KERESÉS search-close

orvoshiány

35 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "orvoshiány"

Mentőtiszt fog ügyelni Mezőberényben és a környező településeken

Mentőtiszt fogja ellátni az orvosi ügyeletei feladatokat Mezőberényben és a környező településeken augusztustól, mert nincs orvos. Erről elsőként a Népszava írt. A hírt a település polgármestere osztotta meg a közösségi oldalán. A Magyar Orvosi Kamara szerint ez megengedhetetlen, és jogszabályellenes.

Orvoshiány miatt bezárt a szolnoki kórház fertőző osztálya

A 20 ágyas infektológia betegeit szerdától a debreceni kórház és fővárosi Dél-pesti Centrumkórház látja el, a megmaradt dolgozókat más szakterületeken helyezték el egyelőre. A kórházakat fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központtól azt írták, a járóbetegeket részmunkaidős infektológusok látják el.

Orvoshiány miatt nincs érsebészeti ügyelet a Péterfy utcai kórházban

Orvoshiány miatt megszüntették a budapesti Péterfy kórházban az érsebészeti ügyeletet. Erről Kunetz Zsombor, egészségügyi szakértő számolt be Facebook-oldalán. A szakértő azt mondta, az RTL híradónak, a kórháznak nincs elég embere, hogy biztonsággal ellássák az ügyeletet. Közben a 24.hu arról ír, hogy veszprémi kórházban a 6 érsebészből 3 felmondott.

Nincs orvos, nincs vizsgálat


szerző:
2019.01.23. 17:17
Nincs orvos, nincs vizsgálat

Orvoshiány miatt nem tudnak időpontot adni hasi ultrahang vizsgálatra egy budapesti kórházban –ez derült ki a Házon kívül tegnapi adásából. A kőbányai Bajcsy-Zsilinszky Kórház betegfelvételi centrumában azt mondták, várólistára tudják felvenni a betegeket, de hogy mikor kerülhetnek sorra, azt nem tudták megmondani. Országszerte sem jobb a helyzet: Nyíregyházán júliusra, Nagykanizsán augusztusra tudtak időpontot adni.

Újraindul a Honvédkórház koraszülött intenzív osztálya

Hétfőn újranyit a Honvédkórház koraszülött intenzív részlege - erősítette meg az RTL Híradónak a Honvédelmi Minisztérium. Erről elsőként az Mfor.hu írt. December közepén szakemberhiány miatt kellett bezárni az osztályt. Akkor szülők ezrei írták alá a petíciót, amelyben arra kérték a kormányt, oldják meg a részlegen kialakult kritikus orvoshiányt.

Miért olyan fontos a Honvédkórház koraszülött osztálya?

Ha nincs a honvédkórház koraszülött osztálya, nem nagyon lett volna esélye se a babának, se az anyának - ezt nyilatkozta a Házon kívül stábjának egy apuka, akinek a kisfia 26 hétre, alig egy kilóval született. A műsorban koraszülött babák szülei mesélik el, milyen segítséget kaptak koraszülött osztályok orvosaitól és nővéreitől. A budapesti honvéd koraszülött osztálya december közepén - az ígéret szerint - két hétre leáll, mert kevés az orvos.

Ezrek követelik a megoldást az orvoshiányra

Több ezren követelik az interneten, hogy a kormány oldja meg az orvoshiányt a Honvédkórház koraszülöttcentrumában. A hvg.hu írta meg először, hogy a részleg december 15-én két hétre bezár, mert az elmúlt fél évben összesen 7 szakember távozott az osztályról. Gulyás Gergely miniszter szerint az ellátás megszervezése nem a kormány hatásköre, hanem az egészségügyi államtitkárságé. A DK szerint koraszülöttek életét veszélyeztetik.

„Sokan jogos emelésre várnak”

Voltak, akik nem válaszoltak a képviselői fizetésemelésre vonatkozó kérdésre a kötcsei piknikre érkező kormánypárti politikusok közül. Arra voltunk kíváncsiak, hogy miért a saját fizetésüket emelték, miközben például egyre több orvos hiányzik a kórházakból. A jelenleg majdnem 1,8 millió forintot kereső Hende Csaba azt mondta, ő minden jogos fizetésemelést támogat.

Orvoshiány ellenére létszámstop?

Orvoshiány van, mégsem vehetnek fel rezidenseket a kórházak. Másfél hónapja ugyanis létszámstopot vezettek be a közigazgatásban, többek között az Állami Egészségügyi Ellátóközpontban is. A rezidensek munkáltatója pedig ez a minisztériumi háttérintézmény.

Egyre súlyosabb a háziorvoshiány Nógrád megyében

Évek óta tart és egyre súlyosabb a háziorvoshiány Nógrád megyében. Van olyan település, ahol 2012 óta nincs kihez elmenni egy receptért. Akinek baja van, annak sokszor az 50 kilométerre lévő szomszéd települést kell választania. Litke polgármestere szerint nem elég vonzó egy határmenti településen háziorvosnak lenni. Endrefalva polgármestere már ingyen adná a praxist és a szolgálati lakást is, csak legyen egy állandó orvosa a településnek.

Hétvégére bezár a szülészet a celldömölki kórházban

Ha egy kismamánál péntek délután és hétfő reggel között indul be a szülés, akkor az 50 kilométerre lévő Szombathelyre kell mennie. Nincs elég orvos – ezzel indokolja a lépést a kórház vezetése. A helyiek viszont amiatt aggódnak, hogy ez egy leépülés kezdete, ami miatt végleg bezárhat a szülészet.

Sürgősen orvost kell találniuk

Az orvosi kamarától kért segítséget a budapesti Bajcsy Kórház, hogy sürgősen orvost találjanak az egyik osztályukra. Csak ebben a kórházban 17 orvos és 26 szakdolgozó hiányzik a kórház álláshirdetései szerint.

Féléves várólista gyerekeknek

Több, mint fél évet kell várni az egyik budapesti szakrendelőben a gyerekeknek ortopédiai szakrendelésre. Azt mondták, azért csak szeptemberre van időpontjuk, mert kevés orvosuk van. Máshol is több hónapos, vagy több hetes a várólista. Póta György a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szerint majd minden gyermek-szakrendelésre sokat kell várni, mert egyre kevesebb a gyermekorvos.

Nincs orvos, bezárt az osztály

Orvoshiány miatt bezárták a Sátoraljaújhelyi Kórház csecsemő- és gyermekosztályát. Ugyan a kórház bejáratánál az van kiírva, hogy az osztály határozatlan ideig nem működik, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ azt közölte, várhatóan a jövő héten újra működik majd az osztály.

Orvoshiány: hetekig kell várakozni

Heteket, hónapokat kell várni a szakvizsgálatokra több háziorvos szerint, mert sok a beteg és kevés az orvos a szakrendelőkben. Több olyan budapesti szakrendelőt is találtunk, ahol akár 8-10 orvost is keresnek egyszerre. A Magyar Orvosi Kamara elnöke két napja azt mondta az RTL Híradónak, hogy majd ötezer orvos hiányzik Magyarországról. Az egészségügyi államtitkár szerint ez túlzás, ráadásul egyre kevesebben mennek el. 

RTLII Híradó 2018-01-17


szerző:
2018.01.17. 21:30
Csaknem 5 ezer orvos hiányzik

Majdnem 5 ezer orvos hiányzik a rendelőkből és kórházakból Magyarországon - állítja az orvosi kamara elnöke. Több mint 10 olyan kórház van, ahol minden területről hiányoznak szakemberek. Közben egy friss felmérés szerint minden második rezidens akar külföldre menni.

RTLII Híradó 2018-01-11


szerző:
2018.01.11. 21:30
Ezrek hiányoznak a kórházakból

Többezer orvos és ápoló hiányzik a magyar kórházakból, a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint. Tavaly majd kétezer üres orvosi és majdnem ugyanennyi üres ápolói állás volt-

Nem csökken az orvoshiány

Van olyan kórház, ahol még a patológust is lerendelték a sürgősségi osztályra, olyan kevés a hadra fogható orvos – mondta egy Híradónknak nyilatkozó gyermekorvos, az "1000 Orvos a hálapénz ellen" Facebook csoport tagja. A legnehezebb a trauma és az intenzív osztályokra megfelelő számú orvost beosztani. Siófokon például nyáron vendégorvosok nélkül összeomlana a betegellátás a Népszavának nyilatkozó orvos szerint.  Az egészségügyi államtitkár viszont azt állítja, idén kétszer annyi pénz jut a sürgősségi ellátásra, mint tavaly.

A béremelés sem csökkentette az orvoshiányt

Most már látszik, hogy a béremelés nem volt elég ahhoz, hogy csökkenjen az orvoshiány a kórházakban - ezt mondta Híradónknak a Nyírő Gyula Kórház főigazgatója. Szerinte külföldre talán kevesebben mennek, de az állami kórházakban ettől még nem marad több orvos, sokukat ugyanis magánkórházak, magánrendelők csábítják el. Kerestük a minisztériumot, hogy mit tennének, hogy csökkenjen az orvoshiány. Későbbre ígértek választ.

Amikor az ember tehetetlen

Beperelte a feleségét kezelő kórházat az a férfi, aki négy gyermekével maradt egyedül, amikor a negyvenhat éves nőt szerinte félrekezelték, pontosabban nem is kezelték az intézetben, ahová rosszulléte miatt szállították. Gyulával, nem sokkal a tragédia után forgattunk, most azt mondja az orvosoknak észre kellett volna venniük, hogy feleségénél újabb infarktus kezdődött.

Meddig nőhet a szakemberhiány az egészségügyben?

Tömegesen hagyják el orvosok és ápolók a kórházakat. Alacsony bérek, hiányzó, vagy elavult műszerek, kifizetetlen túlórák, túlterheltség, rossz légkör, fásultság, megaláztatások. Műsorunkban Sándor Mária, a feketeruhás nővér, egy budapesti és egy Németországban dolgozó orvos.

Papíron nincs hiány altatóorvosból

Annyira kevés az altatóorvos, hogy az Egészségügyi Képzési Központ Ösztöndíjat írt ki, a minisztérium listája szerint viszont nem tartozik a hiányszakmák közé az aneszteziológia. Az Országos kardiológiai Intézet főigazgatója azt mondta: igenis nagy a hiány, ő azonnal fel tudna venni három altatóorvost. Az RTL Híradónak nyilatkozó aneszteziológus arról beszélt: volt, hogy hétfőtől vasárnapig folyamatosan bent volt a kórházban, mert nincsenek elegen.

Radiológusok is felmondtak a Szent Imrében

Az aneszteziológusok után radiológusok is tömegesen távoznak a budapesti Szent Imre Kórházból. Az egyik internetes portál szerint öt radiológus mondott fel, köztük a radiológiai osztály vezetője. A kórház szerint a betegeket továbbra is biztonságosan el tudják látni, az orvosokat pedig pótolni fogják. A Radiológiai Társaság elnöke szerint országszerte egyre súlyosabb a radiológushiány.

Otthagyták az altatóorvosok a kórházat

Egyszerre több altatóorvos hagyta ott budapesti Szent Imre Kórházat tudta meg az Index. Az intézmény ezt elismerte, de szerintük az ellátás nincs veszélyben. Azt mondják, az osztályvezető főorvoson kívül négy aneszteziológus mondott fel, kettőt pedig ők helyeztek át. Úgy tudjuk, a szakorvosok azért álltak fel, mert úgy érezték, kevesen vannak a biztonságos betegellátáshoz, és ez akár végzetes hibákhoz vezethet. A kórház Budapest egyik legjobb hírű kórháza, több mint kétszázezer beteg tartozik hozzájuk.

Éger: Csak a szerencsén múlik az ellátás

Csak a szerencsén múlik, hogy ki milyen orvosi ellátást kap ma Magyarországon - ezt mondta a Magyar Orvosi Kamara újonnan megválasztott elnöke. Éger István szerint, ha valakinek nincs szerencséje, akkor akár az árokparton is meghalhat ellátás nélkül. Éger szerint annyira sok orvos, ápoló és egészségügyi dolgozó hiányzik a kórházakból és a rendelőkből, ami már veszélyezteti a betegek biztonságát.

Csupán nyolc orvos jelentkezett


szerző:
2015.09.23. 18:52
Csupán nyolc orvos jelentkezett

Mindössze nyolc orvos jelentkezett eddig a régóta üresen álló háziorvosi körzetekbe. Nagyjából 250 háziorvosi praxisban nincs orvos évek óta, ezekbe lehet pályázni október végéig. Akik vállalják, hogy évek óta üres körzetben kezdenek dolgozni, akár 10 millió forint támogatást is kaphatnak. Ezt bármire, házra, autóra, bútorokra is költhetik.

Orvoselvándorlás: mi lesz a magyar betegekkel?

A földeáki háziorvos akkor lett országosan ismert, amikor kifakadt, mert nem bírta elviselni, hogy az általa diagnosztizált beteg a hosszú várólista miatt be sem került a kórházba további kivizsgálásra. Idő közben meghalt. A doktornő azt mondja, ezt már nem lehet elviselni. Ő mégis itthon és még mindig dolgozik. Nyugdíj körül. De, mit tesz a most végző orvostanhallgató?

Súlyosbodott az orvoshiány


szerző:
2011.09.10. 17:52
Súlyosbodott az orvoshiány

Több mint ezer kezdő orvosi álláshelyre alig háromszázötvenen jelentkeztek.

Fejvadászok járják a kórházakat

Külföldi kórházak toborzói tolmáccsal járják a magyar kórházakat, hogy külföldre csábítsák a magyar orvosokat.

Azt ígérik, nem lesz orvoshiány


szerző:
2009.06.16. 19:10
Azt ígérik, nem lesz orvoshiány

4 évig kell állami kórházban dolgoznia annak, akinek képzését az állam támogatta.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való