KERESÉS search-close

szociális

32 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szociális"

Vannak, akiknek szinte esélytelen, hogy babaváró hitelhez juthassanak

Hiába engedi a törvény, szinte esélytelen, hogy babaváró hitelhez juthassanak azok, akik korábban a negatív adóslistára kerültek. Még akkor is, ha már kifizették a tartozásukat. Erről az enpenzem.hu írt. A bankmonitor szerint egyetlen pénzintézet kínál babaváró hitelt a korábbi rossz adósok számára, de a hitelbírálaton ott is sokan elbukhatnak. A szocialisták szerint megint a legszegényebbek maradnak ki.

Megszüntetné a kormány a nyugdíjasok és fogyatékkal élők szociális üdültetését

A jövő évi költségvetésben azt javasolja Varga Mihály, hogy az Erzsébet-programmal már csak gyerekek nyaralhassanak, nyugdíjasok és fogyatékkal élők ne. A DK szerint ez embertelenség. A kormány annyit válaszolt: a pontos szabályokról az ősszel döntenek.

Segítség-e a szociális bérlakás, mi lesz az utcára került családokkal?

Hova tud menni - vagy mit csinálhat egyáltalán - egy kétgyerekes család, ha valamiért kirakják őket az albérletből? Horror lakásárak és bérleti díjak mellett hónapokba is telhet újat találni. Irénék ugyanezt élték át, mire nagy nehezen végül rájuk talált a segítség…

Otthonápolás: aggódnak az új szabályok miatt

Több ezer tartósan beteg gyermeket zárhat ki a kormány az otthongondozási díjra jogosultak köréből – ettől tartanak az érdekképviseleti szervezetek. Szerintük a jogosultságot megállapító szempontrendszer rossz, mert csak fizikai akadályozottságot vesz figyelembe, holott állandó felügyeletre szorulhat az is, aki egyébként önellátó.

Hajléktalanság márpedig nem lesz

Nagyjából azzal egyidejűleg, hogy Anne Hidalgo, Párizs szocialista főpolgármestere elrendelte, hogy a párizsi városháza dísztermét és négy városnegyed nagytermeit nyissák meg a hajléktalanok előtt, Magyarország alkotmányt is módosított a hajléktalanság betiltására.

Nem kap szociális lakást a rákos fiú

Nem kap szociális lakást az önkormányzattól az az asszony, aki egyedül ápolja 18 éves, autista, epilepsziás, vastagbélrákos fiát. A kerület szocialista polgármestere azt írta Híradónknak, nincs elérhető lakás a kerületben. Gajda Péter és több önkormányzati tag is adományt ajánlott nőnek, összesen 100 ezer forintot. Az RTL Híradó korábbi riportjai után pedig több mint két millió forintot gyűjtött össze Homonnay Gergely újságíró.

 

Jövőre költöztetik ki a fóti gyerekeket

2019 nyaráig békén hagyja a kormány a Fóti Gyermekvárost, erről az Emberi Erőforrások Minisztere tájékoztatta az intézmény vezetőjét. A kormány még 2017 januárjában jelentette be, hogy megszüntetik azokat az otthonokat, ahol nagyon sok gyerek él együtt.

Autójában él egy győri nő

Kilakoltatták kisebbik fiával együtt, így egy lakótelep parkolójában, a kocsiban lakik, fia pedig diákszállón. A 47 éves nő egy tóban fürdik, a ruháit is abban mossa. Mosdóba pedig a közeli benzinkútra vagy a bokrokba megy. Egyetlen vágya, hogy újra együtt lehessen a fiával, ezért több munkára is jelentkezett.

Ide kattintva még többet megtudhatnak az asszony hétköznepjairól.

 

Kinőtték az óvodát a Vas megyei faluban

Három wc-n osztozik majdnem 60 óvodás Náraiban – kinőtték az óvodát a Vas megyei faluban. Az utóbbi években egyre több a gyerek a környéken ezért bővítenék az épületet, csakhogy erre nincs pénze a településnek és eddig hiába pályáztak. Most gyűjtést indítottak.

 

Közterületesek gyűjtik be a hajléktalanok takaróit?

Felháborodott posztok jelentek meg nemrég a Facebookon, hogy Budapesten a közterületesek fogják magukat, és elviszik a hajléktalanok takaróját. Serdült Szilvia kíváncsi volt, hogy tényleg úgy van-e, ahogy írják, és elindult az aluljárókba segítő szervezetek munkatársaival.

Három hónapja nincs gázuk

Három hónapja nincs gáz az egyik óbudai társasházban. Hatvan család, köztük sok nyugdíjas és kisgyerekes, nem tud főzni. A Főgáz hetekkel ezelőtt kicserélte a saját vezetékeit, majd amikor újraindította volna a szolgáltatást, a társasházban hibát talált. Ezt kijavították. Gáz mégsincs, legnagyobb megdöbbenésükre kiderült, hogy a föld alatt nincs csatlakoztatva a ház a gázcsőre.

23 családnak kell kiköltöznie


szerző:
2017.04.13. 18:18
23 családnak kell kiköltöznie

Ki kell költözniük a majorságból, hajléktalan lehet 23 keszthelyi család, ha nem találnak új albérletet. A családok a keszthelyi Festetics kastély majorságában élnek Fenékpusztán, de hamarosan felújítják az épületeket ezért el kell költözniük. Többségüknek nincs pénze új albérletre. Az majorság üzemeltetője azt mondta, már keresik a megoldást.

Rászorulóknak gyűjtenek


szerző:
2016.11.18. 18:32
Rászorulóknak gyűjtenek

Közös mézeskalács sütéssel elkezdődött az ország legnagyobb jótékonysági akciója. Az Ökumenikus Segélyszervezet sportolókat, zenészeket, színészeket, és televíziósokat kért fel, hogy vegyenek részt az adventi adománygyűjtésben. Tavaly csaknem háromszázmillió forint gyűlt össze, és ebből egész éven át sok ezer rászorulót tudott támogatni a segélyszervezet.

Megmenthették volna?


szerző:
2016.05.18. 17:50
Megmenthették volna?

Aznap amikor a gyermeküket halálra éheztető agárdi fényevőkként elhíresült család tagjai tizenöt év börtönt kaptak elsőfokon, Gyöngyösön holtan találtak egy csontsovány másfél éves kislányt. Még nem tudni, hogy beteg volt-e, vagy nem kapott enni, bárhogy is volt orvos november óta nem látta. A szomszédok sok mindent beszélnek, de tehettek volna ők is valamit a kislányért?

Fodrászat, manikűr és kozmetika ingyen

Budapesten, a VII. kerületben működik a Masni, vagyis a Munkaerőpiaci Aktivizálást Segítő Nőbarát Iroda, amelynek célja, hogy az erzsébetvárosi munkanélküli nők minél hamarabb el tudjanak helyezkedni. A program álláskeresési tréninggel kezdődik és a szépségszalonban ér véget az állásinterjú napján. Szeptember óta 80 nőnek segítettek, ebből 23-an állandó munkát találtak.

Minimálbér-emeléssel kompenzálna az NGM

Az adózás átalakításásával járó többletterhek kompenzálása érdekében 92 ezer forintos minimálbért javasolnak.

Gyorsabb költözés a bajbajutott devizásoknak

Kiemelt beruházássá nyilvánították az ócsai szociális házépítési programot: gyorsabban lehet beszerezni a szükséges engedélyeket.

„Európa még mindig homokba dugja a fejét”

Gordon Brown korábbi brit miniszterelnök szerint a gondok súlyosbodására kell számítani.

A rendőrséghez kerülhet a kérdőívek ügye

Feljelentést tett az LMP frakcióvezetője személyes adattal való visszaélés gyanújával.

Üres a kassza Tiszacsegén


szerző:
2011.04.13. 17:50
Üres a kassza Tiszacsegén

700 embernek se fizetést, se szociális segélyt, se az egyéb támogatásokat nem tudták kifizetni áprilisban.

Többen keresnek munkát, mint egy éve

Egy hónap alatt 93 ezerrel, egy év alatt összesen 31 ezerrel emelkedett az álláskeresők száma.

Újabb halál a hideg miatt


szerző:
2011.01.08. 16:01
Újabb halál a hideg miatt

Az idei télen 132-en haltak meg kihűlés miatt, legutóbb egy idős férfi Felsőzsolcán.

Leszavazták a szociális kártyát Monokon

A kártyára utalták volna a segélyt ér a rendelkezésre állási támogatást, de a képviselők leszavazták.

Mégsem variálnak a családi pótlékkal

Mégis marad az alanyi jogon járó családi pótlék - ezt mondta a kormányszóvivő.

A miniszter sem támogatja a szociális kártyát

A szociális és munkaügyi miniszter szerint is alkotmánysértő a monoki szabályozás.

Tömeges megbetegedés egy otthonban

A gondozottak csaknem tizede kapott el hasmenéssel és hányással járó fertőzést az egyik pécsi szociális otthonban.

Újkígyóson is bevezetik a szociális kártyát

A kártyával csak helyi boltban lehet majd vásárolni.

Elfogadták a szociális kártyát Monokon

Nem vásárolhatnak alkoholt és dohányt segélyükből élők a rendelet szerint.

Kilakoltatják a segélyből élő adósokat

A 3000 lakó összesen egymilliárd forinttal tartozik a városnak.

Segélyezés helyett TSZ-t alapítottak

Az uborkatermelés 40 embernek ad munkát és hasznot hoz a közösségnek is.

Esélyegyenlőségben lemaradtunk


szerző:
2009.05.28. 19:14
Esélyegyenlőségben lemaradtunk

2006 és 2008 között az általános esélyegyenlőségi lista végére csúsztunk.

Bárki belenézhet a hajléktalanok életébe

Nyílt napot tartanak péntek délután a győri hajléktalanszállón.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való