KERESÉS search-close

sallai r. benedek

6 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "sallai r. benedek"

BALHÉ AZ LMP-BEN: Hadházy és Sallai is reagált

Fegyelmi eljárás indul Sallai Róbert Benedek ellen, miután a párt mai fegyelmi eljárásán több LMP-s politikus szerint úgy ellökte a székén ülő Hadházy Ákost, hogy az eszméletét vesztette. Most mindketten reagáltak a történtekre.

Állami földek: aki kapja, marja?

Magyarországnak, a magyar államnak, tehát mindannyiunknak nemzetközi összehasonlításban is kiváló minőségű termőföldjeink vannak. A kormány parlamenti döntés nélkül úgy határozott, hogy az állam tulajdonában lévő földvagyonból 380 ezer hektárt elad és ebből 300 milliárdnyi bevételt remél – ez nagyjából egy év nemzeti össztermékének 1%-a. Önök elé tárjuk az érveket és az ellenérveket – földeladás mellett és ellene.

Földeladás rohamtempóban

Majdnem 400 ezer hektárnyi állami föld, az összes állami földterület egy teljes ötödének majdhogynem pánikszerű eladása. Nem bérbe: tulajdonba. Megkérdeztük az illetékes államtitkárt, Bitay Mártont, majd külön az ellenzék két képviselőjét: Gőgös Zoltánt, az MSZP elnökhelyettesét, és Sallai R. Benedeket, az LMP képviselőjét, aki agrárpolitikus és egyben gazdálkodó is.

Vagyonokba kerülnek a közérdekű adatok

Még a régi törvény alapján számolt a Földművelésügyi Minisztérium, így szerintük olcsón megúszta egy 7 millió forintos számlával az LMP képviselője. Bitay Márton államtitkár szerint az információszabadságról szóló törvény módosítása után ennél is többet kellene fizetnie Sallai R. Benedek képviselőnek azokért a dokumentumokért, amelyekből kiderülhetne: hogyan osztott szét több ezer hektár állami tulajdonú földet a tárca.

7,7 millióért adnák ki a nyertes pályázatokat

Nettó 7,7 millió forintot kellene fizetnie egy LMP-s ellenzéki képviselőnek, hogy a földalapkezelő kiadja az általa kért közérdekű adatokat. Sallai R. Benedek szerint mindez az új információs szabadságról szóló törvény első eredménye. Azt mondja: miközben a kormány politikai okokból bizonyos közérdekű adatokkal visszaél, más adatokat viszont titkol a társadalom elől.

LMP-s politikusnak is van állami földje

Nem tagadja az LMP-s politikus, hogy felesége és cége is nyert összesen 200 hektárt az állami földpályázaton. Sallai R. Benedek szerint ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy nem kritizálhatja a kormányt, mert a földek és a velük járó támogatás jórészt a milliomos nagygazdákhoz vándorol. Bitay Márton államtitkár szerint azonban most nem arról szól a vita, hogy a nagyok mennyi támogatást kapnak, hanem, hogy Sallainak is jutott az állami földekből.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való