KERESÉS search-close

törlesztőrészlet

50 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "törlesztőrészlet"

Olcsóbb lehet a hitelkiváltás

Jelentős kedvezménnyel, várhatóan néhány 10 ezer forintos költségen biztonságos, fix törlesztőkre válthatnak a változó kamatozású lakáshitelesek százezrei - ezt Kovács Levente a Bankszövetség főtitkára árulta el a Híradónak adott interjújában. A rekord alacsony kamatok emelkedésnek indulhatnak, a pénzintézetek már több mint egy hónapja tárgyalnak a jegybankkal. A főtitkár azt is mondta, a bankolás 25%-kal lehet olcsóbb a tranzakciós illeték csökkentése után.

MNB: Aki nem lép, rosszul járhat

Rosszul járhat, aki nem lép, és nem cseréli biztonságosabb fix törlesztésűre a lakáshitelét - az általunk megkérdezett elemzők szerint. A Nemzeti Bank is elégedetlen, szerintük az emberek nem érzik a kockázatot a jelenlegi, rekord alacsony kamatok miatt.

Csökkenhet a törlesztőrészlet

Akár több mint ezer forinttal is csökkenhet egy átlagos lakáshitel havi törlesztője a jegybank tegnapi döntése után, számolta ki a Portfólió. A változásra már októbertől számíthatnak azok, akik változó kamatozású hitelt vettek fel. A Híradónk által megkérdezett elemzők szerint a bankközi kamatláb még hónapokig történelmi mélyponton maradhat.

Ha nem figyelnek, drága lehet a hitel

Akár tizenöt százalékkal drágulhat 200 ezer lakáshiteles törlesztőrészlete. Hónapokon belül lejárnak ugyanis az első, öt évre kötött árfolyamgátas szerződések, az adósoknak pedig kamatostól vissza kell majd fizetniük a felhalmozott tartozásukat. A jegybank szerint, akik már most, önként felmondják és módosítják a szerződéseket, több százezer forintot spórolhatnak.

Csökken a törlesztő a forintosítás óta

Másfél év alatt több mint hatezer forinttal csökkent egy átlagos forintosított devizahitel törlesztőrészlete - írta meg a Világgazdaság. Ennek oka, hogy a forintosítás óta folyamatosan csökken a jegybanki alapkamat. Az általunk megkérdezett elemző további csökkenésre azonban már nem számít.

Kimaradt a bevallásból 50 millió forint

Valahogy kimaradt Győrffy Balázs fideszes képviselő jövedelemnyilatkozatából 50 millió forint bevétel, amely a családi gazdaságából származik. A politikus ezzel az összeggel magyarázza, miből tudja fizetni óriási hiteleit.

Érkeznek az autóhitel elszámolások

Lezárult a deviza alapú autó- és személyi hitelek forintosítása. A bankoknak december 15-ig kell az ügyfeleket értesíteni arról, hogy a jövőben mennyi lesz az új kamat és az új törlesztőrészlet. Ezáltal könnyen lehet, hogy sokan nemhogy jobban, hanem rosszabbul járnak majd. Hogy ez pontosan mit is jelent, arról Bihari Krisztina, ügyvédet kérdeztük.

Több százan kerülhetnek utcára télen?

Több száz család kerülhet utcára, akár már idén télen, ha továbbra sem tudják fizetni a havi hitel-törlesztő részletüket. A kilakoltatási moratórium lejárt, és egyelőre nem született újabb döntés ezzel kapcsolatban. Mi várhat a nem fizető/fizetésképtelen családok százaira? Erről Sándorfi Balázst, a Bankmonitor ügyvezetőjét kérdeztük. 

Nőtt a bedőlt jelzáloghitelesek száma

30 ezerrel nőtt a bedőlt jelzáloghitelek száma, vagyis jelenleg 140 ezer család legalább 90 napja nem fizeti a törlesztőket - ez derült ki a jegybank friss, a forintosítás után készült tanulmányából. Ráadásul a bajba jutott adósok több mint felét végrehajtás fenyegeti, mert a hitelintézet már szerződést bontott vele. Az Együtt szerint bebizonyosodott, hogy éppen a legrászorultabbakon nem segített a banki elszámolás, illetve a kormány speciálisnak szánt intézkedései.

Előző rész (2015. július 15.)

Zsolt és Aliz kapcsolatának reménye végleg elszáll. A kisbolt törlesztőjének ügyét végül Luca oldja meg. Júlia tovább nyomoz Ludwig feladásának ügyében.

Következő rész (2015. július 15.)

Zsolt és Aliz kapcsolatának reménye végleg elszáll. A kisbolt törlesztőjének ügyét végül Luca oldja meg. Júlia tovább nyomoz Ludwig feladásának ügyében.

A 777 ezer forintos törlesztőrészlet nyomában

Mindenki fellélegezhet, csökkentek a devizahitelek törlesztő részletei, mondták az illetékesek az elszámolási törvény hatályba lépése után. Egy férfi azonban egészen mást tapasztalt. Hogy mit tehet az ügyfél, ha az utolsó törlesztőrészlete közel 1 millió forint, és mit kérhet a banktól, valamint hányan lehetnek még hasonló helyzetben a devizahiteles elszámolást követően, az MNB felügyeleti szóvivője elmondta.

Magyarul Balóval 15-05-22

Magyarul Balóval: Ön tudja, mit jelent az elszámolás kifejezés? Akkor Ön vélhetően devizahiteles. A bankok szerint Ön elégedett, mert törlesztőrészletei csökkentek a forintosítás miatt, a felmérések szerint viszont Ön elégedetlen és dühös, mert jóval több pénzre számított. Mi az igazság? Rendeződött az adósok helyzete, vagy újabb mentőcsomagokra lesz szükség?

Helyzetkép forintosítás után, szakértők vitája

Ön tudja, mit jelent az elszámolás kifejezés? Akkor Ön vélhetően devizahiteles. A bankok szerint Ön elégedett, mert törlesztőrészletei csökkentek a forintosítás miatt, a felmérések szerint viszont Ön elégedetlen és dühös, mert jóval több pénzre számított. Mi az igazság? Rendeződött az adósok helyzete, vagy újabb mentőcsomagokra lesz szükség?

Újabb adósmentő törvényjavaslatot nyújthat be a Fidesz

Azokon segítenének, akiknek az elszámolás ellenére nem csökkent, hanem nőtt a törlesztőrészletük. Az MNB adatai szerint az összes devizahiteles majdnem negyedének nőtt a törlesztője az elszámolás után. Az elemző szerint az újabb adósmentést nem lehet egyoldalúan a bankokra hárítani. A DK szerint a Fidesz nem tartotta be a szavát, amikor azt ígérte: mindenkinek 25-30 százalékkal csökken a törlesztőrészlete.

Emelkedő részletek: újabb segítséget ígérnek

Még a nyáron újabb adósmentő törvényjavaslatot nyújthat be a Fidesz a parlamentnek. Ebben azokon segítenének, akiknek az elszámolás ellenére nem csökkent, hanem nőtt a törlesztőrészletük. Az MNB adatai szerint az összes devizahiteles majdnem negyedének nőtt a törlesztője az elszámolás után. Az elemző szerint az újabb adósmentést nem lehet egyoldalúan a bankokra hárítani. A DK szerint a Fidesz nem tartotta be a szavát, amikor azt ígérte: mindenkinek 25-30 százalékkal csökken a törlesztőrészlete.
 

Akár egymillióval is csökkenhet a tartozás

Akár egymillió forinttal is csökkenhet a visszafizetendő tartozás összege, ha jól választ új bankot a hiteles, ezt mondta a Híradónknak nyilatkozó szakértő. Az ügyfeleknek erre két hónapjuk van onnantól kezdve, hogy megkapták a forintosításról szóló levelet. A pénzintézetek intenzív kampányba kezdtek a hitelesekért, a szakértő szerint a kamatok mellett az egyéb költségekről is érdemes tájékozódni.

Több autóst sokkolt az elszámolás

Sokkoló meglepetés a devizahitelesek banki elszámolásában. Akár egymillió forint is lehet az utolsó havi törlesztő az autóhitelesek egy részénél, pedig éppen a részletek csökkenésére számítottak. A tanácstalan ügyfelek az RTL Híradót keresték meg, mert nem értik a bankjuktól kapott kimutatást. A pénzintézet szerint mindent a szerződés alapján számoltak. Az elemző azt mondja, az ügyfelek most szembesülnek azzal, hogy évekkel ezelőtt pontosan mit is írtak alá.

Sokkoló meglepetés a devizahitelesek banki elszámolásában

Akár egymillió forint is lehet az utolsó havi törlesztő az autóhitelesek egy részénél, pedig éppen a részletek csökkenésére számítottak. A tanácstalan ügyfelek az RTL Híradót keresték meg, mert nem értik a bankjuktól kapott kimutatást. A pénzintézet szerint mindent a szerződés alapján számoltak. Az elemző azt mondja, az ügyfelek most szembesülnek azzal, hogy évekkel ezelőtt pontosan mit is írtak alá.
 

Segítség kell a bonyolult elszámoláshoz

Hétszeresére nőtt a jegybanki ügyfélszolgálatok forgalma, devizahitelesek ezrei nem tudnak ugyanis eligazodni a banki elszámoláson. Pedig kétharmaduk még át sem vette az értesítőt. Az RTL Híradónak nyilatkozó elemző szerint a számítás olyan bonyolult, hogy az átlagemberek csak segítséggel értik. Főleg azok reklamálnak, akiknek a korábban átlagosként beharangozott 25-30 százaléknál kevesebbel csökken a törlesztőjük.

Érdemes a forinthitelt kedvezőbbre váltani?

Ugyan a devizahiteles elszámoló levelek megérkezésének végső határidejéig még több mint egy hónap van, a bankok már most megjelentek olyan hitelajánlatokkal, amelyek akár a forintosított kölcsönöknél is alacsonyabb törlesztőrészletet kínálnak - legalábbis kezdetben. Érdemes azonban mérlegelni mielőtt egyik hitelből a másikba ugrunk, mert könnyen ráfizethetünk. Gergely Péter hitelszakértő hívta fel a figyelmet arra, hogy mi mindent kell átgondolni a döntésnél.

5-40 százalékkal csökkenhet a törlesztő

Lesz olyan korábbi devizahiteles, akinek csak 5 százalékkal csökken a törlesztőrészlete az elszámolás után, de olyan is, akinek 40 százalékkal kell kevesebbet fizetnie - így számol a Bankszövetség. A pénzintézetek április végéig 1,7 millió ügyfélnek küldenek elszámoló levelet, ebből derül ki pontosan, hogy kinek hány forint jár vissza, vagy hogy pontosan mennyivel csökken a törlesztőrészlete. Ha az elszámolásban hibát talál az ügyfél, 30 napon belül panaszt tehet.

Sokan segítenek a mozgássérült családnak

Rengeteg segítség, amiből akár az elmaradt törlesztőrészleteket is visszafizetheti majd egy ceglédi család. Újra felcsillant a remény, ezt mondta az RTL Híradónak az a súlyosan mozgássérült édesanya, aki szintén beteg kisfia miatt azért aggódott, hogy hitelük miatt elveszi a bank az autójukat.

Van, akinek 20 százalékkal is nőhet a törlesztője

A jelzáloghiteleseknek a mostani árfolyammozgás már nem oszt, nem szoroz. Az autóhitelesek viszont foghatják a fejüket, jó 20 százalékkal nőhet a törlesztőrészletük. Közben a bankok már postázzák a forintosításról szóló értesítőt. Az ügyfeleknek 30 napjuk van, hogy eldöntsék, megéri-e a forintosítás, vagy sem.

25 százalékkal csökken a törlesztőrészlet

Átlagosan 25-30 százalékkal csökkenhetnek a devizahitelek törlesztörészletei jövő év elejétől. Hogy pontosan mennyivel az attól függ, hogy hányszor és milyen mértékben módosította a bank a szerződést egyoldalúan.

Kinek lesz jó a devizahitelek forintosítása?

Mit akar a kormányzat, kinek segítenének, és valóban levennék-e a hatalmas terhet a hitelesek válláról? És mi lesz a forinthitelesekkel, akik közül sokan szintén egyre nehezebben fizetik a megemelkedett törlesztőrészleteket?

Házon kívül 12-05-30


szerző:
2012.05.30. 23:10
Házon kívül 12-05-30

Házon kívül: Tízmilliárdért felújították, most kénytelenek lehúzni a rolót. Ferihegy 1: a történet vége, az utolsó napok. - Amikor a svájci frank még 170 forint körül volt. Amikor a legtöbben még bizakodtak. Három és fél év alatt minden megváltozott. Mi lett a válság első áldozataival? Visszamentünk oda, ahol 2008-ban először forgattunk. - Változik a jogos önvédelem. Könnyebben megússza az emberölés vádját, akit megtámadnak. Vajon megijednek ettől a bűnözők?

Házon kívül 11-11-22


szerző:
2011.11.22. 22:40
Házon kívül 11-11-22

Házon kívül: Erőn felül - Összefogás a kislányért, aki új szívet kapott. Pedofil-ügy - Egy apróságon bukott le az újpesti banda. Család az utcán - Egy kilakoltatás három napja.

Házon kívül 11-09-20


szerző:
2011.09.20. 23:15
Házon kívül 11-09-20

Házon kívül: Van, akinek LCD-tévére kellett, és van, aki ebből fizette ki a villanyszámlát. Egy a közös bennük: a felvett hitel többszörösét fizették vissza a kiemelkedően magas THM-ek miatt. Mivel jár, ha a kormány 30 százalékban maximálja a THM-eket? Honnan szerez majd pénzt, aki igazán rászorul? - Tünde boltot nyitott, Dénes disznókat vett, Anita pedig zöldségeket árul. Elindult a szegények bankjaként ismert Kiútprogram, amely azokat hitelezi, akiket páros lábbal rúgnának ki a bankokból. Mire jutottak a kezdő, de lelkes vállalkozók?

Hallgat a kormány a részletekről

Továbbra sem beszél a kormány a deviza alapú lakáshitelek végtörlesztésének részleteiről.

Kamatemelési hullám indult a bankoknál

Híradónknak több bank ügyfele is arról panaszkodott, hogy pénzintézete megemeli a hitele kamatát.

Tényleg fellélegezhetnek a rossz adósok?

Mi van azzal, akinek már vinnék a lakását, vagy aki időközben áthidaló kölcsönt vett fel? Vajon mindenkinek jó a rögzített árfolyam? A javaslat elsőre szebbnek tűnik, mint amilyen valójában.

Fix: spórolni lehet, de óvatosságra intenek

Most nagyjából 15 ezer forint könnyítést jelent a fix árfolyam, a különbözetet azonban 3 év múlva kamatostól kell visszafizetni.

Fix árfolyam a kevesebb törlesztőrészletért

180 forintos fix árfolyamon számítanák ki a svájci frank alapú lakáshitelek törlesztőrészleteit 2014 közepéig.

Kiköltöztetés helyett átköltöztetés

A kilakoltatási moratórium ellenére kiköltöztettek egy asszonyt és két felnőtt gyerekét székesfehérvári lakásukból.

Fellélegezhetnek az adósok


szerző:
2011.03.17. 18:57
Fellélegezhetnek az adósok

Csökkent azoknak a lakáshiteleknek a nagysága, ahol nem fizetik pontosan a törlesztőrészleteket.

Az erős forint sem segít a devizahiteleseken

Egyetlen forinterősödés sem látszik meg jelentősen a devizaalapú hitelek törlesztőrészleteiben.

Devizahitel: lengyel-magyar sorsközösség

Egyre több lengyel család kerül bajba az erős svájci frank miatt. Főleg a lakáshitelüket devizában felvevőknek fő a fejük.

Havi több ezres könnyítés a devizahitelen

Megszüntetné a devizahitelezésben eladási árfolyamon történő elszámolást a PSZÁF.

Csökkentették a devizakamatokat


szerző:
2010.06.30. 18:30
Csökkentették a devizakamatokat

Kamatcsökkentésről szóló levelet küldött a legnagyobb lakossági bank a svájci frankban eladósodott ügyfeleinek.

Csapdában a devizahitelesek


szerző:
2010.06.28. 18:30
Csapdában a devizahitelesek

A svájci frank hétfőn még tovább erősödött, délután már 215 forintot kértek érte. Ezzel nőnek a törlesztőrészletek.

Sok a panasz a bankokra


szerző:
2010.01.02. 17:50
Sok a panasz a bankokra

A legtöbben a törlesztőrészletekre panaszkodnak.

Adósság helyett nincstelenség


szerző:
2009.11.03. 17:42
Adósság helyett nincstelenség

A fiú a több millió forintos adósságot, amit örökölt, képtelen törleszteni.

Szigorítanák a devizahitelezést


szerző:
2009.10.05. 11:43
Szigorítanák a devizahitelezést

Kevesebben kevesebb devizahitelt vehetnek fel, ha a kormány elfogadja a jegybank javaslatát.

Alig csökkentek a törlesztőrészletek

A jó adósokkal fizettetik meg a rosszul törlesztők miatt kialakult veszteséget.

Segítség a diákhiteleseknek


szerző:
2009.07.07. 17:20
Segítség a diákhiteleseknek

Törlesztőrészletük mérséklését kérhetik a nehéz helyzetbe került diákhitelesek.

Az Unió dönt a lakáshitelesek védelméről

Az önkormányzatok elővásárlási jogot kapnának azokra a lakásokra, amelyeket el akarnak árverezni.

Több mint félmillió BAR-listás hazánkban

Egy euróért az ősz elején 240 forintot kellett fizetni, márciusban már 320-at.

Részletek a lakáshitel-garanciáról

Várhatóan 10 millió forintig vállal majd az állam visszafizetési garanciát.

Egyre többen nem tudnak fizetni


szerző:
2009.05.30. 18:00
Egyre többen nem tudnak fizetni

Már több mint egymillióan vannak, akik nem tudják időben fizetni hitelük törlesztőrészletét.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való