KERESÉS search-close

parkolás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "parkolás"

Szabálytalan parkolás miatt jelentették fel Gruevszkit

Szabálytalan parkolás miatt tett feljelentést az MSZP a korrupció miatt elítélt volt macedón miniszterelnök ügyében. A múlt héten ugyanis a járdán parkolt a börtönbüntetése elől fél éve Magyarországra szökött politikust szállító autó. Gruevszki éppen Joó Istvánnal, a Külügyminisztérium helyettes államtitkárával találkozott egy lakásban, amely két kínai állampolgár tulajdona.

Borul Zugló parkolási rendszere


szerző:
2019.05.13. 21:58
Borul Zugló parkolási rendszere

Felmondja a zuglói önkormányzat a parkolási szerződéseket a kerületben, és a rendszer üzemeltetését saját kézbe veszi a kerület.

Nem tárgyaltak a parkolásról

Nem tud a zuglói MSZP és a Fidesz közötti háttéralkuról az MSZP elnöke, aki helyi ügynek tartja, hogy Karácsony Gergely polgármester szerint a két párt összejátszása miatt kötött a kerület előnytelen parkolási szerződést. Tóth Bertalan az RTL Híradónak azt mondta, abban megállapodott Karácsony Gergellyel, hogy ha utóbbi ősszel főpolgármester lesz, akkor egységesítik a fővárosi parkolási rendszert.

Parkolási bírságot kapott, pedig kocsija egy garázsban állt

Életmentő műtéte után a kórházban lábadozott, közben sorra kapta a parkolási bírságot, miközben kocsija egy garázsban állt. Ezt állítja egy verőcei nyugdíjas. A férfit otthon tucatnyi levél várta: csaknem 200 ezer forintra büntették, mert állítólag nem fizetett a budapesti parkolásért, hamarosan pedig a végrehajtó is megjelenhet nála.

Posztja miatt váltották le a Momentum ferencvárosi alapszervezetének vezetőjét

Leváltotta a Momentum a ferencvárosi alapszervezet vezetőjét - így döntött vasárnap délután a párt választmánya. A helyi politikus korábban egy facebook posztban arról írt, hogy bár valóban sokat írtak a kerületi parkolási visszaélésekről, de bizonyítékok nélkül vádolni a politikai ellenfeleket nagyon veszélyes.

Rabosították az anyát, aki kiborult

Kriszta sok nehézség árán egyedül neveli 33 éves fiát, aki súlyos autista. A múlt héten, ahogy szokta, gyógytornára vitte, leparkolt, és kirakta a kocsira a mozgássérült igazolványt. Nem sokkal később rendőrök érkeztek, és vitába keveredtek az anyával, akit végül bevittek a rendőrségre, rabosították és órákig ott tartották. Az anya összeomlott…

Így ne parkoljunk!


szerző:
2018.11.02. 18:14
Így ne parkoljunk!

Újabb fotók a pimasz vagy figyelmetlen, de mindenképpen szabálytalankodó sofőrökről, akik van, hogy két, három helyet is elfoglalnak parkoláskor. Van, akinek az sem számít, ha mozgáskorlátozott helyre áll be keresztben.

Parkolási bírság Horvátországból – évekkel később?

Váratlan parkolási bírságot kapott Horvátországból több magyar autós is. A felszólítások nagy része évekkel ezelőtti tartozást szeretne behajtani, erre azonban csak hosszas bírósági eljárás után lenne lehetőségük…

30 milliós parkolási bírság

Harmincmillió forintnál is több parkolási díjat halmozott fel egy autós, aki az egyik pécsi szálloda mélygarázsában felejtette a kocsiját. Még 2007-ben parkolt le, de a hotelből taxival távozott, azóta nem látták. Tartozása már tízszer több, mint amennyit az autója ér.

Büntetés az otthagyott autóknak

30 ezer forintra büntetik, aki a Sziget Fesztivál bejáratához közeli bevásárlóközpont parkolójában hagyja az autóját. A harmadik kerületi önkormányzatnál azt mondták az RTL híradónak, hogy az áruház kérte, hogy intézkedjenek a közterület felügyelők, mert az otthagyott autók miatt a vásárlóknak már nem jutott hely.

Furábbnál furább parkolók Kőbányán

Kuka, kiskert és néhány fa is belóg Kőbányán a frissen kijelölt parkolóhelyekre, sőt van, ahol még a fűre is fehér csíkot húztak. A környékbeliek attól tartanak, hogy az önkormányzat fizetőssé akarja tenni a parkolást.

Drágulnak a parkolási díjak Budapesten

A mostani 440 forint helyett 525 forintot kell majd fizetni óránként annak, aki Budapest belvárosában szeretne parkolni. Ráadásul a város több pontján is megszüntetik az ingyenes parkolást.

 

Drágulhat a fővárosi parkolás

Minden eddiginél drágább lehet a parkolás Budapest belvárosában. Egy friss előterjesztés alapján a mostani 440 forint helyett 525 forintot kell majd fizetni óránként. A város több pontján megszüntethetik az ingyenes parkolást, az állatkert környékén viszont csökkenhet az óradíj.

 

Szabad parkolóhely csettintésre?


szerző:
2018.04.17. 08:11
Szabad parkolóhely csettintésre?

Nem csalás és nem ámítás, hiszen egy vadonatúj applikációnak köszönhetően nem kell éjjel az utcán hagynotok az autótokat! Somogyi Zsolt, ötletgazda beavatta a nézőket a részletekbe.
 

Fotók bosszantó parkolásról

Bosszúság az utakon – az ünnep alatt sincs hiány pofátlanul parkoló autósokból. Miskolcon egy nap alatt kettőt is lefotóztak. Egyikük egy parkoló kihajtóján hagyta a kocsiját, a másiké pedig az útra lógott egy sávot elfoglalva. A fényképeket a közösségi oldalukon osztották meg a miattuk bosszankodó autósok.

„Paraszt parkolókat” fotóznak

Sportkocsi a tilosban, egyszerre két mozgáskorlátozott helyet is elfoglalt a napokban egy Mustang az egyik pécsi bevásárlóközpontnál. Arra járók fotózták le az autót, amit először a Pécsistop mutatott be. Jól látszik, nem volt benne mozgássérült kártya. A helyi egyesület szerint sok társukat ellehetetlenítik a rossz helyre parkoló autósok.

Háborognak a zuglóiak a parkolás miatt

Káoszt okozott Zuglóban az új parkolási rend, ezt mondták a kerületben élők egy lakossági fórumon. A 14. kerületben több helyen is fizetős övezetet alakítottak ki, emiatt sok autós hétköznap a kertvárosi részen parkol. De az 56-osok terén és az Állatkerti körúton nemcsak a fizetés miatt bosszankodnak az autósok.

Nem lehet parkolni az óvodánál

Nem lehet parkolni az ország egyik legnagyobb óvodája előtt. Budapesten a ferencvárosi Kerekerdő óvodába több mint 300 gyerek jár, többen érkeznek a város más kerületeiből. Aki kocsival hordja a gyerekét, az eddig az épület előtt parkolhatott. Ám most egy építkezés miatt a parkolósávba terelték a forgalmat, ezért reggelente hatalmas a dugó, a gyerekekkel gyakran 15 percet kell gyalogolni az óvodáig a környező utcákból. A szülők arra panaszkodnak, hogy se az óvodának, se nekik nem szólt senki a forgalmi változásról.

Mélygarázsnak nézte a lépcsőt

Nem egyértelműek a jelzések. Ezt mondta az az idős chilei nő, aki kocsijával lépcsőre hajtott, mert azt hitte, hogy ott a mélygarázs. Nem úszta meg ennyivel. Csak egy járókelőnek köszönheti, hogy nem esett komolyabb baja. Természetesen mindenről van felvétel.

VIDEÓ: Buszmegállóban parkolnak Pécsett

Szinte már rendszeres, hogy buszmegállókban parkolnak vagy várakoznak autósok Pécsett. Nézze meg a legpofátlanabb eseteket! További részletek a szabálytalanul parkoló sofőrökről az RTL Híradóban. 

Autós állta el a mentők útját

Elállta a mentők útját egy autós a fővárosban. Életveszélyben lévő beteget akartak elvinni egy háztól a mentőautóig, de a sofőr úgy parkolt a járdán, hogy nem fértek el mellette a hordággyal. Az esetet maga az Országos Mentőszolgálat hozta nyilvánosságra egy fotóval. Az autó tulajdonosát nem találták, végül a tűzoltókat és a rendőrséget is hívták, a beteg nőt negyedórás csúszással tudták kórházba vinni.

Parkoló autós miatt állt a busz

Elállta a busz útját! Egy megállóban parkoló autós miatt vesztegelt egy pécsi járat a forgalmas belvárosban. Kénytelen volt várni a buszsofőr, sehogy sem lehetett kikerülni az akadályt. Az egész jelenetet felvette a járat fedélzeti kamerája. A videón az látszik, hogy az autós egy üres rekeszt visz a vásárcsarnokba, majd miután végez, elhajt. A buszos szakszervezet szerint az utasokat hátráltatta legjobban az autós.

Leszámolás a szándékosan szabálytalan parkolással

Vannak olyanok, akik fittyet hányva a vezetési kultúrára, oda parkolnak, ahova csak akarnak. A Fókusz riportere utánajárt annak, hogy kik azok, akik a városi dzsungelben pökhendi oroszlánként viselkedve keserítik meg társaik életét.

A teljes adást ITT nézheti meg!

FELVÉTELEN: egy üres zöldségesrekesz miatt tartotta fel a buszt

Az RTL Híradó már többször beszámolt felháborítóan szabálytalan parkolásról, ezúttal az egyik videómegosztó csatornára töltötték fel, ahogy egy hölgy pofátlanul beáll a pécsi vásárcsarnok előtti buszmegállóba, azért, hogy egy üres zöldségesrekeszt leadjon. Emiatt a manőver miatt egy egész busznyi embernek kellett dekkolnia.

Drága lesz parkolni a ligetben

Ötszázhuszonöt forint parkoló díj óránként, tovább nő a fizető parkolóhelyek száma Budapesten a Városliget körül. A most még ingyenes területen több zónát alakítanak ki. A legdrágább az Állatkert, a Cirkusz és a Széchenyi fürdő környékén lesz parkolás, a már említett félezer forint, ráadásul hétvégén is. Zuglóban kilencezer parkoló hely lesz fizetős szeptembertől.

 

Parkolás közben kapott lángra az autó

Parkolni akart, amikor kigyulladt alatta a kocsi Győrben. Előbb csak füstölt, majd az egész lángba borult. A fiatal lánynak sikerült kimenekülnie, de férjével együtt tehetetlenül nézték végig, ahogy a szemük láttára semmisül meg az autó. Az óriási hőtől három másik jármű is megrongálódott.

Módosult a parkolási szabályzat!

Sokat bosszankodunk a parkolás miatt, főleg a fővárosban és különösen akkor, ha parkolójegyet is kell venni. Ám előfordul, hogy a jegyet nem veszi észre az ellenőr és még egy büntetést is kapunk a nyakunkba. A legújabb módosítás szerint, ilyenkor sem kell kétségbe esni.

Parkolóadó: visszalép a kormány

Mégsem regulázza meg a kormány a nagy áruházláncokat - legalábbis egyelőre. Lázár János miniszter szerint a multiknak sok barátjuk van, így nehezen boldogulnak velük, ezzel indokolta, hogy miért nem terjesztik be a javaslatot. A tervben az szerepelt, hogy az üzletláncoknak fizetni kellene az áruházi parkolókért, több embert kellene felvenniük, reklámra viszont kevesebbet költhetnének. Az Országos Kereskedelmi Szövetségnél azt mondták, örülnek, ha lesz egyeztetés. 

Áginak magassarkúban kellett kimásznia a sártengerből

Gabónak sikerült úgy leparkolnia VV Soma otthona előtt, hogy az anyósülés felőli oldalon egy hatalmas pocsolya és sártenger legyen, így Áginak nem kis erőfeszítések árán sikerült csak kiszállnia az autóból...

1 percért 58 ezer forint büntetés

Egyetlen percet késett a parkolási díjjal, de nincs pardon, megbüntették. Két éve küzd az egyik parkolási céggel egy budapesti tanárnő. A nő perre ment, első fokon nyert, másodfokon viszont vesztett. Az asszony azzal érvel, hogy azért késett tehát egyetlen percet, mert ketten álltak előtte a parkoló automatánál. A bíróság szerint azonban egy másodpercet sem lehet késni. Most már 58 ezer forintot kell fizetnie, de ha szeretné, akkor részletekben is fizethet.

Parkolás: két helyet foglalt el

Két helyet foglalt el szolgálati kocsijával a parkolóban Szarvas fideszes polgármestere. A szabálytalanságot tanúsító fotót a 444.hu olvasója küldte el az internetes lap szerkesztőségének. Babák Mihály a hivatali autóval egy szupermarket parkolójában állt meg úgy, hogy kis híján egy harmadik parkolóhelyre is átlógott a kocsi. A polgármester nem akart nyilatkozni az RTL Híradónak, mert szerinte ennél fontosabb dolgokkal kell most foglalkoznia.

Tanácstalanok a boltosok


szerző:
2017.03.10. 18:29
Tanácstalanok a boltosok

Tanácstalanok a boltosok az áruházi parkolók megadóztatása miatt. Egy kormányzati előterjesztés alapján minden kétezer fősnél nagyobb településen fizetni kellene a boltok parkolói után. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a leaszfaltozott parkolók a városok felmelegedéséhez is hozzájárulnak - ezért kell lépniük. A kormány jövő héten tárgyal az Országos Kereskedelmi Szövetséggel. Az MSZP szerint inkább a vasárnapi boltzár eltörlésekor megfelezett bérpótlékot kellene visszaadni.

Fizettünk a parkolásért, mégis megbüntettek?

Sokat bosszankodunk Budapesten, különösen a belvárosban, hogy nehéz parkolni. Egyrészt, mert parkoló díjat kell fizetni – és sokan nem is fizetnek –, másrészt olyan eset is gyakran előfordul, hogy fizetés ellenére is megbüntetnek. Ilyenkor mi a teendő?

Parkolókban ütköznek


szerző:
2017.02.22. 18:17
Parkolókban ütköznek

A pakolókban történik a céges autók baleseteinek több mint egyharmada. Egy friss statisztika szerint sokszor balesetet okoz az is, ha a sofőrök nem tartják be a követési távolságot és egy vészhelyzetben nem tudnak megállni. Szakemberek azt mondják, ha Ausztriához hasonlóan Magyarországon is bevezetnék a próbaidős jogosítványt, jelentősen csökkenhetne a balesetek száma.

Üzenet a szabálytalankodóknak

Dühös üzenet a szabálytalanul parkolóknak. Egy pécsi fiatal fotózta le a napokban a legújabb figyelemfelhívó táblát, amit egy olyan autóra tettek rá, ami mozgássérült helyen parkolt, de ehhez nem volt igazoló kártyája. Bár a Mozgáskorlátozottak Egyesülete szerint a cetlizés nem megoldás, azt elismerték, hogy a szabálytalanul parkoló sofőrök megnehezítik a mozgássérültek életét.

15 ezerért parkoltak a füvön

Egymás után írták a 15 ezer forintos bírságokat a közterület felügyelők Szombathelyen. A füvön parkoló autósokat büntették meg. Az esetről a Nyugat.hu készített videót. Az autósok viszont azt mondják, mert máshol nincs hely, ezért kénytelenek tilosban parkolni. A bírságolók pedig úgy reagáltak: ettől még a szabály az szabály.

Furgon állta el a busz útját

Elállta a busz útját. Egy áruszállító kisteherautó miatt kellett percekig a megállóban várakoznia egy pécsi helyi járatnak. A fuvarozó ugyanis bevágott az utasokkal teli busz elé, és keresztben előtte parkolt le. A busz így nem tudott kikanyarodni a megállóból. A fedélzeti kamera az egészet felvette. A buszos szakszervezet szerint gyakoriak a hasonló bosszantó helyzetek.

Brutális emelés Nagykanizsán

Csaknem ugyanannyiért lehet Nagykanizsa főterén parkolni januártól, mint Bécs belvárosában. Az alig 50 ezer fős zalai kisváros önkormányzata arra hivatkozva emelte kétszeresére, óránként 600 forintra a díjat, hogy nem tudták betartatni az autósokkal a két órás parkolási időkorlátot. Azt szeretnék, ha autósok helyett inkább a gyalogosok használnák a teret.

Parkolási háborúk


szerző:
2016.11.22. 19:00
Parkolási háborúk

Valószínűleg már minden sofőrrel előfordult már, hogy beálltak elé egy parkolóhelyre, és az autós két helyet is elfoglalt, pedig nem volt rá oka. A Fókusz egyik riportere nemrég szerzett jogosítványt, és amint egyedül kezdett vezetni, azonnal észrevette, hogy a parkolás igazából egy háború. Fel is vette a kesztyűt. Méregetett, parkolt és veszekedett. Mutatjuk a tapasztalatokat!

Fókusz 2016-11-22


szerző:
2016.11.22. 18:55

Videó a lopásról


szerző:
2016.11.11. 11:05
Videó a lopásról

Rokkant kártya miatt törtek fel egy autót csütörtök délután Budapesten, a III. kerületi Gelléri Andor utcában. A lopásról videó is készült. Az látszik a képeken, hogy a két férfi először babrálja a kocsi ajtaját, majd kinyitja, egyikük a kocsiba bemászik, és ellopja a szélvédő mögé kitett, kedvezményes parkolást biztosító kártyát. Az 56 éves vecsési és 62 éves budapesti lakost a helyszínen tetten érték a rendőrök, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Mennyibe kerül a parkolás a kórházaknál?

Talán Önökkel is előfordult, hogy egy beteg családtagot vagy ismerőst vittek kocsival kórházba. A legtöbb intézményben azzal szembesülhet az ember, hogy gondot jelent a parkolás. Vagy túl messze lehet megállni, mert egyáltalán nincs hely a közelben, és még ott is fizetni kell, vagy be lehet hajtani a kórházba, de ott aztán néha vagyonokba kerül a parkolás. Egy nézőnk írt nekünk felháborodott levelet, hogy már a gatyája is rámegy a parkolásra Debrecenben. Moskovics Judit elment vele a Kenézy kórházba, aztán végigjárt több budapesti intézményt is. Íme!

Méltatlan helyzetben a díva!

50 ezer forintra büntették meg Medveczky Ilonát, mert jogosulatlanul vett igénybe egy rokkantaknak fenntartott parkolóhelyet autójával. A művésznő éveken át jogosult volt az rokkantigazolványra, azonban legutóbb mégsem hosszabbították meg az érvényességét.  

Volt parkolójegye, mégis megbüntették

Érvényes volt a parkolójegye mégis több ezer forintra megbüntettek egy kaposvári autóst. A férfi bement reklamálni a városgondnokságra, de ott nem fogadták el a panaszát, mert szerintük, rossz helyre tette a jegyet. A bírságot annak ellenére is kifizettették vele, hogy bemutatta az érvényes szelvényt. A kaposvári városgondnokságon az esetről későbbre ígértek tájékoztatást.

Egy autó, ami beparkolja magát? – Így igaz!

A fiúk megint tesztelnek, de nem akármilyen verdát. A Kia Sportage GT Line felszereltségével tökéletesen ráfeküdt az országútra, és a magabiztos megjelenésével hozta a formáját. Sőt! Gergő egy olyan trükköt mutatott, amitől elállt a lélegzetünk.

Örök dilemma: várakozni és megállni tilos táblák

Hiába adtunk számot a vizsgán kresz ismereteinkről, vannak olyan szabályok, melyeket sokan hibásan tudnak, vagy egyáltalán nem tartanek be. Ilyen dilemma ez a két tábla is. A kettő közti különbséget fontos tisztázni a bírság elkerülése érdekében.

Megbüntették Dombóvári Istvánt

A kellemes pünkösdi hosszú hétvége után valószínűleg mindenki tettre készen veti bele magát korán reggel a munkába. Dombi mai ébredése azonban kicsit megtörhette lelkesedését.

Parázs vita alakult ki a szabálytalanságok miatt

Nem értett egyet Hajdu Steve és Farkasházy Tivadar, ami a vezetéssel, pontosabban a parkolással kapcsolatos szabálysértéseket illeti. Jáksó László próbálta megállítani a lavinát, de nem sikerült, ezért Para-Kovács Imre egy poénnal vette el a szópárbaj élét.

Meglóghatunk a kerékbilincs elől?

Szinte mindenkivel előfordult már, hogy nem megfelelő helyen parkolt. Ilyenkor a legtöbb esetben elkerülhetetlen a büntetés. Van azonban lehetőségünk arra, hogy a kerékbilincsből fakadó károkat mérsékeljük.

Kipróbáltuk, hogy lehet 0 másodperc alatt parkolni

Most megpróbálkozunk a lehetetlennel, ahogy minden budapesti autós, aki parkolójegyet szeretne venni. Itt kéne lennünk az autóban. De közben itt is kéne lennünk, az automatánál, hogy megvegyük a jegyet. De mivel két helyen nem lehetünk egyszerre, büntethetőek vagyunk. Mert konkrétan 0 másodpercünk van arra, hogy jegyet vásároljunk, ez jön ki abból a szabályozásból, amelyet nemrég szavazott meg a Fővárosi Közgyűlés. Serdült Szilvia az összes trükköt kipróbálta, hogy megússza a büntetést, most meg is mutatja  Önöknek, mire jutott.

Házon kívül 2016-03-16


szerző:
2016.03.16. 22:35
Tarlós István elismerte, hogy hibáztak

Hibáztak, ezért készek módosítani a frissen módosított fővárosi parkolási rendeletet – közölte Tarlós István főpolgármester. Óriási felháborodást keltett, hogy megszűnt a jegyvásárlásnál a türelmi idő. Így már akkor megbüntethetik az autóst, amikor jegyet vesz. Tarlós István korábban azzal indokolta a változást, hogy sokan csalnak. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakjogász szerint, a jelenlegi rendelet életszerűtlen.

Érvényes parkolójeggyel is megbírságolhatják az autósokat

A Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, hogy a cédulát nem lehet utólag bemutatni. Vagyis azoknak is fizetniük kell, akiket azalatt bírságoltak meg, amíg elmentek az automatához. És azoknak is, akiknek a parkolójegye nem látszott, mert leesett a műszerfalról. A főpolgármester szerint sokan csaltak, ezért kellett szigorítani.

Megfenyegették Boros Lajost


szerző:
2016.02.22. 11:53
Megfenyegették Boros Lajost

Saját szomszédja küldött fenyegető üzenetet Boros Lajosnak. A kis figyelmeztető komoly anyagi károkat jelentett a volt rádiósnak.

Pofátlan parkolás Bentley-vel


szerző:
2016.02.13. 18:20
Pofátlan parkolás Bentley-vel

Jó lenne tudni, miért gondolják néha úgy autósok, hogy pofátlanul elfoglalhatják a mozgáskorlátozottak parkolóhelyét. Ezúttal Miskolcon, egy több tízmilliós luxusautó sofőrje keresztbe állva, hogy két ilyen helyet is elfoglalt egyszerre. Másfél hete egy furgon parkolt ugyanott, ugyanúgy. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségénél azt mondják rendszeresek az ilyen esetek.

Rendőrségi eljárás a polgármester ellen

Rendőrségi eljárás indult a makói polgármester ellen, mert mozgássérült parkolóban állt. A szabálytalankodást egy arra járó fotózta le, és küldte el az egyik helyi internetes oldalnak, ahol közölték a képet. Farkas Éva Erzsébet elismerte, hogy hibázott és elnézést kér.

Elállja az utat a villamos megállója

Sem a mentők, sem a szemétszállító autók, sem a költöztetők nem tudnak megállni az egyik óbudai társasház előtt. Azért, mert a budai fonódó villamos egyik megállóját úgy építették meg, hogy lehetetlen a ház előtt parkolni, vagy a garázsból ki, - és behajtani.

Örülnek az óbudaiak a fizetős parkolásnak

Óbuda belső részein mostantól fizetni kell ott is, ahol eddig ingyen lehetett parkolni. Az önkormányzat szerint azért van erre szükség, mert az agglomerációból érkezők egész napra ott teszik le autójukat, és elfoglalják az ott élők helyét.

Óbuda nagy részén fizetős lesz a parkolás

Fizetni kell a parkolásért Óbuda nagy részén is július közepétől. A lakóknak továbbra is ingyenes lesz a parkolás, az üzlettulajdonosoknak vagy bérlőknek azonban fizetni kell. A helyi vállalkozók szerint méltánytalan, hogy az ingatlanadó mellett most még a parkolásért is fizetniük kell.

Tilosban a volt államfő


szerző:
2015.05.30. 18:45
Tilosban a volt államfő

Az Index egyik olvasója fényképezte le Schmitt Pál lemondott köztársasági elnököt, amikor szabálytalanul parkolt le kocsijával a belvárosban, Budapesten. Állítólag egy közeli boltba szaladt be vásárolni, miközben autója részben a zebrán várakozott.

Habony újabb közlekedési szabályokat sértett meg

Újabb közlekedési szabályokat sértett meg az a kisbusz, amit Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó vezetett. Ezúttal a tatabányai sportcsarnok előtt látták egy kanyarodósávban parkolni, ráadásul elzárta az utat egy teljes parkoló elől.

Kanyarodósávban parkolt a kisbusz

Újabb közlekedési szabályokat sértett meg az a kisbusz, amit Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó vezetett. Ezúttal a tatabányai sportcsarnok előtt látták egy kanyarodósávban parkolni, ráadásul elzárta az utat egy teljes parkoló elől. Mindez ugyanaznap történt, amikor Habony Árpád Andy Vajnával közösen kamerák előtt a záróvonalat átlépve előzött meg egy kocsisort Budapesten. Egyikük sem volt bekötve. Az ügyben már feljelentést is tettek ellenük. A szakértő szerint újabb több tízezres bírságra számíthat Habony Árpád.

13 ezerrel több parkolóhelyen kell fizetni

Néhány hónapon belül 13 ezerrel több parkolóhelyen kell majd fizetni Budapesten. Májustól az első kerületben, júliustól a harmadik kerületben szűnik meg az ingyen parkolás. Óbudán a lakosok érdekeivel magyarázzák a fizetős parkolás bevezetését, az első kerületben azt mondják, egy évek óta meglévő ellentmondást akarnak felszámolni.

Mit tehetünk a rendőri túlkapások ellen?

Már egy parkolási helyzetből is adódhatnak olyan kellemetlenségek, amelyek során mondjuk a rendőrség érvényesítheti a jogkörét. De mi vajon érvényesíthetjük-e a jogainkat, ha mondjuk őket valamilyen túlkapáson érjük?

Mit kell tudnunk a parkoló társaságokról?

A mai elszinglisedő világunkban nem kell félni az örök magánytól. Legalábbis ami az autósokat illeti, hiszen kevés olyan ember van ebben az országban, aki ne ápolna hosszútávú párkapcsolatot a parkoló társoságokkal...

Érvényes volt az igazolása, megbüntették

Volt mozgássérült parkoló igazolványa, mégis megbüntették. Az anyuka 7 gyereket, köztük két csecsemőt és egy kerekesszékes kislányt nevel  - csak a boltba ugrottak be, mert a gyerekek éhesek voltak, mire kijöttek, már ott volt a kocsi szélvédőjén a piros büntetőcsomag.
 

Tolatóradarral a könnyebb parkolásért

Részlet a 4ütem 2014. november 9-i adásából.

Közteres a mozgáskorlátozott parkolóhelyen

Fénykép készült Komáromban a polgármesteri hivatalnál egy parkoló autóról, igaz, csak a felfestés jelezte a mozgáskorlátozott helyet, tábla nem.
 

Fókusz 14-03-21


szerző:
2014.03.21. 18:30
Fókusz 14-03-21

Fókusz: Végső vallomás - Egyik utolsó interjúját a Fókusznak adta a tragikus hirtelenséggel elhunyt Welsz Tamás. Ki volt ez a rejtélyes férfi? Hazatért - Megszakította a gyógykezelését Kínában Bajor Imre. Vajon miért jött vissza a súlyos beteg színész? Elképesztő fogyókúrák - Vattapamacs-evés, fénnyel táplálkozás, bélféreg diéta. Bemutatjuk a világ legdöbbenetesebb koplalási módszereit.

Tilosban parkolás gerjeszti az indulatokat

Nem csak a rokkant helyekre, de a kerékpárutakra való parkolás is túlságosan elterjedt szokás világszerte. A kerékpárutakra is gyakran állnak gépjárművek, ez olykor extrém megoldásokra ragadtatja a bringásokat.

Forró nyomon - Best of 13-08-11

Forró nyomon - Best of: Leteszteltük, hogy a piacon vásárolt kamubérletet kiszúrják-e a BKV-ellenőrök. Aztán: Kiskapuk és Mikulás-csomagok, pótdíjak és dühös sofőrök. A Forró nyomonban az is kiderül, mennyit kell fizetnünk a parkolásért Budapesten és a többi magyar nagyvárosban, és mennyit fizetnek szomszédjaink.

Forró nyomon 13-05-01


szerző:
2013.05.01. 21:30
Forró nyomon 13-05-01

Forró nyomon: Kiskapuk és Mikulás csomagok, pótdíjak és dühös sofőrök. Aztán bemutatjuk egy létavértesi kislány, Leila borzalmas történetét, végül egy börtönben ülő uzsorás megragadta az alkalmat, és általunk üzent adósainak.

A parkolóautomaták nyomában


szerző:
2012.07.06. 20:14
A parkolóautomaták nyomában

Miért van, hogy a parkolóautomaták tíz dobásból kétszer fogadják el a kétszáz forintost? Megkerestük a parkolótársaságokat és a pénzt verő Magyar Nemzeti Bankot. Az a felháborodott ügyvéd is kameránk elé állt, akit megbüntettek, mert az ő 200-asát sem fogadta el az automata.

Házon kívül 11-12-06


szerző:
2011.12.06. 22:45
Házon kívül 11-12-06

Házon kívül: Három, gazdagnak egyáltalán nem mondható családnál jártunk, ahol összesen 26 gyerek van, ők mesélték el, miért alakult az életük úgy, hogy ennyien lettek. Jól éltek, tehetősek voltak, fizették a havi félmilliós törlesztést, mégis megjelent náluk a végrehajtó. A családot egy régi jóbarát verte át, miattuk úszott el mind a három ingatlanuk. Egy bosszús nézőnkkel indultunk el megérteni, miért alkották érthetetlenre a fővárosi parkolási rendszert.

A politikusokat is lézer védi a gyorshajtástól?

Van, ami törvényes, de valamiért mégis sokaknak szúrhatja a szemét. Ilyen lehet a lézerblokkoló, ami jó drága, de ha valaki megveszi és használja is, sok gyorshajtási bírságot meg tud vele spórolni.

Liptai milliókat perkálhat


szerző:
2011.10.25. 18:24
Liptai milliókat perkálhat

Vádat emelt az ügyészség a műsorvezető-színésznő ellen: jogosulatlanul használt rokkantkártyával parkolt még áprilisban.

Rokkantkártya: Vége a visszaéléseknek?

Razziát tartottak a miskolci piacon, mert megszaporodtak a visszaélések a mozgássérült igazolványokkal.

Anyagi gondok az ifjú tehetségek útjában

Két befizetetlen parkolási büntetés miatt nem indulhat a bajnokságban a kaposvári focisuli.

Egyetlen lendülettel vágta be autóját a többi közé

Párhuzamos parkolási világcsúcsot döntött egy német kaszkadőr.

Magukra hagyott autókat vittek el


szerző:
2011.08.04. 19:45
Magukra hagyott autókat vittek el

Lehúzott ablakú, valamint nyitva hagyott autókat szállíttattak el a rendőrök Pécsett. Az egyik jármű mellett egy órát várakoztak, hátha előkerül a tulajdonos.

Hat autót tört össze, mire leparkolt

Összesen hat járműnek és egy embernek ment neki Porschéjával az a nő, aki Keszthelyen egy áruháznál próbált meg leparkolni.

Megkeresítheti életünket egy „hanyag” vevő

Nyűg és utánajárás lehet egy autóeladásból a volt tulajdonosnak, ha az, aki megvette, nem íratja át a kocsit.

Eladott kocsija bírságait kéne kifizetnie

Bíróságról bíróságra jár egy férfi, aki eladta az autóját, de mivel a vevő nem íratta át a kocsit, rajta követelik a parkolási bírságot.

Orvosokat büntetnek parkolás miatt Nyíregyházán

A tilosban bármikor parkolhatnak büntetés nélkül, a parkolóban viszont megbírságolják őket.

Térfigyelőn is leshetik a parkolással csalókat

Pécsett pénteken közölte a polgármester, hogy szigorítanak az ellenőrzésen.

Pénzhiány miatt marad ingyenes a parkolás

Egyelőre mégsem lesz 5000 új fizetős parkolóhely Budapesten, mert nincs pénz új parkoló automatákra.

Rokkantkártya: Egyre többen buknak le

Az elmúlt két hétben csaknem megduplázódott a csalók ellen indított eljárások száma.

Diplomások élnek vissza a rokkantkártyákkal

Két hét alatt 73 olyan autóst kaptak el a budapesti rendőrök, akik jogtalanul használtak rokkant igazolványt.

Luxusautók foglalják a „kerekes helyeket”

Szigorúbban kellene ellenőrizni a mozgáskorlátozottak számára kibocsájtott parkolóigazolványokat.

Pánik és tanácstalanság a parkolóban

Többen attól féltek, hogy büntetést kapnak mert nem tudtak parkolójegyet venni.

Forgalomkorlátozások az ünnep miatt

Forgalmi változás várható a főváros több pontján hétfőn és kedden az ünnepi rendezvényekkel összefüggésben.

Visszakapta 40 forintját a parkolócégtől

40 forintért harcolt, és nyert a Centrum Parkoló Kft-vel szemben egy budapesti autós.

Házon kívül 11-02-03


szerző:
2011.02.03. 23:55
Házon kívül 11-02-03

Házon kívül: Mi lesz a nyugdíjarisztokratákkal? - Parkolási lehúzás, azaz miért fizettetnek többet az autósokkal, mint amennyit kellene? - Sérült emberek, akik komoly munkát végeznek.

Telhetetlen parkolóórák nyomában

Adott egy parkolóóra. És adott egy bosszús autós, aki becsületes, és fizetne a parkolásért a napi parkolási időszak végére is. De azt tapasztalja, hogy valahogy többet kér tőle a parkolócég, mint amennyit maradni szeretne.

A főváros kezében a parkolás


szerző:
2011.01.03. 10:19
A főváros kezében a parkolás

Hétfőtől a Parking Kft. veszi át a fővárosi tulajdonú helyeken a parkolás üzemeltetését.

Több helyen is ingyen parkolhatunk a héten

Több nagyvárosban, köztük Budapesten sem kell fizetni a parkolásért a két ünnep között.

Egérút az autósoknak


szerző:
2010.12.23. 18:25
Egérút az autósoknak

Egy törvénymódosítás miatt már a tilosban parkolók is megúszhatják a kerékbilincset.

Horribilis parkolódíjak a semmiért

Akár 4800 forintot is fizethet, aki egy óránál tovább hagyja gépkocsiját védett zónában.

Házon kívül 10-11-18


szerző:
2010.11.18. 23:45
Házon kívül 10-11-18

Házon kívül: Százmilliós csalás több ezer kárvallottal? - Elindultunk, hogy megtudjuk, hová tűnt 1200 család pénze. Harc a rendőrséggel - Az autós nem nyugszik bele, hogy szabálytalanul parkoló rendőrök fotózták le, amikor gyorsan hajtott. Egy család tragédiája - Minden vagyonukat a beteg szülők gyógykezelésére költötték.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való