KERESÉS search-close

pártok

82 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "pártok"

Buktak a nagyok


2019.05.27. 18:57
Buktak a nagyok

Sem a szélső-jobboldaliakkal, sem a szélső-baloldaliakkal, sem pedig más unió ellenes párttal nem hajlandó az együttműködésre az Európai Néppárt. Ezt Manfred Weber, az Európai Parlamenti választáson győztes tömörülés csúcsjelöltje jelentette ki. A hagyományos nagy pártok sok támogatót vesztettek. Jelentősen erősödtek a zöldek és a liberálisok, a szélsőséges, populista pártok  áttörése elmaradt.

Tarolt a Fidesz, bejutott a Momentum, kiesett az LMP

Tarolt a Fidesz, bejutott a Momentum, kiesett az LMP. Teljesen átalakultak az magyar ellenzék és az európai parlament erőviszonyai is. Véget ért az európai parlamenti választás az Európai Unió mind a 28 tagországában, így Magyarországon is.

Átalakuló erőviszonyok az Európai Parlamentben

Most vasárnap tarják az európai parlamenti választást. Az előrejelzés szerint jelentősen átalakulhatnak az erőviszonyok az új parlamentben, várhatóan több új frakció, szövetség is alakul majd. A vasárnapi szavazás után dől el az is, hogy a magyar pártok kikkel állnak majd össze és milyen lehetőségeik lesznek részt venni az európai döntéshozásban.

Ma 4 óráig kellett leadni a pártoknak a 20 ezer aláírást

Lejárt a határidő. A pártoknak ma délután négyig kellett leadniuk 20 ezer aláírást, ha el akarnak indulni az európai parlamenti választáson. Hét szervezet már biztosan rajta lesz a szavazólapon. Négy párt ma adta le az aláírásokat, az ő ajánlásaikat a héten hitelesíti a választási iroda és a Nemzeti Választási Bizottság.

Megosztja a pártokat a jelentés

A Fidesz szerint Soros György bosszúja a Sargentini-jelentés elfogadása. Kocsis Máté frakcióvezető azt mondta, nem engednek a milliárdos zsarolásának. Az MSZP európai parlamenti képviselője szerint a kormánynak le kellene mondania

Európai baloldal: zuhanórepülés

Történelmi mélyponton a Német Szociáldemokrata Párt és a francia Szocialista Párt is, a választásokat rendre jobboldali pártok nyerik és erősödik a szélsőjobb. Képes a megújulásra az európai baloldal? Létrejöhet új baloldal? Keressük a választ!

Már leszedték a legtöbb plakátot

Eltűnt a politikai plakátok nagy része az utcákról. Kedden délután 4 órakor járt le a határidő, a törvény szerint eddig kellett eltávolítani a hirdetéseket. A pártok helyett ezt az önkormányzatok is megtehetik, de a költségeket kiszámlázhatják. A legtöbb helyen, a lámpaoszlopokon, és az eldugottabb zugokban felejtették ott a pártok a plakátokat.

 

Védeni kell a Fidesz szavazóit?

A Fidesz-KDNP kétharmados választási sikeréből nem annyira a győzelem, hanem a kétharmad erősen foglalkoztatja a közvélemény egy részét. Hogy miből, miért, hogyan lett ez a kétharmad? Ungváry Krisztián történész előállt egy cikkel, amelynek címe: „A Fidesz-szavazó védelmében”. Az ellenzéki szavazók nyilvános védelméről nem tudunk. Hátha most. Ungváry Krisztián történész és Péterfy Gergely író voltak Baló György vendégei.

Eltűnt szavazatok, érthetetlen eredmények

A Házon kívül stábja olyan eseteknek eredt a nyomába, amelyeket sokan választási csalásnak tartanak. Több párt listája mellett egyáltalán nem voltak szavazatok, ami sokak szerint sima csalás volt. Arra is volt példa, hogy egy úgynevezett kamupárt sok szavazatot kapott, miközben egy nagy párt egyetlen egyet sem...

Választások: keressük a magyarázatot!

A vasárnapi választáson hatalmas, kétharmados győzelmet aratott a Fidesz, és sok jel szerint ennek aránya őket magukat is meglepte. Az ellenzéki pártoknak is volt miért meglepődniük, a vereség mértéke miatt.

Így reagáltak a pártvezetők az eredményre

Választási műsorunkban folyamatosan jelentkeztünk a pártok eredményváró helyszíneiről. Mutatjuk, ki mit mondott az adatok majdnem teljes feldolgozottsága után.

Az utolsó pillanatig akcióztak a pártok

Volt, aki hatalmas molinóval, volt, aki videókkal, más biciklizéssel buzdított - az utolsó pillanatban is akciókat szerveztek a pártok. A Facebookot használva Orbán Viktor gyakorlatilag óránként posztolt. Közös volt bennük, hogy mindenki szavazásra buzdított.

MSZP: „Kormányváltás is lehet”

Az MSZP-nél a magas részvételi aránynak örültek, ott azt mondják, a 70 százalék fölötti részvétel esetén akár kormányváltás is lehet.  Losonczi Gergely a párt szóvivőjével beszélt.

FIDESZ: 7 órától értékelnek


szerző:
2018.04.08. 18:16
FIDESZ: 7 órától értékelnek

A Fidesznél Kéri Barnabás várja, hogy a vezető politikusok értékeljék a részvételi adatokat, majd később a választási eredményeket. Mit tudni arról, hogy várhatóan mikor lépnek először a sajtó elé?

Választások 2018: Mindenhonnan jelentkezünk!

Riportereink ott vannak a pártok választási központjaiban! Választási műsorunkban innen is folyamatosan jelentkeznek.

Az utolsó napon is kampányoltak a pártok

Cegléden új kiegyezéscsomagot hirdetett a Jobbik, az MSZP-Párbeszédé pedig a 100 napos intézkedéscsomag legfontosabb pontjait sorolta. A kormánypártok jelöltjei ma már nem tartottak fórumokat, de a kampányhajrában így is részt vettek: volt, aki egy csokor virággal, volt, aki felesége kalácsával.

Egyeztetnek és megállapodnak

Hivatalos megállapodás még nincs, de tovább egyeztet az ellenzék a választókerületi visszalépésekről. Azt ígérték, rendezik a vitatott ügyeket.

Gyanús pártok nyomára bukkantunk

Négy éve tudjuk, hogy pártot alapítani jó biznisz. Viszonylag könnyen akár 100 milliókat is lehet keresni, és megoldható az is, hogy ne kelljen olyan nagyon komolyan elszámolni a közpénzekkel a választások után. Három pártra voltunk kíváncsiak, és nagyon gyanús összefonódásokat találtunk.

Hétfőtől gyűjthetik az ajánlásokat

Már gyűjthetik a pártok az ajánlásokat. Egy képviselőnek 500 érvényes aláírást kell összegyűjtenie, hogy indulhasson a választásokon. A Nemzeti Választási Bizottságnál összesen 99 párt és 13 nemzetiségi önkormányzat jelentkezett. Az 500 aláírást március 5-ig kell összegyűjteniük a jelölteknek.

Gyurcsány és Szél is beszélt


szerző:
2018.02.17. 18:35
Gyurcsány és Szél is beszélt

Az ellenzéki pártok egy része nem is vesztegette az időt: a DK és az LMP rögtön a kampány első napján országértékelő és kampánynyitó rendezvényeket tartott. A Fidesz viszont nem rendez külön kampánynyitót, Orbán Viktor vasárnap tartja évértékelő beszédét.

 

Hivatalosan elkezdődött az áprilisi választás kampánya

A következő 50 napban a pártok nagygyűléseket tarthatnak, plakátolhatnak és elkölthetik a közpénzből kapott kampánytámogatást. A jelöltek pedig hétfőtől két héten át gyűjthetik a jelöltállításhoz szükséges aláírásokat. A Nemzeti Választási Iroda szerint ők már készen állnak a választásokra.

 

RTLII Híradó 2018-01-10


szerző:
2018.01.10. 21:30
1990 - Az első szabad választások kampánya

12 párt közül lehetett választani 1990-ben. Lufik, kitűzők és plakátok, amelyeket meg is lehetett vásárolni. Persze nem mindenkinek. Miért pont a narancs, hova szálltak a szabad madarak, és ki nevezte először kamikaze pártnak az MDF-et.

Együtt: Alig lesz lehetőségük a hirdetésre

Nem hagynak lehetőséget az ellenzéki pártoknak köztéri politikai hirdetések közzétételére az önkormányzatok - ettől tart az Együtt. A párt szerint így a kampányban ők mindössze óriásplakátokon tudnak majd reklámozni, drágán. Az önkormányzatoknak októberig kellett módosítaniuk a helyi reklámokra vonatkozó szabályokat, és az Együtt tapasztalatai szerint sokszor születnek tiltó szabályok. A kormány azt mondja, a szabályok betartásával óriásplakáton mindenki hirdethet majd.

Nem parlamenti párt, ezért plakátolhat

Ne hagyjuk, hogy Orbán nevessen a végén! Olvasható azokon a plakátokon, amelyek a múlt héten jelentek meg a főváros több pontján. A kormány Soros-ellenes plakátjaira kísértetiesen hasonlító falragaszokat a tavaly alakult Demokrata Párt jegyzi.

Száz milliókat költöttek, eredmény nélkül

Megszüntette a nyomozást az ügyészség a kispártok ügyében, amelyeket közvetlenül az előző parlamenti választás előtt alapítottak. Erről elsőként a 24.hu írt. Korábban az Állami Számvevőszék még arra jutott, hogy ezek a pártok törvénysértő módon használhatták fel az államtól kapott támogatást a 2014-es kampány idején. Több pártnál ez akár több száz millió forint is lehetett. A portál úgy tudja, hogy az ügyészség szerint nem történt bűncselekmény.

Május elsejei ígéretek


szerző:
2017.05.01. 18:50
Május elsejei ígéretek

Megadóztatná a luxust, és megélhetési minimumot vezetne be - erről is beszélt az MSZP majálisán a párt miniszterelnök-jelöltje, Botka László. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke azt mondta, hogy 2018-ban lesz ellenzéki összefogás. Vona Gábor, a Jobbik elnöke szabadabb és igazságosabb Magyarországot ígért. A Fidesz nem tartott majálist. Közleményükben azt írták, hogy az ellenzéknek fontosabbak saját hatalmi érdekei, mint a munkából élő családok.

Bizonytalanok: a néma többség

Ha most vasárnap országgyűlési választások lennének, s ha hinni lehet a méréseknek, legalább 3 millióan nem tudnának vagy nem akarnának pártot választani – persze nem az októberi népszavazásról beszélünk. Hanem az általános kiábrándultságról, ami a pártokat illeti. Kik azok, akik nem tudnak vagy nem akarnak pártot választani? Miért? Mit kellene tenniük a pártoknak, hogy elérjék őket?

Kampányplakátok lepik el az országot

Ellepik az utcákat a kampányplakátok a következő hetekben, a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazásról mondják majd el a véleményüket a pártok és a kormány. A kabinet a részvételre buzdít majd. Az Együtt, a PM és a Modern Magyarországért Mozgalom pedig az otthonmaradásra bíztatja támogatóit szokatlan kampányukban. Az MSZP szombaton mutatja be a posztereit, ezeken arra hívják majd fel a figyelmet, hogy szerintük miért nincs értelme a népszavazásnak.

Itt van május elseje!


szerző:
2016.05.01. 18:35
Itt van május elseje!

Követelések és ígéretek is elhangzottak a pártok majálisain. A szocialisták városligeti rendezvényén a párt vezetői arról beszéltek, hogy a 2018-as választások után börtönbe kell küldeni a Fidesz irányítóit. Nem minden párt tartott majálist, így a DK és a Fidesz sem. A kormánypárt inkább az otthonteremtési program sikereiről tartott tájékoztatót.

CSOK: Ki húz hasznot az egészből?

Boldog boldogtalan a Családi Otthonteremtési Kedvezmény igénylésén töri a fejét. A feltételek részben változtak. Akár palotákra is jár állami támogatás, de akinek nem születnek meg vállalt gyerekei, nagyon eladósodhat. Mit gondolnak a pártok? Mennyibe fog kerülni az államnak, tehát az adófizetőknek a CSOK? És ki húz hasznot az egészből? Politikai vita és szakmai elemzés.

Politikusok kontra külföldön élő magyarok

Több százezer magyar dolgozik külföldön. A pártok egymásra licitálva versengenek, hogy közülük minél többen jöjjenek haza. A kormánynak 100 millió forintból eddig 52 fiatalt sikerült visszahoznia. A többiek köszönik, jól, vagy kevésbé jól vannak Londontól Szingapurig, de egyetlen párt ígéreteire sem nagyon mozdulnak. Politikusok a stúdióban, és érintettek külföldi helyszíneken.

Milyen megoldás született a menekültválság kezelésére?

Vasárnap eredménytelenül zárult a német koalíciós pártok tanácskozása a menekültválsággal kapcsolatban, ezért tegnap ismét tárgyalóasztalhoz ültek. A helyzetről Dr. Gyarmati István külpolitikai szakértőt kérdeztük.

A létminimum felé kell emelni a minimálbért

A legtöbb ellenzéki pártnak ez volt az üzenete május elsején. A Liga szakszervezetek szerint a dolgozók 40 százaléka keres kevesebbet annál, mint amiből meg lehet élni. Az MSZP tisztességes béreket szeretne, a Jobbik pedig munkahelyeket teremtene. A Fidesz közleményében azt írta, 2010 óta sokat tettek a keményen dolgozó emberekért, és 3600 milliárd forintot hagytak a családoknál.

Gyurcsány: Puch és Simicska egyeztetett

Gyurcsány Ferenc szerint Puch László az MSZP volt pénztárnoka és Simicska Lajos nagyvállalkozó korábban rendszeresen egyeztettek egymással. Gyurcsány szerint a 90-es és a kétezres évek elejének politikai pártjai érintettek voltak a korrupcióban és ezért főleg Puch és Simicska a felelős. Kerestük az ügy szereplőit, de egyikük sem nyilatkozott.

Nem fizetik ki büntetésüket a pártok

Csaknem 2 milliárd forinttal tartoznak az államnak azok a pártok, amelyek a tavaszi választás után nem tudtak elszámolni ajánlóíveikkel. A pénzt valószínűleg nem is tudja behajtani az adóhatóság, hiszen a kis pártok többségének nincs vagyona.

Választás 2014


szerző:
2014.04.06. 23:50
Választás 2014

Választás 2014: László Róbert, a Political Capital választási szakértője és Orbán Balázs, a Századvég kutatási igazgatója Rábai Balázzsal elemezte a választási eseményeket.

Túlóradíj helyett szabadnap?


szerző:
2011.08.01. 12:49
Túlóradíj helyett szabadnap?

Pénz helyett pihenés járna a túlórázó dolgozónak. Ez is a készülő Munka Törvénykönyve egyik újdonsága.

Ismét a kormányért tüntettek Belgiumban

Élőképpel követelték diákok százai az egyik belgiumi városban a kormány megalakulását. Az ország ugyanis 249 napja kormány nélkül működik.

Apad a Fidesz szavazótábora


szerző:
2010.12.16. 08:21
Apad a Fidesz szavazótábora

Bár még mindig nagy a kormánypártok fölénye, érzékelhetően csökken a Fidesz-KDNP szavazótábora - derül ki a TÁRKI kutatásából.

Jövőre 1 milliárdot kaphat a Fidesz

A módosítást szinte egyhangúlag fogadta el az Országgyűlés.

A pártok egyetértenek a kormánnyal

A parlamenti pártok támogatásukról biztosították a kormányzat erőfeszítéseit.

Nagyüzem az Országházban


szerző:
2010.06.21. 11:11
Nagyüzem az Országházban

Egyebek mellett szavaznak a választási és a közoktatási törvény módosításáról, és várhatóan változtatnak a családi pótlék rendszerén is.

Fico kapott kormányalakítási megbízást

"A választás győztesét akarom megbízni kormányalakítással, mert így erkölcsös" - mondta a szlovák köztársasági elnök.

Koalícióról egyeztet a jobboldal Szlovákiában

Robert Fico kész kormányalakítási tárgyalást indítani, de arra is készen áll, hogy ellenzékbe vonuljon.

Fico pártja győzött Szlovákiában

Valószínű, hogy az ellenzéki jobbközép pártok alakítanak kormányt, nem Fico pártja.

Pénteken lesz az alakuló ülés


szerző:
2010.05.10. 15:02
Pénteken lesz az alakuló ülés

Sólyom László pénteken 13 órára hívta össze az Országgyűlés alakuló ülését.

Alakul az alakuló ülés


szerző:
2010.04.30. 17:54
Alakul az alakuló ülés

Pénteken tartottak a parlamentbe jutott pártok egyeztetést a menetrendről, de érdemi kérdésekben nem döntöttek.

Nézzen a pártok kasszájába!


szerző:
2010.04.30. 14:02
Nézzen a pártok kasszájába!

Nyilvánosságra hozták a politikai pártok a 2009-es pénzügyi beszámolójukat.

Nem tudtak megállapodni a pártok


szerző:
2010.04.30. 11:51
Nem tudtak megállapodni a pártok

Nem született érdemi kérdésekben megállapodás a négy parlamenti párt között.

Kevesebb szavazat, kevesebb pénz


szerző:
2010.04.29. 17:48
Kevesebb szavazat, kevesebb pénz

Feleannyiból kell gazdálkodnia az MSZP-nek, az MDF-nek pedig az eddigi állami támogatás negyedéből kell kijönnie.

Így döntött az ország


szerző:
2010.04.25. 22:05
Így döntött az ország

Megvan a Fidesz-KDNP kétharmada, 262 plusz 1 képviselőjük jutott be a parlamentbe. Mellettük 59 MSZP-s, 47 jobbikos, 16 LMP-s és egy független ül majd.

Éjféltől újra kampánycsend


szerző:
2010.04.23. 07:54
Éjféltől újra kampánycsend

Péntek éjféltől vasárnap este hét óráig, a szavazóhelyiségek bezárásáig ismét kampánycsend lép életbe.

57 helyen második forduló


szerző:
2010.04.12. 18:22
57 helyen második forduló

121 hely kiadó még a Parlamentben. Ebből 57 sorsa egyéni körzetben dől el.

Kiélezett harc várható a második helyért

A Gallup felmérése szerint nem kétséges a Fidesz földcsuszamlásszerű győzelme, a Jobbik pedig esélyesebb a második helyre az MSZP-nél.

Kampányzáró rendezvények országszerte

Az MSZP Miskolcon, a Fidesz és az LMP Budapesten, a Jobbik pedig a főváros mellett Békéscsabán zárja a kampányt. Az MDF inkább vitázna.

Pártprogramok a hajléktalanok szemével

A Város Mindenkié csoport szerint az MSZP és az LMP javaslatai a legelőremutatóbbak a lakásszegénység problémájával kapcsolatban.

Az MSZP ismét a második erő


szerző:
2010.04.07. 15:54
Az MSZP ismét a második erő

Továbbra is stabil az előnye a Fidesz-KDNP-nek a Századvég legfrissebb felmérése szerint.

Már egymilliárd felett a kampányköltség

A legtöbbet eddig az MSZP költötte, második a Fidesz.

Íme a pártok sorrendje a szavazólapokon

A sorsolás alapján a sorrend a következő lett: Jobbik, Fidesz-KDNP, MDF, Civil Mozgalom, MSZP és Lehet Más a Politika.

Országos listát állítanak a pártok

Kedd délután 4 óráig jelenthetik be országos listájukat a pártok az Országos Választási Irodánál.

Délutánig kell bejelenteni a területi listákat

Több határidő is lejár hétfőn az áprilisi országgyűlési választásokkal kapcsolatban.

Pártrendezvények március 15-én


szerző:
2010.03.15. 07:18
Pártrendezvények március 15-én

Szinte valamennyi parlamenti vagy parlamentbe készülő párt tart saját rendezvényt az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján.

400 milliót költöttek eddig a pártok

3 civil szervezet adatai szerint eddig ennyibe került a kampány.

Választások - eddig


szerző:
2010.02.16. 14:22
Választások - eddig

Az ajánlószelvények postázását befejezték, a pártok és képviselő-jelöltek március 19-ig gyűjthetik.

Az Országgyűlés


szerző:
2010.02.14. 16:45
Az Országgyűlés

Adó, egészségügy, oktatás. Néhány terület, amelyről azok a képviselők döntenek, akik a szavazóknak köszönhetően bejutnak a parlamentbe.

Indul a pártok versenyfutása


szerző:
2010.02.07. 18:58
Indul a pártok versenyfutása

Hétfőtől postázzák a választási értesítőket, és megkezdődik a pártok versenyfutása az ajánlásokért.

Mire elég a 386 millió?


szerző:
2010.02.05. 08:00
Mire elég a 386 millió?

Tényleg csak ennyiből kampányolnának a pártok? Naiv, aki elhiszi, és álságos, aki ezt állítja.

Már április 11-én leadhatjuk a voksunkat

A nagy pártok már a kampányidőszak előtt óriásplakátoltak, az első forduló április 11-én lesz.

Már most trükköznek a kampánypénzekkel

Ellepték az utcákat a választási plakátok, ezek hivatalosan még nem kampányplakátok.

A politikai pártok megemlékezései

Az 56-os forradalomra és szabadságharcra, illetve a magyar köztársaság kikiáltásának 20. évfordulójára emlékeztek a politikusok.

A pártokat nem érinti a válság?

Jövőre pontosan ugyanannyi pénzt kapnak a pártok és a pártalapítványok, mint idén.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való