KERESÉS search-close

törlesztés

36 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "törlesztés"

Rosszul jártak az ügyfelek

Több mint 150 ezer hitelszerződésből kellett az ügyfelekre hátrányos feltételeket törölniük a bankoknak. A jegybank főleg autókölcsönök miatt 20 pénzintézetre csapott le.

Tízezrek kerülhetnek utcára

Mindössze 2700 bedőlt hitelessel tudtak egyezséget kötni a bankok a 66 ezer érintettből - a Nemzeti Bank közlése szerint. Az adósok egy része túl nagy kedvezményt akart, másoknál a futamidőt nem lehetett tovább hosszabbítani. Pedig az átütemezést az utolsó esélynek szánta a jegybank. Most több tízezer családot fenyeget árverés, akik legalább fél éve képtelenek fizetni a hitelüket. 

Előző rész (2016. március 01.)

Mit tesz Ágnes, ha Liza megmentésére irányuló terve máris akadályokba ütközik? Mi a fontosabb Gizella számára – a tartozása törlesztése vagy László? Mit kockáztat Ádám egy jó képért? Miért játszik össze Péter Ottóval?

Istvántól több, mint egy milliárd forintot követel a NAV

Istvántól egy milliárd öt millió forintot követel a NAV. A férfi másfél milliárd forintot vett fel egy cég megbízottjaként különböző bankfiókokból, de bizonyítani nem tudja, hogy a pénzt átadta a cég vezetőjének, ezért a NAV szerint ez az ő jövedelme.

Ezer évig kell törlesztenie

Istvántól egy milliárd öt millió forintot követel a NAV. A férfi másfél milliárd forintot vett fel egy cég megbízottjaként különböző bankfiókokból, de bizonyítani nem tudja, hogy a pénzt átadta a cég vezetőjének, ezért a NAV szerint ez az ő jövedelme.

Elvették az autóját, nem tud dolgozni

Mészáros Attila taxival, busszal, villamossal, vagy gyalog közlekedik. De nem önszántából. A 44 éves férfi azt mondja, ellopták az autóját. Egy cég embere állítólag jogerős bírósági vagy közjegyzői határozat nélkül odament Attila lakásához, és elszállíttatta a kocsiját, amíg ő külföldön tartózkodott.

Lejárt a határidő a banki elszámolásban

A forint- és a ténylegesen devizában törlesztő hitelesek részére a pénzügyi intézményeknek legkésőbb szeptember 30-ig kellett megküldeni az elszámolási értesítőket, azonban a perek elhúzódása miatt néhány pénzügyi intézmény ügyfelei később kapják meg az elszámolást. Vendégünk volt Dr. Fülöp Zsuzsanna, az MNB felügyeleti szóvivő-helyettes.

Forintosítás után: fizetési gondok

Mi lesz az immár forintosított, deviza-alapú lakáshitelekkel? A kérdés alapja az a tény, hogy a forintosítás után is egyre többeknek okoz gondot a törlesztés. Azoknak az aránya, akik nem fizetnek, megint nő. Ha megnézzük, hogy a nem fizetők mit nem fizetnek, az derül ki, hogy a majdnem ezermilliárdos hiteltartozás négyötöde lakáshitel.

Keddtől kérhető a családi csődvédelem

Keddtől kérhetnek családi csődvédelmet azok, akik már nem tudják fizetni az adósságaikat. Az eljárásban közös megegyezésre kell jutni a hitelezőkkel a törlesztésről, aminek betartásában egy csődbiztos segít majd az öt éves időszakban.

Augusztus 1-től elindult a forinthiteles elszámolás

Augusztus 1-jétől megkezdték a forinthiteleseknek és a kölcsönüket ténylegesen devizában törlesztőknek az elszámolások kiküldését a bankok. A határidő lejárta szeptember 30. Vendégünk Binder István,az MNB felügyeleti szóvivője.

Már biztos, hogy nem fizetnek


szerző:
2015.06.30. 18:27
Már biztos, hogy nem fizetnek

Bejelentette a görög pénzügyminiszter, hogy a kedd éjféli határidőig nem utalják át a Nemzetközi Valutaalapnak az 1,6 milliárd dolláros esedékes törlesztésüket. Ez államcsődöt is jelenthet. Ám a német pénzügyminiszter szerint Görögország az eurozóna tagja maradhat, ha a vasárnapi népszavazáson megbukik a brüsszeli reformcsomag.

Adóssága miatt árulja a székházát az MSZP

Az állami támogatás 60%-át a székházukra terhelt jelzáloghitel törlesztésére fordítja az MSZP - ezért akarnak megválni a Jókai utcai irodaháztól. Az épületen 1 milliárdos jelzálog van, de eddig csak egy hatszázmilliós ajánlatról lehet tudni, amelyet nem fogadtak el. Az MSZP 2007-ben költözött ki az előző székházából a Köztársaság térről, az az épület azóta romosan áll.

Ezek a csődvédelem feltételei

Ősztől jön a családi csődvédelem, ami az adósságspirálba került emberek nagyjából felén segíthet az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint. A KDNP szerdán nyújtotta be azt a törvénytervezetet, ami végső mentsvára lehet azoknak, akik nem tudják fizetni a hiteleiket, közüzemi számláikat. Az önként vállalt törlesztési terv betartását csődbiztos ellenőrzi majd öt évig, ami után a tartozás egy részét elengedik.

Házon kívül 15-02-04


szerző:
2015.02.04. 23:15
Házon kívül 15-02-04

Házon kívül: Kiakadt a polgármester, zavarja, ha sokan kíváncsiak az önkormányzat pénzügyeire. Lakáshitelesek igen, autóhitelesek nem? Bajban lévő hitelesek, számukra nélkülözhetetlen az autó. A miniszterelnök szerint nem léteznek, mi mégis találtunk gazdasági kivándorlókat.

A Diákhitel buktatói


szerző:
2014.11.27. 08:40
A csillogó modell élet helyett csak átverés jutott

Hajdú Niki 18 éves. Havonta 140.000 forintot törleszt egy modellügynökségnek, amely átverte. Története tanulságos lehet azoknak a szülőknek és tinédzser modell-jelölteknek, akik egy modellkarrier ígértével vágnak neki a nagyvilágnak.

Gazdagok, mégis kilakoltatták őket

Jól éltek, tehetősek voltak, fizették a havi félmilliós törlesztést, mégis megjelent náluk a végrehajtó. A családot egy régi jóbarát verte át, miattuk úszott el mind a három ingatlanuk.

Elkeseredett hiteles gyújtotta fel házát

Bedőlt hitele miatt felgyújtotta házát egy baranyai férfi. A ház egyik szobájában több liter benzint locsolt szét.

Mit nyerünk és mit vesztünk a THM-plafonnal?

Van, akinek LCD-tévére kellett, és van, aki ebből fizette ki a villanyszámlát. Egy a közös bennük: a felvett hitel többszörösét fizették vissza a kiemelkedően magas THM-ek miatt.

Nem mindenki tudja átváltani a hitelét

Aki BAR-listás, az a mostani szabályok szerint nem tudja majd átváltani a devizahitelét forinthitelre.

Haladékot kérnek a törlesztésre

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége azt szeretné, ha az érintett helyhatóságok egy év haladékot kapnának a tőketörlesztésre.

Érdemes „átnyergelni” a frankról az euróra?

Még mindig csúcson a svájci frank. A 230 forintos határt kedden lépte át, és az alá szerdán sem ment.

Szigorodó türelmi idő a szolgáltatóknál

Július 1-jétől már 60 nap után kikapcsolhatják a gázt vagy a villanyt azoknál, akik nem fizetik be a számlát.

Egekben a svájci frank és a törlesztők

Történelmi csúcson, 228 forint közelében járt hétfőn a svájci frank.

Így mentenék meg a devizahiteleseket

Április végére megszülethet a devizahiteleseket segítő program, jelentette be Gyuris Dániel.

Idén alacsony kamattal kaphat hitelt a diák

8 és fél százalékos kamattal juthatnak diákhitelhez a hallgatók az új tanévben.

Jól jár a bank, ha segíti adósait

Ha csökkentik a törlesztőrészleteket az nemcsak az ügyfeleknek jó, hanem a bankoknak is.

Tovább romlik a devizahitelesek helyzete

Elemzők szerint akár 220 forintot is kell majd fizetni a svájci frankért.

Megmentik a devizahiteleseket?

Devizahitel helyett forinthitel. Biztonságot ígér a leendő gazdasági miniszter a szorult helyzetben lévő adósoknak.

A könnyítés sem segített a hiteleseken

Az összes adós közül minden harmadik késve fizeti a részleteket. Közülük minden tizedik a lakáshitelét nem tudja időben törleszteni.

Újra drágul a frankhitel


szerző:
2010.05.07. 09:02
Újra drágul a frankhitel

A svájci frank erősödése miatt ismét nehéz napok jönnek azoknak, akik az alpesi devizában jegyzett hitelt fizetnek vissza.

Minden harmadik adós késve fizet


szerző:
2010.02.11. 21:08
Minden harmadik adós késve fizet

Az ügyfelek összesen csaknem húszezer milliárd forinttal taroznak a bankoknak.

Jó adósok a települések


szerző:
2009.11.16. 07:31
Több ezer kilakoltatott lakáshiteles

Háromezer családot költöztettek ki otthonából 2008 szeptembere óta, mert nem tudták fizetni a lakáshitel törlesztést.

Rendőrök az uzsorások ellen


szerző:
2009.04.22. 16:58
Rendőrök az uzsorások ellen

A tájékoztató füzeten egy áldozat is beszélt a veszélyekről.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való