KERESÉS search-close

szellemváros

8 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szellemváros"

Veszélyes turizmus: miért pont Csernobilt szemelik ki az emberek?

Turistacélponttá vált a világ egyik legveszélyesebb helye. A csernobili atomerőmű szellemvárosába özönlenek a turisták az új sorozat óta, pedig még mindig nem teljesen biztonságos a környék.

Top 3 - Az ország, ahol nemcsak Moncsicsiket, városokat is gyártanak

Kangbashi a világ legnagyobb szellemvárosa, majdnem akkora, mint Budapest, és 1 millió ember számára épült ott lakás. Mégis üresen áll. A széles sugárutakon egyetlen autó sincs, a felhőkarcolók között nem látni egy lelket sem és a parkokban is csak a kínai szél fütyül magányosan. Kangbashit 2003-ban kezdték építeni Belső Mongólia sivatagos vidékén. Építésekor az észak-kínai Dubajnak nevezték. 161 milliárd dollárt költöttek rá. Ezt forintban még kiszámolni is sok.

A terror nyomai a szellemvárosban

Titkos kínzókamrák, fegyver- és bombagyárak, nyilvános kivégzések nyomai. Ezeket találták az Iszlám Államtól visszafoglalt szíriai városban a romok közé elsőként bemerészkedő katonák. Mivel rengeteg hátrahagyott fegyver a szír kormányerőktől származik, felmerül a gyanú, hogy Aszad elnök titokban üzletel az Iszlám Állammal.

Megállt az idő a fukusimai atomkatasztrófa területén – mutatjuk a képeket!

Négy és fél évvel ezelőtt, 2011. március 11-én Csernobil óta a legnagyobb atomkatasztrófa rázta meg nem csak Japánt, de az egész világot. Egy óceán alatti földrengés és az azt követő 15 méteres cunami romboló hatásai elérték és súlyosan károsították a fukusimai atomerőművet. Egy lengyel fényképész most megörökítette, mi történt a területen azóta. 

SZELLEMVÁROS: A kitörés következményei

A 100 ezres Bariloche városára rá sem lehet ismerni. Az argentinok egyik kedvelt hegyvidéki üdülőhelye szellemvárosra emlékeztet. A chilei vulkántól alig 100 kilométerre fekvő településnek nincs szerencséje: a szél a vulkáni hamu jelentős részét éppen feléjük hordta. Az itt élőknek azt tanácsolták, hogy a vulkáni felhőből aláhulló kövek és hamu miatt maradjanak otthon és tartalékoljanak annyi ivóvizet, amennyi csak lehetséges. Sokan azonban úgy döntöttek, hogy inkább elhagyják a várost, annak ellenére, hogy közlekedni szinte lehetetlen. Az összes légi járatot törölték, az utak jelentősrészét lezárták.

Kísértetjárta helyekre látogattunk

A háromszázhatvanöt szobás, tizenkét tornyos épület igazi építészeti remekmű. Most negyven millióért bárki megveheti. Forgatásunk alatt az épületben stábunk sem volt biztonságban, a riport után tetanuszért a kórházban kötöttek ki kollégáink.

Már csak a romok és a csupasz falak mesélnek

Kiürített, elhagyott házak, lakótelepe. Ahol egykor emberek éltek, szerettek és szórakoztak, ma pedig már minden az enyészeté. Ahol a természet visszaköveteli és visszafoglalja azt, amit egykor elvettek tőle.

Fókusz Plusz 12-03-24


szerző:
2012.03.24. 19:30
Fókusz Plusz 12-03-24

Fókusz Plusz: A szépek szépe - Milyen az ideális nő, és kik mondják meg, mi tetsszen nekünk? Magyar szépségkirálynő és Puzsér Róbert is elemzi korunk bálványait. Szellemvárosok - Elmentünk oda, ahol már a madár sem jár. Kiüresedett települések, ahol egykor százezrek vagy milliók is éltek, ma viszont üresen konganak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való