KERESÉS search-close

sürgősségi

24 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "sürgősségi"

Sürgősségi-körkép: melyik eset a sürgősebb?

Volt, aki néhány percet, de volt, aki több órát várt, hogy megvizsgálják a sürgősségin. Ezt tapasztalta az RTL Híradó több sürgősségi osztályon. Jellemzően arról beszéltek betegek, hogy a legelső vizsgálat hamar megtörtént, de utána többen hosszú órákat ücsörögtek a váróban. A minisztérium szerint természetes, hogy előnyt élveznek a sürgős esetek.

Élet a sürgősségin innen és túl

Valójában talán mindig is a sürgősségi ellátás érdekelte, hiszen 18 évig mentőtiszt volt. Utána mégis egy toxikológiai osztályt vezetett, gyógyszerfüggő, drogos és alkohol-betegeket kezeltek, főnökként akkora tekintélye lett, hogy ilyen ügyekben a teljes magyar média rendre elsőként hozzá fordult, majd 2014-ben a magyar csúcsintézmény, a Honvédkórház sürgősségi ellátási központjának vezetője lett. Zacher Gábor orvos-, eszköz- és pénzhiányra hivatkozva három hónapja felmondott. Most itt van.

Beázik a sürgősségi épülete Szombathelyen

Beázik a szombathelyi kórház sürgősségi tömbje. Az újjáépített sürgősségi tömböt 11 éve, 2007-ben adták át. Most foltos a plafon és vödrök között várakoznak a betegek az ellátásra. A javításával kapcsolatban kerestük a kórház vezetését és az Állami Egészségügyi Ellátó Központot, de nem válaszoltak.

A sürgősségieket ellenőrzi az ÁSZ

A kórházak sürgősségi ellátását vizsgálja az Állami Számvevőszék. Erről elsőként a Magyar Idők írt. Ellenőrzik a minisztériumot, a mentőszolgálatot és az egészségbiztosítót is. AZ RTL Híradóban többször beszámoltunk olyan esetekről, amikor súlyos, akár életveszélyes állapotú betegeknek kellett órákon át a folyosókon várakozni…

Sürgősségi: beavatkozásra várva

A sürgősségi betegellátás akár össze is omolhat Magyarországon - mondják ápolók, orvosok és betegek. Hogy, miért? És van-e valamilyen általános protokoll, hogy kivel mi a teendő egy sürgősségi osztályon? Baló György minderről szakértőket kérdez műsorában.

A parancsnok nem ért rá


szerző:
2018.09.05. 18:35
A parancsnok nem ért rá

A betegek szerint sokat kell várni, leterheltnek látják az orvosokat és tartanak attól, hogy mi lesz a sürgősségi ellátással. Ezt tapasztalta az RTL Híradó, amikor szerdán a Honvédkórházból távozó betegeket kérdeztük. Ez az a kórház ahol az elmúlt időszakban kilenc orvos felmondott, köztük Zacher Gábor, a sürgősségi osztály vezetője is. A DK országgyűlési képviselője szerdán találkozott volna a Honvédkórház parancsnokával, hogy beszéljenek az intézmény gondjairól, de parancsok végül lemondta a megbeszélést.

 

„Orosz rulett a sürgősségin”

Hosszabbak lesznek a várólisták, és többen fognak meghalni az egészségügyben. Ezt mondta az RTL Híradónak egy orvos. Novák Hunor szerint orosz rulett, hogy szemészek, bőrgyógyászok dolgoznak a sürgősségin, és szerinte ez nem csak a Honvéd Kórházban gond. Közben sajtóhírek szerint a Honvéd Kórház vezetősége eddigi béreik dupláját ígéri a sürgősségin dolgozóknak.

Működésképtelen sürgősségi?

Legkésőbb október első felében működésképtelenné válhat a Honvédkórház sürgősségi osztálya - ezt írta a kórház vezetésének szóló levelében Zacher Gábor. A levelet az Index hozta nyilvánosságra. Az osztályvezető főorvos pénteken adta be felmondását, amelyet azzal indokolt, hogy az ottani állapotok már a betegellátást veszélyeztethetik. A felmondási idejét sem kell letöltenie, a honvédelmi miniszter felmentette ez alól.

 

Lázár Ervin feleségét is váratták a sürgősségin – meghalt

Órákig várakoztatták a sürgősségin - ezután halt meg Vathy Zsuzsa, Lázár Ervin meseíró felesége egy éve. Erről lánya írt a Magyar Nemzetben. Szerinte 76 éves édesanyja allergiás sokkot kapott, amit az orvosok nem ismertek fel, és nem látták el a rendelőintézetben, és hiába vártak hat órán át a Honvéd Kórház sürgősségin is. A kórház reagált a vádakra.

Mikor kell a sürgősségire menni?

Hazudik az az orvos, aki azt mondja, sohasem kellett még bocsánatot kérnie egy betegtől vagy hozzátartozótól a kommunikációja miatt. Ezt mondta az RTL Híradónak a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság felügyeleti bizottságának elnöke. A szervezet most kampányt indít, amelyben a betegeknek elmagyarázzák, hogyan működik a sürgősségi ellátás, az orvosoknak pedig azt, hogyan kell beszélni a betegekkel.

Sok minden nem stimmel a sürgősségi betegellátási rendszerben

Ivett rákbeteg édesapja október végén került a Honvédkórház sürgősségi osztályára. A férfit 8 órán át várakoztatták, mire megfelelő kezekbe, aztán a műtőbe került, de nem sokkal később meghalt. Nem csak a lánya, hanem a kórház is megszólalt: azt mondták, nem vétettek szakmai hibát.

Csaknem 10 órát várt a sürgősségin

Több mint 9 órán át várt a sürgősségin Debrecenben egy 77 éves szívbeteg asszony. Kétoldali tüdőgyulladással vitte be a mentő a debreceni Kenézy Gyula Kórházba 7 óra előtt. Hajnal négykor vizsgálta meg egy orvos. 

Órákig haldoklott a kórházban

Órákig haldoklott a Honvédkórház sürgősségijének folyosóján egy 58 éves férfi - ezt állítja lánya. A tavaly októberi történetről elsőként a 24.hu írt most. A család állítása szerint a rákbeteg férfi érkezésük után 11 órával került csak műtőasztalra, másnap pedig meghalt.

RTLII Híradó 2018-01-09


szerző:
2018.01.09. 21:30
Hosszú várakozás a sürgősségin

A sürgősségin 18 órát vártak beteg édesapjával az ellátásra. Ezt állítja egy asszony, aki az RTL Híradónak azt mondta, a Jahn Ferenc Dél-Pesti kórházban sokan a földön fekve, fájdalommal küzdve vártak az orvosokra. Erről fotókat is készített. A DK szerint ez a legtöbb kórházban mára általánossá vált, ezért béremelésre és fejlesztésekre van szükség. A Fidesz szóvivője azt mondja: pont ez történik: 700 milliárdot fordítanak az egészségügy megújítására.

Nem csökken az orvoshiány

Van olyan kórház, ahol még a patológust is lerendelték a sürgősségi osztályra, olyan kevés a hadra fogható orvos – mondta egy Híradónknak nyilatkozó gyermekorvos, az "1000 Orvos a hálapénz ellen" Facebook csoport tagja. A legnehezebb a trauma és az intenzív osztályokra megfelelő számú orvost beosztani. Siófokon például nyáron vendégorvosok nélkül összeomlana a betegellátás a Népszavának nyilatkozó orvos szerint.  Az egészségügyi államtitkár viszont azt állítja, idén kétszer annyi pénz jut a sürgősségi ellátásra, mint tavaly.

A sürgősségi ellátási rendszer is megérne egy nagyvizitet

Sorukra türelmesen váró betegek, több órás, esetenként fél napos várakozási idő. A sürgősségi ügyeleten lassan telnek a percek, pedig nem jó dolgukban járnak ide az emberek.

Kevesebb dolga volt a tűzoltóknak

Gyomorpanaszok, allergiás tünetek és fulladás. Főleg ezekkel a panaszokkal mentek a sürgősségire az emberek az elmúlt két napban. A Honvédkórház főorvosa szerint sokan még mindig mohóak és nem tartják be az alapszabályokat. A tűzoltókat is sok helyre riasztották: öt ház vált lakhatatlanná a tűz miatt az elmúlt két napban.

Sürgősségi gyerekklinika 8 négyzetméteren

Mindössze 8 négyzetméter. Még egy öltözőnek is kicsi, nemhogy egy sürgősségi gyermekklinikának, ahol az orvosok naponta 50 apróságnak enyhítenek a fájdalmain. Bár semmire sincs helyük, hősies küzdelmet vívnak a természettel.

Nyolc négyzetméteren tesznek csodát nap mint nap

Dr. Kun Renáta egy éve dolgozik a sürgősségi gyermekambulancián. Kedves mosolya hamar meggyőzi a gyerekeket és a szülőket, hogy jó kezekben vannak. Ezen a 8 és fél négyzetméteren, ahová két szülő vagy egy babakocsi már nehezen fér be, naponta akár 50, legtöbbször lázas, asztmás, tüdőgyulladásos vagy cukorbeteg gyerkőc fordul meg. Fürge Anett riportja.

Vényköteles a sürgősségi fogamzásgátló

Az Unió nagy részén recept nélkül kapható, de hazánkban továbbra is vényköteles marad az úgynevezett sürgősségi fogamzásgátló tabletta. Az Európai Gyógyszerügyi Hivatal még novemberben tette közzé ajánlását, ami szerint az esemény utáni tabletta egy bizonyos típusát többé nem kötik recepthez.

Rengeteg a szülés a hidegfront miatt

Kétszer annyi szülés, a szokásosnál jóval több rosszullét. Ezzel jár a hirtelen jött hidegfront és a hűvös idő.

Súlyosbodott az orvoshiány


szerző:
2011.09.10. 17:52
Súlyosbodott az orvoshiány

Több mint ezer kezdő orvosi álláshelyre alig háromszázötvenen jelentkeztek.

Újabb négy "sürgős kórház"


szerző:
2009.08.14. 06:50
Újabb négy

Ezentúl összesen 13 kórház nem utasíthatja vissza a sürgős kezelésre szoruló pácienst.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való