KERESÉS search-close

pilóta

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "pilóta"

Kényszerleszállt az M7-es mellett

Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülő az M7-es autópálya mellett a szántóföldön, Zamárdinál. A kisgép motorja nagyjából a Balaton felett romlott el. A pilóta lélekjelenlétének köszönhetően mindenki sértetlenül megúszta.

Legyőzhetetlen a magyar pilóta

Ötödik éve nem talál legyőzőre a magyar pilóta a vitorlázó műrepülő világbajnokságon. Tóth Ferenc 2015 óta zsinórban nyeri a versenyeket, első, 2003-as sikerével együtt már 6-szor lett ő a világ legjobbja. Hihetetlen figurákat mutat be a levegőben. Azt mondja, a siker titka, hogy a repülés soha nem jöhet rutinból, mert akkor veszítene.

238 embert vitt magával a halálba a maláj gép pilótája?

2014. március 8-án hajnalban a Malaysia Airlines Kuala Lumpur és Peking között közlekedő, MH370-es számú járata a Thai-öböl felett eltűnt a radarok képernyőjéről. A rejtélyre most egy nemzetközi szakértői csoport talált elfogadhatónak tűnő választ: a gép utasait és személyzetét a depresszióval küszködő pilóta nagy valószínűséggel szándékosan megölte, majd az óceánba vezette a repülőt.

 

Veszélyt jelenthetnek a drónok a légiközlekedésre

Míg néhány éve egyáltalán nem fordult elő ilyen, ma már egyre nagyobb veszélyt jelentenek a drónok a légiközlekedésre. Van, ahol emiatt órákra le kell zárni a repülőteret. Az RTL Híradónak nyilatkozó pilóta szerint katasztrofális következménye lehet, ha egy utasszállító drónnal ütközik. Budapesten tavaly 13-szor zavarták meg drónok a légiközlekedést. Ez a szám négyszer több, mint egy évvel korábban.

Lezuhant a tapasztalt pilóta

Meghalt a pilóta, miután lezuhant egy könnyűszerkezetes helikopter a Komárom-Esztergom megyei Máriahalom közelében. Néhány perccel a felszállás után zuhant le a gép. A pilóta egyik barátja szerint az 58 éves férfi tapasztalt volt, korábban siklóernyőzött is, gépének pedig friss műszaki vizsgája volt. Hogy mi okozta a balesetet, még vizsgálják a hatóságok.

 

Kesjár Csaba, autóversenyzőre emlékezünk

A mai napig keresik érthetetlen halálának okait. Kesjár Csaba autóversenyzés közben vesztette életét, a pályán, ahol briliáns tehetségét végre meg tudta mutatni. Ő lehetett volna az első magyar Forma-1-es pilóta, legendája ma is él, iskolát neveztek el róla, szobrot állítottak az emlékére. Huszonhat évet élt.

Lézerrel vakítottak el egy tanuló pilótát Békéscsabán

A pilóta éjszakai repülésre indult oktatójával. Már 300 méter magasan jártak, amikor egy férfi lézerrel elvakította. Az oktató vette át a kormányt, azonnal visszafordultak a reptérre. Olyan pontosan meg tudták mondani a lézerezés helyét, hogy a rendőrök megtalálták a férfit. A reptér vezetője szerint a lézerezés életveszélyes helyzetet okozhat!

Befolyásolni próbálta a tanúkat a pilóta

Befolyásolni próbálta a tanúkat az a pilóta, aki 2014-ben egy diáklánynak okozott kisgépével maradandó sérüléseket Pusztaszeren. Az egykori vadászpilóta a baleset miatt korábban felfüggesztett börtönt kapott. Most hamis tanúzásra való felhívásért is jogerősen elítélték. Ugyanis a diákokra felügyelő tanárokat arra próbálta rávenni, vallják azt, hogy a lány hibájából történt a baleset.

Veszélyes lehet a lézerfény

Egyre gyakrabban próbálják meg lézerrel elvakítani a Budapestre érkező repülőgépek pilótáit. Csak októberben kilencszer jelentettek ilyen esetet a légiforgalmi irányításnak. Amellett, hogy a kilátás zavarása balesetveszélyes, akár súlyos látáskárosodást is okozhat a pilótáknak a lézerfény. Akit ilyen eset miatt elfognak, akár 3 évre is börtönbe kerülhet.

Enyhítették a balesetet okozó pilóta ítéletét

Enyhítette a bíróság a pusztaszeri reptéren balesetet okozó pilóta büntetését. Még négy éve úgy repült el egy diákcsoport felett, hogy az egyik lány fejét eltalálta a kisgép kerekével. A most 22 éves lány súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett. A nyugalmazott vadászpilótát 2 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

A Zengő pilóták versenybe szálltak Kínában

Nagy Norbert és Szabó Zsolt a Zengő Motorsport két pilótája a hétvégén megkezdték a versenyt! Jöjjön most egy összeállítást a kínai futamról.

Red Bull Air Race: a kulisszák mögött

Miközben a hétvégén 135 ezren szurkolnak a 350-nel száguldó pilótáknak, sokan azért harcolnak, hogy kitiltsák őket a Belvárosból. Pedig sokan követik élőben világszerte a Red Bull Air Race-t, a Fókusz stábja hétvégén benézett a verseny kulisszái mögé.  

 

Műrepülés 4 évesen


2018.06.19. 19:45
Műrepülés 4 évesen

A 4 éves Lea nagyon élvezi a műrepülést, a kislány rendszeres vendég a levegőben. Apukája pilóta, ezért volt kitől örökölnie a repülés iránti szeretetét.

Cooky elvitt minket repülni!

Nem csak azt mutatjuk meg, hogy bánik a botkormánnyal éles helyzetben, hanem meglátogattuk annak a légitársaságnak a pilótáit, melynek utasszállító gépe a május 1-ei légiparádén mindössze 150 méter magasan húzott el Budapest belvárosa felett.

Cooky-nak választania kell két szerelme között

Óriási dilemma előtt áll az ország egyik legnépszerűbb rádiós műsorvezetője, hiszen elképzelhető, hogy hamarosan választania kell két szerelme, a rádiózás és a pilóta hivatás között.

Helikopter-tragédia New Yorkban

Tragédia New Yorkban. Motorhiba miatt vízbe esett egy helikopter, a fedélzeten levő utasok, mind az öten életüket vesztették. A pilótának azonban sikerült kimásznia, és sérülések nélkül megúszta a szerencsétlenséget.

 

Felvételen: nehéz landolás

Biztos nehéz perceket élhettek át a düsseldorfi repülőtérre tartó utasok és pilóták, amikor gépükkel landolni próbáltak a kifutópályán. A pilótáknak nem csak az esővel és a látási nehézségekkel kellett megbirkózniuk, hanem a közel 100 km/h-s széllökésekkel is.

Pilótahalál: az oktató vádolják

Az oktató lehet a felelős a tanulópilóta haláért - vádat emeltek ellene. A vitorlázó repülő még májusban zuhant le Nyíregyházán. Egy 48 éves férfi meghalt.

Elítélték a pilótát


szerző:
2017.10.02. 18:27
Elítélték a pilótát

Kétszer is elítélték egy napon belül a volt vadászgéppilótát: még 2014-ben okozott balesetet a Csongrád megyei Pusztaszeren, gépével elütött egy kecskeméti diákot. A lány egy barátját kísérte el egy sétarepülésre. Leszállás előtt a pilóta áthúzott a nézelődők felett, ekkor találta el az áldozat fejét a gép kereke. A most 21 éves lány maradandó sérülést szenvedett. A pilóta ezért 4 évet kapott, de azért is elítélték, mert megpróbálta befolyásolni a tanúkat. Az ítéletek nem jogerősek.

Több magyar pilótának lézerrel nehezítik a landolását

Mi van akkor, ha egy pilóta szemében landolás közben váratlanul bevilágítanak? Hasonló élményt élhetett át annak az utasszállítónak a kapitánya, aki néhány nappal ezelőtt landoláshoz készült, és Buda felett 1000-1500 méter magasban a pilótafülkébe világítottak be ismeretlenek. 180-200 ember lehetett a fedélzeten, az irányítást pedig a másodpilótának kellett átvennie. A Fókusz riportere egy olyan pilótával találkozott, aki átélt már hasonlót.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Lézerrel vakították el egy utasszállító pilótáját

Lézerrel vakították el egy utasszállító pilótáját Budapest felett, a másodpilótának kellett átvennie a gép irányítását. A Bors szerint a repülő Buda felett szállt, fedélzetén 200 utassal, amikor valaki lézerfénnyel világított a gépre múlt kedden. A repülő szerencsésen leszállt, a rendőrség vizsgálja a történteket. Az RTL Híradónak nyilatkozó pilóta szerint minden kollégájával történt már hasonló. Ez azért veszélyes, mert ilyenkor akár percek is eltelhetnek, mire újra visszatér a pilóta látása.

Házra zuhant a repülő

Lakóházra zuhant egy kisrepülő az amerikai Georgia államban. A kétmotoros Cessna egy közeli repülőtérre tartott, amikor becsapódott az épületbe. A pilóta életét vesztette, a házban élők közül senki nem sérült meg. Már megtalálták a gép fekete dobozát. A légügyi hatóság egyelőre csak annyit közölt, hogy a gépet vezető férfi jelezte az irányítótoronynak, hogy gond van a robotpilótával. Ezután nem sokkal lezuhant.

Kis híja volt a repülőgép-szerencsétlenségnek!

Harrison Ford gyakorlott repülőgép-pilóta, tegnap mégis komoly hibát vétett kisgépével leszállás közben. A leszállópálya helyett a közlekedő sávot választotta, amin már tartózkodott egy utasszállító 110 emberrel a fedélzetén. Szerencsére nem történt baleset, de biztosan megbüntetik a felelőtlen 74 éves színészt, akár még az engedélyébe is kerülhet az eset.

Részegen repült volna a pilóta

Nem engedtek felszállni egy repülőt az utasok Indonéziában, miután kiderült, hogy a pilóta részegen szállt fel a gépre. Ez akkor derült ki, amikor a hangosbemondóban összefüggéstelenül, akadozó nyelvvel kezdett el beszélni. Később kiderült, hogy már a biztonsági ellenőrzésen is alig tudott áttántorogni, mégis hagyták volna repülni.

Nem a pilóta a felelős a balesetért

Nem a pilóta felelős azért, hogy májusban lezuhant egy szúnyogirtó repülőgéppel, ezt állapította meg a Nemzeti Közlekedési Hatóság a Kisalföld értesülése szerint. A pilóta elvesztette uralmat a gép felett és Győr határában fákat letarolva egy erdős területen lezuhant. A gép kigyulladt, a pilóta szinte karcolásokkal megúszta. Állítólag az üzemanyag ellátással lehetett probléma.

Fennakadt a fán a szerencsétlen pilóta

Szerencsésen megúszta repülőgép balesetét egy pilóta Németországban, de a landolásról már ugyanez nem mondható el. Az 59 éves férfi, 13 órán keresztül vesztegelt egy 30 méter magas fa ágai között, kisrepülőjében, mire megérkezett hozzá a mentőalakulat. 60 szakember dolgozott azon, hogy a pilótát épen lehozzák a magasból. A mentés nem volt egyszerű, ugyanis egy meredek hegyoldalra kellett feljutniuk, hogy hozzáférjenek a fennakadt repülőgéphez. A pilóta a vizsgálatok szerint sértetlenül megúszta a zuhanást.

TÚLFUTOTT REPÜLŐ: A Boeing mindent letarolt

Túlfutott a bergamói reptéren és a közeli autópályán landolt egy magyar üzemeltetésű teherszállító repülőgép. A Boeing letarolt néhány bérautót, áttörte a reptér kerítését, végül egy töltés fogta meg. A gépen a kapitány és a másodpilóta volt, ők könnyebben megsérültek. Az eddigi vizsgálatok szerint a repülő a sűrű eső miatt csúszott túl a kifutópályán.

Mégis megtartották a Red Bull Air Race-t!

Budapest, ahogy csak kevesen láthatják. A pilótáknak, akik több mint 300 km per órás sebességgel száguldoznak a Duna felett, ilyen csodálatos látványban van részük. Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe az idei Red Bull Air Race-t, a főversenyt végül megtartották vasárnap, a szurkolók nagy örömére.

Így érezte magát Puskás Peti a felhők fölött

Idén kilencedik alkalommal látogat el Budapestre a világ leglátványosabb bajnoksága, a Red Bull Air Race. A pilóták már gyakorolnak, Puskás Peti pedig abban a megtiszteltetésben részesült, hogy beülhetett az egyik sztárversenyző mellé.

7 érdekesség, amit tudnod kell a szülinapos Harrison Fordról!

Han Solo születésnapja nemcsak neki tartogat meglepetéseket, most elárulunk nektek néhány titkot, amit eddig nem hallottál az ünnepelt sztárról!

Nincs időd főzni? Ne hazudj!

Gordon most Skóciába utazott, hogy a világ egyik leggyorsabb repülőgépének pilótáit vegye rá, hogy főzzenek. Persze, előtte még ő is kipróbálta magát a levegőben, a Tornádóban.

Palvin Barbara és Hamilton kapcsolata új szintre lépett?

A világhírű modell személyesen ment el szurkolni kedvenc pilótájának a legutóbbi versenyére. Március óta találgatnak a rajongók, hogy vajon mi lehet közöttük, és egyre inkább úgy tűnik, több mint barátság. Vajon beigazolódik a pletyka?

Felszállás közben zuhant vissza a vitorlázó

Lezuhant egy vitorlázó repülő szombat este a Gyöngyös melletti Pipishegyen. A baleset felszállás közben történt, a gép pilótáját most is kórházban ápolják. Úgy tudjuk, gerincsérülést szenvedett. Azt, hogy miért zuhant le a gép, még vizsgálják.

Tragédia a légibemutatón

Földbe csapódott egy kisrepülő egy légibemutatón az Egyesült Államokban. Erről több néző is felvételt készített. A gép darabokra tört és kigyulladt. A pilóta nem élte túl a katasztrófát.  Figyelem, megrázó képek!

Így kísérte a magyar Gripen az utasszállítót

Attól félt, hogy le fogják lőni az utasszállítót. Erről számolt be Daily Mailnek az egyik utas, aki azon a gépen utazott, amelyet Gripenek kísértek ki a magyar légtérből még szombaton. Az utas videót is készített a magyar vadászgépről, aki azonosítani próbálta a British Airways Dubaiból Londonba tartó járatát. Az utasszállító pilótái ugyanis elfelejtettek jelentkezni a légi irányításnál. Ezt azonnal pótolták, amint meglátták a vadászgépeket.

Malőr volt, nem így akarták. Ezt mondta híradónknak Veres Zoltán, aki két társával tegnap kötelékben repült át a Lánchíd alatt. Közben az egyik gép futóműve beleért a vízbe. Az Európa-bajnok pilóta azt mondta Híradónknak, valószínűleg egy kisebb légörvény ragadhatta meg a gépet és ezért süllyedt hirtelen két métert. Nem sok kellett hozzá, hogy tragédia történjen. A Várkert Bazárnál egy Ferrari sodródott le az útról a vasárnapi bemutatón. Három néző sérült meg könnyebben, miután az utat és a nézőket elválasztó drótkerítésnek ütközött. Erről videó is készült.

Először ült versenyautóba, első lett

Életében először ült versenyautóban, végül mindenkit megelőzött egy fiatal magyar pilóta-jelölt. Molnár Bendegúz egy nemzetközi tehetségkutatón indult el, és hatvan induló közül lett a leggyorsabb. A 18 éves középiskolás eddig csak szimulátoron vezetett versenyautót, első helye után viszont egy egész szezont végigversenyezhet az áprilisban induló Európa-bajnokságon.

 

Két éve volt Schumacher balesete


szerző:
2015.12.29. 18:55
Két éve volt Schumacher balesete

Nem tudni, hogy valaha felépülhet-e Michael Schumacher. A volt Forma 1-es pilóta ma két éve szenvedett súlyos síbalesetet, amely után fél évig volt kómában. Tavaly júniusban tért magához, azóta otthon ápolja egy 15 fős stáb, akiket szigorú titoktartásra köteleztek.

Megtalálták az orosz gép pilótáját

Megtalálták a kedden lelőtt orosz vadászbombázó életben maradt pilótáját, akit nem öltek meg a türkmén lázadók a katapultálás után. A megmentésére küldött harci helikoptert viszont egy másik lázadócsoport felrobbantotta, erről videót is közzétettek az interneten. Az orosz gép kilövése nemcsak az orosz-török viszonyt, de Moszkva NATO-val kialakított együttműködését is súlyosan megterhelheti. Washington kiállt Ankara mellett, Oroszország válaszul légvédelmi rakétarendszert telepít Szíriába.

Életeket veszélyeztetett a szabálytalan pilóta

Viccnek indult – életveszélyes sérülés lett belőle. Egy 18 éves lány szenvedett maradandó sérüléseket tavaly nyáron a pusztaszeri repülőtéren, amikor egy alacsonyan áthúzó motoros vitorlázógép kereke fejen találta. A most elkészült vádirat szerint a pilóta a szabálytalan légi manőverrel 21 fiatal életét veszélyeztette, emellett még a repülőtér működésében is több problémát talált a vizsgálat. Az 55 éves nyugalmazott vadászpilóta akár 8 év börtönt is kaphat.

Repülés közben halt meg egy pilóta

A Bostonba tartó géppel, amelynek fedélzetén 152-en voltak, a másodpilóta sikeres kényszerleszállást hajtott végre a célállomástól 450 kilométerre. Az 57 éves pilóta szívét kilenc éve műtötték, a halottkém vizsgálata szerint infarktusban halt meg.

Autóban ültek, amikor rájuk zuhant a repülő

Autókba csapódott és felrobbant egy repülőgép Angliában. Egy légibemutatón történt a tragédia, amiről több felvétel is készült. Egy manőver után a pilóta elvesztette az irányítást a gép felett, és a forgalmas útra zuhant, őt élve ki tudták menteni a kigyulladt roncsok közül, hét ember meghalt és sokan megsérültek. Sokkoló felvételek következnek.

Felszállás előtt csípték el a részeg pilótákat

Részeg pilótákkal és utaskísérőkkel repült volna 109 utas Krétára Norvégiából. A helyi rendőrség azonban névtelen bejelentés alapján lefülelte a lett légitársaság repülőgépének személyzetét.

Mobiljával videózta, hogy lezuhan a pilóta

Tragédia történt egy légibemutatón: több ezer néző szeme láttára zuhant az erdőbe veterán gépével egy brit pilóta. A férfi azonnal szörnyethalt. A zuhanást és a becsapódást az egyik néző mobiltelefonjával felvette.

Előzetes: Átmosták a pilóta tüdejét

Még éjszaka átmosták a tüdejét a pilótának, aki súlyosan megégett csütörtökön, amikor a levegőben kigyulladt a katonai repülő, amivel gyakorlatoztak. Hogy felépülhet-e a sérült pilóta, elmondjuk 6-kor az RTL Híradóban.

Eltört egy csigolyája a Gripen-pilótának

Jövő hét szerdán dönt a kormány arról, hogy kell-e segítség a honvédségnek ahhoz, hogy ellássák a légtérvédelmi feladatokat a két Gripen vadászrepülőgép kiesése után. A szerdán kényszerleszállást végrehajtó gép pilótája gerincsérülést szenvedett a katapultálás miatt. A honvédelmi miniszter csütörtökön a Hazáért érdemjellel tüntette ki a pilótát, amiért az élete kockáztatásával is menteni próbálta a gépet.

Ismét baleset ért egy magyar Gripent

Szerdán kényszerleszállást hajtott végre egy Gripen a Kecskeméti repülőtéren. A témáról két nyugalmazott pilótát, Kristóf Tamást és Szabó 'Topi' Zoltánt kérdeztük.

Nem nyílt ki a futómű, katapultált a pilóta

Megint baj volt egy magyar Gripennel. Kényszerleszállás közben katapultált egy Gripen vadászgép pilótája Kecskeméten. Egy hónapon belül ez a második magyar vadászgép, amelyből katapultáltak a pilóták.
 

Előzetes: Megint baj volt egy magyar Gripennel

Kényszerleszállás közben katapultált az egyik vadászgép pilótája Kecskeméten. A repülő orrfutóműve hibásodott meg. A pilóta megpróbálta a gépet a hasára letenni, de landolás közben megbillent, emiatt kellett katapultálnia. Hogy milyen sérülései vannak, elmondjuk este hatkor az RTL Híradóban.
 

Gripen-baleset: nem sérült az adatrögzítő

Már a helyszínen vizsgálják a magyar szakemberek is a Gripen keddi csehországi balesetét. Az első hírek szerint a gép adatrögzítői jó állapotban vannak. Egy volt Gripen-pilóta szerint valószínűleg műszaki probléma miatt csúszott túl a kifutón a kétüléses gép, amelyből a két pilóta katapultált.

Fókusz 15-05-20


szerző:
2015.05.20. 17:55
Fókusz 15-05-20

Fókusz: Túl intim pillanatok? - sokan kiakadnak, ha meglátják a szülés után készült babafotókat ismerősük közösségi oldalán. De vajon meg kell felelni az elvárásoknak? Az őrület határán - A lezárások miatt mozdulni sem lehet Budapest belvárosában. De miért túrták fel azokat a helyeket is, amelyeket néhány éve már felújítottak? Sok az ellentmondás - Miért tört össze a magyar vadászgép, és miért kellett katapultálniuk a magyar pilótáknak? A Gripen baleset nyomában!

Sok az ellentmondás a Gripen-baleset körül

Továbbra sem tudni, hogy a pilóta hibázott, vagy műszaki hiba miatt vált ellenőrizhetetlenné az a Gripen vadászgép, ami leszálláskor nem fékezett a kifutópályán, és amiből így a földről kellett katapultálnia a két magyar pilótának. Ez pedig a szakértők szerint nulla méter magasságból rendkívül veszélyes és nehéz feladat, csak a legmodernebb gépekkel lehet végrehajtani. A sors furcsa fintora, hogy pénteken itt, a Fókuszban bemutattunk egy megdöbbentő leleplező riportot arról, hogy a magyar légvédelem csúcsgépei milyen veszélyes hibákkal üzemelnek.

A Gripen baleset nyomában


szerző:
2015.05.20. 14:53
A Gripen baleset nyomában

Továbbra sem tudni, hogy a pilóta hibázott, vagy műszaki hiba miatt vált ellenőrizhetetlenné az a Gripen vadászgép ami leszálláskor nem fékezett a kifutópályán, és amiből így a földről kellett katapultálnia a két magyar pilótának. Ez pedig a szakértők szerint nulla méter magasságból rendkívül veszélyes és nehéz feladat, csak a legmodernebb gépekkel lehet végrehajtani. A sors furcsa fintora, hogy pénteken itt, a Fókuszban bemutattunk egy megdöbbentő leleplező riportot arról, hogy a magyar légvédelem csúcsgépei milyen veszélyes hibákkal üzemelnek.

Katapultáltak a gripen pilótái


szerző:
2015.05.19. 18:00
Katapultáltak a gripen pilótái

Rommá tört a magyar vadászgép. Baleset érte egyik Gripenünket Csehországban. A gép a leszállást követően túlfutott a kifutópályán és teljesen összetört.

Leszállították a repülőről az autista lányt

Az Egyesült Államokban történt az eset. A pilóta - idézzük - kényelmetlennek érezte a beteg tini jelenlétét a fedélzeten. A légitársaság szerint a személyzet a többi utas biztonsága érdekében a legjobb döntést hozta. A család azonban felháborodott az eljáráson és pert fontolgat.

Germanwings után: ellenőrzés itthon

Nem csak pilóták felelnek adott esetben egyedül sok ember életéért, hanem például mindazok, akik villamost, autóbuszt vagy éppen vonatot vezetnek – világszerte és persze Magyarországon is. Őket ki és hogyan ellenőrzi, s ha például lelki traumákkal vagy pszichiátriai betegségekkel küszködnek, erről hogyan értesül az, aki foglalkoztatja őket?

Hogyan ellenőrizzék a sofőröket, pilótákat?

149 embert rántott magával a halálba egy pilóta, amikor szándékosan hegynek vezette a Germanwings légitársaság gépét, ma egy hónapja. Kiderült, hogy nem is repülhetett volna, de ezt eltitkolta. Világszerte téma lett, hogyan ellenőrizzék azokat, akik sok ember életéért felelnek. Magyarországon ki vezethet repülőgépet, villamost, csuklós buszt, vagy vonatot?

Megelőzhették volna a tragédiát?

Mit tehetnek a pilóták és mit az utas, ha gond van a repülővel? Süle László riporterünk tisztázza a félreértéseket!

II. világháborús vadászgéppel repült Harry herceg

A különleges manőverek közben Harry Wales századost végig filmezték a pilótafülkében. Annyira élvezte, hogy még ő maga is arra volt kíváncsi, hogy vajon milyen arcot vágott repülés közben. A 30 éves herceg a brit elit helikopteralakulatnál szolgált, mint pilóta, megjárta Afganisztánt, idén viszont leszerel a seregtől.
 

Újabb hírek a tragédiát okozó másodpilótáról

Eddig közel 80 utast tudtak azonosítani abból a 150-ből, akik a múlt héten zuhantak le a Germanwings légitársaság utasszállítójával. A német sajtó szerint köztük van a másodpilóta holtteste is, aki szándékosan vezette hegynek a repülőt. Andreas Lubitzról folyamatosan érkeznek a hírek: most már az is biztos, hogy évekkel ezelőtt öngyilkossági hajlama miatt gyógykezelték.

Állapotos Andreas Lubitz barátnője?

Óvári Helga a múlt heti Germanwings tragédia után két nappal utazott a légitársasággal. Csütörtökön érkezett Budapestre, azt mondja, érezhető volt, hogy nem csak az utasokat, de a pilótákat is megrázta a tragédia.
 

„Azt akarta, hogy megismerjék a nevét”

Olyat tesz egy nap, ami miatt mindenki ismerni fogja a nevét - ezt mondta volt barátnőjének a Germanwings düsseldorfi járatának másodpilótája, aki az eddig vizsgálatok szerint szándékosan vezette hegynek az Airbust. Andreas Lubitz ex-barátnője a Bild napilapnak adott interjút. Ebben az is elmondta, hogy volt párjának gyakran voltak repüléssel kapcsolatos rémálmai is.

Fókusz 15-03-27


szerző:
2015.03.27. 19:20
Fókusz 15-03-27

Fókusz: Eltitkolta! - orvosi papírjai szerint depressziós volt és nem is repülhetett volna a német utasszállító másodpilótája! Félelmek nélkül - Felszabadultan buliztak a fiatalok Tuinéziában, ahol nemrég terrorcselekmény történt. Mi lett velük? - Összeáll a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb fiúcsapata! A Shy Guys tagjai régen és ma!

Fókusz 15-03-26


szerző:
2015.03.26. 19:20
Fókusz 15-03-26

Fókusz: Szándékos! - A másodpilóta direkt irányította hegynek a repülőt! Minden, amit a 28 éves férfiről tudni lehet! Hajtóvadászat - Mától kétszer annyi traffipax figyeli a gyorshajtókat! Elmondjuk, ki mennyit fizet, ha túllépi a sebességet! Rekordot dönt?- Jönnek a világ legnagyobb brókerbotrányai! A Quaestor még a Wall Street Farkasával is felvenné a versenyt?

Vigyázat, utasszállító repülőt vezethet Cooky!

A Celeb vagyok, ments ki innen!-nel a dél-afrikai dzsungelt is megjárt rádiós műsorvezető a napokban az utolsó vizsgát is letette, ami ahhoz kell, hogy akár egy több száz fős gépet irányíthasson. Az újdonsült pilóta hétéves kora óta rajong a repülésért, vagyis gyerekkori álmát váltotta valóra azzal, hogy nyolc éven át sikeresen vette az akadályokat az égbe vezető úton.
 

Reflektor 15-03-19


szerző:
2015.03.20. 01:35
Reflektor 15-03-19

Reflektor: Vigyázat, utasszállító repülőt vezethet Cooky. VV Robin és Anett szétköltöztek!

Vezetéknek ütközött a sárkányrepülő

Nekiütközött egy magasfeszültségű vezetéknek, majd körülbelül húsz métert zuhant egy sárkányrepülő vasárnap kora este Etyek határában. A pilótát a mentők súlyos gerincsérüléssel vitték kórházba, még aznap este megműtötték.

Fókusz 15-02-10


szerző:
2015.02.10. 19:20
Fókusz 15-02-10

Fókusz: Hogy csinálták? - Összesen 111 kilót dobtak le hét hónap alatt. Lola és Gábor fogyásának elképesztő története. Második születésnap - Nővére mentette meg az életét, amikor hirtelen leállt a szíve. De hogyan kell valakit újraéleszteni? Schumacher autójában - Megtaláltuk a világbajnok pilóta luxusautóját. Hogyan került hozzánk?

Milyen titkokat rejthet a feketedoboz?

Pár hete újabb maláj gép tűnt el a légiirányítók szeme elől, a roncsokat viszont később megtalálták a tengerben. A gép fekete dobozát a napokban sikerült felszínre hozni. Hogy pontosan mi derülhet ki a fekete doboz által rögzített adatokból és egyáltalán mit kell még tudni erről a „misztikus” szerkezetről, ami valójában nem is fekete színű, azt Mónus Ferenc, nyugalmazott pilóta mondta el pontosan.

Megégett a lezuhant gép pilótája

Óriási szerencséje van annak a pilótának, aki szerdán délután égő repülőgépével zuhant le Kiskunlacháza mellett. A férfi bár megégett, túlélte a balesetet. Úgy tudjuk, egy durranást hallott, mielőtt kigyulladt a gépe.

Előzetes: Saját lábán szállt ki a kigyulladt repülőből

Súlyos égési sérülései vannak annak a pilótának, aki szerdán délután zuhant le égő repülőgépével Kiskunlacháza mellett. A kisgép 10 méterrel a föld felett gyulladt ki. A pilóta durranást hallott a motor felől, majd rögtön felcsaptak a lángok. A saját lábán hagyta el a roncsot, és elindult segítséget kérni. Részletek hat órakor az RTL Híradóban.

Házra zuhant egy kisrepülőgép az Egyesült Államokban

Csak a pilóta volt a gépben, ő szörnyethalt. A házban éppen akkor senki sem volt. A szomszédok közül többen hallották, hogy felszáll a gép, majd egy robbanásszerű hang jött, ekkor zuhant a házra a kétmotoros repülő.


 

Családi házra zuhant egy kisrepülő

A kisgép pilótája közvetlenül a felszállás után műszaki problémát jelzett, de a 47 éves férfi gépe már nem tudott megfordulni, és biztonságban leszállni a közeli repülőtéren.

Rémület a repülőn


szerző:
2014.10.15. 18:56
Rémület a repülőn

Levált az utastér belső burkolata az American Airlines San Franciscóból Dallasba tartó járatán. A Boeing-en 190-n tartózkodtak, mivel vészhelyzet állt elő, a kapitány kényszerleszállásra adott utasítást.

Fókusz 14-10-09


szerző:
2014.10.09. 18:00
Fókusz 14-10-09

Fókusz: Piedone testközelből! - Riporterünket saját házában fogadta a világ legnagyobb pofonosztója! Exkluzív interjú Bud Spencerrel! De ki az a Charlie? - Bemutatjuk a Celeb vagyok, ments ki innen! szemtelen papagáját, aki már most népszerűbb Balázséknál. Lezuhantak - 2 hónap különbséggel csapódott földnek az ország két kiváló pilótája. Tamás és Zoltán jóbarátok voltak, a búcsún egyikük lánya énekelt nekik.

Két hónapon belül, egymás után zuhant le a két jóbarát

A levegő urai voltak és barátok. A két ereje teljében lévő férfi egymás után, két és fél hónapon belül halt meg, mindketten lezuhantak.

Elismerte hibáját a pilóta, aki elütött egy kislányt

Túl van az életveszélyen az a 18 éves lány, akit egy túl alacsonyan szálló kisrepülőgép a kerekével ütött el. A pilóta beismerte a rendőrségen, hogy megszegte a légi közlekedés szabályait, amikor a megengedettnél jóval alacsonyabban repült.

Michael Schumachert a felesége szeretete tartja életben

Futótűzként söpört végig a világon az örömhír, hogy a hétszeres világbajnok Forma 1-es pilóta csaknem fél év után felébredt a kómából.

Mindenét a repülésnek áldozta a pilóta

A repülő csütörtökön zuhant le Dunaújváros közelében. A gépen két férfi utazott. A becsapódás következtében azonnal szörnyet haltak. Egyikük Magyarország neves repülőgépgyűjtője, Komócsi Zoltán volt, aki nemrég a Fókuszban még büszkén mutatta repülőgép arzenálját.

Kóma: Milyen jövő várhat Schumacherre?

A világ egyik legmegnyugtatóbb sportja a síelés, egyben az egyik legveszélyesebb is. Elég egy kis hiba és bárki akár halálos balesetet is szenvedhet. Tavaly december 29-óta ezt a szabályt sokan megjegyezték a világon.

Portré 13-07-28


szerző:
2013.07.29. 00:55
Portré 13-07-28

Portré: Langó Viktor kisiskolás korában rengeteg időt töltött a kecskeméti repülőtéren, mert édesapja műszaki szakemberként ott dolgozott. Akkor szeretett bele a repülésbe, és ezt később ő ugyanúgy szeretné kisfiának, Zsombornak is megmutatni. A Portréban szakmai kulisszatitkokat is elárult, hogy például hogyan készítik fel őket egy éles helyzetre, milyen feltételei vannak, hogy valakiből pilóta lehessen. Ám nyíltan és közvetlenül beszélt családjáról, szeretteiről is.

Reflektor 13-06-26


szerző:
2013.06.27. 00:05
Reflektor 13-06-26

Reflektor: A kecskeméti repülőnap igazi sztárjai. Noha az egyedülálló légi show-ra még több mint egy hónapot várnunk kell, a kecskeméti repülőbázison már mindenki a kétnapos rendezvényre készül. Erről Ada is meggyőződhetett, amikor ellátogatott a bázisra, ahová két hétéves pilótajelöltet is magával vitt. Szűcs Zoltán sikereit már nem érhették meg a szülei.

Fókusz 13-04-30


szerző:
2013.04.30. 19:50
Fókusz 13-04-30

Fókusz: Indul a csajozás!- Kánikulában jobban megy az ismerkedés? Lali és Gábor egymás után gyűjtötték be a telefonszámokat! Szembesítés - A család ipari kamerával buktatta le a fiuk sírját kifosztó férfit. A folytatás váratlanul alakult! Itt van május elseje!- Teljes a káosz a fejekben: a legtöbben nem tudják, mit és miért ünneplünk! Kínos kérdések, meglepő válaszok!

Férfiak, akik a levegőből védik az országot

Első alkalommal mutathatjuk meg, kik és hogyan védik az ország légterét! Kik azok a férfiak, akikből vadászpilóták lehetnek, akiknek megadatik minden repülős álma és milliárdokat érő, ultramodern gépekben, elképesztő sebességgel uralhatják az eget?

Házon kívül 13-02-13


szerző:
2013.02.13. 23:05
Házon kívül 13-02-13

Házon kívül: Hogyan érdemes alkudozni a bankkal? Mi lett a Malév-árvákból? Van-e joguk az utcán aludni a hajléktalanoknak?

Mi lett a Malév-árvákból?

Egy éve szűnt meg a légitársaság: mihez kezdtek a szerelők, a pilóták, a légikísérők?

Már csak álmukban repülnek a Malévesek

Egy pilóta, aki nyugdíjba ment, egy pilótanő, aki karaoke bulikat tart és egy légiutaskísérő, aki regényt írt. A sorsuk másként alakult, már csak a Maléves múlt a közös.

A sztárok is a fellegekbe vágynak


szerző:
2012.08.30. 20:25
A sztárok is a fellegekbe vágynak

Hogy mi a közös John Travoltában, Harrison Fordban és rádiós műsorvezetőnkben, a francia akcentussal halandzsázó Kukiban? Mindannyian a repülés szerelmesei. Bár a világsztár urak már saját utasszállítóikat vezetgetik, Kuki még csak az első óráknál tart.

Házon kívül 12-02-21


szerző:
2012.02.21. 23:45
Házon kívül 12-02-21

Házon kívül: A néma gyilkos senkit sem kímél. A Malév-csőd napjai egy pilóta szemszögéből. Feri bácsi „gyógyító zenéje”.

A csőd napjai egy pilóta szemszögéből

A Malév csődje után villámgyorsan terjedni kezdett az interneten egy pilóta vallomása. A csőd napjának a története, ahogy ő azt megélte. Demeter Csaba kora reggel értesült arról a kollégáitól, hogy már nincs hova mennie dolgozni.

Exkluzív interjú a Malév pilótájával

Az utolsó kékorrúakkal repültek, a magyar légitársaság utolsó napján. Mészáros Zoltán tette le az utolsó Malév gépet a földre, ő hagyta el utolsóként a fedélzetet. Megható interjúban nyilvánosan is elbúcsúzik munkatársai nevében.

Madár kényszerítette földre a repülőgépet

Az utasszállító egy egyiptomi üdülőhely felé tartott, amikor a pilótáknak vissza kellett fordítaniuk a gépet Hamburg felé.

Kalocsaiban feszíthetnek a Forma-1-esek

Új szavazást indul hétfőtől, így ismét ringbe száll a kalocsai mintás ruha, hogy az évadzáró versenyen abban száguldozzanak a csapat pilótái.

Épphogy jogsit kapott, már kétszeres világbajnok

Még csak hat éve, hogy egyáltalán jogosítványt kaphatott, ma meg már kétszeres világbajnokként ő a Forma-1 legfiatalabb és legreményteljesebb pilótája. Sebastian Vettellel együtt ünnepelhettük kettős győzelmét Angliában.

Fekete vasárnap az IndyCar történetében

Az IndyCar autóversenyeket úgynevezett ovális pályákon rendezik, amelyek a világ leggyorsabb autóversenyei. Most tömegkarambol követelte egy IndyCar pilóta életét.

Reggeli 11-09-28


szerző:
2011.09.28. 09:05
Reggeli 11-09-28

A szerdai Reggeliben felköszöntöttük a születésnapos Benedek Miklóst, Martin Donnelly egykori F1-es pilótával pedig felidéztük 21 évvel ezelőtti balesetét.

Tragikusan végződött a felderítő repülés

Lezuhant Tajvanon két katonai repülőgép.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való