KERESÉS search-close

tőzsde

67 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "tőzsde"

Pánik a világ tőzsdéin

Világszerte pánikot okozott a pénzpiacokon az amerikai tőzsdék árfolyamainak hétfői zuhanása. Kedden a fontos ázsiai és európai részvényindexek is tetemes mínuszban nyitottak. Egyelőre az sem sokat javított a helyzetükön, hogy a Wall Street indexei délután már emelkedtek.

 

Mészáros Lőrinc példátlan tőzsdei sikerei

Példátlan a magyar tőzsde történelmében, amit két Mészáros Lőrinchez köthető cég, a Konzum és az Opimus produkált az elmúlt egy évben - ezt mondta a Híradónknak nyilatkozó tőzsdei elemző. A két, korábban jelentéktelen cég részvényeinek forgalma az OTP, vagy a Telekom papírjaival vetekszik, az árfolyamuk pedig az egekbe szökött. A Fidesz szerint a tőzsdén ez természetes, a DK szerint vizsgálni kellene a cégek részvényeinek kereskedését.

Rudi most nagy bajba került!

Az ex-katona nehezen találja meg a szerencséjét. Most sincs ez másképp, ugyanis kiderült, a befektetett pénzét elveszítette a tőzsdén.

Előző rész (2017. március 06.)

Vajon képes lesz Hanna beszélni Péterrel a hannoveri hírekről? Vajon mit tud meg Attila a nyomozás közben? Vajon lebukik Milán csirkejelmezes csínyével? Vajon sikere lesz-e Rudinak a tőzsdén?

7 milliárd forintot kerestek

Dollármilliókat keresett egy kaliforniai gimnázium azzal, hogy hatalmas sikerrel jelent meg a tőzsdén az egyik legnépszerűbb chates alkalmazást gyártó cég. Egy szülő tanácsolta a gyerekei iskolájának a befektetést, miután látta, hogy a fiatalok folyamatosan használják az applikációt. A középiskola mostanra eladta a részvényeket, és ezzel átszámítva több mint 7 milliárd forinthoz jutottak.

Barátok közt: Ez történt a 9. héten

Attila nyomozni kezd Ludwiggal történtek ügyében, miközben egyre többen szereznek tudomást Ágnes tettéről, és mindenki másképp áll a dolgokhoz. Rudi tőzsdézni akar. Emília még mindig nehezen tud megbízni Félixben. Ádám és Zsófi kapcsolata újabb fordulatot vesz. Nóra úgy érzi, elveszítette fiatalos lendületét. Vilmosék egy kis pénzhez jutnak, amit meglepő dologra költenek. Milán bosszút akar állni az őt átverő Ottón. Hanna egymás után több meglepő hírt is kap az ösztöndíjkérelmével kapcsolatban.

Pánik a tőzsdén


szerző:
2016.11.09. 08:18
Pánik a tőzsdén

Pánik a tőzsdéken, zuhannak az árfolyamok, esik a dollár és a mexikói peso. Donald Trump győzelmi esélyeinak hírére 800 pontot esett a Dow index, a Hong Kong-i Hang Seng 2,8%-os mínuszban jár, a Nikkei 5 %-ot zuhant. Több mint 3 %-kal esett az olaj ára, az aranyé viszont jelentősen emelkedni kezdett. A valuták közül a legérzékenyebben a mexikói peso reagált, hajnali 2 óra óta 12%-ot zuhant, mivel a republikánus elnökjelölt korábban kemény kereskedelmi intézkedéseket lengetett be a szomszédos ország ellen. A dollár a forinttal szemben is esett, az amerikai valuta árfolyama néhány óra alatt 6 forintottal lett gyengébb.

 

Hollywood nekimegy a bankoknak

A világ tőzsdéinek többsége veszteséges január elsejéhez képest. Ennek alapján is állítják valóban tekintélyes világgazdasági szakértők, hogy újabb globális gazdasági visszaesés jön, miközben az előzőből, a 2008-asból még alig-alig lábalt ki a világ. Olyannyira nem, hogy nagyon nagy többségünk ma sem érti, mi történt, miért történt – s hogy megtörténhet-e mindez újra, vagy megtanult védekezni a világ.

Pánik a tőzsdéken, gyengült a forint

Napok óta pánikhangulat van a tőzsdéken, elsősorban a kínai gazdaság lassulása miatt. A hosszú hétvége után hétfőn a magyar tőzsdén is érezhető volt a negatív hangulat, délutánra 5 és fél százalékot gyengült a BUX index.

Nyugdíjrenszer - ma és holnap: mihez kezdjünk a pénzünkkel?

Ez háromrészes, nyugdíjjal és pénzügyekkel foglalkozó sorozatunk befejező része. Kedden ott hagytuk abba, hogy a szakértők szerint, aki csak teheti, igyekezzen minél hamarabb elkezdeni az öngondoskodást – azt, hogy rendszeresen tegyen félre pénzt nyugdíjas éveire. Most az a kérdésünk, akinek van pénze, mit kezdjen vele?

Ingatlan, tőzsde, vagy biztosítás?

Ön tudatosan dönt a pénzéről? Már ha van. A lakosság egészének van összesen majdnem 30 ezermilliárd forint, egy teljes évi nemzeti össztermék. Háromrészes sorozatunk befejező része: mit csináljon a pénzével? Tegye félre időskorára? Költse biztosításra? Hagyja bankban? Nyisson számlát külföldön? Tőzsdézzen? Vegyen ingatlant? Mi mást? Elmondják a szakértők.

XXI. század 13-02-26


szerző:
2013.02.27. 00:00
XXI. század 13-02-26

XXI. század: Krausz Simon pénzt adott az első légi parádéra, de Medárd volt. A bankárok és a konkurencia szerencselovagnak tartották, mert szokatlan vállalkozásokba kezdett. Száz évvel ezelőtt családja olyan egzotikus helyeken járt és filmezett, ahová akkor kevés magyar jutott el. Különleges felvételek és Krausz Simon kalandja a bikával a XXI. században.

Egy bohém bankár élete


szerző:
2013.02.21. 17:18
Egy bohém bankár élete

Tudják, ki az a Krausz Simon? A bankárok és a konkurencia szerencselovagnak tartották, mert szokatlan vállalkozásokba kezdett. Különleges felvételek és Krausz Simon kalandja a bikával a XXI. században.

Ázsiára is átterjedt a Foglald el mozgalom

A nagyvállalatok mohósága ellen tüntetők a New York-i tőzsde előtt kezdték tiltakozó akcióikat néhány hete.

Leminősítették Olaszországot


szerző:
2011.09.20. 12:27
Leminősítették Olaszországot

Mélyülhet az eurozóna válsága, miután a Standard and Poors nemzetközi hitelminősítő váratlanul leértékelte Olaszországot.

Mozgás a tőzsdén a bejelentések előtt?

Bennfentes kereskedelem gyanúja miatt fordult a PSZÁF elnökéhez az MSZP.

Tiltások a tőzsdén


szerző:
2011.08.12. 11:52
Tiltások a tőzsdén

Betiltották a tőzsdei sortolást négy európai uniós tagállamban!

Újabb pánik lehet a tőzsdén?


szerző:
2011.08.07. 19:22
Újabb pánik lehet a tőzsdén?

Tárgyaltak a világ legfontosabb pénzügyi vezetői, hogy megpróbálják tompítani a piaci sokkhatást az USA leminősítése után.

Pánik tornássza még feljebb a frankot

Még mindig a svájci frankot veszik a befektetők. Ezért újabb csúcsot döntött az árfolyam.

Zuhan a japán tőzsde


szerző:
2011.03.14. 12:26
Zuhan a japán tőzsde

A katasztrófa óta hétfőn volt az első teljes kereskedési nap, és a Nikkei index 6,2 százalékkal esett. Ez az elmúlt négy hónap legalacsonyabb szintje.

Elszállt az olajár


szerző:
2011.02.01. 10:11
Elszállt az olajár

A piacok amiatt aggódnak, hogy ha az egyiptomi események miatt lezárják a Szuezi-csatornát, az zavart okozhat az olajellátásban.

Egekben a svájci frank


szerző:
2010.12.29. 08:14
Egekben a svájci frank

Stabilan 223 forint felett maradt szerdán kora reggelig a svájci frank, miután az alpesi deviza árfolyama kedden elhagyta a 223 forintos értéket.

Kelet Luxemburgja leszünk?


szerző:
2010.12.03. 09:49
Kelet Luxemburgja leszünk?

Kelet-Európa pénzügyi szolgáltató központjává alakítaná Magyarországot a kormány.

Csúcsra tört a forint


szerző:
2010.11.02. 11:12
Csúcsra tört a forint

Fél éve nem volt ilyen erős a forint a svájci frankhoz képest. Egy frank kedden reggel 196 forintba került. Utoljára június elején volt ennyi.

Kicsit fellélegezhetnek a devizahitelesek

A bankközi devizapiacon 213 forintot adtak hétfőn kora délelőtt egy svájci frankért.

Gyengítik a jent a japánok


szerző:
2010.09.15. 11:08
Gyengítik a jent a japánok

A szigetország pénze a dollárral szemben 15 éve nem látott szintre erősödött, ezért a jegybank döntésre szánta el magát.

Masszívan tartja magát a svájci frank

A keddi csúcsérték közelében jár a svájci frank árfolyama a forinttal szemben szerdán is. A bankközi devizapiacon szerdán délelőtt 222-on állt.

Elvesztette lendületét a forint


szerző:
2010.07.28. 18:03

Tovább erősödik a forint


szerző:
2010.07.21. 11:22

Éves mélyponton a forint


szerző:
2010.07.19. 17:47
Éves mélyponton a forint

Elemzők szerint a gyengülést egyértelműen az okozza, hogy félbeszakadtak a tárgyalások a kormány és az IMF, illetve a Európai Unió között.

Euró: 280 felett


szerző:
2010.07.16. 09:57
Erősödött a tőzsde és a forint is

A zuhanórepülés után felszállóágban van a forint a svájci frankhoz képest.

Tőzsdei zuhanórepülés


szerző:
2010.06.07. 08:35
Tőzsdei zuhanórepülés

Eséssel nyitottak az ázsiai tőzsdék az magyarországi félelmek miatt.

Éves mélypontjára zuhant a forint

Az esés pénteken tovább folytatódott, miután Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője megerősítette Kósa Lajos nyilatkozatát.

A focieredmény befolyásolhatja az árfolyamot

Hatással lehet a londoni értéktőzsdére az angol fociválogatott szereplése. Ezt állítják egy kedden közzétett brit tanulmányban.

Stagnál a forint, erősödött a tőzsde

Nem sokat változott a forint-euró árfolyam szerdán az előző napokhoz képest.

Stabilizálódott a forint


szerző:
2010.05.10. 15:40
Stabilizálódott a forint

Hétfő délután is 10 százalék körüli pluszban volt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.

Tovább erősödik a forint és a tőzsde

Több mint 2 ezer pontot erősödött hétfőn délelőtt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.

Vágta az európai tőzsdéken


szerző:
2010.05.10. 11:01
Vágta az európai tőzsdéken

Komoly szárnyalásba kezdtek a részvényárfolyamok az európai tőzsdéken a nyitás után az óriási európai pénzmentő-akció hírére.

Oldódik a piacok feszültsége


szerző:
2010.05.07. 14:39
Oldódik a piacok feszültsége

Az elemző szerint a hangulatváltozás oka az, hogy a német parlament alsóháza elfogadta a görög mentőcsomag rájuk jutó részét.

Technikai hiba vezetett a tőzsdepánikhoz?

Állítólag valaki milliárdot írt millió helyett, és ez okozta a pánikszerű eladási hullámot a New York-i tőzsdén. Az illetékesek cáfolnak.

Mélyrepülésben a magyar börze is

A forint reggel megközelítette a 285-ös euróárfolyamot, később 282 alá került. A dollárt 221 felett jegyzik, a svájci frank a 200-as kurzus közelében jár.

Zuhanás az ázsiai tőzsdéken


szerző:
2010.05.07. 10:10
Zuhanás az ázsiai tőzsdéken

Jelentős esést könyvelhettek el pénteken az ázsiai részvénypiacok az amerikai indexek látványos zuhanása után.

Visszaerősödött a forint


szerző:
2010.04.28. 18:50
Visszaerősödött a forint

A reggeli erős gyengülés után délután visszaerősödött a forint, az euróval szemben jellemzően a 270 alatt volt az árfolyam.

Gyengül a forint és a tőzsde is


szerző:
2010.04.28. 09:27
Erősödött a forint az első forduló után

A piacok nyugodtan fogadták a választások első fordulójának eredményét. A forint erősödött, a BUX egyenletesen emelkedő szinten mozog.

Milliós juttatásokat hoztak nyilvánosságra

A tőzsdei cégeknek egy tavalyi törvénymódosítás írja elő, hogy az igazgatósági és felügyelő bizottsági tiszteletdíjakat közzé kell tenniük.

Sorra dőlnek meg a rekordok a tőzsdéken

A New York-i Dow Jones index átlépte a 10 ezer pontos lélektani határt, amire egy éve nem volt példa.

Enyhe hegymenetben a BUX


szerző:
2009.09.08. 10:17

Egy éve kezdődött a válság


szerző:
2009.09.07. 12:06
Egy éve kezdődött a válság

Elemzők szerint a mostani krízis a legdrámaibb az 1929-es krach óta.

Tovább erősödött a forint


szerző:
2009.08.24. 10:14

Erősödik a forint


szerző:
2009.08.13. 10:57

Erősödik a forint


szerző:
2009.06.10. 09:44
Erősödik a forint

Szerdán reggel kisebb gyengülés után erősödésnek indult a forint.

Jó erőben a forint


szerző:
2009.05.20. 18:01

280 forint alatt egy euró


szerző:
2009.05.19. 09:56

283-on a forint


szerző:
2009.05.05. 17:05

Szegényebbek lettek a gazdagok


szerző:
2009.04.30. 18:51
Szegényebbek lettek a gazdagok

Egy év alatt 300 milliárd forinttal csökkent a leggazdagabb magyarok vagyona.

A legnehezebb év az OTP történetében

Az igazgatóság nem javasolja osztalék kifizetését.

300 felett az euró


szerző:
2009.04.21. 09:40

Rögös úton vándorol a forint


szerző:
2009.04.11. 08:17
Rögös úton vándorol a forint

A forint árfolyamára leginkább a magyar gazdaságpolitika külső megítélése hat.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való