KERESÉS search-close

probléma

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "probléma"

Patkánytanya miatt kellett falat bontani egy zuglói óvodában

Patkánytanya miatt kellett falat bontani egy zuglói óvodában, így egy csoportnak otthon is kellett maradnia - erről az Index adott először hírt. Az ügyből politikai vita robbant ki a kerületben: Zugló párbeszédes polgármestere, Karácsony Gergely szerint a cég nem tudja rendesen ellátni a feladatát. A Fidesz szerint viszont rendben halad az irtás.
A XXI. század korábban már foglalkozott a "patkány kérdéssel", itt megnézheti a riportot.

 

Hód a panelházak között Szombathelyen

Hódot láttak a tízemeletes panelházak között Szombathelyen. A védett rágcsálót járókelők vették észre a szokatlan helyen. Vízügyesek szerint egyre több a hód Magyarországon és van, ahol komoly problémákat okoznak a patakokba épített gátjaikkal. Természetvédelmi szakemberek azonban azt mondják, még nem beszélhetünk túlszaporodásról. Látványosak, ám sokszor útban vannak a hódok által épített várak. A vízügyi szakemberek elmondják, miért.

Idén is lehet pályázni a Hégető Honorka díjra

Az RTL fiatalon elhunyt riporteréről elnevezett alapítvány 2003 óta díjazza a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberekről készült kiemelkedő tudósításokat. Március végéig olyan társadalmi problémákat bemutató alkotásokkal lehet nevezni, amelyek tavaly jelentek meg az online médiában vagy televízióban.

Curtis kijött az elvonóról

Curtis azt írta Instagram oldalán, teljesen új ember lett. Egyúttal köszönetet mondott azoknak, akik hittek benne. Curtis január elején közölte, hogy elvonóra megy. Egykori barátja és fellépőtársa, Majka tavaly augusztusban beszélt először arról nyilvánosan, drogproblémái miatt megszakítja a közös munkát Curtis-szel.

Reni Coelho: Az emberi problémák olyanok, mint a vizes cipő!

Reni Zsuzsunak tartott motivációs beszédet az emberi problémákról. A Coelho nyomdokaiba lépő lány szerint ahogy pocsolyába lépés után levesszük a vizes cipőnket, úgy a problémákon is túl kell lendülni.

Már tart a Száraz November

Aki csatlakozik, vállalja, hogy egyetlen korty alkoholt sem iszik ebben a hónapban. Nagyon sokan vannak, akiknek ez biztosan nem sikerülne, becslések szerint egymillió embernek van alkoholproblémája Magyarországon. Kutatásokból pedig az derül ki, egy magyar átlagosan 12 és fél liter tiszta alkoholt iszik évente.

„Mariannék nagyon meg vannak zuhanva”

Kefir és Mariann nem teljesítették a legutóbbi kihívást, így nem igazán tudnak kilábalni a letörtségből, ami előző nap eluralkodott rajtuk.

Kefir és Mariann közt folyamatos problémák vannak

Kefir és Mariann tanácstalanok voltak a páros kihívást követően. Az eddigi játékok olyan dolgokat hoztak ki a kapcsolatukból, amit rémálmukban sem gondoltak volna...

„Szakítás környékén voltunk”

Kefir és Mariann fontosnak tartották, hogy leüljenek beszélni Ágival és Csabával, és tudassák velük, hogy megfordult a fejükben, hogy feladják a játékot.

„Ez az egész kifordít minket önmagunkból!”

Solti Ádám úgy érzi, hogy a játékok nincsenek jó hatással a kapcsolatukra, és ő is teljesen kifordult önmagából a Nyerő Páros óta. Ha kíváncsi vagy, hogy mit gondol erről Ádám párja, nézd meg a videót!

A munkaerőhiány káros hatásai

A régióban Magyarországon okozhatja a legnagyobb problémát a munkaerőhiány - ez áll a Financial Times elemzésében. A brit gazdasági napilap szerint a gazdasági növekedés rovására mehet, hogy a magyar iparvállalatok 86%-a jelezte, hogy a munkaerőhiány korlátozni fogja a termelésüket.

CURTIS-ÜGY: „Élete végéig drogfüggő lesz, de nem kell használnia!”

Majka egy koncerten rúgta ki közös bandájukból Curtis-t, azaz Széki Attilát annak kokainfüggősége miatt. Vajon helyes döntés volt? Az RTL Híradó Bajzáth Sándor, addiktológiai konzultánst kérdezte –többek között-  arról, hogy mit kell csinálni, akkor ha szerettünk a drog csapdájába esik.

Nincs elég kukás a fővárosban

Valahol már nem tudják, mibe rakják a lakók a szelektív hulladékot, ugyanis az erre használt kukák tele vannak, mert nem jött értük a kukás kocsi. Van olyan lakó, aki arra panaszkodott Híradónknak, hogy tőle hetek óta nem vitték el a hulladékot. Más nem meri bevinni a teli kukáját az utcáról, mert nem tudja, mikor jön végre a kukás kocsi. A Fővárosi Közterület-fenntartó szerint 10 kerületben is késnek a szállítással, mert nincs elég dolgozójuk.

Traktorra ült a polgármester is

Kevés a közmunkás, nincs, aki rendben tartsa a településeket - erre panaszkodnak Győr-Moson-Sopron megyei polgármesterek. Van, aki gépek beszerzésével próbálja csökkenteni a munkát, máshol a településvezető maga ül traktorra, hogy nyírja a füvet - számolt be róla a Kisalföld.

 

A Ryanair utasai megérkeztek, de a csomagok nem

A Ryanair földi kiszolgálását a török tulajdonú Celeby végzi a Liszt Ferenc Repülőtéren. A cég dolgozóinak a feladata többek között az is, hogy a csomagtérbe kerüljenek a bőröndök. Tőlük kérdeztük, hogyan indulhatott el vasárnap a gép az összes csomag nélkül? Ők viszont a légitársasághoz irányítottak, mondván ez nem az ő hatáskörük.

Tarlós: Ilyen többet nem lesz

Ilyen körülmények között nem lesz többet Red Bull Air Race a fővárosban - ezt mondta Híradónknak a főpolgármester. Tarlós István szerint túl sok zajjal és túl sok közlekedési dugóval járt a verseny. Az LMP szerint a főpolgármester hamarabb is észbe kaphatott volna, hiszen a verseny az előző években is ugyanilyen problémákkal járt.

 

Amikor Ambrus Attila először találkozott okostelefonnal és bankautomatával...

A Viszkisnek sok időbe tellett, mire felvette a ritmust azzal a sok változással, ami a börtönben töltött évei alatt ment végbe. Így volt például az okostelefonokkal, az új típusú televíziókkal és a bankautomatákkal is!

Újabb áldozatot szedett a tengerbe dobott hulladék

1972-ben június 5-én nyílt meg Stockholmban „Ember és bioszféra” címmel az ENSZ környezetvédelmi világkonferenciája. „Az embernek alapvetően joga van a szabadsághoz, egyenlőséghez és a megfelelő életfeltételekhez olyan minőségű környezetben, amely emberhez méltó és egészséges életre ad lehetőséget.” A konferencia ezt a napot határozatában nemzetközi Környezetvédelmi világnappá nyilvánította.

Kertész Vilmos: „Köszönöm, Magdusom!”

Úgy tűnt, Vilmos végképp lemondhat a díszpolgári címről, és engednie kell a zsaroló Urbánnak. Aztán egy váratlan csoda hirtelen mindent megoldott…

ÉNB JOE: „Lali csak magára gondol!”

Joe, a Budapesttől kb. 180km-re fekvő, pár száz lelkes csendes kis településre menekült a problémák elől. Hogy, pontosan mi elől? Arról a Fókusz stábjának mesélt! Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogy Lali, hogyan reagált a történtekre, azt ITT nézheted meg!

Problémás gyermek az osztályban: mit tehetnek a szülők?

Mi a teendő, ha a gyerekünk osztályába jár egy problémás, esetenként ön- és közveszélyes, vélhetően sajátos nevelési igényű gyerek? Kinek és hogyan kéne kezelnie egy ilyen problémát? Megyeri Gabriella újságíró a napokban írt saját tapasztalatáról a WMN.hu-n. Mivel a teljes szülői közösség egyetértett abban, hogy a helyzet tarthatatlan, a szülők a területileg illetékes Tankerületi Központhoz fordultak.

Titkos üzenet a barátnőnek


szerző:
2018.03.19. 18:00
Titkos üzenet a barátnőnek

Hiszti? Késések? Gyerekes viselkedés? Attila „papírocskákra” írta problémáit, amiket barátnőjének, Szintinek szánt. Az utolsó cetli azonban hatalmas meglepetést rejteget…

Berényi Balázs buliján elszabadul a pokol!

Hét évvel ezelőtt történt, hogy a fiatal Berényi házi bulit rendezett. Elsőre jó ötletnek tűnt, hiszen minden adott volt egy fergeteges szórakozásra, de azzal nem számoltak a fiatalok, hogy egyszer csak elszabadul a pokol, és már nem ők irányítják a történéseket.

Orvost kellett hívni Rózsához

Rózsa meglátogatta Kornélt, azonban a lány hirtelen rosszul lett, és az aggódó fiú azonnal hívta az ügyeletet. Ekkor toppant be Lili és egy orvos, és magukkal vitték a kismamát.

A teljes adásért kattints IDE!

Hajnal Jani kutyabaja


szerző:
2018.01.31. 08:05
Hajnal Jani kutyabaja

Nyáron mutatta be Hajnal Jani újdonsült kutyusát, Tiplit itt a Reggeliben. Azóta eltelt fél év, és Janinak most kutyagondjai akadtak. Eljött hozzá Korom Gábor, a mi kutyaszakértőnk, hogy megoldást találjunk a bajokra.

Survivor Benedek a sporttal küzdötte le alkoholproblémáit

A 2017-es Survivor játékosa a Reggeliben bevallotta, hogy évekig alkoholproblémákkal küzdött, azonban nemrég életmódot váltott, és a sport segítségével tudta leküzdeni az alkohol utáni sóvárgását.

Vaddisznók járnak a házak között Miskolcon

Még mindig komoly gondokat okoznak a vaddisznók Miskolcon. A lakók azt mondják, sötétedés után már nem mennek utcára, mert félnek. Az önkormányzat megoldást ígér. Tavaly kilövési engedélyt adtak ki az állatokra, ennek ellenére újra sok a vaddisznó.

Isten hozott a nagyvilágban, Lotti!

Dóri és Marci kislánya hat héttel korábban érkezett, teljesen váratlanul. Így a stáb lemaradt a baba érkezéséről, de szerencsére az édesapa készenlétben volt, és videóra vette a csodálatos pillanatot.
 

Megoldás nélkül: halálos áldozatot követelt a veszélyes szakasz

Karácsony előtt két nappal egy 12 éves kisfiút elütött a vonat Tatabányán. A nyílt pálya mellett játszott, amikor a tragédia történt. A várost megrázta a hír, legfőképpen azért, mert ez már nem az első ilyen baleset volt ugyanezen a helyen.

Bazsi figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral küzd?

Bálint fiával, Bazsival az utóbbi időben sok gond van az iskolában, ugyanis az osztályfőnöke szerint a fiú egyre súlyosabb figyelemzavarral küzdködik, és gyógyszeres kezelésre van szüksége. Bazsi tanára a fiú rossz viselkedése miatt azzal fenyegette meg a fiút, hogyha ezt így folytatja, nem mehet el a kirándulásra sem. Bálint a kezébe vette az ügyet, beszélt az osztályfőnökkel, Zsófinak pedig világosan elmondta, hogy ő nem fogja hagyni,  hogy Bazsit "bedrogoztassák".

Illegális hajófoglalás + ideges tulaj = ?

Mivel a csapat már több mint 10 órája úton volt, és mindeközben beesteledett, úgy döntöttek, hogy elfoglalnak egy hajót, a probléma azonban csak akkor kezdődött, amikor megjelent a fedélzeten a tulaj is...

Elfüstölt a banda alatt a turnéjárgány

Míg a csapat a kacskaringós vidéki utakon próbált eljutni Párizsba, kisbuszuk felmondta a szolgálatot, és nem csak a motor, de az időbeni érkezésről szőtt terveik is füstbe mentek így.

HPV: hiánycikk az oltás


szerző:
2017.11.23. 18:16
HPV: hiánycikk az oltás

Országos hiánycikk a HPV elleni védőoltás. Erről esőként a Magyar Nemzet írt. A vakcinát gyártó cég ugyanis nem bírta teljesíteni a sok megrendelést, így jelenleg sem a patikákban, sem a rendelőkben nem lehet beszerezni a négy illetve kilenc törzs ellen védő oltóanyagot.

 

A repülő elment, a csapat pedig szétesett...

Mórocz Tomi figyelmetlensége miatt ugrott a párizsi koncert, és a csapat Barcelonában ragadt. Azonban szerencsére sikerült kitalálni egy B opciót!

Probléma adódott a szülőszobán!

Hiába vajúdott aktívan Kriszta, a baba csak nem akart előbújni. Az orvos szerint ennek sajnos több oka is lehet. 

Úristen! Mi történt Vili bácsival?

Valószínű nagyon nagy a baj…

Kertész Vilmos, most nagy bajban vagy!

De nemcsak ő, hanem Bözsi mama is…

Nem fogod elhinni, milyen játékot barkácsolt a szigetlakóknak Istenes Bence!

Berci kétségbeesetten kérte a Survivor műsorvezetőjének segítségét, ugyanis a játékkészítők állítólag az első egyéni védettségi játékra nem találtak ki semmit. Micsoda szerencse, hogy Istenes Bence a 45 fokos kánikula ellenére össze tudott dobni egy kis faépítményt!

Mit tegyünk, ha nem alszik jól a gyermek?

Az iskola és az ovoda indulása, bizony magával hozza a korai kelést. De mi a teendő ha a gyerkőc nem tud korán elaludni? Dr. Gyarmati Andrea gyerekgyógyász válaszol!

Gyógyító harci kutyák? Mutatjuk!

Bár börtönbüntetés jár érte, Magyarországon is egyre több illegális kutyaviadalt rendeznek. A Fókusz három évvel ezelőtt kinyomozta, hogy még azok az állatok is életre szóló lelki és fizikai sebeket szereznek, amelyek végül győztesen kerülnek ki a ketrecből.

Következő rész (2017. augusztus 29.)

Bandi perében ítélet születik. Vajon Péter és Natasa felvállalják, hogy járnak? Aliz és Kristóf megoldást találnak a hitel-problémára. Vajon Ágnesék megtalálják Lizát?

Valami bűzlik Királyszentistvánon

A helyiek azt gyanítják, hogy a néhány éve majd 5 milliárd forintból épült hulladékkezelő telepről jön a bűz. A problémát többször is jelezték a kormányhivatalnak, úgy tudni bírságot is kapott az üzemeltető. Kérdéseinkre azonban ma a hivataltól nem kaptunk választ.

Ismerd fel az érzelmi evés problémáját!

Elekes Enikő, személyi edző, gastro coach avatta be Annát és Mikit

Emília sem érti: mi lelte Berényi Miklóst?

A cégvezető ismét botrányosan viselkedett…

Naponta kell jelenteniük a kórházigazgatóknak

Naponta kell jelenteniük a kórházigazgatóknak az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak, akkor is, ha nem történt semmi rendkívüli. Erről a Népszava írt elsőként. A lap úgy tudja, ezt azzal indokolták, hogy a fenntartó és a minisztérium nem szeretné, ha a sajtóból értesülnének a problémákról. Híradónknak több kórházigazgató is elmondta, hogy kaptak ilyen utasítást, de nyilatkozni egyikük sem akart. A kórházfenntartó szerint minderre azért van szükség, hogy időben tudjanak cselekedni, ha valamilyen probléma van.

Gyermekkori étkezési zavar: hol rontjuk el?

Tóth Gábor táplálkozás kutató és Antali Zita gyermek pszichológus segítségével jártunk utána a problémának, mely már sajnos kisgyermek korban is jelentkezhet.

Berényi Miki: „Mert engem ez az egész most már egyáltalán nem érdekel”

Bandi tárgyalása vészesen közeleg, és úgy tűnik, a fiatal fiú teljesen magára maradt.

Előző rész (2017. május 25.)

Vajon kiderül, mit akar Brigitta Ágnestől? Aliz rádöbben, hogy jobb, ha titokban tartják az érdekházasságot. Vajon Bözsi kikotyogja Aliz és Kristóf titkát? Rudit óriási bajba keverik a gyerekei és Milán.

Nézd meg Snezi reakcióját, amikor rájön, hogy el kell költöznie!

Snezi másnap reggel ért haza Bécsből, és meglepődve szemlélte a ruháit tartalmazó zsákokat. Majd amikor Ági felvilágosította, hogy mennie kell, kiakadt, és bosszút eszelt ki...

Barbi: “Úgy érzem, hogy ennyi volt!”

Joe hazament, és Barbi mindenáron beszélni akart vele a történtekről. Joel mindenért a feleségét hibáztatta, a lány pedig egy újabb veszekedés után egy bárba menekült...

Adrienn anyukája sírva fakadt

Domával való veszekedése után édesanyjával szerette volna megbeszélni párkapcsolati gondjait Adrienn. A beszélgetés után azonban könnyeivel küszködött a támogató anyuka.

Újra együtt a Nyerő Páros játékosai!

A Gyertek át! után Peller Annáékkal mentek étterembe Gabóék, ahol kitárgyalták kapcsolatukat, és megbeszélték a problémáikat. A Reggeli műsorvezetői pedig próbálták tanácsokkal ellátni a fiatalokat...

59. rész - A fiatal lány gyűlöli a szorgalmas mostohatestvérét!

ita zűrös életét még jobban felkavarja, amikor Ferenc odaköltözteti a családhoz az első házasságából született fiát, Gábort, mivel Gábor édesanyjának kórházba kellett mennie...

Varjúinvázió Siófokon


szerző:
2017.05.02. 18:25
Varjúinvázió Siófokon

A Balaton parti város a Földművelésügyi Minisztériumhoz fordult segítségért, mert az egyébként védett madarak egyre többen folyamatosan piszkítanak a turista övezetben. Évről évre egyre többen jönnek, hiába próbálták már elüldözni őket, vagy a fészküket áttelepíteni. Megoldást egyelőre a minisztériumnál sem találtak. Szerintük, amíg nincs egészségügyi veszélye a madárpiszoknak, nem zavarhatják a kolónia nyugalmát.

 

54. rész - A nőt a férje gyerekvállalásra akarja kényszeríteni!

Dénes és Linda már öt éve boldog, harmonikus házasságban élnek. Míg Dénes már szeretne családot alapítani, addig a felesége egyelőre még nem szeretne édesanyává válni. Dénes ekkor ultimátum elé állítja a feleségét: vagy abbahagyja a fogamzásgátló szedését vagy keres magának egy másik nőt, aki hajlandó gyereket szülni neki...

Kapuzárási pánik: Hogyan valld be az esküvő előtt, hogy a kapcsolatotok bajban van?!

Ez a hideg zuhany a legjobb dolog, ami történhet ilyen esetben velünk. Mielőtt minden félelmedet rázúdítanád jövendőbelidre, fontold meg, hogy hogyan is teszed, hiszen fontos, hogy megkíméld az érzéseiteket és a kapcsolatotokat.  Dr. Pepper és Pastor Calvin, a Married at First Sight  szakértői egy négy lépcsős tervet ajánlanak ahhoz, hogy elfogadd: zavar van az édenben…

44. rész - Az édesanyja attól tart, hogy lánya rossz útra tér!

Az egyedülálló édesanyja, Margó nehezen boldogul két lánya nevelésével. A nagyobb lánya, Ivett fél éve elköltözött otthonról, annyira nem jöttek ki egymással, ám most a kisebbik lánnyal vannak gondok...

40. rész - Ellenség a családban!

Németh Linda és családja egy napon újabb fiatal lányt fogadnak örökbe. Azonban sem férje, sem pedig lánya nem tudják és nem is akarják befogadni a jövevényt. Linda elhatározza, hogy kideríti, mi állhat az értelmetlen gyűlölet mögött, ám nyomozása eredménye teljesen összekuszálja a család életét és félő, hogy szét is szakítja azt...

Hogyan alakul Gabo és Ági kapcsolata? A jósnő válaszol!

Ági ellátogatott egy jósnőhöz a barátnőjével, hogy megtudja, van-e jövője kapcsolatuknak Gabóval. A lányt nem dobta fel, amit hallott...

Előző rész (2017. március 03.)

Hogyan boldogul Zsófi a Gigi-problémával? Nóra megbékél Vilmosék döntésével. Milán bajba keveri Ottót. Hanna egy, a korábbinál is érdekesebb hírt kap.

7. rész - Az asszony attól fél, hogy az anyja tönkreteszi az új kapcsolatát!

Amikor Sarolta idős édesanyja egy súlyos baleset következtében ápolásra szorul Sarolta kénytelen úgy dönteni, hogy ahelyett, hogy barátjával költözne új, közös lakásba, mindannyian Sarolta édesanyjához költöznek. Péter szájhúzva, de felvállalja, hogy Saroltával a nő anyjához költözzenek, amíg az jobban nem lesz. De egyre több nehézséggel kell szembenézniük...

Barátok közt: Ez történt a 4. héten

Úgy tűnik, hogy Ágnest megoldást talál a problémáira Sas személyében, de az eredménnyel maga sem számol előre. Emília megtudja, hová tűnt Milán. Gizella meghozza a döntést Ágnes ajánlatával kapcsolatban. Ádámék nyomozásához új segítőtárs csatlakozik. Vilmosék droghistóriája fordulóponthoz ér. Judit Miklós behálózásán dolgozik, de Ottó veszélyezteti a tervét. Vajon mi a célja a nőnek? Szilvia olyat mond Máténak, ami örökre megváltoztathatja a kapcsolatát Attilával, és ezzel magára haragítja Júliát. Rudi olyat tesz, ami komoly bajt okozhat másoknak.

Bonyolultnak tartják a rendszert

Szinte lehetetlen helyzetbe hozta az éttermeket a kormány az áfacsökkentéssel – ezt mondta Híradónknak több vendéglátós is. Az új rendszerben más áfa-kulccsal adózik, ha valaki elviszi a rendelését, az általuk kínált tej árára pedig három különböző variáció is lehetséges. Az általunk megkérdezett adószakértő szerint inkább a teljes áfát fel fogják számolni, hogy biztosan ne hibázzanak. Az államtitkár azt mondta, a probléma valós, de marad a jelenlegi rendszer.

WC kórus: szorongató probléma karácsonyi mázban

Párizsban minden ötezer lakosra jut egy nyilvános WC, Budapesten minden harmincezer emberre jut egyetlen. Ráadásul Franciaországban a nyilvános WC-ket ingyenessé tették. Így lett a kis dologból nagyon nagy dolog.

 

 

ÖSSZEFOGÁS:

Oly kevés van, alig nyolcvan, nem elég egy nagyvárosban. Így folytatódik a dal, a bennfentes kívülállók kiskórusától. A szorongató probléma ugyan most karácsonyi mázt kapott, de a kérdés nagyon is hétköznapi, hiszen alig van nyilvános WC Budapesten.

Következő rész (2016. december 20.)

Ádám komoly problémával szembesül Giginél. Vajon mit ajánl Gizella Tóbiásnak? Attila szomorú felismerésre jut Péterrel kapcsolatban. Ágnes furcsa hívást fogad Ludwig titkos telefonján.

Ádám még sosem keveredett ekkora bajba – VIDEÓ!

A fotós, ha tehetné, visszaforgatná az idő kerekét, hogy ne tudja félmeztelenül megörökíteni azt a fiatal lányt, aki miatt hatalmas bajba keveredett. A nyomozás elindult, és Ádám egyre jobban belekeveredik.

Mindenkire hat az óraátállítás

Vannak, akik simán veszik, másoknak gondot okoz az óraátállítás. Vasárnap hajnalban háromról kettőre kellett visszatekerni az órát. Sokan örültek, hogy tovább alhattak, de akadt, aki felkelt hajnalban, hogy átálljon, más pedig korábban indult dolgozni. A Híradónk által megkérdezett emberek csak abban értettek egyet, hogy örülnek a napsütésnek.

Soma konfliktust generált Mici és Zseri között

A két lány ismét szópárbajozni kezdett, és bár kézfogással zárták a vitát, Mici szerint ez annyit ért, mint halottnak a csók.

Zsolti szerint gondok vannak Dávid szerszámával

Zsolti nem finomkodott, és elmondta az őszinte véleményét a kis Dávidról.

Nincs elég takarító, sokan külföldön dolgoznak

Vakarni lehet majd a koszt az országban, mert nincs elég takarító. Ezt állítja a szövetségük. A hivatalos statisztika alapján január óta megduplázódott, 8500-ra nőtt a betöltetlen takarítói állások száma. Hiába ígérnek a cégek kétszer annyi pénzt, mint két éve, nem találnak takarítót, mert sokan nyugatra mentek dolgozni. A kormány szerint a munkaadóknak kell lépniük, de nem vendégmunkások alkalmazásával.

Lesz víz és lámpa, ígérik a magyaroknak

Nem folyt víz a csapból, hiányzott a lámpa - ilyen hibákat tapasztaltak a szálláson a magyar olimpiai küldöttség már Brazíliában lévő tagjai. Egy delegáció már Rióban van, több sportoló, köztük Hosszú Katinka csütörtökön indult el Budapestről. A Magyar Olimpiai Bizottság szóvivője arra számít: mire megérkeznek, minden rendben lesz, mert a szervezők gőzerővel dolgoznak, hogy kijavítsák a hibákat.

MC Hawer lelépett az elvonóról

Négy éve tudtuk meg, hogy az énekes végleg meg akart szabadulni alkoholfüggőségétől. A férfi a Fókusz stábja előtt vonul be a pszichiátriára segítségért. Nem sokkal később viszont az a szomorú hír érkezett, hogy MC Hawer önként távozott az intézményből.

A kis mell is lehet szexi


szerző:
2016.06.28. 19:10
A kis mell is lehet szexi

Nem könnyű kérdés a hölgyek számára a mell mérete. Sokszor az se jó, ha nagy, de az se ha túl kicsi. Utóbbi nem is gondolnák, hány nőnek okoz napi problémát. Mint mindig: van egy egyszerűnek és egy nagyon is nehéznek tűnő út, hogy megoldják ezt. A kérdés, hogy ki melyiket választja.

Peti és Lili a parkban töltik az éjszakát

A fiatal fiú hibája, hogy Lili elveszítette a nehezen megszerzett szobáját. Újra a parkban kell aludni a lánynak, de Peti egy gavallér, végre, és nagyon sokat segít.

Csézy: „Minőségi italokat válasszunk!”

Az ismert énekesnő nem ítéli el az alkoholt, habár egyáltalán nem szereti az ízét. Személyes véleménye szerint, ha mégis iszogatni támad kedvünk, figyeljünk a minőségre, és a mértékletességre.

ENSZ-közgyűlés: folytatódik a drogháború

Drogháború, droghalál, drogbűnözés, drogterjesztés, drogfogyasztás: a világ lényegében eredménytelenül harcol a kábítószerek ellen. Az ENSZ-nek 18 évig tartott, hogy 1998 után megint egyszer közgyűlést szervezzen, hogy, mi legyen a hatástalan globális drogpolitikával. Volt államfők, volt miniszterelnökök, üzletemberek, művészek és sportolók egy csoportja levélben szólította fel az ENSZ főtitkárát, változtassanak, mert az emberiség nem engedheti meg magának, hogy a XXI. század drogpolitikája ugyanolyan eredménytelen legyen, mint a XX. században volt. A levél elment, de a fordulat elmaradt.

Miféle játékot űz Juli – Szakított Attilával?

A hétköznapokból adódó problémák is megviselhetnek egy házasságot, nem beszélve arról, ha mondjuk az egyik fél börtönben ül, a másik pedig a csődszélén áll. Milyen esélyekkel indulhatnak így? Engedjék el egymást, vagy tartsanak ki egymás mellett?

Minden, amit a lézeres szemműtétről tudni kell!

Mielőtt belevágnánk egy komolyabb műtétbe, tudni szeretnénk, mivel jár, azaz mi az előnye, mi a hátránya. Most a lézeres szemműtétről gyűjtöttük össze a leggyakoribb kérdéseket.

Szulejmán rájön a megoldásra


szerző:
2016.02.25. 15:00
Szulejmán rájön a megoldásra

Szulejmán a Kádi Efenditől kér tanácsot saját problémájára. A megoldás egyszerű, de borzasztóan megdöbbentő.

 

Problémamegoldásra fel vagy inkább kuporodjunk a sarokba?

Zsófinak mindig azt mondták otthon, hogy nincs probléma, csak feladat van. Vajon a sztárok is hasonlóak vélekednek erről a kérdésről?

Életeket menthet a klíma


szerző:
2016.02.06. 11:20
Életeket menthet a klíma

Biztosan minden gépjárművezetőnek ismerős, amikor a hideg beköszöntével nem a romantikus történetektől párásodik a tekintetünk. Ha alig látunk ki az autónkból, gyakran a gyors és részleges megoldást választjuk, vagyis valamilyen anyagdarabbal letöröljük a szélvédőt. Pedig jobb, ha minél előbb megkeressük a probléma forrását a balesetek elkerülése végett!

Előző rész (2016. január 27.)

Rendeződhet még a viszony Péter és Hanna között a Renáta-ügy után? Vajon megérti Aliz Luca problémáját? Ágnes Nóra lakásában kutatva indítékot talál a gyilkosságra.

Balog: kemény beszélgetés volt!


szerző:
2016.01.27. 18:30
Balog: kemény beszélgetés volt!

Miskolcra, a tiltakozó akciót kezdeményező tanárokhoz ment Balog miniszter. Bár a fórumra nem engedtek be kamerákat, később az egyik miskolci pedagógus azt mondta Híradónknak, hogy egy kivétellel minden pedagógus problémákat sorolt az Emberi Erőforrások miniszterének. Balog Zoltán a fórum után azt mondta, kemény beszélgetésen vannak túl. A miniszter bejelentette, 9000 tanár terheit csökkentik azzal, hogy könnyítenek a minősítési rendszeren, és új számítógépeket is ígért az iskoláknak.

Következő rész (2016. január 27.)

Rendeződhet még a viszony Péter és Hanna között a Renáta-ügy után? Vajon megérti Aliz Luca problémáját? Ágnes Nóra lakásában kutatva indítékot talál a gyilkosságra.

Kinél legyünk Karácsonykor? Párkapcsolati stressz az ünnepek alatt

A Karácsonyt a szeretet ünnepeként emlegetjük, ám a legtöbb konfliktus és stressz ilyenkor éri az embert, legyen szó a családi viszonyokról, vagy a párkapcsolatról. Sok párnál okoz problémát, hogy ilyenkor hol töltsék a karácsonyt, melyik nap kinek a családjához menjenek, vegyenek-e ajándékot, vagy ne. Hogyan kell ezt a helyzetet helyesen kezelni? Párkapcsolati tanácsadónk, Orbán Nóra segített a megoldásban, Lola pedig arról mesélt, idén ők hogyan ünneplik a karácsonyt.

Napi Doktor: mindent a szőrtüsző gyulladásról

Elsőre komolytalan problémának tűnik a szőrtüsző gyulladás, pedig nem csak kellemetlen tüneteket okoz és esztétikailag is zavaró lehet, de még komolyabb szövődményeket is okozhat. Hogy mitől alakul ki, mennyire hajlam kérdése és hogyan előzhetjük meg, annak jártunk utána Dr. Boros-Gyevi Márta bőrgyógyásszal.

Ügyeleti kisokos


szerző:
2015.12.15. 08:16
Ügyeleti kisokos

Sokszor nem egyértelmű még egy felnőtt esetében sem, hogy milyen problémával melyik ügyeletre kell fordulni, ez egy kétségbeesett édesanya esetében pedig még bonyolultabb lehet. A Barátok közt egykori szereplője, aki már nálunk is mesélt arról, hogy ápolónőként találta meg igazi hivatását, létrehozott egy weboldalt, ahol egyértelműen fel van sorolva, mikor melyik hova kell fordulni, ami igazán hasznos lehet, különösen az ünnepek alatt. Vendégünk volt az ötlet két kitalálója Kovács Barbara, Németh Franciska.

Szülővel vagy külön szobában aludjon a gyermek?

Egy ágyban a babával? Kiságy az ágy mellett? Esetleg külön szoba? Egy remek vitaindító téma, mert erről aztán tényleg mindenkinek van a véleménye.

Napi Doktor: nátha csecsemőkorban

A náthára, mi felnőttek legtöbbször ügyet sem vetünk, ugyanúgy elmegyünk dolgozni, ám a kisgyerekeknél és főleg a csecsemőknél ez komoly problémákat is okozhat, náluk sokkal jobban oda kell figyelni a náthás és felső légúti megbetegedésekre. Hogyan? Erről beszéltünk Dr. Gyarmati Andrea gyermekorvossal.

Napi doktor: hirtelen támad, és komoly fájdalommal jár -köszvény

Sokak életét megkeseríti a hirtelen jelentkező, komoly fájdalommal járó köszvény. A betegség az anyagcsere zavarából adódik, melyért a szervezet magas húgysav szintje felelős. Legtöbb esetben a középkorú férfiakat és a változókorban lévő nőket érinti a probléma. Dr. Megyaszai Márta, reumatológus, akit a tünetekről és a megfelelő kezelésről kérdeztünk.

Napi Doktor: mikor forduljunk orvoshoz a visszérrel?

Nem csak esztétikai, de fiziológiai probléma a visszér, amivel sajnos egyre többünknek kell szembesülnie, ha lenézünk a lábunkra, és sajnos, mire eljutunk az orvosig, már komolyabb problémával kell szembesülnünk…Mikor érdemes orvoshoz fordulni, hogy elkerüljük a nagyobb bajt? Erről kérdeztük Dr. Szeberin Zoltán, egyetemi adjunktus, érsebész a Semmelweis Egyetemről.

Ez történt a 43. héten


szerző:
2015.10.22. 22:00
Ez történt a 43. héten

Balázs egyre közelebb kerül Hannához, de mégsem biztos magában. Vajon hogyan alakul a két fiatal kapcsolata? Ludwig és Ágnes összefognak Brigittáék ellen. Attila félti a céget Ludwigtól, ezért Miklóshoz fordul segítségért. Péter eljátssza a pénzét, ami komoly problémát okoz neki. László segít az egyik táncos lánynak, aki hálából megbonyolítja az életét. Gizella egyáltalán nem nézi jó szemmel a táncos lány felbukkanását. Vajon Gizella és László kapcsolata kiállja ezt a próbát?
 

Meneküljünk, ha a párunk birtokolni akar!

Ha már nagy nehezen miénk lett az imádott személy, mindent meg is teszünk annak érdekében, hogy ne veszítsük el őt.  A kisajátításra való törekvés azonban komoly problémákat szülhet, olyanokat, amiktől jobb menekülni. Csides Kata pszichológus volt a vendégünk, aki elmondta nekünk, hogy hol van a határ, és mikor kell menekülnünk egy kapcsolatból.

Napi Doktor: népbetegség - a gyomorfekély

Rengetegszer beszéltünk már a stressz okozta betegségekről, ezúttal egy rendkívül sokakat érintő problémáról, a gyomorfekélyről szerettünk volna megtudni többet Dr. Bene László gasztroenterológustól.

Újabb trükk: halálos diagnózis egy termékbemutatón

Újabb termékbemutatóról adtak hírt, ahol ezúttal súlyos egészségi állapotukra figylmeztették a gyanútlan fogyasztókat, melyet egy ott, a helyszínen elvégzett egészségügyi vizsgálattal támasztottak alá, és természetesen megoldást is kínáltak a probléma megoldására “csupán” pár százezer forintért. Az ominózus termékbemutató híre természetesen a fogyasztóvédőket sem kerülte el, vizsgálódni kezdtek. Vendégünk volt Kiss Anita, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője.

Kezdődik a fűtési szezon

Napjainkra sajnos a fűtés sokak egyik legégetőbb problémája az ősz beköszöntével. Szerencsére azonban számos helyen lehet segítséget, anyagi támogatást kérni. Az igénylés feltételeiről beszélgettünk szakértőnkkel, Nagy Bálinttal.

Mi minden okozhat pattanásokat?

A pattanások sokszor nem csak a kamaszok, de a felnőttek életét is meg tudja keseríteni. Az oka lehet hormonális probléma, stressz, de akár a nem elég gyakran tisztított ágynemű is állhat a háttérben. Hogy mi minden okozza a pattanásokat és melyek a legmegfelelőbb kezelési módszerek, arról Koós Viktória, kozmetikust kérdeztük.

A legtöbb embernek hosszabb az egyik lába, mint a másik

Kevesen tudják, de bizony ötből négy ember esetében az egyik láb rövidebb, mint a másik, ami lehet néhány milliméter, de akár 2-3 centi is észrevétlen maradhat. Pedig a probléma rengeteg tünetet okozhat és sokszor nem is tudjuk, mitől vannak a fájdalmak. Az okokról és a kezelésről Tóth Zsigmonddal beszélgettünk.

Az olasz kormányfő szerint rizikót jelentünk az Uniónak

Matteo Renzi olasz miniszterelnök problémának nevezte Európa számára az „újabb falat építő” Magyarországot egy New Yorkban mondott beszédében. Szerinte nem Oroszország vagy a gazdasági megszorítások a problémák, hanem mi. Eközben a horvát-magyar határnál megtartott egyetlen egy lyukat, ami a menekülteknek volt fenntartva, elkezdték betömni. Mátraházi Tibor, biztonságpolitikai szakértőt kérdeztük.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való