KERESÉS search-close

prosztatarák

29 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "prosztatarák"

MOVEMBER: bajszot növesztenek, így hívják fel a figyelmet a prosztatarákra

Ha november, akkor indul a Movember - immár 10 éve Magyarországon is. Ismert és civil férfiak csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, hogy egy hónapig bajszot növesztenek, hogy így hívják fel férfitársaik figyelmét a prosztatarák fontosságára. A betegségben évente 1500-an halnak meg itthon, 80 százalékuk csak akkor kerül orvoshoz, ha már áttéte van. Éppen ezért fontos, hogy 40 éves kor felett menjen el minden férfi évente szűrésre.

Fontos a prosztatarák-szűrés!

95 ország 650 városában motoroztak ma azért férfiak, hogy felhívják a figyelmet prosztatarák-szűrés fontosságára. Csak Magyarországon évente 4000 esetet fedeznek fel, és 1500 férfi belehal a betegségbe, amit ha időben észrevesznek, gyógyítható. Éppen ezért fontos, hogy 40 éves kor felett menjen el minden férfi évente szűrésre.

Motorosok a prosztatarák ellen


szerző:
2018.09.27. 08:05
Motorosok a prosztatarák ellen

A férfiakat érintő betegségnek csak akkor van tünete, ha a daganat már előrehaladott állapotban van, ezért is fontos a rendszeres szűrés.

Bajusszal hívják fel a figyelmet a prosztatarákra

Vége a bajusznövesztésnek. Ezzel novemberben most már évek óta a prosztatarák veszélyeire hívják fel a figyelmet. A lényeg, hogy a férfiak egy hónapon át nem borotválkoznak, ehelyett arra ösztönzik egymást, hogy menjenek el prosztatarák szűrésre. Ez azért is fontos, mert minden évben több, mint háromezer új beteget diagnosztizálnak.

 

Motorosok a prosztatarák ellen


szerző:
2017.09.26. 08:15
Motorosok a prosztatarák ellen

A hétvégén rendezték meg a világ legnagyobb motoros jótékonysági felvonulását, amivel a prosztatarák megelőzésére és a szűrés fontosságára hívják fel a figyelmet. A felvonulás 90 ország, 600 városában, mintegy 70 ezer elegáns motoros egyidejű részvételével zajlott, beleértve Budapestet is. Itthon több száz motoros teljesítette a 27 km-es futamot.

Figyelem! – Kampány a prosztatarák ellen!

A Magyar Rákellenes Liga hetedik éve csatlakozott ehhez a kampányhoz. Nagyon fontosnak tartják a megelőzést, mert évente 1000 beteget veszítenek el az orvosok, azért mert a páciens nem vette komolyan szűrővizsgálatok fontosságát. Ha időben megyünk orvoshoz, megelőzhetjük a nagyobb bajt. Járjunk szűrésekre!

Szacsvay László megszívlelendő dolgot üzent a női nézőinknek

Először is, ami a legfontosabb, a prosztatarák gyógyítható, ha időben felfedezik a kialakult betegséget. A színművész is erre hívja fel a figyelmet, és arra kéri az összes nőt, hogy hassunk szeretteinkre, és kísérjük el az urakat a prevenciós vizsgálatokra.

Ujlaki Dénes: „Fiúk, vigyázzunk! Oda kell figyelni!”

A színművész most töltötte be 73. életévét, aktívan játszik és imádja a munkáját. Sajnos ez nem volt mindig így. Nem olyan rég átesett egy szörnyű betegségen, mely a férfiak nagy százalékát érinti. Prosztatarákot diagnosztizáltak nála. Szerencsére a művész úr időben vizsgáltatta ki magát, így nem történt tragédia a dologból. Fontos, hogy figyeljünk oda magunkra, ezt üzenni Ujlaki Dénes.

A korai stádiumban lévő prosztataráknak vannak tünetei? – Figyeljünk magunkra, életet is menthet!

A férfiak körében ez az egyik leggyakrabban előforduló daganatos megbetegség. A prosztatarák kezdeti stádiumának nincsenek egyértelmű tünetei, habár ha az illetőnek megváltoznak a vizelési szokásai, esetleg fájdalmassá válna, akkor azonnal forduljunk orvoshoz. A rendszeres szűrővizsgálatokkal pedig megelőzhetjük a nagyobb bajokat. Megérdemeljük, óvjuk egészségünket!

Az elhízottak nagyobb veszélyben

Már napi húsz perc biciklizés is harmadával csökkenti a prosztatarák kialakulásának esélyét, mondja a Semmelweis egyetem urológiai klinikájának vezetője. Az elhízott, 50 feletti férfiak vannak a legnagyobb veszélyben, ezért is fontos a rendszeres mozgás és az évenként elvégzett ellenőrzés. A klinika idén másodszor hirdetett ingyenes szűrőprogramot, a 120 hely egy nap alatt betelt.

Indul a „Movember” kampány

Több ezer férfi növeszt november elsejétől bajuszt országszerte, hogy így hívja fel a figyelmet a prosztatarák szűrés fontosságára. Magyarország nyolc éve csatlakozott a Movember mozgalomhoz, azóta ugyan egyre többen, de még mindig csak néhány ezren mennek el szűrésre évente. Pedig a prosztatarák, ha időben felismerik, gyógyítható. A szervezők azt mondják, azt szeretnék elérni a kampánnyal, hogy ciki legyen, ha valaki nem foglalkozik az egészségével.

Movember: Bajusszal a prosztatarák ellen

Movember: A kampány neve az angol bajusz és a november szó összevonásából ered. Ausztráliából indult a kezdeményezés, Magyarország nyolc éve csatlakozott. Minden évben több ezer férfi növeszti a bajuszát egész novemberben, hogy így üzenje a világnak, el kell járni prosztata-rákszűrésre. Magyarországon évente csaknem 1600 férfi hal meg ebben a betegségben, többségüket meg lehetne gyógyítani, ha időben kiderülne a betegségük. A kampánynak köszönhetően évről évre egyre többen mennek el szűrésre, de még így is nagyon kevesen, tavaly is csak néhány ezren voltak.

Rákkal küzd Ben Stiller


szerző:
2016.10.05. 17:25
Rákkal küzd Ben Stiller

Ben Stiller is aközé a 180.000 amerikai férfi közé tartozik, akik prosztatarákkal vették fel a harcot. Kedden egy személyes hangvételű esszét osztott meg egy netes portálon a küzdeleméről: két éve diagnosztizálták nála a daganatot.

Movemberben a bajusz minden formája menő

Magnum bajusz, vendégbajusz, huszárbajusz, novemberben az arcszőrzet minden formája jöhet! A kezdeményezés több évtizede indult Ausztráliából, és évről-évre számos híresség csatlakozik hozzá. Többek között George Clooney, Tom Hanks és Jared Leto is növesztett már bajuszt, de Ganxsta Zolee, Heilig Gábor, Sipos F. Tamás vagy a Belmondo zenekar is vállalta, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a prosztatarák veszélyére.

Fókusz Plusz 2015-11-21


szerző:
2015.11.21. 18:50
Napi Doktor: hogyan előzhető meg a prosztatarák?

A prosztatarák a második leggyakrabban halált okozó rákos megbetegedés Európában, pedig ha idejében felfedezik, akkor gyógyítható. A diagnosztizált betegek közel fele mégis belehal. Éppen ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni a szűrés fontosságát, amire 40 éves kor felett minden férfinak évente el kellene járni.Vendégünk Dr. Kardos Róbert, urológus volt, akivel a megelőzés fontosságáról és az okokról, tünetekről beszélgettünk.

Chandra Wilson a rák ellen küzd

A Grace klinika Miranda Bailey-je hatalmas megtiszteltetésben részesült 'A mell- és prosztatarák kutatásának egyesülete’ által szervezett anyák napi, jótékonysági villásreggelin.

Bajusszal a prosztatarák ellen


szerző:
2014.11.29. 18:30
Bajusszal a prosztatarák ellen

A november sokaknak a bajusznövesztésről szólt. Ám ez több volt mint egy hóbort, az akció résztvevői ugyanis a prosztatarák megelőzésére hívták fel a figyelmet. A kampány résztvevői adománygyűjtést is szerveztek a péntek esti bajuszbálon. Idén egy különleges mérőműszerre gyűjtöttek, amellyel a betegség akár már korai stádiumban megelőzhető.

 

A nők küldjék szűrésre a férjüket

Családfőmentő kampányba kezdett a Magyar Rákellenes Liga. Arra hívják fel a nők figyelmét, hogy küldjék el férjüket prosztataszűrésre. Évente 1600 férfi hal meg prosztatarákban, pedig az időben felfedezett daganat jó eséllyel gyógyítható.
 

Egy vérvétel és egy fél perces vizsgálat

Novemberben a beteg-szervezetek a prosztatarák-szűrésére hívják fel a figyelmet. Szacsvay László, színművész őszintén elmesélte az Egészségkalauznak tapasztalatait.

 

Ganxsta Zolee és Sipos F. Tamás egy hónapra eldobja a borotvát!

A két zenész egy jótékonysági mozgalomhoz csatlakozott, a prosztatarák megelőzésére szeretnék felhívni a figyelmet.

Bajusszal figyelmeztetnek a prosztatarákra

Itt a November, ami azt jelenti, hogy itt a Movember is - vagyis a bajusznövesztő kampány, amit már 6. éve rendeznek meg világszerte. Ennek a lényege, hogy a férfiak a bajuszuk megnövesztésével próbálják felhívni a figyelmet a prosztatarákra, és a szűrések fontosságára.

A prosztatarák végzetesebb, mint gondolták

A rákos férfiak fele ebbe a betegségbe hal bele - mutatták ki brit kutatók egy új tanulmányban.

Áttörés a prosztatarák korai felismerésében?

A Magyar Urológus Társaság elnöke szkeptikus, mert szerinte több ezer felfedezésből csak kevés állja ki az idő próbáját.

Öngyilkos lett Mario Monicelli


szerző:
2010.12.01. 19:14
Öngyilkos lett Mario Monicelli

Kiugrott a kórház ablakából Mario Monicelli.

Rákos a musicalkirály


szerző:
2009.10.25. 14:03
Rákos a musicalkirály

Prosztatarákot diagnosztizáltak Andrew Lloyd Webbernél.

Intenzíven a Lockerbie-merénylő


szerző:
2009.09.03. 09:32
Intenzíven a Lockerbie-merénylő

A prosztatarákban szenvedő férfi állapota annyira súlyos, hogy beszélni sem tud.

Könyvet ír a Lockerbie-merénylő

Az egyedüliként elítélt ügynök az ártatlanságát szeretné bizonyítani.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való