KERESÉS search-close

petárda

69 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "petárda"

Felrobbant a kezében egy ajándék petárda, amiről nem tudta, hogy micsoda

Súlyosan megsérült egy egyetemista, miután felrobbant a kezében egy ajándék petárda, amiről nem tudta, hogy micsoda. A fiú egy fotózáshoz vásárolt füstbombákat a neten egy cseh cégtől, ám a megrendelt termékek mellé egy petárdát is csomagoltak. Ő azt hitte, az is füstbomba, meggyújtotta, ekkor robbant fel.

Nyomoz a rendőrség a petárdabalesetek miatt

Még mindig a győri kórházban vannak a petárdabalesetek sérültjei. Volt, akinek az egész tenyerét szétroncsolta a kezében felrobbanó petárda. Az elmúlt napokban négyen is megsérültek a megyében, köztük egy 81 éves nő és egy 17 éves kislány. A rendőrség mindegyik ügyben eljárást indított.

Minden eddiginél keményebb szilvesztere volt a kutyáknak

Korom Gábor úgy érzi, rengeteg kihívással szembesültek a legutóbbi évbúcsúztatáskor a gazdák is. Elmondta, hogyan élik meg a házi kedvencek a robbanó hangokat.

Súlyos balesetek szilveszterkor

11 éves lány sérült meg súlyosan szilveszter éjszaka, mert mellette robbant fel egy tűzijáték rakéta Győrben. A rendőrség szerint valaki egyszerűen rosszul használta a pirotechnikai eszközt. Szintén Győrben egy férfi keze sérült meg a rosszul használt petárdától. Kiskunhalason egy lakásba repült be egy tűzijáték, úgy, hogy a redőnyt átlyukasztotta, az ablakot pedig betörte. A mentőknek sok munkát adtak a részegek is: 139-en kerültek alkoholmérgezés miatt kórházba, közülük 37 kiskorú.

150 ezer forintra is büntethetik, aki petárdázik

Akár 150 ezer forintra is büntethetik a petárdázókat. A napokban már két súlyos baleset is történt miatta. Tűzijátékokat szabad használni, de csak reggel hat óráig. Az állatvédők azt kérik, hogy a kutyákat zárják be a gazdáik éjjelre, mert a robbanások hangjától megrémült állatok akár kilométerekre is elkóborolhatnak.

Szilveszter éjszakájára készül az ország

A mentők a tűzoltók és a rendőrök is megerősített szolgálattal várják az estét. A legtöbb dolguk ilyenkor hagyományosan a mentőknek van országszerte. Általában részegekhez, vagy petárdabalesetek sérültjeihez riasztják őket. Most is arra készülnek, hogy körülbelül ezer esethez kell vonulniuk. Nem csak ők, a tűzoltók és a rendőrök is arra kérnek mindenkit, hogy biztonságosan búcsúztassák az óévet.

Újabb baleset: A 46 éves férfi kezében robbant fel a petárda

Ismét petárda okozott súlyos sérülést Győr-Moson-Sopron megyében. Mosonmagyaróvár közelében egy bulizó társaság egyik tagja nem tudta időben eldobni a petárdát. A 46 éves férfinak a kezében robbant fel a petárda, éppúgy, mint annak a 17 éves lánynak, aki péntek este került kórházba szintén Győr-Moson-Sopron megyében. Neki két ujját amputálni kellett. A mostani esetben a megsérült férfi saját lábán ment be a kórházba.

Petárdázás miatt kellett két ujját amputálni

Máris súlyos sérülést okozott a petárdázás. Egy 17 éves lány két ujját amputálni kellett, miután felrobbant a kezében egy petárda a Győr-Moson-Sopron megyei Gyórón péntek este. Magyarországon 2005 óta tilos petárdát használni, szilveszterkor azonban bizonyos tűzijátékokat engedélyeznek, ezeket tegnap óta lehet megvásárolni, az erre kijelölt helyeken.

Holnaptól kaphatók a tűzijátékok!

Súlyos baleseteket okozhat a tűzijátékozás - bemutatóval hívták fel erre a figyelmet a rendőrök. Holnaptól lehet legálisan szilveszteri pirotechnikai eszközöket vásárolni, felhasználni azonban csak újév reggel 6 óráig lehet. Petárdázni, idén is tilos, ahogy eddig is.

DURVA: ez is megtörténhet, ha szabálytalanul használjuk a pirotechnikai eszközöket!

Idén a pirotechnikai eszközöket újév reggel 6 óráig lehet használni, míg a petárdázás továbbra is tilos! A videóból az is kiderül, hogy hogyan kerülhetjük el a súlyos baleseteket szilveszter éjjel!

Vonattal menekültek a zaj miatt

Három kutya is vonattal menekült a petárdák zaja elől szilveszterkor. Egyikük 70 kilométert utazott, mire az állatmentők leszedték a vonatról és visszaadták a gazdájának. A menhelyeket folyamatosan hívják elkóborolt vagy elveszett állatok miatt.

Évának nevezték el a petárdázásban megsérült kutyát

Egy budaörsi állatkórházba vitték Szolnokról azt a németjuhászt, amelynek a lábát valószínűleg egy petárda roncsolta szét. Az esetről a tegnapi híradóban számoltunk be. A kutya gyógyíttatását a budaörsi állatmenhely vállalta magára.

RTLII Híradó 2018-01-01


szerző:
2018.01.01. 21:30
Sok kutyát gázoltak el az éjjel

Csaknem tucatnyi kóbor kutyát gázoltak el szilveszter éjjel, és több száz eltűnt állatot még mindig keresnek. Az állatvédők szerint a tavalyinál sokkal rosszabbul alakult a mostani szilveszter. A közösségi oldalakon egymást érik az eltűnt állatokat kereső gazdák üzenetei. Sok kutyáról pedig azért töltenek fel fotót, mert bár megtalálták őket, nem tudni ki a gazdájuk.

Tüzek, balesetek Szilveszterkor


szerző:
2018.01.01. 18:05
Tüzek, balesetek Szilveszterkor

Súlyos sérüléseket is okozott a petárdázás szilveszter éjjel. A mentők tájékoztatása szerint volt, akinek az ujjait roncsolta szét a kezében felrobbanó petárda, másnak pedig egy rakéta robbant fel az arca előtt, súlyos látássérülést okozva. Egy németjuhásznak a mancsát szakította le egy petárda. A mentőknek nehéz szilveszterük volt, 3200 esethez riasztották őket, és a tűzoltóknak is volt dolguk.

Figyelem! Sok kutya fél a petárdától!

Két éve már elmondtuk, a szilveszteri tűzijátékoktól sok kutya megrémül, ha megrémül, akkor pedig támadhatnak is, ezért óvatosan kell megközelíteni őket. Erre figyelmeztettek a hódmezővásárhelyi állatvédők is, akik szilveszter éjszaka autóval járőröztek a városban, hogy befoghassák a kóborló kutyákat.

Komoly bírságra számíthatnak a petárdázók

Csomagtartóba rejtett petárdákkal sefteltek illegális árusok az egyik budapesti áruház parkolójában – ezt az RTL Híradó stábja vette észre egy forgatáson. Petárdázni pedig tilos, akár 150 ezer forintos bírság is kapható érte. A tűzijátékokat viszont bármelyik felnőtt megveheti, de felhasználásukra szigorú szabályok vonatkoznak. Az állatvédők arra figyelmeztetnek, hogy a zaj miatt sok kutya elszökhet szilveszterkor, ezért érdemes stresszoldót adni nekik vagy bezárni a kedvenceket.

Petárdázni idén is tilos


szerző:
2017.12.27. 18:20
Petárdázni idén is tilos

Irányt változtató rakéta és kézben felrobbanó petárda. Ezek a leggyakoribb baleseti okok szilveszterkor. A pirotechnikai eszközöket csütörtöktől lehet legálisan megvásárolni a kijelölt árusítóhelyeken, felhasználni viszont csak szilveszter este hat órától szabad. Petárdázni idén is tilos, ha valakit rajtakapnak 150 ezer forintra is büntethetik.

 

Vigyázzunk kutyusunkra szilveszterkor!

Korom Gábor nem először vendégeskedett a Reggeliben, aki most a szilveszteri bulik veszélyeiről mesélt. A petárda és a tűzijáték ugyanis nem kicsi félelmet okoz házi kedvenceinknek...
 

TORINO: Fejvesztett menekülés


szerző:
2017.06.04. 15:15
TORINO: Fejvesztett menekülés

Mint egy árhullám, úgy indult meg az embertömeg a téren, ezrek sodródtak tehetetlenül a fejvesztett menekülésben. Több mint ezerötszázan sérültek meg tegnap este egy téren a Bajnokok Ligája döntő alatt Torinóban. A hatalmas tömegben valószínűleg egy petárda okozta a pánikot, amit sokan robbanásnak gondoltak.

Tragikus: Miért kellett meghalnia a magyar férfinak a Fülöp-szigeteken?

Tragikus hírrel kezdődött az újév: egy magyar férfit meggyilkoltak a Fülöp-szigeteken. De miért és hogyan történhetett meg ez a szörnyűség? A magyar férfi szomszédja a gyilkosság óta már megtette a beismerő vallomást, a negyvenkét éves halász a helyszínen beismerte, hogy négy lövéssel végzett áldozatával, akivel a szilveszteri petárdázás miatt vesztek össze.

Fókusz 2017-01-02


szerző:
2017.01.02. 18:55
Gyerek kezében robbant a petárda

Balesetek szilveszterkor: szétroncsolta egy 6 éves váci kisfiú kezét a petárda, a gyereket súlyos sérüléssel vitték kórházba. A mentőket 17-szer riasztották tűzijátékokkal vagy petárdázással kapcsolatos esetekhez, rendszerint arc- és kézsérülések miatt.

 Itt tiltják, ott legális

Nálunk tilos, néhány kilométerrel arrébb azonban bárki megvásárolhatja. Szlovák petárdáktól lehetnek hangosak a magyar szilveszteri bulik. Az RTL Híradó stábja több magyar vásárlóval is találkozott egy szlovákiai pirotechnikai üzletben. Az általunk megkérdezettek tudják, hogy Magyarországon tilos petárdázni, mégis beszereztek egy-egy dobozzal. Ha itthon használják fel, ugyanúgy büntetés jár érte.

JÓ TANÁCSOK: Így készüljenek a kutyások Szilveszterre

A kutyák számára a Szilveszter-este könnyen rémálommá válhat, a jószágok számára ugyanis a petárda durranása annyira ijesztő, hogy sokuk világgá fut tőle. A szakember azt mondja, a kutyákat érdemes ilyenkor elzárni vagy stresszoldót adni nekik.

Veszélyes is lehet a tűzijáték

Irányt változtató rakéta, kézben felrobbanó petárda - ezek a leggyakoribb balesetek, amiket a szilveszterkor használt tűzijátékok okoznak. Petárdázni már 2005-óta tilos, mégis minden évben rengetegen megsértik ezt a szabályt. Ha valakit elkapnak, akár 150 ezer forintra is büntethetik. A tűzijátékokat szerdától lehet legálisan megvásárolni, felhasználni viszont csak szilveszter este hat órától másnap reggel hat óráig szabad.

Leszakította lábfejét a petárda

Életveszélyesen megsérült egy 18 éves fiatalember New Yorkban vasárnap. Barátaival a Central Park egyik sziklájáról ugrottak le. Amikor a fiú földre ért, robbanás rázta meg a környéket. Kiderült: egy valószínűleg otthagyott robbanószerkezetre érkezett.

Alkoholmérgezés és súlyos petárdabaleset

Hiába a figyelmeztetések, a szilveszter most sem múlt el tragédiák nélkül. A mentőket országszerte több mint 3 ezerszer riasztották. Egy Heves megyei férfi több ujját amputálni kellett, mert felrobbant a kezében egy petárda. Egy 16 éves lányt pedig életveszélyes állapotban vitték kórházba a fővárosban, miután egy egész üveg vodkát megivott, és alkoholmérgezést szenvedett.

Óévbúcsúztató utcabálok és házibulik

Utcabál, koncert, házibuli. A szokásos módon telt országszerte a szilveszter éjjel. A kemény mínuszok ellenére sokan buliztak az utcákon. Ők többnyire azt mondták, a forralt borra esküsznek. De voltak, akik a kelleténél jóval többet ittak.

Sok kutya fél a petárdáktól


szerző:
2015.12.31. 21:30
Sok kutya fél a petárdáktól

A szilveszteri tűzijátékoktól sok kutya megrémül. Akkor pedig támadhatnak is, ezért óvatosan kell megközelíteni őket. Erre figyelmeztetnek a hódmezővásárhelyi állatvédők. Szilveszter éjszaka autóval járőröznek a városban, hogy befoghassák a kóborló kutyákat. Ügyeleti számot is működtetnek, ahol bejelenthetik, ha valakinek eltűnt a kedvence.

Az állatvédők is készülnek a szilveszterre

A Budapesti Polgárőrség az Állatvédőrséggel fogott össze, hogy begyűjtsék és hazajuttassák a petárdától megijedő, szétszaladt kutyákat. A szakemberek azt tanácsolják, ha valaki kóbor kutyát talál, azonnal vigye olyan helyre, ahol van chipleolvasó.

Most is tilos petárdázni


szerző:
2015.12.28. 18:07
Most is tilos petárdázni

Kézben felrobbanó petárda, és irányt változtató rakéta által okozott sérülések – ezek a leggyakoribb balesetek, amelyeket a szilveszterkor használt tűzijátékok okoznak. Petárdázni már 2005-óta tilos, mégis minden évben rengetegen megsértik ezt a szabályt. Akit rajtakapnak, akár 150 ezer forintra is büntethetik. A tűzijátékokat mától lehet legálisan venni.

Petárda miatt tört ki a pánik

Vasárnap este a párizsi megemlékezések egyik helyszínén pánik tört ki. A több száz fős tömeg egyszer csak rohanni kezdett a Köztársaság tér környékén, át a virágokon és a mécseseken. Valaki állítólag lövéseket hallott, ezért indultak meg az emberek, és próbáltak fedezékbe menekülni. A Le Monde rendőrségi forrásai szerint petárda durranása miatt estek kétségbe az emberek.

Tömegverekedés a stadionban


szerző:
2015.04.26. 18:50
Tömegverekedés a stadionban

Tömegverekedés volt szombat délután egy belgrádi futballmérkőzésen. A meccset két helyi csapat vívta, a megvadult szurkolók székeket téptek ki és petárdákat dobáltak. Az összecsapásban 35 rendőr sérült meg.

Csatornát robbantott a kisfiú


szerző:
2015.01.14. 18:50
Csatornát robbantott a kisfiú

Felrobbantott egy csatornát egy 9 éves kisfiú Kínában. Petárdát dobott bele, majd a detonáció 10 méterre repítette. Súlyosan megsérült, de most már stabil az állapota. Egy biztonsági kamera rögzítette a balesetet.

Sok szökött kutya nem kerül haza

A szilveszterkor eltűnt kutyák fele nem kerül haza az állatvédő szervezetek szerint. A petárdázások és a tűzijátékok miatt megrémült és állatotthonba került kutyák nagy részét ugyanis soha, senki nem keresi. Az állatvédők azt mondják: az a tapasztalat, hogy ha valaki két hétig nem kereste a kedvencét, azután már nem is fogja.


 

Fiatalok kezét roncsolta a tűzijáték

Két fiatalnak csonkolni kellett az ujjait, mert a kezükben robbant fel egy-egy tűzijáték szilveszter éjjel. Amúgy is sok dolga volt a mentőknek, akik csaknem 2000 riasztást kaptak. A toxikológiákon is nagyüzem volt, Budapesten 77 embert szállítottak be, fele 18 év alatti fiatal, akik közül többen drogoztak.


 

Hogyan óvjuk meg kedvenceinket a petárdázástól?

Élnek velünk állatok, akik zsigerből rettegnek petárda vagy tűzijáték zajától. Rájuk szeretnénk vigyázni az év utolsó napján is, mert ők azok, akik ijedtükben annyira pánikba eshetnek, hogy a védelmet nyújtó gazdi vagy kutyaól helyett világgá futnak.

Vigyázzunk kutyáinkra szilveszterkor!

Ha durrognak a petárdák, kedvenceink ijedtükben annyira pánikba eshetnek, hogy a védelmet nyújtó gazdi vagy kutyaól helyett világgá futnak.

Fókusz 14-12-30


szerző:
2014.12.30. 19:10
Fókusz 14-12-30

Fókusz: Feladták - Már az első napon balesetet szenvedett Szalay Balázsék autója az Africa Race-en, nem tudják folytatni. Szerelmi hullámvasút - Boldogságból és szakításból akadt bőven idén is, van, akinél a távkapcsolat nem működött, másnál a közellét. Lezárták a múltat - Az Illés együttes tagjai átadták a stafétát az új nemzedéknek, Tóth Gabinak és Vastag Csabiéknak.

Súlyos sérüléseket okozhatnak


szerző:
2014.12.30. 18:30
Súlyos sérüléseket okozhatnak

Rossz irányba lőtt tűzijáték rakéta és kézben felrobbanó petárda – ezek a leggyakoribb pirotechnikai balesetek szilveszterkor, holott például petárdázni 2005 óta tilos. A rendőrök szerint érdemes hivatalos eladótól beszerezni a tűzijátékokat, és még a rutinosoknak is be kell tartaniuk az utasításokat.

Két ujját szakította le a petárda

6 ember ellen indult eljárás petárdák és füstgránátok miatt – közölte a rendőrség a román-magyar meccsre induló szurkoló balesetével kapcsolatban. A fiatal férfi több száz társával ment volna a bukaresti EB-selejtezőre vonattal, amikor odébb akart dobni egy petárdát. Az felrobbant a kezében és leszakította két ujját.
 

Reggeli - Csak csajok 11-12-20

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Szurkolók tiltakoztak a törvény szigora ellen

Petárdadobálásért két év: ilyen szigorúan bünteti a sporthuliganizmust a hétfőn elfogadott jogszabály.

Petárda robbant a gyermek kezében

Egy 12 éves fiú súlyosan megsérült, amikor a kezében felrobbant egy tűzijáték Somogybabodon.

Megmaradt petárda sodorta bajba a diákot

Az iskola előtt parkoló autók közé dobott petárdákat egy veszprémi középiskolás fiú még szerdán.

Kevesen viszik vissza a tűzijátékokat

Akár 100 ezer forintra is megbüntethetnek minket, ha nem adjuk le a megmaradt tűzijátékokat.

Óvatosan a rakétákkal!


szerző:
2010.12.31. 19:04
Óvatosan a rakétákkal!

Péntek este hattól szombat reggel hatig lehet fellőni a rakétákat. A petárdázókat bünteti a rendőrség.

Óvja kedvenceit az év végi őrületben!

Névvel, telefonszámmal ellátott nyakörv, zárt hely, nyugtatózás. A többi között ezeket javasolják az állatbarátok.

Lángra kaphat a nápolyi szemét


szerző:
2010.12.30. 07:32
Lángra kaphat a nápolyi szemét

Attól tartanak, hogy a nápolyi utcákon felhalmozódott szemét lángra kaphat szilveszterkor, ezért vízzel fogják locsolni a hulladékot.

Tűzijáték: szabad a vásár!


szerző:
2010.12.28. 17:23
Tűzijáték: szabad a vásár!

Keddtől lehet tűzijátékot vásárolni szilveszterre.

Kirobbanó petárdás feketepiac


szerző:
2010.12.20. 15:28
Kirobbanó petárdás feketepiac

A rendőrség szerint nőtt idén a pirotechnikai eszközökkel kapcsolatos szabálysértések száma.

Tűzijátékfogás a határon


szerző:
2010.12.12. 13:04
Tűzijátékfogás a határon

Összesen 786 petárdát és 68 darab különféle tűzijátékot találtak a röszkei vámosok néhány óra leforgása alatt a röszkei határátkelőn.

Csaknem tragédiába fordult a tűzijáték

Hét ember megsérült szombaton este a IV. kerületben, a tűzijátékkal egybekötött rendezvényen.

Kik csinálják az ünnepi tűzijátékot?

Az a cég bonyolítja az augusztus 20-i tűzijátékot, amelynek külsős szakértője a 2004-es törökbálinti robbanás egyik vádlottja.

Éjfélig le kell adni a tűzijátékokat!

Akinél éjfél után pirotechnikai eszköz marad, szabálysértést követ el.

98 eljárás petárdázás miatt


szerző:
2010.01.04. 19:34

Illegális petárdák!


szerző:
2009.12.31. 15:24
Illegális petárdák!

Több tízezer engedély nélküli, csempészett petárdát és tűzijátékot foglaltak le a napokban.

Rendőrök mellett árulta a petárdákat

Az 50 éves férfi a miskolci Búza téren árulta fennhangon az itthon évek óta tiltott petárdát.

Illegális petárdákat árusító családot fogtak

Egy ellenőrzésen lebuktatták a petárdát és más pirotechnikai eszközöket árusító siófoki családot.

Petárdaturizmus a határ mentén


szerző:
2009.12.29. 16:04
Petárdaturizmus a határ mentén

Az év végén sok magyar megy Szlovákiába, hogy petárdát vásároljon.

Hétfőtől lehet venni tűzijátékokat

Ebben az évben is csak szigorú feltételek mellett lehet majd megvenni és használni azokat.

A petárda tilos, a tűzijáték megengedett

A mentősök szerint a legálisan beszerzett tüzijátékokkal is vigyázni kell.

Gyászolják az orosz tűzvész áldozatait

Az orosz lapok a korrupciót és a hatóságok nemtörődömségét okolják a tragédiáért.

A kezében robbant a petárda


szerző:
2009.11.25. 10:25
A kezében robbant a petárda

A 14 éves soproni fiú maradandó sérülést szenvedett. Egyik ujját részben amputálni kellett.

Kigyulladt a petárdaraktár


szerző:
2009.10.17. 13:12
Kigyulladt a petárdaraktár

32-en meghaltak és 10-en megsérültek, amikor leégett egy petárdaraktár Indiában.

Petárdákkal dobálták egymást a drukkerek

A rendbontókat a lelátóra benyomuló rendőrök fékezték meg. Ketten megsérültek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való