KERESÉS search-close

röszke

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "röszke"

Felrúgta a menekülteket, vádat emeltek ellene

Vádat emeltek László Petra, az N1TV volt operatőre ellen, aki tavaly menekülteket gáncsolt el a röszkei határon és egy gyermekét cipelő férfit is megpróbált felrúgni. A vád garázdaság, ugyanis az ügyészség szerint nem azért gáncsolta el őket, mert menekültek. Szintén tavaly, külföldi újságírók állították, hogy rendőrök verték meg őket Röszkénél. Az ügyészség ebben az ügyben nyomoz. Az általunk megkérdezett érintettek viszont azt közölték: egyiküket sem kereste meg a hatóság.

Naponta csak 15-en juthatnak be

Naponta 50 menekült kérelmének elbírálására tervezték, mégis csak 15-en jutnak be a röszkei tranzitzónába. Csaknem 500-an várnak a magyar-szerb határon, köztük sok gyerekes család is. Gyakran másfél hónap is eltelik a sátortáborban, mire beadhatják menekültkérelmüket. A DK szerint uniós pénzből lehetne a tranzitzónát bővíteni, de a kormány erre nem kért pénzt. Lázár János miniszter ezt tagadja.

Nem oszthatnak meleg ételt

Ezután nem oszthat ételt a röszkei határnál várakozó menekülteknek az Oltalom Egyesület. A szervezet önkéntesei két hónapja egyedüliként adtak meleg ételt is a menedékkérőknek. A határ szerb oldalán sokszor hetekig várakozik a feltorlódott több száz ember. Az egyesület szerint ők minden szabályt betartottak.

Rendőrség: „Nem bántják a rendőrök a menekülteket”

Nem verték meg a rendőrök a Holt-Tiszába fulladt szír menekültet, vízbefulladás okozta a halálukat – ezt mondta Papp Károly országos rendőr-főkapitány Röszkén. Azt a sajtóhírt is cáfolta, hogy a rendőrök sokkolóval és viperával támadnának a menekültekre. Az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának kihelyezett ülése előtt a képviselők megnézték a röszkei tranzitzónát. A fideszes Kósa Lajos azt mondta, a határvédelem jól működik, a kerítés megállítja a menekültválságot. Az ellenzéki képviselők szerint mindez szemfényvesztés.

Menekültek tragédiája a Holt-Tiszában

Két menekült eltűnt, valószínűleg vízbefulladtak szerdán kora hajnalban Röszkénél a Holt-Tiszában. A rendőrök és a vízimentők még keresik a feltehetően iraki férfiakat. Hajnalban egy kilencfős társaság próbált úszva átjutni a szerb oldalról magyar területre, a sűrű nád miatt nem tudtak partra mászni. Többen visszafordultak, a két férfi ekkor tűnhetett el. A rendőrök közben egy háromgyerekes családot találtak a vízben, akik az utolsó erejükkel próbáltak a part közelében maradni. Őket még időben húzták ki az alig 16 fokos Holt-Tiszából.

Perelni készül a rugdosó operatőr

Beperli a Facebookot László Petra, az N1TV volt operatőre, aki megpróbált elgáncsolni egy menekültet a röszkei határnál. Ezt azzal indokolja, hogy a portál nem tette elérhetetlenné az őt halálosan megfenyegető oldalakat.

Lebukott a legkeresettebb norvég bűnöző

Norvégia legkeresettebb bűnözőjét fogták el a Csongrád megyei rendőrök a röszkei autópálya határátkelőhelyen, kedden kora délután. A koszovói férfit már tíz éve körözték a norvég rendőrök egy 2005-ös brutális gyilkosság miatt.

Új videó a röszkei összecsapásról

Újabb felvétel került elő az utóbbi hetek legvitatottabb rendőri intézkedéséről, a röszkei határnál történt tömegoszlatásról. Az Al Arabya felvételein az látszik, hogy a menekülttömeg már a kerítés mögött, Magyarország területén volt, amikor a rendőrök könnygázzal és gumibottal kiszorították őket. A Demokratikus Koalíció szerint, ha szándékosan engedték át őket a rendőrsorfalon, hogy utána rájuk támadjanak, azért valakinek felelnie kell. A Független Rendészeti Panasztestület vizsgálata szerint az intézkedés során nem történt törvénysértés.

Nincs megállás: ezrével érkeznek a menekültek

Egy spanyol futballklubnál állást kapott az a menekült szír férfi, akit a magyar operatőrnő gáncsolt el Röszkénél. A világsajtóban felkapott incidens következtében ismerték fel a hazájában elismert labdarúgóedzőt és így ajánlottak neki új életet. Eközben a magyarbólyi vasútállomásra egész éjjel özönlöttek az emberek, a Somogy megyei Zákányba pedig 2500-an érkeztek napközben.

Így tűntek el a menekültek a szerb határról

Egy hete még tömegével érkeztek Röszkére és vesztegeltek napokig menekültek ezrei a határnál. A szeptember 15-i határzár óta új útvonalakat keresnek maguknak, hogy Európába jussanak. A Huffington Post képein jól látható a változás: a korábban zsúfolt területek mára teljesen kiürültek.

Újra megnyílt a röszkei határátkelő

Bár a lezárást 30 napra rendelték el szerdán, ma a magyar és a szerb belügyminiszter együtt tolta arrébb a kaput. Röszkénél továbbra is sok a rendőr, de a menekültek szinte teljesen eltűntek. A konténerekből kialakított regisztrációs pontot mégsem bontják le.

Menekülteket ítéltek el a zavargások miatt

Hat menekültet előzetes letartóztatásba, hármat pedig házi őrizetbe helyezett a Szegedi Járásbíróság a szerdán, Röszkén kialakult zavargások miatt. Menekültek egy csoportja kövekkel és fadarabokkal dobálózott, a rendőrség pedig könnygázzal és vízágyúval szorította vissza őket. Az ítéletek nem jogerősek, mert mindenki fellebbezett.

Vita a rendőrök röszkei akciójáról

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor áll a röszkei vízágyús támadás mögött. A DK elnöke azt állítja a miniszterelnök utasította a rendőröket, hogy támadjanak a menekültekre. A Fidesz és a Külügyminisztérium ezt visszautasítja. Szerintük a rendőrök azért alkalmaztak erőszakot, mert a menekültek megtámadták a határt, ez pedig terrorcselekménynek számít.

12 megdöbbentő kép az európai menekültválságról

 Zokogó gyermekek, vérző és tüntető férfiak, rendőrkordonon áttörő nők - az alábbi képek a menekülthelyzet körül kialakult káosz mélységébe engednek bepillantást.

Családegyesítés a röszkei határon

Csak a kerítésen keresztül tudnak beszélgetni, ha egyáltalán megtalálják egymást a határzár miatt kettészakított menekült családok. Sokan félnek, mert nem tudják, hol és mikor láthatják újra szeretteiket. A rendőrség szerda éjjel három családnak már segített. De általános gyakorlat egyelőre nincs a családegyesítésre.

Egyelőre nyugodt a helyzet Röszkén

Lassan kiürül a határ szerb oldala, többen - főként a kisgyerekes családok - Horvátország felé indultak. Már jórészt csak azok a fiatalok maradtak, akik ülősztrájkba kezdtek a magyar határzárnál.

Vitáznak, hogy jogszerű volt-e az akció

Nem jogszerű, ha átlőnek vízágyúval a szerb oldalra a magyar rendőrök, vagy átdobják a könnygázgránátot - ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó nemzetközi jogász. A szerb kormány felszólította Budapestet, hogy a rendőrök semmit ne lőjenek át többet Szerbiába. A magyar miniszterelnök főtanácsadója szerint a szél fújta át a vízpermetet és a könnygázt. A Társaság a szabadságjogokért pedig azért bírálja a szerdai akciót, mert szerintük az nem volt arányos, ugyanis gyerekek és nők is megsérültek. A kormány szerint jogszerűen és arányosan léptek fel a rendőrök az agresszív menekültekkel szemben.

Sérült gyerekek, felnőttek, rendőrök

Több tucatnyian sérültek meg szerda délután a magyar-szerb határon, miután menekültek egy csoportja megdobálta a rendőröket, és áttörte a kerítést Röszkén, így próbált meg bejutni az országba. A rendőrség könnygázzal és vízágyúval szorította vissza a menekülteket. A Röszkén történteket bírálta az ENSZ főtitkára is, azt mondta, hogy sokkolta a látvány, ahogy a menekültekkel bántak. A magyar kormányszóvivő szerint szervezett támadás érte a határt. Az összecsapások után 22 ember került őrizetbe. Eljárás indult külföldi újságírók ellen is.

A legfrissebb fejlemények a menekültválságról

Szerdán délután elszabadultak az indulatok a Röszke 2 határátkelőnél. A készenléti rendőrség könnygázt is bevetett, hogy az ingerült tömeget, akik kövekkel és fadarabokkal dobálták őket, megfékezzék. A céljuk a kitöréssel az volt, hogy nyissák meg újra a határokat, hogy folytathassák tovább az útjukat Németország felé.

Előzetes: Több tucatnyian sérültek meg tegnap délután a magyar-szerb határon

Vérző fejű felnőttek és gyerekek, pánikba esett, menekülő családok. Több tucatnyian sérültek meg tegnap délután a magyar-szerb határon, miután menekültek egy csoportja megdobálta a rendőröket és áttörte a kerítést Röszkén, így próbált meg bejutni az országba. A rendőrség könnygázzal és vízágyúval szorította vissza a menekülteket. Az ENSZ főtitkára azt mondta, hogy sokkolta a látvány, ahogy a menekültekkel bántak. A magyar kormány szerint szervezett támadás érte a határt. Az esti híradóban láthatják, miért tört ki az összecsapás.

A legfrissebb fejlemények: újabb állomásához érkezett a menekültválság

Szerdán délután elszabadultak az indulatok a Röszke 2 határátkelőnél. A készenléti rendőrség könnygázt is bevetett, hogy az ingerült tömeget, akik kövekkel és fadarabokkal dobálták őket, megfékezzék. A céljuk a kitöréssel az volt, hogy nyissák meg újra a határokat, hogy folytathassák tovább az útjukat Németország felé.

Röszke


szerző:
2015.09.17. 08:09
Röszke

Csiszér-Kovács Viktória telefonon adott helyzetjelentést a röszkei határral kapcsolatban.

Válsághelyzet: Uniós válaszok nélkül?

Pattanásig feszült a helyzet Röszkénél, ahol elfogyott a Szerbiában rekedt menekültek türelme és egy részük köveket dobálva áttörte a határt, ahol utóbb könnygáz és vízágyú fogadta őket. Továbbra is ezrek menekülnek Európába naponta, miközben az Unió mozdulatlanul figyeli az eseményeket.  Több ország is  visszaállítja a határok ellenőrzését a szabad mozgás korlátozására, Magyarország pedig már Románia felé is kerítést építene. Az Unió kvóták alapján osztaná szét a menekülteket, erről viszont több tagja hallani sem akar. De akkor mi lesz a menekültekkel?

Vízágyút és könnygázt is be kellett vetni a röszkei határátkelőnél

A nők és gyerekek sírnak, többen kövekkel, fadarabokkal dobálják a rendőröket, akik folyamatosan vízágyúznak.  Néhány perccel ezelőtt mentők is érkeztek a helyszínre.  Jelenleg a világ legtöbb hírcsatornája élőben számol be a helyszínről.

Válsághelyzet: áttörték a kerítést Röszkénél

A készenléti rendőrség felsorakozott egy kordon mögött és könnygázt is bevetett.  Páncélozott autók, vízágyú, több mint 100 TEK-es kommandóst és katonákat rendeltek a határhoz. Az újságírók becslése szerint körülbelül ezer menekült gyűlt össze az átkelőnél és folyamatosan azt kiabálják, hogy nyissák meg a határt.

Előzetes: Hatalmas a készültség a szerb-magyar határon Röszkénél

Napközben a határ túloldalán ragadt több ezer menekült közül sokan folyamatosan a kerítést rángatták és azt skandálták, nyissák ki a kaput. Közben a szerbek már Horvátország felé szállítják buszokkal a menekülteket. Az a határszakasz viszont tele van aknákkal, a 20 évvel ezelőtti balkáni háború miatt. A menekültválsággal kapcsolatos legfrissebb hírek 6-kor az RTL Híradóban.

Nagyon siettek, hogy éjfél előtt átérjenek

Volt, aki sírva fakadt, amikor kiderült, elkésett és már nem juthat be Magyarországra. Éjfélkor léptek életbe az új, szigorúbb szabályok, ezért több százan rekedtek a határ szerb oldalán. A röszkei közúti határtákelőt hajnal fél egykor zárták le. Addig kisebb csoportokban engedték át a menekülteket Magyarországra. Akiknek nem sikerült átjutnia, a határátkelőnél felállított kerítés előtt aludt.

Az illegállis határátlépés mától már bűncselekmény

Kedden délben rendőri erősítés érkezett a röszkei határátkelőhöz, a menekülteket hangosbemondón tájékoztatták arab tolmácsok segítségével a helyzetről. Mától bezárultak a kapuk, ahol a szerb határszakaszon hétfőn még 8850 menekült átjutott.

HATÁRZÁR: Tanácstalan emberek a drótkerítésnél

Így zárták le a szerb-magyar zöldhatár utolsó nyitott pontját is hétfőn este. A tehervagon hátulját teljesen beborították szögesdróttal. Az egyetlen út Magyarországra a röszkei közúti határátkelő maradt. Ahogy közeledett az éjfél, egyre többen gyűltek össze a határnál. A drótkerítéshez préselődve több százan várták, hogy beengedjék őket Magyarországra.

 

Lezárták a röszkei határátkelőt, több százan rekedtek a szerb oldalon

Hatályba lépett déltől a tömeges bevándorlás miatt kialakult válsághelyzet kihirdetéséről szóló kormányrendelet, mely Bács-Kiskun és Csongrád megyére érvényes. A rendelet március 15-ig él, de meg lehet hosszabbítani, akár többször is.

Előzetes: Éjfélkor léptek életbe az új, szigorúbb szabályok

Volt, aki sírva fakadt, amikor kiderült, hogy elkésett és nem juthat be Magyarországra.  A röszkei közúti határátkelőt hajnali fél egykor zárták le, utána már senkit nem engedtek át. Éjfél után három helyen is megrongálták a menekültek a kerítést, az új szabályok szerint ők bűncselekményt követtek el. A határ szerb oldalán rekedt menekültek egyre türelmetlenebbek, többen éhségsztrájkba kezdtek. A menekültválsággal kapcsolatos legfrissebb hírek hat órakor az RTL-Híradóban.

Százak vártak a határátkelőnél

Most már teljesen zárva van a déli határ, a zöldhatáron büntetlenül már egyáltalán nem tudnak átjutni a menekültek, csak a hivatalos átkelőket használhatják. A röszkei átkelőt ugyanakkor éjfél után bezárták. A szerb oldalon több százan várják, hogy kinyisson. Azokat, akik éjfél előtt bejutottak, éjjel kettőkor vonattal vitték Röszkéről az osztrák határhoz. A helyszínen van tudósítónk, Hujder Zoltán. 

Estére teljesen lezárták a magyar-szerb határt Röszkénél

Estére teljesen lezárták a magyar-szerb határt Röszkénél, ott ahol eddig ezrével érkeztek a menekültek. Egyrészt rendőrsorfal állta el a menekültek útját, majd a sínekre egy pengés dróttal ellátott vagont állítottak, így ott már teljes a határzár. Ez azt jelenti, hogy a menekültek most már csak a régi röszkei határátkelőnél jöhetnek Magyarország területére.

Gulyás: Nem tudnak mindenkit regisztrálni

Soha nem látott számban jöttek Magyarországra a menekültek a déli határnál a röszkei vasúti sín lezárásáig. Az ENSZ szerint Magyarország napközben már nem is próbálkozott az emberek regisztrálásával, a lehető leggyorsabban, vonatokkal vitték őket az osztrák határhoz: vagy Hegyeshalomba, vagy Szentgotthárdra. Gulyás Gergely, az országgyűlés fideszes alelnöke azt mondta, nem elég a kapacitás, ezért nem regisztráltak mindenkit.

Németország lezárta a határait! Rekord mennyiségű ember Röszkénél!

Németország szigorította határainak ellenőrzését, ennek hatására, a határ menti Rendőr-főkapitányságokat riadóztatták. A hétvégén közel 6000 menekült próbált Magyarországon keresztül eljutni Németországba, akiket a magyar hatóságok elfogtak és előállítottak.
 

Katonai konvoj érkezett Röszkére

Az éjszaka közepén hatalmas katonai konvoj érkezett Röszkére, ahová egyébként folyamatosan jöttek a menekültek is. Egy ideig nem küldtek újabb buszokat a mezőn felállított gyűjtőponthoz, emiatt sokan elbizonytalanodtak, de aztán az éjszaka közepén több tucat újabb busz érkezett a menekültekért.

A visszatoloncolástól tartanak


szerző:
2015.09.13. 18:30
A visszatoloncolástól tartanak

Ismét több száz menekült tört ki szombat este a röszkei gyűjtőpontról, mert nem akarták, hogy regisztrálják őket. Attól félnek, hogy Nyugat-Európából később visszatoloncolnák őket Magyarországra. Emiatt sokan vissza is fordulnak a magyar-szerb határnál. Úgy tudjuk, egyre többen indulnak inkább Horvátország felé.

DRÓN: Minden korábbinál többen vannak a röszkei gyűjtőponton

Keddtől bűncselekménynek számít majd, ha valaki átlépi a zöldhatárt. A rendőrök letartóztathatják, és akár azonnal visszatoloncolhatják Szerbiába. Több mint 2 ezer rendőr őrzi majd a déli határt. Köztük csaknem 900 végzős, rendészeti szakközépiskolás, akiket hétfőn tesznek esküt. A dronmedia.hu felvétele.

Szombaton is átkelhettek az osztrák határon

Újabb ideiglenes tábort építenek a Röszkéről érkező menekülteknek Vas megyében. Szombat hajnalban Szentgotthárdon kezdtek felhúzni egy 600 fős sátortábort, néhány méterre a határtól. Úgy tudjuk, ezen kívül is építenek még, hogy összesen kétezer embert tudjanak ellátni Vas megyében.

Buszok elé feküdtek a menekültek

Buszok elé ültek és feküdtek menekültek péntek este Röszkénél. Ezzel tüntettek a regisztráció ellen. Egyből Németországba akartak menni. A rendőröknek végül órákkal később sikerült meggyőzni őket, hogy menjenek a táborokba és működjenek együtt. Szombat délelőtt már fegyveres katonák is megjelentek Röszkénél.

Van, aki kézi magyar-angol szótárral igyekszik segíteni a menekülthelyzeten

Az egyik hazai mikroblogger úgy döntött, saját kezűleg is kiveszi a részét a röszkei határetkelőn kialakult helyzet megoldásából. Rögtönzött zsebszótárat készített, hogy ezzel könnyítse meg a helyszínen dolgozó magyar rendőrök dolgát, akik gyakran nyelvi akadályokba ütköznek a menekültekkel való kommunikáció során.

Felvétel arról, hogy dobálták nekik az ételt

Úgy bánnak velük, mint az állatokkal. Így kommentálta a világsajtó azt a videó felvételt, amin az látszik, hogy rendőrök ételt dobálnak a röszkei menekülttáborban lévőknek. Az emberek egymást taposva próbálják megszerezni a szendvicseket. A felvételek miatt a rendőrség belső vizsgálatot indított.
 

Embertelen körülmények a röszkei menekülttáborban

Megdöbbentő videó járta be az internetet, amely a röszkei menekülttáborban készült. A felvételen a rendőrök zacskóba csomagolt zsemléket dobálnak az emberek közé, akik szinte egymást fellökve próbálják meg elkapni az ételt.

Megdöbbentő felvétel szivárgott ki a röszkei menekülttáborból

A felvételen a rendőrök zacskóba csomagolt zsemléket dobálnak az emberek közé, akik szinte egymást fellökve próbálják meg elkapni az ételt. A közel háromszáz ember, aki bejutott a táborba, állítólag még mindig jobban járt, mint akik a szabad ég alatt éjszakáztak.

EMBERTELEN: Rendőrök dobálják a zsemléket a menekülteknek

Embertelen körülményekről beszél a világsajtó a röszkei menekülttáborban készült videó alapján. A felvételen az látszik, hogy rendőrök ennivalót dobálnak a menekülteknek, miközben ők egymást taposva próbálják elkapni a csomagokat. A videót egy osztrák politikus felesége készítette.

Előzetes: Kihallgatták a menekülteket rugdosó operatőrnőt

A Jobbik-közeli televízió azóta elbocsájtott munkatársát csütörtök este rendőrök vitték kihallgatásra, garázdasággal gyanúsítják. Hogy mit mondott a történtekről, megtudhatják 18:00-kor az RTL Híradóból.
 

Előzetes: Újra címlapon Magyarország!

Emberjogi szervezetek szerint állatként bánnak a röszkei menekültekkel a táborban. Azt, hogy mit mond a rendőrség, megtudhatják 18:00-kor az RTL Híradóból, ahol megnézhetik a botrányt okozó videót is.

Esővel és hideggel küzdenek Röszkén

Hujder Zoltán tudósítónk arról beszélt, hogyan kezelik a hatóságok az emberáradatot, és hogy hogyan bírják az emberek a rossz időt.

Bilincselés és könnygáz Röszkénél!

Kedd este majdnem kétszáz menekült nem állt meg határ után, hanem hangosan kiabálva Röszke felé indult. A rendőrök csak a település határában tudták megállítani őket. Két hangadót emeltek ki a tömegből, ekkor kellett bilincset és könnygázt használniuk. Közleményük szerint azért, mert többen rájuk támadtak. A több mint két órás menetelés és várakozás leginkább a gyerekeket viselte meg. 
 

Az egész világ elítéli a magyar operatőrt

A Röszkén kisgyerekbe is belerúgó magyar operatőrnő fotóját szinte mindenütt a világban címlapon közlik. A legnagyobb közösségi oldalon angol és magyar nyelven szégyenfalat nyitottak, koradélutánra már tizenkétezernél is többen látták, illetve írták meg véleményüket. Hogy egy ember elfogadhatatlan viselkedése milyen mértékben befolyásolhatja egy egész ország megítélést, azt most mindannyian érezhetjük. A független újságírás, a szakmában dolgozó kollégák nevében is mondjuk, hogy mélységesen szégyelljük magunkat, és mi kérünk bocsánatot László Petra helyett. 

Roppant feszült a helyzet Röszkénél és a Keleti pályaudvaron is

Szeptember 15-én hatályba lép az új menekültügyi törvény, ez pedig teljesen új körülményeket szül majd, és nemcsak az egész határvidéken.

Mi szégyelljük magunkat László Petra helyett

Ausztráliától Indián át az Egyesült Államokig bejárta a sajtót a keddi röszkei incidens híre. Illetve ez a felvétel, amelyen László Petra, az N1 tévé egyik operatőre, munka közben minden etikai és emberi normát semmibe véve kigáncsolt egy apát, aki gyermekével menekült. Az esetről a német RTL egyik riportere, Stephan Richter készített felvételt.

Fókusz 2015-09-09


szerző:
2015.09.09. 17:20
Fókusz 2015-09-09

Micsoda szégyen! - Egy magyar operatőr elgáncsolt egy menekülő férfit, karján a gyermekével Röszkén! Tettét az egész világsajtó közzétette! Így nyaraltunk mi - Németh Kristóf, Istenes Bence, Lilu és Sebestyén Balázs meséltek egzotikus útjaikról, volt aki videót is forgatott nekünk. Történelmi lépés - A magyar tánccsoport Amerika kedvence! Ott voltunk, amikor a Freelusion kedd este továbbjutott New Yorkban!

Patthelyzet a határon


szerző:
2015.09.09. 17:06
Patthelyzet a határon

Roppant feszült a helyzet Röszkénél és a Keleti pályaudvaron is. Szeptember 15-én hatályba lép az új menekültügyi törvény, ez pedig teljesen új körülményeket szül majd, és nemcsak az egész határvidéken. Mutatjuk azokat a felvételeket, amelyek az elmúlt 24 órában készültek.

Képriport: kitörtek a menekültek Röszkénél

Szerda délelőtt egy kisebb csoport kitört a röszkei táborból az autópálya felé. Ott megállították őket a rendőrök, és egy másik útra terelték őket. Enni, inni adtak nekik, a menekültek pedig nyugodtan várták a buszok érkezését.

Menekülteket rugdosott egy operatőr Röszkén

Erről két felvétel is készült. Az elsőt a német RTL riportere osztotta meg közösségi oldalán. A felvételen az látszik, hogy egy kisgyerekkel futó menekülő férfit egy rendőr próbál megállítani. Az egyenruhás végül nem szalad utána, viszont  szembekerül egy operatőrnővel. A világoskék inges nő először kitér a menekülő férfi elől majd elgáncsolja, és a gyermekkel együtt elesik. Az Index felvételén ugyanez a kék inges operatőrnő előbb egy fiatal férfit, majd egy kislányt rúg meg, miközben ők áttörnek a felsorakozó rendőrök között. Este kiderül, hogy az operatőr a Jobbikhoz közel álló N1 tévénél dolgozott és azonnali hatállyal elküldték.

 

Többször próbáltak áttörni a menekültek Röszkénél, egyre nő a feszültség

A regisztrációra váró menekültek többször is kísérletet tettek az áttörésre, a rendőrök pedig kétségbeesetten próbálták őket visszatartani. A többség sikerrel futott el, és a környező szántóföldekre, illetve a kukoricásba menekült.

Fókusz 2015-09-08


szerző:
2015.09.08. 17:20
Fókusz 2015-09-08

Váratlan áldás - Zsuzsa azt hitte, hogy nem eshet már teherbe, így csak hét hónaposan tudta meg, hogy gyermeke lesz. Rékasi visszatért - Balesete óta először látogatta meg a kollégáit, de már most dolgoznia kellett. Kétségbeejtő helyzetben - A rendőrök nem tudták visszatartani a Röszkénél kitörő menekülteket, volt, aki a kukoricásba menekült.

Menekülnek: áttörési kísérlet Röszkénél, egyre nagyobb tömeg a Keletinél

A regisztrációra váró menekültek többször is kísérletet tettek az áttörésre, a rendőrök pedig kétségbeesetten próbálták őket visszatartani. A többség sikerrel futott el, és a környező szántóföldekre, illetve a kukoricásba menekült. Így volt ez hétfőn is, akkor több százan indultak útnak gyalog a déli határtól nyugat felé.

TÖMEGHISZTÉRIA: Elképesztő felvételek a röszkei gyűjtőpontról

Alig egy éves ez a gyerek. Úgy kellet kimenteni a tömegből. Nem lett baja, de zokogva ölelte magához az anyja.  Amikor a várakozók észrevették, hogy majdnem megtelt a csuklós busz, elkeseredettt harc kezdődött a helyekért. A hisztérikus állapotba került nőket és férfiakat a rendőrök húzták ki a tömegből. Attól féltek, hogy agyontapossák egymást az emberek.

Előzetes: Ellátás nélkül, 3-4 fokos hidegben éjszakáztak a menekültek

3-4 fokos hidegben vacogták át az éjszakát a menekültek egy mező közepén, a röszkei gyűjtőponton, mindenféle ellátás nélkül. Csak a civilek segítettek nekik, sátrakkal, takarókkal és hálózsákokkal. Az itt éjszakázók fele nő és gyerek volt. Ide hozták azokat  a menekülteket is, akik az este elindultak az M5-ös autópályán Budapest felé, de a rendőrök visszafordították őket. Az emberek nem értették, miért nem mehetnek a menekülttáborba. Részletek este hatkor az RTL Híradóban.

Előzetes: Áttörték a rendőrsorfalat a menekültek Röszkénél

Vannak, akik napok óta hiába várnak arra, hogy a regisztrálást végző táborba szállítsák őket. Egy mező közepén kellett ülniük, a 3-4 fokos hidegben sokan ott is éjszakáztak. Ha néha megérkezett egy-egy busz, hatalmas tülekedés alakult ki, hogy felférjenek. Gyerekeket kellett kimenteni a tömegből. A röszkei káosz képeit megmutatjuk este hatkor a híradóban.

Gyalog indultak Budapestre


szerző:
2015.09.07. 21:30
Gyalog indultak Budapestre

Továbbra is nagyon feszült a helyzet a magyar-szerb határon, Röszkénél. Menekültek egy csoportjának este sikerült áttörni a rendőrsorfalat a tábornál, és több száz menekült gyalog indult el az M5-ös autópályán. Ráadásul a forgalommal szemben indultak el Budapest felé, a sztráda egy szakaszát lezárták. Azt kifogásolják, hogy a túlzsúfolt táborban továbbra is lassú az ügyintézés, miközben minél hamarabb szeretnének Németországba jutni. Egy ideig a rendőri fellépés ellenére sem hátráltak meg. Később azonban rájöttek, hogy túl messze van Budapest, ezért mostanra a menekültek nagy többségét visszavitték a röszkei táborba.

Továbbra is feszült a helyzet Röszkénél

Úgy tűnik, hogy vasárnap este óta most Röszkén a legfeszültebb a helyzet, ahová sok menekült érkezett. Rengetegen vannak a határtól 800 méterre lévő gyűjtőponton, aminek közvetlen közelében ott van kollégánk, Lőrinc Ferenc.

Szakadó esőben indultak el Röszkéről

Mostanra már megnyugodtak a kedélyek, de pattanásig feszült a helyzet Röszkénél az éjjel. Kiabálálás, lökdösődés is volt, amikor 500 menekült Szeged és Budapest felé indult az egyik ideiglenes gyűjtőpontról a szakadó esőben. Voltak, akik az autópályára akartak feljutni, hogy akár gyalog is a fővárosba jussanak, de a rendőrök megállították őket. Stábunknak többen is azt mondták: fáznak, éhesek és betegek, elegük van a várakozásból.
 

PATTHELYZET: Pattanásig feszült a helyzet Röszkénél

Szabadságot, skandálják a menekültek és tovább akarnak nyomulni, a rendőrök azonban ezt nem engedik. Azonnal hatalmas kavarodás alakul ki a körforgalomnál. A rendőrök egymásba karolnak, csak így tudják megakadályozni, hogy a menekültek áttörjenek közöttük a sztráda felé.
 

Röszkén is kitörtek a menekültek

Kitörés Röszkénél – több száz menekült tört ki délelőtt a röszkei hangárból, ahová a rendőrök szállítják a zöldhatáron érkezett embereket. Azonnal hajtóvadászat indult utánuk a tanyavilágban, akik pedig nem jutottak ki a táborból folyamatosan azt skandálják a kerítésnél, hogy Freeedom, Freedom, vagyis szabadság.

Menekült-válság: nem csillapodnak a kedélyek

A menekültek pénteken kitörtek Röszkénél is, több százan hagyták el a hangárt, ahová a rendőrök szállítják a zöldhatáron érkezett embereket. Azonnal hajtóvadászatot indítottak utánuk a tanyavilágban. A Fókusz riporterei a menekültek között töltötték az éjszakát is.

A menekültek kálváriája tovább folytatódik

Több száz menekült tört ki a röszkei gyűjtőponttól nem messze lévő hangárból. A rendőrök hajtóvadászatot indítottak, hogy összegyűjtsék az autópálya felé rohanó menekülteket. Közben a Keleti pályaudvartól szintén több százan indultak el gyalog Ausztria felé.

Előzetes Kitörés Röszkénél


szerző:
2015.09.04. 14:34
Előzetes Kitörés Röszkénél

Több száz menekült tört ki péntek délelőtt a röszkei hangárból, ahová a rendőrök szállítják a zöldhatáron érkezett embereket. Azonnal hajtóvadászat indult utánuk a tanyavilágban, akik pedig nem jutottak ki a táborból folyamatosan azt skandálják a kerítésnél, hogy Freeedom, Freedom, vagyis szabadság. Részletek 18:00-kor az RTL Híradóban.

Fókusz 15-08-26


szerző:
2015.08.26. 19:25
Fókusz 15-08-26

Fókusz: Ciki a cumi? - Van, aki 2 évesen eldobja, más még öt éves korában is ragaszkodik hozzá! Mit mondanak a híres anyukák és szakértők? Robban a bomba - Nemsokára indul Sebestyén Balázs új showműsora! Először a Fókuszban mutatunk részleteket, és leleplezzük a sztárszereplőket is! Nyóckerből Dubajba - Dopeman egy sejk meghívására érkezett a felhőkarcolók városába, csupa luxus lett az élete!

2 ezer rendőrt vezényelnek át


szerző:
2015.08.26. 18:40
2 ezer rendőrt vezényelnek át

A határkerítésen engedtek át menekülteket a rendőrök. Az AP hírügynökség felvételei alapján az országos rendőrfőkapitány vizsgálatot indított az ügyben. Papp Károly egyébként szerdán bejelentette, hogy több mint 2 ezer rendőrt vezényelnek szeptember közepétől a déli határra, és azt ígérte, a közbiztonság nem romlik majd az országban az átcsoportosítás miatt.

Egyetlen nap alatt 2330 menekült jött

Újabb nap – újabb rekord Röszkén. Csak kedden és csak Csongrád megyében 2330 menekült érkezett a zöldhatáron magyar területre. Többségük a Szeged-Szabadka közötti vasútvonalon gyalogolt.

Könnygáz a menekültek ellen Röszkén

Az idegenrendészeti állomáson segítségért tüntettek a menekültek. Sokaknak gyerekekkel együtt kellett szakadó esőben a szabad ég alatt éjszakázniuk, mert a tömeg miatt lassan haladt a regisztrációjuk. A konfliktusban senki sem sérült meg.

Az eddigi legnagyobb menekültcsoport érkezésére számítanak

A rengeteg ember miatt a regisztráció nagyon lelassult, ami nagyon megviseli a fáradt és éhes családokat. Az önkéntesek ételosztása mellett folyamatosan dolgoznak a civil mentősök is, és szerda estétől újabb, talán az eddigi legnagyobb csoportra számítanak a rendőrök és az önkéntesek.

Egyre fokozódik a menekülthelyzet: könnygázt kellett bevetni

Szerda délelőtt fél 11-kor könnygázt vetettek be Röszkén a menekülttábornál. Így akarták megakadályozni, hogy a megmozduló, nagyjából 200 fős tömeg ne jusson be a hangárba. Ők azért szerettek volna kitörni, mert nem akartak regisztrálni és ujjlenyomatot adni.

Fokozott menekültáradatra lehet számítani

A családok a több napig tartó macedón várakozás miatt kimerültek, éhesek és szomjasok így az önkéntesek vízzel és szendviccsel próbálnak segíteni rajtuk.

Egyetlen éjszaka alatt több ezer menekült lépte át a röszkei határt

1200-1500 menekült érkezik naponta Magyarországra, hétfőn viszont több mint 2 ezren jöttek és kedden még nagyobb tömegre számítanak. Többek között ezeket a menekülteket próbálta a hétvégén feltartóztatni a macedón kormány.

Az eddigi legnagyobb menekültáradat

Az eddigi legnagyobb menekültáradat Röszkénél. A rendőrök sem tudták megállítani azt a félezres tömeget, amelyik hétfő kora este lépte át a határt Röszkénél a horgosi vasútvonal mentén. A rendőrök kedd estére újabb, az eddiginél is nagyobb tömegre számítanak.

Embercsempészekre vadásztak a sztrádán

Embercsempészekre csaptak le a csongrádi rendőrök. Az akcióban tizenegy olyan embert kaptak el, akik pénzért szállították a menekülteket, sokszor embertelen körülmények között. Volt olyan kisteherautó, amiben 31 ember zsúfolódott össze. Az autópálya röszkei felhajtóján egy 5 kocsiból álló konvojban összesen 39 szír utazott, az őket szállító szerbek közül egy elmenekült, őt még keresik.

Hálózsákok segítségével jutnak át az új drótakadályon a menekültek

A Délmagyar.hu információi szerint legalább három helyen sikerült átmászniuk Röszkénél az illegális határátlépőknek a határzáron. A rendőrök már várták őket.

Több mint 300 menekült gyerek jött egy nap alatt

Minden eddiginél több: 1628 menekültet – köztük 323 gyermeket – fogtak el a rendőrök Csongrád megye déli részén péntek és szombat hajnalban a zöldhatáron.

Halálos baleset: elaludhatott a sofőr

Egy férfi meghalt, két nő súlyosan megsérült, amikor két román autó összeütközött az M5-ös autópálya Röszke felé vezető oldalán. Információink szerint az egyik sofőr elaludhatott, ezért hajtott bele az előtte haladó kocsiba.

Rohamrendőrök a röszkei menekülttábornál

Szabadságért és az ENSZ képviselőiért kiabáltak csütörtök kora este menekültek a röszkei ideiglenes táborban. Több rendőri egységet is odavezényeltek, de végül nem kellett beavatkozniuk. Közben a menekültkérdésről tárgyaltak az Európai Unió vezetői Brüsszelben. Orbán Viktor azt mondta: a menekülteken segíteni kell, a bevándorlókból azonban nem kér Magyarország. A kormányfő ugyanakkor bezárná az összes menekülttábort. Az MSZP szerint a kormány pártpolitikai célokra használja fel a halál elől menekülő szerencsétleneket.

A röszkei határátkelésért is fizetni kell

Röszkénél csak pénzért lehet beautózni Magyarországra, és kifelé, Szerbia felé is fizetni kell. Azt, hogy a néhány száz méteres szakasz díjköteles lett, a Délmagyarország című lap vette észre.


 

Gina buktatta le a drogcsempészt


szerző:
2014.10.24. 18:15
Gina buktatta le a drogcsempészt

Gina buktatta le a bolgár drogcsempészt. A röszkei határállomás drogkereső kutyájának komoly érdeme volt abban, hogy megtalálták a csaknem 20 millió forint értékű kábítószert még januárban, a nyomozást a napokban zárta le a rendőrség. 

Fókusz 13-01-24


szerző:
2013.01.24. 20:55
Fókusz 13-01-24

Fókusz: Boldogság, gyere haza! - Lass Bea végigzokogta az X-Faktort. Vajon azóta megtalálta önmagát és a szerelmet? Reszkessetek! - Míg az ország legszélén élő társai állandó félelemben élnek, Irénke egész nap a határsértőkre vadászik. Ilyet akarok! - Melyik híresség fényképét visszük magunkkal a fodrászhoz, a stylisthoz és a plasztikai sebészhez?

Irénke, az önkéntes Rambo


szerző:
2013.01.24. 20:13
Irénke, az önkéntes Rambo

Irénke embercsempészek és illegális határsértők útját állja. A röszkeiek tanyáin és házaiban élő civilek a maguk módján csípik el a betolakodókat.

Exkluzív interjú a határon nyomorgó menekültekkel

Csaknem 500 menekült vár Szabadka mellett arra, hogy illegálisan az Unióba szökhessen a magyar határon át.

Harminc határsértőt fogtak hőkamerával

A határszélre telepített hőkamera képein látták meg, hogy egy nagyobb csoport gyalogol Magyarország felé a zöld határon.

Vizeletből is kotyvasztanak hamis parfümöt

Fagyálló, különféle baktériumok, gyakran emberi vizelet, ezek is lehetnek a hamis parfümökben.

Fegyvercsempészt fogtak Röszkénél

Kabátjába varrva akart átcsempészni a magyar határon fegyvereket és lőszereket egy osztrák férfi Röszkénél.

Torlódás a határokon


szerző:
2010.12.24. 10:54
Torlódás a határokon

Röszkénél kifelé 1-2 órát is kell várni. Záhonynál a teherforgalomban alakult ki hosszasabb várakozás.

6 órás rostokolás Röszkénél


szerző:
2010.08.14. 11:06
6 órás rostokolás Röszkénél

Szombaton délelőtt főleg Záhonynál, illetve Röszkén van nagyobb várakozási idő.

Már csak befelé van sor Röszkénél

Azoknak, akik Röszkénél szeretnének Magyarországra lépni, továbbra is két órát kell vesztegelniük.

Röszkén lelték meg az ellopott luxusautót

Samuel Eto'o, a BL-győztes Internazionale kameruni származású csatára Milánóból négy hónapja ellopott Bentley-jét találták meg a magyar rendőrök.

Röszke: Kétórás sor


szerző:
2010.07.18. 15:27
Csónakon próbálta férjét becsempészni az országba

A motorcsónak egy tréleren volt, abban rejtőzött el a férfi a határátlépésnél.

Csúcsforgalom Röszkénél


szerző:
2010.07.17. 11:50
Vendégmunkások özönlötték el Röszkét

Két órát kell várakozni a járműveknek a röszkei autópálya határátkelő kilépő oldalán.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való