KERESÉS search-close

pályázatok

10 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "pályázatok"

Önkormányzatok: szűkülő mozgástér?

A kormány elrendelte, hogy ha egy önkormányzat 50 millió forintot meghaladó uniós pályázatot nyert, akkor a még fel nem használt összeget – akkor is, ha pontosan tudják, hogy erre a pénzre mikor és mihez van szükségük - vissza kell utalni a Magyar Államkincstár számlájára. Sok polgármester úgy gondolja, hogy ez tovább csökkenti az önkormányzatok amúgy is szűkülő mozgásterét.

RTLII Híradó 2018-01-18


szerző:
2018.01.18. 21:30
Civilek és tanodák pénz nélkül

Az Európa Tanács szerint a cigányokat rendszerszintű, az élet minden területére vonatkozó hátrányos megkülönböztetések sorozata sújtja Magyarországon. Azt kérdezzük, miért nem támogatja a civil szervezeteket a magántőke, s főleg, hogyan lehetséges, hogy egy 3 és fél milliárdos pályázatból éppenséggel a legjobb tanodáknak nem jutott egy fillér sem.

Csepreghy: nem pártpolitikai alapon

Nem kaphatott uniós forrást a Felcsút szomszédságában lévő Óbarok, mert nem is pályázott ilyenre - ezt mondta az RTL Híradónak a miniszterhelyettes. Pénteken számoltunk be arról, hogy lemond a Felcsúttal szomszédos Óbarok polgármestere, mert a település hiába pályázik, egy fillért sem kap fejlesztésre az államtól. Szombaton kerestük a kormányt ez ügyben, és válaszadásra az uniós pénzek elosztásáért is felelős miniszterhelyettest jelölték ki. Csepreghy Nándor azt mondja a pályázatok elbírálása nem pártpolitikai alapon megy. Az óbaroki polgármester azt mondta: ő nem is állította, hogy uniós pénzre pályáztak volna, csak azt mondta, hogy a település, kétszer pályázott állami támogatásért, és egyszer sem nyert.
 

Bírálta a közbeszerzést az amerikai követ

Méltatlannak és igazságtalannak nevezte Lázár János az amerikai nagykövet korrupcióval kapcsolatos kritikáját. Colleen Bell azt bírálta, hogy ismét indulhatnak a magyar közbeszerzési pályázatokon a magyar döntéshozók rokonai, így az amerikai cégeknek velük kell versenyezniük.  A belügyminiszter szerint a kormány célja a korrupció felszámolása. A Transparency International viszont azt állítja, az elmúlt öt évben megszaporodtak Magyarországon a mesés meggazdagodások.

Gyerekek tízezrei maradhattak éhen

Gyerekek maradhattak éhesen a nyári szünetben, mert éppen a hátrányos helyzetű önkormányzatok egy része nem pályázott a szociális nyári gyermekétkeztetésre. Ez derül ki a Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Tudományos Akadémia munkatársai által készített kutatásból. Az MSZP szerint a települések szégyellik a szegénységüket, ezért nem pályáztak. Az emberi erőforrások minisztériumának államtitkára Híradónknak azt mondta, idén enyhítettek a feltételeken, és jövőre azt szeretnék, hogy minden önkormányzat kötelezően vegyen részt a nyári gyermekétkeztetési programban.

Négyen egyeztettek hetente a pályázatokról

Csak a kiírandó pályázatokról és nem a kivitelezőkről döntöttek a szerdai megbeszéléseken - ezt Németh Lászlóné volt fejlesztési miniszter mondta az RTL Híradónak. A korábbi tárcavezető a volt amerikai nagykövet könyvében leírtakra reagálta, miszerint Némethné arról beszélt neki: Orbán Viktorral hetente egyeztettek a középítkeztetési projektek nyerteseiről. Az Együtt szerint tisztán kell látni, ezért kikérik az érintett időszak döntéselőkészítő anyagait.

Orbán: "Ez így törvényes"


szerző:
2015.05.17. 18:28
Orbán:

Hatalommal való visszaélés miatt feljelenti Orbán Viktort a Demokratikus Koalíció. A párt azután döntött így, hogy a volt amerikai nagykövet magyarországi éveiről is szóló könyve megjelent. Eleni Kounalakis a többi között azt írja: Németh Lászlóné, akkori fejlesztési miniszter azt mondta neki, hogy minden héten egyezetett Orbán Viktorral a középítkezési projektek listájáról és a pályázatok nyerteseiről. Orbán Viktor a híradónak azt mondta: ez teljesen természetes és ma is így van.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való