KERESÉS search-close

sándor mária

25 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "sándor mária"

Hiába kért bocsánatot


szerző:
2017.02.20. 18:27
Hiába kért bocsánatot

Kezdeményezte Kakuk Zoltán visszahívását a salgótarjáni Fidesz – tudta meg a HírTv. Kakuk az a politikus, aki Sándor Mária öngyilkossági kísérletére úgy reagált: kár, hogy túlélte. Bár ezután a fekete ruhás nővértől bocsánatot kért, de negatív véleményét az öngyilkosokról fenntartotta. Kakuk a salgótarjáni népjóléti bizottság tagja, visszahívásáról márciusban szavazhatnak.

Bocsánatot kért a politikus

Kár, hogy túlélte – így reagált Kakuk Zoltán salgótarjáni fideszes politikus arra a hírre, hogy Sándor Mária, a fekete ruhás nővér öngyilkosságot kísérelt meg. A politikus az RTL Híradónak nyilatkozott elsőként. Azt mondta, bocsánatot kér Sándor Máriától. Véleményét viszont fenntartja és nem mond le, hiába követeli ezt az MSZP. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott nem árulta el, hogy visszahívják-e pozíciójából a politikust.

RTLII: Egészségügyi dolgozók virrasztanak

Egész éjszaka virrasztanak Budapesten, a Kossuth téren egészségügyi dolgozók. A demonstrációt Sándor Mária, a fekete ruhás nővérként ismert ápoló szervezte. Magasabb bérekért, biztonságosabb betegellátásért, és a kórházak fejlesztéséért tüntetnek, a tervek szerint reggel 6 óráig. A megmozduláson többen is felszólaltak, orvosok, nővérek, szakszervezeti képviselők, és írók.  Sándor Máriát vastaps fogadta a színpadon.

Újabb demonstrációt tervez Sándor Mária

Beteg az ország, gyógyítsuk meg! Ez a címe annak a demonstrációnak, amit a fekete ruhás nővérként ismertté vált Sándor Mária szervez július elsejére. Jövő hét pénteken este hattól, másnap reggel hatig fognak tüntetni a fővárosi Kossuth téren. Sándor Mária szervezete, a "Magyarország a Magyar Egészségügyért Civil Társaság" a pedagógusokkal és a szociális dolgozókkal összefogva virraszt majd a Parlament előtt. Művészek, írók, zenészek is csatlakoztak a tiltakozáshoz.

Igazgatók félemlítettek meg nővéreket és orvosokat

Aki fekete ruhás képet posztol magáról a kórházból, másnap már ne jöjjön dolgozni. Aki otthon öltözik feketébe, az se tegyen ki magáról fotót a közösségi oldalakra. Aki Sándor Máriával egy képen szerepel, annak baja eshet. Így fenyegettek kórházi vezetők nővéreket és orvosokat, akik az egészségügy problémái miatt zúgolódnak. Miközben egy évvel ezelőtt alig-alig mert valaki nyilvánosan beszélni a bajokról, most a fenyegetések ellenére is egyre többen állnak ki a véleményük mellett. Moskovics Judit orvosokkal és nővérekkel beszélgetett, akik amúgy ritkán szólalnak meg együtt.

Feketébe öltözve tiltakoztak

Fekete szalagot tűzve tüntettek az egészségügyi dolgozók országszerte. Béremelést és jobb munkakörülményeket követeltek. A PM aktivistái 200 négyzetméteres fekete zászlót akartak a parlament lépcsőire teríteni, de az őrök megakadályozták őket ebben, az aktivistákat rendőrök vitték el. Az egészségügyi államtitkár úgy reagált, jövő szerdán bejelentik béremelési javaslatukat.
 

Megtiltották a tiltakozást

Megtiltották több kórházban, hogy az ápolók és az orvosok részt vegyenek a pénteki tiltakozó akcióban. Ezt Sándor Mária, az országos fekete ruhás nap szervezője mondta az RTL Híradónak. Április 15-én a pedagógusok demonstrációjához csatlakozva az egészségügyben is tiltakozó akciót hirdettek. Sándor Mária és társai arra szólítottak fel, hogy aki elégedetlen az egészségügy helyzetével, viseljen fekete pólót vagy fekete szalagot pénteken.

SÁNDOR MÁRIA:

Sándor Mária azt mondja, addig nem tudnak semmit sem elérni, amíg az orvosok, a kórházigazgatók, az érdekképviseletek nem állnak melléjük és nem harcolnak velük.  A fekete ruhás nővér arra szólítja fel a kórházigazgatókat, hogy hirdessenek sztrájkot. Szerinte már ez az egyetlen eszköz, amivel még el lehetne érni, hogy bármi változzon a magyar egészségügyben.

Pont egy éve az egész országot megrázta az elkeseredett nővér vallomása

Sándor Mária tavaly a Házon kívül adásában törte meg a csendet, hogy felhívja a figyelmet a ki nem fizetett túlórákra és az embertelen munkakörülményekre. A kamerák előtt beszélt arról, mennyire embert próbáló a sokórás kórházi műszak után anyaként is helyt állnia. A fekete ruhás nővért Önök 2015-ben Az Év Emberének választották.

Orvosok és ápolók: távozásra kényszerítve

Noha hosszabb ideje nyilvánvaló, hogy az egészségügy roskadozik, nehéz ezt szó nélkül hagyni. Sorolhatnánk a számokat. De ma nem a számokra, hanem emberekre vagyunk kíváncsiak, a szakma képviselőinek segítségével igyekszünk többet megtudni a helyzetről.

A csecsemőosztálytól a tüntetéseken át a gereblyézésig

Körülbelül egy éve készítettünk interjút a Házon kívülben egy egyszerű csecsemős nővérrel. Történt ugyanis, hogy egy Sándor Mária nevű hölgy e-mailt írt nekünk az ő és kollégái munkakörülményeiről, mi pedig érdekesnek találtuk a levelét, és megkerestük őt. Innentől Mária története már a nyilvánosság előtt zajlott. Ismert ember lett, sok, hogy így fogalmazzunk, híve van, akik tűzön-vízen át kitartanak mellette. Akkor is, amikor közérdekű munkát végez, és akkor is, amikor tüntetést szervez.

Közmunkás lett Sándor Máriából

Közmunkában falevelet seper és brikettet csomagol Sándor Mária, a feketeruhás ápolónő. Azt mondta, inkább ledolgozza a 10 ezer forintos büntetését, amit azért kapott, mert szeptember elején társaival lezárta az Erzsébet-hidat, és ezzel akadályozta a forgalmat. Bár a büntetést társainak elengedték, ők is segítettek a mai munkában. Mióta Sándor Mária augusztus végén felmondott, takarításból él.

„Sztrájkkal lehetne eredményt elérni”

Sztrájkkal lehetne eredményeket elérni az egészségügyben. Erről beszélt szombaton az Együtt szakpolitikusa egy kerekasztal beszélgetésen. A rendezvényen a feketeruhás nővérként ismert Sándor Mária azt mondta: összefogás kell, és akkor lesz változás. Szerinte az Emberi Erőforrások Minisztériuma mostohagyerekként bánik a szociális területen dolgozókkal. A tárcánál érdemben nem válaszoltak a kritikákra.

Sándor Mária lett az Év Embere

Tíz jelöltünk volt a díjra, nézőink közül a legtöbben a fekete ruhás nővérre szavaztak. Sándor Mária egy éve, az RTL Házon Kívül című műsorában beszélt először arról, milyen nehéz helyzetben vannak az ápolók Magyarországon.
 

Egészségügyi sztrájk is lehet jövőre

Sztrájkolhatnak jövőre az egészségügyi dolgozók, ha nem sikerül érdemi megállapodást kötni a kormánnyal a fizetésekről és az ellátás körülményeinek javításáról. Erről Sándor Mária, a fekete ruhás nővérként ismertté vált ápoló beszélt.

Sándor Mária, a fekete ruhás nővér

Sok kifizetetlen túlóra, alacsony fizetés, eszköz- és gyógyszerhiány, emberfeletti elvárások, sztrájkolni pedig nem lehet – a magyar ápolók helyzetéről először Sándor Mária beszélt a nyilvánosság előtt. Sztrájk helyett fekete ruhát húzott, az egészségügy gyászos helyzetére utalva. Rengetegen követték a példáját, tavasszal már több ezren tüntettek vele az egészségügyi dolgozók béremeléséért.

Közmunkával dolgozná le a pénzbüntetést

Közmunkával akarja ledolgozni ötvenezer forintos büntetését Sándor Mária. A feketeruhás nővér három hete szervezett figyelemfelhívó akciót a fővárosi Erzsébet hídra kollégáival. Nagyjából 18 percig tartották fel a forgalmat kora reggel. Eljárás indult ellenük, pénzbüntetést kaptak. A főszervezőt 50, a többi részvevőt 20 ezer forintra bírságolta meg a rendőrség. A Társaság Szabadságjogokért programvezetője szerint bár a rendezvényt előre be kellett volna jelenteni, a büntetés túlságosan szigorú.

 

Felmondott a fekete ruhás nővér


szerző:
2015.09.01. 18:45
Felmondott a fekete ruhás nővér

Felmondott munkahelyén és elhagyja a csecsemőápolói pályát Sándor Mária. A fekete ruhás nővérként ismertté vált ápoló azt mondta, így tiltakozik az ellen, hogy szerinte továbbra sem javult az egészségügyi dolgozók helyzete. Sándor Mária az idősgondozásban szeretne dolgozni, segédápolóként.

Balog: Semmi közünk a vizsgálathoz

Magyarországon mindenki szabadon elmondhatja a véleményét, így Sándor Mária is, mondta Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere vidéki útján. A miniszter arra a hírre reagált, hogy a fekete ruhás nővér ellen etikai vétség gyanúja miatt eljárást indított az Egészségügyi Szakdolgozói Kamara.

Etikai vizsgálatot indítanak a nővér ellen

Sándor Mária először a Házon Kívül-nek beszélt az általa tapasztalt áldatlan állapotokról és kifizetetlen túlórákról az egészségügyben, később tüntetést is szervezett. Bíráló nyilatkozatai miatt akár ki is zárhatják a kamarából, vagyis elveszítheti állását.

Egy csapásra ismert lett a csecsemős nővér

Két és fél hónappal ezelőtt egy csecsemős nővér, Sándor Mária interjút adott a Házon kívülnek. Elsőként beszélt nyíltan arról, amit amúgy a legtöbben tudnak, hogy milyen körülmények között és mennyiért dolgoznak az ápolók a magyar egészségügyben. Máriából azóta sztár lett. Egy mozgalom arca, aki továbbra is csecsemőket gondoz, de közben szervezkedik, telefonál, interjúkat ad. Mária hétköznapi ember volt, akire a nyilatkozata óta hatalmas felelősség szakadt. Vajon hogyan éli ezt még? És meddig megy el ő és a többi ápoló? Wagner Bea riportja.

Házon kívül 15-04-29


szerző:
2015.04.30. 00:10
Házon kívül 15-04-29

Házon kívül: Mária - Egy csapásra sztár lett a csecsemős nővér. Járókelők - Helyettünk harcolnak a hivatalokkal. Sulimentés - Diákok és szülők harcban a minisztériummal.

Visszaveszik a tiltakozó ápolónőt

Visszaveszik a Péterfy Sándor utcai kórházba Sándor Máriát. Arról az ápolóról van szó, aki szombaton fekete ruhás tiltakozást kezdeményezett az egészségügy helyzete miatt, majd miután nem engedték neki, hogy feketében maradjon, felmondott. Később meggondolta magát, azt mondja, nem akarja cserbenhagyni kollégáit. A kórház vezetése lehetővé tette, hogy folytassa munkáját. Folytatódik a figyelemfelhívó akció is, az ápolók és nővérek szombaton ismét országszerte feketébe öltöznek.

Viselheti a fekete szalagot az ápolónő

Visszaveszik a Péterfy Sándor utcai kórházba Sándor Máriát. Arról az ápolóról van szó, aki szombaton fekete ruhás tiltakozást kezdeményezett az egészségügy helyzete miatt, majd miután nem engedték neki, hogy feketében maradjon, felmondott. Később meggondolta magát, azt mondja, nem akarja cserben hagyni kollégáit. A kórház vezetése lehetővé tette, hogy folytassa munkáját. Folytatódik a figyelemfelhívó akció is, az ápolók és nővérek szombaton ismét országszerte feketébe öltöznek.

Ápolók: Túlterheltség éhbérért

Talán senki nem tudja megmondani, milyen a magyar egészségügy, de mindenkinek van véleménye róla. Annyi bizonyos, hogy a nemzeti össztermékből arányosan egyre kevesebbet fordít az állam egészségügyi kiadásokra és ezzel Magyarország párját ritkítja Európában. Ma este nem az orvosokról, hanem az ápolókról van szó. Ők ritkán beszélnek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való