KERESÉS search-close

szemtanúk

15 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szemtanúk"

TRAGÉDIA: A férj bennégett a házban

Kigyulladt egy idős házaspár kétszintes otthona Császáron. Szemtanúk szerint félelmetes volt, ahogy a méteres lángok kicsaptak az épületből. Miután az asszony kimenekült a házból, annyi ereje még volt, hogy elmenjen a közeli kocsmába, ott kért segítséget.

„Sikítva menekültek az emberek”

Sikítva menekültek az emberek - ezt látta tegnap egy magyar nő a munkahelye ablakából Barcelonában, nem messze a terrortámadás helyszínétől. Tudósítónk, Litauszky Balázs több magyarral is beszélt - egy környéken élő asszony éppen egy órával a támadás előtt sétált arrafelé, és már a metrón ült, amikor lezárták a vonalakat a merénylet miatt. Másvalaki éppen szembetalálkozott a menekülő tömeggel, onnan tudta meg, hogy baj van.

Aquaworld: máshogy látták a szemtanúk

Még élt, amikor leérkezett a vízbe a csúszdáról az az idős férfi, aki egy budapesti élményfürdőben halt meg, még szerdán – ezt állítja több szemtanú. Azt mondják: közvetlen közelről látták, hogy a 74 éves férfi még eszméleténél volt, amikor landolt a medencében. Szerintük azután lett rosszul, hogy az utána érkező hátulról nekicsapódott, és ezután már nem tudtak rajta segíteni. Az Aquaworld pénteken nem reagált az állításokra, de korábban azt közölték: ők nem hibáztak, és a férfi már a csúszdán infarktust kapott.

Az Aquaworld reagált: Azt írták: az idős férfi valószínűleg már eszméletét vesztette, mire leért a csúszdán és a víz alatt átsodródott a szomszédos kamikaze csúszda érkező medencéjébe. Itt ütközött össze az ott csúszó másik vendéggel. Megerősítették, hogy nem hibáztak, nem történt technikai hiba, és az úszómester azonnal megpróbált segíteni az idős férfinak.

Gyerekek mellett késelték meg

A tömeg közepén, a körhintázó gyerekek mellett szúrtak hátba egy férfit Budapesten, az Ötvenhatosok terén a hétfői majálison. Majd viperával, és boxerrel is megverték. Életveszélyesen megsérült. A támadók elmenekültek, még keresik őket. Egy XV. kerületi családi házban pedig egy családi vita torkollott késelésbe. Egy osztrák férfit gyanúsítanak, már őrizetben van.

London: A szemük láttára tört ki a pánik

Londonban élő magyarok mondják el a Fókuszban, mi történt szerdán a brit fővárosban. A szemük láttára tört ki a pánik pár méterre a merénylettől. Helyszíni beszámoló első kézből.

 

„Valahogy el kell fogadni”

Együtt sírtak ma a többiekkel az iskolában, ezt mondta az RTL Híradónak Benedek, egy 15 éves fiú, aki túlélte a veronai tragédiát. Azt mondta, beszorult az ülésbe, de végül kijutott az égő buszból. Sokan viszont már az ütközés pillanatában meghaltak. Beszélt a híradónak egy édesanya is, akinek mindkét gyermeke túlélte a tragédiát, de kisebbik lánya osztályából a hat táborozóból csak ketten jutottak haza.

Szinte megbénult a félelemtől

Nem lehetett megkülönböztetni a sebesülteket és a halottakat. Ezt mondta egy magyar szemtanú, aki ott volt a vásárban, amikor a kamion a forgatagba hajtott. A sérültek között van egy magyar is, kórházba vitték, de már kiengedték. Az általunk kérdezett, Berlinben élő magyarok azt mondták, úgy szeretnének élni, mint eddig és nem hajlandóak félni. Az utcákon a szokásosnál több rendőr van, erre lehet számítani Magyarországon is.

Felborult a busz, hárman meghaltak

Hárman meghaltak az M3-as autópályán éjszaka történt tömegszerencsétlenségben. A csúszós úton megpördülhetett egy kocsi, ezután borult fel egy kétszintes busz, majd még tizenegy autó egymásba rohant. Az egyik halálos áldozat egy tizenhárom éves fiú. A balesetben harminhárman sérültek meg, többen életveszélyesen. A Hiradónak több utas is nyilatkozott a szerencsétlenségről. Egyikük azt mondta: az emberek össze-vissza zuhantak, majd aki tudott a betört ablakokon át menekült.

Pánik és menekülés – szemtanúk a robbantásról

Füst, por és pánik - ezt tapasztalták a szombat éjszakai robbantás szemtanúi. Egy fotóművész volt az első, aki a segélyvonalat hívta. Híradónknak azt mondta, hogy a detonáció előtti pillanatban alig harminc méterre sétált tőle a robbantás két áldozata.

Magyar áldozata is van a vérengzésnek

Egy fiatal magyar férfi is a müncheni áldozatok között van. Ő kettős állampolgár, de egyelőre csak ennyit lehet tudni róla. A főkonzulátus kapcsolatban áll az érintett családdal. Münchenben több mint 10 ezer magyar él, közülük többen is ott voltak a támadás helyszínén. Volt, aki egy vasajtó mögé bújt egy raktárban, más pedig arról beszélt az RTL Híradónak, hogy a férje mellett lőttek le egy férfit.

Török államcsíny magyar szemmel

Olyan hangja volt, mintha bombáztak volna – ezt mondta egy magyar nő, aki Isztambulban él, és péntek éjszaka a családjával vacsorázott egy szálloda tetején, amikor elhúztak a fejük felett a vadászgépek. Az RTL Híradónak több Törökországban élő magyar is nyilatkozott. Egyikük arról számolt be, hogy óriási sorok álltak éjszaka az üzletekben és a bankautomatáknál. Egy Tokióból hazafelé tartó magyar nő pedig Isztambulban szállt volna át, a repülőgép ehelyett Antalyaban szállt le.

Szemtanúk beszámolója a nizzai terrorról!

Híradónk Nizzában tartózkodó magyarokkal is beszélt. Egyikük épp barátnőjével nyaral a francia Riviérán, egy órával a támadás előtt még lent voltak a sétányon. Csak átöltözni mentek a szállodába, így az erkélyről nézték végig a tragédiát. A másik szemtanú pedig családjával nézte a tűzijátékot, 200 méterre voltak a helyszíntől, mikor a pánik kitört, így egy étterembe szaladtak be.

Fókusz 13-01-23


szerző:
2013.01.23. 20:55
Fókusz 13-01-23

Fókusz: Támad a Mars! - Rejtélyes fényjelenségek, amelyek lázban tartották az országot. Ki a felelős a tegnapi hisztériáért? Apuka lett! - A Csillag Születik döntőse még csak 20 éves, de a szerelemmel együtt egy kisfiú is beköltözött az életébe. Vérlázító! - Istvánt szemtanúk előtt verték meg. A tettes mégis ismeretlen? Az áldozat szervei öt ember életét mentették meg.

28 sérültje van a tömegbalesetnek

A végleges adatok szerint, egy súlyos, és 27 könnyebb sérültje van annak a tömegbalesetnek, amely kedd késő délután történt.

Kettős emberölés a porig égett házban?

Az asszony a felismerhetetlenségig összeégett, egy férfinak pedig elvágták a torkát.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való