KERESÉS search-close

rendőrök

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "rendőrök"

Óriási botrány tört ki egy belgiumi fesztiválon

Óriási botrány tört ki egy belgiumi fesztiválon, amit az utolsó pillanatban biztonsági okokra hivatkozva lefújtak a hatóságok. A kapunyitásra váró tömeg dühében betört a rendezvény területére, ahonnan végül kutyás rendőrök szorították ki őket. A belga hatóságok csalással vádolják a szervezőket, amiért nem teljesítették az alapvető biztonsági előírásokat, és elegendő személyzetről sem gondoskodtak.

Pályaelhagyó rendőrök, határőrök, börtönőrök

Egykor arra esküdtek fel, hogy a hazát szolgálják és a biztonságunkat védjék. Azt gondolták, innen mennek majd nyugdíjba, de a körülmények mégis közbe szóltak… Nemrég a Házon kívül mutatott be olyan rendőröket, akik másodállást vállalnak, azért, hogy meg tudjanak élni. Hogyan tartsuk meg egyenruhásainkat – erre is kerestük a választ.

SODRÓDÁS: ők érkeztek elsőként a dunai hajóbaleset helyszínére

Az RTL Híradónak nyilatkozott az a két rendőr, akik elsőként értek a dunai hajóbaleset helyszínére. Már a baleset után is akkora volt a sodrás, hogy az embereket öt perc alatt egy kilométert vitte a víz.

Az eljegyzési partiján fogták el a rendőrök Márkot

Tamásra hárult a lebetegedett Flóra ápolása. Adri bejelentette, hogy összeházasodnak Márkkal. Lili kiöntötte a lelkét Mesinek.

Autótolvajokon ütöttek rajta a rendőrök

Éppen bontani vitték volna a lopott autót, amikor lecsaptak rájuk a rendőrök. Elfogták a rendőrök azt a két férfit, akik a gyanú szerint elloptak egy kocsit a 13. kerületből néhány napja. Pár napig egy másik kerületben pihentették, majd onnan akarták elvinni, hogy szétbontsák.

Rendőrök mentettek ki egy férfit a megáradt Bodrogból

Rendőrök mentettek ki egy férfit a megáradt Bodrogból szombaton délután. A 62 éves sárospataki férfi kenujába kapaszkodva sodródott a folyón. Nem sokkal az után, hogy vízre szállt, felborult. A rendőrök az autójukból vették észre a bajba jutott embert. A közeli csónakházból kenut szereztek, és beeveztek az átfagyott férfiért, akinek úgy tudjuk, nem esett komolyabb baja.

A gondozónő és a rendőr segített az idős asszonyon

Ha nem jött volna reggel a gondozónő, órákig segítség nélkül maradhatott volna az a szihalmi asszony, aki a múlt héten esett el az otthonában. A rendőröket másnap reggel a szociális gondozó értesítette, mert az idős asszony nem reagált, és bejutni sem tudtak hozzá. A körzeti megbízott feszítette fel a bejárati ajtót, a 79 éves nőt a földön fekve találták meg.

Nem szólt a rendőröknek az őr, hogy nincs lőszer a fegyverben

Információnk szerint tudta, hogy nincs lőszer a fegyverben, mégsem jelentette a rendőröknek az az őr, aki a múlt héten megszökött rabot kísérte. Úgy tudjuk, a tár a dulakodás közben kiesett a pisztolyból, de az őr ezt nem mondta senkinek, egyszerűen eltette a tárat. Így a rendőrök végig úgy tudták, hogy egy éles fegyverrel menekülő rabot üldöznek, aki bárkire tüzet nyithat. A férfit végül 5 lövéssel ártalmatlanították.

 

Rabosították az anyát, aki kiborult

Kriszta sok nehézség árán egyedül neveli 33 éves fiát, aki súlyos autista. A múlt héten, ahogy szokta, gyógytornára vitte, leparkolt, és kirakta a kocsira a mozgássérült igazolványt. Nem sokkal később rendőrök érkeztek, és vitába keveredtek az anyával, akit végül bevittek a rendőrségre, rabosították és órákig ott tartották. Az anya összeomlott…

Tizenegyszer sokkolta a férfit egy rendőr

Figyelem, megrázó felvétel!
Tizenegyszer sokkoltak egy férfit a családja szeme láttára a rendőrök az Egyesült Államokban. Egy rutinellenőrzés miatt vizsgálták át a kocsit, amiben a család utazott. Az esetről felvétel készült, amin jól látszik, hogy akkor is lőtték a földön fekvő férfit, amikor már megbilincselték.

Rendőrök mentettek életet Veszprémben

Egy 74 éves asszony esett össze szombaton reggel egy veszprémi buszmegállóban. A járőrök percek alatt odaértek, újraélesztették és a mentők már stabil állapotban vitték kórházba. A rendőrök azt mondták, hogy ez volt az első életmentésük.

Tisztogatók: az Internet rendőrei

Több évnyi oknyomozó munka után született meg az a megdöbbentő film, amelyben azokat az embereket mutatják be, akiknek köszönhetően, nem látjuk azt a rengeteg bűnt és szörnyűséget a közösségi oldalakon, amit az emberek szerte a világban feltöltenek. Ők az internet rendőrségének tartják magukat. Ők a tisztogatók, akik még a családjuknak sem mondhatják el, hogy mi a munkájuk.

Kistraktorral próbált menekülni a rendőrök elől

A hét legmulatságosabb jelenetét Texasban vette fel egy helyi tévé stábja. Rendőrök egy kistraktorral menekülő férfit üldöztek szántóföldeken keresztül.

Kistraktorral menekülő férfit üldöztek

A hét legmulatságosabb jelenetét Texasban vette fel egy helyi tévé stábja. Rendőrök egy kistraktorral menekülő férfit üldöztek szántóföldeken keresztül.

Másodállásban futárkodó és taxizó rendőrök

Rengeteg rendőr kénytelen mindenféle másodállást vállalni, annyira nem jönnek ki a fizetésükből. Ezért is háborított fel egy csomó rendőrt a belügyi államtitkár január eleji nyilatkozata, amiben azt mondta, hogy 2015 óta átlagosan 50 százalékkal nőtt a rendőrök bére.

Másodállásban taxizik a rendőr

Futárkodnak, temetésen dolgoznak, taxiznak - rendőrök meséltek a Házon kívülnek arról, hogy milyen másodállásokat kénytelenek vállalni az alacsony fizetés miatt, és hogy emiatt időnként kínos helyzetekbe is kerülhetnek. A belügyi államtitkár január elején beszélt arról, hogy 2015 óta átlagosan 50 százalékkal nőttek a rendőri fizetések, de az érintettek ezt nagyon máshogy látják.

„Márciustól már civil leszek”

A fizetésükről szóló átutalási értesítőkkel árasztották el a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalt rendőrök, miután Kontrát Károly belügyi államtitkár a januári rendőri béremelésekről tájékoztatta az állami hírügynökséget. Szerinte 2015 óta átlagosan 50 százalékkal emelkedtek a fizetések. A szakszervezet szerint a rendőrök többsége ezt nem tapasztalja.

Szilveszter éjszakájára készül az ország

A mentők a tűzoltók és a rendőrök is megerősített szolgálattal várják az estét. A legtöbb dolguk ilyenkor hagyományosan a mentőknek van országszerte. Általában részegekhez, vagy petárdabalesetek sérültjeihez riasztják őket. Most is arra készülnek, hogy körülbelül ezer esethez kell vonulniuk. Nem csak ők, a tűzoltók és a rendőrök is arra kérnek mindenkit, hogy biztonságosan búcsúztassák az óévet.

Útlezárásokkal folytatódott a tiltakozássorozat

Útlezárásokkal folytatódott szerdán a rabszolgatörvénynek nevezett, a munka törvénykönyve, és a kormánysajtó ellen indult tiltakozássorozat. Tordai Bence a Párbeszéd országgyűlési képviselője ma ismét megpróbált bejutni az állami média központjába, hogy átadja a tiltakozók ötpontos petícióját. Kedden este itthon és külföldön is több tüntetés volt, a tiltakozások ma este is folytatódnak. A kormány szerint az erőszak minden formája megengedhetetlen.

Csütörtöki tüntetés: füstgránátok és könnygáz

Több száz készenléti rendőr védte tegnap a Parlament épületét a Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet által szervezett demonstráció után. A tüntetők egy csoportja egy időre lezárta a Margit-hidat, megbénította a budai rakpart, a Lánchíd, az Andrássy út és a nagykörút forgalmát is. Az általuk rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály ellen demonstrálók üvegekkel dobálták a rendőröket, és megpróbálták áttörni a kordont is, ezért a rendőrség könnygázt és paprikasprayt vetett be. A DK szerint rendőri túlkapás történt, míg a Fidesz azt állítja: Soros György hálózata szervezi a tüntetéseket. A tüntetésről még több képet ITT talál.

Füstölő házból mentették meg, a rendőröknek köszönheti az életét

Rendőrök mentettek életet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Abaújszántón. A 112-höz érkezett bejelentés, hogy egy ház erősen füstöl. A közelben szolgáló rendőrök egy eszméletlen férfit találtak ott. A két rendőr azonnal a házba rohant és a levegőre húzták az idős férfit, aki nem sokkal később magához tért. A mentők füstmérgezéssel szállították kórházba.

Videóra vették a gyorshajtó mobilozót a rendőrök

60 helyett 94-gyel ment, majd mikor a rendőrök félreállították, telefonálva szállt ki a kocsijából egy autós. Mindezt a borsodi rendőrök videóra vették, és több másik, fedélzeti kamerás felvétellel együtt most nyilvánosságra hozták. A rendőrök ezzel is a veszélyes helyzetekre és balesetek megelőzésére hívják fel a figyelmet.

Betontömbök és civil rendőrök a karácsonyi vásárokban

Civil és egyenruhás rendőrök is lesznek a karácsonyi vásárokon, Budapesten. A rendőrök azt kérik: mindenki figyeljen a tárcájára, és kevés készpénzt tartson magánál. A vásárolt ajándékokat pedig ne hagyják a kocsik utasterében. Több helyen betontömböket is kihelyeztek a vásárok környékén. Ezek akadályozzák meg az esetleges támadásokat.

Nem volt bekötve és jogosítványa sem volt

Fejhangon visított... toporzékolt... A rendőrök kérlelték, hogy hagyja abba... De minden mondatukra sikítás volt a válasz. A nő, aki egyébként tanár, vezetés közben telefonált, nem volt bekötve, jogosítványa sem volt, és érvényes forgalmit sem tudott bemutatni. 

Vadnyugati viszonyok a magyar utakon

Gyorshajtók, leállósávban közlekedők, agresszív autósok, rengeteg halálos baleset az utakon. A rendőrök most azt ígérik, bekeményítenek. Nézzük, mire juthatnak a nagyobb szigorral.

KILAKOLTATÁS: Kisgyerekes család került utcára

Hiába törlesztette a tartozást, mégis az utcára került egy kisgyerekes család a fővárosi IX. kerületben. A Város Mindenkié akciócsoport élőlánccal próbálta megakadályozni, hogy a lakókat kirakják a végrehajtók, végül nem sikerült.

Rendőrök mentették meg az életét

Ha nem segítenek, a férfi elvérzik - ezt mondta az RTL Híradónak az a két szabadnapos rendőr, aki megmentette egy biciklis életét Törökszentmiklóson. A férfi egy vasúti átjáróban tolta át a kerékpárját szombaton, amikor a sínek közzé esett, és elgázolta a vonat. Mindkét lábát leszakította.

Száguldozó motorost üldöztek a rendőrök Miskolcon

Száguldozó motorost üldöztek a rendőrök Miskolc belvárosában. Szirénázó, villogó járőrkocsi követte az ámokfutót utcáról utcára, de hiába, nem tudták megállítani. A hajsza egy részét egyik nézőnk videóra is vette. A rendőrség egyelőre nem keresi a motorost, mert azzal, hogy gyorsan és veszélyesen hajtott, csak szabálysértést követett el, nem bűncselekményt.

 Videóra vették a rendőrverést

Nagy közfelháborodást okozott Németországban egy amatőr videó, amin külföldiek vernek két német rendőrt. A járőrök egy líbiai fiatalt akartak őrizetbe venni, amikor három férfi - egy horvát, egy macedón és egy másik líbiai - rájuk támadt. A rendőrök nehezen tudtak úrrá lenni a helyzeten, a három támadó ellen eljárás indult.

A teljes videót ide kattintva nézheti meg.

Tartanak a bódult emberektől a villamosvezetők

Életveszélyes helyzetekről készítettek képeket az 1-es villamos vezetői Budapesten, melyen az látszik, ahogy a drogtól félig öntudatlan ember majdnem beesik egy szerelvény elé. A járművezetők segítséget kértek. 

Kivándorol a magyar nyomozó

Biztonsági őrként dolgozna Ausztriában az a budapesti nyomozó, aki szeptemberben szerel le, szintén rendőr feleségével együtt. A rendőrség szerint ennek ellenére nincs leszerelési hullám a jövőre megszűnő túlóradíj miatt.

Rendőröket hívott a MÁV a Kétfarkú Kutya Pártra

Rendőröket hívott a MÁV a Kétfarkú Kutya Pártra, akik bicikliút építésbe kezdtek tegnap Budapesten. Három hete számoltunk be arról, hogy évek óta hiába szeretnék a kerékpárosok, hogy legyen jó minőségű bicikliút Rákosrendezőnél, egyelőre csak macskaköveken közlekedhetnek. A Kétfarkú Kutya Párt ezért gyűjtés szervezett. A pénz összejött és tegnap munkához láttak. A MÁV azonban rendőröket hívott, mert a társaság szerint a munkák veszélyeztetik a vasútbiztonságot.

Döme Zsuzsannával készült interjút ide kattintva nézheti meg hosszabban.

 

Összecsaptak a tüntetők a rendőrökkel Varsóban

Összecsaptak a tüntetők a rendőrökkel Varsóban csütörtök este, miután az államfő aláírta a kormány sokat bírált igazságügyi reformját. A tömeget végül könnygázzal oszlatták fel, és több embert letartóztattak. A tiltakozók szerint a törvény megszünteti a bírói függetlenséget, az Európai Unió is elítélte a kormány hatalomkoncentrációs törekvéseit.

 

Pénz helyett szabadságot kapnak a rendőrök

Rendőrhiányt okozhat, hogy január elsejétől már nem fizethetik ki a túlórát a rendőröknek. Ezt állítja a rendvédelmi dolgozók szakszervezete. Úgy számolnak, évente több százezres, de akár milliós összeget bukhat egy rendőr. A 2015-ben elfogadott, és januárban hatályba lépő szabály szerint a túlórát ugyanis pénzzel nem, csak szabadsággal lehet megváltani. A Miniszterelnökség a Belügyminisztériumtól várja a probléma megoldására a javaslatot.

Új kihívás hódít az Egyesült Államokban

Új kihívás hódít az Egyesült Államokban, most éppen a rendőrök körében. A mindig szigorú és kemény egyenruhások azzal, hogy táncra perdülnek és énekelnek, egy különleges kihívás sorozatot teljesítenek.

Pénzfeldobással döntötték el, hogy letartóztassák-e

Felfüggesztettek két rendőrnőt az amerikai Georgia államban, miután pénzfeldobással döntötték el, hogy letartóztassanak-e egy autóst vagy sem. A testkamerájuk buktatta le őket. Nem volt bizonyítékuk a sofőr gyorshajtására, ezért választották a nem mindennapi módszert. Az autóst bevitték, de az ügyészség végül ejtette a vádakat ellene.

 

Busszal is ütközött az ámokfutó

Elhajtott a rendőrök elől, több balesetet okozott, majd busszal ütközött egy ámokfutó autós Pest megyében. A 102-es úton, Perbál után nem sokkal fogták el, miután karambolozott a busszal, kocsijából kiszállva, gyalog akart menekülni a rendőrök elől. A buszban senki sem sérült meg, most azt vizsgálják, hogy fogyasztott-e alkoholt vagy drogot.

Félelemből öltek a rendőrök?

Újabb megrázó felvételeket hoztak nyilvánosságra annak a fekete férfinak a haláláról, akit rendőrök lőttek le az Egyesült Államokban tavaly júliusban. Az eddigiekhez hasonlóan a most közzétett felvételek sem bizonyítják, hogy önvédelemből lőttek volna a rendőrök.

Rendőri felvezetés a vajúdó nőnek

Rendőri felvezetéssel jutott kórházba egy vajúdó kismama vasárnap. Férjével az M7-es autópályán tartottak Budapest felé, amikor beindult a szülés. A férj kétségbeesetten telefonált a segélyhívónak, ahol egy járőröző rendőrpárost riasztottak. Időben megérkeztek a kórházba, ahol az anya egészséges kisfiúnak adott életet.

Éjjel összeütközött két rendőrautó, egy rendőr meghalt

Egy fiatal rendőr meghalt, három társa súlyosan megsérült, amikor éjjel összeütközött két rendőrautó Budapesten. Úgy tudjuk ugyanahhoz az esethez riasztották őket, mindkét autó megkülönböztető jelzéssel igyekezett a helyszínre. Részletek 18:00-kor az RTL Híradóban!

Rendőrök mentették meg a lányt

Hiába fújták le gázspray-vel elmenekült az erőszakoskodó, aki tegnap hajnalban egy tinédzserre támadt Győrben. Meg akarta erőszakolni a 15 éves lányt.

Folytatódott a körúti robbantó tárgyalása

A megsérült rendőrök megrázó tanúvallomásával folytatódott hétfőn a körúti robbantóként elhíresült P. László tárgyalása.

Rendőrök mentették meg a tűz elől

Már füstölt a ruhája, és a haja is megégett annak az idős nőnek, akit az éppen arra járó rendőrök mentettek meg a tűz elől. A 87 éves asszony sokkos állapotba került, miután kigyulladt a nyári konyha, ahol aludt. Kórházba vitték.

Oroszul tanulnak a rendőrök

Oroszul tanulnak a paksi rendőrök - társalgási szituációkat, sőt orosz kulturális ismereteket is elsajátítanak majd a különböző nyelviskolák tanfolyamain, hogy az atomerőmű bővítésével érkező több ezer orosz munkással könnyebben tudjanak majd kommunikálni.

Három rendőr is megsérült a balesetben

Három rendőr került kórházba csütörtök este Budapesten, miután autójukkal karamboloztak a Fiumei úton. A balesetben három autó tört össze, öten sérültek meg. A rendőrök eljárást indítottak, még nem mondják meg, hogy ki hibázhatott. Úgy tudjuk, hogy a rendőrök könnyebben sérültek meg, pénteken kiengedték őket a kórházból.

Maradandó sérülést okoztak az igazoltatáskor?

Földre rántották és brutális módon megbilincselték egy igazoltatás után, ezt állítja egy egyetemista fiú, akit azért állították meg tavaly nyáron Budapesten, mert a rendőrök szerint mobilozott vezetés közben. A fiú azt állítja, túl szoros volt a bilincs, a mentőket is ki kellett hívni a kapitányságra, és a keze azóta sem működik tökéletesen.

Ausztrál akció: több mint 100 pedofilt fogtak el világszerte

Megrázó történet következik!
Több mint egy évig ausztrál rendőrök üzemeltették az egyik legnagyobb virtuális pedofilhálózat honlapját. A rendőrök akciója eredményes volt. A honlap megszűnt és több mint 100 olyan pedofilt fogtak el világszerte, aki rendszeresen gyerekek megerőszakolásáról töltöttek fel filmeket az internetre.

 Rendőröket szállító busz ütközött kamionnal

Rendőröket szállító busz ütközött kamionnal az M5-ös autópályán! A busz vezetője és egy rendőr a helyszínen meghalt. Három súlyos sérültet Budapestre a Honvéd Kórházba, 13 könnyű sérültet pedig Kecskemétre vittek.

Intézkedő rendőrökre támadtak

Ököllel ütötték, fenyegették és lökdösték az intézkedő rendőröket, ezért hivatalos személy elleni erőszak miatt emeltek vádat egy kutasi társaság tagjai ellen. A Somogy megyei településen még szeptember elején, egy rendezvény után szabadultak el az indulatok, a rendőrök két férfit akartak elvinni. A történtekről videófelvétel is készült. A rendőröknek erősítést kellett kérniük, 5 embert állítottak elő.

Nem kapnak enni a rendőrtanulók?

Előzetes értesítés nélkül 300 rendészeti szakközépiskolást vezényeltek a napokban Szegedre, hogy részt vegyenek a déli határ védelmében. A diákok - a Független Rendőrszakszervezet szerint - sem ellátást, sem utazási költségtérítést nem kapnak, maguknak kell vásárolni az élelmiszert. A körülményekre is sokan panaszkodnak: van, ahol csak lavórban tudnak mosni, máshol az udvaron, tűz fölött főzik a zacskós levest. A szakszervezet az országos rendőrkapitányhoz fordult az ügyben. A DK szerint a Fidesz statisztának használja a diákokat a menekültellenes kampányban.

Rendőröknek akart drogot eladni

Rendőröknek kínált eladásra drogot egy férfi Budapesten. A bulinegyedben lépett oda a két civil ruhás nyomozóhoz, és angolul kezdte ajánlgatni a nála lévő kábítószert. A rendőrök azonnal elfogták a férfit. Fehér por és növényi törmelék volt nála. Marcaliban pedig egy buszmegállóban csaptak le két drogkereskedőre. Tablettákat, port és zselés anyagokat találtak náluk.

Kislányokat molesztált, a rendőrség elküldte a feljelentőt

Egy 20 éves fiú úgy gondolta, hogy vadászni kezd egy olyan internetes csoportban, ahol labilis gyerekek és kamaszok várnak segítséget a bajaikra. A srác kislányokat molesztált, mindenféle durva dolgokra kérte őket, de lebukott. Normális esetben innentől kezdve a rendőrségnek lenne dolga, főleg ha valaki feljelenti. Serdült Szilvia riportjából azonban az derül ki, hogy a rendőrök szinte kinevették a feljelentőt. A zaklatóig remélhetőleg előbb-utóbb ők is eljutnak, de addig is, mi megmutatjuk, ki ez a srác, miért tette mindezt, és mivel védekezik.

Autós szex miatt bilincsben vitték el Gábort!

Miután egy szállodában lecsúsztak az utolsó szabad szobáról, Gábor és Zoé úgy döntöttek, a fiú autójában lesznek egymáséi, amit viszont a rendőrök megzavartak, és letartóztatták Gabit.

Erdőn át próbálta lerázni a rendőröket, nem sikerült

Autóval menekült a tolvaj, aki az erdőn át próbálta lerázni a rendőröket, sikertelenül. Az üldözést az egyik járőrkocsi fedélzeti kamerája rögzítette. A 38 éves férfi korábban egy budaörsi áruház parkolójában pénzt és ruhát lopott egy autóból. A biztonsági őrök ezt észrevették, akiket ezért paprika spray-vel lefújt, majd elmenekült. A rendőrök több kocsival eredtek utána. A tolvaj lakásán fegyvereket, késeket és kábítószergyanús anyagot is találtak.

 

Lábon lőttek a rendőrök egy dühöngő férfit

Lábon lőttek a rendőrök egy dühöngő férfit, aki rájuk támadt Hódmezővásárhelyen. Családi vitához hívták őket egy lakáshoz, ahol egy idősebb nő él a fiával - úgy tudjuk, az anya telefonált, miután a fia órákon keresztül tört-zúzott. A férfi beengedte a rendőröket, ám azután késsel támadt rájuk. Csak úgy tudták megfékezni, hogy rálőttek.

Kapával fenyegette a rendőröket

Kapával fenyegette a rendőröket egy 27 éves férfi a Borsod megyei Sajóládon. Családi veszekedés miatt hívták őket a házhoz, mikor a járőrök szerint a családfő rájuk támadt. A férfi anyja viszont azt mondta stábunknak, hogy fia nem akarta bántani a rendőröket. A feltételezett támadó most előzetes letartóztatásban van, ha bűnösnek találják, 8 év börtönt is kaphat.

Fókusz 2017-08-07


szerző:
2017.08.07. 19:00
Igazoltatás közben halt meg egy autós

Igazoltatás közben halt meg egy autós pénteken, Budapesten. Az 57 éves férfit egy újpesti kereszteződésnél állították meg a rendőrök, majd elkérték a papírjait. Úgy tudjuk: ellenállt, ezért megbilincselték. Ekkor ájult el. A rendőrök levették róla a bilincset, majd megpróbálták újraéleszteni, de ez már a mentőknek sem sikerült. Az ügyészség vizsgálja, hogy az autós miért halt meg. Úgy tudjuk, hogy szívproblémái voltak.

Rendőrök vették a lopott benzint

Rendőrök is vásároltak lopott benzint, őket orgazdasággal, a tolvajokat pedig bűnszervezetben elkövetett sikkasztással vádolja az ügyészség. Egy nyolc tagú társaság 2014 tavaszától egy éven keresztül a benzin és gázolajszállító tartálykocsikból lopott, majd a fővárosban, két helyen is illegális benzinkutat üzemeltetett.

Követték az autótolvajokat a rendőrök

Végignézték a nyomozók, ahogy két férfi ellopott egy autót Zuglóban. A rendőrök követni kezdték a párost, akik egy Mogyoródi úti telephelyre vitték a kocsit, ott fogták el őket. A műhelyben még egy lopott autót találtak, valamint lopott rendszámtáblák, szervizfüzetek és alkatrészek is előkerültek. A bíróság a két tolvajt előzetes letartóztatásba helyezte, harmadik társuk – a telephely tulajdonosa – szabadlábon maradt.

 

Ámokfutót üldöztek a Balatonnál

Majdnem 15 kilométeren át menekült a rendőrök elől egy siófoki férfi szombat hajnalban. Az egyik rendőrautó fedélzeti kamerája rögzítette az üldözést. Végül egy gyümölcsösben bújt el, de megtalálták. Kiderült, hogy azért menekült, mert részegen, jogosítvány nélkül vezette a furgont, amit ellopott egyik ismerősétől.

Küzdenek a 12 éves fiú életéért

Most is küzdenek annak a 12 éves fiúnak az életéért, akit rendőrök gázoltak el csütörtök délután Miskolcon. A fiú egy busz takarásából futott az útra, szemtanúk szerint eközben a rendőrautó a záróvonalon átlépve, épp előzte a buszt. Azt állítják nem szirénázott és fényjelzést sem használt. Mivel rendőrök is érintettek, a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja a történteket.

DROGLABOR: Fagyasztóba rejtette a drogot

A nyomozók egyszerre több helyen csaptak le Szegeden és környékén. A legtöbb drogot egy 33 éves férfi bordányi tanyáján találták. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a házkutatás alkalmával nemcsak amfetamint, hanem annak gyártásához szükséges eszközöket és alapvegyületeket, illetve marihuánát is találtak, amit lefoglaltak.

Fegyvert rántott a balhés vendég

Fegyvert rántott egy férfi vasárnap este egy fővárosi török büfében. A támadó egyesek szerint azt kiabálta, indul Londonba embert ölni. A XI. kerületi üzlet egyik alkalmazottja elkergette, a rendőrök a térfigyelő kamerák képei alapján keresték. A fegyveres támadó hétfőn reggel besétált a budaörsi rendőrségre és feladta magát.

 

Újra munkába állnak a Teréz körúti robbantásban megsérült rendőrök

Nyolc hónappal az őket ért életveszélyes merénylet után munkába állnak a Teréz körúti robbantás áldozatai. A két fiatal rendőr azt mondja megerősítette őket, hogy túlélték a támadást és eszükbe sem jutott, hogy ne folytassák pályafutásukat.

Fókusz 2017-05-31


szerző:
2017.05.31. 17:25
Keréklopásra szakosodtak a tolvajok

Hogy legyen mit enni a családnak - a tolvaj szerint ezért lopta el autók kerekeit, amiket több tízezer forintért adott el. Társa is volt, mindkettejüket Ajkán fogták el a rendőrök. Több városban, például Sopronban és Győrben is loptak. A leszerelt kerekek helyére téglákat tettek.

Nincs jogsija és pánikba esett

Öt éve vezet jogosítvány nélkül az a 23 éves borsfai férfi, aki a hétvégén száguldozott és árokba csapódott az otthonától nem messze. Nyilatkozott az RTL Híradónak, stábunknak azt mondta: pánikba esett a rendőrautó láttán és ezért kezdett menekülni. 

Csak papíron nő a fizetésük

Hiába nőtt az alapbérük, nem lett több a fizetésük. Több mint háromezer rendőr perelte be a rendőr-főkapitányságot, mert úgy emelték a fizetésüket, hogy közben elvették a plusz illetményeiket. Erről az atv.hu írt először. Volt, akinek több százezer forintot ítélt meg a bíróság. A Független Rendőr Szakszervezetnél azt mondják, 1700 per még folyamatban van. Az Országos Rendőr-főkapitányság adásunkig nem válaszolt kérdéseinkre.

Orvosra támadt a család

Orvosra támadt egy dühös család a hatvani kórházban. Azért verték meg, mert rájuk szólt, hogy ne hangoskodjanak. Ütötték, rúgták, úgy tudjuk, az egyik ujját is eltörték, csak a rendőrök tudták megfékezni őket. A támadók most őrizetben vannak, előzetes letartóztatásukról szombaton dönt a bíróság. Az orvosok a törvény szerint közfeladatot látnak el, ezért, aki rájuk támad, súlyos büntetésre számíthat.

Rendőrök törzshelyét rabolta ki

Rendőrök törzshelyét rabolta ki egy fegyveres! Szerda este egy rózsadombi éjjel-nappali dohányboltot fosztott ki a férfi. A trafikban kávé is kapható, ezért a kerületi rendőrjárőrök sokszor állnak meg itt. A rablót ez nem zavarta, és az sem, hogy akcióját több kamera is felvette, sőt a pénztár feletti ipari kamera felvételén közvetlen közelről lehet az arcát látni.

Penészes sajt és foltos kenyér

Penészes sajt és fekete foltos kenyér – ilyen szendvicseket is kaptak a határon szolgáló rendőrök. A hideg élelmet egy olyan orosházi cég készíti, amelyet korábban az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal bezáratott, arra hivatkozva, hogy nincs engedélyük. Ezt a cég vezetője korábban közleményben tagadta, a mostani problémákról viszont nem akart nyilatkozni.

Felháborító: Romlott ételt kapnak a határon szolgáló rendőrök

Ezeket a fotókat a szerb-magyar határon szolgáló rendőrök készítették és töltötték fel a Zsaruellátó facebook oldalára. A szendvicseket az az orosházi Bt. készítette, aminek a telephelyeit egy időre bezáratta a kormányhivatal. Több mint száz határrendész kapott ugyanis ételmérgezést.

ÍGY ÉRKEZETT MEG PUTYIN: Soha nem látott óvintézkedések

Az orosz elnököt szállító konvoj délután kettőkor ért Budapest belvárosába, Putyin limuzinját akkor is körbevették a biztonsági autók, majd jöttek a delegációt szállító kisbuszok. A sor végét pedig mentő és tűzoltóautó zárta. Budapest belvárosban már napok óta tilos parkolni. Csütörtökön az M3-as bevezetőjétől az Andrássy és Bajcsy-Zsilinszky útig mindent lezártak. Leálltak a villamosok buszok, egész nap nem járt a kisföldalatti, még a kukákat is leszerelték arra, amerre az orosz elnök konvoja haladt.

Fókusz 2017-01-16


szerző:
2017.01.16. 19:00
Életet menthet a segítség

Takarók, forró tea, néha favágás és begyújtás is – rendőrök és polgárőrök járják a tanyákat országszerte, így segítenek az egyedül élő, idős embereknek ebben a nagy hidegben. Ők gyakran mástól már nem kapnak segítséget, ezért a helyi körzeti megbízottak vagy a polgárőrök segítsége életmentő lehet. Csak az idei fagyos napokban tucatnyian hűltek ki saját otthonukban, mert elfogyott a tüzelőjük, vagy nem tudtak begyújtani a kályhába.

Fegyelmi indult a rendőrök ellen

Fegyelmi eljárás indult két rendőr ellen, akik novemberben előállították a Kétfarkú Kutya Párt szimpatizánsait Pécsen. Az aktivisták a repedezett járdát festették át. A rendőrök ellen azért indult eljárás, mert a kapitányság szerint szakszerűtlenül intézkedtek. A Kétfarkú Kutya Párt tagjai legutóbbi akciójukat Zuglóban tartották, valaki ott is rájuk hívta a rendőröket.

Tartalékosok is védik a határt

50-60 éves rendőröket, katonákat, sőt tűzoltókat is vezényletek a déli határ védelmére, tudta meg Híradónk. Ők mindannyian vállalták, hogy önkéntes műveleti tartalékosok lesznek, így ugyanis megspórolhattak havi 30-40 ezer forint adót. Most azonban napi 12 órát kell talpalniuk, családjaiktól több száz kilométerre - írta Híradónknak egyikük.

Kareszéknak meggyűlik a baja a rendőrökkel

Karesz elviszi a srácokat egy egyesület klubházába. A pótkulccsal simán be tudnak jutni és hirtelen úgy érzik magukat, mintha csoda országban lennének, amikor meglátják a sok ennivalót, ez azonban Pepének egyáltalán nem tetszik.

Adventi veszélyek


szerző:
2016.11.25. 18:10
Adventi veszélyek

Autóban hagyott ajándékok, nyitva felejtett táska és farzsebből kilógó telefon. Egyebek mellett ezek csalogatják a tolvajokat. A rendőrség arra figyelmeztet, hogy az adventi időszakban többször foszthatják ki a figyelmetlen embereket a zsúfolt helyeken. Stábunk egy bevásárlóközpont parkolójában azt látta, sokan valóban a kocsi hátsó ülésén hagyják holmijukat.

Árgus szemekkel figyelnek


szerző:
2016.11.22. 18:18
Árgus szemekkel figyelnek

Árgus szemek mindenhol Szárligeten. Az alig 2500 fős településre szinte senki sem teheti be a lábát úgy, hogy arról a helyiek ne tudnának. A faluban ugyanis Szomszéd Vigyázó Szolgálat működik. A csatlakozók vállalták, ha bármi gyanúsat tapasztalnak, azonnal riasztják a rendőröket. A bűnmegelőzési akció úgy tűnik sikeres, az elmúlt öt évben mindössze kétszer volt betörés a településen.

Erdogan lesújt az ellenzékre

Pattanásig feszült a helyzet Törökországban, ahol csütörtök éjszaka letartóztatták az ellenzéki kurd párt vezetőit és több parlamenti képviselőjét. Azzal gyanúsítják őket, hogy nem működtek együtt a hatóságokkal egy nyomozásban. Az őrizetbe vételek után néhány órával bomba robbant egy rendőrőrs előtt, majd összecsapás tört ki több városban is a kurdok és rendőrök között.

GYÁSZ: Szirénázással búcsúztak bajtársuktól

Elbúcsúztatták délután a bőnyi lövöldözésben meghalt rendőrt. Pálvölgyi Péter családja zárt körben gyászolt Pilisszentkereszten. Pontban három órakor szólaltak meg a szirénák. Ekkor kezdődött az október 26-án lelőtt Pálvölgyi Péter temetése Pilisszentkereszten. A gyászszertartást a család kérésére zárt körben tartották. Bajtársuktól országszerte szirénázással búcsúztak rendőrök és tűzoltók. Egy percre mindenki megállt.

Sértődékeny, szorongó és fél

Sértődékeny, szorongó, és a félelmei vezérelhetik - Híradónknak így jellemezte egy szakértő egy robbantás lehetséges elkövetőjét. A kriminálpszichológus szerint, ha nincs a gyanúsítotthoz vezető konkrét nyom, az ilyen embereket - csak a viselkedésük alapján - nehéz megtalálni. Családja a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfiról stábunknak azt mondta, hogy rokonuk átlagember, akinek se bátorsága, se indítéka nem lenne egy ilyen bűncselekményhez.

Előzetesbe került, de nem beszél

Egy szót se szólt eddig a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja - akkor sem, amikor kihallgatták, de akkor sem, amikor pénteken délben az előzetes tárgyalására vitték. Kommandósok nem jöttek vele, csak néhány rendőr kísérte - de rengeteg újságíró és tévéstáb volt rá kíváncsi.

TEK-es elfogás a robbantás miatt

Úgy tudjuk, elfogtak valakit a Teréz körúti robbantással összefüggésben! A merénylőt egy hónapja keresik, miután szeptember végén, egy szombat este házi készítésű bombát robbantott Budapesten. Két rendőr sérült meg a merényletben, egyikük, egy járőrnő életveszélyesen. A rendőrség azt közölte, két kollégájukat már kiengedték a kórházból, de még rehabilitációra kell járniuk. A robbantót ezer nyomozó és kommandós keresi hetek óta, 10 milliós nyomravezetői díjat is felajánlottak. Az ügyészség az elfogásról szóló értesülésünkre csak annyit közölt, egyelőre nem adnak tájékoztatást a nyomozásról.

Nem kell kitakarni a rendőröket

Nem kell kitakarni a rendőrök arcát, legalábbis nem mindig, így döntött kedden az Alkotmánybírság felülírva ezzel két jogerős bíróság ítéletet. Az egyikben 300 ezer forintos kártérítést ítéltek meg egy rendőrnek, mert látszott az arca a tévében. A magyarhoz hasonló gyakorlat sehol nincs Európában.

RTLII: Rendőröket támadtak meg Brüsszelben

Két rendőrt megkéseltek a belga fővárosban. A rendőrség szerint a támadás terrorakció volt. Az egyik rendőr a hasán, a másik a nyakán sebesült meg, de egyikük sincs életveszélyben. A helyszínre érkező többi járőr fékezte meg a késelőt, akit lábon lőttek. A mentők vitték el a helyszínről. Brüsszelben fokozott készültség van a márciusi, 35 halálos áldozattal járó terrortámadás óta.

Jobban vannak a Teréz körúti robbantás sérült rendőrei

A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint a járőrpárosnak már nemcsak a férfi, de a súlyosabban sérült nő tagja is elhagyhatta az intenzív osztályt, mindkettőjük állapota folyamatosan javul.

Tucatnyi sérült is lehetett volna

Elhagyhatta az intenzív osztályt az egyik rendőr, aki a budapesti robbantásban sérült meg. Társát, a rendőrnőt azonban továbbra is intenzíven ápolják - közölte az Országos Rendőrfőkapitányság. A Híradónak nyilatkozó bombaszakértő szerint sokkal több sérültje is lehetett volna a budapesti robbantásnak, mert csak a szerencsének köszönhető, hogy a házilag készített szerkezet nem idő előtt robbant fel.

Merénylők nyomában: Mi lehetett az indíték és kiket csíptek el az eddigi robbantók közül?

A szombati robbantással kapcsolatban ezer kérdés van még mindig. Az egyik, hogy miért éppen 10 millió forint a nyomravezetői díj. Nos, az egyik legismertebb biztonságpolitikai szakértő szerint az alvilág miatt. Ez az összeg ugyanis már nekik is jelentős, így olyan információk is előkerülhetnek, amelyeket a rendőrök máshogy nem tudnának megszerezni.

„Nem valószínű a dzsihadista háttér”

Nem valószínű, hogy dzsihadista háttere lenne a Teréz körúti robbantásnak - erről a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke beszélt a testület ülése után. A rendészeti bizottság Fideszes elnöke terrortámadásnak tartja, ha valaki egy forgalmas helyen bombát robbant. Az ellenzéki képviselők bírálták a rendőrséget, mert szerintük keveset és rosszul kommunikált.

Felvétel a budapesti robbantásról

Nyilvánosságra hozta a rendőrség a szombat éjszakai, budapesti robbantásról készült biztonsági kamerás felvételt. Ezen többször is feltűnik a robbantó. A fehér kalapos férfi először odasétált a Teréz körút és Király utca kereszteződésénél lévő üzlethez. Kicsit várt, majd elment, de nem sokkal később visszatért, és addig várt ott, amíg a két rendőr megérkezett. Ekkor belenyúlt a táskájába, néhány másodperccel később pedig a bomba felrobbant.

Rendőrök és polgárőrök az iskoláknál

Csütörtöktől a forgalmasabb helyeken rendőrök és polgárőrök segítik a gyerekek közlekedését az iskolák környékén. Az autósok elszoknak nyáron attól, hogy az iskolák környékén sok a gyerek, ezért kell őket figyelmeztetni. Ezt mondta Híradónknak az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke. Évente nagyjából 130 közlekedési baleset történik ősszel az iskolák környékén.

Rendőrök a templomoknál


szerző:
2016.08.06. 18:50
Rendőrök a templomoknál

A terrorveszély miatt rendőrök őrzik a templomok környékét az istentiszteletek ideje alatt - tudta meg az Index. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség temploma előtt már múlt vásárnap rendőr állt. A DK szerint felesleges pánikkeltésről van szó. A belügyminisztérium Híradónk kérdésére azt írta: a rendőrök nem mehetnek be az istentiszteletre, csak sétálnak a templom előtt, de arra, hogy milyen konkrét terrorfenyegetéstől tartanak nem válaszoltak.

Kínai bordélyház kínai ügyfeleknek

Kommandósok csaptak le a bordélyházra Budapest belvárosában. Kínai nők dolgoztak, és csak ázsiai férfiakat fogadtak. A hetedik kerületi társasházban annyira ügyeltek a diszkrécióra, hogy a többi lakó a rendőröktől tudta meg, mi történt az első emeleti szobákban. A bordély üzemeltetőjét, egy kínai férfit előzetes letartóztatásba helyezték, akár öt év börtönt is kaphat.

Mennyire előítéletesek a rend őrei?

Végeztek egy tesztet Mezőszemerén. Egy fiatal nő egy bicajjal másfél órán át tekert a településen, többször elhajtott a rendőrök előtt. Aztán átadta ezt a kerékpárt egy helyi roma férfinek, akit az első adódó pillanatban leintettek a rendőrök és megbüntették tízezer forintra. Megkerestük a rendőrséget is, hogy szerintük előítéletesen viselkednek-e a rend őrei a cigányokkal, hajléktalanokkal, vagy a szexmunkásokkal.

 

Fókusz 2016-08-05


szerző:
2016.08.05. 18:55
Növényvédővel akarta megmérgezni

Nem tudta feldolgozni a szakítást, ezért meg akarta mérgezni volt barátnőjét egy férfi Miskolcon. Az asszony új barátjának egyik rokonát kérte meg, hogy öntsön növényvédő szert a nő teájába. A férfi átvette tőle a mérget, és figyelmeztette a párt, hogy meg akarják mérgezni őket. A rendőröket már együtt hívták.

Orvlövészek gyilkoltak rendőröket

Orvlövészek gyilkoltak meg öt rendőrt az amerikai Dallasban a rendőri túlkapások elleni tüntetés közben. Találatok értek további hét rendőrt, többen közülük súlyos állapotban vannak. Három gyanúsítottat őrizetbe vettek, egy negyedik az egyik dallasi parkolóházban barikádozta el magát, aztán végeztek vele a rendőrök. Előtte azzal fenyegetőzött, hogy bombák robbannak majd a városban, de a rendőrök nem találtak robbanószerkezetet. Megrázó felvételek következnek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való