KERESÉS search-close

szigorítás

84 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szigorítás"

Szigorítják az új-zélandi fegyvertartást

Elkezdték beszolgáltatni az automata és félautomata fegyvereket az új-zélandiak. A kormány áprilisban szigorított a szabályokon, miután egy ausztrál szélsőséges muszlimgyűlölő 51 embert agyonlőtt két mecsetben. Fél év múlva már senkinél sem lehet automata vagy féleautomata fegyver.

Betilthatják az éjszakai alkoholárusítást a trafikokban

Betilthatják az éjszakai alkoholárusítást a dohányboltokban. Erről a Fidesz frakcióvezetője nyújtott be törvénymódosító javaslatot. Kocsis Máté szerint zavarhatja a nyugalmat, ha este tíz és reggel hat között alkoholt is lehet venni a trafikokban, ezért javaslata szerint az önkormányzatok dönthetnék el, hogy engedélyezik-e vagy sem. A főváros 8. kerületéből azt írták Híradónknak, hogy valószínűleg élnek a szigorítás lehetőségével. A trafiklátogatókat megosztja a kérdés.

Népszavazás lehet a politikusok vagyonnyilatkozatáról

Népszavazás jöhet a politikusok vagyonnyilatkozatáról. Arról dönthetnének az emberek, hogy legyen-e rendszeresen ellenőrizhető a nyilatkozatok valóságtartalma, azaz szigorodjon-e a rendszer. Jelenleg nincs automatikus vizsgálat, és sok esetben következménye sincs annak, ha véletlenül kiderül, hogy valaki hibázott, és utólag átírja a vagyonnyilatkozatát.

Szigorítanák a köznevelési törvényt

Négy éves kortól kötelező óvoda, hat éves kortól kötelező iskola, szöveges értékelés helyett pedig osztályzás minden iskolában. Ezek a szigorítások is szerepelnek a köznevelési törvény módosító javaslatai között. Pénteken kezdett vitázni róluk az Országgyűlés. Az ellenzéki pártok mindegyike beszélt arról, hogy a kormány kérdés nélkül döntene a gyerekek sorsáról. A módosító javaslat ellen több mint 30 civil szervezet tiltakozó nyilatkozatot adott ki.

 

Hamarosan csak receptre lesznek kaphatók egyes láz- és fájdalomcsillapítók

Hamarosan csak receptre lesznek kaphatók egyes láz- és fájdalomcsillapítók, erről a Világgazdaság írt elsőként. Az Országos Gyógyszerészeti Intézet Híradónkkal azt közölte: a betegek védelmében szigorítják egyes ibuprofént tartalmazó gyógyszerek kiadását, mivel ezek nagy dózisban szedve növelik a szívinfarktus és a szélütés kockázatát.

Augusztustól nem lesz éjszakai repülőforgalom Budapest felett

Nem lesz éjszakai repülőforgalom a főváros felett augusztustól. A tiltásról ma döntött az innovációért és fejlesztésrét felelős miniszter valamint a főpolgármester. Tarlós István szerint egyeztettek a repülés irányítással és a Budapest Airporttal is, mert rendezni kellett a régóta fennálló problémát. Palkovics László tárcavezető azt mondta: a cél, hogy éjfél és hajnal öt között egyetlen repülő se zavarja a budapestiek nyugalmát. A tiltás alól csak a vismajor esetek jelentenek majd kivételt.

Drága kocsiból szemeteltek, kamera buktatta le őket

Drága autókból dobtak ki több zsák hulladékot az út mellé Soroksáron. Az illegális szemetelők azonban nem vették észre, hogy térfigyelő kamera van a helyszínen. Így minden mozdulatukról felvétel készült. Az Önkormányzat szerint sikerült azonosítani az autósokat, és feljelentést tettek. Az Innovációs és Technológiai miniszter épp a napokban jelentette be, hogy szigorítanák az illegális szemetelésért járó büntetést. 

A kormány nem mond le arról, hogy korlátozza a tüntetéseket

Nem mond le a kormány arról, hogy korlátozza a tüntetéseket a nemzeti ünnepek idején, bizonyos közterületeken. Az erről szóló javaslatot néhány napja ugyan visszavonták, de új átdolgozott változatot nyújtanak majd be. Azt azonban nem árulja el a kormány, hogy miért vonták vissza az elképzelést, amit az ellenzék alkotmányellenesnek tartott.

Kövér László szigorúbban büntetné a képviselőket

Szigorúbban büntetné az országgyűlési képviselőket Kövér László házelnök. Erről a szerdai parlamenti tiltakozás kapcsán beszélt az InfoRádióban. Szerinte ugyanis a mostani tiszteletdíj-megvonás nem tartja eléggé vissza a politikusokat. Az MSZP szerint elfogadhatatlan, hogy Kövér László a házszabályt használja az ellenzéki képviselők megfélemlítésére.

Kevés a kalauz, szigorít a MÁV a bliccelők miatt

Szigorít a MÁV a bliccelők miatt. Vasárnaptól, aki 100 kilométernél rövidebb útra utazik, annak négy órán belül vonatra kell szállnia, nem lesz egész nap érvényes a jegye. A szigorításra azért van szükség, mert szerintük sokan csaltak a fel nem használt jegyek árával. A vasúttársaság azt ígéri, ha valaki rajta kívül álló okok miatt, például vonatkésés miatt nem tudja időben teljesíteni a távot, akkor nem kap bírságot.

Vadnyugati viszonyok a magyar utakon

Gyorshajtók, leállósávban közlekedők, agresszív autósok, rengeteg halálos baleset az utakon. A rendőrök most azt ígérik, bekeményítenek. Nézzük, mire juthatnak a nagyobb szigorral.

Engedhetnek a szigorításból

Az egészség és nyugdíjbiztosítási megtakarításoknál engedhet a kormány a tervezett Cafetéria szigorításokból - ez derül ki a pénzügyminiszter szavaiból. A tervek szerint jövőre a Szép kártyán kívül minden béren kívüli juttatást magasabb adó terhelné. Közben még mindig a Cafetéria juttatásokkal csábítja a leendő buszsofőröket a BKV.

Szigorodhat a hitelfelvétel

Szigorítják a hitelfelvételt szeptember elsejétől - a Bankmonitor piaci információi szerint. Csak az eddig elvihető kölcsön felét kaphatná meg, aki változó kamatozású hitelt akar, és kevesebbet keres, mint havi nettó 500 ezer forint.

Küzdelem a focirasszizmus ellen

Kemény tilalmakkal készülnek az orosz hatóságok a közelgő focivilágbajnokságra. Tilos az alkohol a stadionokban, és azok környékén, tilos a drónok reptetése, tilos a fegyverkereskedelem, sőt még a tűzgyújtás is sütögetésre, nehogy lángra kapjon valami.

Trump nem akar szigorítani


szerző:
2018.05.05. 18:50
Trump nem akar szigorítani

Hallani sem akar az amerikai elnök a fegyverviselési szabályok szövetségi szigorításáról. A Nemzeti Fegyverszövetség kongresszusán bírálta az európai korlátozásokat.

Szigorítanák a pénzek elosztását

Az uniós források korlátozásával büntethetné az Európai Bizottság a renitens tagállamokat, például Magyarországot vagy Lengyelországot a következő uniós pénzügyi ciklusban - erről ír a Financial Times.

Tartanak a szigorítástól a bulinegyedben

Az is lehet, hogy be kell zárniuk, ha szigorítanak a csendrendeleten - ezt mondták az RTL Híradónak a világ egyik leghíresebb romkocsmájában. A hetedik kerületben működő helyet a vendégek többsége éjszaka keresi fel.

 

Online piac: nő és szigorodik

Komoly változások várnak a netes kereskedelemre. Hatalmas a verseny a vevőkért, a fejlesztések sokba kerülnek, a fogyasztóvédelem és a jogi szabályozás is folyton új kihívásokkal szembesül - a nagyjából egymilliárd eurós hazai e-kereskedelemről beszélget Boros Kriszta, Horváth M. András ügyvéddel, Kis Gergely szakértővel és Ormós Zoltánnal, a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért elnökével.

Behajtanák a közös költséget

Próbálkoztak már a liftek lezárásával, jelzálogjoggal a komlói társasházakban azok miatt, akik nem fizetik a közös költséget, de úgy tűnik, egyelőre kevés sikerrel. A városban negyvenhárom millió forinttal adósak a lakók.

Fegyvertartási szigorítást hozhat a Vegas-i mészárlás

Miközben Amerika gyászban a Las Vegas-i ámokfutóról egyre több minden derül ki. A 64 éves férfi megszállott szerencsejátékos volt, 1 millió dollár értékben voltak ingatlanjai 3 államban. A mészárlást mérnöki precizitással tervezte meg. Bekamerázta a hotel folyosóját, és a szobát. 23 fegyver volt nála, amelyeket ő maga alakított át sorozatlövőre.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Éjfélkor bezáratják a klubokat?

Kötelezően bezáratnák éjfélkor a bulinegyed szórakozóhelyeit – ez is szerepel a negyedre vonatkozó kerületi rendelettervezetben, ami most készült el. Jövő kedden dönt arról a VII. kerületi képviselőtestület, hogy a korai vagy a hajnali zárást engedélyezik. No és arról is, milyen szigorítások várhatók még. Az éjféli zárást civilek is támogatják – a Vengéglátók Ipartestületének elnöke szerint viszont emiatt a turisták egy része elpártolhat Budapesttől, velük együtt pedig a bevétel is csökken.

„Szigorítani kell a lombikbébi program szabályozását”

Szigorítani kell a szabályozást a lombikbébi programban, hogy sokkal jobban figyeljenek a be nem ültetett embriók sorsára - ezt mondta Balog Zoltán Híradónk kérdésére, hozzátéve, a programban gyerekhez jutni örömteli dolog. A miniszter a győri megyéspüspök kijelentésére reagált, aki szerint viszont a lombikprogramban részt venni bűn.

Leszedik a Soros-plakátokat

Elkezdték a Soros Györgyöt ábrázoló kormányzati plakátok és a Jobbik hirdetéseinek eltávolítását. A plakáttörvény szigorításában megadott határidő ma járt le. Vagyis ezentúl csak szigorúbb feltételekkel és drágábban lehet hirdetni. A kormány szerint a Soros-plakátokat nem a vizes-világbajnokság vagy az izraeli miniszterelnök látogatása miatt szedik le, hanem mert eleve így tervezték. A Jobbiknál viszont azt mondják, a szigorítás miatt túl sok pénzbe kerülne a kampányuk folytatása.

Feles törvénnyel fogadták el a plakáttörvényt

Nem lett volna meg a kétharmad, ezért egy feles többséggel módosítható törvénnyel írták át a politikai plakátok szabályait a kormánypártok. A szigorítást rendkívüli ülésen fogadta el a Parlament. A Fidesz szerint a módosítással a pártok finanszírozását akarják átláthatóvá tenni. A Jobbik azonban Alkotmánybírósághoz fordul, mert szerintük a törvénnyel az ő plakátjaikat akarják eltüntetni. Az MSZP-nél azt mondják, a szigorítást a kormánypártok ki tudják majd kerülni, mert a kormányközeli civil szervezetek hirdetnek majd helyettük.

 

Szigorítás a bicskei molesztálási ügy miatt - a miniszter hálás az RTL-nek

Szigorítottak a gyerekotthonok vezetőinek kiválasztásán - ezt közölte az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán azt mondta, hálás az RTL-nek, amiért segített feltárni a bicskei molesztálási ügyet.

Szigor a csúcstalálkozó miatt

Hiába foglalta le helyét, lemaradhat a repülőgépéről, ha nem figyelmes - meg kell ismételni ugyanis az utasfelvételt azoknak, akik május 10 és 30 között Olaszországba utaznak. Ott ugyanis erre az időre visszaállítják a határellenőrzést, nemcsak a légi, hanem a tengeri közlekedésben is. A magasabb fokú biztonsági ellenőrzésekre egy csúcstalálkozó miatt lesz szükség. 

Szigorítják a gyermekvédelmi törvényt az erőszak miatt

Vizsgálnák a gyermekotthonok igazgatóit. Az elmúlt hónapok gyermekbántalmazási ügyei kapcsán szigorítaná a gyermekvédelmi törvényt az Emberi Erőforrások Minisztériuma - a tervezetet az Index vette észre. A szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár az RTL Híradónak azt mondta, a nevelőszülőknek és a gyermekotthon vezetőinek is szigorú szűrőn kellene átmenni. A Magyar Családsegítők Országos Egyesülete szerint ideje volt a módosításnak.

A többség szigorítana a szabályokon

Éjjel ne közlekedjenek az iskolás csoportokat szállító buszok! Erre szavazott a többség a kormány internetes társadalmi konzultációján. Az iskolai kirándulások szigorítása a veronai busztragédia után merült fel. Az oktatási államtitkár szerint pár hét múlva kiderül, pontosan hogyan változik a szabályozás. Az egyik közlekedési érdekképviselet szerint inkább a munkakörülményeken kellene javítani.

Milyen minőséget árulnak nálunk?

Másodrendűnek tekintik a közép-európaiakat az Unió piacán - így összegezte Orbán Viktor a visegrádi négyek rendkívüli csúcstalálkozóját, amelyet az élelmiszer botrány miatt hívtak össze. A kormányfők szigorítást kezdeményeznek, miután a régióban a nyugatitól eltérő minőségű termékeket szállítanak a multik a vizsgálatok alapján. A Magyar Márkaszövetség szerint szó sincs silányabb árukról. Ma a Spar vezetője azt közölte Híradónkkal, hogy ugyanazt gyártják a magyaroknak, mint az osztrákoknak.

Több órás várakozás jöhet

Akár 8-10 órás torlódások is lehetnek nyáron Magyarország román és horvát határán, ha az Európai Unió elfogadja a határellenőrzés szigorításáról szóló javaslatot. Erről a Miniszterelnök és a kormány több tagja is beszélt a napokban. Az Index szerint azonban a javaslatot az Európai Tanács ülésén Orbán Viktor is támogatta, a Fidesz-KDNP EP-képviselői pedig megszavazták az Európai Parlamentben.

Szigorítanának a szabályokon

Internetes konzultációt indít a kormány a diákok utaztatásáról. A veronai busztragédia kapcsán többször is felmerült, hogy szigorítanának a buszos utazásokon. Az iskolák nemrég levelet is kaptak a fenntartótól a tervezetről, például hogy éjjel 11 és hajnali 4 között ne közlekedjen a busz, ha diákokat szállít. Az általunk megkérdezett iskolaigazgató szerint erről nem lehet központilag dönteni. Az egyik buszos szakszervezetnél is értetlenül állnak a tervezet előtt.

Drónok: pontosabb szabályok

Pontosítaná a drónokra vonatkozó szabályokat egy most megjelent rendelettervezet. Január elsejétől szigorú szabályok vonatkoznak a pilóta nélküli repülő eszközökre, függetlenül attól, hogy profi, vagy játék célra készült. A rendelet viszont több kategóriát alakítana ki, és számos enyhítést tartalmaz, viszont ezek csak nyártól léphetnek életbe.

Sorok lehetnek a feltöltésnél

Hosszú sorban állás lehet a jövőben minden SIM-kártya feltöltésekor. Egy most elfogadott törvénymódosítás szerint ugyanis minden feltöltés előtt a szolgáltatóknak ellenőrizniük kell a vevő személyazonosságát. Az új szabályok kizárhatják a külföldieket a feltöltős telefonkártya vásárlásból. A kormány eredetileg a párizsi és a brüsszeli merénylőkhöz került magyar sim-kártyák miatt kezdeményezte a szigorítást. Az MSZP szerint viszont a kormány elképzelései teljesen kidolgozatlanok. A mobilszolgáltatók nem nyilatkoztak és a kormányt is hiába kérdeztük a részletekről.

Újra bezárhatnak egyes boltok vasárnap?

Újból bezárhat a boltok egy része vasárnap, ha a parlament módosítja a kiskereskedelmi szabályokat, állítja a Kereskedelmi Szövetség. A Fidesz frakcióvezetője hétfőn beszélt arról, hogy szeptemberben szigorítanak a hétvégi munkavégzés szabályain. Például felmerült, hogy az eladók egy évben csak hat vasárnapot dolgozhassanak. A Kereskedelmi Szövetség szerint ez főleg a kisboltosokat kényszerítheti arra, hogy újból bezárjanak vasárnap. A szocialisták a munkanapok korlátozása helyett a vasárnapi bérpótlékot emelnék.

A bringások maradnának a buszsávban

Szakmaiatlannak és feleslegesnek tartja a Kerékpárosklub a városi biciklizést szigorító tervezetet. A szervezet elnöke szerint a Tarlós István által kért felülvizsgálat 15 pontjában hiába szerepel például, hogy a buszsáv veszélyes, ez egy tévhit. Ahogy több más pont is, ezért tovább folytatják a tárgyalásokat.

Az uberező sofőr jogosítványát is elvehetik

Akár a jogosítványát is elvehetik annak a sofőrnek, aki a közösségi személyszállítással fuvaroz, újabb szigorításokat jelentett be a nemzeti fejlesztési minisztérium államtitkára az Uber visszaszorítására. A tervek szerint az Uberezésre használt autó rendszámát akár három évre is elvehetik. A taxisok szerint a kormány csak az időt húzza, ahelyett, hogy több lenne az ellenőrzés.

Nem fizethetnének a szexért a franciák

Közel félmillió forintnak megfelelő összegre büntetnék Franciaországban ezentúl azokat, akik prostituáltak szolgáltatásait veszik igénybe - erről szavazott szerdán a francia parlament alsóháza. Ez lenne Európában az egyik legszigorúbb szabályozás. A törvényt sokan kritizálják, mivel az nem a futtatókat bünteti, a párizsi prostituáltak szakszervezete a parlament előtt tüntetett annak elfogadása ellen.

Szigorúbb biztonsági intézkedések jöhetnek

Soha nem tapasztalt szigorítás várható a reptereken, mert ideális célpontok a terroristák számára - az RTL Híradónak nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint. A kedd reggeli reptéri robbantásokat a check in pultoknál hajtották végre, vagyis még a bejárat közelében, a 2001. szeptember 11-e után sokszorosára fokozott biztonsági átvizsgálás előtt. Ezután már a kapuban hasonló ellenőrzések lehetnek, és hamarabb kell majd az utasoknak a reptérre érkezniük.

CSOK: Sok pénz, sok ház, sok gyerek?

Kialakultak a Családi Otthonteremtési Kedvezmény végleges szabályai, vannak szigorítások és lazítások is. Megmutatjuk, hogy milyen támogatás kérhető használt illetve új lakás vásárlásához. Milyen hatásokkal járhat a CSOK a magyar gazdaságban és az ingatlanpiacon?

Tüntettek a brutális állatkínzó ellen

Állatvédők tüntettek a deteki alpolgármester háza előtt, akinek a fia a gyanú szerint még tavaly nyáron agyonvert egy kiskutyát. Az erről készült mobiltelefonos videó nemrég került fel az internetre. Állatvédők aláírásgyűjtésbe kezdtek azért, hogy a fiú szigorú büntetést kapjon. A petíciójukat 30 ezernél is többen írták alá. A tüntetők az állatvédelmi törvény szigorítását követelték.

Obama rendelettel szigorít


szerző:
2016.01.05. 18:49
Obama rendelettel szigorít

Saját hatáskörében, rendelettel szigorítja a fegyverszerzést az Egyesült Államokban az amerikai elnök. Barack Obama kedden jelentette be Washingtonban a tervezett intézkedés csomagot, amelynek jelentős része már korábban kiszivárgott.
A fegyverkereskedők, és az elnök politikai ellenfelei a fegyvertartáshoz való alkotmányos alapjog megsértéséről, és elnöki túlkapásról beszélnek.

Veszélyesek a kopott gumik


szerző:
2015.11.20. 18:25
Veszélyesek a kopott gumik

Megtagadhatja a biztosító a fizetést, ha egy baleset a téli gumi hiánya miatt történik, és hiába van kötelező biztosítás még az okozott kárt is kifizettethetik az autóssal. Eddig a szokásosnál melegebb volt az idő, de az előrejelzésék szerint a hétvégén már hidegebb lesz. Ezért pénteken a rendőrök és az autós szaklapok közös akciót indítottak. Gumikommandó járta a parkolókat és amelyik sofőr már kicseréltette az abroncsot, ajándékot kapott.

Az e-cigi forgalmazását is megtiltanák

Nemcsak az elektromos cigaretta használatát, a forgalmazását is szigorítaná a kormány. A parlament előtt lévő törvényjavaslat szerint a jövőben interneten sem lehet majd e-cigit vásárolni.

Az MTA szigorítaná a homeopátiás gyógyszerek ellenőrzését

Szigorítani kellene a homeopátiás készítmények ellenőrzését. Erről adott ki közlemény a Magyar Tudományos Akadémia. Az Akadémia Orvosi Tudományok Osztályának tagjai nyílt szavazáson egyöntetűen támogatták a Svéd Királyi Tudományos Akadémia kezdeményezését, amely szerint a homeopátiás készítményeket ugyanolyan hatékonysági vizsgálatoknak kell alávetni, mint a hagyományos gyógyszereket. Nem csak nálunk, de a világ több országában született hasonló állásfoglalás. A hír rendkívül nagy port kavart. Megkerestük az MTA-t is az ügyben, ám nem kívántak nyilatkozni az ügyben. De mit gondol erről a megállapításról a másik oldal, azaz a homeopata orvosközösség? Arról Dr. Kecskés Gabriellát kérdeztük.

Az e-cigit sem lehetne mindenhol szívni

Szigorítanák az elektromos cigizést is, egy törvénytervezet szerint a jövőben csak ott lehetne szívni, ahol a hagyományosat. Vagyis nem lehetne például aluljárókban, éttermekben, munkahelyen e-cigizni.

Nem kötnék feltételhez a családi pótlékot

Január elsejétől megvonhatják a családi pótlékot, ha a gyerek nem jár óvodába, pontosabban, ha húsz napnál több igazolatlan hiányzása van. Az óvodapedagógiai egyesületnél azt mondják, a szülők és a gyerekek egyaránt szeretik az óvodákat, a családi pótlék pedig alanyi jogon jár minden családnak. A kormány szerint a szigorítás a gyerekek biztonsága miatt fontos.

Szigorú büntetések a vétkes dohányzóknak

Bekeményítenek Nyugaton a dohányosok ellen. Az eddigi tiltások után újabb szigorításokat vezetnek be. Párizsban durva pénzbüntetésre számíthatnak azok, akik utcákon, köztereken eldobják a csikket. Angliában és Walesben pedig megtiltották, hogy autókban dohányozzanak a sofőrök, vagy felnőtt utasaik, amennyiben gyerek is van velük.

Megvonják a támogatást, ha a gyerek nem jár óvodába?

Január 1-től óriási szigorítás várható a családi pótlékkal kapcsolatban. 2016-tól ugyanis megvonhatják a támogatást, ha a gyerek nem jár óvodába. A szabályozás ugyanakkor azt is kimondja, hogy már ősztől kötelező a három évesnél idősebb gyermekeknek óvodába járnia, de büntetés csak hónapok múlva lesz. Milyen következménye lehet a hiányzásoknak, hogyan és mivel büntetik, ha a gyerek nem megy oviba és vannak-e kiskapuk, erről beszélgettünk Gulyás Lucával.

Százak vártak a határátkelőnél

Most már teljesen zárva van a déli határ, a zöldhatáron büntetlenül már egyáltalán nem tudnak átjutni a menekültek, csak a hivatalos átkelőket használhatják. A röszkei átkelőt ugyanakkor éjfél után bezárták. A szerb oldalon több százan várják, hogy kinyisson. Azokat, akik éjfél előtt bejutottak, éjjel kettőkor vonattal vitték Röszkéről az osztrák határhoz. A helyszínen van tudósítónk, Hujder Zoltán. 

Lassan teljes lesz a határzár


szerző:
2015.09.14. 18:05
Lassan teljes lesz a határzár

A magyar-szerb határ közvetlen közelében nemrég elkezdték elzárni azt a szakaszt a síneknél, ahol eddig szabadon jöhettek át a menekültek Szerbiából.

 

Életbe léphet a válsághelyzet


szerző:
2015.09.14. 18:05
Életbe léphet a válsághelyzet

Éjféltől nincs kiskapu a kerítésen, börtön és visszatoloncolás vár azokra, akik a zöldhatáron érkeznek a néhány óra múlva életbe lépő szigorítások szerint. A határzárat egyelőre rendőrök őrzik majd, köztük 860 rendészeti szakközépiskolás, akik kivételesen a tanulmányaik befejezései előtt tettek esküt hétfőn délelőtt. Az avatáson Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta nekik, nemcsak az ország szuverenitását, hanem a magyarok életformáját is meg kell védeniük.

Már hallottak a keddi szigorításokról

Az úton lévő menekültek jó része értesült a keddtől életbe lépő magyar szigorításokról, ezért igyekeznek minden korábbinál többen átkelni a zöldhatáron, legalábbis az RTL Híradó tapasztalatai szerint. Úgy tudjuk, 2 kilométerenként lesz kapu a 3-4 méter magas határkerítésen, de menekülteket legfeljebb életveszély estén engedhetnek át rajtuk a rendőrök.

 Helsinki Bizottság: „Emberek halhatnak meg”

Emberek halhatnak meg a déli határra tervezett táborokban, olyan feszült lesz a helyzet a menekültek és a hatóságok között. Erre figyelmeztet a Helsinki Bizottság, amely szerint a kormány több nemzetközi egyezményt is megszeg a most bevezetett szigorúbb szabályokkal. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága ugyanakkor azt mondja, hiába mondja a kormány, Szerbia nem biztonságos ország a menekülteknek. Így oda szerintük nem is szabad visszaküldeni őket. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke szerint a hatóságok nem tudják majd feltartóztatni a menekülteket.

Szigorítják a nyelvvizsgák ellenőrzését

A Diplomamentő program résztvevői között gyanúsan sok a sikeres nyelvvizsga az, ezért augusztustól megszigorítják az ellenőrzéseket a vizsgákon. Hogy miért van erre szükség és miért gond, ha sikerrel vizsgáznak a diplomájukért küzdő diákok és hogy milyen változások várhatóak, Fazekas Mártával jártunk utána.

Akinek légzéskimaradása van, nem kaphat jogosítványt

Akinek légzéskimaradása, más nevén légzési apnoéja van éjjelente, nem kaphat jogosítványt ezentúl. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azért döntött így, mert egyre több, tavaly egészen pontosan 290 közlekedési baleset történt amiatt, hogy az apnoés betegek egyszerűen elaludtak a volán mögött. A tárca szerint több százezer magyart érint ez a betegség.

Illegális határátlépés - százezrek is börtönbe kerülhetnek

A Helsinki Bizottság szerint akár százezer menedékkérő kerülhet a túlzsúfolt magyar börtönökbe, ha az illegális határátlépést ismét bűncselekménnyé nyilvánítják. A jogvédők azt mondják, értelmetlen a kormány által kezdeményezett szigorítás, és az adófizetőkre újabb terheket róhat.

Hány menekültet toloncolhatnak vissza?

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint 300 ezer olyan menekült él Németországban, akiket Magyarországra toloncolhatnak vissza. Az Együtt szerint viszont csak 2900 ilyen ember van. Közben a csehek is szigorítják az osztrák és a szlovák határon az ellenőrzéseket. A menekültek egyébként azt mondják, őket nem állítja meg semmilyen kerítés.

Korlátozzák a repülést a Golden Gate-nél

Annyian használnak drónokat a világhírű San Francisco-i híd filmezésére, hogy bekeményítettek a hatóságok. Előfordult, hogy az eszköz a hídon közlekedő autók közé zuhant. A dróntulajdonosok szerint viszont nem megoldás a szigorítás.

Zárva tartás: tovább szigorították a törvényt

Tovább szigorította a boltok vasárnapi zárva tartásáról szóló törvényt a parlament. A jövő héttől már a világörökségi területeken is csak a családi üzletek nyithatnak ki. Közben Velence polgármestere mentességet kért a turistaszezonra a törvény alól. A kormány azonban sem a Velencei-tó, sem a korábban hozzájuk forduló balatoni települések esetében nem támogatta a kérelmeket. A DK eltörölné az egész kötelező zárva tartást.
 

Még kevesebb helyen lehet vasárnap vásárolni

Tovább szigorította a boltok vasárnapi zárva tartásáról szóló törvényt a parlament. A jövő héttől már a világörökségi területeken is csak a családi üzletek nyithatnak ki. Közben Velence polgármestere mentességet kért a turistaszezonra a törvény alól. A kormány azonban sem a Velencei-tó, sem a korábban hozzájuk forduló balatoni települések esetében nem támogatta a kérelmeket. A DK eltörölné az egész kötelező zárva tartást.

Biztonsági rések az amerikai reptereken

Nyolcszor próbált feljutni jegy nélkül repülőkre egy mentálisan sérült férfi forgalmas amerikai reptereken egy éven belül. Átmászott a kifutók kerítésén, így próbált gépre szállni. Őt minden alkalommal, még éppen elfogták. Az AP hírügynökség kiderítette, hogy az elmúlt 10 évben többszáz ehhez hasonló eset történt a reptereken, annak ellenére, hogy a szeptember 11-i merényletek óta többmillió dollárt költöttek a biztonsági rendszerek megerősítésére.

Gyógykezelés alatt állt és nem is repülhetett volna!

Még a főnökei előtt is titokban tartotta depresszióját a tragikus sorsú német utasszállító másodpilótája. Andreas Lubitz lakásán megtalálták azokat az orvosi papírokat, amelyek gyakorlatilag eltiltották őt a repüléstől. A történtek hírére a légitársaságok nagy része azonnal szigorította a szabályait. Hubai Antal és Fodor Bianka riportja.

Bővülhet a vasárnap nem dolgozók köre

Tovább szélesítené a KDNP azoknak a munkahelyeknek a körét, ahol vasárnap nem lehetne dolgoztatni az alkalmazottakat. Harrach Péter azt mondja: a jelenlegi törvényben túl sok a kivétel, szerintük csak azoknak kellene vasárnap is dolgozniuk, akiknek munkája a társadalom számára nélkülözhetetlen. Azt, hogy ez pontosan kiket jelent, nem árulta el. Az ötlettel Rogán Antal is egyetért. A Fidesz frakcióvezetője szerint még akár ebben a ciklusban elfogadhatnak erre vonatkozó újabb szabályozást.

Kevesebb a menekült a déli határon

A Fidesz frakcióvezetője viszont kitart amellett, hogy szigorítani kell az idegenrendészeti szabályokon. Rogán Antal szerint erre szakosodott bíráknak két-három hét alatt dönteniük kell a menekültek sorsáról, és azokat, akik nem háborús övezetből jönnek, automatikusan ki kell utasítani, de addig is őrizetbe kell venni őket.

Újra szavaztak a visszaküldött törvényekről

A kormánypárti képviselők szavazataival tovább szigorítottak a veszteséges üzletláncokra vonatkozó jogszabályokat. Az Országgyűlés megszavazta, hogy ne 2018-tól, hanem már 2017-től szankcionálhassák a két egymást követő évben veszteséges kereskedelmi láncokat. Ugyanakkor csökkentették a bevételi értékhatárt, 50-ről 15 milliárdra.


 

Jövőre már szigorúbb feltételekkel vehetünk fel hitelt

A 8:08 – Minden reggel stúdiójában szakértőnk ismertette a hitelfelvétel jövő év januárjától hatályba lépő változásait. Kiemelt szerep jut majd az igazolt jövedelmünknek és ez fogja meghatározni az általunk felvehető kölcsön mértékét. A szigorítás elsődleges célja a magyar lakosság eladósodásának megelőzése.

Forró nyomon 12-10-10


szerző:
2012.10.10. 22:00
Forró nyomon 12-10-10

Forró nyomon: Hiába a szigorítás semmi sem változik. Fognyomukból és írásmintájukból is azonosíthatóak a bűnözők. A lecsó ára. Tévedhet-e a piacon a kereskedő a vevő kárára?

Három mobilozás után ugrik a jogsi

Négy utas öv nélkül 80 ezer forint, áthajtás az elhagyott átjárón akár 300 ezer forint. Előbb megszavazták, aztán kiakadtak a szigoron a fideszesek.

A rendőr is kötelezhet a tüdőszűrésre

Borsod megyében ismét kötelező a tüdőszűrés, aki pedig a behívó ellenére sem megy el az ellenőrzésre, azt a rendőrök vihetik be.

Szigor a járőrözésben


szerző:
2011.05.16. 18:30
Szigor a járőrözésben

Csak helyi polgárőrök járőrözhetnek egy településen.

Téves adatok miatt szigorítottak volna

Visszavonták a gazdasági szigorításokról hozott intézkedést.

A zöldombudsman is kiűzné a füstölgőket

Fülöp Sándor szerint rendszeres hatósági ellenőrzésekre van szükség a nemdohányzók védelméről szóló szigorítás betartásához.

Razziák a tragédia után


szerző:
2011.01.29. 18:03
Razziák a tragédia után

Szigorítják a szórakozóhelyek nyitásának lehetőségét, erről a következő kormányülésen tárgyal a kabinet.

Szigorít a kormány a drogstratégián

Büntetné a kormány azokat, akik egy baráti társaságon belül kábítószert adnak át. Három átadás minősülne terjesztésnek.

Börtön vár a falfirkászokra


szerző:
2011.01.02. 17:07
Börtön vár a falfirkászokra

Egy év börtönre számíthat, akit idén falfirkáláson kapnak.

Emberkísérlet gyanúja


szerző:
2010.09.13. 18:39
Emberkísérlet gyanúja

Gyógyszert, koffeint és egy ismeretlen hatású anyagot is tartalmaznak a lefoglalt potencianövelők.

Jogsiszigorítás elnapolva


szerző:
2010.07.30. 12:30
Jogsiszigorítás elnapolva

Nem lép életbe a vezetői engedélyekhez szükséges egészségügyi alkalmassági vizsgálat szigorításáról szóló rendelet augusztus 1-én.

Szigorítások Ferihegyen


szerző:
2009.12.28. 19:58
Szigorítások Ferihegyen

Fokozott rendőri jelenléttel, alaposabb utas- és csomagátvizsgálással szűrik majd az utasokat.

Össztűz a hitelszigorításra


szerző:
2009.10.06. 18:22
Össztűz a hitelszigorításra

Elemzők szerint a magas forintkamatok miatt továbbra is euróban lesz érdemes eladósodni.

Szigorítanák a devizahitelezést


szerző:
2009.10.05. 11:43
Szigorítanák a devizahitelezést

Kevesebben kevesebb devizahitelt vehetnek fel, ha a kormány elfogadja a jegybank javaslatát.

Paneltűz után szigorítás


szerző:
2009.10.01. 11:48
Paneltűz után szigorítás

Legyenek szirénák, szigorítsák a szigetelési-munkák engedélyezését!

Tüdőrákot okoz a radon


szerző:
2009.09.23. 12:00
Tüdőrákot okoz a radon

Az esetek 3-14 százaléka vezethető vissza erre a gázra.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való