KERESÉS search-close

tűz

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "tűz"

Volt szépségkirálynő is segített az életmentésben

Hallássérült szépségkirálynő is részt vett az életmentésben. Szabadi Diána polgárőrként járőrözött a rendőrökkel Szegeden, amikor egy háztűzhöz riasztották őket még az év elején. Egy idős asszony háza gyulladt ki, őt kimentették, majd kihozták a gázpalackokat, és kitolták a nő autóját, hogy ezek nehogy felrobbanjanak.

Összefogás a szerencsétlenül járt családért

Volt, aki a saját ruháit ajánlotta fel, mások bútorokat, gyerekjátékokat és ételt vittek annak a családnak, amelynek háza múlt héten égett le Berhidán. Az édesanya a 7 hónapos kisfiával menekült a tűzből. A lángok mindent elpusztítottak a házban. A családnak semmije sem maradt.

Amputálni kellett a tűzből kimenekült férfi lábait

Mindkét lábát amputálni kellett annak a férfinak, akinek az ágya mellett kigyulladt a hősugárzó. Hiába kiabált segítségért, így lábbal taposta el a tüzet. Kimászott a házból, szomszédja a kerítésnél talált rá.

Öngyújtó miatt halhatott meg a gyerek

Az asztalon felejtett öngyújtó miatt halhatott meg egy 5 éves kisfiú a Pest megyei Kosdon még tavaly nyáron – édesapját most gyanúsították meg a rendőrök. A kisgyerek a testvérével játszott a fészerben, ahová magukkal vitték a lakásban talált öngyújtót. Egy szikrától azonban lángra kaptak az ott tárolt ruhák. Bátyja még ki tudott menekülni a tűzből, de a kisfiú bent rekedt és meghalt.

Utolsó erejével még tüzet oltott az idős férfi

Utolsó erejével még próbálta oltani a házukban keletkezett tüzet, nem sokkal később összeesett, és meghalt egy 77 éves férfi a Borsod megyei Mérán. A kéménybe épített gerenda kapott lángra a családi házban, a tűz átterjedt a tetőre. A házban lakó idős házaspár megpróbálta eloltani a lángokat, és menteni a bútorokat. Az asszony és velük élő 91 éves édesanyja épségben kijutottak.

Négy gyerekkel menekült a tűz elől

Plédbe burkolva mentette a tűzből három hónapos kislányát az a négygyermekes asszony, akinek csütörtökön gyulladt ki a háza a Borsod megyei Monokon. Épp fürdéshez készülődtek, amikor kigyulladt a konyha. A családnak azonnal menekülnie kellett. Ideiglenesen a nagymamánál húzzák meg magukat. A tűz előtt is nehéz körülmények között éltek. Az asszony szerint most kilátástalan a helyzetük. Ha segítene szeretne a családnak, ide utalhat: 10400322-86767549-70841000 K&H Bűdi Erika.

Karácsony előtt égett le a házuk, sokan segítenek a családnak

Összefogott a falu: adományokat gyűjtenek annak a családnak, amelynek leégett a háza karácsony előtt a Pest megyei Sülysápon. A 9 hónapos terhes anya a kislányával menekült a tűzből. Még időben kijutottak, de mindenük odaveszett, a ház lakhatatlanná vált. Rokonok fogadták be őket. Ha szeretne segíteni a családnak, kattintson IDE.

Leégett az épület, a tulajdonosnak nem volt rá biztosítása

Kigyulladt és teljesen leégett egy használaton kívüli épület a Vas megyei Rábapatyon. Korábban étteremként működött, most egy részét bútorraktárnak használták. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet. A tulajdonos azt mondta, nem volt rá biztosítása.

Távhő lesz a karácsonyfákból

Áram és távhő lesz a karácsonyfákból Pécsen. Hétfőtől indulnak a kidobott fenyőket összegyűjtő járatok, hogy a helyi biomassza-erőműbe szállítsák a fákat. Budapesten is hasonló módon hasznosítják újra a kidobott fenyőket, amelyeket a kommunális hulladékhoz kevernek és a rákospalotai égetőben tüzelnek el. A falvakban jellemzően a vegyes tüzelésű kazánokban égetik el a fenyőket, ami veszélyes is lehet.

Tűz ütött ki egy oroszországi káliumbányában

Kilenc munkás halt meg, miután tűz ütött ki egy oroszországi káliumbányában. A lángok csaknem 400 méter mélyben csaptak fel. Nyolc építőmunkást még időben a felszínre hoztak, de a lent rekedtekhez csak a tűz eloltása után jutottak. Azt még vizsgálják, mi gyulladt ki a bányában.

 

Páraelszívó okozott tüzet egy budapesti család otthonában

Menekülnie kellett egy négytagú családnak a házukból, valószínűleg a páraelszívó okozott tüzet Budapesten. A konyhában csaptak fel a lángok: a két kisgyerek és szüleik még időben kijutottak, az ijedtségen kívül nem esett bajuk.

Utolsó pillanatban menekült ki az égő házból a mozgássérült nő

Háztűz Orgoványon! Az utolsó pillanatban menekült ki a lángoló épületből egy idős mozgássérült nő még vasárnap este a Bács-Kiskun megyei Orgoványon. A lángok a melléképületből indultak, és átterjedtek az asszony otthonára. Testvére azt mondta a Híradónak, nővére megérezte a bajt, ezért menekülhetett meg. A ház lakhatatlan, az idős nő a fiához költözött

Otthon nélkül maradt a 3 gyerekes család

Leégett a házuk, 3 gyerekes család maradt otthon nélkül a Győr-Moson-Sopron megyei Láziban. Még ki tudtak menekülni, de a ház lakhatatlanná vált. A fiait egyedül nevelő anya egyelőre nem tudja, miből építik újjá, mert nem volt biztosításuk. A tervek szerint az önkormányzat számlát nyit nekik, hogy segíthessenek.

Két férfi égett bent saját otthonában

Szombat hajnalban a Vas megyei Oszkón egy családi ház gyulladt ki. A tűzoltók egy idős férfi holttestét találták meg. Úgy tudjuk az elhunyt egyik fia is a házban volt, füstmérgezése lett. A Bács-Kiskun megyei Dunapatajon pedig egy tető kapott lángra péntek délután - írta meg a baon.hu. A tulajdonos a hatalmas füstre ért haza. Megpróbálta eloltani a lángokat, de már nem tudott kijönni.

NÉZŐI: lángokban egy VIII. kerületi garázs

Tűz ütött ki egy garázsban Budapesten, a VIII. kerületben. Erről egyik nézőnk készített felvételt - másodpercekkel azután, hogy a kocsi lángba borult. Jól látszik, hogy sűrű füst gomolyog a melléképületből, miközben hatalmas lángokkal ég az autó. A videó készítője szerint már majdnem a második emeletig csaptak a lángok, amikor a tűzoltók megérkeztek.

Felvétel: Hochstein Norbert

Bennégett a házában egy férfi szerda este Váchartyánban

Bennégett a házában egy férfi szerda este Váchartyánban. A lángok kora este csaptak fel a romos parasztházban, a tűzoltókat a szomszédok értesítették. A tüzet sikerült gyorsan eloltani, de a ház tulajdonosa, egy 60 év körüli férfi nem tudott időben kijutni. Az eddigi feltételezések szerint a tüzet vagy dohányzás, vagy egy fatüzelésű kályha okozhatta.

 

Lángra kapott VV Reni haja!

VV Reni kémiai kísérlet útján próbálta bebizonyítani, hogy milyen a jó póthaj, végül Vivi, Era és Reni haja is meggyulladt!

Leégett az anyaotthon Nágocson

Tűz miatt részben lakhatatlanná vált egy anyaotthon a Somogy megyei Nágocson. Az intézetben családi erőszak elől kimenekített nők és gyerekek éltek, többüknek minden holmija odaveszett. Az intézményt a református egyház működteti, a helyi esperes szerint valószínűleg újjáépítik. A károsultak ideiglenesen a faluban, egy ebédlőben kaptak helyet.

Tűzhalál az idősek otthonában

Meghalt egy 96 éves asszony csütörtökön a gödöllői idősek otthonában, miután tűz ütött ki a szobában, ahol lakott. Szobatársa még ki tudott menekülni, de ő bent rekedt a helyiségben.

HŐS UTCA: 30 négyzetméteren pusztítottak a lángok

Kigyulladt egy társasházi lakás hajnalban a Hős utcában a fővárosban. Körülbelül 30 négyzetméteren pusztítottak a lángok, a tűz átterjedt az épület tetejére is. A házból 70-80 embert kellett kikísérni. A tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzben senki sem sérült meg.

Hiába mentette ki égő házából, meghalt az idős férfi

Hiába mentette ki égő házából egy szabadnapos tűzoltó, meghalt egy 93 éves férfi a Fejér megyei Tabajdon szerda hajnalban. A tűzoltó hazafelé sétált munka után, amikor észrevette, hogy az egyik ablakból füst gomolyog. Betörte a bejárati ajtót, akkor látta meg a földön fekvő férfit, akit az udvarra húzott. A mentők már nem tudtak rajta segíteni.

GÁZTÁROZÓ-TŰZ: még tart a helyreállítás

Hetekig is eltarthat a tűzben megsérült gáztározó helyreállítása. A Hajdú-Bihar megyei Nagyhegyesen kedden lobbant be a kiáramló gáz.

Vihar okozta az óriási raktártüzet

Elektromos zárlat miatt égett le júniusban az ország egyik legnagyobb számítástechnikai raktára. A 3000 négyzetméteres budapesti épületben körülbelül három milliárd forintnyi számítástechnikai eszköz semmisült meg. A nyomozást nemrég zárta le a rendőrség, miután kiderült, hogy nem emberi mulasztás okozta a lángokat. (Látványos, drónos felvételek a tűzről!)

 

Óriási lángokkal égett egy gáztároló Hajdúszoboszló közelében

Órákig égett egy földgáztároló üzem Hajdúszoboszló közelében. A telepen kedd hajnalban csaptak fel a lángok. Információink szerint egy meghibásodott vezetékből kezdett szivárogni a gáz, ami belobbant. A robbanásveszély miatt, 11 kilométeres körzetben lezárták az üzemet. A tüzet végül délutánra sikerült eloltani.

TŰZ: óriási lángokkal égett a hajdúszoboszlói gáztároló

Órákig égett egy földgáztároló üzem Hajdúszoboszló közelében. A telepen kedd hajnalban csaptak fel a lángok. A robbanásveszély miatt 11 kilométeres körzetben lezárták a környéket. A tüzet végül 35 tűzoltó segítségével, délutánra sikerült megfékezni.

Látványos felvételek a lángoló gáztartályokról

Hajnalban kigyulladt a hajdúszoboszlói gáztározó. A lángokat folyamatosan oltják. A környéket 11 km-es körzetben lezárták, közeli felvételeket is csak a katasztrófavédők készíthettek.

FELVÉTELEN: így lángolt az egyik szerelvény a Nyugati pályaudvaron

A szerelvény nem volt áram alatt, a tároló vágányon állt, amikor szombat éjszaka felcsaptak a méteres lángok. A MÁV szerint a kocsit most vizsgáztatták, a műszaki meghibásodás ezért ki van zárva. A kár több millió forint is lehet, ezért a vasúttársaság feljelentést tett.

Rejtélyes: hatalmas lángokkal égett a vasúti kocsi a Nyugatinál

A Nyugati pályaudvaron a szerelvény nemrég esett át egy nagyobb vizsgán, így egyelőre érthetetlen, hogyan kapott lángra. A MÁV a furcsa körülmények miatt feljelentést tesz. A kár több milliós nagyságrendű.

Egész Budapesten látni lehetett a fekete füstöt

Az egész fővárosban látni lehetett a Teréz körút fellett gomolygó sűrű, fekete füstöt. A lángok 400 négyzetméteren pusztítottak, a tetőszerkezet teljesen megsemmisült. A tűzben senki sem sérült meg, az irodaházban csak a recepciós volt bent, ő riasztotta a tűzoltókat. A legfelső szinten voltak a Demokratikus Koalíció irodái is, a károkról egyelőre még nem lehet tudni biztosat.

BRUTÁLIS: így küzdöttek a tűzoltók Budapest belvárosában a lángokkal

Leégett egy irodaház teteje délután Budapesten a belvárosban. Negyven tűzoltó három vízágyúval és kilenc vízsugárral megfeszített munkával körülhatárolták a tüzet, amit öt óra előtt sikerült megfékezni.

Felvételek: Poor Csaba, Jakab Ádám

Az arca és a keze is megégett a kigyulladt autóbontó-műhelyben

Az arcán és a kezén is megégett egy férfi, amikor kigyulladt egy autóbontó-műhely péntek este Hajdúszoboszlón. Öt autó teljesen kiégett, a tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületből. Úgy tudjuk, a tüzet az okozhatta, hogy a szerelő lámpával világított, miközben benzint engedett le az egyik kocsiból, az izzó hője pedig lángra lobbanthatta az üzemanyagot.

Brutális: lángoló irodaépület Budapest belvárosában

Sikerült eloltaniuk az irodaépület-tűz lángjait a VI. kerületben. A Teréz körúti négyemeletes irodaház kora délután gyulladt ki, a tetőszerkezet négyszáz négyzetméteren lobbant lángra.

Zárlatos klíma okozhatta a tüzet a debreceni társasházban

Több tucat lakót kellett kimenekíteni egy debreceni társasházból, miután tűz ütött ki egy második emeleti lakásban. A klíma kapott lángra, onnan terjedt át a tűz a lakásra. Az épületben mindent beborított a füst. Szerencsére az egyik lakó idejében észrevette, hogy baj van, így mindenki biztonságban elhagyhatta az épületet. Nem sérült meg senki, de a kár több millió forint. A tüzet elektromos zárlat okozhatta.

KALIFORNIAI TŰZ MAGYAR SZEMMEL: Elég nagy a pánik!

Hatodik napja küzdenek a tűzzel Kaliforniában. Több ott élő magyarral sikerült beszélnünk.

Sorra mutatják meg porig égett házukat a hollywoodi sztárok

Gerald Butler után most Liam Hemsworth is felfedte, mi maradt Miley Cyrussal közös otthonából. Hemsworth Instagram posztjában a többi sztárhoz hasonlóan szintén a tűzoltók munkáját és a közösség összefogását, és biztos benne, hogy mindent újjá tudnak építeni majd együtt. 

A sztárokat sem kímélte a kaliforniai pusztítás

A Kaliforniában hetek óta pusztító erdőtűz miatt mostanra közel 7000 ember telepítettek ki otthonából - így több hollywoodi világsztárt is. Lady Gaga és a spanyol rendező, Guillermo del Toro is megpróbálta kimenteni értékeit, de volt, aki rosszabbul járt. Miley Cyrus és Gerald Butler otthona például porig égett.

Dráma: hollywoodi sztárok, akiknek porig égett az otthonuk

A napok óta tartó kaliforniai tűzvész már Malibut és környékét is elérte. A sztárok házait sem kíméli a katasztrófa, akik a porig égett házukról a közösségi oldalaikon osztják meg a szomorúbbnál szomorúbb képeket.

Százezrek menekülnek a kaliforniai tűzvész elől

Kilencen meghaltak és több mint harminc embert eltűntként keresnek. Az egyik város porig égett. Volt, aki autójában égett bent, amikor az utak bedugultak a menekülőktől. A megállíthatatlannak tűnő erdőtűz százezrek otthonát fenyegeti, köztük sok hollywoodi sztárét is.

Így búcsúzott Fanni és Dávid a szigettől!

Elérkezett az utolsó nap, Fanni és Dávid pedig méltóképpen elbúcsúzott a szigettől, ahol az elmúlt 42 napot töltötték.

Gyertyát gyújtott szerettei emlékére, leégett a lakása előtere

Egy 86 éves asszony otthonában csaptak fel a lángok Baján. A nő próbálta megfékezni a tüzet, de nem bírt vele. A közben megérkező rendőrök hozták ki a lángoló lakásba vissza-visszatérő asszonyt.

A szomszédok próbálták kimenteni a tűz fogságából a budapesti asszonyt

Rátörték az ajtót, így mentettek ki a tűzből egy 71 éves asszonyt Budapesten kedd éjjel. Már eszméletlen volt, amikor a tűzoltók bejutottak hozzá. Súlyosan megsérült, a mentők kórházba vitték. A lakásban volt az idős asszony kutyája is, aki szintén megmenekült.

Menekülnek a magyarok Sartiról

Elmenekültek az ott élő magyarok a görögországi Sartiról a turisták által kedvelt halászfalu környékén pusztító tűz miatt - nyilatkozta Híradónknak egyikük. A lángok csütörtök hajnalban érték el a Halkidiki félszigeten található település határát…

Nem jutott ki élve a házából

Az ajtó előtt, holtan találtak rá arra a férfira, akinek az otthona kigyulladt és leégett Hajdúnánáson. A tűzoltók vizsgálják, mitől csaphattak fel a lángok. Híradónk információi szerint azt sem zárják ki, hogy az áldozat maga gyújtotta a végzetes tüzet.

SZEMTANÚ: Helyszíni beszámoló Sartiról

Telefonon értük el a görögországi Sartiban élő hölgyet, aki kislányával menekült el a tűz elől. Elmesélte nekünk, mi történt a népszerű nyaralóhelyen.

Tűzből mentette ki a gyerekeit

Mindene odalett egy hatgyerekes családnak, amikor délben leégett a házuk a Zala megyei Dióskálon. Az egyik gyerek vette észre, hogy kigyulladt a bejárati ajtó, szólt az anyjának, de a lángok túl gyorsan terjedtek. Az asszony egyedül volt otthon a gyerekekkel, csak annyi ideje maradt, hogy kimentse őket. Mindenük elégett, még a beteg férj gyógyszerei is.

Lángol az erdő a Vajdaságban


szerző:
2018.10.16. 18:27
Lángol az erdő a Vajdaságban

Lángol az erdő és a bozótos a Vajdaságban, Nagybecskereknél. Több helyen pusztít a tűz, amely összesen 800 hektárt égetett fel. Ég a Császár-tó természetvédelmi rezervátum is. Az eddigi információk szerint feltehetően felelőtlenség okozta a tüzet: a gazdák el akarták égetni az idei termésből megmaradt fölösleget, és eközben lángra kapott a környék a szárazság és az erős szél miatt. Egyes hírek szerint a tűz elérte a Tisza mentén lévő hétvégi házakat. A hatóságok közlése szerint Nagyerzsébetlakot egyelőre nem fenyegetik a lángok.

Paneltűz: mentették a lakókat

Négy embert szállítottak füstmérgezés gyanújával kórházba, miután kigyulladt egy panellakás Pécsen. Egy tízemeletes társasház hatodik szintjén csaptak fel a lángok kora reggel, a tüzet elektromos zárlat okozta. Összesen 40 embernek kellett elhagynia otthonát, 14 lakót a tűzoltók mentettek ki az épületből.

Robbanás: két gyerek sérült meg

Felrobbant egy családi ház kandallója. A detonáció akkora volt, hogy az épület összes ablaka kitört. Az öttagú család minden tagja otthon volt, amikor a robbanás történt. Két gyerek sérült meg.

Hihetetlen! Robi most nem égett le!

Robi a nagyító segítségével pillanatok alatt tüzet varázsolt az Agila törzs táborába, törzstársai nagy meglepetésére.

Pusztító erdőtüzek Észak-Olaszországban

Erdőtüzek tombolnak Olaszország egyik legszebb régiójában, Toszkánában. Pisa környékén a legsúlyosabb a helyzet, a történelmi városhoz közeli településekről már csaknem 800 embert kellett kitelepíteni.

TŰZ: Pusztító erdőtüzek Toszkánában

Erdőtüzek tombolnak Olaszország egyik legszebb régiójában, Toszkánában. Pisa környékén a legsúlyosabb a helyzet, a városhoz közeli településekről már 800 embert ki kellett telepíteni.

2500 szalmabála égett


szerző:
2018.09.24. 18:10
2500 szalmabála égett

A rendőrség szerint egy 23 éves férfi gyújtogatott Földeákon, majd nézte a bámészkodókkal együtt a tüzet. A gyanúsítottnál két öngyújtót is találtak, mindent beismert. A kár több mint 10 millió forint, hogy miért tette, egyelőre nem tudni.

GYÚJTOGATÁS: 2500 szalmabála égett

A rendőrség szerint egy 23 éves férfi gyújtogatott Földeákon, majd nézte a bámészkodókkal együtt a tüzet. A gyanúsítottnál két öngyújtót is találtak, mindent beismert. A kár több mint 10 millió forint, hogy miért tette, egyelőre nem tudni. Napokon belül letartóztathatják.

Hatalmas raktártűz volt Budapesten pénteken este

Egy üresen álló épület tetőszerkezete égett. A raktár egy ipari terület közepén áll, volt olyan része, amihez a tűzoltók csak gyalog jutottak be. Végül 74 tűzoltó és három vízágyú kellett az oltáshoz. Hogy mitől gyulladt ki a raktár még vizsgálják.

Két ötszáz négyzetméteres csarnok égett Zichyújfalu és Agárd között

Szombaton, hajnali fél négykor kigyulladt és teljes terjedelmében égett két ötszáz négyzetméteres, pelletet gyártó üzemcsarnok Gárdony és Zichyújfalu közözött.

Tudja, hogy többé nem jön haza

Még mindig várja haza kisfiát, pedig tudja, hogy többé már nem jön – ezt mondta Híradónknak az a kosdi anya, aki 4 éves gyermekét vesztette el egy tűzben a nyáron. A gyerek a nagymama kertjében, a fészerben játszott a testvérével, amikor az öngyújtójukkal tüzet okoztak. A kisfiú már nem tudott kimenekülni a lángokból.

TRAGIKUS: még mindig hallja kisfia hangját, aki halálra égett a tűzben

A halálra égett kisfiú édesanyja a helyszínen mesélte el az RTL Híradó stábjának, hogyan élnek férjével és másik három gyerekükkel a tragédia óta.

Istenes Bence Iliásztól és Klaudiától tanul tüzet gyújtani és ananászos rizst főzni

Iliász a tűzgyújtás, míg Klaudia a tökéletes ananászos rizs elkészítésének rejtelmeibe avatta be a Survivor műsorvezetőjét. Ne feledd, szeptember 24-én jön a Survivor új évada, A túlélők viadala!

Leégett a Hűvösvölgyi Vígadó

Kigyulladt és teljesen leégett éjszaka a Hűvösvölgyi Vigadó. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet. Nem zárható ki, hogy gyújtogatás történt. A korábban esküvő és rendezvény-helyszínként üzemelő vigadó évek óta üresen áll.

TŰZ: Méteres lángokkal égett a Hűvösvölgyi Vígadó

Kigyulladt és teljesen leégett kedd éjszaka az évek óta üresen álló budapesti Hűvösvölgyi Vigadó.  A tűzoltók munkáját nehezítette, hogy az épület mennyezetének egy része beszakadt. A lángokat végül tíz vízsugárral sikerült megfékezni.

Égő házból mentették ki az asszonyt

Újra kellett éleszteni egy asszonyt, akinek kigyulladt a háza Kakucson. Már eszméletlenül feküdt, amikor megtalálták a tűzoltók, mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Tűz ütött ki egy kollégiumban

Több mint 400 diáknak kellett elhagynia kollégiumi szállását, miután hétfő este kigyulladt egy szoba az ELTE Kőrösi Csoma Sándor kollégiumában. A helyiség teljesen kiégett, az épület füsttel telítődött, de senkinek sem esett baja.

MÚZEUMI TŰZ: Mit vesztett a világ!

Mutatjuk, milyen volt az amerikai kontinens egyik legnagyobb múzeuma Rio de Janeiróban, és milyen lett most, a tragikus tűz után. Felbecsülhetetlen kincsek, leletek, kutatási anyagok vesztek oda a 200 éves épülettel együtt.

Gömbvillám okozhatta a tüzet

Valószínűleg gömbvillám csapott egy pajtába Bátaszéken még a hétvégén. A villámcsapás hatására pillanatok alatt borult lángba az épület, a tűzben 200 kecske pusztult el. A tenyésztő mindenét elvesztette,

Válságos állapotban a megégett kislány

Továbbra is válságos állapotban van az a kétéves kislány, aki a tegnapi bogácsi tűzben súlyosan megégett. Az egyik szobában aludt, amikor a lángok felcsaptak. A nagymama rohant be hozzá, hogy kimentse unokáját a tűzből.

Szabadnapos tűzoltó segített

Berúgta az ajtót, majd a szomszédok segítségével oltotta el a tüzet egy szabadnapos tűzoltó Salgótarjánban. A lángok egy villanyóra-szekrényben csaptak fel, már az ajtó is égett, amikor a házban vendégségben lévő tűzoltó észrevette, nagy a baj. A füst gyorsan szétterjedt a lépcsőházban, ezért az egész épületet ki kellett üríteni. Sokan megijedtek, de senki sem sérült meg.

Leégett a püspöki palota

Leégett Nagyvárad történelmi épülete, a görögkatolikus püspöki palota. A tűzoltók csaknem három órán át küzdöttek a lángokkal, közben az épület egyik tornya az utcára dőlt. Sérültje nincs a tűznek. Még vizsgálják mi okozta a tüzet.

Döbbenten nézték a lángokat

Mint egy katasztrófafilm - ezt mondta egy szemtanú csütörtökön este, miután hatalmas lángokkal, több órán át égett a régi mosonmagyaróvári laktanya teteje. Több mint 40 tűzoltó egészen hajnalig próbálta megfékezni a lángokat. A szemközti játszótéren tömegével gyűltek össze az emberek, mindenkit megdöbbentett az égő tető. Az épületet egy ideje már nem használják, így senki nem sérült meg a tűzben.

Robbanásokra riadtak álmukból

Mesterlövészek lőtték ki a gázpalackokat, miután kigyulladt egy garázs a Heves megyei Abasáron. A lángok hajnalban csaptak fel az épületben, ahol nyolc palackot tároltak. Félő volt, hogy mind felrobban, ezért volt szükség a tűzoltók mellett a mesterlövészekre is.

LÁNGOL A HEGYOLDAL: látványos nézői felvételek

Több nézőnk is küldött felvételeket Ausztriából, Hallstatt-ból, ahol erdőtűz pusztított a hegyoldalban. Egyszerre több helikopterrel oltották a lángokat. (leadkép: Illés Tibor felvétele)

Menteni próbált a lángoló házból

Két óra alatt leégett egy családi ház Kunfehértón. A háromszintes épületben egy idős férfi lakott. Egy szabadnapos és egy nyugdíjas tűzoltó sietett a segítségére. Úgy tudjuk, a férfi többször is visszament a lángoló házba, hogy próbálja menteni az értékeit.

Elektromos zárlat miatt éghetett le egy családi ház

Elektromos zárlat miatt éghetett le egy családi ház éjszaka Budapesten. A 15. kerületi házban élő idős házaspár időben kijutott az épületből. Híradónknak azt mesélték, hogy hangos pattogásra figyeltek fel, majd mindent elborított a füst. A tűzoltóknak sikerült eloltaniuk a tüzet, de a tető teljesen leégett, a kár több millió forint.

 

Hétköznapi hős: ismeretlen mentette meg az életüket

Könnyeivel küszködve sétál háza udvarán a kétgyermekes édesanya. Berepedt ablakok, leszakadt gerendák őrzik az egy évvel ezelőtti történt tűz nyomait. A budafoki házzal együtt a család élete is romokban hevert, de ők maguk is majdnem a tűz martalékává váltak azon a délutánon. Ám egy titokzatos hős életét kockáztatva menekített ki mindenkit.

Tűz és tornádó, ritka tűzeset az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyság tűzoltóit ritka tűzesethez riasztották a Derbyshire-i, Woodville településén.

FIRENADO: Egy brit műanyaggyárban csaptak fel a lángok

Az Egyesült Királyság tűzoltóinak ritka tűzesethez kellett vonulniuk, amikor a Woodville településen egy műanyaggyárban csaptak fel a lángok.

A tűz áll nyerésre


2018.08.08. 18:30
A tűz áll nyerésre

Képtelenek megfékezni az erdőtüzeket Európa dél-nyugati részén. Portugáliában és Spanyolországban több ezer tűzoldó hadakozik a lángokkal. Már úgy tűnt, sikerrel járnak, amikor feltámadt a szél. Eddig 30 sérültje van a mostani tűzvésznek.

A kutya jelzett, hogy tűz van

Az volt a szerencséjük, hogy nem indultak útnak, így nem égett le teljesen a házuk. Azt tervezték, hogy keresztelőre mennek, de fáradtak voltak, inkább otthon maradtak…

Égő lakásból dobta ki gyermekeit

Egy kínai édesanya az égő lakás negyedik emeletéről dobta ki a gyerekeit, hogy megmentse az életüket. A gyerekeket a szomszédok és a járókelők ágytakarókkal kapták el, így túlélték a zuhanást, de az anya a füst miatt elvesztette az eszméletét, és a tűzoltóknak ugyan sikerült őt kihozni a lakásból, de már nem tudták megmenteni az életét.

Lángol Kalifornia


2018.07.28. 18:09
Lángol Kalifornia

Görögország után Kaliforniában pusztít tűzvész. Döbbenetes felvételek készültek arról, ahogy tűztornádok elől menekülnek autósok.

DRÁMAI! Bekerítette a tűz!


szerző:
2018.07.28. 17:15
DRÁMAI! Bekerítette a tűz!

Hihetetlen lelkierővel vette videóra egy férfi, ahogy a viharos gyorsasággal terjedő tűz bekeríti házát, és őt magát is, Görögországban. Megrázó videó!

DRÁMAI! Bekerítette a tűz!


szerző:
2018.07.28. 17:03
DRÁMAI! Bekerítette a tűz!

Hihetetlen lelkierővel vette videóra egy férfi, ahogy a viharos gyorsasággal terjedő tűz bekeríti házát, és őt magát is, Görögországban. Megrázó videó!

A tengerbe menekültek a tűz elől

Megrázó történet! Már több mint hatvan halálos áldozata és rengeteg sérültje van az Athén környékén pusztító erdőtűznek. A gyorsan terjedő lángokat nem hogy megfékezni nem tudják, de sokan még menekülni sem tudtak előlük: több áldozat a kocsijában, az autópályán égett halálra. Egy felperzselt üdülőtelep turistáit pedig a tengerbe szorította a tűz.

Még több felvételért kattintson ide.

Kilométerekre is látszott a füst

Ezer négyzetméteren égett a hulladék a salgótarjáni szeméttelepen szombaton. A tűz és a füst akkora volt, hogy még 30 kilométerrel odébb is látni lehetett. A lángokat már eloltották, de a tűz elleni védekezés még hetekig tarthat.

Majdnem tragédiába fulladt Bruno Mars koncertje!

Ilyen még nem fordult elő az énekessel és csapatával: koncert közben egy időre el kellett hagyniuk a színpadot, ugyanis kigyulladt az egyik díszlet.

Tűz ütött ki Bruno Mars koncertjén

Bruno Mars glasgow-i koncertjén lángra kapott az egyik színpadi elem. Végül nem kellett kiüríteni a területet, alig hét perc múlva folytatódhatott a buli.

 

A robbanás után tűz pusztított

Hegesztés közben robbant be egy gázpalack. Egy családi ház mögötti gumiszerelő műhelyben dolgozott a tulajdonos fia, amikor a baleset történt. A fiú olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

 

Bennégett a házban a férfi

Egy 52 éves férfi meghalt, két barátja pedig megsebesült, amikor az szombat éjjel kigyulladt egy ház a Fejér megyei Mezőkomáromban. Úgy tudni, egyikük kitörte az ajtó üvegét, hogy ki tudjon menekülni. Vérző fejjel rohant a szomszédhoz, hogy segítséget hívjon. A tűzoltók perceken belül ott voltak, addigra már a házban lakó férfi is kimenekült, de harmadik társuk bent ragadt. Ő nem élte túl.

KIÉGETT: Második emeleti lakásból csaptak fel a lángok

Egy alig néhány hónapos csecsemőt is ki kellett menekíteni abból a budapesti panelházból, ahol teljesen kiégett egy lakás reggel. A második emeleten csaptak fel a lángok, a kisgyerekes család melletti lakásban. Kormos Péter azonnal megpróbált segíteni a lakásban lévő 16 éves lányon, és az idősebb férfin.

Tűz a szigeten!


szerző:
2018.06.18. 23:35
Másodszor égett le 4 év alatt

Négy év után újra leégett a világhírű glasgow-i művészeti egyetem. A csaknem 110 éves épület a skóciai város jelképének számít. A 2014-es nagy tűz után fontmilliókért végezték el a renoválását, és jövőre adták volna át. Most már aligha.

Rágyújtotta a családra a házat

Egy háromgyermekes családra gyújtotta házuk tetejét egy férfi még tavaly júniusban. A gyújtogató ellen most emeltek vádat, 20 év börtönt is kaphat.

NÉZŐI: Újabb felvételek nézőinktől

Budapest több pontjáról is jól látszott az a füstfelleg, ami a 13. kerületi tűz miatt terjengett. Több nézőnk is megörökítette a látványt.

TŰZ A MAGASBÓL: Drónos felvétel!

Mutatjuk, milyen volt a magasból a budapesti, 13. kerületi, Frangepán utcai raktártűz.

ÓRIÁSI TŰZ, FÜST - Budapesten


szerző:
2018.06.13. 12:05
ÓRIÁSI TŰZ, FÜST - Budapesten

3000 négyzetméteres raktár égett Budapesten, a 13. kerületben. A katasztrófavédők a környéket kiürítették, több száz embert kísértek biztonságos helyre. Rengeteg nézői felvételt kaptunk a félelmetes tűzről, mutatjuk!

Belehalt égési sérüléseibe

Belehalt égési sérüléseibe az a 84 éves férfi, aki vasárnap a saját kertjében akart száraz növényeket elégetni Nyírbogáton. A lángok azonban átterjedtek a melléképületre. Az idős férfi valószínűleg megpróbálta eloltani a tüzet, de maga is megégett.

 

Órákon át lángolt a tésztagyár

Kigyulladt és órákon át lángolt egy tésztagyár Bábolnán. A tető beomlott, a falak kidőltek és sorra robbantak fel a klímaberendezések az épületben. A bent dolgozó alkalmazottak időben kijutottak, senki sem sérült meg.

Lángolt a NAV-hivatal teteje


szerző:
2018.06.08. 18:03
Lángolt a NAV-hivatal teteje

Mintegy 300 négyzetméteren lángolt a veszprémi NAV egyik hivatala ma hajnalban. Három órába telt mire a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat. A tető szinte teljesen megsemmisült. A helyiek szerint villámcsapás okozhatta a tüzet. Csak a biztonsági őr volt bent, amikor felcsaptak a lángok, de még időben elhagyta az épületet.

NAV TŰZ: Három órába telt mire megfékezték a lángokat

Teljesen leégett a NAV egyik veszprémi hivatalának teteje pénteken hajnalban. Úgy tudjuk egy villámcsapás okozta a tüzet, melyben 300 négyzetméternyi területen a tető szinte teljesen megsemmisült.

Tűz Csernobilban


2018.06.07. 18:35
Tűz Csernobilban

Sikerült megfékezni a csernobili zónában kedd óta tomboló erdőtüzet. A hatóságok szerint nem emelkedett veszélyes szintre a sugárzás. Nem először volt tűz a zónában, de minden alkalommal tömeges riadalmat kelt a 32 évvel ezelőtti atomkatasztrófa el nem múló következményei miatt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való