KERESÉS search-close

operáció

65 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "operáció"

Több mint 34 éven át élt egy másik ember szívével

Rudolf Sekava 1984 óta élt egy másik ember szívével. Világszerte ő az egyik, aki legtovább élte túl a transzplantációt. Magyarországon majdnem 30 éve végeznek ilyen beavatkozást felnőtteken, 12 éve pedig már gyerekeken is. Minden évben legalább ötven ember életét mentik meg az operációval.

Szépülni akart, rémisztő eredménye lett az elrontott műtétnek

László Erika csaknem tíz éve takargatja a nyomokat. 2009-ben egy balesetből származó sebhelyet szeretett volna a szemhéján eltüntetni. Ezért feküdt kés alá. Az operációnak rémisztő eredménye lett. Vérömleny, elszakadt fonál, torzulások. A bal szemét akkor sem tudta becsukni, de ez még ma is nehezen megy neki. Műhiba pert indított a plasztikai sebésze ellen, és táblákkal a kezében demonstrálni kezdett a klinikája előtt. Erika most viszont nem az orvosa rendelője, hanem a Fővárosi Törvényszék előtt harcol az igazáért. Egyedül.

 

Elképesztő élmények: öt magyar orvos, akik két héten át operáltak Malawiban

Öt magyar orvos, akik 200 kiló adománnyal indultak el Malawiba, a világ egyik legszegényebb országába, ahol két hét alatt húsz súlyosan beteg emberen segítettek, akik így új esélyt kaptak az életre.

Ha nincs vér, nincs műtét

Több beteg és hozzátartozója is panaszkodott az RTL Híradónak arról, hogy azt mondták nekik a kórházban: ha nem gyűjtenek vért rokonok, ismerősök segítségével, elmarad az operáció, mert nincs elég vér. A vérellátó igazgatóhelyettese szerint ezt kommunikációs probléma miatt mondhatják az orvosok, de az is lehet, hogy a betegek értik félre az orvost.

A Barátok közt színészénél felmerült az amputáció is

Rékasi Károly egy évvel mesélt nekünk arról, hogy úgy rézi, már maga mögött tudhatja élete legnehezebb időszakát, ami tele volt reménnyel és mélypontokkal. Jobb lába rövidebb lett, az amputáció is felmerült, a színész élete legkeményebb szakaszáról a Fókuszban őszintén beszél.

Élőben közvetítettek agyműtétet a Facebookon

Élőben közvetítettek agyműtétet a Facebookon, Magyarországon először. Az operációt a Pécsi Idegklinikán végezték, egy 43 éves Parkinson-kóros betegnek az agyába ültettek be két elektródát. A férfinak folyamatosan remegett a bal oldala, ezután várhatóan megszűnnek a rohamai. A műtét alatt végig ébren volt, sőt beszélt is.

RENDKÍVÜLI AGYMŰTÉT: Élőben közvetítették a Facebookon

Élőben közvetítettek agyműtétet a Facebookon, Magyarországon először. Az operációt a Pécsi Idegklinikán végezték, egy 43 éves parkinson kóros betegnek az agyába ültettek be két elektródát. Pintér Luca újságíró és Kálló Péter fotóriporter hónapokig szervezte, hogy operációját élőben közvetíthessék. Dr. Balás István és Kovács Norbert egyetemi docensek mondják el, milyen műtétet hajtottak végre.

Hoppá! A fiamból a jövő héten nő válik…

Bár Kálmán családja eddig is tisztában volt a fiú másságával, a tervezett nemátalakító műtétről még sosem hallottak. Kálmán most felkészült a nagy vallomásra, hiszen már időpontja is van az operációra, méghozzá a jövő héten!

 FEJÜKNÉL NŐTTEK ÖSSZE: magyar orvoscsoport operálta a sziámi ikreket

Magyar orvosok választanak szét egy bangaledesi sziámi ikerpárt. A 19 hónapos kislányok a fejüknél nőttek össze, az agykérgük és vérkeringésük közös. Más orvoscsoport nem vállalta az operációt. A műtétsorozat első részét múlt héten már elvégezték Dakkában. Szétválasztották az agyi érhálózatot - olyan technikával, amit még soha nem csináltak a világon. Szeptemberben folytatják, ha a műtétsorozat sikerül, az ikrek akár teljes életet is élhetnek.

BRAVÚR: Testen kívüli szívvel született, megmentették

Elképesztő felvétel az újszülött kislányról, Vanellope Wilkinsről: a csecsemő szíve, mintha önálló életet élne, a baba testén kívül, a mellkasán dobog. Vanellope mellcsont nélkül jött világra, így történhetett, hogy a szerv kibújhatott üregéből.

Tamás:

Miután Móni, Balázs és Ilonka egymásra találtak, megérkezett Móni öccse, Tamás. A fiú azért jött az Anikó Show-ba, hogy bevallja, ő más, mint a többi srác. Tominak az a legnagyobb vágya, hogy nővé operáltassa magát, de testvére ebben nem szeretné támogatni. 

Egy meleg fiú őszinte vallomása:

Nemcsak Erik, de két fiú testvére is saját neméhez vonzódik. Mivel a fiú nagyon szoros kapcsolatban van bátyjával, Ádámmal, ezért őszintén bevallotta neki, hogy szeretné átoperáltatni magát, mert úgy érzi, sokszor elveti a sulykot azzal, hogy fiúként műkörömmel megy ki az utcára.

 

Jól van az arcátültetett férfi

Jól halad az utókezelése annak a férfinak, aki tavaly arcátültetésen esett át az Egyesült Államokban. Szinte az egész arcát újra kellett építeni egy rendkívül bonyolult operáció során. Már egyre jobban tud beszélni is.

Külföldi orvosok figyelték a műtétet

Háromdimenziós endoszkóppal térben is láthatják az agyban lévő tumort az orvosok. A debreceni egyetem klinikáján  külföldi professzorok előtt tartottak bemutatót az úgynevezett kulcslyuksebészeti eljárásról. Ez már létezik egy ideje Magyarországon is, de a szakemberek szerint keveset használják az orvosok.

Még nincs túl a kritikus időszakon Kulka János

Kulka János információink szerint magához tért az operáció óta, de még nincs túl a kritikus időszakon. Stroke esetében a kórházba kerülés illetve műtét utáni első negyvennyolc óra sorsdöntő. A Kossuth-díjas művészért mintha egy emberként aggódna az ország, bármerre járunk mindenkinek az az első kérdése, hogy tudunk-e már valami jót mondani róla.

Fókusz 2016-02-26


szerző:
2016.02.26. 18:55
Újra Barátok közt forgat Rékasi Károly

Távozott a kórházból és mivel orvosától engedélyt kapott rá, megkezdi a héten a munkát a sorozatban Rékasi Károly.

ESÉLY: Műtéti bravúrral segítettek a kislányon

Magyarországon elsőként hajtottak végre speciális hallásjavító műtétet a koponya mindkét oldalán egyszerre. Egy-egy csontba ágyazott hallókészüléket ültettek be egy 8 éves, súlyosan halláskárosodott kislány fülei mögé, az RTL Híradó stábja végig jelen lehetett az operációnál. Figyelem: a következő képek sérthetik egyesek érzékenységét!

Megműtötték Rékasi Károlyt

A Barátok közt színészét, Rékasi Károlyt a mai napon megműtötték. A család által közölt információk szerint a több órás beavatkozás jól sikerült, a színész jelenleg lábadozik

Két éven belül megtörténik az első fejátültetés

Orosz és amerikai tudósok már a 60-as évek óta kísérleteznek a fej transzplantációjával. Az egereken és majmokon végrehajtott kísérletek során többeknek sikerült is némi eredményt felmutatni. 15 évvel ezelőtt aztán Dr. Robert White merész bejelentést tett, miszerint az eljárás embereken történő elvégzése is lehetséges.

Operációkat kellett elhalasztani Gyulán, mert beázott a kórház műtője

A műszaki hiba a 6,3 milliárd forintból felújított új sebészeti tömbben keletkezett. Épp csak néhány hete adták át. Egy vízvezeték tört el, ezért vált használhatatlanná a műtő.

Agyműtétje közben szaxofonozott


szerző:
2015.12.18. 18:25
Agyműtétje közben szaxofonozott

Szaxofonon játszott egy spanyol zenész, miközben agyműtétet hajtottak végre rajta. Azért nem altatták az operáció közben, hogy az orvosok biztosak legyenek abban, nem nyúlnak rossz helyre, és nem sértenek meg létfontosságú területet. A módszer, bár furcsának tűnhet, egyre elterjedtebb a világban, Európában ez volt az első hangszeres, éber műtét. 

Életveszélyben a hajmáskéri robbanás sérültje

Életveszélyes az állapota és lélegeztető gépen van a csütörtöki hajmáskéri lakásrobbanás áldozata. A 20 éves fiút megműtötték, de további operációk várnak rá. Eközben a hajmáskéri önkormányzat gyorssegélyt utalt a fiatalember családjának, akiknek szinte mindenük odaveszett a robbanásban.

Mindkét kisánya szívbeteg


szerző:
2015.10.03. 18:25
Mindkét kisánya szívbeteg

Mindkét kislányát szívbetegség miatt kellett megoperálni egy gödöllői asszonynak. Az általunk megkérdezett gyermekkardiológus szerint mindössze 5 százalék az esély arra, hogy a rendellenességet örökli a kisebbik testvér is. A kardiológiai intézet főorvosa azt mondja, bár a szívbetegen született gyerekek száma nem nő Magyarországon, mindössze tíz olyan speciális szakorvos van az országban, aki felnőtt korukban is kezelni tudja majd őket.

Egy éve egyszerre kapott májat és vesét

Jól érzi magát, sokat eszik és hamarosan dolgozni szeretne - ezt mondta híradónknak az a tiszakeszi fiú, akinek tavaly egyszerre volt máj és veseátültetése. A most 26 éves fiatalember történetét egy éve mutattuk be híradónkban. Akkor minden pillanatban azt várta, hogy megkaphassa az új szerveket. Tavaly augusztusban végül megoperálták. A műtétet végző orvos szerint nagyon ritka a kettős szervátültetés.

Műlábat kapott a flamingó


szerző:
2015.06.19. 18:50
Műlábat kapott a flamingó

Műlábat kapott egy flamingó az egyik brazil állatkertben. Az állatorvosok szerint a világon ez az első alkalom, hogy amputáció után műlábat operáltak egy flamingóra. Ráadásul, hogy ne lógjon ki társai közül, rózsaszínre festették azt.

Elhalasztották a helyreállító műtéteket

Hiába vár több száz mellrákos nő a helyreállító műtétre, úgy tudjuk, több kórházban nem végzik el a kiírt operációkat, hónapokra, sőt van ahol fél évre is elhalasztják. A beteg nők kétségbeesve kértek írtak erről több fórumon. Ezeket a műtéteket azoknak a nőknek fizeti a társadalombiztosító, akiknek a mellrák miatt el kellett távolítani egyik vagy mindkét mellét.

VV Viki két évig halogatta a műtétet

Az egykori villalakó nem tagadja, hogy nagyon félt a rá váró operációtól, az egészsége érdekében azonban nem akarta tovább halogatni a műtéti beavatkozást. Ma már szerencsére jól van, újra dolgozik, és kíváncsian várja, mit tartogat számára az idei nyár.

Sokáig kellett várnia, továbbterjedt a rák

Jövő héten végre megoperálják azt a rákbeteg férfit, aki 9 hónapja hiába várt kezelésre. A 62 éves férfi esetét a Házon kívül mutatta be. Bár még szeptemberben megállapították, hogy tüdőrákos, azóta semmilyen kezelést nem kapott. A várakozás alatt a rák továbbterjedt, a férfinak most már több áttétje is van.

Bruce Jenner teljesen átalakult


szerző:
2015.06.02. 19:12
Bruce Jenner teljesen átalakult

Kim Kardashian 65 éves nevelőapja egy amerikai magazin címlapfotójával jelentette be, hogy nővé válása nemi átalakító műtétek, arcplasztikák és hormonterápiák után lezárult. Az egykori olimpiai bajnok tízpróbázót 4 órán belül 1 millióan kezdték követni az interneten.

Egy barátság megható története


szerző:
2015.06.02. 19:00
Egy barátság megható története

Mi mit tettünk volna Napsugár helyében? Ő kérés nélkül felajánlotta veséjét gyerekkori barátnőjének, amikor megtudta, hogy Györgyi családtagjai nem tudnak segíteni.

Felajánlotta a veséjét, életet mentett

Vajon bárki képes lenne arra, amit Napsugár tett Györgyiért? Merthogy ő nem kevesebbet, mint saját veséjét adta oda gyerekkori legjobb barátnőjének. Hollósi Szandra riportja.

Baktérium támadta meg a frissen műtött lábát

Saját lábán ment be a kórházba, tolószékben tolták ki, és azóta sem tud lábra állni az az asszony, akinek baktérium támadta meg frissen operált lábait még 2012-ben. A tatabányai nő szerint húsevő baktériumot kapott el a kórházban. A történetet elsőként a Blikk írta meg. A kórház igazgatója viszont azt állítja, a belső vizsgálat azt mutatta, ez ugyan egy fertőző baktérium, de nem a kórházi törzs, így szerinte nem ők a felelősek az esetért.

Orvosi bravúr - bionikus kezet kapott

A világon először kapott bionikus kezet három férfi egy bécsi klinikán. Az új végtagot majdnem ugyanúgy tudják használni, mint egészséges kezüket. A művégtaghoz az izmokat és az idegeket a lábból ültették át. Egyikük most a nyilvánosságnak is megmutatta a bionikus kezet.

 

Gyorsabban gyógyulhatnak a térdműtét után

Hetekkel hamarabb felépülhet a beteg a térdszalag-szakadás után egy, már Magyarországon is elérhető műtéti eljárásnak köszönhetően. Ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó szakorvos. Akit ilyen technikával operálnak, sokkal kevesebb eséllyel szenved majd porckopástól a későbbiekben, a műtét után másfél héttel pedig már mankóval járhat, ráadásul nincs szüksége sem gipszre, sem térdrögzítőre.

Fémcsat fúródott a gyerek koponyájába

Egy mappa fémcsatja fúródott egy kisfiú koponyájába a Pest megyei Tápiószentmártonban. Kórházba vitték, megoperálták. Orvosa szerint stabil az állapota. A szomszédok a családra hivatkozva azt mondták: az egy év körüli gyerek az ágyról esett le, a mellette lévő mappára. Az esetet vizsgálja a rendőrség.
 

15 kilós daganatot távolítottak el egy férfi hasából

Óriási daganatot operáltak ki egy 57 éves férfi hasából egy vidéki városban múlt héten. Egy onkológussal, dr. Borbély Erikával általánosságban beszélgettünk arról, hogy miként nőhet ekkorára egy tumor, mekkora veszéllyel jár egyéb szerveinkre nézve és miként távolítható el egy több kilós daganat.

Magyarországon is lesz tüdőátültetés

Jövő nyáron elvégezhetik az első tüdőtranszplantációt Magyarországon. Most még Bécsben operálják meg azt, akinek tüdőátültetésre van szüksége. A magyar betegeket és a magyar orvosokat kiviszik, és a bécsi kórház műtőjében végzik el az operációt. Jövőre már itthon műthetnek.

Segítségre szorul a rákos kisfiú családja

Túl van a 19. műtéten is az a másfél éves rákos kisfiú, akit áprilisban az RTL Híradóban is bemutattunk. Zalánt két-három hetente operálják Budapesten. Az utazás és a kisfiú kezelésének költségei lassan felemésztik a család tartalékait.
 

Egy nő végignézte a saját műtétét

Szakértőnket kérdeztük a nemrég bekövetkezett orvosi műhibáról, amely során egy harmincas éveiben járó hölgy felébredt operáció közben. Aneszteziológus vendégünk mindenkit megnyugtatva elárulta, hogy tízezer esetből egy beteg ébred fel műtét közben, az azonban elkeserítő, hogy egy-egy ilyen eset súlyos következményekkel, akár infarktussal is járhat.

Bálint újabb műtét előtt áll

Műsorunk történetének legrégebb óta tartó küzdelme drámai fordulatot vett. Amikor Bálintot 12 évvel ezelőtt bemutattuk, hősies harcának híre bejárta az egész világot. A fiút mi akkor ismertük meg, amikor hatalmasra nőtt nyelve már az életét veszélyeztette.

Orvosi műhiba miatt nem lehet gyereke?

Varga Beáta egy rutinműtétnek számító petefészekciszta eltávolításra feküdt be a kórházba. A beavatkozásból ötórás operáció lett, és kis híján az életével fizetett mindezért és ezek után nem is lehet gyermeke.

A Jolie-hatás és következményei


szerző:
2013.06.05. 19:00
A Jolie-hatás és következményei

Angelina Jolie a sokkoló bejelentést követően a hétvégén először jelent meg a nyilvánosság előtt. Gyönyörű volt, és nem lehetett nem észrevenni, hogy a színésznő az eddiginél nagyobb keblekkel jelent meg férje filmjének premierjén.

Házon kívül 11-11-22


szerző:
2011.11.22. 22:40
Házon kívül 11-11-22

Házon kívül: Erőn felül - Összefogás a kislányért, aki új szívet kapott. Pedofil-ügy - Egy apróságon bukott le az újpesti banda. Család az utcán - Egy kilakoltatás három napja.

Steril szobára vár az életéért küzdő rákos lány

Felnőtteket meghazudtoló bátorsággal küzd az életéért egy 13 éves lány, akinek nem tudták az összes daganatot kioperálni a fejéből.

Ha fizet megoperálják, ha nem várnia kell

Bocsánat, elfogyott a pénz, mégsem tudjuk megoperálni. Ezt mondták egy férfinak az egyik klinikán, miután felvették a kórházba.

Steril szobájára vár a fél éves kislány

Kilátástalan helyzetbe került az a miskolci család, akiknek fél éves kislányát agydaganat miatt operálták meg áprilisban.

Fel fog épülni a fejbe dobott kislány

Hamarosan rendbe jön a tatabányai kislány, akit hétfőn 10 emelet magasból dobtak fejbe egy pezsgősüveggel.

Melegszik Kubica keze


szerző:
2011.02.07. 18:05
Melegszik Kubica keze

Jobban van Robert Kubica, és a kezét is meg tudták menteni. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy vezethet-e még valaha Forma-1-es autót.

Harmadik szemet operáltatott egy művész

Egy iraki születésű férfi egy kamerát operáltatott a tarkójára - ezzel egy éven át rögzíti, hogy mi történik vele.

Geszti Péter majdnem megvakult


szerző:
2010.11.12. 08:00
Geszti Péter majdnem megvakult

Péter elmesélte, hogy anno egy sérülés miatt kis híján elvesztette látását, akkor kezdett szövegeket gyártani.

Reggeli 10-09-16


szerző:
2010.09.16. 09:00
Reggeli 10-09-16

Reggeli: Egyévnyi várakozás után kapott új szívet Ilyés Lacika, a kisfiú édesanyja jött el hozzánk. A Reggeliben kiderítettük azt is, hogyan viccelték meg Fodor Zsókát a Kész Átverésben.

Fejátültetés és arccsere operáló robotokkal

Orvosi szenzációk: robotsebészet, mesterséges látás, tökéletesen mozgó művégtagok. A Fókusz Pluszban a jelenkor hihetetlennek tűnő orvosi csodáinak nyomába eredtünk.

Saját testvérét operálták ki egy csecsemőből

Életmentő műtétet hajtottak végre Ukrajnában egy csecsemőn, akinek hasüregében egy hatalmas daganat volt.

Győzi rengő pocakját plasztikáztatta

Megoperálták Gáspár Győzőt. Bár az egész család ellenkezett, a showman, 65 kilós fogyása után döntött a hasplasztika mellett.

Fókusz 10-06-11


szerző:
2010.06.11. 20:45
Fókusz 10-06-11

Fókusz: Nagy Feró gipszben készül az X-Faktorra. Túl van a hasplasztikán Gáspár Győző. Így még nem szült senki. A mosoly misztikuma. Elviselhetetlen hőség az országban.

Teljesen új arcot kapott egy férfi

A páciens új arcizmokat, bőrt, orrot, ajkakat, fogakat, szájpadlást és arccsontozatot kapott.

Műteni kell Placido Domingót


szerző:
2010.02.24. 14:58
Műteni kell Placido Domingót

Hogy pontosan miért kell kés alá feküdnie az énekesnek, azt nem tudni.

Szikével szabott szépségek a Fókuszban

Tökéletesség. Még ha nem is tudjuk elérni, de legalább törekedni kell rá. Ez szép dolog, de kérdés, hogy miért vágnak bele a hölgyek, és miért vágnak a hölgyekbe?

Tizenéves lány kapott új szívet

A gyerek már jól van, néhány hét múlva elhagyhatja a kórházat.

Elaltatták Samet, a hős koalát


szerző:
2009.08.06. 18:11
Elaltatták Samet, a hős koalát

Az ausztrálok a reménység jelképének tartották a világhírű állatot.

Cher lánya férfivá operáltatja magát

Lánya 20 éve bejelentette, hogy leszbikus. Most férfitestet szeretne.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való