millió forint, hogy miért tette, egyelőre nem tudni. Napokon belül letartóztathatják.

Hatalmas raktártűz volt Budapesten pénteken este

Egy üresen álló épület tetőszerkezete égett. A raktár egy ipari terület közepén áll, volt olyan része, amihez a tűzoltók csak gyalog jutottak be. Végül 74 tűzoltó és három vízágyú kellett az oltáshoz. Hogy mitől gyulladt ki a raktár még vizsgálják.

Két ötszáz négyzetméteres csarnok égett Zichyújfalu és Agárd között

Szombaton, hajnali fél négykor kigyulladt és teljes terjedelmében égett két ötszáz négyzetméteres, pelletet gyártó üzemcsarnok Gárdony és Zichyújfalu közözött.

Tudja, hogy többé nem jön haza

Még mindig várja haza kisfiát, pedig tudja, hogy többé már nem jön – ezt mondta Híradónknak az a kosdi anya, aki 4 éves gyermekét vesztette el egy tűzben a nyáron. A gyerek a nagymama kertjében, a fészerben játszott a testvérével, amikor az öngyújtójukkal tüzet okoztak. A kisfiú már nem tudott kimenekülni a lángokból.

TRAGIKUS: még mindig hallja kisfia hangját, aki halálra égett a tűzben

A halálra égett kisfiú édesanyja a helyszínen mesélte el az RTL Híradó stábjának, hogyan élnek férjével és másik három gyerekükkel a tragédia óta.

Istenes Bence Iliásztól és Klaudiától tanul tüzet gyújtani és ananászos rizst főzni

Iliász a tűzgyújtás, míg Klaudia a tökéletes ananászos rizs elkészítésének rejtelmeibe avatta be a Survivor műsorvezetőjét. Ne feledd, szeptember 24-én jön a Survivor új évada, A túlélők viadala!

Leégett a Hűvösvölgyi Vígadó

Kigyulladt és teljesen leégett éjszaka a Hűvösvölgyi Vigadó. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet. Nem zárható ki, hogy gyújtogatás történt. A korábban esküvő és rendezvény-helyszínként üzemelő vigadó évek óta üresen áll.

TŰZ: Méteres lángokkal égett a Hűvösvölgyi Vígadó

Kigyulladt és teljesen leégett kedd éjszaka az évek óta üresen álló budapesti Hűvösvölgyi Vigadó.  A tűzoltók munkáját nehezítette, hogy az épület mennyezetének egy része beszakadt. A lángokat végül tíz vízsugárral sikerült megfékezni.

Égő házból mentették ki az asszonyt

Újra kellett éleszteni egy asszonyt, akinek kigyulladt a háza Kakucson. Már eszméletlenül feküdt, amikor megtalálták a tűzoltók, mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Tűz ütött ki egy kollégiumban

Több mint 400 diáknak kellett elhagynia kollégiumi szállását, miután hétfő este kigyulladt egy szoba az ELTE Kőrösi Csoma Sándor kollégiumában. A helyiség teljesen kiégett, az épület füsttel telítődött, de senkinek sem esett baja.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való