KERESÉS search-close

pártfinanszírozás

7 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "pártfinanszírozás"

A krumplit nem vizsgálja az ÁSZ

Nem vizsgálja az Állami Számvevőszék, hogy honnan volt az a négy tonna krumpli, amit Rétvári Bence államtitkár osztott ki rászorulóknak. Az MSZP szerint az akcióval megsérthették a párttörvényt: tiltott pártfinanszírozás gyanúja merült fel, ám hiába kértek vizsgálatot, az ÁSZ elutasította a kérést.

Plakátháború: változtat a Fidesz

Átláthatóbbá tenné a pártok finanszírozását a Fidesz. A már benyújtott törvényjavaslatuk szerint jogellenesen szerzett vagyoni előnynek minősülne, ha egy párt a piaci ár alatt vásárolna plakáthelyeket. Kósa Lajos a Fidesz frakcióvezetője nem titkolja, hogy a törvényjavaslatnak köze van Simicska Lajoshoz és a Jobbikhoz. Az ellenzéki párt szerint a javaslat a Fideszt kivéve mindenki mást hátrányosan érint.

Kiszűrnék a „kamupártokat”

Szigorítaná a kampányfinanszírozást a Fidesz - erről Gulyás Gergely kormánypárti képviselő beszélt a Magyar Időknek. A javaslat célja, hogy visszaszorítsák azokat a pártokat, amelyek csak az állami támogatás miatt indulnának a választásokon. A politikus Híradónknak úgy fogalmazott, egy úgynevezett komolysági küszöböt vezetnének be, amit minimum el kellene érnie egy pártnak. Az Együtt és a Transparency International is úgy látja, nem ez az egyetlen hiányosság a választási rendszerben.

Tiltott pártfinanszírozással vádolja a Fidesz az EU-t

Az Európai Bizottság Gyurcsány Ferenc cégével szerződött egy munkára. Az Altus Zrt egy konzorcium vezetőjeként nyerte el ugyanis az Uniós pályázatok ellenőrzésének jogát. A Fidesz szerint változtatni kellene az összeférhetetlenségi szabályokon, hogy ez ne fordulhasson elő. Gyurcsány Ferenc és az Altus viszont Orbán Viktort perli az állításai miatt.

Jövőre 1 milliárdot kaphat a Fidesz

A módosítást szinte egyhangúlag fogadta el az Országgyűlés.

A pártok a legkorruptabbak?


szerző:
2009.05.26. 18:41
A pártok a legkorruptabbak?

Magyarország a középmezőnyben van a nemzetközi rangsorban a korrupció szempontjából.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való