KERESÉS search-close

szexuális zaklatás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szexuális zaklatás"

Eldurvult a játék - szexuális zaklatás egy katonai iskolában

Szexuális zaklatás egy katonai iskolában – a hvg.hu írta meg, hogy a debreceni intézményben elfajulhatott egy játék, amelyben rendszeresen lefogták és kikötözték egymást a középiskolás diákok. Május elején a hírportál szerint egy tizedikes fiú szexuálisan zaklathatta fiatalabb, megkötözött diáktársát. Belső vizsgálat után kirúgtak 5 fiatalt, de a rendőrséget akkor nem értesítették a történtekről. Végül a Honvédelmi Minisztérium tett feljelentést.

Zaklatás és verés a gödi otthonban?

Szexuálisan zaklathattak egy kamaszlányt, egy kiskorú fiút pedig megverhettek a gödi szociális otthonban, ahol fogyatékkal élő gyerekeket és felnőtteket gondoznak. Az intézményt egy korábbi botrány óta a Máltai Szeretetszolgálat üzemelteti. Ők azt mondták: mihelyt tudomást szereztek az ügyről, feljelentést tettek, az érintett dolgozókat pedig elbocsátották.

Michael Jackson ártatlanságát hangoztató plakátok jelentek meg a budapesti emlékfán!

Michael Jackson ártatlanságát hangoztató plakátok jelentek meg azon emlékfán, amit Budapesten állítottak az énekes rajongói. Néhány napja magyarul is elérhető a Michael Jackson állítólagos szexuális zaklatásairól szóló dokumentumfilm. A négyórás filmben két olyan férfi szólal meg, akik gyerekként kerültek közel az amerikai énekeshez. 

A BBC levette Michael Jackson dalait a lejátszási listáról

Óriási botrányt kavart a Michael Jackson gyermekmolesztálási ügyeiről megjelent dokumentumfilm, a Leaving Neverland. Mióta a filmet bemutatták, a BBC levette a popsztár dalait a lejátszási listáról. Utoljára február 23-án adtak le egy Jackson dalt, azóta semmit. A BBC nem erősítette meg, hogy a botrány miatt mellőzik a Jackson dalokat.

MOSKOVICS JUDIT: Ennek a riportnak lett kézzelfogható következménye!

2017-ben a Hégető Honorka első díját a zsűri megosztotta az RTL Klubos Moskovics Judit és a 444-es Ács Dániel és Botos Tamás között. Moskovics egy bicskei gyermekotthonban és egy fővárosi gimnáziumban előforduló szexuális zaklatást tárt föl a Házon kívül riportjában. Az otthon igazgatóját azóta első fokon nyolc év fegyházbüntetésre elítélte a bíróság. Idén is lehet pályázni a díjra, a részletekért kattinston ide!

Letartóztatták R. Kelly-t


szerző:
2019.02.23. 18:21
Letartóztatták R. Kelly-t

Az R&B-énekes ellen tízrendbeli szexuális zaklatás miatt indítottak eljárást. A gyanú szerint Kelly a szexuális zaklatást négy ember - köztük három tizenéves lány - ellen követte el 1998 és 2010 között.

Meztelen képet is kérnek a tiniktől

Idegenek írnak rájuk és meztelen képet is gyakran kérnek tőlük a neten - ez derül ki abból a felmérésből, amelyben 9000 tinédzsert kérdezett meg egy közösségi médiával foglalkozó cég. De olyan is előfordul, hogy kamuprofilt csinálnak a nevükben.

A poligráf szerint nem hazudott

A hazugságvizsgálat szerint nem hazudott az asszony, aki szexuális zaklatás miatt jelentette fel a tyukodi polgármestert. A Szabolcs megyei település anyakönyvvezetője másfél évvel ezelőtt a Házon kívülnek beszélt arról, hogyan zaklatta a polgármester. A falu vezetőjét hiába kerestük.

ÍTÉLET: 8 évet kapott a bicskei molesztáló tanár

Nem jogerősen 8 év fegyházat kapott V. János, a bicskei gyermekotthon volt igazgatója, akinek szexuális zaklatási ügyeit a Házon kívül tárta fel 2016-ban.

Molesztálták a Muzsika TV sztárját!

Sihell Vanessza most úgy döntött, történetével kiáll a nyilvánosság elé, hátha bátorságából erőt merítenek sorstársai. Az énekesnőnek nem volt könnyű elmesélni az igazságot, és többször sírva fakadt a Story Extra kamerája előtt.

Akár 22 évre is ítélhetik a gyerekeket szexuálisan bántalmazó bicskei igazgatót

Semmilyen érzelem nem látszott az arcán- így érkezett az utolsó előtti zárt tárgyalásra a vád szerint a gyerekeket szexuálisan bántalmazó egykori igazgató. Várhatóan november 21-én dönt a bíróság a bicskei gyermekotthon egykori igazgatójának zaklatási ügyében. A fiúk többsége 14 év alatti volt. Ha bebizonyosodik, hogy bűnös, akár 22 év szabadságvesztésre is ítélhetnek.

15 év után lehet ítélet


szerző:
2018.10.25. 18:19
15 év után lehet ítélet

Csak jövőre, több, mint 15 év után születhet ítélet annak a segédápolónak az ügyében, aki a vád szerint szexuálisan zaklatott egy beteget az egyik Budapesti kórház pszichiátriáján. A férfi tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el.

9 éves gyerekre hívott rendőrt egy nő

Azt állította, szexuálisan zaklatta a fiú. Szerinte a gyerek egy boltban megfogta a fenekét, a biztonsági kamerák felvételei alapján azonban kiderült, hogy nem a fiú, hanem csak a táskája ért hozzá a nőhöz. A gyerek anyja szerint a nő rasszista és csak azért hívta rájuk a rendőrt, mert ők feketék.

Megalázónak tartják a döntést

Felfüggesztették az eljárást az idős emberrel szemben, aki a vád szerint egy hatéves kisfiút zaklathatott szexuálisan tavaly egy bodrogközi településen. A bíróság a 78 éves férfi egészségi állapotával indokolta a döntést.

Vitatott konzervatív főbíró

Megszavazták Trump szexuális zaklatással vádolt főbírójelöltjét. A szenátusban 50-en támogatták, 48-an nemmel voksoltak. Brett Kavanaugh ellen a szövetségi nyomozóhivatal, az FBI sem tudta bizonyítani a vádakat.

Hazugsággal vádolják a jelöltet

Kifigurázta az amerikai elnök azt a nőt, aki szexuális zaklatással vádolta főbírójelöltjét. Donald Trump eddig inkább a demokratákat támadta azzal, hogy tönkre akarják tenni Brett Kavanaught.

Xénia zaklatással vádolta meg Danit

Miután Dani újra visszautasította Xéniát, Nia úgy döntött, hogy bosszút áll Danin…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

 

Danit felfüggesztették a tanári állásából

Szofit leánybúcsúval lepték meg. Xénia bajba keverte Danit. Lali elhatározta, hogy vegetáriánus lesz.

Exkluzív: vallásos életet élt a zaklató

Minden nap bibliát olvasott és rendszeresen járt templomba az a hitoktató, akit nemrég gyanúsítottak meg azzal, hogy kislányokat zaklatott. Korábbi nevelt fia mesélte ezt róla, akit a férfi szintén szexuálisan molesztált. A fiatalember azt mondta, esténként azért imádkozott, hogy aznap ne erőszakoskodjon vele nevelőapja. A 22 éves fiú új részleteket mesélt gyerekkoráról és zaklatójáról az RTL Híradónak.

Újabb felkavaró részleteket mesélt a zaklató hitoktató áldozata!

Minden nap bibliát olvasott és rendszeresen járt templomba az a hitoktató, akit nemrég gyanúsítottak meg azzal, hogy kislányokat zaklatott Tatabányán. Korábbi nevelt fia mesélte ezt róla, akit a férfi szintén szexuálisan molesztált. A 22 éves fiú ma új részleteket mesélt gyerekkoráról és zaklatójáról az RTL Híradónak.

Tömegtüntetés az ítélet ellen

Már tízezrek tüntetnek Spanyolországban az ellen a bírósági ítélet ellen, amelyben öt, szexuális erőszakkal vádolt férfit csupán szexuális zaklatásért ítéltek el.

Bűnös Amerika apukája


szerző:
2018.04.27. 18:19
Bűnös Amerika apukája

Az Egyesült Államok egykor legnépszerűbb afroamerikai tévésztárjáról, a most 80 éves Bill Cosbyról egy szexuális zaklatási ügyben mondott ítéletet egy bíróság. A vád szerint 14 éve bedrogozott és megerőszakolt egy egykori kosárlabdázót. Cosbyt több mint 60 nő vádolta meg nemi erőszakkal, de elévülés miatt csak három ügyben indult eljárás ellene.

Törvénytelen, hogy nem nyomoztak a szexuális zaklatás ügyében

Törvénysértő volt a rendőri határozat - ezt állapította meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség, a tyukodi szexuális zaklatás ügyében, tudta meg Híradónk. A falu anyakönyvvezetője tavaly jelentette fel a polgármestert, miután elmondása szerint Czibere József az irodájában fogdosni kezdte.

Megtörte a csendet Kerényi Miklós, szerinte ő az áldozat

Kerényi Miklós Gábor az ősszel egyszer már elnézést kért, ha bárkit bármivel megbántott volna. Elismerte azt is, hogy stílusa, viselkedése olykor közelített ahhoz a határhoz, ami még elfogadható. Most, 143 nappal a hír kirobbanása után Kero úgy értelmezte, hogy az Operettszínház belső vizsgálata az esetleges zaklatásokról, visszaélésekről, eredménytelenül zárult.

Szexuális zaklatás miatt csinált jelenetet Hajni

A híres ételkritikust úgy tűnik, nem csak a gasztronómiai élvezetek érdeklik. A fiatal séf egy ideig tűrte Anton közeledését, de a férfi végül átlépte a határt...

A teljes adásért kattints IDE!

Saját lányaival erőszakoskodott

Húsz év fegyházbüntetést kapott az a férfi, aki éveken át zaklatta szexuálisan saját lányait. A vád szerint hét gyermeke közül négyet is megerőszakolt 2009 és 2012 között, mikor még 12 évesek sem voltak. Az ügyre akkor derült fény, amikor az egyik lány terhes lett. 

Kerényi és Marton botránya elcsendesült

Újra rendezhet a zaklatási botrányba keveredett Marton László? Mi történt azóta, hogy Kerényi Miklós Gábort is elbocsájtották? Hol tart az érintett színházakban a belső vizsgálat, egyáltalán milyen következménye, tanulsága van az őszi botránysorozatnak és a ’metoo’ kampánynak?

Weinstein cége csődbe mehet?

Nem kerülheti el a csődöt Harvey Weinstein cége. A producer szexuális zaklatási botránya hónapok óta tartja lázban az amerikai sajtót. A filmproducernek nem csak karrierje ért véget a vádak miatt, hanem a cége is a bukás felé halad, ami olyan filmeket gyártott, mint a Django elszabadul, a Becstelen Briganty-k, és A király beszéde.

„Hazudott a pápa”


szerző:
2018.02.05. 18:47
„Hazudott a pápa”

Hazudott a katolikus egyházfő - ezt állítja a papi pedofília egyik áldozata. Ferenc pápát legutóbbi dél-amerikai útján rengetegen támadták azért, mert megvédte egyik chilei püspökét. A püspököt azzal vádolják, hogy megpróbálta eltussolni az egyik egyházi vezető szexuális zaklatási ügyeit.

168 nőt zaklathatott az orvos

168 nő szexuális zaklatással vádolja az amerikai tornászválogatott orvosát. A szerdai tárgyaláson eldőlt: Larry Nassar élete végéig börtönben bűnhődik majd.

 

Egész Hollywood elpártol Woody Allentől?

A szexuális zaklatási botrányok és a #metoo kampány kellős közepén most a rendező nevelt lánya is újra felszólalt Allen ellen. Állítja, hogy 7 éves korában molesztálta őt. Úgy tűnik, sok hollywoodi sztár épp emiatt „szakított” a rendezővel.

Sharon Stone nem bírta ki röhögés nélkül

A világhírű színésznőből élő adásban tört ki a nevetés, amikor arról kérdezte a riporter, hogy érte-e már szexuális zaklatás a karrierje során. Sharon őszintén vallott!

Nem hallgat az anyukájára Selena Gomez!

Selena Gomez továbbra is megy a saját feje után: nem szakította meg a munkakapcsolatot Woody Allennel. A 2010-es években is rendkívül aktív rendezőt adoptált lánya vádolta meg szexuális zaklatással  - ezt minden alkalommal vehemensen tagadta Allen. Néhány kollégája viszont nem hitt neki: ugyan legújabb filmjében még együtt forgattak vele, de a Weinstein botrány után azonnal felajánlották teljes fizetésüket bántalmazott nőket segítő alapítványoknak. Az énekesnő is együtt dolgozott Allennel, viszont ő továbbra is felnéz rá - ennek anyukája nagyon nem örül.

Ismét szexuális zaklatásoktól hangos a filmvilág

A kritikusok díjainak átadóján a házigazdák ironikusan éltették azokat, akik például a szállodai szoba helyett a tárgyalóba hívják megbeszélésre a színésznőket. Eközben Golden Globe-on legjobb színésznek választott James Francót öt nő vádolta meg szexuális zaklatással, a színész most már nem jelent meg a díjátadón.

Csábítás vagy zaklatás

Száz híres francia nő, köztük Catherine Deneuve nyílt levélben állt ki a szexuális zaklatás elleni kampánnyal szemben, amely szerintük mostanra túl messzire ment. Az aláírók szerint azok, akik zaklatásnak tartják azt, ha egy férfi megérinti egy nő térdét, átestek a ló túloldalára. Levelük világszerte heves reakciókat váltott ki.

 

Újabb zaklatási botrány a sztárvilágban?

A New York Times lemondta leszervezett interjúját James Francóval, miután egy nő szexuális zaklatással vádolta meg Twitteren. A színésszel azután szeretett volna beszélgetni a mértékadó napilap, hogy díjat és egy jelölést is bezsebelt a hétvégén a Golden Globe-on, erről azonban később letettek.

A Weinstein-ügy volt számára az utolsó szikra

Már jó ideje érett benne, hogy nyilvánosság elé áll a zaklatási botránnyal. Erről Sárosdi Lilla beszélt, a színésznő is az RTL Év embere díjának egyik jelöltje. Miután októberben elmondta, hogy mi történt, Magyarországon is egyre többen beszéltek arról, hogy őket is zaklatták. Ha szavazni szeretne, ITT megteheti!

Házon kívül 2017-12-20


szerző:
2017.12.20. 23:40
Megrázó vallomás Salma Hayektől

Dühödt szörnyeteg, aki azzal fenyegetőzött, hogy megöli. Ezt állítja a színésznő a szexuális zaklatással vádolt producerről, Harvey Weinsteinről. A New York Timesban közölt cikkében a filmsztár azt írta, hogy egyike azoknak a színésznőknek, akiket a filmes mogul molesztált. Weinsteint az ügy októberi kirobbanása óta a cégéből is eltávolítottak.

Fókusz 2017-12-11


szerző:
2017.12.11. 17:20
Először nézhettek zaklatóik szemébe

Két srác, Levi és Julián éveket töltöttek a bicskei gyermekotthonban, és tavaly szeptemberben elmesélték nekünk, hogy az igazgató éveken át őket és több társukat is szexuálisan molesztálta. Levi és Julián két nappal ezelőtt Székesfehérvárra utazott, hogy lássák, amint János bácsit, az igazgatót egy fegyőr bilincsben kíséri be a bírósági tárgyalóterembe.

A #metoo lett az „év embere”

A "metoo" kampányt választotta az év emberének a Time magazin. Az indoklás szerint a szexuális zaklatások ügyeinek világszerte kiváltott hatása miatt ítélték oda a díjat.

11 éves kislányt zaklatott szexuálisan

Megrázó felvételek. 11 éves kislányt zaklatott szexuálisan és több tízezer, gyerekekről készült pornográf fényképet és videót őrzött egy 37 éves budapesti férfi a lakásán. Az RTL Híradó információ szerint a fotókon olyan gyerek is szerepelt, aki még csak 2 éves.

 

Baukó Éva egy ismert újságírót vádol szexuális zaklatással

Baukó Éva hétfőn délelőtt a közösségi oldalán öntötte ki lelkét. Azt állítja, hogy egykori főnöke szexuálisan zaklatta az akkori munkahelyén, ráadásul, mint folytatja, egy országosan ismert újságíró élt vissza pozíciójával. Éva telefonos interjúban mesélt az évekkel ezelőtti történtekről.

Fókusz 2017-12-04


szerző:
2017.12.04. 17:20
Gyerekmolesztálással vádolják

Ártatlanságáról beszélt az utolsó szó jogán az a nevelő, akit 36 gyerek szexuális bántalmazásával vádol az ügyészség. A vád szerint két iskolában történtek a bűncselekmények. Az intézményekbe többségében hátrányos helyzetű gyerekek járnak.

Nemi erőszakkal vádolják Nick Cartert!

Újabb hírességet vádolnak szexuális zaklatással. Most a Backstreet Boys egykori tagjáról, Nick Carterről állítja Melissa Schuman énekesnő, hogy 18 éves korában, akarata ellenére, Carter az ágyra lökte és megerőszakolta őt. De állítólag nem ő az egyetlen, akivel ezt megtett.

Fókusz 2017-11-21


szerző:
2017.11.21. 17:20
Zaklatással vádolják Varnus Xavért

Mérei Tamás csellista azt állítja, hogy kiskorú volt, amikor egy közös fellépésük után egy vidéki házban többször zaklatta őt Varnus. Az orgonista az RTL Híradónak azt mondta, ő nem zaklatta Méreit és szexuális ajánlatot sem tett neki.

Újabb botrány: Varnus Xavért vádolja egyik zenésztársa

Egy világhírű orgonaművész, akit szexuális zaklatással vádolt meg egy férfi. És egy csellista, aki azt állítja még nem volt nagykorú, amikor ajánlatokat kapott tőle. De vajon mi az igazság?

Botrány a futballakadémián!

Szexuális kényszerítéssel és kiskorú veszélyeztetésével gyanúsítanak egy budapesti tanárt, a rendőrség vádemelést javasol ellene. A gyanú szerint a Magyar Futball Akadémia kihelyezett óraadó tanáraként idén januárban zaklatta egyik diákját.

Ábel: ˝Arra kérsz, hogy tanúskodjak a fiam ellen?˝

A kétségbeesett ügyvédnő mindent megtesz azért, hogy ne kerüljön nagyobb bajba.

Mark Schwan zaklatta a Tuti gimi c. sorozat szereplőit

Újabb hollywoodi hírességeket vádolnak szexuális zaklatással. A Tuti gimi című sorozat szereplői, és a sorozaton dolgozó nők együtt, közösen adtak ki egy nyilatkozatot, amiben azt írták, hogy a sorozat vezetője, Mark Schwan a forgatások ideje alatt folyamatosan zaklatta a női kollégákat.

 

Egy újabb világsztárt vádolnak szexuális zaklatással!

Kevin Spacey után most John Travoltát vádolják azzal, hogy 2000-ben molesztált egy fiatalembert.

1000 nő vallja Magyarországon bántalmazottnak magát

Egy friss felmérés szerint a magyar nők kétharmada, míg a férfiak egyharmada kapott már illetlen, szexuális megjegyzést vagy felkérést élete során. Majd minden tízedik nőt pedig szexuálisan bántalmaztak is.

 

Fókusz 2017-11-14


szerző:
2017.11.14. 17:20
Nórát szexuális zaklatással vádolják?

Az ügyvédnő hihetetlen dologba keveredett...

Zaklatás: mesével adnak tanácsot

Gyerekeknek szóló mesében ír a szexuális zaklatások veszélyeiről két magyar szociológus. A könyvvel a szülőknek és a gyerekeknek is szeretnének útmutatást adni arról, hogyan lehet felismerni és kezelni egy ilyen helyzetet.

A zaklatások ügye komolyabb társadalmi problémákat is felvet?

Az elmúlt hetek egyik legfontosabb és legtöbbet szereplő témája a színházi zaklatások ügye. Sorra esnek ki a csontvázak a szekrényből, és számos kérdés vetődik fel. Elegendő-e csak a színházra figyelnünk, vagy a zaklatások ügye komolyabb társadalmi problémákat is felvet? Érdemes ezeket tisztázni.

Kevin Spacey-t kivágták a filmjéből!

A Világ összes pénze című mozifilm decemberben érkezik a mozikba, amihez már az előzetes is megjelent, viszont Ridley Scott úgy döntött, kivágja Spacey-t a filmből.

Kivágják Spacey jeleneteit

Kivágják Kevin Spacey jeleneteit legutóbbi filmjéből, aminek jövő héten lett volna a bemutatója. A szexuális zaklatással vádolt Oscar díjas színész helyett a szintén Oscar-díjas Christopher Plummerrel forgatják újra a jeleneteket, és azt ígérik, néhány hét alatt el is készülnek az új variációval.

Fókusz 2017-11-09


szerző:
2017.11.09. 17:20
Steven Seagalt szexuális zaklatással vádolják

Már a harmadik színésznő vallja Hollywoodban, hogy Steven Seagal szexuálisan zaklatta őt. A 65 éves sztárról Portia de Rossi azt állította egy twitter posztban: egy castingon közelített felé botrányos módon.

 

Elküldték a zaklató dékánt

Szexuális zaklatás miatt elbocsájtották az ELTE egyik dékánját is. Mikonya György a Tanító- és Óvóképző Kar vezetője volt. Azután indult ellene belső vizsgálat, hogy egy közvetlen beosztottja azzal vádolta, folyamatosan molesztálta.

Újabb szexuális zaklatástól hangos a filmvilág

Kristina Cohen színésznő azt állítja, hogy a Pletykafészek sorozat sztárja, Ed Westwick megerőszakolta őt. A nő azt mondja, a színész három évvel ezelőtt erőszakoskodott vele, amikor egy producer barátjával Westwick lakásában jártak, egy ebéden.

 

Fókusz 2017-11-07


szerző:
2017.11.07. 17:20
Már 14-en állítják, Kevin Spacey szexuálisan zaklatta őket

A kétszeres Oscar-díjas színészt először néhány napja vádolta meg egy kollégája, hogy 14 éves korában molesztálta. Spacey bocsánatot kért, és azzal állt elő, hogy meleg. Ezzel a meleg közösség haragját is kivívta, mert összemosta a zaklatást nemi identitásának felvállalásával. Azóta kiderült, hogy a Kártyavár című sorozat forgatásán többször is erőszakoskodott stábtagokkal, főként fiatal férfiakkal.

Fókusz 2017-11-03


szerző:
2017.11.03. 17:20

Dustin Hoffman is zaklató?


szerző:
2017.11.02. 17:35
Dustin Hoffman is zaklató?

Tovább gyűrűzik a Weinstein-botrány. Kevin Spacey után most Dustin Hoffmanról derült ki, hogy szexuálisan zaklatott valakit, ráadásul egy 17 éves lányt, Anna Graham Huntert. Mindez 1985-ben történt.

Visszavették Kevin Spacey Emmy-díját

Tegnap robbant a hír, hogy a színész 30 évvel korábban, részegen, szexuálisan zaklatta Anthony Rappet, majd nem sokkal később Spacey a nyilvános bocsánatkérés mellett, homoszexualitását is bejelentette. Nem sokkal később bejelentették, hogy a botrány hatására, népszerű sorozata, a Kártyavár, a 6. évaddal véget ér.

A Weinstein-ügy: vajon változhat-e valami a me too kampány után itthon és külföldön?

Minket is érint! A hollywoodi Weinstein-botrány kétségtelenül elindított valamit, ami már az egész világra hatással van. A #metoo mozgalom Magyarországot is elérte, itthon is egyre többen vállalják, hogy szexuális zaklatás áldozatai lettek. Mi húzódhat a háttérben, kiket érint és miért csak most beszélünk róla? Ezekre kerestük a választ - és persze az elmúlt hetek eseményeit is összefoglaljuk.

Elismerte Spacey, hogy meleg

Bevallotta Kevin Spacey, hogy meleg, miután egy sorozatszínész azzal vádolta meg, hogy még a nyolcvanas években szexuálisan zaklatta őt. A kétszeres Oscar-díjas Spacey egy Twitter üzenetben reagált: azt írta, hogy nem emlékszik az esetre, de őszintén bocsánatot kér.

A híres színész bevallotta:

Kevin Spacey-t a napokban szexuális zaklatással vádolják. A House of Card főszereplője reagált a történtekre.

Megválik Martontól a Vígszínház

Megválik eddigi főrendezőjétől a Vígszínház, a Színház- és Filmművészeti Egyetem pedig etikai vizsgálatot indít a szexuális zaklatással megvádolt Marton László ügyében. A rendező ma a Magyar Művészeti Akadémiai tagságáról is lemondott.

Fókusz 2017-10-27


szerző:
2017.10.27. 17:20
Bocsánatot kért Marton László

Fordulat a zaklatási ügyben, közleményben kért bocsánatot Marton László. A Vígszínház lemondott főrendezője azt írta, minden összetört körülötte, majd elnézést kért azoktól, akiket megsértett, vagy nehéz helyzetbe hozott. A botrányt kirobbantó Sárosdi Lilla színésznő elfogadta a bocsánatkérést, de szerinte a rendező több dolgot is megszépített a közleményében.

Szereposztó díványok mindenütt?

Egy Hollywoodban kirobbant zaklatási botránnyal kezdődött: már több mint 60 nő vádol egy sikeres producert. Az ügy majdhogynem globális mozgalmat kelt. Magyarországon is. Sárosdi Lilla színésznő egy 20 évvel ezelőtti szexuális zaklatással vádolja Marton László rendezőt, aki azóta rendezői és oktatói munkáját is felfüggesztette. A zaklatás különféle formái mindennapi életünk részei, de ha éppen nincs botrány, nem veszünk tudomást róla. Miért? Gregor Anikó szociológus, Máriási Dóra és Szemán Dénes pszichológusok.

Pszichológus segítségét kérik a filmművészetin

Kérvényezte a Színház és Filmművészeti Főiskola rektora, hogy a diákok kérésére vehessenek fel az iskolába klinikai szakpszichológust. Marton László, a több nő által zaklatással vádolt rendező múlt héten még az egyetemen tanított, de felfüggesztette tevékenységét, egyébként ezt a diákok is kérték. Sárosdi Lilla állt ki azzal a nyilvánosság elé, hogy kezdő színésznő korában a rendező zaklatta. Azóta még 7 nő vádolta meg a rendezőt.

Fókusz 2017-10-24


szerző:
2017.10.24. 17:20
HORVÁTH ÁDÁM: A Marton elleni vádak nem bizonyítottak

Molnár Ferenc déd-és ükunokái a Facebookon határolódtak el Marton Lászlótól, aki A Pál utcai fiúk zenés darabot is rendezte. Horváth Ádám rendező viszont, aki maga is Molnár Ferenc unokája, nem ért egyet családtagjai véleményével. Szerinte Marton egy zseniális rendező, az ellene felhozott vádak még nem bizonyítottak, illetve a magánéleti ügyeket és a szakmai életet külön kell egymástól választani.

A Vígszínház lefújta Marton László rendezését

Már nyolcan vádolják szexuális zaklatással a Vígszínház főrendezőjét, korábbi igazgatóját, Marton Lászlót. A társulat néhány napja csak egy szűkszavú közleményt adott ki, ma azonban egy hosszabb sajtóhírben számoltak be arról, hogy lefújták Marton László december 15-re tervezett bemutatóját, Ibsen A vadkacsa című előadását.

 

Már heten vádolják zaklatással a rendezőt

Gurmai Zitát is zaklatták - az MSZP volt EP-képviselője Facebook oldalán beszélt arról, hogyan támadta meg egy diplomata 2003-ban. Ő az első politikus Magyarországon, aki az amerikai producer, Harvey Weinstein botránya után, kiállt egy ilyen történettel a nyilvánosság elé. Itthon a közszereplők közül Sárosdi Lilla színésznő beszélt először arról, hogy zaklatta őt egy híres rendező - azóta kiderült, Marton Lászlóról van szó. A Vígszínház volt főrendezőjét már heten vádolják zaklatással.

Nem tanít a megvádolt rendező

Felfüggeszti az oktatási tevékenységét a Színház és Filmművészeti Egyetemen Marton László rendező, akit Sárosdi Lilla színésznő azzal vádolt meg, hogy 20 éve szexuálisan zaklatta. A rendező továbbra is tagadja, hogy ilyesmit tett volna. A színésznő férje közben azt nyilatkozta, más áldozatok is jelentkeztek náluk. Az LMP törvényt módosítana a szexuális visszaélések szigorúbb büntetéséért, a kormány megfontolja a javaslatot.

Földes Eszter: ˝Sajnos szereposztó dívány létezik˝

A Válótársak színésznője közösségi oldalán mesélt szörnyű tapasztalatairól.

 Mi számít zaklatásnak a munkahelyen?

Sokan szexuális zaklatásnak tartják a többszöri vacsora meghívást, a kéretlen sms-eket, e-maileket, de azt is, ha a munkahelyen a főnök vagy a kolléga a hatalmával próbálja a másikat megkörnyékezni. A Fókusz riportere annak járt utána, hogy mi számít Magyarországon valójában szexuális zaklatásnak?

A teljes adást ITT nézheti meg!

Fókusz 2017-10-16


szerző:
2017.10.16. 17:20
Sárosdi Lilla felvállalta: szexuálisan bántalmazták

Múlt héten járt nálunk Papadimitriu Athina, aki a Facebook Live-on elmesélte, hogy a Színművészeti felvételin a lányát szexuálisan zaklatták. Sokkoló vallomásra szánta el magát Sárosdi Lilla is, aki azt is elmesélte, hogyan történt a szörnyű eset. De vajon mi számít pontosan zaklatásnak? Mérő Verát és Dr. Vidakovics Béla Zsolt ügyvédurat kérdeztük.

Már nemi erőszakkal is vádolják Weinsteint

Angelina Jolie és Gwyneth Paltrow. Ők a legnagyobb nevek azok közül, akiket Hollywood nagyhatalmú producere szexuálisan zaklatott. A cégétől vasárnap kirúgott Harvey Weinstenről a New York Times című lap múlt heti leleplező írása után most a New Yorker magazin írt, és az ebben megszólaló áldozatok már nemcsak zaklatásról, hanem nemi erőszakról is beszélnek. Weinstein felesége férje megbocsáthatatlan bűneire hivatokzva bejelentette: elhagyja a producert.

Zaklatással vádolják a producert

Dagad a botrány Hollywood legendás producere Harvey Weinsten körül. Olyan Oscar-díjas alkotásokat jegyez, mint például az Angol Beteg, vagy A király beszéde. A New York Times szerint a producer több évtizeden keresztül hatalmával visszaélve szexuálisan zaklatott több nőt, köztük ismert színésznőket.

Bicskei gyermekotthon: újabb áldozatok szólalnak meg

Egy évvel ezelőtt a Házon Kívül riportja robbantotta ki a botrányt, amikor kiderült, a volt igazgató éveken át szexuálisan zaklatta a rábízott gyerekeket. A férfi azóta előzetes letartóztatásban van.

Erőszakkal vonszolta el a fiút

Egy 10 év körüli gyereken akarta kiélni szexuális vágyait az a férfi, aki ellen a napokban emeltek vádat Szombathelyen. Az ügyészség szerint egy aluljáróban leszólította a fiút, aki nem akart vele menni, ezért erőszakkal elvonszolta őt egy elhagyott épületbe. Áldozatának sikerült elszöknie, mielőtt bármi történt volna. A férfi tettéért 8 év börtönt is kaphat.

 Tagadja a szexuális zaklatást a tanár

Mindent tagad a szexuális zaklatással vádolt földrajztanár. A soroksári Qualitas gimnázium tanára ellen tavaly tett feljelentést két szülő, mert szerintük a férfi obszcén megjegyzéseket tett a lányok előtt, és jobb jegyet ígért szexért cserébe. A bíróság két napon át hallgatta meg a tanúkat, köztük a gimnázium volt és jelenlegi diákjait. Az alapítványi iskola, melynek igazgatója a perbe fogott tanár édesapja, közleményben azt írta, alaptalanok a tanár ellen felhozott vádak. 

Nincs meg a kellő bizalom

Sem társaik bántalmazásáról, sem az őket ért szexuális zaklatásról nem mertek nyíltan beszélni a gyerekek még a gyermekjogi képviselőjükkel sem. Erre jutott az ombudsman, miután a bicskei gyermekotthonban vizsgálódott. Az alapvető jogok biztosa szerint a feladatra nem megfelelően felkészített munkatársak miatt is előfordulhat, hogy sokáig következmény nélkül maradhatnak visszásságok az intézményekben. A Házon kívül című műsorban beszélt arról néhány egykori lakó, hogy a bicskei otthon igazgatója szexuálisan zaklatta őket - a férfi azóta előzetesbe került.

Felháborító: Igaz a hír a taperoló busókról?

Egy megdöbbent szülő írt levelet a bama.hu szerkesztőségének a múlt heti busójárás után. A hagyományos mohácsi télkergetésen állítólag többször is fogdosták, molesztálták kiskorú lányát.  Az eset óta többen jelezték, az elmúlt években ők is átéltek hasonlókat már a felvonuláson. A szervezők szerint a lányok ölelgetése, simogatása a hagyomány része.

 

Fókusz 2017-03-06


szerző:
2017.03.06. 19:00
Fél évig nem dolgozhat orvosként

Felfüggesztették a kamarai tagságát annak a nőgyógyásznak, aki pácienseit zaklatta szexuálisan. Az orvos zaklatásáról először a Házon kívülnek beszéltek az áldozatok, több, mint két éve. Az Orvosi Kamara elnöke azt mondta, a felfüggesztés azt jelenti, hogy fél évig nem dolgozhat orvosként. Amikor azonban álnéven bejelentkeztünk rendelésére, kiderült: még januárra is lehet időpontot kérni hozzá.

Hamis vádért börtön is járhat

Hamis vádért akár öt év börtönbüntetésre is ítélhetik a mentősöket szexuális zaklatással vádoló lányt, ha a nyomozók nem őt igazolják. Mint Híradónk is beszámolt róla, november kilencedikén egy gyermekotthonhoz hívtak mentőt, mert egy lány rosszul lett. Kórházba került és később azt állította, hogy a mentőkocsi személyzete szexuálisan bántalmazta. Ez súlyos bűncselekmény, akár tíz évre is börtönbe kerülhet, aki ilyet követ el.

Elküldték a nőgyógyászt


szerző:
2016.11.10. 18:10
Elküldték a nőgyógyászt

Rendkívüli felmentéssel elküldték a Péterfy Sándor utcai kórházból azt a nőgyógyász főorvost, aki a bíróság szerint szexuálisan zaklatta a pácienseit. Ezt egy olyan perben mondták ki, amit az orvos indított a Házon kívül című magazinműsor ellen, azt állítva, hogy a riport készítői megsértették a személyiségi jogait. A bíróság azonban úgy találta, az orvosra panaszkodó betegek igazat mondtak. Az orvosi kamara etikai vizsgálata még tart.

Szexuális zaklató a nőgyógyász

Tagadott, perelt, de már a bíróság is kimondta: igaza volt mindazoknak, akik azt állították, szexuálisan zaklatta őket saját nőgyógyászuk. A Házon kívül forgatott két éve egy orvosról, aki szexuális szolgáltatásokat kért volna műtétért vagy vizsgálatokért cserébe. Mivel az Orvosi Kamara szerint jelenleg is tart egy etikai vizsgálat ellene, így nem lehet tudni, hol és meddig dolgozhat orvosként tovább. Megrázó történet következik!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való