KERESÉS search-close

tárki

5 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "tárki"

Még soha nem akartak ennyien kivándorolni

Kétszer annyian tervezik a végleges kivándorlását az országból, mint egy évvel ezelőtt. A Tárki friss felmérése szerint nagyjából 700 ezer felnőtt menne külföldre. A kutatók azt mondják, a korábbinál többen tartanak anyagi helyzetük romlásától, és sokaknak „csömörük lett a politikától”. Az LMP szerint a kormány téved, mert a fiatalok nem kalandvágyból mennek külföldre. A munkaügyi államtitkár reméli, hogy itthon maradnak a távozásukat tervezők, és azt ígérte, több pénz lehet a magyarok hazacsábítására.

Társadalmi riport: Felzárkózás vagy leszakadás?

Magyarország felzárkózik vagy leszakad az Unióhoz és önmagához képest? A Tárki kutatóintézet 1990 óta kétévenként kiad egy Társadalmi riport című könyvet, amely alapos, sokrétű és széles áttekintésű képet kínál Magyarországról. Nemrég jelent meg a 13. Társadalmi riport, amelynek egyik szerkesztője Tóth István György szociológus.

Felzárkózik-e vagy leszakad Magyarország?

Hogyan állunk és merre tartunk? Ha ön kíváncsi rá, alapos és átfogó országkép tanulságos táblázatokkal a Társadalmi riport új kötetében. A kiadó TÁRKI egyike a világ vezető agytrösztjeinek. Vendégünk a könyv egyik szerkesztője, Tóth István György szociológus. Magyarul Balóval 21:30-kor az RTL II-n!
 

A bevándorlók képzettebbek


szerző:
2015.01.13. 18:55
A bevándorlók képzettebbek

A Magyarországon letelepedett bevándorlók képzettebbek és kevesebb bűncselekményt követnek el, mint a magyar átlag. Ezt igazolják a sok éves statisztikák a Helsinki Bizottság szerint. Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Párizsban, a terrortámadások miatti megemlékezés után azt mondta: meg kell állítani a gazdasági bevándorlást, mert csak veszedelmet hoz Európára, és „Magyarországot szeretnénk Magyarországként megtartani”. A Tárki vezető kutatója szerint a kormányfő kijelentései miatt nőni fog Magyarországon az idegenellenesség.

Szavazói harmadát vesztette el a Fidesz

Jelentősen, 12 százalékponttal csökkent a Fidesz népszerűsége egy hónap alatt a Tárki felmérése szerint. Az adatok azt jelentik, hogy a szavazóik harmadát elveszítették, ilyen népszerűség veszítésre ilyen rövid idő alatt még nem volt példa a rendszerváltás óta egyetlen párt esetében sem.


 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való