KERESÉS search-close

országgyűlés

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "országgyűlés"

Vita sem lehetett a családok kilakoltatásának tilalmáról

Nem támogatta a parlament kormánypárti többsége, hogy az Országgyűlés tárgyaljon a gyermekes családok kilakoltatási tilalmáról. Civil jogvédők azt szerették volna, hogy ezeket a családokat a hatóságok csak úgy tehessék az utcára, ha közben gondoskodnak az elhelyezésükről.

Kevesebbe kerülhet a bankolás

A tranzakciós illeték további csökkentését javasolja a kormány az Országgyűlésnek. Június elsejétől minden ügyfél után az átutalások számától függetlenül egységesen évi 800 forintot szednének a bankoktól. A Nemzeti Bank alig több mint egy hónapja mutatta ki, hiába csökkent az illeték év elején, még mindig a magyaroknak a legdrágább a bankolás Európában jövedelemarányosan.

Puccskísérletnek nevezte Kövér László az ellenzéki képviselők tiltakozását

Puccskísérletnek nevezte Kövér László, az Országgyűlés elnöke, hogy szerdán a pulpitus elfoglalásával, sípolással akarták megakadályozni az ellenzéki képviselők, hogy a Parlament szavazhasson a munkaidőre vonatkozó szabályok módosításáról. Hogy mit ért puccskísérlet ellen, nem részletezte. A kormány szerint a szavazás szabályos volt, és így foglalt állást az Országgyűlés Hivatala is.

 

Megszűnhet a Párbeszéd-frakció

Megszűnhet a Párbeszéd önálló frakciója az új Országgyűlésben, mert kilépett a képviselőcsoportból Bősz Anett, a Liberálisok politikusa. Arra hivatkozott, hogy nem látja a liberális értékek képviseletének lehetőségét.

 

Orbán 2030-ig tervez

Nem egy újabb négyéves ciklusra, hanem 2030-ig tervez a miniszterelnök. Orbán Viktort csütörtökön negyedik alkalommal választotta kormányfővé az Országgyűlés. A miniszterelnök szerint 12 év múlva Magyarország az egyike lehet annak az öt uniós tagországnak, ahol a legjobb lesz élni és dolgozni.

 

Nyilvánosak a pártlisták

Várhatóan távozik az országgyűlésből Répássy Róbert és Budai Gyula, ugyanis a Fidesz országos listájának hátsó harmadában kaptak csak helyet. Halász Jánosnak vagy Hende Csabának sincs biztos befutó helye, nekik különösen szurkolniuk kell a jó választási szereplésért. A Jobbik is bemutatta az országos listáját.

Regisztráció helyett engedély

Még szigorúbb lenne a Stop Soros-nak elnevezett törvénycsomag a kormány szándéka szerint. A javaslatot kedden nyújtották be az Országgyűlésnek. A törvény szerint a migrációt támogató, szervező, vagy finanszírozó civil szervezetek csak belügyminiszteri engedéllyel, nemzetbiztonsági átvilágítás után működhetnének. 

Az Országgyűlés új irodaháza 10,6 milliárdból épül meg

10 milliárd 670 millió forintból épül meg az Országgyűlés új irodaháza a parlament mellett, tudta meg a híradó. Az Országgyűlés Hivatala Garancsi István cégével, a Market ZRt-vel szerződött, azt közölték, ők adták a legkedvezőbb árat. Az új irodaház építéséhez le kellett bontani egy másikat, ezt a munkát is a Market végezte, 700 millió forintért. Az új épület és az ahhoz kapcsolódó beruházások várhatóan jövő november végére készülnek el.

Újraválasztották Áder Jánost

Újabb öt évre Áder Jánost választotta köztársasági elnöknek az Országgyűlés. Még a voksolás előtt beszédében az elmúlt ciklusa eredményeit sorolta. Felszólalt a baloldali ellenzéki pártok jelöltje, Majtényi László is, aki Orbán Viktornak üzent. Azt mondta, aki minden hatalmat megszerez, mindent el is veszít, útja a semmibe vezet. A jelenlegi államfőt a második fordulóban, 131 kormánypárti képviselő szavazatával választották újra.

Munkaszünet lenne nagypéntek

Már az idén munkaszüneti nap lehet nagypéntek. Az erről szóló kormánypárti törvénymódosítást már el is kezdte tárgyalni az Országgyűlés. Ezzel ismét négynapos lehet a húsvéti hétvége. Az ellenzéki pártok szerint december 24-ét is munkaszüneti nappá kellene nyilvánítani.

Kuncze Gábor eldobná a cella kulcsát?

Egy Sopron közeli kolostorban tartotta meg két napos kihelyezett országgyűlését a kormány, aminek kapcsán a volt belügyminiszter is elmesélte érzéseit a hellyel kapcsolatban és felvázolta, milyen szűk egyszemélyes cellákban alhatnak ott a képviselők.

Kedden döntenek a négy jelöltről

Támogatta az igazságügyi bizottság az alkotmánybíró-jelöltek megválasztását. A négy új jelöltről így már szerdán szavazhat az Országgyűlés. Marosi Ildikó, Schanda Balázs, Horváth Attila és Szabó Marcel megválasztását az LMP és a Fidesz is támogatja. A Jobbiknak a jelöltekkel nincs szakmai kifogása, de az eljárást elfogadhatatlannak tartják. Az MSZP szerint a jelölés törvénytelen volt, a Demokratikus Koalíció pedig azt mondja, az LMP a Fidesz kollaboránsa lett.

Nem büntetik a hiányzókat

Bár a törvény kötelezné erre, az Országgyűlés mégsem bünteti azokat a képviselőket, akik rendszeresen hiányoznak a bizottsági munkából. Ezt az Országgyűlés sajtószolgálata ismerte el Híradónk megkeresésére. Kövér László házelnököt és az Országgyűlést hiába kerestük, azt nem árulták el, hogy a törvény ellenére miért nem csökkentik a hiányzó képviselők fizetését.

Orbán: módosítani kell az Alaptörvényt

Orbán Viktor szerint nagyszerű eredmény született a népszavazáson. A miniszterelnök értékelésében arról beszélt, többen szavaztak nemmel a menekültek kötelező betelepítésére, mint ahányan 2008-ban igennel szavaztak az Magyarország Európai Uniós csatlakozásra. Szerinte ez egy hosszú út első lépése és az ünneplés után két dolgot kell tenni. Elsőként a következő napokban alkotmánymódosítási javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek.

Bekiabálásokkal zavarták Orbán beszédét

Bekiabálásokkal zavarták meg baloldali képviselők Orbán Viktor szezonnyitó beszédét az Országgyűlésben. A miniszterelnök éppen arról beszélt, hogy szerinte Brüsszel, ha Magyarországgal nem tudja elfogadtatni a kvótát, a baloldali vezetésű városokkal, Szegeddel, Zuglóval és Salgótarjánnal fogja leboltolni, hogy menekülteket fogadjanak be. A kormányfő azt mondta, hogy erről Martin Schultz, az Európai Parlament baloldali elnöke nyilatkozott korábban. Az MSZP frakcióvezetője a kijelentést aljas hazugságnak nevezte.

Jövő nyárig eldől, lesz-e dugódíj

2017 nyaráig ki kell derülnie, hogy lesz-e dugódíj- ezt mondta Lázár János az RTL Híradó kérdésére. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint folyamatosan tárgyal a kormány Brüsszellel és abban reménykednek, hogy kedvező megállapodás születik. Tarlós István korábban arról beszélt, hogy a fővárosban már kidolgoztak egy koncepciót, amely 5 ezer forintos éves matricával számol. Ezt azonban csak akkor vezethetik be, ha az országgyűlés módosít egy törvényt.

Nem mentek el a kormánypártiak az ülésre

Határozatképtelen volt az Országgyűlés, ezért nem tárgyaltak a Liget átépítésének leállításáról az ellenzékiek által kezdeményezett rendkívüli ülésen, így csak a napirend előtti felszólalásokat mondták el a képviselők. A kormánypártok előre jelezték, hogy nem mennek el, de a kezdeményező ellenzéki politikusok közül is többen hiányoztak. A Párbeszéd Magyarországért nyár végére újabb rendkívüli ülést kezdeményez.

Lakáspiac és NOK: csodára várva?

Országszerte folyamatosan drágulnak az új és a használt lakások árai is. Nyilvánvalóan nő a kereslet, mivel a Családi Otthonteremtési Kedvezmény – a CSOK – után az országgyűlés némi módosításokkal másodszor is elfogadta a Nemzeti Otthonteremtési Közösség – a NOK-törvényt. A NOK-ot korábban több szakértő is fogyasztói csoportnak nyilvánította, az ilyen csoportok létrehozását viszont a Gazdasági Versenyhivatala tiltja.

4 évig lesz alacsonyabb az ÁFA


szerző:
2015.12.14. 18:30
4 évig lesz alacsonyabb az ÁFA

Már kedden dönthet az Országgyűlés a lakásépítés ÁFÁ-jának 5 százalékra csökkentéséről. Ez a 150 négyzetméter alatti újépítésű lakások, és a 300 négyzetméter alatti új családi házak vásárlására vonatkozik. A miniszterelnök vasárnap jelentette be a csökkentést, és hétfőn már be is nyújtották a parlamentnek a javaslatot. Az alacsonyabb ÁFA kulcs 2016-tól életbe lép, de csak 4 évig lesz hatályban, 2019. év végén megszűnik.

NAV: Törvény rohamtempóban

A magyar Országgyűlés minden bizonnyal a világelsők között van a törvényalkotás sebességét illetően. A gyakorlat évek óta működik. A legújabb: az illetékes bizottság november utolsó napján tárgyal egy frissiben megkapott törvényjavaslatot, amely másnap az Országgyűlés elé kerül és még aznap elfogadják. Tartalma: az állam bevételeinek több mint 90 százalékát produkáló NAV, azaz, a Nemzeti Adó és Vámhivatal közvetlen kormányirányítás alá helyezése és erőteljes átszervezése. Mi ez? A politika közelebb rántja magához a NAV-ot? Hatékonyságjavítás?

Egy nap alatt döntöttek az átalakításról

Kivételes eljárásban, egy nap alatt döntött az Országgyűlés a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakításáról. Ez alapján január elsejétől az adóhatóság közvetlenül a Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartozik majd. A kormány szerint a döntéssel egyszerűsödik az ügyintézés és csökken a bürokrácia. Az ellenzéki pártok elfogadhatatlannak tartják, hogy egy ilyen fontos törvényről ennyire gyorsan kellett döntenie az Országgyűlésnek.

RTL-kitiltás: feljelentést tesz a PM

Hivatali visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Párbeszéd Magyarországért, amiért múlt héten kitiltották az Országgyűlésből az RTL Híradó összes munkatársát. A párt szerint Kövér László házelnök döntése lábbal tiporja a sajtó- és szólásszabadságot. A magyar Országgyűlésben rendkívül szigorú szabályokkal korlátozzák a sajtót, Európa több parlamentjében sokkal rugalmasabb a szabályozás.

Kitiltotta az Országgyűlésből az RTL Klub munkatársait Kövér László

Az alábbi levelet küldte az Országgyűlés sajtófőnöke az RTL Klub hírigazgatójának.

Így tett esküt Göncz Árpád


szerző:
2015.11.06. 18:10
Így tett esküt Göncz Árpád

Göncz Árpádot 1990. augusztus 3-án választotta a Magyar Köztársaság elnökének az Országgyűlés. A volt elnök emlékére most megmutatjuk 25 évvel ezelőtti eskütételének vágatlan hangfelvételét. Papp Gábor Zsigmond, Göncz című filmjének részletét látják.

Gyanús körülmények között kapott engedélyt

Furcsa dátumok szerepelnek egy letelepedési kötvényt árusító cég eredeti kérelmében. A Magyar Nemzet derítette ki, hogy a liechtensteini cég kérelmét három nappal azelőtt iktatta az Országgyűlés gazdasági bizottsága, hogy a vállalkozás megkapott volna egy ehhez szükséges igazolást a liechtensteini igazságügyi hivataltól.

Néma felállással emlékeztek az elhunyt államfőre

Az Országgyűlés egyperces néma felállással szakította meg munkáját Göncz Árpád halálának hírére. Áder János köztársasági elnök szerint történelmi személyiségét vesztette el Magyarország. Orbán Viktor közleményt adott ki, amelyben azt írta: tisztelettel őrzi a volt államfőt emlékezetében. Gyurcsány Ferenc volt kormányfő szerint sokak példaképe volt Göncz Árpád. Mécs Imre '56-os halálraítélt pedig azt mondta Híradónknak: Göncz Árpád volt mindeddig a Magyar Köztársaság legjobb elnöke.

Kövér: „Már nem érdekel a Fidesz”

Az Országgyűlés elnöke Felsőtárkányban az LMP pártalapítványának konferenciáján válaszolt a résztvevők kérdéseire. Szerinte a baloldalon gyűlölik a nemzetet. Az MSZP-nél erre egy szóval válaszoltak: „baromság”.

Éjszakába nyúló viták, kihalt ülésterem, falra hányt érvek

Az általunk megkérdezett ellenzéki képviselő szerint ez jellemezte az Országgyűlés tavaszi ülésszakát, amely ezen a héten ért véget. A kormánypártok szerint viszont javult a törvényhozás minősége, bár azt elismerik, hogy jobban lehetne beosztani a munkát, ha a kormány nem az utolsó hat hétben terjesztené be a törvényjavaslatok nagy részét.

MNB: egyetlen ellenzékiről szavaznak

Önkényesen, pártkatonákkal tölti fel a Fidesz a Nemzeti Bank felügyelőbizottságát az LMP szerint. Az ellenzéki párt alkotmánybírósághoz fordul, mert jelöltjükről, a Matolcsy Györggyel kritikus Róna Péterről hétfőn az Országgyűlésben szavazni sem lehet. A házelnök, a Gazdasági Bizottság kormánypárti többségének javaslatára, egyetlen ellenzéki frakció, a Jobbik jelöltjét ajánlja a hat fős testületbe.

Elfogadták a jövő évi büdzsét

Elfogadta a 2016-os költségvetést az Országgyűlés. Ilyen korán még soha nem szavaztak a következő évi büdzséről. Az ellenzéki pártok szerint a kapkodás meglátszik a költségvetésen, amely - úgy látják - egyáltalán nem segít a legnehezebb helyzetben lévőkön, viszont tovább mélyíti a társadalmi különbségeket. A kormány ugyanakkor azt mondja: a jövő évi az adócsökkentés költségvetése, amely például az SZJA egy százalékos csökkentését és a családi adókedvezmény emelését tartalmazza.

Vita az Alaptörvényről


szerző:
2015.04.22. 14:19
Vita az Alaptörvényről

Nemzeti egyetértés helyett kétharmaddal fogadták el az Alaptörvénynek átnevezett, rekordsebességgel készült új alkotmányt négy éve az Országgyűlésben. A kétharmad szerint ez az új Magyarország alapja, bírálói szerint inkább a Fidesz hatalmának beton-alapja. Vita Somodi Bernadett alkotmányjogász és Gulyás Gergely, az országgyűlés alelnöke között.

Megszavazták: magyar katonák mennek Irakba

Megszavazta az Országgyűlés, katonákat küld az Iszlám Állam elleni harcba Magyarország. A kormány által benyújtott javaslat elfogadásához kétharmados többségre volt szükség, így a Fidesz-KDNP-nek legalább egy ellenzéki igen szavazatra volt szüksége. Végül a Demokratikus Koalíció, a független képviselők és az Együtt is támogatta a javaslatot. A Jobbik, a Párbeszéd Magyarországért, az LMP és az MSZP azonban nem.

A nap kérdése: Ki fogja kártalanítani a Quaestor-botrány károsultjait?

Szinte másról sem szólt az Országgyűlés keddi ülése, mint a Quaestor-ügyről. Bár a Befektető-védelmi Alap várhatóan a héten dönt az esetleges kártalanításáról, Répássy Róbert államtitkár már megelőlegezte a döntést.

Terítéken a Paks II-ügy

Egy magyar bíróság elnapol egy tárgyalást. Tárgy: a Paks II atomerőmű szerződéseinek nyilvánossága. Történetesen másnap az országgyűlés 30 évre titkosítja ezeket a szerződéseket. Ezzel a jogi út bezárul. Vagy mégsem? – kérdezzük a sokadik Paks-perét indító Szél Bernadettet és Ligeti Miklós szakjogászt.

December


szerző:
2014.12.31. 18:40
December

Nehéz hónapjuk volt ez a kereskedőknek. Nem a forgalom csökkent, hanem több olyan döntést hozott az Országgyűlés, ami hátrányosan érinti, főleg a külföldi tulajdonú üzletláncokat. Decemberben fogadták el a boltok vasárnapi zárvatartásáról szóló törvényt, és módosították azt a jogszabály, ami előírja, nem lehetnek két éven át veszteségesek az alapvető cikkeket árusító üzletek.


 

Újra szavaztak a visszaküldött törvényekről

A kormánypárti képviselők szavazataival tovább szigorítottak a veszteséges üzletláncokra vonatkozó jogszabályokat. Az Országgyűlés megszavazta, hogy ne 2018-tól, hanem már 2017-től szankcionálhassák a két egymást követő évben veszteséges kereskedelmi láncokat. Ugyanakkor csökkentették a bevételi értékhatárt, 50-ről 15 milliárdra.


 

Elfogadta az Országgyűlés a 2015-ös költségvetést

A szavazás után a nemzetgazdasági miniszter azt mondta: olyan célokat tartalmaz a jövő évi költségvetés, amelyeket mindenki jó szívvel támogathat, például folytatódik a rezsicsökkentés és tovább bővül a közmunkaprogram.

A késve fizetők hitelét is forintosítják

Minden ötödik hitelfelvevő legalább három hónapos késésben van a törlesztéssel. Ez derül ki a Nemzeti Bank Híradónkhoz eljuttatott adataiból. Az Országgyűlés kedden fogadta el a devizahitelek forintosításáról, és a Fair Bankokról szóló jogszabályt.

Életfogytiglan: 40 év után felülvizsgálhatják

40 év után kegyelmet kaphatnak az életfogytiglanra ítéltek. Az Országgyűlés kedden módosította a törvényt. Ezentúl egy öttagú bírói bizottság és a köztársasági elnök dönt arról, hogy az életük végéig börtönre ítéltek kaphatnak-e kegyelmet.
 

Nem lett olcsóbb a kisebb parlament

386 helyett 199 képviselővel indult az új parlament, mégsem lett sokkal olcsóbb. Az Országgyűlés Hivatalának jövő évi költségvetési tervezetéből az derül ki, hogy csak 10 %-kal költenek kevesebbet a képviselőkre, mint tavaly.

Vidék helyett a nagyváros dzsungele

Újonc képviselők első napjai Budapesten és az Országgyűlésben: állatok helyett olcsó öltöny és albérletvadászat.

A képviselősködés után vissza a civil életbe

Mi lesz azokkal, akik nem jutnak majd be a kisebb parlamentbe? És vajon kinek mennyire érte meg a négy év országgyűlési munka?

Áder János az új államfő


szerző:
2012.05.02. 11:21
Áder János az új államfő

Megválasztotta Áder Jánost köztársasági elnökké az Országgyűlés szerdán. A tisztségre egyedül jelölt fideszes politikus 262 támogató szavazatot kapott.

Máris elégedetlenkedik az új frakció

Az frissen alakult Demokratikus Koalíció kivonult a parlament üléséről, miután nem kaptak új ülőhelyet az Országgyűlésben.

Táppénzesek előre!


szerző:
2011.06.28. 20:00
Táppénzesek előre!

Sok szakrendelőben még csak nem is hallottak arról, hogy hétfőtől soron kívül kell ellátniuk a táppénzen lévő betegeket.

Átszervezné a rendőrséget az LMP

Az ellenzéki párt kevesebb bürokratát és több utcán szolgálatot teljesítő rendőrt akar.

Devizahitelesek: A segítő csomag javasalata már az Országgyűlésnél

A javaslat szerint az adósok év végéig írásban kérhetik a bankuknál, hogy rögzített árfolyamon törleszthessék a hitelüket.

Péntek 13-án is ünnepelhetjük nyelvünket

A nemzeti erőforrás miniszter kezdeményezi november 13-a magyar nyelv napjává nyilvánítását.

XXI. század 11-05-17


szerző:
2011.05.18. 00:00
XXI. század 11-05-17

XXI. század: A történelmi zászlók a nemzet ereklyéi, csak ünnepélyes alkalmakkor veszik elő őket, például az országgyűlés megalakulásakor vagy a miniszterelnök eskütételekor. Az oroszok, majd a szovjetek hadizsákmányként 1849-ben, majd 1945-ben elvitték a lobogókat. Hogyan kerültek vissza, mi köze volt hozzájuk Rákosinak?

A képviselők sem úszhatják meg a különadót

Kósa Lajos azt mondta, ha kell, módosító indítványt nyújtanak be, és egyértelművé teszik, hogy a képviselőknek is fizetniük kell.

Az alkotmányról vitáznak


szerző:
2011.03.22. 19:43
Bojkottálja az ellenzék az alkotmány vitáját

Az alaptörvény pártalkotmány lesz a szocialisták szerint.

Egynapos munkahét a parlamentben


szerző:
2011.03.16. 08:28
Egynapos munkahét a parlamentben

Szerdán fogadhatják el a nemdohányzók védelméről szóló törvényjavaslatot és a kilakoltatási moratórium meghosszabbítására vonatkozó törvénymódosítást.

Április 14-én dönthetnek az új alkotmányról

Csütörtökön kerül a Fidesz-KDNP frakció elé az új alkotmánytervezet.

Alkotmány: Döntöttek a főbb elvekről

Megegyezett a két kormányzópárt, így minden bizonnyal bekerül az alkotmányba a magzati élet védelme a fogantatástól kezdve.

Pörgős utolsó nap a parlamentben

Az Országgyűlés elfogadta a jövő évi költségvetést, és döntöttek a honatyák egyes szociális törvények módosításáról is.

Óriásbírságok és kevesebb bűnügy

Az Országgyűlés kedden hajnalban elfogadta az új médiatörvényt.

Az Országházban ünnepeltek a gyerekek

Kövér László köszöntötte a parlamenti karácsonyon a diákokat, majd jelképesen átadta nekik a házat.

Mégsem adóztatják meg a pénztárhozamot?

Orbán Viktor, Kósa Lajos és Lázár János jegyzi a kötelező magánnyugdíj-pénztári tagok védelméről szóló politikai nyilatkozat tervezetét.

Schmitt Polt Pétert támogatja


szerző:
2010.11.26. 15:10
Schmitt Polt Pétert támogatja

Az államfő javaslatára a posztot már 2002 és 2006 között betöltő Polt Péter lehet ismét a legfőbb ügyész.

Sűrű hét a Parlamentben


szerző:
2010.11.22. 08:12
Sűrű hét a Parlamentben

Pénteken 10 órás időkeretben a jövő évi költségvetés részletes vitáját tartják.

Az adatvagyon 2011-től a kormányé lehet

2011 év végéig van ideje a kormánynak arra, hogy állami irányítás alá vonja a nemzeti adatvagyont.

A büdzséről tárgyalnak a honatyák

Hétfőn kezdi el tárgyalni a jövő évi költségvetést az országgyűlés. Az általános vita csütörtökig tart.

A honatyák nyertek az adóváltozásokkal

Listáztunk és számoltunk, ki mennyivel jár jobban. Az eredmény kiderül a Házon kívülből.

Eldőlhet a különadó sorsa


szerző:
2010.11.08. 08:50
Eldőlhet a különadó sorsa

Elképzelhető, hogy a képviselők még a zárószavazást is meg fogják tartani a két témában.

Sólyom: gyengíti az alkotmányt a változtatás

A volt köztársasági elnök könyve bemutatóján azt mondta: nem lehet európaibb alkotmányt írni a mostaninál!

Kemény szavak az Országgyűlésben

Általános vita az alkotmány módosításáról, az Alkotmánybíróság hatáskörének megváltoztatásáról.

Feszített tempó a parlamentben


szerző:
2010.11.02. 20:08
Feszített tempó a parlamentben

Elfogadták a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvényjavaslatot.

Hófehérke és I LOVE AB a parlamentben

Vona Gábor szerint az orbáni forradalom jakobinus szakaszába érkezett. Az LMP képviselőinek egy része I LOVE AB feliratú polóban ült a parlamenti patkóban.

Van már költségvetés jövőre


szerző:
2010.10.30. 14:17
Van már költségvetés jövőre

A büdzsé 3 százalék alatti deficitre épül és 3 százalékos növekedéssel számol.

Döntött a parlament a nyugdíjakról

2010. november 1-je és 2011. december 31-e között felfüggesztik a magán-nyugdíjpénztárakba az állami utalást.

Reménysugár a devizahiteleseknek


szerző:
2010.10.26. 08:58
Reménysugár a devizahiteleseknek

Ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta az Országgyűlés hétfőn a nehéz helyzetbe került lakáshitelesek megsegítését célzó törvénycsomagot.

Nagyüzem a Parlamentben


szerző:
2010.10.11. 08:36
Nagyüzem a Parlamentben

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének és a Médiatanács tagjainak megválasztásával kezdődik hétfőn az Országgyűlés kétnapos ülése.

Orbánnal nyit a parlament


szerző:
2010.09.13. 08:10
Orbánnal nyit a parlament

Kétnapos ülést tart az Országgyűlés hétfőn és kedden, ezzel megkezdődik a parlament őszi ülésszaka.

Újra indul az élet a Parlamentben

A képviselők őszi űlésszaka hétfőn veszi kezdetét, a tervek szerint december 14-ig tart.

Munkához látnak a honatyák


szerző:
2010.09.08. 12:47
Munkához látnak a honatyák

Kétnapos ülést tart az Országgyűlés jövő héten hétfőn és kedden, ezzel megkezdődik a parlament őszi ülésszaka.

Várni kell még a pálinkafőzéssel

Legkorábban szeptember közepén léphet hatályba a módosított jövedéki törvény, amelyben a házi pálinkafőzés szabályait rögzítik.

Kövér rendet akar tenni


szerző:
2010.07.23. 15:40
Kövér rendet akar tenni

Kövér László politizáló házelnök lesz és vissza akarja állítani a Parlament tekintélyét.

Módosították a közmédiumok felügyeletét

A többi között az ORTT és a Nemzeti Hírközlési Hatóság összevonásáról döntött az Országgyűlés csütörtökön.

Döntöttek a bankadóról


szerző:
2010.07.23. 09:07
Döntöttek a bankadóról

Az Országgyűlés megszavazta a banki különadót is magába foglaló gazdasági törvénycsomagot.

Orbán: tabukat döntöttünk le!


szerző:
2010.07.22. 17:58
Orbán: tabukat döntöttünk le!

Orbán Viktor kormánya eddigi 56 napját értékelte a rendkívüli parlamenti ülésszak utolsó ülésén.

Egyperces néma csend a parlamentben

Egyperces néma felállással emlékezett az Országgyűlés a múlt héten elhunyt magyar diákokra.

Kiderül, ki lesz az új Házelnök

A köztársasági elnökké választott Schmitt Pál posztjára a hírek szerint Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke a legesélyesebb.

Kevés képviselő bírta a maratoni ülést

Rekordhosszúságú ülést tartott a Parlament- a hétfői ülés majdnem hajnali öt óráig tartott.

Schmitt Pált választották meg államfőnek

263 képviselő szavazatával Schmitt Pált választotta az Országgyűlés köztársasági elnöknek.

Sólyom teljesítette, amit vállalt

A leköszönő államfő a demokrácia elleni támadásnak nevezte a köztásasági elnök-jelölést.

Pillantson a képviselők pénztárcájába!

Határidőre, vagyis hétfőig az összes országgyűlési képviselő benyújtotta vagyonnyilatkozatát. A dokumentumok nyilvánosak.

Két napig tanácskoznak a honatyák

Az új Országgyűlésben először lesznek napirend előtti felszólalások, kérések, azonnali kérdések és interpellációk.

Igen a kettős állampolgárságra


szerző:
2010.05.26. 18:10
Igen a kettős állampolgárságra

Az Országgyűlés szerdai ülésén elfogadta a magyar állampolgársági törvény kettős állampolgárságra való kiterjesztéséről szóló módosítását.

Szlovákia sem teketóriázik


szerző:
2010.05.26. 18:00
Szlovákia sem teketóriázik

Az önként magyar állampolgárságot kérők elveszthetik a szlovákot.

Ma kezdik a kormányprogram vitáját

Az Országgyűlés keddi ülésén kezdődik és szerdán is tart a leendő Orbán-kormány programjának általános vitája.

Maximum 200 fős lesz a parlament


szerző:
2010.05.20. 16:54
Maximum 200 fős lesz a parlament

306 igen, 16 nem szavazattal és 35 tartózkodással az Országgyűlés csütörtökön elfogadta az alkotmány módosítását.

Pénteken vita a trianoni emléknapról

Megkezdi az Országgyűlés a trianoni döntés évfordulóját a nemzeti összetartozás napjává nyilvánításáról szóló törvényjavaslat vitáját.

Május 29-én tesz esküt az új kormány

Schmitt Pál házelnök június 4-re ünnepélyes ülést kezdeményez a trianoni döntés évfordulója alkalmából.

Megkezdődött a vita a kisebb Parlamentről

A Fidesz javaslatára az Alkotmány módosításába bekerül, hogy ne legyen 200-nál több parlamenti képviselő.

Három napig ülésezik az országgyűlés

Egyebek mellett a miniszterelnök-helyettesi poszt bevezetése, illetve a kisebb létszámú parlament szerepel a napirenden.

Hány képviselő üljön a parlamentben?

A Fidesz 200 főben maximálná a parlament létszámát, ám ezt rajtuk kívül egyik párt sem szeretné egyelőre.

Háromnapos ülésre készül a parlament

Egyebek mellett a miniszterelnök-helyettesi poszt bevezetése, illetve a kisebb létszámú parlament szerepel a napirenden.

Megalakult az új parlament - a nap eseményei!

A képviselők letették esküjüket. Sólyom László Orbán Viktort kérte fel a kormányalakításra. Házelnöknek Schmitt Pált választották meg.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való