KERESÉS search-close

sertéshús

24 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "sertéshús"

Tovább drágulhat a sertéshús!

Tovább drágulhat a sertéshús - jelentette be a Húsiparosok Szövetsége. Elnökük Híradónknak azt mondta, már veszteségesek a magyarországi feldolgozók, miután nekik 35 százalékkal többet kell fizetniük a disznóért, mint év elején. Nagyot ugrott a kereslet a magyar élő sertés iránt Európában - az afrikai sertéspestis hatására. A KSH úgy számol, a boltokban már több mint 12 százalékkal drágább a sertéshús, mint egy éve.

Nagyon megugrott több élelmiszer ára

A krumpli 50 százalékkal drágult egy év alatt, a sertéshúsért több mint 12, a kenyérért pedig átlagosan 8 százalékkal kell többet fizetni. Ez derül ki a statisztikai hivatal friss összesítéséből. A tej és a tojás viszont olcsóbb lett, de összességében 5, 8 százalékkal emelkedett az élelmiszerek ára. Ez azt jelenti, hogy az inflációt lényegesen meghaladja a drágulás mértéke.

Tovább drágul a sertéshús

Egyetlen hónap alatt 7%-kal drágult a disznóhús a KSH friss adatai alapján. A feldolgozókban a hirtelen megugrott keresletre hivatkoznak. Felpörgött a kivitel, miután világszerte az állomány 14%-a odaveszett az afrikai sertéspestis miatt. A magyar disznó harmadával többet ér, a Hússzövetség elnöke pedig azt mondja, nincs vége a drágulásnak.

Újabb drágulás jöhet – emelkedhet a sertéshús ára is

Jelentősen drágulhat sertéshús - az Agrárgazdasági Kamara szerint. Emelkedtek ugyanis a takarmányárak az aszály miatt, és ebben az ágazatban is kénytelenek magasabb bért fizetni a munkaerőhiány miatt.

A hús és a kenyér is drágulhat

A sertéshús ára is emelkedhet a tikkasztó hőség miatt a terméktanács szerint, mert takarmánybúzából sincs elég. A kenyér 10-15%-kal drágulhat ősztől, a tejtermelők is a klímaváltozásra hivatkoznak, a tejföl és a vaj legalább tizedével többe kerülhet szeptember elsejétől. Az őszibarackért már most negyedével többet kell fizetni, mint tavaly ilyen-kor.

Néhány hétig olcsóbb lehet a sertéshús

Néhány hétig olcsóbb lehet Magyarországon a sertés - a Hússzövetség szerint. Amíg nem találnak új piacokat a feldolgozók. Ázsia egy részéről és Szerbiából ugyanis kitiltották a magyar disznóhúst, miután egy hete afrikai sertéspestist mutattak ki egy Heves megyében elhullott vaddisznó tetemében.

 

Megint drága a sertéshús


szerző:
2017.07.14. 18:40
Megint drága a sertéshús

Hiába csökkent 27-ről 5 százalékra az ÁFA másfél éve, most ugyanannyi, vagy még drágább is a sertéshús, mint a csökkentés előtt. A vásárlók vagy az akciókat keresik, vagy kevesebbet vesznek inkább. Az árak azért emelkednek, mert az élőállat felvásárlási ára is magasabb, több mint 50 százalékkal. A nemzetgazdasági minisztérium szerint, ha nem csökkentik 27 százalékról 5-re az általános forgalmi adót, még többe kerülne a hús.

Lehet itthon is a hepatitiszes húsból

Magyarországon is lehet a hepatitisszel fertőzött sertéshúsból, de az élelmiszerellenőrök szerint nem kell aggódni, mert kevés sertéstelep érintett. A Magyar Idők írta meg, hogy Angliában jelent meg a betegség húsokban. A NÉBIH hamarosan vizsgálatot indít. A vírus májgyulladást okozhat. Az orvos szerint sem kell aggódni, de a terhes nőknek érdemes jobban figyelniük.

Drágult a sertéshús és a cukor

10 százalékkal drágult a sertéshús, és 15-tel a cukor - a KSH szerint. Tehát nemcsak a zöldségek, hanem több alapvető élelmiszer ára is az infláció sokszorosával emelkedett a boltokban. A Fidesz alelnöke szerint a multik dobták meg az árakat, mert rosszul viselik, hogy magas béreket kell fizetniük idén. Az LMP-nél viszont azt mondják, éppen a kisboltosok drágítottak kényszerből a kormány - szerintük dilettáns politikája, a kötelező minimálbér-emelés miatt.

Mintha nem csökkent volna az ÁFA

Visszadrágult a sertéshús. 1400-1500 forint körül adják kilóját átlagosan, nagyjából annyiért, mint egy éve, az ÁFA-csökkentés előtt. A Terméktanácsnál világpiaci folyamatokkal magyarázták az árak szerintük 10-15 százalékos emelkedését. Azzal érveltek, még többet kellene most fizetniük a vásárlóknak, ha nincs a januári adócsökkentés. A nemzetgazdasági miniszter viszont azt mondja, nehéz magyarázatot adni a drágulásra, és vizsgálatot ígért.

A baromfi, a hal és a tej áfáját is csökkentenék

Olcsóbb baromifhúsról és halról tárgyalnak a termelők a kormánnyal. A Barmofi Terméktanács azt állítja, pánik van az egész ágazatban, mert sokfelé ötödével kevesebb csirkét vásároltak az emberek januárban - a sertéshús ÁFÁ-jának 5 százalékra csökkentése miatt.

Több fogy az olcsóbb sertéshúsból

Már az első héten több sertéshúst adnak el a hentesek a januártól életbelépett áfacsökkentés hatására. Ez derül ki a hússzövetség adataiból. Átlagosan 200-300 forinttal lett olcsóbb a sertés tőkehús kilója.

Mi vár ránk 2016-ban?


szerző:
2016.01.01. 18:45
Mi vár ránk 2016-ban?

Olcsóbb sertéshús, magasabb minimálbér, és kibővített családi otthonteremtési kedvezmény. Az új lakások áfáját 5 százalékra csökkentették, és több okmány illetékét eltörölték. Megszűnt viszont az ingyenes otthoni pálinkafőzés lehetősége. Összeszedtük, hogy mik a legfontosabb változások 2016-ban.

Rákkeltő szalonna: tiltakoznak a tenyésztők

Tudománytalan és felháborító a sertésterméktanács szerint, hogy a vörös húsok rákkeltőek lehetnek. Azt mondják, a vágóállatokat minden előírásnak megfelelően nevelik. Az Egészségügyi Világszervezet hétfőn  tette közzé tanulmányát, amely szerint a túl sok kolbász, sonka, vagy bármilyen vörös hús fogyasztása ugyanolyan káros, mint az arzén, az azbeszt, az alkohol vagy a dohány. A híradónknak nyilatkozó dietetikus szerint a tanulmány adatai általánosítanak.

Aggódik a kormány a sertéshús ára miatt

Aggódik a kormány, hogy érvényesíti fogják-e a boltokban jövőre a sertéshús áfájának 27-ről 5 százalékra való csökkentését. A Híradó értesülései szerint legalábbis erről tárgyaltak a napokban az érintett szervezetek vezetőivel. A kereskedők azt mondják, ha ők csökkentett áron kapják meg a termelőktől a húst, nem nyelik le az áfát. A sertéshús terméktanács szerint nekik az az érdekük, hogy olcsóbb legyen a hús, de minden termelő maga dönti el, milyen árat alkalmaz. A gazdasági minisztérium abban bízik, a piaci verseny fogja kikényszeríteni, hogy mindenki csökkentse az árakat.

Egyelőre csak a sertéshús áfája csökken

Hiába tiltakoznak a baromfitermelők, a miniszterelnök szerint csak akkor csökkenhet a baromfihús áfája, ha erre a gazdasági növekedés lehetőséget ad. Orbán Viktor reggeli rádióinterjújában azt mondta: igazat is ad a termelőknek és a feldolgozóknak, de most csak a sertéshús áfáját csökkentik, mert erre van pénz. A kommunikációért felelős államtitkár szerint az áfacsalások visszaszorítása miatt van szükség a lépésre. A Baromfi Terméktanács vezetője szerint viszont a döntés a külföldi sertéstermelőket támogathatja a hazai baromfitermelők rovására.

A baromfihús áfája nem csökken


szerző:
2015.04.24. 18:45
A baromfihús áfája nem csökken

Hiába tiltakoznak a baromfitermelők, a miniszterelnök szerint csak akkor csökkenhet a baromfihús áfája, ha erre a gazdasági növekedés lehetőséget ad. Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában azt mondta: igazat is ad a termelőknek és a feldolgozóknak, de most csak a sertéshús áfáját csökkentik, mert erre van pénz. A kommunikációért felelős államtitkár szerint az áfacsalások visszaszorítása miatt van szükség a lépésre. A Baromfi Terméktanács vezetője szerint viszont a döntés a külföldi sertéstermelőket támogathatja a hazai baromfitermelők rovására.

A húsok áfáját csak egységesen szabad csökkenteni

Tönkremehetnek a baromfitermelők amiatt, hogy a kormány csak a sertéshús áfáját csökkenti, ezt mondta az RTL Híradónak a baromfi terméktanács vezetője. A pénzügyminisztérium szerint lehet, hogy baromfihúsból több fogy, de miután a sertéshús drágább ezért annak az árát akarták levinni. Az Demokratikus Koalíció szerint viszont inkább az van a döntés hátterében, hogy a Mészáros Lőrincnek - Orbán Viktor jóbarátjának - sertéstelepe van, és nem baromfitelepe.

Tönkremehetnek a baromfitartók


szerző:
2015.04.23. 18:35
Tönkremehetnek a baromfitartók

A baromfi terméktanács vezetője szerint a húsok áfáját csak egységesen szabad csökkenteni. A pénzügyminisztérium szerint lehet, hogy baromfihúsból több fogy, de miután a sertéshús drágább ezért annak az árát akarták levinni. Az Demokratikus Koalíció szerint viszont inkább az van a döntés hátterében, hogy a Mészáros Lőrincnek - Orbán Viktor jóbarátjának - sertéstelepe van, és nem baromfitelepe.

Évente 16 ezer forintot spórolhatunk a disznóhúson

A Fidesz frakcióvezetője a Híradónak azt mondta, azért a disznóhússal kezdik az általános forgalmi adó leszállítását, mert abból vásárolnak a legtöbbet az emberek.  A Terméktanács és a Központi Statisztikai Hivatal szerint viszont évek óta baromfiból fogy a legtöbb Magyarországon.

Dioxin: Szigorúan ellenőrzött német húsok

Nem került Magyarországra sem dioxinnal szennyezett tojás sem dioxinnal szennyezett hús.

Nyugodtan ehetünk disznóhúst


szerző:
2009.04.29. 17:50
Nyugodtan ehetünk disznóhúst

Semmiféle élelmiszerrel nem terjed az influenzavírus, csak cseppfertőzéssel.

Védjegy a minőségi magyar sertéshúsért

A cél garantálni azt, hogy biztonságos áru kerüljön a fogyasztók asztalára.

Nem fertőz a sertéshús


szerző:
2009.04.27. 18:41
Nem fertőz a sertéshús

Nem állategészségügyi kérdés a sertésinfluenza. Húsevéstől a betegséget nem lehet megkapni.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való