KERESÉS search-close

pénzügy

57 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "pénzügy"

Tiborcz István a legfiatalabb a 100 leggazdagabb magyar között

Idén is Csányi Sándor a legvagyonosabb magyar a 100 leggazdagabb című kiadvány összesítése szerint. Az OTP vezér becsült vagyona 360 milliárd forint. A második helyen Mészáros Lőrinc, a harmadikon Gattyán György áll. Új szereplő a listán Tiborcz István, 35 milliárdos becsült vagyonával a 32. helyen debütált.

Olcsóbb lehet a hitelkiváltás

Jelentős kedvezménnyel, várhatóan néhány 10 ezer forintos költségen biztonságos, fix törlesztőkre válthatnak a változó kamatozású lakáshitelesek százezrei - ezt Kovács Levente a Bankszövetség főtitkára árulta el a Híradónak adott interjújában. A rekord alacsony kamatok emelkedésnek indulhatnak, a pénzintézetek már több mint egy hónapja tárgyalnak a jegybankkal. A főtitkár azt is mondta, a bankolás 25%-kal lehet olcsóbb a tranzakciós illeték csökkentése után.

Üzleti nagyragadozók költöznek az RTL Klub képernyőjére

A Cápák Között című műsor már meghódította Angliát, Amerikát, Kanadát és Ausztráliát is. Február 18-tól végre Magyarországon is képernyőre kerül a műsor, ahol az öt cápa a pénzügyi világ valódi sztárja, olyan nemzetközi piacokon is jelen lévő multimilliárdos befektetők, akiktől eddig távol állt a média világa.

Az egykori devizahitelesekért aggódik a jegybank

A döntő többségük változó kamatozású kölcsönt fizet most, vagyis jelentősen drágulhat a törlesztője, ha a rekordalacsony kamatok emelkedni kezdenek. A Nemzeti Bank a hitelkiváltást akarja ösztönözni és a kereskedelmi bankokkal tárgyal - a Napi.hu értesülése szerint. A Bankszövetségnél Híradónknak már azt mondták, a pénzintézetek fix törlesztőre tesznek majd ajánlatot saját ügyfeleiknek várhatóan áprilisban.

 

Péntektől fizethetünk az új 500-assal

Várhatóan néhány hónap, mire széleskörben elterjed a megújult, korszerűbb biztonsági elemekkel ellátott bankjegy.

A legtöbb kamasz nem tudja, hogy mi a hitel, a kamat vagy a megtakarítás

Hitel, kamat, megtakarítás. A legtöbb kamasznak fogalma sincs arról, hogy mit is jelentenek ezek a szavak, pedig egyszer ők is felnőttek lesznek és nekik is nagy szükségük lesz a pénzügyi ismeretekre.

Tanítsuk pénzügyre a gyereket - egy új játékkal!

Izgalmas, új kalandra hív minden gyermeket a Pénziránytű Alapítvány által fejlesztett „Pénzügyi hősképző” pénzügyi oktatójáték, mely a 7-8. évfolyamos diákok és tanáraik számára biztosítja a színvonalas, élményalapú pénzügyi ismeretszerzést! Még több információ ide kattintva!

Már 4 millió 200 ezer forint megtakarítása van átlagosan egy magyarnak

Már 4 millió 200 ezer forint megtakarítása van átlagosan egy magyarnak a Nemzeti Bank friss statisztikája alapján - ezt az enpenzem.hu szúrta ki. Egy év alatt összességében tizedével gyarapodott az emberek pénzügyi vagyona. A kormány gazdaságpolitikai sikerként értékeli a számokat. A szocialisták szerint nőnek a különbségek a tehetősek és a szegények között.

Olcsóbbá tennék a banki díjakat

Állami beavatkozást kezdeményez a jegybank, hogy olcsóbb legyen a bankolás. Igazgatójuk az RTL Híradónak azt mondta, az utolsó harmadba sorolják a magyar bankrendszert az Európai Unióban, mert az ügyfelek fele sem használja a költségkímélő internetes szolgáltatásokat.

Mi a különbség a régi és az új ezres között?

Március elsejétől, csütörtöktől bevezetik az új ezer forintos bankjegyet. A most forgalomban levő régi 1000 forintos bankjegyekkel október 31-ig lehet fizetni, ezt követően az MNB bevonja azokat, így idén november 1-től már csak az új 1000 forintos bankjegyek használhatók. Részletek a 18:00-kor kezdődő Híradóban!

Fix kamatozású hitelt ajánlanak

Előreláthatólag jövő év végéig tartható a bankközi kamatláb jelenlegi, történelmileg alacsony szintjén - ezt a Nemzeti Bank illetékes igazgatója nyilatkozta Híradónknak. Azt mondja, érdemes fix kamatozású hitelből lakást vásárolni.

 

Meddig tart az internetes aranyláz?

2017 nagy pénzügyi története - a kripto valuták, azaz a papíron nem létező, de ma már pénzben is egyre értékesebb internetes pénzek. Kezdődött a bitcoinnal, de ma már ezerszám létezik belőlük. Sokan verik a fejüket, hogy miért nem vettek réges-régen például bitcoint és akkor már gazdagok lehetnének…Ma este megpróbálunk eligazodni a kripto-valuta világban.

Bitcoin: befektetési lufi vagy a jövő aranya?

A bitcoin és más – úgynevezett - kriptovaluták értéke csak idén 15-20-szorosára emelkedett, azonban továbbra is nehezen átlátható, hogy pontosan mit és hogyan vásárolhatunk a digitális pénzen. Egyesek szerint ez lehet a 21. század legnagyobb pénzügyi innovációja, míg mások egy befektetési lufinak tartják. De mi is az a bitcoin pontosan?

 

Nem itt laknak, de jár nekik a nyugdíj

Akár több százezer forintos nyugdíjat is kaphatnak a magyar államtól azok az ukrán állampolgárok, akik magyarországi lakcímre jelentkeznek be. A Hír TV Célpont című műsora több nyírségi településen járt, ahova több száz ukrán állampolgár jelentkezett be - állításuk szerint csak papíron.

 

Kényelmesebben és gyorsabban intézhető pénzügyek

Ha az eddiginél sokkal kényelmesebben és gyorsabban akarjuk intézni pénzügyeinket, hozzá kell majd járulnunk adataink átadásához. Minél fiatalabb valaki, annál kevésbé van kedve elcaplatni egy bankba, hogy pénzügyeit intézze. Mert bizonyára van egy okostelefonja, amivel nemsokára bármilyen pénzügyét bárhonnan, bármikor elintézheti.

Fókusz 2017-06-15


szerző:
2017.06.15. 18:55
77 millió forint a miniszternek

Átlagosan bruttó 18 millió forintot kerestek a miniszterek és az államtitkárok tavaly - írta a Blikk a politikusok nyilvánosságra hozott adóbevallásai alapján. A legtöbb pénzt Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter vitte haza, 77 millió forint után adózott, csak az ügyvédi irodájából több mint 60 millió forintos bevétele volt. Több miniszternek és államtitkárnak van másodállása. Az MSZP ezeket megszűntetné, a kormány szerint megfelelő a szabályozás.

 

Olcsóbb lehet a lakáshitel

Átlagosan egy millió forinttal olcsóbb lehet a lakáshitel, és fele annyi ideig tarthat a kérelem elbírálása - a Bankmonitor szerint ezt eredményezheti a jegybank frissen bejelentett minősítő rendszere. A Nemzeti Bank két hónapig tárgyalt a pénzintézetekkel, mire meghatározták a fogyasztóbarát minősítés feltételeit. Egyik ilyen a legfeljebb 3 és fél százalékos kamatfelár. Jelenleg a lakáshitelek kétharmada sem felel meg a kritériumoknak.

Fókusz 2017-04-05


szerző:
2017.04.05. 17:25

Fókusz 2016-06-07


szerző:
2016.06.07. 18:55
Ügyfélcsalogatás: meddig mehetnek el a bankok?

Ahogy a gazdaság élénkül, és a fogyasztók vásárlóereje magasabb, a verseny egyre erősebb a bankok piaci szereplői között. Vajon mi mindent képesek megtenni ennek érdekében? Folyamatosan bővülő online lehetőségek, nézőcsalogató reklámok, sőt már kávézóval egybekötött direktbank is várja az ügyfeleket.

Fókusz 2016-01-27


szerző:
2016.01.27. 18:55
Tóth Andi pénzügyi képzésen vett részt

Az X-Faktor tizenhat éves győztesével legutóbb néhány hete forgattunk, amikor a lány albérletet keresett, de több százezer forinttal átvágták. Abban az ügyben természetesen Andi harcol még az igazáért, és a pénzét is szeretné visszaszerezni. Nem csak ezért vett részt egy képzésen, amelyen a hozzá hasonló fiatalok megtanulhatják hogyan gazdálkodjanak okosan, pénzügyeiket hogyan intézzék a legkörültentőbben.

Átverték, de tanult belőle!

Az X-Faktor tizenhat éves győztesével legutóbb néhány hete forgattunk, amikor a lány albérletet keresett, de több százezer forinttal átvágták. Abban az ügyben természetesen Andi harcol még az igazáért, és a pénzét is szeretné visszaszerezni. Nem csak ezért vett részt egy képzésen, amelyen a hozzá hasonló fiatalok megtanulhatják hogyan gazdálkodjanak okosan, pénzügyeiket hogyan intézzék a legkörültentőbben.

Vagyonosodásokat vizsgáltatnának

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez az Együtt az összes kormánytag ellen, és megvizsgáltatnák olyan milliárdos vállalkozók pénzügyeit is, mint Mészáros Lőrinc vagy Garancsi István. Jövőre ugyanis már csak akkor lehet valakinél vagyonosodási vizsgálatot tartani, ha saját maga kéri, vagy ügyében büntetőeljárás van folyamatban. A Fidesz azt javasolja, az Együtt alelnöke saját magán kezdje a vizsgálatot.

Házon kívül 2015-10-07


szerző:
2015.10.07. 23:45

Házon kívül 2015-09-30


szerző:
2015.09.30. 23:35
Házon kívül 2015-09-30

Akiket odavezényeltek a menekültek közé; a fotós, a rendőr, a buszsofőr és az orvos extrém munkakörülmények között. Meddig tart a hivatás, és hol kezdődik az emberség? Drága vécé, hatalmas parkoló az egykori fideszes polgármesternek – sok-sok gyanús közbeszerzés. Az ember, akinek elege lett az egészségügyből. Önműtét a sufniban: nem bírta, hogy vidékiként és szegényként kevesebbet ér.

Előző rész (2015. július 24.)

Nóra Ádám segítségében bízik Brigittával szemben. Ádám pénzügyi problémái miatt aggódik. Aliz veszélybe kerül Rudi fegyverüzlete közben. 

Következő rész (2015. július 24.)

Nóra Ádám segítségében bízik Brigittával szemben. Ádám pénzügyi problémái miatt aggódik. Aliz veszélybe kerül Rudi fegyverüzlete közben.

Fókusz 15-07-13


szerző:
2015.07.13. 19:25
Fókusz 15-07-13

Fókusz: Megabuli körkép - Pumped Gabo elrabolta a show-t, és jönnek a külföldi sztárok extra kívánságai Zamárdiban. Megoldódott? - A görög válság testközelből. Exkluzív riport Athénból. Apa csak egy van - Hogyan tud egy férfi válás után teljes értékű apa maradni, ha alig találkozhat a gyerekeivel? Ismert szülők vallomása.

Gönczi Gábor kiskora óta jól bánik a pénzzel

Gábor sokszor találkozik olyan kisgyermekes családokkal, akiknek sok fejtörést okoz, mikor is kell megismertetni a kicsiket a pénzzel. Egy kisiskolásoknak szervezett pénzügyi versenyről beszélgettünk a műsorvezetővel és Dr. Bába Ágnessel.

A családi csődvédelem előnyei és hátrányai

Ön engedné, hogy beleszóljanak családi pénzügyeibe, ha cserébe csökkennének adósságai? Ez lenne a családi csődvédelem, amelyet nemsokára bevezetnének. Aztán: Tudja, hogy szervezete ellenáll a gyógyító antibiotikumoknak? Egy 40 éves magyar biológus erre keres megoldást azzal, hogy kombinálja őket. Ezért kapta most legfiatalabbként a legrangosabb magyar tudományos díjat.

Nyugdíjrenszer - ma és holnap: mihez kezdjünk a pénzünkkel?

Ez háromrészes, nyugdíjjal és pénzügyekkel foglalkozó sorozatunk befejező része. Kedden ott hagytuk abba, hogy a szakértők szerint, aki csak teheti, igyekezzen minél hamarabb elkezdeni az öngondoskodást – azt, hogy rendszeresen tegyen félre pénzt nyugdíjas éveire. Most az a kérdésünk, akinek van pénze, mit kezdjen vele?

Pénz-etikett, avagy kínos pénzügyi helyzetek és megoldások

Számos kínos pénzügyi szituációba keveredhetünk a hétköznapokban: mit tehetünk például, ha egy megbízhatatlan családtag kér kölcsön? – a kellemetlen helyzetek elkerülésére Csapó Ida, pénzügyi önismereti szakértő adott ötleteket.

Legyünk körültekintőek pénzügyeink terén

Az elmúlt hetek sorra a különféle pénzügyi botrányoktól volt hangos. Annyit már mindenki leszűrt, hogy nagyon meg kell fontolni, hova és kinek adjuk kevéske megtakarított pénzünknek. Sőt a karcagi milliárdos csalás kapcsán, ahol is egy köztiszteletben álló, sokak által szeretett asszonyra bízták a pénzüket már azt is megtanulhatjuk, barátban sem bízzunk nagyon, ha pénzről van szó. Dr. Lichy Gábor ügyvéddel beszéltük át a különös kölcsönök veszélyeit.
 

Hogyan neveljük rá a gyereket a spórolásra?

Azok a szülők, akik megtehetik, hogy zsebpénzt adjanak a gyereküknek, sokszor bizonytalanok, hogy mi az az összeg, amivel fegyelmezni, büntetni, vagy éppen motiválni tudnak. De ettől függetlenül is minden családban fel kell hogy merüljön a kérdés: hogyan nevelhetjük  rá gyerekünket arra, hogy ne féljen a pénzügyektől, próbáljon meg beosztani, tervezni, és később nagyobb álmokat megvalósítani. Polyák Alexandra riportja.

Mennyi zsebpénzt adjunk a gyereknek?

50 forint, vagy 500? Hetente, vagy havonta? Azok a szülők, akik megtehetik, hogy zsebpénzt adjanak a gyereküknek, sokszor bizonytalanok, hogy mi az az összeg, amivel fegyelmezni, büntetni, vagy éppen motiválni tudnak. De ettől függetlenül is minden családban fel kell hogy merüljön a kérdés: hogyan nevelhetjük  rá gyerekünket arra, hogy ne féljen a pénzügyektől, próbáljon meg beosztani, tervezni, és később nagyobb álmokat megvalósítani. Polyák Alexandra riportja.

Brókerbotrány: most hova tegyem a pénzem?

A Buda-Cash és a Quaestor ügy kapcsán sokak fejében felmerül a kérdés: „Ezek után kiben bízhatok, ha a pénzemről van szó?” Mizsei Zoltán, pénzügyi tanácsadó segítségével végigvettük, hogy milyen biztonságos és kockázatosabb befektetési alternatívák vannak, és azt is elmondtuk, hogy miért nem tanácsos otthon a matracba rejteni a pénzt.

Magyarul Balóval 15-03-23

Magyarul Balóval: Lusta és pazarló görögök vagy túl szigorú németek? Két világ pénzügyi csatája. Kapnak-e újabb halasztást a görögök Merkel kancellár és Tsipras miniszterelnök mai találkozója után? Meddig tart a németek türelme és fizetési hajlandósága? Marad-e az euró Görögországban? Hány megszorítást bír még el a görög társadalom? Szakértők vitája.

Numerológiával pénzügyi jövőnkről

Érdekes felvetés, hogy a születési számainkból kiolvashatjuk a jövőnket: a szerelmi életünk alakulását, a karriert és a pénzügyeket is. A számmisztikát hívtuk most segítségül, hogy kiderítsük mi vár ránk a pénzügyek alakulását illetően, attól függően, hogy mikor születtünk.

Házon kívül 15-02-18


szerző:
2015.02.18. 23:25
Házon kívül 15-02-18

Házon kívül: A miniszterelnök vejének pénzügyei. Közvilágítás fideszes városokban, világítás a felcsúti stadionban. Az Orbán-kormányok alatt egyre több lett a jól fizető megbízás. Kicsoda Tiborcz István, és mivel foglalkozik, és mit lehet tudni a családjáról? A 27 éves fiatalember, aki egy idő óta a nyilvánosság előtt is éli az életét. És: A város, ahol mintha ciki lenne pártokhoz tartozni. Kampányhajrá Veszprémben, ahol a kétharmad sorsa a tét.

Változások a kamattámogatott hiteleknél

Számos változás lépett életbe az utóbbi időben a különböző hitelekkel kapcsolatban. Ezek közül az egyik és sokakat érintő módosulás, a kamattámogatott hitelek sorsa.

Fókusz 12-12-18


szerző:
2012.12.18. 20:45
Fókusz 12-12-18

Fókusz: Új élet - Hogyan indult az első nap az X-Faktor finálé után? Már hétfő hajnaltól ott voltunk Gergő nyomában. Fiú vagy lány? - Modellek, akikről nem lehet tudni, melyik nemhez tartoznak. Jönnek a legfurcsább androgün szépségek! Meglepetés! - Titokban látogatta meg Gesztit Shodeinde Dorka és családja. Hogyan alakul a karrierje az egykori X-Faktor versenyzőnek?

A gyerekek évente 6 milliárdot költenek édességre

Hány éves legyen a gyerek, amikor pénzt kaphat a kezébe, hogy önállóan döntsön annak sorsáról? Egy budapesti és egy vidéki iskola kisdiákjainak ugyanazokat a kérdéseket tettük fel, mert kíváncsiak voltunk, hogyan gondolkodnak ők a pénzről.

Reggeli - Csak csajok 12-09-10

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Leminősítettek több görög bankot

A Moody's nemzetközi hitelminősítő pénteken két fokozattal csökkentette 8 görög bank üzleti besorolását - az eddigi B1-ről B3-ra.

Tényleg fellélegezhetnek a rossz adósok?

Mi van azzal, akinek már vinnék a lakását, vagy aki időközben áthidaló kölcsönt vett fel? Vajon mindenkinek jó a rögzített árfolyam? A javaslat elsőre szebbnek tűnik, mint amilyen valójában.

Gödöllőn dől el Portugália sorsa

A Portugáliának adandó pénzügyi mentőövről tárgyalnak magyarországi találkozójukon az Európai Unió pénzügyminiszterei.

Nyolcmillió eurót lopott egy banki alkalmazott

Az osztrák férfi egy magyar cégnek utalta át az ügyfeleitől ellopott 8,2 millió eurót.

Gyerekpénzügyi konferencia felnőtteknek

A fiatalok háromnegyede nincs tisztában a pénzügyi alapfogalmakkal - ez derül ki a Corvinus Egyetem egyik kutatásából.

A pénzügyi válságok ellenszere


szerző:
2010.05.26. 19:19
A pénzügyi válságok ellenszere

Ne az adófizetők, hanem a pénzügyi intézetek állják a bankrendszer válságának számláját!

Megingott a bizalom a bankok iránt

Tízből hét embernek romlott a véleménye a pénzügyi szolgáltatókról.

A pénzügyi szigor mellett a Fidesz

A Fidesz, ha megnyeri a választást, kész folytatni a szigorú gazdaságpolitikát.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való