KERESÉS search-close

törlesztő

17 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "törlesztő"

Drágulni kezdtek a lakáshitelek

7 éve nem volt ilyen, drágulni kezdtek a lakáshitelek. 2500 forinttal havi 65 ezerre nőtt a legkeresettebb fix kamatozású kölcsönök átlagos törlesztője két hónap alatt - a Bankmonitor szerint. Emelték a hitelkamatokat a pénzintézetek, miután a befektetők más, jövedelmezőbbnek tartott országokba viszik a pénzüket. A már meglévő lakáskölcsönök legtöbbjéért átlagosan néhány száz forinttal kell majd többet fizetni havonta.

 

RTL II: Emelkedhet a törlesztő


szerző:
2018.07.02. 22:00
RTL II: Emelkedhet a törlesztő

Emelkedik a lakáshitelek kamata - erről a Világgazdaság írt. Az elmúlt hetekben gyakorlatilag minden pénzintézetnél drágultak a lakáshitelek. A legtöbb banknál fél százalék körüli az eddigi emelkedés. Az énpénzem.hu főszerkesztője szerint a kamatemelkedést megérzik majd a lakáshiteles családok.

Devizahitelesek - még mindig százezreket fenyeget a kilakoltatás

A 75 éves János gyakran lejár egy konditerembe edzeni, hogy fitt maradjon. Sokáig szeretne élni, mert törlesztenie kell hónapról hónapra a devizahitelét, és még nagyon sok van hátra. János pénze a törlesztésre elég, a számlákra és ennivalóra már alig marad. Sokszor az edzéstársai visznek neki ételt, mert neki arra már nem marad pénze. János egy a 130 ezer devizahiteles közül, akiknek 3 hónapnál régebbi tartozása van. Hogy sikerült akkor tulajdonképpen a devizahitelesek megmentése? Ennek jártunk utána.

Hasznot nem ígérő bankbetétek

Megjelentek a hasznot nem ígérő bankbetétek, miután a jegybank kedden újabb történelmi mélypontra, 1,2%-ra csökkentette az alapkamatot. A megtakarítások egy részét sokszor annyiba kerülhet kivenni a bankból, mint amennyit kamatoznak. A lakáshitelesek viszont jobban jártak, az átlagos havi törlesztő 2800 forinttal olcsóbb, mint egy éve a Portfolió szerint.

MNB: egyezkedjenek a bankok a hitelesekkel!

3 hónapon belül kössön egyezséget minden bank a bedőlt hitelesekkel - erre jutott a Nemzeti Bank friss tanulmányában, amely kudarcként emlegeti a KDNP által javasolt magáncsődöt. Megfizethető törlesztőket, és az adóság egy részének utólagos elengedését javasolják. A Bankmonitor szerint a hitelintézetek kötelezőnek veszik majd az ajánlást. Jelenleg 130 ezer családot fenyeget végrehajtás, mert legalább 90 napja nem tudják fizetni jelzáloghitelüket.

Gyermektelen pár 40 felett kizárva

Hiába vállalják a három gyereket, nem jár a 10 milliós vissza nem térítendő lakástámogatás, ha a férj és a feleség is betöltötte a 40 évet. Ha viszont már van gyerekük, nem számít, hogy hány évesek. A Bankmonitor úgy számol, a 10 milliós támogatás mellé beígért 10 milliós kedvezményes hitelnek 47 ezer forint körül alakulnak majd a havi törlesztői.

Újabb hitelesek kapnak visszatérítést

Több mint egymillió család kap újra levelet a bankjától a napokban. Ezúttal a forinthiteleseket és a devizahitelüket valóban devizában törlesztőket értesítik arról, mennyi pénzt kaphatnak vissza az elmúlt évek tisztességtelen kamatemelési gyakorlata miatt.

Államcsőd jöhet Görögországban

Magyarországra is hatással lehet, ha államcsőd lesz Görögországban. A görög kormány ugyanis továbbra sem tudott megállapodni hitelezőivel, akiknek több mint másfél milliárd eurót kellene törleszteniük.

Nem értik az elszámolást az ügyfelek

Hétszeresére nőtt a jegybanki ügyfélszolgálatok forgalma, devizahitelesek ezrei nem tudnak ugyanis eligazodni a banki elszámoláson. Pedig kétharmaduk még át sem vette az értesítőt. Az RTL Híradónak nyilatkozó elemző szerint a számítás olyan bonyolult, hogy az átlagemberek csak segítséggel értik. Főleg azok reklamálnak, akinek a korábban átlagosként beharangozott 25-30 százaléknál kevesebbel csökken a törlesztőjük.

Még nem bólintottak rá a Fidesz javaslatára

A fix árfolyamon történő visszafizetésről vasárnap tárgyalt a kormány.

Egekben a svájci frank és a törlesztők

Történelmi csúcson, 228 forint közelében járt hétfőn a svájci frank.

A ház elúszott, a hitel maradt


szerző:
2010.06.29. 17:21
A ház elúszott, a hitel maradt

Az árvízkárosultak biztosításából először a hitelintézet kap kielégítést, csak utána jön az adós.

A gyenge forint miatt drágulhatnak a hitelek

A magas euró és svájci frank árfolyam miatt 2-3 ezer forinttal drágulhatnak a törlesztőrészletek.

Katonanőnek áll a hitelek miatt


szerző:
2009.10.07. 18:10
Katonanőnek áll a hitelek miatt

Katonának állt egy négygyermekes nő - csak így tudja megtartani a családi házat.

A PSZÁF kikalkulálja a kedvezőbb hitelt

Az új szabályozás szerint számolja ki a legkedvezőbb konstrukciót a kalkulátor.

Szaporodnak az álautólopások Debrecenben

Egyre többen vezetik félre a rendőrséget úgy, hogy bejelentik autójuk eltűnését.

Három hónap alatt újabb 37 ezer BAR-listás

A központi hitelinformációs rendszer listáján már 654 ezren vannak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való